Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

Televizní program - Středa, 8.5.2024

07:45
BUU-klubben
Keskiviikko 8.5.2024 08.05.2024 07:45.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset. Järjestelijähiiri katsoo sen jälkeen sarjoja Trumlen tutkimusretket, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:15
Iloa puutarhasta
9/10. Ilman ruusuja ei synny romanttista puutarhaa, mutta millaisia kukkia ruusujen seuraan voi istuttaa? Tapaamme myös naisen, joka on hurahtanut täysin omaan kivipuutarhaansa. Norjalainen puutarha-ohjelma.
fi
08:45
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa hankitaan lisää voimaa ja aerobista kuntoa. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
09:05
Kysy lääkäriltä terveydestä
Mitä kehossa tapahtuu, kun ihmistä huimaa ja pyörryttää? Mitkä sairaudet voivat aiheuttaa huimausta, miten huimaus voi iskeä niin äkillisesti ja voiko huimausta parantaa? Studiossa ovat muun muassa Christian Geisler ja Mikael Karlberg, molemmat lääkäreitä ja huimausta aiheuttavien sairauksien asiantuntijoita.
fi
09:50
Kaikkea kaupan
Tanskassa pidetään suuria huutokauppoja ympäri maata. Myytävänä on kaikkea antiikista turkiksiin.
fi
10:20
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Ikä on pelkkä numero, sanoo Sten Haglund, veteraanien 800 metrin maailmanmestari. Sten jatkaa yhä juoksutekniikkansa hiomista ja tähtää ensi kesänä Göteborgissa pidettäviin veteraanien MM-kisoihin.
fi
10:30
Elämää meren armoilla
Kari-Anne on saanut talkooapua ystäviltään, mutta miten onnistuu niittokoneen käynnistäminen? Norjalainen kalastaja-maanviljelijä Kari-Anne tekee kaikkensa voidakseen asua Røstin saaren tuulisilla kallioilla.
fi
11:00
Strömsö
Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä.
fi
11:30
Stugor
Eri yhteiskuntaluokilla on ollut aina omalaisensa kesämökit. Tänään nähdään klassinen yläluokan huvila, keskiluokkainen kesämökki sekä Tarja Halosen siirtolapuutarhamökki.
fi
12:00
Pet Shop Boys: Discovery, Rio 1994
Pet Shop Boysin jättikonsertti Riossa joulukuussa 1994 oli osa popduon Discovery-maailmankiertuetta ja samalla kaksikon ensiesiintyminen Brasiliassa. Fanit villiintyivät päästessään seuraamaan konserttia, jonka ohjelmisto oli koottu vartavasten bilettämiseen. Neil Tennantin ja Chris Lowen hittivyörytystä säestivät neljä tanssijaa, taustalaulaja Katie Kissoon ja kaksi latinoperkussionistia.
fi
13:36
Totta, tarua ja videopelejä
Sotaa senegalilaisten tirailleur-sotilaiden mukana ja saksalaisen Tiger-panssarivaunun kyydissä. Historiakuvausta arvioi yliopistonlehtori Risto Marjomaa.
fi
14:06
Lidian autossa
Lidia tarjoaa kyydin oikuttelevalle teinitytölle, joka on hiljattain saanut selville suuren salaisuuden. Matkalla Lidia joutuu kohtaamaan Dmytron, jota hän syyttää siskonsa kuolemasta.
fi
14:33
How to Please
Irakilainen Wed Al-Asad juuttuu Suomen turvapaikkajärjestelmään. Hän yrittää parhaansa mukaan toteuttaa konemaisen labyrintin toiveita, mutta huomaa että sisäänpääsyä vaikeampaa on vain ulospääseminen.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Manuelin ja Abelin avulla Jana ryhtyy uhkarohkeaan koitokseen. Jääkö hän kiinni itse teossa? Saako äiti Jimenan pään käätymään? Antonio alkaa ymmärtää Martinaa paremmin.
fi
16:00
Milanon naisten paratiisi
Tinan sykähdyttävä olemus synnyttää Vittoriossa loistoidean, mihin se johtaakaan? Ludovicasta Adelaiden vaatimus on kohtuuton ja siihen on vastattava.
fi
16:45
Islanti saagojen valossa
Neliosainen sarja, missä Eva María Jónsdóttir matkustaa ympäri Islantia ja tutustuttaa meidät historiallisiin paikkoihin ja ihmisiin.
fi
17:12
Egenlandin matkakohteet
Ilomantsissa veistetään moottorisahalla karhuja! Hiljainen kylänraitti täyttyy sahanpurusta ja uteliaasta väestä viidensillä karhufestivaaleilla. Alaveteliläiselle Ulla Haglundille veistämisestä on tullut intohimo.
fi
17:25
Søren Vesterin puutarha
Søren yrittää jatkuvasti parannella siistiä hyötytarhaansa, mutta nyt hän vierailee Hannun luona, jolla onkin täysin erilainen näkemys siitä, miten vihanneksia kasvatetaan älykkäästi ja tehokkaasti. Søren saa vinkkejä myös Yeniltä, joka tietää kaiken isojen ja maukkaiden tomaattien kasvattamisesta.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 08.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Keskiviikko 8.5.2024 08.05.2024 18:00.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset. Järjestelijähiiri katsoo sen jälkeen sarjoja Trumlen tutkimusretket, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Riistametsällä
Nyt Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet telttansa Etelä-Jyllannin maaseudulle. He ovat liikkeellä tärkeän asian puolesta, sillä he haluavat auttaa säätelemään Aasiasta peräisin olevan supikoiran kantaa. Supikoira on Tanskassa ei-toivottu vieraslaji, ja sitä vastaan taistellaan yökiikareilla, syöteillä ja ansoilla. Ystävykset lähtevät siis öiseen jahtiin pyydystääkseen kutsumattoman vieraan. Supikoira on kuitenkin ovela eläin - ja jos metsämiehet eivät onnistu, he joutuvat panemaan pataan vanhan punaketun.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 08.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Tarinoita metsästä
Metsän hauska touhuveikko. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.
fi
20:00
Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Joht. Alain Altinoglu, sol. Szilvia Voros, mezzosopraano, sekä Johannes Martin Kränzle, bassobaritoni. - Claude Debussy (koonnut Alain Altinoglu): Sarja oopperasta Pelléas ja Mélisande. Béla Bartók: Herttua Siniparran linna. Viivästetty lähetys Musiikkitalosta.
fi
22:00
Tsernobyl - unelman tuho
Britannia, dokumenttisarja, 2021
fi
22:51
Elokuvan hetki
Ohjaaja Hanna Bergholm teki kalleimman suomalaisen naisen ohjaaman elokuvan, jossa molemmat pääroolit ovat naisen. Päärooliin valittu Siiri Solalinna löytyi 1200 hakijan joukosta. Käsikirjoittaja Ilja Rautsi kertoo, kuinka idea Pahanhautojaan syntyi.
fi
23:11
Syyttäjä Imma Tataranni
Kausi 3, 4/8. Calogiuri on kummallisen takakireä ja muistikin pätkii. Yhteen asiaan hänellä on pakkomielle: selvittää, kuka tapatti Romaniellon. Kuinka Dianan seuranhaku etenee?
fi

Televizní program - Čtvrtek, 9.5.2024

07:50
BUU-klubben
Torstai 9.5.2024 09.05.2024 07:50.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Järjestelijähiiri katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:20
Leijonaunelma
Espoolaisen Oscarin luisteluvalmentajalla on suuret odotukset pojan suhteen, joten harjoituksissa painetaan täysillä. William kertoo arjestaan, johon kuuluu paljon automatkoja ja kovia treenejä Jokereissa. Roman vaihtaa Kokkolan jäähallin kovat taklaukset puulajien taklaamiseen biologian tunnilla.
fi
08:40
Maajussin luontokuvat
Norjalainen luontokuvaaja Jostein on muuttanut vaimonsa Maj-Lenan kanssa maalle. Sarjassa seurataan heidän elämäänsä maatilalla ja Josteinin luontokuvauksia. Jostein aikoo hiukan venyttää rajoja saadakseen täydellisen kuvan kotkasta. Hän tarvitsee apua naapuriltaan, joka on myös hyvä ystävä. Maj-Lena joutuu jättämään monet jäähyväiset.
fi
09:20
Maahanmuuttajan paluu
Barnabas muutti Eritreasta Suomeen opiskelemaan musiikkia. Kun hän pystyi lopulta palaamaan sodan runtelemaan kotimaahansa, hän perusti sinne musiikkikoulun.
fi
09:50
Søren Vesterin puutarha
Søren yrittää jatkuvasti parannella siistiä hyötytarhaansa, mutta nyt hän vierailee Hannun luona, jolla onkin täysin erilainen näkemys siitä, miten vihanneksia kasvatetaan älykkäästi ja tehokkaasti. Søren saa vinkkejä myös Yeniltä, joka tietää kaiken isojen ja maukkaiden tomaattien kasvattamisesta.
fi
10:20
Pelastuslaitos apuun!
Automaattihälytys herättää pelastajat, jotka uskovat kyseessä olevan vain yksinkertainen rutiinitehtävä. Sitten autoon saadaan viesti, että tulipalo on todella syttynyt.
fi
11:00
Efter Nio
Johannes Klemets sai uuden munuaisen, Annette Gothóni taistelee silpomista vastaan, Stig Westerlund tofusta, Dennis Nylund opettaa breakdancea, KAJ-bändi, Sonja Kailassaari vauvakuplasta.
fi
12:00
Eedenistä pohjoiseen
Eedenistä pohjoiseen on dokumentaarinen rakkauselokuva pareista, joilla on intohimoinen suhde puutarhaan. Seitsemän pariskuntaa kertoo, kuinka puutarhan hoitaminen yhdistää heitä, antaa voimaa ja iloa sekä suo surun hetkellä lohtua. Ohjaus Virpi Suutari. Tuotanto Made Oy
fi
13:13
Egenlandin matkakohteet
Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva julkinen sauna Tampereen Pispalassa kerää päivästä ja vuodesta toiseen vakiokävijöitä ja satunnaisia vieraita kokemaan mahtavat löylyt ja täydellisen yhteisöllisyyden.
fi
13:20
Kruunajaiskonsertti Windsorin linnasta
Kuningas Charles III:n kruunajaisten kunniaksi 7. toukokuuta pidetyssä suurkonsertissa esiintyivät mm. Take That, Lionel Richie, Katy Perry, Paloma Faith, Lang Lang, Andrea Bocelli, Bryn Terfel, Zak Abel, Steve Winwood, Tiwa Savage ja yllätysvieraat T: BBC, 2023.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kaikki on hyvin taas: Pía saa vauvansa takaisin ja haluaa palata töihin. Antonio saa aikaan myrskyn vesilasissa. Petra yrittää pitää langat käsissään mutta silti voi tulla sanomista.
fi
16:00
Milanon naisten paratiisi
Adelaide vehkeilee Ludovican päänmenoksi. Tina on kummallisen vähäpuheinen miehensä tekemisistä kotipuolessa. Anna kaipaa ystävää hädässä.
fi
16:45
Islanti saagojen valossa
Neliosainen sarja, missä Eva María Jónsdóttir matkustaa ympäri Islantia ja tutustuttaa meidät historiallisiin paikkoihin ja ihmisiin.
fi
17:12
Egenlandin matkakohteet
Taiteilija Alpo Jaakola istutti loimaalaiselle pellolle puita ja rakensi puiden juurelle huiman kokoelman veistoksia. Puiston viereen raivattu pikatie sai taiteilijan lopulta pakenemaan melua toisaalle, mutta puistossa hänen henkensä elää yhä.
fi
17:25
Unelmakoti Sisiliassa
Bill ja Marie vierailevat Etnan rinteiden viinitarhoilla, joiden viiniköynnökset kasvavat laavamaisemassa. Samalla he saavat vinkkejä ja innoitusta oman viinikellarinsa rakentamiseen. Kotiin palattuaan Marie kerää rohkeutta mennä paikallisen sepän luokse tilaamaan ainutlaatuisen viinihyllyn - kunhan hän vain saisi itsensä ymmärretyksi.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 09.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Torstai 9.5.2024 09.05.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Järjestelijähiiri katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Huutokauppakesä
Ruotsalainen sarja, jossa kaksi joukkuetta saa käyttöönsä saman summan rahaa ja kilpailee antiikkihuutokaupassa parhaista löydöistä. Asiantuntijat arvioivat ostot ja niiden oikean arvon.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 09.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:40
Uudista minut
Ruotsalaisen Go'kväll-ohjelman stylistit tekevät yhdelle katsojista tyyliremontin.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Bangladesh-taustaisen perheen 18-vuotias tytär surmataan. Miksi ensimmäisenä tulee aina mieleen kunniamurha? Valentina saa yllätysvieraan ja Imman äidinhoitojärjestely ontuu.
fi
21:02
My Name is Happy
Nuoren kurdilaulajan traaginen mutta voimaannuttava tarina. 19-vuotias nuori kurdinainen Mutlu unelmoi laulajan urasta ja pääseekin suuren laulukilpailun finaaliin. Suunnitelmat murskautuvat paria päivää ennen finaalia kun torjuttu sulhasehdokas ampuu Mutlua päähän hänen kotiovellaan. Mutlu jää henkiin vakavasti vammautuneena ja saa apua siskoltaan Dilekiltä, joka kuolee myöhemmin myös kunniaväkivallan seurauksena. Nyt Mutlu kampanjoi mm. kahden miljoonan Tiktok-seuraajansa avulla naisiin kohdistuvan väkivallan ja kunniamurhien torjumiseksi Turkissa ja muualla. Mutlulla on yhä luoti aivoissaan, hänen kätensä eivät toimi ja hän käyttää pyörätuolia. Mutta häntä ei ole lannistettu. O: Nick Read ja Ayse Toprak. Tuotanto: October Films, Britannia (2022).
fi
22:25
David Lynch ja Ihmemaa Oz
Technicolor-väreissä loistava Hollywood-musikaali Ihmemaa Oz on vaikuttanut elokuvaohjaaja David Lynchiin poikkeuksellisen syvästi. Tämä kiehtova, moniääninen dokumenttielokuva etsii ja löytää ihmeellisiä yhteyksiä Lynchin ja Ozin maailmojen väliltä. Mukana analysoimassa muun muassa John Waters. Ohjaus Alexandre O. Philippe. (Lynch/Oz, USA 2022)
fi