National Geographic Channel

National Geographic Channel

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

USA

Televizní program - Středa, 1.5.2024

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Et fragtfly styrter til jorden i det svenske Arktis. Under efterforskernes undersøgelse af beviserne toner et gruopvækkende billede af kaos og forvirring frem.
da
01:00
Europa set ovenfra
Denne spektakulære luftrejse afslører Norge, som aldrig før set. Flyvende kameraer afdækker konstruktionen bag verdens længste dybhavskabel, svæver over arktiske huskier, og fanger Norges heldigste postbud på sin fantastiske ø-hop-rute. Sammen med ??det store og barske landskab, der er hugget ud i gamle gletschere, afslører vi den banebrydende arkitektur, der forvandler Oslos havnefront.
da
02:00
Undersøgelse af flystyrt
På vej mod et spektakulært vandfald i Alaska kolliderer to vandflyvere med turister. Det ene går i stykker ved sammenstødet, mens det andet rammer vandet stort set intakt. Den overlevende pilot vidner om, at kollisionen skete uden varsel. Men mens vragdelene hurtigt fortæller efterforskerne, hvordan flyene kom i kontakt med hinanden, må de ty til 3D-teknologi for at finde ud af årsagen.
da
03:00
Undersøgelse af flystyrt
Kun få minutter efter takeoff udbryder der brand på Saudia Flight 163. Det lykkes besætningen at vende L-1011'eren og lande i Riyadh, men branden opsluger hurtigt flyet og dræber alle 301 mennesker om bord. Det er en af de dødeligste flykatastrofer nogensinde, og det er op til efterforskerne at fastslå både årsagen til branden – og hvorfor den spredte sig så hurtigt, da flyet var på jorden.
da
04:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter fire timers flyvning foretager piloterne på PenAir 3296 deres sidste indflyvning til en notorisk vanskelig lufthavn på en ø i Alaska. Uden nogen plads til fejl lander deres tomotorede turbojet. Men besætningen kan ikke stoppe flyet, og det styrter af landingsbanen. Efterforskerne har svært ved at forklare ulykken. Det vil sige, indtil de opdager en historie om krydsede ledninger.
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
Gordon Ramsays stræben efter at mestre verdens mest fascinerende kogekunster sender ham til den indonesiske ø Sumatra, hvor han vover sin sikkerhed og sin stolthed for at skaffe de ingredienser, han har brug for. Uanset om han arbejder som matros på det åbne hav, udforsker et enormt grottesystem, malker bøfler eller bliver trukket bag dem, sættes hans engagement i verdensklasseskogekunst på prøve.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Rochdale for at redde en Opel Manta GTE, en sjælden tysk klassiker som taget lige ud af 1980'erne. Bilen tilhører den tidligere amatørrallykører Alan. Problemer med dårligt helbred og at miste sin kone førte til, at Alan blev lidt af en eneboer. Hans familie og venner håber, at Biler i nød-behandlingen kunne være lige det, der kan bringe Alan ud af sin skal.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Manchester for at redde en rusten Citroën HY varevogn, der oprindeligt blev købt, så 19-årige Darcie og hendes mor Alison kunne starte deres egen mobile cateringvirksomhed. Desværre blev drømmen knust, da Alison blev dræbt under selvmordsbomben i Manchester Arena i 2017. Vil drengene være i stand til at udøve deres magi og få Citroënen tilbage på vejen?
da
09:00
Hitlers sidste kampe
I april 1945 kæmper 2. løjtnant Vernon J. Baker og en deling af amerikanske Buffalo Soldiers sig fem kilometer ind på fjendens territorium for at omringe et italiensk slot besat af nazisterne. De undviger minefelter, ødelægger observations- og maskingeværsposter. Det vil tage mere end halvtreds år, før disse afroamerikanske soldaters tapperhed bliver fuldt ud anerkendt.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
Efter at være kommet i land med det fransk-canadiske Le Régiment de la Chaudière på D-dag mister en snigskytte synet på det ene øje under slaget om Caen, men nægter at blive sendt hjem og slutter sig til sit regiment igen. I april 1944 melder Léo Major sig til at få kontakt til den hollandske modstandsbevægelse i byen Zwolle, og det lykkedes at befri byen uden tab af civile liv.
da
11:00
To Catch A Smuggler
Da HSI-agenter konfiskerer hele 21 kilo metamfetamin, bruger de efterretningsoplysninger fra pågribelsen til at gå efter en landsdækkende narkotikaring. Imens beslaglægger CBP en af de største forsendelser af illegale hajfinner i Miamis historie.
da
12:00
To Catch A Smuggler
I en kæmpe sejr for agenterne, afslører HSI en mistænkt våbensmugler med forbindelser til organiseret kriminalitet. Imens holder CBP-agenter skarpt øje med populære feststoffer, der skjules i væskeform.
da
13:01
Inside Sydney Airport
Sydney Airport er en by i byen med tusindvis af ansatte, der holder driften i gang. Arbejdet står aldrig stille; lige fra at skifte en vindpose, male en landingsbane om natten, reparere en luftbro, der sidder fast, før flyet ankommer, redde en vedligeholdelsesarbejder fra en elevator, der sidder fast, samt slukke en potentielt katastrofal brand.
da
14:01
Inside Sydney Airport
Den travle julesæson byder på ekstra udfordringer, når familierne rejser fra Sydney på ferie. Men lufthavnen er i fare for en nedlukning, da man finder et uidentificeret hvidt pulver om bord på et indgående fly. Spekulationerne begynder om, hvorvidt pulveret er harmløst eller det dødbringende terrorvåben miltbrand.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz rejser til Hampshire for at hente en Ford Mondeo fra 2000. Bilen tilhører Karl – en enke far til to piger – der er blevet ramt af tre års tragedie. Det har gjort, at han ikke er i stand til at passe den bil, der engang tilhørte hans nu afdøde far. Hans familie og venner vil gerne vise Karl, at der kan ske gode ting i livet, og at det stadig sker. 'Biler i nød' er her for at hjælpe.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager en tur tilbage i tiden, når de tager imod en slidt Rover SD1 fra 1986. Bilen var engang anlægsgartner Darrens stolthed og glæde, som vandt priser med den på biludstillinger. Desværre, da tragedien ramte, endte Darrens elskede bil i glemmebogen og samlede støv. Kan Car SOS komme den til undsætning?
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
Ethiopian Airlines Flight 302 styrter ned efter at have lettet fra Addis Ababa og dræber alle om bord. Dette er den anden dødsulykke med Boeing 737 MAX 8 på bare fem måneder. Da efterforskerne konkluderer, at det var det samme stykke software, der fik flyet til at hælde nedad gentagne gange i begge ulykker, får hele MAX 8-flåden flyveforbud, indtil der er fundet en løsning.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
På vej mod et spektakulært vandfald i Alaska kolliderer to vandflyvere med turister. Det ene går i stykker ved sammenstødet, mens det andet rammer vandet stort set intakt. Den overlevende pilot vidner om, at kollisionen skete uden varsel. Men mens vragdelene hurtigt fortæller efterforskerne, hvordan flyene kom i kontakt med hinanden, må de ty til 3D-teknologi for at finde ud af årsagen.
da
20:00
Oldtidsmenneskernes hemmeligheder
I nærheden af Silkeborg i Danmark afdækker tørvegravere et menneskehoved, og myndighederne arbejder hurtigt på at identificere, hvem det er, muligvis en forsvunden dreng i området. Men en ivrig politibetjent afslører, at liget er meget ældre end den nuværende forsvundne person og tilkalder museet for at undersøge sagen. Det, man finder under udgravningen, er en perfekt bevaret person.
da
21:00
Life Below Zero: First Alaskans
Alaskas indfødte kæmper mod uret for at forberede til vinterens ankomst. Familien Apassingok trodser isflager i Beringhavet for at jage havpattedyr, Tig Strassburg går på jagt efter pels, og Marvin Agnot lærer sin unge nevø at jage ved Kodiak-øen. Senere bliver Joel Jacko fanget i en farlig storm.
da
22:00
Life Below Zero: Next Generation
Den lange vinter har presset næste generation til deres grænser. Browns tester modigt nye fiskepladser i håb om at fange en masse til familien. Johnny Rolfe bygger en tøhytte for at bearbejde sin eneste ration af vinterkød. Mario og Claire forbedrer deres kennel for at sikre en bedre livskvalitet for deres hunde, og Chevie Roach underviser den næste generation i lektioner i tålmodighed.
da
23:00
Undersøgelse af flystyrt
Et fragtfly styrter til jorden i det svenske Arktis. Under efterforskernes undersøgelse af beviserne toner et gruopvækkende billede af kaos og forvirring frem.
da

Televizní program - Čtvrtek, 2.5.2024

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Seks krigsfly fra 2. Verdenskrig gør sig klar til en opvisning under Reno Air Races. 30.000 tilskuere ser med fra jorden, når flyene flyver i en oval cirkel med 720 kilometer i timen. Den lokale legende Jimmy, som flyver i en P-51 Mustang kaldet "Det galloperende spøgelse", er fast besluttet på at sætte en ny fartrekord. Men halvvejs gennem konkurrencen mister han kontrollen over flyet, og styrter på asfalten. Det er en af de værste ulykker nogensinde, og efterforskerne ringer til pilotens bedste ven for at finde ud af, hvad der gik galt.
da
01:00
Europa set ovenfra
Denne spektakulære luftrejse afslører Norge, som aldrig før set. Flyvende kameraer afdækker konstruktionen bag verdens længste dybhavskabel, svæver over arktiske huskier, og fanger Norges heldigste postbud på sin fantastiske ø-hop-rute. Sammen med ??det store og barske landskab, der er hugget ud i gamle gletschere, afslører vi den banebrydende arkitektur, der forvandler Oslos havnefront.
da
02:00
Ultimate Supercar
McLaren deres første rene design siden 2011. For at skabe en mere miljøvenlig æra for mærket skaber holdet deres første produktionshybrid.
da
03:00
Ultimate Supercar
En kroatisk startup-mand sigter efter at ændre elbillandskabet med sin allerførste produktionshyperbil. En bil med 1.914 hestekræfter til 2 millioner dollar kaldet Nevera.
da
04:00
Disasters Engineered
Skyhøje ambitioner førte til nogle af luftfartens største præstationer og største fiaskoer. Hvordan endte USS Macon, et dyrt militært supervåben, på bunden af Stillehavet? VSS Enterprise, et rumskib til flere millioner dollar, skulle gøre drømme om civile rumrejser til virkelighed – indtil dets fatale styrt. Hvordan formede disse katastrofer den næste generation af luftfartøjer?
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
Ramsay tager ind i den sydamerikanske regnskov for at udforske Guyanas kulinariske rødder. Han firer sig ned i junglen fra en helikopter, jager glubske kaimaner med de bare næver, fisker efter piratfisk med en bambusstang og laver sin egen pil til buefiskning efter arowana. Til slut er han oppe imod det lokale, kulinariske stjerneskud Delvin Adams i at lave middag til den lokale indianske stamme.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Manchester for at redde en rusten Citroën HY varevogn, der oprindeligt blev købt, så 19-årige Darcie og hendes mor Alison kunne starte deres egen mobile cateringvirksomhed. Desværre blev drømmen knust, da Alison blev dræbt under selvmordsbomben i Manchester Arena i 2017. Vil drengene være i stand til at udøve deres magi og få Citroënen tilbage på vejen?
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Stockport for at tage imod en 1994 Vauxhall Cavalier Turbo, der er ejet af Darren. Efter en forfærdelig ulykke blev Darren efterladt tetraplegisk og ude af stand til at bevæge sig fra nakken og ned.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
Efter at være kommet i land med det fransk-canadiske Le Régiment de la Chaudière på D-dag mister en snigskytte synet på det ene øje under slaget om Caen, men nægter at blive sendt hjem og slutter sig til sit regiment igen. I april 1944 melder Léo Major sig til at få kontakt til den hollandske modstandsbevægelse i byen Zwolle, og det lykkedes at befri byen uden tab af civile liv.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
On June 6th, 1944, the Allies finally land troops in Normandy to open the western front. But after the surprise of the D-Day landings and Allied advances, Nazi loyalists dig in, determined to keep a merciless grip on the towns, strongholds and fortresses to defend the Third Reich. These are the stories of desperate battles waged on the edge defeat, not just for victory, but for survival.
da
11:00
To Catch A Smuggler
I en kæmpe sejr for agenterne, afslører HSI en mistænkt våbensmugler med forbindelser til organiseret kriminalitet. Imens holder CBP-agenter skarpt øje med populære feststoffer, der skjules i væskeform.
da
12:00
To Catch A Smuggler
HSI Miami undersøger to separate maritime smuglersager og beslaglægger mere end 450 kilo kokain fra en yacht, der kommer fra Caribien. CBP slår ned på ulovlig import af receptpligtig medicin på grund af bekymring for menneskers sundhed og sikkerhed. Og CBP Miami opdager kokain gemt på et usandsynligt sted – sålen på en passagers sko.
da
13:01
Inside Sydney Airport
Den travle julesæson byder på ekstra udfordringer, når familierne rejser fra Sydney på ferie. Men lufthavnen er i fare for en nedlukning, da man finder et uidentificeret hvidt pulver om bord på et indgående fly. Spekulationerne begynder om, hvorvidt pulveret er harmløst eller det dødbringende terrorvåben miltbrand.
da
14:01
Inside Sydney Airport
Et lyn er slået ned i et indflyvende internationalt fly. Teknikere vurderer skaderne, mens passagererne bliver utålmodige. Kraftig vind fører til lukning af landingsbaner og øger presset på flyplanerne. Et andet fly ankommer med potentielt farlig væske, der lækker fra lasten. Tre medarbejdere, der har været i kontakt med væsken, bliver sat i karantæne, indtil brandvæsenet kan identificere den.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager en tur tilbage i tiden, når de tager imod en slidt Rover SD1 fra 1986. Bilen var engang anlægsgartner Darrens stolthed og glæde, som vandt priser med den på biludstillinger. Desværre, da tragedien ramte, endte Darrens elskede bil i glemmebogen og samlede støv. Kan Car SOS komme den til undsætning?
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager hen til en lade i Somerset, hvor en nedslidt Jeep Grand Cherokee opbevares. Bilen tilhører den tidligere soldat Ben, der efter at have pådraget sig livsændrende kvæstelser i forbindelse med tjenesten, har gjort det til sin pligt at inspirere og hjælpe andre. Men hans bil vækker ikke megen tillid hos Tim og Fuzz, da de skal forvandle denne klassiker til en terrængående maskine!
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Piloterne på Pilgrim Airlines 458 er desperate efter at lande, idet flammerne står ud gennem cockpittets gulv. Blandt røg, ekstrem varme og ingen sigtbarhed lykkes det dem på en eller anden måde at lande på et frossent vandreservoir på Rhode Island. I løbet af få minutter ødelægger infernoet alle beviser på, hvordan branden startede.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Kun få minutter efter takeoff udbryder der brand på Saudia Flight 163. Det lykkes besætningen at vende L-1011'eren og lande i Riyadh, men branden opsluger hurtigt flyet og dræber alle 301 mennesker om bord. Det er en af de dødeligste flykatastrofer nogensinde, og det er op til efterforskerne at fastslå både årsagen til branden – og hvorfor den spredte sig så hurtigt, da flyet var på jorden.
da
20:00
Rewind the '90s
En ny generation af teenagere med penge på lommen vender op og ned på manuskriptet og former årtiet i sit eget billede: TRL styrer sendefladen, Scream redefinerer en genre, House Party starter en dansebølge, Dawsons Creek tager fans med storm, og Cher fra Clueless regerer som dronningen af catchphrases.
da
21:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager en tur tilbage i tiden i en Ford Fiesta XR2. Bilen tilhører Brian, som planlagde at restaurere bilen til sin oprindelige stand, men måtte sætte den til side, efter at have lidt af helbredsproblemer. Efter Brians familie kontaktede Car SOS, tog drengene ud for at bringe en solstråle tilbage i hans liv.
da
22:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager imod en lommeraket, der er hyle-morsom – en 32-år gammel CR-X. På grund af en grusom tilstand blev ejerens drøm om at restaurere den elskede Honda knust, og bilen har rådnet væk i garagen i årevis. Det lykkedes drengene at snige bilen væk, og de opdager et stort problem – mus.
da