Duna World

Duna World

A Duna World a magyar közmédia nemzetközi csatornája, amely műsorát a világban szétszóródott magyarság számára sugározza.

Hungary

ТБ-гід - неділя, 19.05.24

00:20
Szép hazánk, Kárpát-medence!
Nature + Travels
sr
00:25
Álmok álmodói
Vajon miért van égésnyom a Himnusz eredeti kéziratán? Kempelen Farkas mit talált még fel a sakkautomatán kívül? Fekete István hogyan lett kiváló gazdatisztből író? S vajon cukrász volt-e Dobos C. József? Ezekre és ehhez hasonló érdekes kérdésekre ad választ legújabb sorozatunk, amely híres magyarokat mutat be. Példamutató sorsok, kiemelkedő teljesítmények. Izgalmas, varázslatos, eddig nem ismert történetek, legendás magyarokról, ahogy még sosem meséltek róluk, ahogy még sosem láthatták őket. Álmok álmodói: csodálatos emberek, akik meghódították a világot. Az első adás Kölcsey Ferenc életét dolgozza fel.
sr
00:30
Magyar Világ
Info
sr
00:55
Himnusz
Music
sr
01:00
Híradó
News
sr
01:15
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
01:20
Angol nyelvű hírek
Az MTVA angol nyelvű hírösszefoglalója.
sr
01:30
Mi, magyarok - portrék, önvallomások, beszélgetések
Édesanyja visszaemlékezése szerint olyan mozgékony volt, és olyan képtelen dolgokat művelt, hogy megállt az óra a falon. Sok küzdelem és vargabetű után végre önmagát és otthonát a színházban találta meg. A kolozsvári színművészeti egyetemről elküldték többedmagával - ma sem tudni, miért. Elvégezte később a teatrológia szakot, de munkát nem talált. Ekkor alapították meg édesanyja alapítványa keretében a Brighella Bábtagozatot. Utána Marosvásárhelyen rendezői szakot végzett, azóta folyamatosan rendez, töretlenül működik a pályája.
sr
02:30
Bob herceg
Luxoryában az ifjú György királyfi Bob úrfi álnév alatt mulatozik a nép között, csavargó diáknak öltözve. Tanítómestere, Pomponius hű kísérője, Annie, a mézeskalácsos lánya pedig szerelmese. A herceg huszonegy éves korában a hagyományok szerint megkapja a Boldogság ládájának a kulcsát és megnősül. Bob úrfira, vagyis György királyfira is ez a sors vár, az udvar egyik szépséges hercegnőjét, Xéniát kell feleségül vennie. A gyönyörű Annie kezére pedig Levendula Kajetán, a borbély tart igényt, szegény Tom apó adóssága fejében. És ez így is történne, ha nem egy operettben volnánk. Ám Huszka Jenő nagysikerű művében a világ rendje helyreáll, és a romantika, valamint a gyönyörű dalok győzedelmeskednek...
sr
04:00
Klasszikusok délidőben
A világszínvonalon megrendezett Marton Éva Nemzetközi Énekverseny a művésznő tanítás iránti elkötelezettségét bizonyítja. A verseny az évek során olyan kihagyhatatlan lehetőséggé vált a világ ifjú énekesei számára, amely kaput nyit a nemzetközi operaszínpadok felé. A világhírű zsűritagok - Marton Éva mellett 2021-ben Anatoli Goussev és Miguel Lerín - azokat a művészeket keresik a versenyzők között, akik karrierjükben Marton Éva útját követhetik: egy magas színvonalú, kemény munka és a sok tanulás által megalapozott utat. Továbbá azokat, akik képesek átadni, amit Marton Éva egy interjúban megfogalmazott: Nekem, mint művésznek az a feladatom, hogy azt adjam, amit a közönség a mindennapi életben nem tud átélni, és az érzelmeim által olvadjanak fel, és kerüljenek újra közelebb egymáshoz az egymástól elhidegült emberek. A járványhelyzet miatt 2020-ról elhalasztott versenyre 2021-ben 79-en erősítették meg részvételi szándékukat. A zsűri tagjai közt szerepelt a fentieken túl Larisza Gergijeva, Peter Mario Katona, Meláth Andrea, Ókovács Szilveszter, és Dmitrij Vdovin is.
sr
05:00
Híradó
News
sr
05:15
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
05:18
Angol nyelvű hírek
Az MTVA angol nyelvű hírösszefoglalója.
sr
05:20
Német nyelvű hírek
A nap legfontosabb hírei német nyelven.
sr
05:24
Orosz nyelvű hírek
Info
sr
05:25
Kínai nyelvű hírek
A nap legfontosabb hírei kínai nyelven.
sr
05:30
Édes anyanyelvünk
Az ötperces televíziós változat műsorvezetője Csőre Gábor, aki egy-egy nyelvi érdekesség köré építi fel műsorát. Vendégei nyelvészek, akik ismeretterjesztő formában segítenek a műsorvezetőnek és a nézőknek megérteni, hogy miként tudunk érthetően, helyesen, pontosan beszélni és fogalmazni magyarul.
sr
05:35
Itthon vagy!
Országjáró turisztikai mini-sorozat sok olyan helyszínnel, ami az útikönyvekből sem marad ki, de olyan információkkal, ami lehet, hogy igen. Mesélő városok, mesélő képek- helyenként onnan, ahol csak a madár jár. A mai adásban Gyomaendrőtöt és környékét járjuk be.
sr
05:55
Élő egyház
A hétről-hétre jelentkező Kárpát-medencei hírmondó a hazai és külhoni magyar egyházak értékteremtő és értékmegőrző munkáját, társadalmi szerepvállalását mutatja be, szem előtt tartva a világegyházi aktualitásokat is.
sr
06:15
Esély
Fogyatékkal élőkről szóló magazin.
sr
06:35
Világ
Világpolitikai magazin
sr
06:55
Noé barátai
Egy műsor már meglévő és leendő állatbarátoknak! Bemutatunk ismert embereket és kedvenceiket. Olyan sportokkal is megismertetjük nézőinket, amelyekben állatok is részt vesznek. Ellátogatunk állatkertekbe és hasznos tanácsokat adunk kisállatok tartásához. Rendelő rovatunkban a beteg állatokat gyógyítjuk. És segítünk abban is, hogy az árva kedvencek leendő gazdáikra találjanak. A műsorban valóban mindenki ott van, akárcsak Noé bárkáján!
sr
07:25
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
07:28
Novum
A tudományos ismeretterjesztő műsor az emberek egészségét, gyógyulását, élhetőbb környezetét befolyásoló innovációs kutatásokkal, eredményekkel valamint a hazai tudásközpontokkal foglalkozik.
sr
07:55
Nagyok
A magyar kultúra és sport legendás nagyjaival Ugron Zsolna író beszélget. Titkokról, életről, sikerekről, kudarcokról. Arról, hogy hogyan lehet és miért érdemes.
sr
08:25
Ízőrzők
Nagydobos - egy kis falu a keleti végeken, amelyet a sütőtök tett világhírűvé. Volt idő, amikor a New York-i tőzsdén is jegyezték, és különvonatokkal szállították Budapestre. Napjainkban a település Sütőtök Fesztiválja az az esemény, amely évről-évre több vendéget vonz Nagydobosra. Ezeken a rendezvényeken is megismerkedhetnek a helyi férfikórussal, a község népi hagyományaival, kézműveseivel. Az Ízőrzőkben Szászi Zoltánné népi iparművészt és Jóni János fafaragót mutatjuk be. A helyi gyógyhatású mézekről Boros József, a nagyméretű, hamvas színű sütőtökről Filep László osztott meg néhány titkot. A nagydobosiak különösen jószívű vendéglátók. Ezt bárki megtapasztalhatja, ha szán egy kis időt arra, hogy elbeszélgessen az itt lakókkal. Bennünket is szeretettel fogadtak, majd hat jobbnál-jobb ételt főztek az Ízőrzők műsorába: Nagydobosi sütőtök leves, Sertéstarja nagydobosi sütőtökkel, Nagydobosi sütőtök lapcsánka, Nagydobosi sütőtök egytál, Gesztenyével, aszalt szilvával és sütőtökkel töltött csirkemell, Sütőtök felfújt sütőtök pudinggal.
sr
08:55
Borbás Marcsi szakácskönyve
A magyar gasztronómia lényege, hogy mi kerül otthon a családi asztalra. Ezért a legfontosabb szakács az, aki a szerettei, a családja elé nap mint nap leteszi az ételt. Vagyis: a legfontosabb szakács Te vagy! - mondja Marcsi, aki aktuális vendégével hétről-hétre a legjobb receptekkel, konyhai praktikákkal és a minőségi alapanyagok ismertetésével segíti a nézőket, hogy mindannyian a gasztronómia mestereivé válhassanak. Leleplezzük a legnagyobb konyhai titkokat, leromboljuk a tabukat, megtanítjuk a leghatékonyabb praktikákat, miközben ezernyi ízzel ismertetjük meg a nézőt. Megmutatjuk, hogy az egyszerű háziasszony és a Michelin-csillagos séf milyen jól megférnek együtt a konyhában, és milyen remekül inspirálják egymást. Az is ki fog derülni, mennyire fontosak a hagyományok a főzés esetében is, ám néha érdemes áthágni a szabályokat, csavarni egyet a jól megszokott recepteken.
sr
09:30
Fabien koreai konyhája
Fabien az alábbi ételeket készíti el: fűszeres csirkelevest és a kimbapot, ami a koreai piknikek legnépszerűbb étele.
sr
09:35
Főmenü
A Duna Tv gasztro műsorának új, immáron negyedik évadában, a Főmenü konyhájában Széll Tamás Bocuse d'Or nyertes mesterszakács társa továbbra is Böröcz Zsófia gasztromentor, aki amellett, hogy számos étterem indításában szerzett érdemeket, maga is kiválóan süt-főz. A menü ínycsiklandozó fogásait Széll Tamás és Böröcz Zsófi külön és együtt készítik el, olyan látványos és követhető módon, hogy akár el is leshetjük a praktikus ötleteket, mindezt olyan varázslatos hangulatban, hogy kedvünk támad a saját konyhánkban is megvalósítani a recepteket. A tematikus adásokba vendég is érkezik, aki mesél és kóstol.
sr
10:30
Csipke-csodák - A halasi csipkevarrás élő hagyománya
A szálak fonását, szövését, kötését talán a pókoktól leste el az ember, ezt a tudományt aztán hamar a maga szolgálatába állította. Bizonyára a hölgyek fedezték fel először, hogyan lehet a hálót szépségük kiemelésére alkalmazni. A mai értelemben vett művészi csipkét az itáliai reneszánsz indította világhódító útjára, a pompa városából, Velencéből. Magyarországon több helyen is foglalkoznak csipkekészítéssel, közülük talán a legismertebb a Kiskunhalason készülő méltán világhírű halasi csipke.
sr
10:55
Szép hazánk, Magyarország!
Nature + Travels
sr
11:00
Csángó pünkösdi szentmise közvetítése Csíksomlyóról
A moldvai magyarok már évszázadok óta nem részesülhetnek magyar nyelvű lelkigondozásban, nemzedékek hosszú sora óta román nyelvű papok szolgálnak körükben. A legtöbb templomban tiltva van a magyar szó, ősi, archaikus énekeiket sem énekelhetik az évszázadok óta tartó elrománosítási folyamat részeként. Sőt, a legtöbben már nem is ismerik ezeket, nem tudják magyarul a mise válaszait. Sokan eljönnek viszont minden évben a csíksomlyói búcsúba, ahol anyanyelvükön végezhetik el szentgyónásukat, és magyar misén vehetnek részt. Zarándoklatuk során hagyományosan a Csíksomlyó-Csobotfalvi egyházközség hívei szállásolják el őket, és ebbe a templomba érkeznek, innen mennek haza Moldvába. Indulásuk előtt még részt vesznek az itt számukra tartott pünkösdi szentmisén.
sr
12:00
Ecsetvonások, székelyesen
Székelyföld a magyar művészet titokzatos és összetéveszthetetlen tájegysége, ám hiába voltak zsenik a székely művészek majdhogynem ismeretlenek maradtak. Filmünkkel a székely festők jó hírének helyreállítására törekszünk. Márton Árpád és Balázs József kortárs festőművészek segítségével arra vállalkoztunk, hogy Nagy István, Márton Ferenc, Nagy Imre, Karácsony János és Páll Lajos művészetének bizonyos szegmenseire irányítsuk a figyelmet, kiemelvén a székely ábrázolásmód érdekességeit, sajátosságait.
sr
13:00
Híradó
News
sr
13:20
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
13:21
Szép hazánk, Kárpát-medence!
Nature + Travels
sr
13:25
Magyarország Ma
Magyarország Ma Ezzel a címmel jelentkezik péntek délelőttönként az M1 új magazinja. A közmédia aktuális csatornáján 10.30-kor látható műsor középpontjában a vidék fejlődése, megújulása áll. Hétről-hétre olyan beruházásokat, fejlesztéseket láthatnak a nézők, amelyek a vidéken élő 8 millió ember létbiztonságát és kényelmét szolgálják.
sr
13:50
Álmok álmodói
Vajon miért van égésnyom a Himnusz eredeti kéziratán? Kempelen Farkas mit talált még fel a sakkautomatán kívül? Fekete István hogyan lett kiváló gazdatisztből író? S vajon cukrász volt-e Dobos C. József? Ezekre és ehhez hasonló érdekes kérdésekre ad választ legújabb sorozatunk, amely híres magyarokat mutat be. Példamutató sorsok, kiemelkedő teljesítmények. Izgalmas, varázslatos, eddig nem ismert történetek, legendás magyarokról, ahogy még sosem meséltek róluk, ahogy még sosem láthatták őket. Álmok álmodói: csodálatos emberek, akik meghódították a világot. Ebben a részben Szinyei Merse Pál festészetét ismerhetjük meg.
sr
14:00
Olimpiai selejtező: Összefoglaló
Olympic Games
sr
15:00
Férfi kézilabda Magyar Kupa: Bronzmérkőzés
Hand-ball
sr
17:00
Labdarúgás: OTP Bank Liga: Kecskeméti TE - ZTE FC mérkőzés
Soccer
sr
19:20
Judo - Világbajnokság
Judo
sr
20:00
Atlétika - Gyémánt Liga Rabat
Athletics
sr
22:05
Élő népviseletek - Rimóc
A rimóci palócok körében hagyománya van a Mátraverebély-Szentkúti Nagyboldogasszony búcsú idején a Szűzanya szobor hordozásnak. A film első részében a leányok ünnepi viseletbe öltözésének a rendjét ismerhetjük meg. A női viselet legdíszesebb darabja a koszorú. A menyasszonyok viselnek koszorút az esküvő napján és a menyecskék nagyobb ünnepeken, az első gyermek születéséig. A szomszédos települések koszorúi kissé különböznek egymástól, de már csak Holecz Jánosné ismeri a készítésük titkait. Szereplők: Paluchné Percze Piroska, Paluch Norbert, Holecz Jánosné és Bablena Piroska.
sr
22:30
Szerzetesek kertje
Szabó Márton bencés szerzetes értő kalauzolásával és főszereplésével mutatjuk be a Pannonhalmi Főapátság gyógynövénykertjét, benne Magyarország első Illatmúzeumával. A bencés szerzetesek életében az elmúlt másfél ezer évben mindig is nagy szerepet játszott a kertművelés. A fallal körülvett monostorokon belül zöldségeskert, gyümölcsfák és gyógynövénykert egyaránt megtalálható volt. Az Ora et labora, azaz Imádkozzál és dolgozzál elvének gyakorlati megvalósulásában a kertészkedés kétkezi munkája központi szerepet játszott. A termesztett növények egyszerre szolgáltak élelemforrásként és szükség esetén gyógyszerként. A középkori monostorok hálózata a kertészeti ismeretek folyamatos cseréjét is megvalósította. A szerzetesek kertészeti ismeretei így a kolostorok falain kívül is hatottak. Közvetett hatásuk az egész társadalomban, s a szélesebb értelemben vett kultúrában is megjelent, gazdagították a környező településeket, átalakították a tájat. A szerzetesek nagy gonddal termesztették és gyűjtötték a gyógyításhoz szükséges növényeket, hiszen ez a feladat kezdettől fogva a monostorok fontos szolgálatai között szerepelt. A szerzetesek manufakturális körülmények között, a kolostorkertekben, az úgynevezett herbuláriuszokban termesztettek, elsősorban a kiszámíthatóságuk miatt, gyógynövényeket. Zsályát, rutát, izsópot, a 17. századtól pedig levendulát is. A magyarországi bencés gyógynövénykultúra egyidős a pannonhalmi monostorral. Pannonhalmán 1201-ből van erre vonatkozó hiteles helyi anyag a levéltárban, ahol
sr
23:05
Itthon vagy!
Nature + Travels
sr
23:30
Agapé
Egy különleges asztaltársaság közös gondolkodása társadalmi kérdésekről, őszintén, keresztény szemmel. Azonos értékrend, de akár eltérő vélemények. Művészek, szakértők, papok és lelkészek ülnek hétről hétre egy asztalhoz, hogy megvitassák a mindennapi életünket meghatározó kérdéseket - tabuk nélkül.
sr

ТБ-гід - понеділок, 20.05.24

00:30
Öt kontinens
Info
sr
00:55
Himnusz
Music
sr
01:00
Híradó
News
sr
01:15
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
01:20
Angol nyelvű hírek
Az MTVA angol nyelvű hírösszefoglalója.
sr
01:30
MMA-portrék
rendező: Papp Gábor Zsigmond, operatőr: Lovasi Zoltán Cs. Szabó László nemcsak az egyik legműveltebb, hanem az egyik legszuverénebb magyar író is volt a 20. században. Soha nem esküdött fel kurzuslovagnak, tisztánlátását mindig megőrizte: emigrációjában hazája erényeit éppúgy látta, mint hibáit. Ahogy ő fogalmazott: Politikai zebra vagyok. Radikális csíkjaim konzervatív csíkjaimmal váltakoznak.
sr
02:25
Sárga rózsa
A Jókai által írt regény zenés filmváltozata a Hortobágyon játszódó történetnek főként a balladai jellegét hangsúlyozza. Két főhősünk, Decsi Sándor csikósbojtár, Lacza Ferkó gulyásbojtár gyerekkoruktól fogva jó cimborák voltak. Egészen addig, amíg a szerelem, egy gyönyörű pusztai lány, Klárika képében közéjük nem áll. Mindketten őt, a hortobágyi csárdás fogadott lányát, azaz a Sárga rózsát szeretik.
sr
03:40
Klasszikusok délidőben
Nagyszerű volt a hangulat az idei Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen is, a fellépők nem egymás ellen, hanem a bemutatkozási lehetőségért versenyeztek - mondta Marton Éva, a Zeneakadémia professor emeritája a róla elnevezett megmérettetés után. Hitvallása szerint a művészet az embereket jobbá, lelkileg szebbé, okosabbá, műveltebbé teszi. A művészet … kiegyenlíti az eltérő gondolkodású emberek közötti különbségeket. A járványhelyzet miatt 2020-ról elhalasztott versenyre 2021-ben 79-en erősítették meg részvételi szándékukat. A zsűri tagjai közt szerepelt Anatoli Goussev, Miguel Lerín, Larisza Gergijeva, Peter Mario Katona, Meláth Andrea, Ókovács Szilveszter, és Dmitrij Vdovin is. A döntőbe jutott versenyzők műsorából készült összeállításban az operairodalom nagyszerű áriáit kiváló előadásban láthatják az M5 nézői.
sr
04:40
Magyar elsők
Mikor érkezett az első kávészállítmány Magyarországra? Hol állt az első hazai kávéfőző, Blasius háza? Ki és mikor nyitotta meg az első, Európai-hírű hazai nagykávéházat? Mit nem volt szabad akkoriban csinálni egy kávéházban?
sr
05:00
Híradó
News
sr
05:15
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
05:18
Angol nyelvű hírek
Az MTVA angol nyelvű hírösszefoglalója.
sr
05:20
Német nyelvű hírek
A nap legfontosabb hírei német nyelven.
sr
05:24
Orosz nyelvű hírek
Info
sr
05:25
Kínai nyelvű hírek
A nap legfontosabb hírei kínai nyelven.
sr
05:30
Édes anyanyelvünk
Az ötperces televíziós változat műsorvezetője Csőre Gábor, aki egy-egy nyelvi érdekesség köré építi fel műsorát. Vendégei nyelvészek, akik ismeretterjesztő formában segítenek a műsorvezetőnek és a nézőknek megérteni, hogy miként tudunk érthetően, helyesen, pontosan beszélni és fogalmazni magyarul.
sr
05:35
Itthon vagy!
Nature + Travels
sr
05:55
Hetedhét kaland
Oktatóműsor óvodások és kisiskolások számára, minden hétköznap új tartalommal, ahol a saját nyelvükön betekintést nyerhetnek többek között a természet, tudomány, kultúra és a mindennapok világába.
sr
06:05
M2 matricák - Baltazár-bazár
Egy apró kis magból hatalmas fa fejlődik ki évek alatt. Erről a folyamatról beszél Baltazár.
sr
06:10
M2 matricák - Baltazár-bazár
Vannak olyan állatok, amelyek nem olyan erősek, hogy legyőzzék a náluk erősebbet. Ezért egy különleges módszerhez folyamodnak, mégpedig ahhoz, hogy hasonlóvá válnak a környezetükhöz. Ők az alkalmazkodóművészek. Baltazár róluk beszél.
sr
06:20
Summa
A Summa a Magyar Televízió új háttérműsora. Az aktuális kérdésekre mindig a legilletékesebbek válaszolnak.
sr
06:40
Öt kontinens
Info
sr
07:10
Család'24
Info
sr
07:30
Mindennapi
Verses-, prózai- és zenei részletek, idézetek, gondolatok egy percben.
sr
07:40
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
07:44
Családi kör
Minden családban vannak problémák. Minden közösségben vannak viták. De vajon hogyan oldjuk meg ezeket a helyzeteket? Miként kerüljük el a feszültséget és hogyan hozzuk ki a nézeteltérésekből a lehető legjobbat mindannyiuk számára? Konfliktuskezelés a családban!
sr
08:40
Élő népzene
A mai adásban a tavasz, a megújulás köré rendeződött népszokásokkal, dalokkal és táncokkal ismerkedhetünk meg.
sr
09:05
Élő népzene
A Boldogasszony leányai című népzenére készült táncelőadás olyan archaikus kultúrát mutat be, amelyben a nő pozíciója gyökereiben változik meg: az asszonyi passzivitás megszűnik, és a nők magukhoz veszik az aktív cselekvés és saját sorsuk irányításának képességeit.
sr
09:35
Jó ebédhez szól a nóta
A Jó ebédhez szól a nóta című műsor több mint öt évtizede szólalt meg először a Magyar Rádióban. Van egy korosztály, akiknek ez a műsor beleivódott az emlékeibe, hiszen nem telhetett el úgy egy vasárnapi ebéd, hogy a család ne ezt hallgatta volna. Az biztos, hogy minden életérzésre, minden élethelyzetre van nóta, örömre, születésre, keresztelőre, esküvőre, halálra. A magyar nóta újra fénykorát élheti, és ehhez mi is szeretnénk hozzájárulni.
sr
10:00
Jó ebédhez szól a nóta
A Jó ebédhez szól a nóta című műsor több mint öt évtizede szólalt meg először a Magyar Rádióban. Van egy korosztály, akiknek ez a műsor beleivódott az emlékeibe, hiszen nem telhetett el úgy egy vasárnapi ebéd, hogy a család ne ezt hallgatta volna. Az biztos, hogy minden életérzésre, minden élethelyzetre van nóta, örömre, születésre, keresztelőre, esküvőre, halálra. A magyar nóta újra fénykorát élheti, és ehhez mi is szeretnénk hozzájárulni.
sr
10:30
Vers mindenkinek
Petőfi Sándor A virágok című versét Hűvösvölgyi Ildikó adja elő.
sr
10:35
Agapé
Egy különleges asztaltársaság közös gondolkodása társadalmi kérdésekről, őszintén, keresztény szemmel. Azonos értékrend, de akár eltérő vélemények. Művészek, szakértők, papok és lelkészek ülnek hétről hétre egy asztalhoz, hogy megvitassák a mindennapi életünket meghatározó kérdéseket - tabuk nélkül.
sr
11:35
Rózsafabot
Nehéz dolog az újrakezdés, ha valaki a börtönből jön ki, teljesen mindegy, hogy oda okkal, vagy ártatlanul került be. Pálos Viktor most szabadult, és fogalma sincs, mit kezdjen magával. Elhatározza, hogy elmegy vidékre nagybátyjához, ahol semmit sem tudnak róla. Berek fűszeres és családja szeretettel fogadja. Viktor a fűszereséknél találkozik a szépséges Sipos Katalinnal, aki a városka órásmesterének, Meller úrnak vak, fogadott gyermeke. Azon nyomban beleszeret…
sr
12:55
Névjegyek
Honnan erednek és mit jelentenek történelmi keresztneveink? Hogyan hat a legtöbbször hallott szó, a saját nevünk az életünkre? Rímel-e a nevünk jelentése mindarra, ahogyan élünk? A sorozat epizódjai erre keresik a választ egy nyelvész és egy ismert névviselő segítségével.
sr
13:00
Híradó
News
sr
13:20
Időjárás-jelentés
Részletes jelentés a következő napok várható időjárásáról.
sr
13:22
Közelebb - Roma magazin
Info
sr
13:45
Domovina
Szerkesztő - rendező: Antala Zsuzsanna Szerkesztő munkatárs: Hruboňová Iveta 1. FORGÓRÓZSA A pünkösdhétfői Domovinában Tatabányára, a XII. Forgórózsa Fesztiválja hívjuk önöket. A háromnapos fesztivál történetében először tartottak nemzetiségi napot, mégpedig szlovákot. Így a sok kiváló hazai és külhoni magyar hagyományőrző csoporton kívül a közönség Komárom-Esztergom és Pest vármegye szlovák folklórcsoportjainak színe-javát is megismerhette. Sőt, Selmecbányáról a Sitňan, a zempléni Parnóból pedig a Parchovianka együttes műsora kápráztatta el az érdeklődőket. Igen színes a szlovák hagyományőrző paletta, tartsanak hát velünk! gyártásvezető: Rózsa Csilla hangmérnök: Mráz János vágó: Bozsó Krisztián operatőr: Bozsó Krisztián, Szél Zsolt szerkesztő - rendező: Antala Zsuzsanna
sr
14:10
Magyar Krónika
A 19. és a 20. század fordulóján épült budapesti bérlakások úgy nőttek ki a földből, mint eső után a gomba: gyorsan és tömegesen. A jellegzetes körfolyosós épületek éppúgy otthont adtak a gazdag polgároknak, mint a vidékről beköltözött segédmunkásoknak. A gangban nagy Budapest a Magyar Krónikában
sr
14:30
Magyar Krónika
A 19. és a 20. század fordulóján épült budapesti bérlakások úgy nőttek ki a földből, mint eső után a gomba: gyorsan és tömegesen. A jellegzetes körfolyosós épületek éppúgy otthont adtak a gazdag polgároknak, mint a vidékről beköltözött segédmunkásoknak. A gangban nagy Budapest a Magyar Krónikában
sr
14:40
Kárpáti Krónika
Info
sr
15:00
Kárpáti Krónika
Info
sr
15:35
Simple Liga: FTC-Telekom - ETO FC Győr döntő 2. mérkőzés
Soccer
sr
17:45
Tippmix férfi kosárlabda NBI: NHSZ-Szolnoki Olajbányász - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely döntő 4. mérkőzés
Basketball
sr
20:05
Futsal NB I.
Soccer
sr
22:15
A pásztor - Tours-i Szent Márton élete
A film a kereszténység egyik legismertebb, és talán legnépszerűbb szentjének, tours-i Szent Mártonnak az életét kísérte végig, savariai születésétől, megtérésén, majd évtizedekig tartó térítő munkáján át haláláig. Rajta keresztül ismerhetjük meg a kort, a Krisztus utáni 4. századot, illetve a keresztény hit és gondolkodás terjedését, világvallássá emelkedésének folyamatát. Filmünk a Szent születésének 1700-adik évfordulója alkalmából végigkíséri a hosszú, és mozgalmas élet állomásait, illetve megkísérelt magyarázatot adni arra, hogy miként lett Márton az európai kultúra jelentős alakjává. A Magyar Média Mecenatúra támogatásával.
sr