FilmBox Plus

FilmBox Plus

FilmBox Plus - най-великите звезди на киното във филми носители на Оскари

Bulgaria

ТБ-гід - субота, 04.05.24

00:20
FLYING LESSONS
Когато животът й е на кръстопът, 25-годишната Софи Конуей (Маги Грейс) се връща в малкото градче, което винаги е искала да забрави. У дома тя се изправя пред бивши любовници, оплетена връзка с майка й, и Хари Плезънт - пациент с Алцхаймер, който по странен начин се включва в борбата на Софи да си спомни.
bg
02:05
PETUNIA
Нестандартно нюйоркско семейство трябва да приеме недоволството си от живота, връзките и пълната непредсказуемост на любовта. Петуния навързва живота на братята Чарли, Ейдриън и Майкъл, докато те забравят всичко, което са ги учили техните родители психоаналитици.
bg
03:55
DESERTER
реж: Martin Huberty; rok: 2002; произв.:; време: 94 min
bg
06:25
WHISPER ISLAND #1
Сам Далтон (Sam Dalton) е решена да спаси единствения дом, който изобщо някога е познавала. Момиченцето пише писмо на своята далечна леля Кристин (Christine), като се надява, че тя ще й помогне да предотврати изкупуването на ранчото. В същото това време се появява тийнейджърът Й. Т. Суинтън (J. T. Swinton), който заедно със Сам силно желае да намери съкровището, което уж е било скрито някъде из околностите на имота. Сам и Й. Т. трябва да се запознаят по-отлизо с миналото на леля Кристин. Това, което успяват да научат, ще промени живота им завинаги.
bg
07:45
NO ONE CAN BRUSH MY HAIR LIKE THE WIND
реж: Peter Del Monte; rok: 2014; произв.: Италия; време: 89 минути
bg
10:40
SOCCER NANNY #1
Когато Хелън Хейзелтън наема норвежкия футболист Одмунд за бавачка на двамата си синове, Одмунд донася смях в къщата и споделя любовта си към футбола с малкия град в Канзас.
bg
14:00
ARMY OF ONE
"Базиран отчасти на историята на Гари Фокнър, строителен работник от Колорадо със здравословни проблеми, който няколко пъти опитва да влезе в Пакистан и Афганистан в търсене на лидера на Ал Кайда, филмът е в духа на комедиите на Саша Барон Коен ""Борат"", ""Бруно"" и ""Диктаторът""."
bg
15:30
LOVE IN LAPLAND
реж: Arnauld Mercadier; rok: 2017; произв.: Франция; време: 92 минути
bg
17:05
JULIUS CAESAR 01001
Епичен поглед към Юлий Цезар, последния диктатор на Рим, чиято смърт слага край на Римската република. Проследява кампаниите му в Галия и Египет, съперничеството му с генерал Помпей и убийството му от Брут и Касий.
bg
18:35
JULIUS CAESAR 01002
Епичен поглед към Юлий Цезар, последния диктатор на Рим, чиято смърт слага край на Римската република. Проследява кампаниите му в Галия и Египет, съперничеството му с генерал Помпей и убийството му от Брут и Касий.
bg
20:00
PARIS 36
Мъж е обвинен в убийство. Той е Пигоил, възрастният театрален директор на "Шансония", музикална зала в Париж. Неговото признание е един дълъг спомен до новогодишната нощ на 1935 година, когато е открил, че съпругата му изневерява, а местният гангстер Галапиат затваря залата. През следващите месеци Пигоил губи права над обичния си син Джоджо и трябва да си намери работа. Пигоил и приятелите му поемат "Шансония" като кооператив, Галапиат е моментно благонастроен. Тяхната звезда е младата Дус, момиче от Лил, за което Галапиат мечтае. Тя се влюбва в Милу, местният комунист. Има възходи и падения, но предимно възходи - ами Джоджо и убийството?
bg
22:00
HUMANITY BUREAU, THE
В близко бъдеще правителството ще решава кой е излишен.
bg
23:35
ACCIDENTAL WITNESS
реж: Tabori Kristoffer; rok: 2006; време: 89 минути
bg

ТБ-гід - неділя, 05.05.24

01:10
GUTTER KING #1
Взета от живота история за улични боксови борби. Едно момче, което непрекъснато си навлича бели, получава шанс за нормален живот в ново семейство след излизане от поправителния дом. Но неговите нови баща и брат му показват нелегалния свят на борбите, които са начин за печелене на пари. Уил, който прекарва целия си живот на улицата, е роден боец и в това е най-добър. Но неговите представи за нормален живот пръсват, когато познава тъмните страни на съревнованията – тези на улицата и тези у дома. Това е разказ за любовта и изневярата.
bg
02:45
MULTIPLE SARCASMS
Гейбриъл е човек, който наглед има успешен професионален живот като архитект, красива жена в лицето на Ани и любяща дъщеря - Елизабет. Но той скоро осъзнава, че всъщност не е щастлив. Гейбриъл решава, че иска да напише пиеса за жалкото състояние на живота си. Той напуска работа, намира си отракан литературен агент и започва да пише. Макар бракът му да завършва с развод, пиесата е успешна и въпреки че животът му вече е различен, той най-накрая е щастлив.
bg
04:20
ABDUCTION (2018)
Мъж излиза от фонтан в парк в Хо Ши Мин без никакъв спомен кой е и откъде идва. Докато се лута през града и навръзва спомени от миналото си, той е преследван неумолимо от загадъчна фигура.
bg
09:05
TIME OUT OF MIND
"Ричард Гиър е в главната роля в драмата ""Пропиляно време"" на Орен Мовърман. Той играе Джордж, бездомен и умствено болен мъж, който от години не успява да се задържи на работа. Той се носи из града, търсейки храна, алкохол и подслон. В същото време се опитва да установи контакт с отчуждената си дъщеря (Джена Малоун). В един момент Джордж се възползва от някои от социалните услуги, предлагани от град Ню Йорк, но му липсва точната документация, за да получи финансовата помощ, от която се нуждае. Той се сприятелява с друг бездомник (Бен Верийн), който твърди, че е бил успешен джаз музикант. ""Пропиляно време"" е прожектиран на Международния филмов фестивал в Торонто през 2014 г."
bg
11:05
WINE OF SUMMER, THE
В духа на ''Под небето на Тоскана'', Джеймс (Итън Пек) напуска работа и най-накрая следва мечтата си. Велика пиеса го вдъхновява да поеме на пътуване за опознаване на себе си, което го отвежда до Испания. Там Джеймс среща красивата Виктория (Елза Патаки), както и драматурга, който е променил живота му. Джеймс бързо се оплита в мрежа от страсти, любов и разрушено доверие.
bg
12:35
BOXER, THE #1
Бен е изтерзан човек, който търси спасение от тормоза вкъщи в суровия живот на улицата и в резултат попада в затвора. След като излежава присъдата си, той става боксьор с помощта на треньора Джо, чийто златни дни в бокса са преминали отдавна. С него и с новооткритата си любов Натали Бен ще се бие за нещо повече от шампионската титла.
bg
14:10
NATIONAL TREE #1
Когато Sitka Spruce, принадлежащо на Рок, е избрано за национално дърво, той и баща му тръгват на вълнуващо пътуване през цяла Америка.
bg
17:00
AMAZING GRACE (2018)
Документален филм за Арета Франклин, заснет с хора на баптистка църква Ню Бетел в Уатс, Лос Анжелис през януари 1972 г.
bg
20:35
TRUE SMILE
История за едно пътуване през празния поглед на сляп аутист, който прекосява 1300 км. с колело-тандем със своя брат. Този филм ни потапя в недостижимия свят на Серхио, който изглежда като пустинята, която е крайната цел на пътешествието им.
bg
22:00
ATTRITION
Когато изчезва тайландско момиче с митични сили, Брадвата трябва да събере стария си екип, за да я върне.
bg
23:25
RIVALS #1
Инсп. Франсоа разбира, че брат му Габриел е излязъл от затвора, където е лежал 10 г. за убийство. Срещата между полицая и по-големия му брат е неловка. Но те се опитват да забравят миналото - Габриел иска да се впише в обществото, а Франсоа прави всичко възможно да му помогне. Но реалността и старите демони не им дават мира.
bg