Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ is the only television channel dedicated to all jazz and jazz-related genres. From the smallest underground venues to the grandest stages, Stingray DJAZZ brings home jazz that you cannot see anywhere else. Our expert music programmers are as passionate about jazz as you are. They only program concerts, performances, and documentaries that touch the heart and ignite the senses.

TV-guide - måndag, 2024-04-29

00:00
WOMEX 2018
In 2018 vond WOMEX plaats in Las Palmas op Gran Canaria. Eén van de deelnemers was zangeres Lucibela, afkomstig van het Kaapverdische eiland São Nicolau. Haar warme stem is te danken aan haar jarenlange ervaring met genres als morna en coladeira.
nl
00:33
Jazzahead!
Optreden van de in Seoul wonende Zuid-Koreaanse drummer, componist en kunstenaar Soojin Suh. Zij wordt bijgestaan door altsaxofonist Daniel Ko, tenorsaxofonist Sunjae Lee en contrabassist Younghoo Kim.
nl
01:00
Jazzahead!
Optreden op jazzahead! van de Amerikaanse jazzpianist, componist en 'Steinway Artist' Connie Han. Zij werd meermaals vergeleken met legendarische jazzpianisten als McCoy Tyner en Hank Jones.
nl
01:28
Jazzed Out Paris
Dit keer dient Parijs voor onder meer bassist Avishai Cohen, het Anat Cohen Quartet en het Jacques Schwarz-Bart Quintet. Zij laten zien dat jazz overal thuis is.
nl
02:52
Franco Ambrosetti Quintet live at Estival Lugano
Estival is een zomerjazzfestival in Lugano, Zwitserland, dat een verrassende line-up biedt. De componist, trompettist en bugelspeler Franco Ambrosetti treedt met zijn kwintet op in zijn geboortestad Lugano.
nl
03:43
Tamara Murphy - Spirograph Studies
Spirograph Studies manifesteert zich in de Australische muziekscene. Deze groep bestaat uit Luke Howard, Fran Swinn en James McLean. Elk brengen zij hun eigen stem op het podium als deel van een verenigd front, bassist Tamara Murphy heeft de leiding.
nl
04:49
Jeff Moran & Thomas Carbou Live in Quebec
Thomas Carbou en Jeff Moran treden hier op in Quebec, Canada. De heren maken gebruik van een breed scala aan instrumenten, waaronder een aangepaste achtsnarige gitaar, cuatro, bouzouki, cajón, lijsttrommels, berimbau, udu, en metalen percussie.
nl
06:03
North Sea Jazz Club: Marnix Busstra Band
Gitarist, componist en regisseur Marnix Busstra tart graag grenzen. Hij reist de wereld rond met zijn jazzgroep, speelt gitaar en bouzouki, componeert jazz en schrijft theaterliedjes.
nl
06:41
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Face au Public
Een concert van de legendarische Amerikaanse zangeres, actrice, gitariste, tekstschrijver en burger- en mensenrechtenactivist Odetta.
nl
07:34
Stan Getz: The Last Recording
Stanley Gayetzky, bekend als Stan Getz, wordt beschouwd als een van grootste instrumentale solisten aller tijden en ontpopte zich na de Tweede Wereldoorlog als een van de belangrijkste muzikale krachten in de jazzwereld.
nl
09:23
Paradox Live
Programma gewijd aan de Nederlandse jazz pianist en componist Wolfert Brederode.
nl
09:50
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:02
Live at The Sydney Entertainment Centre
Weergave van een show met gitaarlegende Slash, frontman Myles Kennedy en hun band.
nl
11:37
The Art Farmer Quartet live In England
Een concert met de grote bugelist in zijn beste jaren. Farmer's band bestaat uit gitarist Jim Hall, drummer Pete LaRoca en Steve Swallow op bas. Het legendarische ensemble speelt zowel standaards als originelen.
nl
12:44
BIRDtv
De BIRD club en restaurant biedt voornamelijk jazz, maar ook soul, funk, hiphop en elektronische muziekartiesten. De naam BIRD is een verwijzing naar de bijnaam van de legendarische New Yorkse jazzmuzikant Charlie Parker.
nl
13:03
Marion Williams zingt spirituals
Onder begeleiding van Tommy Brown (piano), Joe Washington (orgel), Billy Tuliver (drums) en achtergrondzangeressen Barbara White en Ann Bolden blaast Marion Williams nieuw leven in spirituals als 'Peace in the Valley' en 'We Shall Overcome'.
nl
13:34
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:04
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
14:47
DJAZZ Portrait
Dit keer een portret van North Sea Round Town, het festival dat jaarlijks neerstrijkt in Rotterdam.
nl
14:58
Paradox Live
PARADOX Tilburg is de meest intieme jazzclub van Nederland, met een zeer toegewijd en trouw publiek uit alle hoeken van Europa. Proef een selectie van de beste concerten en hoor de interviews met artiesten uit de hele wereld.
nl
15:33
A Different Way: Rodolfo Mederos
Rodolfo Mederos is een bandoneonspeler, een zeer productieve componist en een van de autoriteiten op het gebied van de tango. Buenos Aires, waar hij is geboren en nog steeds woont, vormt een belangrijke inspiratiebron.
nl
16:30
John Lurie: A Lounge Lizard Alone
John Lurie staat bekend als lid van het jazzensemble The Lounge Lizards, opgericht in 1978 met zijn broer Evan, maar als onderdeel van dit nieuwjaarsfeest levert Lurie, op saxofoon, een geenkwaardig duet met drummer Larry Wright.
nl
17:09
Great Jazz Pianists
muziek
nl
18:03
Les McCann: Live in New Orleans
Autodidactisch muzikant Less McCann werd een wereldjazzster na de release van zijn album Swiss Movement, dat hij in 1968 opnam met wijlen Eddie Harris. In deze set uit 1983 brengt hij de gospel terug naar New Orleans.
nl
19:02
Bill Evans & the Spy Killers - New Morning
Bill Evans-concert opgenomen op de Nieuwe ochtend, 17 juli 2020 in Parijs.
nl
20:38
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Jazz à la Grand' Place : Chet Baker Trio
Twee eersteklas Belgische musici, gitarist Philip Catherine en bassist Jean-Louis Rassinfosse, begeleiden de Amerikaanse jazztrompettist en vocalist Chet Baker bij dit optreden uit 1985 in de grandioze Brussels Jazz Club.
nl
22:39
Angel Forrest Show 2017
Verslag van een optreden van Angel Forrest, ontvanger van de Maple Blues Awards voor Female Vocalist of the Year en finalist bij de International Blues Challenge 2018 in Memphis. Haar carrière omvat meer dan dertig jaar en tien albums.
nl
23:18
Marcus Miller: Thoughts on Miles
Dit portret van Marcus Miller werd in 2009 opgenomen tijdens zijn tournee 'Tutu Revisited'. Hij blikt terug op zijn samenwerking met Miles Davis. Ook vertelt hij over zijn compositie 'Tutu', en legt hij uit hoe het gelijknamige album tot stand kwam.
nl
23:40
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl

TV-guide - tisdag, 2024-04-30

00:00
The Morgenland Festival
Het Morgenland Festival is een festival dat plaatsvindt in Osnabrueck, Duitsland. Het MCO, in samenwerking met The Syrian Expat Philharmonic Orchestra wordt gedirigeerd door de Turkse dirigent Naci Özgüç. Zijn ouders zijn allebei operazangers.
nl
00:54
A Perfect Combination's Tribute To Nile Rodgers
De bijdrage die de Amerikaanse gitarist en producer Nile Rodgers de afgelopen decennia aan de popmuziek heeft geleverd is van grote waarde. A Perfect Combination brengt een muzikale ode aan het werk van Nile Rodgers.
nl
01:47
Charles Mingus and Eric Dolphy Live in Liège
Verslag van een concert van Charles Mingus uitgevoerd in april 1965 met zijn meest gevierde line-up. Met Jaki Byard, Dannie Richmond, Johnny Coles, Clifford Jordan en Eric Dolphy.
nl
02:21
Bayerischer Hof Night Club: Maria João Quartet
Op deze opname staat het concert dat de Portugese zangeres Maria João in 1999 in de nachtclub Bayerischer Hof gaf als onderdeel van de Münchner Klaviersommer.
nl
04:20
Sia: Live at the Metro Theatre
De in Australië geboren singer-songwriter Sia Kate Isobelle Furler, simpelweg bekend als Sia, is een van de meest eigenzinnige artiesten in de populaire muziekscene van vandaag. Haar weg naar het sterrendom was echter verre van makkelijk.
nl
05:36
DJAZZ Portrait
Portret van de Nederlandse pianist, componist en bandleider van het pianotrio Tin Men and The Telephone Tony Roe.
nl
05:42
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Jason Moran and Robert Glasper Duet At La Gaité Lyrique, Blue Note Festival
Als onderdeel van het Blue Note Jazz Festival en de 75-jarige verjaardag van het gelijknamige platenlabel spelen de pianisten Robert Glasper en Jason Moran duetten. In dit concert nemen ze de hedendaagse muziek als startpunt.
nl
08:12
Louis Armstrong: Live in Australia
De grote jazzpionier treedt op met zijn gebruikelijke charisma in dit live concert, gefilmd in Australië in 1964 als onderdeel van zijn tour met de All Stars.
nl
09:08
BIRD
De Rotterdamse jazzclub BIRD brengt vijf veelbelovende musici samen in artist-in-residence-project 'The Nest'. Zeven sessies lang wisselen deze talenten ideeën uit, werken ze samen aan hun projecten, en maken ze muziek.
nl
09:40
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:04
Jimmy Witherspoon Quartet & Rozaa Wortham 1985
Estival is een jazzfestival met een gevarieerd programma. Bij deze editie in 1985 begint de show met Rozaa Wortham en het Jimmy Witherspoon Quartet.
nl
10:57
Jazz in Duketown
Het Amsterdamse instrumentale collectief Jungle By Night brengt een mix van verschillende stijlen, geïnspireerd door funk, jazz, dub en rock.
nl
12:05
Lucky Chops: Live at BIRD
De NYC-band Lucky Chops werd beroemd toen een video van hun optreden in een metrostation in 2015 viral ging op YouTube. Dit is hun optreden op BIRD festival, Rotterdam.
nl
13:31
DJAZZ Portrait
Deze portretten van artiesten, concerten en festivals geven een goed beeld van de jazz wereld. Het zijn portretten van bekende én minder bekende jazz artiesten die inzicht geven in hun leven. Dit keer een gesprek met saxofonist Benjamin Herman.
nl
13:49
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:01
Jazzahead!
Internationale handelsbeurs, tentoonstelling en festival: jazzahead! Dit is een van de belangrijkste evenementen in de jazzgemeenschap. Het wordt jaarlijks gehost in Bremen en brengt muzikanten, organisatoren, jazzexperts en muziekliefhebbers samen.
nl
14:57
DJAZZ Portrait
Portret van Oene van Geel, een in Amsterdam woonachtige violist en componist. Hij is een muzikale avonturier die is geïnspireerd door jazz, muziek uit India, kamermuziek en vrije improvisatie.
nl
15:03
Michel Camilo: The Soloist on Steinway
Michel Camilo is altijd een avontuurlijke muzikant geweest. Dankzij zijn krachtige spel, zijn technische vaardigheid, zijn kennis van jazz en Afro-Cubaanse muziek en zijn bereidheid om risico's te nemen, worden al zijn solo's buitengewone avonturen.
nl
16:16
The Blue Note Masters
Aandacht voor de muziek van Ron Carter, Bobby Hutcherson en Joe Chambers, legendes van Blue Note Records. Ze hebben zich gevestigd als vooruitstrevende en inventieve leiders, componisten en studiomuzikanten.
nl
17:10
John Coltrane 4:3
Verken de muziek van één van de invloedrijkste saxofonisten uit de jazzgeschiedenis: John Coltrane. In deze verzameling met optredens uit de eerste helft van de jaren '60 zien we hoe Coltrane's muzikaliteit en geluid een transformatie ondergaan.
nl
18:03
Brussels Jazz Orchestra: Changing Faces
Het Brussels Jazz Orchestra (BJO) houdt niet vast aan traditionele jazz-standards, maar streeft met het orkest naar het hoogste niveau door originele muziek te componeren.
nl
19:48
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:01
The Morgenland Festival
VIVA treedt op op The Morgenland Festival, een Duits muziekfestival dat begon in 2005. Vocalisten Aynur en Dima Oshno treden op met de All Star Band. Aynur zingt over het leven en lijden van Koerdische mensen, in het bijzonder Koerdische vrouwen.
nl
20:52
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Estival Jazz Lugano
De spannendste concerten van de afgelopen edities van Lugano Summer Jazz.
nl
21:48
BIGYUKI: Bird 2019
BIGYUKI's ongebruikelijke geluid heeft de aandacht getrokken van grote spelers in de industrie, waaronder Q-Tip, Bilal en Talib Kweli. Dit is een verslag van het optreden van BIGYUKI bij BIRD in Rotterdam in 2019.
nl
22:59
WOMEX 2018
In 2018 vond WOMEX plaats in Las Palmas op Gran Canaria. Eén van de deelnemers was zangeres Lucibela, afkomstig van het Kaapverdische eiland São Nicolau. Haar warme stem is te danken aan haar jarenlange ervaring met genres als morna en coladeira.
nl