DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Ghid TV - sâmbătă, 18.05.2024

00:40
Skønhedens magt
Skønhed har ofte været forbundet med hvide, vestlige kvinder, men det billede er ved at ændre sig. Efter ti år i modebranchen går Chris Pedersen bagom vores skønhedsidealer og undersøger sammenhængen mellem skønhed, etnicitet, religion og nationalitet. Han er til skønhedskonkurrence for sorte engelske piger, møder redaktøren på indisk Vogue og en af Londons førende muslimske modebloggere.
da
DR2
01:10
Skønhedens magt
Kvinden bag Koldings skønhedsimperium Düwald kalder sig selv en dulle, og det er ikke alle, som forstår hendes fokus på store læber og stort hår. Men hvorfor elsker nogle det dullede look, mens andre kalder det dårlig smag? Efter ti år i modebranchen går Chris Pedersen bagom vores skønhedsidealer, hvor han også møder den verdenskendt billedkunstner og TV-vært Grayson Perry, som arbejder med sociale smagshierarkier.
da
DR2
01:40
Dark Side of the 90's
I 1990'erne er supermodeller både rockstjerner og royale, tilbedte og eftertragtede af alle. De vælter sig også i kokain. Men væk fra blitzlysene og catwalk'en bliver mange af kvinderne mishandlet af magtfulde mænd, der kæmper for at skjule nogle grimme hemmeligheder.
da
DR2
02:25
We Need to Talk About Cosby
I 1980'erne var tv-serien "Cosby & Co." et kæmpe hit, både blandt sorte og hvide. Det mest sete afsnit havde 65 millioner seere, 25% af USA's befolkning. Han bliver hele USA's far. Han er ekstrem magtfuld med en formue på $400 mio. Men han er også en berygtet skørtejæger. Kvinder bliver eskorteret ind i hans garderobe. Han låser døren. Kvinder fortæller om traumatiske overgreb. Og at folk omkring Cosby ved det og hjælper ham.
da
DR2
03:25
Pride
Allerede inden Stonewall-optøjerne i New York i juni 1969, protesterede LGBTQ+-personer mod arrestationer og diskriminerende love. Når de blev anholdt, blev deres navne offentliggjort i aviser, og de mistede i tusindvis deres job. De levede hvert eneste minut af deres liv med risikoen for at blive anholdt. Alligevel var især ikke-hvide homoseksuelle kvinder og transkvinder med til at mobilisere kampen for retten til at være sig selv.
da
DR2
04:05
Spacey Unmasked
Den amerikanske stjerne Kevin Spacey var engang en af de mest beundrede og respekterede skuespillere i verden. Denne to-delte serie dykker ned i Oscar-vinderens liv - fra hans barndom og tidlige succes på Broadway til beskyldninger om upassende seksuel adfærd, der kulminerede i en retssag i 2023, hvor Spacey blev frikendt for anklager om seksuelle overgreb mod fire mænd.
da
DR2
05:00
Loch Ness-mysteriet
Det skotske højland, april 1933. Mackay-parret kører langs Loch Ness og opdager pludseligt noget stort i vandet. En journalist betegner det som "et monster", og Loch Ness-uhyret er født. Turister strømmer til området, og fotografier bliver trykt i aviser verden over. Men der er ingen solide beviser. I 1960 kommer de første filmoptagelser af det, der ligner et enormt dyr, der svømmer over søen. Kan de overbevise skeptikerne?
da
DR2
05:50
På sporet af dronningerne – 600 års danmarkshistorie
Dronning Louise var hele Europas svigermor. Hendes historie er en ægte askepotfortælling om den smukke prinsesse, der blev gift med den fattige prins og vandt det halve kongerige. På sin rejse i sporet på denne smukke og dannede dronning Louise støder Liv Thomsen på en anden og langt mere kontroversiel Louise: Louise Rasmussen, kendt som grevinde Danner, gift med Frederik VII. De to Louiser kunne ikke fordrage hinanden. Deres uvenskab handlede om kongelighed, klassekamp og kvindebilleder. Og er en del af en større fortælling om 1800-tallet, hvor Danmark gennemlever en forrygende udvikling fra enevælde til demokrati.
da
DR2
06:30
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Syngepigen Hardy Dræby opfinder i slut 70'erne personaen Mona Lisa og optræder som en af Danmarks første drag queens. Bakkens Hvile er lukningstruet, og Dots mor, Lilian, træffer en vigtig beslutning for at sikre dens overlevelse. Hun er blandt publikum, mens syngepigerne optræder for sidste gang i 2023.
da
DR2
07:00
Store danske kunstnere
Guldalderens fineste søn malede drømmen om Danmark som et yndigt land. Men hans sind var bipolart og trak ham ned i depressionens mørke. Han døde kun 29 år gammel som kampvillig soldat for fædrelandet.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Dansk tegnsprog er under evig udvikling. Hvilke varianter af tegnsprog findes der, hvordan ser de ud, og hvor kommer de forskellige tegn fra?
da
DR2
12:30
Husker du...
Året er 1977. Bombemanden fra Gladsaxe spreder rædsel i Hovedstadsområdet i 1977. Gennem flere måneder placerer han bomber i telefonbokse, busser og indkøbscentre i Storkøbenhavn. Typograferne i det Berlingske Hus nedlægger arbejdet. Strejken udvikler sig til en af Danmarkshistoriens hårdeste arbejdskonflikter, og i 141 dage udkommer hverken BT eller Berlingske Tidende. I Spanien går borgerne til det første frie valg i 41 år, og i Sydafrika bliver borgerrettighedsforkæmperen Steve Biko dræbt i fængslet. En ung ukendt amerikansk skuespiller - John Travolta - introducerer en ny dansedille - discodansen. Filmen "Saturday Night Fever" har verdenspremiere i 1977, og i løbet af få måneder danser hele verden discodans. Og så er 1977 året, hvor verden må sige farvel til The King of Rock'n Roll. Elvis Presley dør af et hjertetilfælde den 16. august 1977.
da
DR2
13:30
Kunstquiz
Efterårets kunstquiz er denne gang på Ny Carlsberg Glyptotek. Adrian Hughes er vært, når to hold dyster på deres viden om kunst. Kan de gætte de berømte kunstnere, når værten tryller vanvittige rekvisitter op af sin magiske flyttekasse? Kan de to malere tegne, så man kan gætte hvad det er? Er det til at genkende kunsten, når det er børn, der beskriver den? Og hvem ved mest om de værker, der bliver hentet frem fra museets samlinger? Hold 1: Kunstkritikeren Bente Scavenius, maleren Jesper Christiansen og museumsdirektør Christine Buhl Andersen. Hold 2: Kunstkritikeren Trine Ross, maleren Martin Bigum og og auktionsleder Jesper Bruun Rasmussen.
da
DR2
14:15
Marx og Coca Cola
Optagelse fra Det Kongelige Teater af Nils Schou's komedie i seks scener.
da
DR2
16:05
Magtskifte i straffelejren - opgøret i Sønderjylland
Mere end 70 år efter afslutningen på Anden Verdenskrig fortæller en række vidner fra det tyske mindretal om et sjældent beskrevet kapitel i den danske befrielseshistorie. Omkring 3500 mænd fra det tyske mindretal blev efter befrielsen afhentet og indsat i Frøslevlejren, fordi de havde sympatiseret og samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Dette er deres historie om, hvordan retsopgøret i Sønderjylland påvirkede familiers liv og fik konsekvenser for eftertiden. Filmen indeholder en lang række optagelser fra besættelsestiden lavet af mindretallet selv, som aldrig tidligere er blevet vist på TV.
da
DR2
17:05
 Springflod
Københavner-roden Franco får afbrudt sin kriminelle løbebane, da han sendes i pleje hos en familie i Sønderjylland. Her falder han godt til. Så godt, at han forelsker sig i plejefamiliens datter, Pauline - og det var ikke helt meningen.
da
DR2
18:50
Før søndagen
De danske salmer er en uudtømmelig kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager musikeren Karen Mukupa fat på salmen "Det dufter lysegrønt af græs".
da
DR2
19:00
Luisi & Skrjabins 1. symfoni
DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi opfører Skrjabins storslåede hyldest til kunsten - hans 1. symfoni med kor og sangsolisterne Ema Nikolovska, sopran og James Ley, tenor. Celine Haastrup fortæller om musikken. Koncerten er optaget i DR Koncerthuset november 2023.
da
DR2
20:00
Kvinden med kameraet
Susanne Mertz har med sine fotografier skildret dansk musikhistorie fra 1960'erne og frem til i dag. Hun har været livsvidne til afgørende vendepunkter for kunstnere som Gasolin, Kim Larsen, Gitte Hænning, Anne Marie Helger og Jytte Abildstrøm. I denne levende dokumentar, fyldt med enestående arkivoptagelser, er de gode historier i fokus, når Susanne Mertz møder de kunstnere, hun har fotograferet gennem tiden.
da
DR2
21:00
Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling.
da
DR2
21:30
Troldspejlet special
Man kan finde ægte magi i dagligdagen! Se bare Harry Potter, der foregår i Storbritannien og samtidig på Hogwarts - med en magi så virkelig, at man ikke er tvivl om, at den findes. Jakob Stegelmann ser på mirakler, magi og særlige kræfter, der gør vores hverdag noget mere spændende.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Debatten
Danmarks stærkeste stemmer diskuterer tidens sværeste beslutninger. Hver torsdag direkte fra DR Byen. Vært: Clement Kjersgaard.
da
DR2
23:15
 Hilma
I dag er den svenske maler Hilma af Klint - der levede fra 1862 til 1944 - anerkendt som en af Vestens første abstrakte kunstnere. Men i en tid, hvor det er mænd, der laver spillereglerne, er der langt til succes, når man er en kvinde, der er forud for sin tid. Og efterhånden forstår Hilma, at omverdenen ikke er parat til hendes kunst, og beslutter derfor, at værkerne ikke må vises før 20 år efter hendes død.
da
DR2

Ghid TV - duminică, 19.05.2024

01:15
 Det første store togrøveri
I midten af 1800-tallet fostrer gentlemantyven Edward Pierce en storstilet plan. Han vil begå historiens første og største røveri fra et kørende tog
da
DR2
03:05
Fiasco
Efter revolutionen i Nicaragua er præsident Ronald Reagans regering overbevist om, at Sovjetunionens ideologi vil brede sig til resten af Mellemamerika. Det er en kamp mellem kapitalisme og kommunisme, og Reagan frygter en domino-effekt. Vietnam-veteranen og oberstløjtnanten Oliver North får til opgave at støtte Nicaraguas contraer. Men hvordan lykkes det ham - og CIA - at omgå den amerikanske lovgivning, der forbyder støtte til dem?
da
DR2
04:00
The Rise and Fall of Boris Johnson
Parlamentsmedlemmer og partifæller vender sig imod Boris Johnson og besværliggør hans position som premierminister. Efter at have sikret sig det største konservative flertal i 30 år smittes han med corona og indlægges på intensivafdeling. Da han bliver rask, vender han tilbage til Downing Street 10. Men snart begynder Partygate-skandalen at rulle, som udløser et offentligt ramaskrig og fører til hans fratræden.
da
DR2
05:00
Alt forladt
Langt inde i den lukkede del af Mønsted Kalkgruber findes der graffiti, som er over 100 år gammel. Det skal de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff have et billede af. Et andet sted i Danmark finder de en gammel seismograf, gemt og glemt, men som faktisk har været med til at bestemme, at jorden har en fast kerne.
da
DR2
05:20
Military Masterminds
Chikanere, sabotere og overliste. Guerillakrig går ud på at overrumple og svække fjenden med konstante angreb, indtil den er besejret. I det 20. århundrede har de fleste guerillakrige været ideologiske konfrontationer, hvor kommunister har prøvet at vælte kapitalister. Her udforsker vi, hvordan de fire kommunistiske ledere Mao Zedong, Fidel Castro, Josip Broz Tito og Võ Nguyên Giáp med stort held gjorde guerillakrig til en systematisk og effektiv kampform.
da
DR2
06:15
Earth from Space
Den ligner en blå glaskugle og er essentiel for liv, som vi kender det. Jorden - første gang set fra rummet i 1968, og som satellitter, droner og kameraer nu zoomer helt tæt på. Oplev vores hjem, som du aldrig har set det før - fra dyrelivet til de skiftende vejrforhold. Og hør, hvordan Moder Jord har det?
da
DR2
07:15
Forunderlige fyrtårne III
Havets motorvej med over 400 fragtskibe, der dagligt sejler igennem. Beachy Head-fyrtårnet, advarer sømænd mod "Sømændenes kirkegård" - det farligste farvand langs Englands sydkyst. Her er klipper, hård sø og mørke storme. I 1700-tallet sørger en præst for lys langs kysten, og senere bliver hele tre fyrtårne bygget ved Beachy Head. Men hvordan lykkes det ingeniørerne at opføre fyrtårnene under de barske forhold?
da
DR2
08:00
Nyheder fra Grønland
Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Guddommelig mad
Claus Meyer og Poul Joachim Stender er i Orange County, USA. I kirken, hvor Poul har virket som præst, tilbereder de sammen med menigheden et påskemåltid, der vakte opstandelse, da kokken og præsten serverede det første gang i Danmark i 2001.
da
DR2
12:30
Guddommelig mad
Claus Meyer og Poul Joachim Stender lader sig ikke friste i landet USA, der flyder med mælk og honning, men napper 24 timers faste for at komme tættere på Gud. Måske smager alt bedre bagefter? De er også til amerikansk fitness - i en katolsk kirke!
da
DR2
12:58
Explainer
Du har nok prøvet at smide en gammel madpakke ud. Eller resterne bagerst i køleskabet som du ikke fik spist. Også i supermarkederne bliver frugt og grønt kasseret, hvis de ikke lever op til vores høje krav. Alt det er en del af vores store problem med madspild, og en af de helt store tabere er klimaet.
da
DR2
13:10
 Huset på Christianshavn
En knivstikker er på spil i kvarteret, og det vækker en del bekymring i huset. Olsen, Clausen, Larsen og Meyer mødes i Rottehullet og lægger planer for et selvbestaltet vagtværn. Clausen stiller gerne et par varaner til rådighed.
da
DR2
13:30
 Huset på Christianshavn
Clausen er en presset mand. Han kan ikke koncentrere sig, behandler kunderne dårligt og misforstår alt. Grunden er, at dyrehandleren skal holde foredrag om gnavere for en 7. klasse. Da han heller ikke kan sove om natten, tropper hele huset op for at hjælpe ham.
da
DR2
13:55
Gudstjenesten
Det er pinsedag - og kirkens fødselsdag. I dag fejrer vi Helligåndens komme og det fællesskab, vi mennesker har med hinanden. Vært Sofie Østergaard har derfor inviteret præst og politiker Margrete Auken med til gudstjeneste. For både for Margrete og præst i Sct. Mariæ Kirke, Sigurd Stubbergaard, er kirken et åndeligt fællesskab, som binder os mennesker sammen. Rigtig glædelig pinse!
da
DR2
14:55
Jerusalem: City of Faith and Fury
Jerusalem, 39 f.Kr. Romerriget og Partherriget er datidens to dominerende imperier. I Palæstina og Jerusalem hersker hasmonæerne, også kaldet makkabæerne. Men da Herodes overtager magten, bliver dronning Kleopatra vred. Hun vil gøre Judæa til en del af Egypten. Og Roms Marcus Antonius prøver at kontrollere både Kleopatra og Herodes. Kan Herodes, trods konflikterne, ombygge Salomons Tempel og forny Jerusalem?
da
DR2
15:35
Huse med hemmeligheder
I Tønder renoverer Anita og Brian et tidligere hotel, der efter Genforeningen i 1920 fungerede som forsamlingshus for byens tyske mindretal. En plakat på loftet med det tyske jernkors fører journalist Morten Brink Iwersen til 93-årige Carsten. Carsten fortæller om sin tysksindede familie, der blev opslugt af nazismen. Arkitekt Ane Cortzen rådgiver de nye ejere, der ønsker at bringe den oprindelig stil tilbage til det gamle hotel.
da
DR2
16:20
 Kellys helte
Midt i Anden Verdenskrigs kaos får den barske Kelly færten af 14.000 guldbarrer i det besatte Frankrig. Dem vil han have, og med hjælp af andre skrappe drenge får han etableret en helt speciel kampenhed. Og så går Kelly i krig.
da
DR2
18:40
Nazismens kvinder
I 1939 er 12 millioner tyske kvinder en del af det nazistiske apparat. Da mændene bliver sendt i krig, er kvinderne nødt til at arbejde som bl.a. chauffører og landmænd. Og næsten 3.500 kvinder er vagter i koncentrationslejrene og deltager aktivt i udryddelsen af jøderne. Ved krigens afslutning bliver millioner af tyske kvinder voldtaget. En historie, der ligesom de kvindelige lejrchefers roller, bliver holdt skjult i lang tid.
da
DR2
19:30
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Syngepigen Hardy Dræby opfinder i slut 70'erne personaen Mona Lisa og optræder som en af Danmarks første drag queens. Bakkens Hvile er lukningstruet, og Dots mor, Lilian, træffer en vigtig beslutning for at sikre dens overlevelse. Hun er blandt publikum, mens syngepigerne optræder for sidste gang i 2023.
da
DR2
20:00
 La storia
Ida har mistet alt og må flygte. Under flugten møder hun håndværkeren og kommunisten Cucchiarelli. For Useppe er flugten et eventyr, og han elsker Cucchiarelli. Nino dukker op igen. Nu er han blevet frihedskæmper, og han får overtalt Cucchiarelli til at slutte sig til den væbnede kamp.
da
DR2
21:00
I Grundtvigs fodspor - med Liv thomsen
De fleste danskere kender Grundtvig fra højtiderne, og når der døbes, giftes og begraves. Han skrev 1600 salmer og fornyede ikke bare salmedigtningen, men også hele den danske kirke. Sammen med en række Grundtvig-forskere fortæller Liv Thomsen om Grundtvigs idéer, der banede vejen for den folkekirke, vi har i dag.
da
DR2
21:30
Andelsbevægelsens historie
Det begyndte i Brugsen. Grundidéen i brugsforeningen er, at man ved fælleskøb af store partier dagligvarer sælger til medlemmer uden mellemled. Overskud deles som såkaldt dividende. Engang et vigtigt tilskud i den daglige husholdning, og dividenden findes endnu. Det første andelsmejeri åbnede i 1882. Det første andelsslagteri åbnede i 1887.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Dronning Elizabeth II
Værdig, privilegeret, kontroversiel og ukuelig! Elizabeth II var den længst siddende monark i britisk historie. Gennem utallige års samfundskriser og historiske begivenheder har hun regeret det britiske kongerige og været den absolutte frontfigur over for omverdenen. En dronning, som alle har en holdning til, men som få virkelig kender. Her dissekeres den ikoniske dronnings næsten 100-årige lange liv, som krydres med utallige historiske milepæle.
da
DR2