DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Ghid TV - vineri, 17.05.2024

00:40
Total tillid - Kinas masseovervågning
De er udsat for ekstrem overvågning. To kinesiske familier og en journalist kæmper mod landets overvågningsteknologi, magtmisbrug og censur. Kom med ind i det kinesiske overvågningssamfund. En skræmmende fortælling om big data, ansigtsgenkendelse og et uhyggeligt pointsystem, hvor borgere kan optjene og miste point alt efter deres opførsel og bidrag til samfundet. Når dette er nutiden, hvordan ser vores fremtid så ud?
da
DR2
02:20
Narkomanernes bro
Afghanistan er det største opiumseksporterende land i verden og har rigtig mange narkomaner. Til gengæld findes der stort set ikke behandlingssteder. Men den viljestærke Laila Haidari har taget kampen op. Hver dag opsøger hun narkomanerne under den bro, hvor de holder til, og forsøger at overtale dem til at lade sig afvænne i sit behandlingscenter, som hun finansierer med en restaurant, hvor alle tjenerne er tidligere narkomaner.
da
DR2
03:10
Jerusalem: City of Faith and Fury
Tempelbjerget, Grædemuren, al-Aqsa-moskéen og Klippemoskéen. Jerusalem er et centrum for tre af verdens største religioner: jødedommen, kristendommen og islam. Men hvordan påvirker byens komplekse fortid nutiden? Serien dykker ned i seks skelsættende konflikter i byens historie. Første episode følger Jerusalems udvikling fra en lille, isoleret bosættelse uden stor betydning til det jødiske folks helligste by.
da
DR2
03:50
Alt forladt
Dybt inde i Rold Skov i Nordjylland ligger det sted, hvor kongehuset og den danske regering skulle overleve og styre Danmark, hvis atomkrigen brød ud. De to urban explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff går på opdagelse i de mørke tunneler og forestiller sig livet under jorden efter ragnarok.
da
DR2
04:10
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Min mor maler med stof
Billedkunstneren Nulle Øigaard opbygger store billedtæpper i lag på lag af stof, der engang var smukke teaterkostumer. Filminstruktør Lasse Spang Olsen tegner et varmt portræt af sin mor, der har været maler og billedkunstner igennem et halvt århundrede. De seneste år uden sin partner gennem 60 år, tegner og forfatter Ib Spang Olsen.
da
DR2
17:20
Earth from Space
Den ligner en blå glaskugle og er essentiel for liv, som vi kender det. Jorden - første gang set fra rummet i 1968, og som satellitter, droner og kameraer nu zoomer helt tæt på. Oplev vores hjem, som du aldrig har set det før, når vi denne gang tager et kig på planetens mønstrede overflade - fra de blege pletter i den australske ødemark til rydninger i regnskoven i Congo. Hvem har lavet dem?
da
DR2
18:20
 En fri mand
Da Frank bliver løsladt efter 12 år i fængsel for røveri, er han fast besluttet på at holde sig på dydens smalle sti. Han søger husly hos sin datter Susanne, som dog ikke er spor glad for at se ham. Frank skaffer sig et arbejde og begynder at få lidt styr på sit liv, men både politiet og de gamle venner holder øje med ham - og man vender ikke sådan uden videre tilbage til stenbroen.
da
DR2
19:10
 Huset på Christianshavn
En knivstikker er på spil i kvarteret, og det vækker en del bekymring i huset. Olsen, Clausen, Larsen og Meyer mødes i Rottehullet og lægger planer for et selvbestaltet vagtværn. Clausen stiller gerne et par varaner til rådighed.
da
DR2
19:35
 Huset på Christianshavn
Clausen er en presset mand. Han kan ikke koncentrere sig, behandler kunderne dårligt og misforstår alt. Grunden er, at dyrehandleren skal holde foredrag om gnavere for en 7. klasse. Da han heller ikke kan sove om natten, tropper hele huset op for at hjælpe ham.
da
DR2
20:00
 Hundredefodsrejsen
Familien Kadam flytter fra Indien til en sydfransk landsby. Her åbner de et indisk spisested - lige over for madame Mallorys Michelin-stjernede, klassisk franske restaurant. Det skaber røg i køkkenet, for den snobbede madame Mallory har svært ved at tolerere de farverige, støjende konkurrenter. Men måske kan madame Mallory i virkeligheden lære noget af det krydrede indiske køkken?
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
 A Time to Kill
En tiårig sort pige bliver voldtaget af to racister. De bliver anholdt kort efter, men da de er på vej ind til retssagen, dukker pigens far, Carl Lee Hailey, op med et gevær og dræber de to mænd. Den unge Jake Brigance påtager sig at blive hans forsvarer, men der skal helt ekstraordinære midler til at vinde sagen, og i kulissen lurer Ku Klux Klan.
da
DR2

Ghid TV - sâmbătă, 18.05.2024

00:40
Skønhedens magt
Skønhed har ofte været forbundet med hvide, vestlige kvinder, men det billede er ved at ændre sig. Efter ti år i modebranchen går Chris Pedersen bagom vores skønhedsidealer og undersøger sammenhængen mellem skønhed, etnicitet, religion og nationalitet. Han er til skønhedskonkurrence for sorte engelske piger, møder redaktøren på indisk Vogue og en af Londons førende muslimske modebloggere.
da
DR2
01:10
Skønhedens magt
Kvinden bag Koldings skønhedsimperium Düwald kalder sig selv en dulle, og det er ikke alle, som forstår hendes fokus på store læber og stort hår. Men hvorfor elsker nogle det dullede look, mens andre kalder det dårlig smag? Efter ti år i modebranchen går Chris Pedersen bagom vores skønhedsidealer, hvor han også møder den verdenskendt billedkunstner og TV-vært Grayson Perry, som arbejder med sociale smagshierarkier.
da
DR2
01:40
Dark Side of the 90's
I 1990'erne er supermodeller både rockstjerner og royale, tilbedte og eftertragtede af alle. De vælter sig også i kokain. Men væk fra blitzlysene og catwalk'en bliver mange af kvinderne mishandlet af magtfulde mænd, der kæmper for at skjule nogle grimme hemmeligheder.
da
DR2
02:25
We Need to Talk About Cosby
I 1980'erne var tv-serien "Cosby & Co." et kæmpe hit, både blandt sorte og hvide. Det mest sete afsnit havde 65 millioner seere, 25% af USA's befolkning. Han bliver hele USA's far. Han er ekstrem magtfuld med en formue på $400 mio. Men han er også en berygtet skørtejæger. Kvinder bliver eskorteret ind i hans garderobe. Han låser døren. Kvinder fortæller om traumatiske overgreb. Og at folk omkring Cosby ved det og hjælper ham.
da
DR2
03:25
Pride
Allerede inden Stonewall-optøjerne i New York i juni 1969, protesterede LGBTQ+-personer mod arrestationer og diskriminerende love. Når de blev anholdt, blev deres navne offentliggjort i aviser, og de mistede i tusindvis deres job. De levede hvert eneste minut af deres liv med risikoen for at blive anholdt. Alligevel var især ikke-hvide homoseksuelle kvinder og transkvinder med til at mobilisere kampen for retten til at være sig selv.
da
DR2
04:05
Spacey Unmasked
Den amerikanske stjerne Kevin Spacey var engang en af de mest beundrede og respekterede skuespillere i verden. Denne to-delte serie dykker ned i Oscar-vinderens liv - fra hans barndom og tidlige succes på Broadway til beskyldninger om upassende seksuel adfærd, der kulminerede i en retssag i 2023, hvor Spacey blev frikendt for anklager om seksuelle overgreb mod fire mænd.
da
DR2
05:00
Loch Ness-mysteriet
Det skotske højland, april 1933. Mackay-parret kører langs Loch Ness og opdager pludseligt noget stort i vandet. En journalist betegner det som "et monster", og Loch Ness-uhyret er født. Turister strømmer til området, og fotografier bliver trykt i aviser verden over. Men der er ingen solide beviser. I 1960 kommer de første filmoptagelser af det, der ligner et enormt dyr, der svømmer over søen. Kan de overbevise skeptikerne?
da
DR2
05:50
På sporet af dronningerne – 600 års danmarkshistorie
Dronning Louise var hele Europas svigermor. Hendes historie er en ægte askepotfortælling om den smukke prinsesse, der blev gift med den fattige prins og vandt det halve kongerige. På sin rejse i sporet på denne smukke og dannede dronning Louise støder Liv Thomsen på en anden og langt mere kontroversiel Louise: Louise Rasmussen, kendt som grevinde Danner, gift med Frederik VII. De to Louiser kunne ikke fordrage hinanden. Deres uvenskab handlede om kongelighed, klassekamp og kvindebilleder. Og er en del af en større fortælling om 1800-tallet, hvor Danmark gennemlever en forrygende udvikling fra enevælde til demokrati.
da
DR2
06:30
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Syngepigen Hardy Dræby opfinder i slut 70'erne personaen Mona Lisa og optræder som en af Danmarks første drag queens. Bakkens Hvile er lukningstruet, og Dots mor, Lilian, træffer en vigtig beslutning for at sikre dens overlevelse. Hun er blandt publikum, mens syngepigerne optræder for sidste gang i 2023.
da
DR2
07:00
Store danske kunstnere
Guldalderens fineste søn malede drømmen om Danmark som et yndigt land. Men hans sind var bipolart og trak ham ned i depressionens mørke. Han døde kun 29 år gammel som kampvillig soldat for fædrelandet.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Dansk tegnsprog er under evig udvikling. Hvilke varianter af tegnsprog findes der, hvordan ser de ud, og hvor kommer de forskellige tegn fra?
da
DR2
12:30
Husker du...
Året er 1977. Bombemanden fra Gladsaxe spreder rædsel i Hovedstadsområdet i 1977. Gennem flere måneder placerer han bomber i telefonbokse, busser og indkøbscentre i Storkøbenhavn. Typograferne i det Berlingske Hus nedlægger arbejdet. Strejken udvikler sig til en af Danmarkshistoriens hårdeste arbejdskonflikter, og i 141 dage udkommer hverken BT eller Berlingske Tidende. I Spanien går borgerne til det første frie valg i 41 år, og i Sydafrika bliver borgerrettighedsforkæmperen Steve Biko dræbt i fængslet. En ung ukendt amerikansk skuespiller - John Travolta - introducerer en ny dansedille - discodansen. Filmen "Saturday Night Fever" har verdenspremiere i 1977, og i løbet af få måneder danser hele verden discodans. Og så er 1977 året, hvor verden må sige farvel til The King of Rock'n Roll. Elvis Presley dør af et hjertetilfælde den 16. august 1977.
da
DR2
13:30
Kunstquiz
Efterårets kunstquiz er denne gang på Ny Carlsberg Glyptotek. Adrian Hughes er vært, når to hold dyster på deres viden om kunst. Kan de gætte de berømte kunstnere, når værten tryller vanvittige rekvisitter op af sin magiske flyttekasse? Kan de to malere tegne, så man kan gætte hvad det er? Er det til at genkende kunsten, når det er børn, der beskriver den? Og hvem ved mest om de værker, der bliver hentet frem fra museets samlinger? Hold 1: Kunstkritikeren Bente Scavenius, maleren Jesper Christiansen og museumsdirektør Christine Buhl Andersen. Hold 2: Kunstkritikeren Trine Ross, maleren Martin Bigum og og auktionsleder Jesper Bruun Rasmussen.
da
DR2
14:15
Marx og Coca Cola
Optagelse fra Det Kongelige Teater af Nils Schou's komedie i seks scener.
da
DR2
16:05
Magtskifte i straffelejren - opgøret i Sønderjylland
Mere end 70 år efter afslutningen på Anden Verdenskrig fortæller en række vidner fra det tyske mindretal om et sjældent beskrevet kapitel i den danske befrielseshistorie. Omkring 3500 mænd fra det tyske mindretal blev efter befrielsen afhentet og indsat i Frøslevlejren, fordi de havde sympatiseret og samarbejdet med den tyske besættelsesmagt. Dette er deres historie om, hvordan retsopgøret i Sønderjylland påvirkede familiers liv og fik konsekvenser for eftertiden. Filmen indeholder en lang række optagelser fra besættelsestiden lavet af mindretallet selv, som aldrig tidligere er blevet vist på TV.
da
DR2
17:05
 Springflod
Københavner-roden Franco får afbrudt sin kriminelle løbebane, da han sendes i pleje hos en familie i Sønderjylland. Her falder han godt til. Så godt, at han forelsker sig i plejefamiliens datter, Pauline - og det var ikke helt meningen.
da
DR2
18:50
Før søndagen
De danske salmer er en uudtømmelig kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager musikeren Karen Mukupa fat på salmen "Det dufter lysegrønt af græs".
da
DR2
19:00
Luisi & Skrjabins 1. symfoni
DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi opfører Skrjabins storslåede hyldest til kunsten - hans 1. symfoni med kor og sangsolisterne Ema Nikolovska, sopran og James Ley, tenor. Celine Haastrup fortæller om musikken. Koncerten er optaget i DR Koncerthuset november 2023.
da
DR2
20:00
Kvinden med kameraet
Susanne Mertz har med sine fotografier skildret dansk musikhistorie fra 1960'erne og frem til i dag. Hun har været livsvidne til afgørende vendepunkter for kunstnere som Gasolin, Kim Larsen, Gitte Hænning, Anne Marie Helger og Jytte Abildstrøm. I denne levende dokumentar, fyldt med enestående arkivoptagelser, er de gode historier i fokus, når Susanne Mertz møder de kunstnere, hun har fotograferet gennem tiden.
da
DR2
21:00
Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling.
da
DR2
21:30
Troldspejlet special
Man kan finde ægte magi i dagligdagen! Se bare Harry Potter, der foregår i Storbritannien og samtidig på Hogwarts - med en magi så virkelig, at man ikke er tvivl om, at den findes. Jakob Stegelmann ser på mirakler, magi og særlige kræfter, der gør vores hverdag noget mere spændende.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Debatten
Danmarks stærkeste stemmer diskuterer tidens sværeste beslutninger. Hver torsdag direkte fra DR Byen. Vært: Clement Kjersgaard.
da
DR2