National Geographic

National Geographic

Inspirišemo ljude da brinu o planeti! National Geographic kanal je globalna premijum destinacija za nauku, istraživanje i avanturu. Kroz saradnju s vrhunskim svetskim naučnicima, fotografima, novinarima i snimateljima, National Geographic vam približava važne teme na granici mogućeg.

Serbia

TV-gids - woensdag, 15-05-24

00:00
Dubajski aerodrom
Carinici su sumnjičavi prema čoveku koji u prtljagu nosi nebrušene dijamante, a tovar trkačkih konja iz Francuske predstavlja logistički izazov.Carinici su sumnjičavi prema čoveku koji u prtljagu nosi nebrušene dijamante, a tovar trkačkih konja iz Francuske predstavlja logistički izazov.
sr
00:50
Groblje ratnika
Forenzička nauka oživljava ljude koji su se borili u bici kod Jakovljevog mosta. Svaki zamah mača nosi svoju priču o ovom istorijskom danu.Forenzička nauka oživljava ljude koji su se borili u bici kod Jakovljevog mosta. Svaki zamah mača nosi svoju priču o ovom istorijskom danu.
sr
01:35
NLO: Istraga nepoznatog
Istina o tajnom programu Pentagona o neidentifikovanim letećim objektima.Istina o tajnom programu Pentagona o neidentifikovanim letećim objektima.
sr
02:15
Na ivici nepoznatog sa.
U želji da se, bez kanapa, popne na vrh El Kapitana u Josemitiju, alpinista Aleks Honold odlazi u Maroko i trenira na najvišim lokalnim liticama.U želji da se, bez kanapa, popne na vrh El Kapitana u Josemitiju, alpinista Aleks Honold odlazi u Maroko i trenira na najvišim lokalnim liticama.
sr
02:40
Ćorkirani u inostranstvu
Britanac Dejvid Skot priča o tome kako je pronašao svoju srodnu dušu na Filipinima, rizikujući kaznu od 14 godina zatvora zbog preljube.Britanac Dejvid Skot priča o tome kako je pronašao svoju srodnu dušu na Filipinima, rizikujući kaznu od 14 godina zatvora zbog preljube.
sr
03:25
Auto SOS
Tim i Faz odlaze u okrug Durham kako bi pokupili jedan od najboljih britanskih sportskih automobila iz posleratnog perioda, ostin heli 3000 iz 1961.Tim i Faz odlaze u okrug Durham kako bi pokupili jedan od najboljih britanskih sportskih automobila iz posleratnog perioda, ostin heli 3000 iz 1961. Auto je u vlasništvu bivšeg inženjera Džona i nalazi se u porodičnom vlasništvu još od kupovine.
sr
04:10
Nacističke megastrukture
Maja 1940. nacistička vojna mašinerija stiže do Lamanša. Hitler želi da uništi englesku avijaciju i spusti vojnike na jug Engleske.Maja 1940. nacistička vojna mašinerija stiže do Lamanša. Hitler želi da uništi englesku avijaciju i spusti vojnike na jug Engleske.
sr
04:55
Nauka o gluposti
U ovoj epizodi odlazimo u svemir da učimo o orbitama, brzini svetlosti, bestežinskom stanju i međugalaktičkom povezivanju.U ovoj epizodi odlazimo u svemir da učimo o orbitama, brzini svetlosti, bestežinskom stanju i međugalaktičkom povezivanju.
sr
05:15
Nauka o gluposti
U ovoj epizodi učimo o nauci koja se krije iza padova nastalih prilikom izvođenja krofni vozilima, sipanja vode i izvođenja stoja na rukama.U ovoj epizodi učimo o nauci koja se krije iza padova nastalih prilikom izvođenja krofni vozilima, sipanja vode i izvođenja stoja na rukama.
sr
05:35
Nauka o gluposti
U ovoj epizodi učimo o nauci iza padova prilikom pravljenja tornja od šampanjca i poletanja paraglajderom i o zakonima fizike koji se kriju iza vrtloga.U ovoj epizodi učimo o nauci iza padova prilikom pravljenja tornja od šampanjca i poletanja paraglajderom i o zakonima fizike koji se kriju iza vrtloga.
sr
06:00
Nisam znao da...
Ričard i Džoni odlaze na trkačku pistu da bi posmatrali pokušaj obaranja svetskog brzinskog rekorda kamioneta na baterije. Takođe, upoznajte se sa pričom o nacističkoj radioaktivnoj pasti za zube.Ričard i Džoni odlaze na trkačku pistu da bi posmatrali pokušaj obaranja svetskog brzinskog rekorda kamioneta na baterije. Takođe, upoznajte se sa pričom o nacističkoj radioaktivnoj pasti za zube.
sr
06:25
Megafabrike
Pogledajte čuvenu ""dukatijevu"" fabriku u Italiji i saznajte kako su vrhunski dizajneri i inženjeri konstruisali model ""Multistrada 1200"".Pogledajte čuvenu ""dukatijevu"" fabriku u Italiji i saznajte kako su vrhunski dizajneri i inženjeri konstruisali model ""Multistrada 1200"".
sr
07:10
Megafabrike
Posetite fabriku ""Jaguara"" u Kasl Bromviču u Engleskoj, gde razotkrivamo dizajnerske tajne koje su udahnule život i učinile popularnim novi ""XJ"".Posetite fabriku ""Jaguara"" u Kasl Bromviču u Engleskoj, gde razotkrivamo dizajnerske tajne koje su udahnule život i učinile popularnim novi ""XJ"".
sr
08:10
Fabrika hrane
Saznajte kako se prave žele od malina, pohovana kraba, granola od brusnice, pekan oraha i ovsa, ali i mnoge druge stvari!Saznajte kako se prave žele od malina, pohovana kraba, granola od brusnice, pekan oraha i ovsa, ali i mnoge druge stvari!
sr
08:40
Fabrika hrane
Saznajte kako se prave kovrdžavi pomfrit, torta crveni somot, pite od povrća i mnoga druga omiljena jela.Saznajte kako se prave kovrdžavi pomfrit, torta crveni somot, pite od povrća i mnoga druga omiljena jela.
sr
09:10
Auto SOS
Tim i Faz rade na delimično restauriranom fordu fijesti XR2 iz osamdesetih. Vlasnik automobila Brajan ima problema sa zdravljem i zato mu Tim i Faz priskaču u pomoć.Tim i Faz rade na delimično restauriranom fordu fijesti XR2 iz osamdesetih. Vlasnik automobila Brajan ima problema sa zdravljem i zato mu Tim i Faz priskaču u pomoć.
sr
10:10
Drevna tela: Otkrivanje tajni
Stanovnici grada u Nemačkoj šokirani su pronalaskom unakaženih ljudskih ostataka. Istragom arheolozi dolaze do dokaza o drevnom žrtvovanju ljudi.Stanovnici grada u Nemačkoj šokirani su pronalaskom unakaženih ljudskih ostataka. Istragom arheolozi dolaze do dokaza o drevnom žrtvovanju ljudi.
sr
11:05
Aljaska: Nova generacija
Mračnu zimu polako zamenjuje proleće i Aljaska se ponovo budi. Stanovnici moraju brzo da reaguju kako bi se suočili sa novim izazovima.Mračnu zimu polako zamenjuje proleće i Aljaska se ponovo budi. Stanovnici moraju brzo da reaguju kako bi se suočili sa novim izazovima.
sr
12:05
Aerodromsko obezbeđenje:.
U Limi i Sao Paulu policija ima zadatak da spreči genijalne krijumčarske metode kao što su novopečeni bračni par koji nešto krijumčari, sakriveno u svojoj odeći i aktovka koja je jednim delom.U Limi i Sao Paulu policija ima zadatak da spreči genijalne krijumčarske metode kao što su novopečeni bračni par koji nešto krijumčari, sakriveno u svojoj odeći i aktovka koja je jednim delom napravljena od kokaina.
sr
13:00
Avionske nesreće
Neposredno nakon poletanja LAPA leta 3142 sa piste u Buenos Ajresu, 737 počinje jako da se trese i nekoliko trenutaka kasnije pada na zemlju.Neposredno nakon poletanja LAPA leta 3142 sa piste u Buenos Ajresu, 737 počinje jako da se trese i nekoliko trenutaka kasnije pada na zemlju. Nacija je zaprepašćena katastrofom, ali Argentince ništa nije moglo da pripremi na uzrok nesreće.
sr
14:00
Ćorkirani u inostranstvu
Pošto se uputio u Meksiko sa koferom krivotvorenog novca da bi kupio drogu, kalifornijski bodibilder se našao iza rešetaka i u velikoj nevolji.Pošto se uputio u Meksiko sa koferom krivotvorenog novca da bi kupio drogu, kalifornijski bodibilder se našao iza rešetaka i u velikoj nevolji.
sr
15:00
Drugi svetski rat: Pakao pod.
Decembar 1941. U nadi da će iskoristi haos posle Perl Harbora, nemački komandant podmornica Karl Denic šalje pet podmornica na putovanje dugo 5.Decembar 1941. U nadi da će iskoristi haos posle Perl Harbora, nemački komandant podmornica Karl Denic šalje pet podmornica na putovanje dugo 5.400 kilometara sa ciljem iznenadnog napada na brodove atlantske priobalne plovidbe.
sr
16:00
Evropa odozgo
Spektakularno vazdušno putovanje po Finskoj otkriva ogromne ledolomce, poslednje starosedelačko pleme Evrope i najneobičniju saunu na svetu.Spektakularno vazdušno putovanje po Finskoj otkriva ogromne ledolomce, poslednje starosedelačko pleme Evrope i najneobičniju saunu na svetu.
sr
17:00
NLO: Istraga nepoznatog
Astronom Džej Alen Hajnek vodi naučni projekat "Plava knjiga", sa ciljem da se zabeleže i istraže prijave građana o pojavljivanju NLO-a.Astronom Džej Alen Hajnek vodi naučni projekat "Plava knjiga", sa ciljem da se zabeleže i istraže prijave građana o pojavljivanju NLO-a.
sr
18:00
Auto SOS
Tim Šo i Faz Taunsend preuzimaju lotus esprit iz 1977. Ovo vozilo, koje je nekad bilo superautomobil, pripada junačkom vatrogascu Geriju, koji spasava živote preko 40 godina.Tim Šo i Faz Taunsend preuzimaju lotus esprit iz 1977. Ovo vozilo, koje je nekad bilo superautomobil, pripada junačkom vatrogascu Geriju, koji spasava živote preko 40 godina.
sr
19:00
Napuštene građevine
Liberijska znamenitost koja potiče iz SAD, uništen grad u senci onog ko ga je uništio i planinsko utočište kojem je isisan život. Svaka od ovih ukletih ljuštura ima svoju priču.Liberijska znamenitost koja potiče iz SAD, uništen grad u senci onog ko ga je uništio i planinsko utočište kojem je isisan život. Svaka od ovih ukletih ljuštura ima svoju priču.
sr
20:00
Avionske nesreće
Saznajte kako je strah od sletanja na pistu aerodroma Kongonhas jula 2007. godine doveo do fatalnog udesa na letu 3054 TAM Erlajnsa.Saznajte kako je strah od sletanja na pistu aerodroma Kongonhas jula 2007. godine doveo do fatalnog udesa na letu 3054 TAM Erlajnsa.
sr
21:00
Isušivanje okeana
Od fosila titanosaurusa do potopljenih pećina Maja, pa čak i katastrofe lova na kitove sa trideset dva broda, nauka otkriva tajne skrivene istorije.Od fosila titanosaurusa do potopljenih pećina Maja, pa čak i katastrofe lova na kitove sa trideset dva broda, nauka otkriva tajne skrivene istorije.
sr
22:00
Poslednji džinovi: Divlje ribe
Jaka struja i talasi vuku Sirila i njegovu ekipu u susret lovokradicama koji love u vodama ostrva Bisagos.Jaka struja i talasi vuku Sirila i njegovu ekipu u susret lovokradicama koji love u vodama ostrva Bisagos.
sr
23:00
Nacističke megastrukture
Gvadalkanal je dragulj Tihog okeana. Japanci su odlučni u nameri da osvoje ostrvo i izgrade aerodrom na njemu. Međutim, i Amerika je bacila oko na ostrvo.Gvadalkanal je dragulj Tihog okeana. Japanci su odlučni u nameri da osvoje ostrvo i izgrade aerodrom na njemu. Međutim, i Amerika je bacila oko na ostrvo. Onaj ko kontroliše Gvadalkanal, upravlja regionom i samim tim može da pobedi u Drugom svetskom ratu.
sr

TV-gids - donderdag, 16-05-24

00:00
Dubajski aerodrom
Putnički avion dolazi u Centar za održavanje radi remonta. Objavljeno je da će biti obavljena i popravka dve aerodromske piste.Putnički avion dolazi u Centar za održavanje radi remonta. Objavljeno je da će biti obavljena i popravka dve aerodromske piste.
sr
01:00
Lanac komande
Lanac komande američkih oružanih snaga u ratu protiv nasilnog ekstremizma proteže se širom planete, sa borcima u prvim redovima u Mosulu, u Iraku, u bazama u Persijskom zalivu, kao i u centrali u.Lanac komande američkih oružanih snaga u ratu protiv nasilnog ekstremizma proteže se širom planete, sa borcima u prvim redovima u Mosulu, u Iraku, u bazama u Persijskom zalivu, kao i u centrali u Vašingtonu.
sr
02:00
NLO: Istraga nepoznatog
Astronom Džej Alen Hajnek vodi naučni projekat "Plava knjiga", sa ciljem da se zabeleže i istraže prijave građana o pojavljivanju NLO-a.Astronom Džej Alen Hajnek vodi naučni projekat "Plava knjiga", sa ciljem da se zabeleže i istraže prijave građana o pojavljivanju NLO-a.
sr
02:55
Ćorkirani u inostranstvu
Pošto se uputio u Meksiko sa koferom krivotvorenog novca da bi kupio drogu, kalifornijski bodibilder se našao iza rešetaka i u velikoj nevolji.Pošto se uputio u Meksiko sa koferom krivotvorenog novca da bi kupio drogu, kalifornijski bodibilder se našao iza rešetaka i u velikoj nevolji.
sr
03:40
Auto SOS
Tim Šo i Faz Taunsend preuzimaju lotus esprit iz 1977. Ovo vozilo, koje je nekad bilo superautomobil, pripada junačkom vatrogascu Geriju, koji spasava živote preko 40 godina.Tim Šo i Faz Taunsend preuzimaju lotus esprit iz 1977. Ovo vozilo, koje je nekad bilo superautomobil, pripada junačkom vatrogascu Geriju, koji spasava živote preko 40 godina.
sr
04:25
Nacističke megastrukture
Gvadalkanal je dragulj Tihog okeana. Japanci su odlučni u nameri da osvoje ostrvo i izgrade aerodrom na njemu. Međutim, i Amerika je bacila oko na ostrvo.Gvadalkanal je dragulj Tihog okeana. Japanci su odlučni u nameri da osvoje ostrvo i izgrade aerodrom na njemu. Međutim, i Amerika je bacila oko na ostrvo. Onaj ko kontroliše Gvadalkanal, upravlja regionom i samim tim može da pobedi u Drugom svetskom ratu.
sr
05:15
Nauka o gluposti
U ovoj epizodi učimo o nauci koja se krije iza predatorskog lova, o upravljanju helikopterom i o tome šta je zapaljivost.U ovoj epizodi učimo o nauci koja se krije iza predatorskog lova, o upravljanju helikopterom i o tome šta je zapaljivost.
sr
05:40
Nauka o gluposti
U ovoj epizodi učimo o padovima koji nastaju pri upotrebi tobogana na naduvavanje, o vežbanju legionara uz zamah i izvođenju salta prilikom kajtinga.U ovoj epizodi učimo o padovima koji nastaju pri upotrebi tobogana na naduvavanje, o vežbanju legionara uz zamah i izvođenju salta prilikom kajtinga.
sr
06:00
Nisam znao da...
Ričard i Džoni odlaze na vašar da bi ispitali korišćenje magneta tokom vožnje, i upoznaju se sa sistemom vešanja na najnovijem ""Ferariju"".Ričard i Džoni odlaze na vašar da bi ispitali korišćenje magneta tokom vožnje, i upoznaju se sa sistemom vešanja na najnovijem ""Ferariju"".
sr
06:20
Megafabrike
Grupa inženjera iz tri različite zemlje učestvuje u izradi "tajfuna", izvanrednog aviona koji može da leti brzinom od preko 2000 km na sat.Grupa inženjera iz tri različite zemlje učestvuje u izradi "tajfuna", izvanrednog aviona koji može da leti brzinom od preko 2000 km na sat.
sr
07:05
Megafabrike
Svaku novu verziju aktrosa mercedes posebno izrađuje, a slede vrhunski testovi izdržljivosti u fabrici koja izradi novi kamion svaka dva minuta.Svaku novu verziju aktrosa mercedes posebno izrađuje, a slede vrhunski testovi izdržljivosti u fabrici koja izradi novi kamion svaka dva minuta.
sr
08:00
Fabrika hrane
Saznajte kako se prave riblji štapići, pomfrit od batata, testo za keksiće i ostala hrana.Saznajte kako se prave riblji štapići, pomfrit od batata, testo za keksiće i ostala hrana.
sr
08:25
Fabrika hrane
Saznajte kako se prave pljeskavice za hamburger, božićne bombone, meksički zalogaji i mnoge druge stvari!Saznajte kako se prave pljeskavice za hamburger, božićne bombone, meksički zalogaji i mnoge druge stvari!
sr
08:50
Fabrika hrane SAD
Upoznajte ekipu koja pravi file minjon u "Omaha Steak-u". "Zatarain's Dirty Rice" omiljen je još od 1889. Zečevi od sira "Annie's Cheddar Bunnies" kote se ko ludi.Upoznajte ekipu koja pravi file minjon u "Omaha Steak-u". "Zatarain's Dirty Rice" omiljen je još od 1889. Zečevi od sira "Annie's Cheddar Bunnies" kote se ko ludi.
sr
09:05
Isušivanje okeana
Od fosila titanosaurusa do potopljenih pećina Maja, pa čak i katastrofe lova na kitove sa trideset dva broda, nauka otkriva tajne skrivene istorije.Od fosila titanosaurusa do potopljenih pećina Maja, pa čak i katastrofe lova na kitove sa trideset dva broda, nauka otkriva tajne skrivene istorije.
sr
10:00
Poslednji džinovi: Divlje ribe
Jaka struja i talasi vuku Sirila i njegovu ekipu u susret lovokradicama koji love u vodama ostrva Bisagos.Jaka struja i talasi vuku Sirila i njegovu ekipu u susret lovokradicama koji love u vodama ostrva Bisagos.
sr
10:45
Dom u divljini
Džim spušta kanu konopcima niz liticu. Tori se suočava sa jakim rečnim brzacima. Porodica primećuje da Vesli napreduje krupnim koracima.Džim spušta kanu konopcima niz liticu. Tori se suočava sa jakim rečnim brzacima. Porodica primećuje da Vesli napreduje krupnim koracima.
sr
11:05
Aljaska: Nova generacija
Dok temperature rastu širom Arktika, nova generacija stanovnika Aljaske priprema se za preživljavanje.Dok temperature rastu širom Arktika, nova generacija stanovnika Aljaske priprema se za preživljavanje.
sr
12:00
Aerodromsko obezbeđenje:.
Službenici bezbednosti na aerodromu u Limi i Sao Paulu, rade na najizazovnijim rutama za krijumčarenje kokaina i ilegalnu imigraciju.Službenici bezbednosti na aerodromu u Limi i Sao Paulu, rade na najizazovnijim rutama za krijumčarenje kokaina i ilegalnu imigraciju. Službenicima zapada za oko žena sa povratnom kartom iz Etiopije, kao i mladić koji putuje u Južnoafričku Republiku.
sr
13:00
Avionske nesreće
Tokom demonstracionog leta sa velikim ulozima u Indoneziji, ruski Suhoj udara u planinu odnoseći u smrt sve u avionu. Bila je to najizazovnija akcija spasavanja ikada sprovedena u Indoneziji.Kroz gust dim šumskog požara, let 152 indonežanskog avio-prevoznika približava se pisti na Sumatri. Na nekoliko minuta od piste, Erbas A-300 pada u džunglu, odnoseći sa sobom 234 života. To je bila najgora nesreća u istoriji avijacije ove zemlje.
sr
14:00
Ćorkirani u inostranstvu
Pošto je uhvaćena sa kilogramom kokaina na Mauricijusu, Bridžen Jang je pretila kazna od 45 godina zatvora, osim ako pomogne u hvatanju dilera.Pošto je uhvaćena sa kilogramom kokaina na Mauricijusu, Bridžen Jang je pretila kazna od 45 godina zatvora, osim ako pomogne u hvatanju dilera.
sr
15:00
Drugi svetski rat: Pakao pod.
Januar 1943. Više od godinu dana kako su događaji u Perl Harboru osakatili američku flotu, njena podmornička flota se bori da stekne prednost u Južnom Pacifiku.Januar 1943. Više od godinu dana kako su događaji u Perl Harboru osakatili američku flotu, njena podmornička flota se bori da stekne prednost u Južnom Pacifiku. Dadli ""Muš"" Morton, kapetan podmornice Vahu, rešen je da preokrene ratnu sreću.
sr
16:00
Evropa odozgo
Ovo spektakularno vazdušno putovanje po Turskoj prikazuje balone na vruć vazduh koji lebde iznad Kapadokije. Zatim kamere prate izgradnju mosta koji ruši rekorde i poslednje evropsko nomadsko pleme.Ovo spektakularno vazdušno putovanje po Turskoj prikazuje balone na vruć vazduh koji lebde iznad Kapadokije. Zatim kamere prate izgradnju mosta koji ruši rekorde i poslednje evropsko nomadsko pleme.
sr
17:00
NLO: Istraga nepoznatog
Zastoj nuklearnih projektila nakon susreta sa vanzemaljcima onemogućuje Ameriku da se odbrani. Tri bivša oficira ratnog vazduhoplovstva otkrivaju uzrok.Zastoj nuklearnih projektila nakon susreta sa vanzemaljcima onemogućuje Ameriku da se odbrani. Tri bivša oficira ratnog vazduhoplovstva otkrivaju uzrok.
sr
18:00
Auto SOS
Tim i Faz putuju u Gločesteršir kako bi preuzeli hilman imp iz 1973, koji leži napušten u ambaru već nekoliko decenija.Tim i Faz putuju u Gločesteršir kako bi preuzeli hilman imp iz 1973, koji leži napušten u ambaru već nekoliko decenija. Auto pripada bivšoj medicinskoj sestri Margaret (70), koja je vozila i volela impe još otkad je počela da vozi.
sr
19:00
Napuštene građevine
Muzičko srce grada, epski dvorac izgrađen da održi piratski režim i nasleđe vojne vežbe od koje se Zapadu digla kosa na glavi. Svaka od ovih ukletih ljuštura ima svoju priču.Muzičko srce grada, epski dvorac izgrađen da održi piratski režim i nasleđe vojne vežbe od koje se Zapadu digla kosa na glavi. Svaka od ovih ukletih ljuštura ima svoju priču.
sr
20:00
Avionske nesreće
160 ljudi je poginulo kada se avion na letu 708 Vest Karibijan Erlajnsa srušio 2005. godine, dovodeći problematičnu avio kompaniju do bankrota.160 ljudi je poginulo kada se avion na letu 708 Vest Karibijan Erlajnsa srušio 2005. godine, dovodeći problematičnu avio kompaniju do bankrota.
sr
21:00
Prvi stanovnici Aljaske
Uprkos oštrim zimskim uslovima, starosedeoci Aljaske bore se da prežive.Uprkos oštrim zimskim uslovima, starosedeoci Aljaske bore se da prežive.
sr
22:00
Aljaska: Nova generacija
Stanovnici Aljaske se suočavaju sa smrtonosnom hladnoćom kako bi se održali na zemlji i opstali.Stanovnici Aljaske se suočavaju sa smrtonosnom hladnoćom kako bi se održali na zemlji i opstali.
sr