Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

ТВ водич - вторник, 07.05.2024

07:45
BUU-klubben
Tiistai 7.5.2024 07.05.2024 07:45.. Mitähän BUU-klubbenissa tapahtuu tänään? Järjestelijähiiri katsoo sen selvittyä sarjoja Pikkuli, Vedenalaisen maailman asukkaita sekä Do, Re & Mi.
fi
08:15
Pelastuslaitos apuun!
Automaattihälytys herättää pelastajat, jotka uskovat kyseessä olevan vain yksinkertainen rutiinitehtävä. Sitten autoon saadaan viesti, että tulipalo on todella syttynyt.
fi
08:55
Efter Nio
Yleisön ohjelma. Johannes Klemets sai uuden munuaisen, Annette Gothóni taistelee silpomista vastaan, Stig Westerlund tofusta, Dennis Nylund opettaa breakdancea, KAJ-bändi, Sonja Kailassaari vauvakuplasta. Parad Media.
fi
09:55
Hyvissä käsissä
Yhdysvaltalainen asiantuntija lennätetään Runen avuksi erityisen vaikeassa aivoleikkauksessa. Jan yllättyy, ja Emilie on vaikean päätöksen edessä.
fi
10:30
Sportliv
Skeet-ammunta on urheilulaji, joka vaatii täydellistä keskittymistä. Eetu Kallioinen tietää, että fokuksen pitäminen koko kilpailukierroksen ajan on käytännössä mahdotonta. Pariisin olympialaisten mitalitoivo on oppinut oman tapansa saavuttaa täysi keskittyminen, kun on hänen vuoronsa ampua. Täyden keskittymisen lisäksi tarvitaan myös vahvaa itseluottamusta - sillä nämä kulkevat käsi kädessä.
fi
10:40
Vaikuttajien miljoonabisnes
Jos tuotetta halutaan myydä, on oikeanlaiset influensserit koottava yhteen. Agentit järjestävät somevaikuttajille tilaisuuksia saadakseen tuotteille laajempaa näkyvyyttä.
fi
11:00
Carmen-kiharat
Clarice Cosmeticsin markkinointijohtaja Mary Johansson vierailee Carmenin tehtaalla. Moderni ja itsenäinen liikenainen kiehtoo sekä Axelia että Birtheä, jotka löytävät itsestään uusia puolia. Frans palaa Hampurin kauneusalan messuilta huonojen uutisten kera: italialainen Carla Curlers on Carmen-lämpörullien laadukas kopio, mutta maksaa puolet vähemmän.
fi
12:00
Kolme naista
Natálian uusi näytelmä näkee päivänvalon. Snu on puun ja kuoren välissä jopa kahdella tavalla. Maria Armanda kokee kolhun, mutta iloitsee suuresti siitä, että O Diabon uusi numero myy hyvin.
fi
12:45
Elävä arkisto
Kyllikki Salmenhaaran keramiikkaoppilaat Lea Klemola, Terhi Juurinen ja Riitta Pensanen kertovat työstään omassa Seenat-savipajassaan. (.1981)
fi
13:05
Orkesterin edessä
Seurantadokumentti kolmesta kapellimestariopiskelijasta, Emilia Hoving, I-Han Fu ja James Kahane, ja heidän ajastaan yhdessä alansa arvostetuimmista yliopistoista, Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.
fi
14:21
Sodankylän parhaat
Italialaisveljekset Paolo ja Vittorio Taviani vastaavat ainutlaatuisen erilaisesta sotaelokuvasta, jota voi melkein sanoa kauniiksi. Paolo Taviani (Sodankylässä 2000) selvittää veljesten toisen maailmansodan toscanalaisen pikkukylän kokemuksista kumpuavan muistelon taustoja. Nykyhaastateltavat luotaavat lopputuloksen koskettavuutta.
fi
14:30
Arkistojen salat
21. elokuuta 1968 Varsovan liiton panssarit vyöryivät Tshekkoslovakiaan muutamassa tunnissa. Nuoret prahalaiset yrittivät kaduilla turhaan hidastaa tankkikolonnan etenemistä. 50 ihmistä sai surmansa tuona päivänä, jona Neuvostoliitto oli päättänyt tehdä lopun liittolaismaansa uudistuslinjasta. Tapahtumat nähtiin heti myös lännen lehdissä ja televisiossa. Kuka ne kuvasi ja miten kuvat kuljetettiin rautaesiripun toiselle puolelle?
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kartanossa tuulee kovaa: arvon rouvat kinaavat pukusuunnittelun tiimoilta ja veljekset riitelevät menneisyyden haamuista. Jana ja Abel hankkivat liittolaisen, jolla on murheita muutenkin.
fi
16:01
Milanon naisten paratiisi
Vittorio elää vielä suruaikaa ja kääntää selkänsä uusille tarjokkaille. Tinan paluu riemastuttaa muitakin kuin Gabriellaa. Adelaide esittää kovan vaatimuksen Ludovicalle.
fi
16:45
Islanti saagojen valossa
Neliosainen sarja, missä Eva María Jónsdóttir matkustaa ympäri Islantia ja tutustuttaa meidät historiallisiin paikkoihin ja ihmisiin.
fi
17:12
Egenlandin matkakohteet
Lappeenrannan Nuijamies oli vuosikymmeniä rakastettu elokuvateatteri. Sulkemisen jälkeen paikalliset aktiivit pelastivat sen kulttuuritilaksi, jonka lavalla on kaikkea mahdollista hevibändeistä lyyrisiin runoiltoihin.
fi
17:25
Kasper Strömman ja Suomen saunat
Saunomiskokemukseen vaikuttavat mm. ilmanvaihto, saunomisseura, saunan materiaalivalinnat ja sieltä avautuva näkymä. Tärkein yksittäinen hien pintaan nostava tekijä on kuitenkin itse lämmönlähde. Tällä kertaa Kasper Strömman tutustuu tarkemmin kiukaaseen ja kokeilee savusaunaa, sähkösaunaa ja uudenlaista puulämmitteistä saunaa. Jouni Kerrman kehitti nautiskelijoille Iki-kiukaan, Matti Suuronen muotoili satelliittikiukaan, ja Marko Huttunen teki muinaisesta savusaunasta kevytrakenteisen uudelleentulkinnan. Tuotanto: Parad Media, 2022.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 07.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Tiistai 7.5.2024 07.05.2024 18:00.. Mitähän BUU-klubbenissa tapahtuu tänään? Järjestelijähiiri katsoo sen selvittyä sarjoja Pikkuli, Vedenalaisen maailman asukkaita sekä Do, Re & Mi.
fi
18:30
Usko, toivo ja leikkaus
Syksyllä 2023 opiskelijat valtasivat Suomen yliopistoja ja kouluja vastalauseeksi hallituksen leikkauksille opintotukeen, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Valtauksilla vastustettiin myös ulkomaisten opiskelijoiden aseman heikentämistä sekä sitä, kuinka vaikeaa opiskelijan on saada apua mielenterveysongelmissa. Dokumentissa seurataan tapahtumia muutamassa helsinkiläisessä tiedekunnassa. Opiskelijat kertovat, millaista on yöpyä ja elää yliopiston tiloissa viikkojen ajan. Protestista muodostui heille eräs opintojen virstanpylväs sekä merkityksellinen kokemus ystävyydestä ja solidaarisuudesta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Barbro Björkfelt.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 07.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:54
Norjan salaiset huoneet
Sarja enemmän tai vähemmän salaisista historiallisista paikoista Norjassa.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Calogiuri on kummallisen takakireä ja muistikin pätkii. Yhteen asiaan hänellä on pakkomielle: selvittää, kuka tapatti Romaniellon. Kuinka Dianan seuranhaku etenee?
fi
20:55
Vieraana Live
Iisa esittää yhtyeensä kanssa itselleen tärkeän Brooklyn-kappaleen tunnelmallisessa livevedossa. Ohjaaja: Joonas Josefsson.
fi
21:00
Mayojen salaisuudet
Mayojen valtakausi (n. vuoteen 800 asti) oli kehittyneen korkeakulttuurin aikaa Keski-Amerikassa. Mayat olivat taitavia insinöörejä, matemaatikkoja ja arkkitehtejä, jotka rakensivat vaikuttavia temppeleitä ja pyramideja käsivoimin. Sarjassa perehdytään asiantuntijoiden ja uuden tekniikan avulla mayojen kiehtovaan historiaan.
fi
21:50
Lidian autossa
Lidia tarjoaa kyydin oikuttelevalle teinitytölle, joka on hiljattain saanut selville suuren salaisuuden. Matkalla Lidia joutuu kohtaamaan Dmytron, jota hän syyttää siskonsa kuolemasta.
fi
22:20
Olipa kerran lama
1990-luvun alussa Suomea koetteli maan historian vakavin taloudellinen kriisi; lama. Muutaman vuoden aikana Suomeen syntyi yli 400 000 työtöntä, lähes 200 000 konkurssia ja kokonaisen kansakunnan jälkeläisten verran turvattomuutta. Miltä lama-ajan lapsuus näyttää aikuisuudesta käsin katsottuna? O: Elias Kahla. T: Aalto-yliopisto/ELO, 2024
fi
22:45
Buddy Guy: The Blues Chase the Blues Away
American Masters -sarjan dokumentti Chicago Bluesin elävästä jättiläisestä, kitaristi/laulaja George "Buddy" Guysta (s.1936). Guy jätti Louisianan puuvillapellot v.1957 ja suuntasi "Windy Cityyn" ja sen sykkivään bluesmaailmaan, missä ystävystyi ja esiintyi mm Muddy Watersin, Howlin' Wolfin ja Otis Rushin kanssa. Soolomenestys aukeni myöhään, vasta 1990-luvulla., tuloksena mm. 8 Grammy-palkintoa. Runsaiden musiikkinäytteiden ohella Buddy Guyn merkityksestä kertovat mm. Carlos Santana, Eric Clapton Gary Clark Jr. ja John Mayer. Keskiössä ovat tietenkin mestarin omat värikkäät muistelmat.
fi

ТВ водич - среда, 08.05.2024

07:45
BUU-klubben
Keskiviikko 8.5.2024 08.05.2024 07:45.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset. Järjestelijähiiri katsoo sen jälkeen sarjoja Trumlen tutkimusretket, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:15
Iloa puutarhasta
9/10. Ilman ruusuja ei synny romanttista puutarhaa, mutta millaisia kukkia ruusujen seuraan voi istuttaa? Tapaamme myös naisen, joka on hurahtanut täysin omaan kivipuutarhaansa. Norjalainen puutarha-ohjelma.
fi
08:45
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa hankitaan lisää voimaa ja aerobista kuntoa. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
09:05
Kysy lääkäriltä terveydestä
Mitä kehossa tapahtuu, kun ihmistä huimaa ja pyörryttää? Mitkä sairaudet voivat aiheuttaa huimausta, miten huimaus voi iskeä niin äkillisesti ja voiko huimausta parantaa? Studiossa ovat muun muassa Christian Geisler ja Mikael Karlberg, molemmat lääkäreitä ja huimausta aiheuttavien sairauksien asiantuntijoita.
fi
09:50
Kaikkea kaupan
Tanskassa pidetään suuria huutokauppoja ympäri maata. Myytävänä on kaikkea antiikista turkiksiin.
fi
10:20
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Ikä on pelkkä numero, sanoo Sten Haglund, veteraanien 800 metrin maailmanmestari. Sten jatkaa yhä juoksutekniikkansa hiomista ja tähtää ensi kesänä Göteborgissa pidettäviin veteraanien MM-kisoihin.
fi
10:30
Elämää meren armoilla
Kari-Anne on saanut talkooapua ystäviltään, mutta miten onnistuu niittokoneen käynnistäminen? Norjalainen kalastaja-maanviljelijä Kari-Anne tekee kaikkensa voidakseen asua Røstin saaren tuulisilla kallioilla.
fi
11:00
Strömsö
Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä.
fi
11:30
Stugor
Eri yhteiskuntaluokilla on ollut aina omalaisensa kesämökit. Tänään nähdään klassinen yläluokan huvila, keskiluokkainen kesämökki sekä Tarja Halosen siirtolapuutarhamökki.
fi
12:00
Pet Shop Boys: Discovery, Rio 1994
Pet Shop Boysin jättikonsertti Riossa joulukuussa 1994 oli osa popduon Discovery-maailmankiertuetta ja samalla kaksikon ensiesiintyminen Brasiliassa. Fanit villiintyivät päästessään seuraamaan konserttia, jonka ohjelmisto oli koottu vartavasten bilettämiseen. Neil Tennantin ja Chris Lowen hittivyörytystä säestivät neljä tanssijaa, taustalaulaja Katie Kissoon ja kaksi latinoperkussionistia.
fi
13:36
Totta, tarua ja videopelejä
Sotaa senegalilaisten tirailleur-sotilaiden mukana ja saksalaisen Tiger-panssarivaunun kyydissä. Historiakuvausta arvioi yliopistonlehtori Risto Marjomaa.
fi
14:06
Lidian autossa
Lidia tarjoaa kyydin oikuttelevalle teinitytölle, joka on hiljattain saanut selville suuren salaisuuden. Matkalla Lidia joutuu kohtaamaan Dmytron, jota hän syyttää siskonsa kuolemasta.
fi
14:33
How to Please
Irakilainen Wed Al-Asad juuttuu Suomen turvapaikkajärjestelmään. Hän yrittää parhaansa mukaan toteuttaa konemaisen labyrintin toiveita, mutta huomaa että sisäänpääsyä vaikeampaa on vain ulospääseminen.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Manuelin ja Abelin avulla Jana ryhtyy uhkarohkeaan koitokseen. Jääkö hän kiinni itse teossa? Saako äiti Jimenan pään käätymään? Antonio alkaa ymmärtää Martinaa paremmin.
fi
16:00
Milanon naisten paratiisi
Tinan sykähdyttävä olemus synnyttää Vittoriossa loistoidean, mihin se johtaakaan? Ludovicasta Adelaiden vaatimus on kohtuuton ja siihen on vastattava.
fi
16:45
Islanti saagojen valossa
Neliosainen sarja, missä Eva María Jónsdóttir matkustaa ympäri Islantia ja tutustuttaa meidät historiallisiin paikkoihin ja ihmisiin.
fi
17:12
Egenlandin matkakohteet
Ilomantsissa veistetään moottorisahalla karhuja! Hiljainen kylänraitti täyttyy sahanpurusta ja uteliaasta väestä viidensillä karhufestivaaleilla. Alaveteliläiselle Ulla Haglundille veistämisestä on tullut intohimo.
fi
17:25
Søren Vesterin puutarha
Søren yrittää jatkuvasti parannella siistiä hyötytarhaansa, mutta nyt hän vierailee Hannun luona, jolla onkin täysin erilainen näkemys siitä, miten vihanneksia kasvatetaan älykkäästi ja tehokkaasti. Søren saa vinkkejä myös Yeniltä, joka tietää kaiken isojen ja maukkaiden tomaattien kasvattamisesta.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 08.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Keskiviikko 8.5.2024 08.05.2024 18:00.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset. Järjestelijähiiri katsoo sen jälkeen sarjoja Trumlen tutkimusretket, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Riistametsällä
Nyt Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet telttansa Etelä-Jyllannin maaseudulle. He ovat liikkeellä tärkeän asian puolesta, sillä he haluavat auttaa säätelemään Aasiasta peräisin olevan supikoiran kantaa. Supikoira on Tanskassa ei-toivottu vieraslaji, ja sitä vastaan taistellaan yökiikareilla, syöteillä ja ansoilla. Ystävykset lähtevät siis öiseen jahtiin pyydystääkseen kutsumattoman vieraan. Supikoira on kuitenkin ovela eläin - ja jos metsämiehet eivät onnistu, he joutuvat panemaan pataan vanhan punaketun.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 08.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Tarinoita metsästä
Metsän hauska touhuveikko. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.
fi
20:00
Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Joht. Alain Altinoglu, sol. Szilvia Voros, mezzosopraano, sekä Johannes Martin Kränzle, bassobaritoni. - Claude Debussy (koonnut Alain Altinoglu): Sarja oopperasta Pelléas ja Mélisande. Béla Bartók: Herttua Siniparran linna. Viivästetty lähetys Musiikkitalosta.
fi
22:00
Tsernobyl - unelman tuho
Britannia, dokumenttisarja, 2021
fi
22:51
Elokuvan hetki
Ohjaaja Hanna Bergholm teki kalleimman suomalaisen naisen ohjaaman elokuvan, jossa molemmat pääroolit ovat naisen. Päärooliin valittu Siiri Solalinna löytyi 1200 hakijan joukosta. Käsikirjoittaja Ilja Rautsi kertoo, kuinka idea Pahanhautojaan syntyi.
fi
23:11
Syyttäjä Imma Tataranni
Kausi 3, 4/8. Calogiuri on kummallisen takakireä ja muistikin pätkii. Yhteen asiaan hänellä on pakkomielle: selvittää, kuka tapatti Romaniellon. Kuinka Dianan seuranhaku etenee?
fi