Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

ТВ водич - вторник, 14.05.2024

07:45
BUU-klubben
Tiistai 14.5.2024 14.05.2024 07:45.. Mitähän BUU-klubbenissa tapahtuu tänään? Sen selvittyä Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Pikkuli, Vedenalaisen maailman asukkaita sekä Do, Re & Mi.
fi
08:14
Pelastuslaitos apuun!
Pelastajat toki toivovat, ettei tulipaloja syty, mutta samalla he rakastavat työtään. Jopa silloin, kun he joutuvat siivoamaan erityisen pahanhajuisen tulipalon jäljet.
fi
08:56
Efter Nio
Viki Konssi löysi itsensä Angolasta, Susanne Ringell halusi kuolla surusta, Helena Juntunen laulaa ilman vokaaleja, showpainija Alexandra Bonsdorff, arkeologi Jan Fast, roller derby.
fi
09:55
Hyvissä käsissä
Lentokone on matkalla kohti Tanskaa erikoislastin kanssa. Laatikossa on sykkivä sydän, joka antaa Rigshospitaletin naispotilaalle kokonaan uuden elämän.
fi
10:25
Sportliv
Suomen kieli on vaikea mutta kiva! Näin kuuluu Alexander Leksellin motto. Ekenäs IF:n riikinruotsalaisesta puolustajasta on muodostunut Tammisaaressa epätodennäköinen kielilähettiläs. Toisin olisi voinut käydä: Nuorena Leksell ei pystynyt puhumaan mistään muusta kuin jalkapallosta.
fi
10:36
Vaikuttajien miljoonabisnes
Influenssereiden agenttina toimiva Pernille Lotus saa tilaisuuden ansaita työllään huikeita summia. Kuinka hän onnistuu siinä?
fi
11:00
Carmen-kiharat
Kausi 2, 7/7. Carmenin lämpörullat on kopioitu, ja jokaista tehtaalla työskentelevää epäillään nyt teollisuusvakoilusta. Sihteeri Lis yrittää tavoittaa Carla Curlersin johtajaa puhelimitse, mutta Italiassa sijaitseva tehdas kieltäytyy yhdistämästä häntä. Niinpä Axel, Frans ja Marc lähtevät Italiaan selvittämään syyllistä. Birthe tekee paljastavan löydön, ja hänen on toimittava nopeasti.
fi
12:00
Kolme naista
Natália julkaisee kirjan vallankumouksen alkuvuosista. Snu saa nauttia tavallisesta elämästä, mutta kauanko sitä kestää? Muutosten edetessä Maria Armanda kokee jääneensä sivuraiteelle.
fi
12:45
Carl Nyrén tyttärenpojan silmin
Carl Nyrén on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja palkituimmista arkkitehdeistä. Alvar Aalto oli suuri esikuva Nyrénille, joka teki läheistä yhteistyötä pohjoismaisten kollegoidensa kanssa. Ohjaaja Sven Blumen henkilökuva omasta isoisästään, jonka elämä jatkuu hänen suunnittelemissaan rakennuksissa. (Ruotsi, 2021).
fi
13:43
Egenlandin matkakohteet
Tamperelaiskaverusten keräilyharrastus lähti hieman lapasesta, ja nyt nostalgisessa pelihallissa nimeltä Ikuri Arcade voi pelata flippereitä ja kolikkopelejä.
fi
13:50
Taaperoiden vuosi päiväkodissa
Koskettava dokumentti seuraa kaksivuotiaiden Balderin ja Haakonin elämää ja kasvamista ihmiseksi Norjassa. Vuosi päiväkodissa on ystävyyttä ja läheisyyttä, mutta myös nahistelua ja kaipausta - kaikkea sitä, mitä me ihmiset olemme ja tunnemme sydämessämme.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Jimena ottaa äitinsä ehdotuksesta vaarin kun muu perhe on poissa kartanosta. Manuelin mielessä häilyy vain näkemänsä suudelma, eivätkä mitkään selitykset auta. Rómulon on aika saada Pía ymmärtämään levon merkitys.
fi
16:01
Milanon naisten paratiisi
Ravasin tytär Flora on saapunut Milanoon onnettomien tähtien alla mutta hän kokoaa itsensä nopeasti. Vakuutusmiehellä on hänelle asiaa. Tina uskoutuu Gabriellalle.
fi
16:41
Ruotsin muoti
Ruotsalaisesta muodista kertovan sarjan ensimmäisessä osassa eletään 60-lukua. Kaksi muotialan pioneeria rikkoo rajoja. Tiukka unisexhaalari nostaa ruotsalaismuodin kaikkien tietoisuuteen. Näytös Pariisissa on menestys. Osa 1/6. (Det svenska modet, T: SVT, 2022)
fi
17:10
Kirppisvinkit
Sofia Rågeklint ja antiikkiasiantuntijat Maria Granström ja Mats Bergstrand antavat kirppisvinkkejä. (SVT. Ruotsi, 2022.)
fi
17:18
Ihme esineitä Suomesta
Mauri Jormakka keksi tuulipuvun ja teki suomalaisista tuulipukukansan. Jyväskyläläinen juoksuvalmentaja Jormakka löysi kisamatkalla Englannista vaatteen, jota muokkaamalla syntyi ensimmäinen suomalainen tuulipuku. Jormakan tytär Anne Nousiainen kertoo, että heidän tuulipukujaan myytiin 1970-luvulta alkaen yhteensä noin 1,3 miljoonaa kappaletta. Suosittu vaate paljastaa ydinpiirteen Suomesta: täällä ratkotaan käytännön ongelmia. Nuorena muotivaikuttaja Outi Pyy kauhisteli tuulipukua, mutta nyt hän pitää sitä tasa-arvon monumenttina.
fi
17:25
Kasper Strömman ja Suomen saunat
Kasper Strömman alkaa olla saunakiertueensa loppusuoralla. Matkan varrella hän on kuitenkin löytänyt saunakulttuurista puolia, jotka jättävät hänen sydämensä kylmäksi. Saunaparatiisissa on nimittäin synkkä pilvi, jota Kasper ei voi jättää huomiotta: ympäristönäkökohdat. Tilanne ei kuitenkaan ole toivoton.Toivon herättelijöinä toimivat Georg Grotenfeltin suunnittelema uusvanha ja osin kierrätetty Lepakon sauna, päästöjä mittaava Simo-saunasimulaattori sekä Helsingissä sijaitseva kotitekoinen minisauna, jossa on uutta vain Johan Silénin tapa ajatella. Tuotanto: Parad Media, 2022.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 14.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Tiistai 14.5.2024 14.05.2024 18:00.. Mitähän BUU-klubbenissa tapahtuu tänään? Sen selvittyä Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Pikkuli, Vedenalaisen maailman asukkaita sekä Do, Re & Mi.
fi
18:30
Koulu keskellä merta
Karu ja tuulinen entinen armeija-saari Utö antaa lapsille hyvät olosuhteet olla juuri sitä - villi ja riehakas lapsi. Kun eri-ikäiset lapset eri puolelta Suomea kohtaavat Utön kyläkoulussa, syntyy nopeasti tiivis kaveriporukka. Samalla kaupunkilapset tulevat pelastaneeksi koulun. Utö tarvitsee lapsia mantereelta ja koulun ainoat saaristolapset tarvitsevat koulukavereita. Koululaitoksen nykymenosta rasittunut opettaja kuvailee pientä Utön koulua opettajan paratiisiksi. Käsikirjoitus ja ohjaus Katrina Grönholm-Kulmala. (2023.)
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 14.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:54
Norjan salaiset huoneet
Tuomiopäivän operaatiokeskus. Osloon rakennettiin kylmän sodan aikana tavallisen kerrostalon alle salainen operaatiokeskus, josta käsin oli tarkoitus johtaa Norjan sotilaallista ja poliittista toimintaa ydinsodan aikana.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Pietron ihana ilta päättyy katastrofaalisesti. Ennen kuin kukaan arvaakaan, Imman tuttu maailma on nyrjähtänyt sijoiltaan. Omaa miestä epäillään naisen murhasta. Onko mokomaa kuultu?
fi
21:00
Mayojen salaisuudet
Mayojen valtakausi (n. vuoteen 800 asti) oli kehittyneen korkeakulttuurin aikaa Keski-Amerikassa. Mayat olivat taitavia insinöörejä, matemaatikkoja ja arkkitehtejä, jotka rakensivat vaikuttavia temppeleitä ja pyramideja käsivoimin. Sarjassa perehdytään asiantuntijoiden ja uuden tekniikan avulla mayojen kiehtovaan historiaan.
fi
21:48
Vaietut perhetarinat
Iida, 9 v., kertoo vanhempiensa avioerosta ja tunteista, joita se on herättänyt. Kotona on jo paljon rauhallisempaa ja äiti etsii uutta miestä.
fi
22:00
Lidian autossa
Lidia poimii kyytiin miehen, jolla on värikäs menneisyys. Kun mies lopulta paljastaa itsestään koko totuuden, Lidia ymmärtää että heissä on paljon yhteistä.
fi
22:30
Savusaunasisaruus
Dokumenttielokuva tallentaa intiimin tilan, jossa naiset kokoontuvat puhdistamaan paitsi kehojaan, myös sieluaan. Savusaunassa jaetaan tunnustuksia, ja parannutaan yhteisön voimalla. Dokumenttielokuva voitti parhaan eurooppalaisen dokumenttielokuvan palkinnon vuonna 2023. Ohjaaja Anna Hints (Smoke sauna sisterhood/Savvusanna sõsarad 2023, Viro)
fi

ТВ водич - среда, 15.05.2024

07:50
BUU-klubben
Keskiviikko 15.5.2024 15.05.2024 07:50.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset ja sitten Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Trumlen tutkimusretket, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:20
Iloa puutarhasta
10/10. Kauden päätösjaksossa katsotaan, millaisilta rivitalopuutarhat näyttävät valmiina. Entä millainen on norjalaisen puutarhalehden toimittajan oma puutarha, ja kuinka nuorena harrastuksen voi aloittaa? Norjalainen puutarha-ohjelma.
fi
08:50
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa keskitytään voimaharjoitteluun tyynyn avulla. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
09:10
Tiettömän taipaleen takana
Marit Eckhoff ja Frank Eriksen päättivät panostaa täysillä vanhanaikaiseen pientilaan. Ennen tilalle muuttoa he pelkäsivät vain yhtä asiaa - ja sitten juuri se tapahtui.
fi
09:50
Kaikkea kaupan
Tanskassa pidetään suuria huutokauppoja ympäri maata. Myytävänä on kaikkea antiikista turkiksiin.
fi
10:20
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Antonia Hintze liittyi Kauniaisten vapaapalokuntaan 18-vuotiaana. Nyt, 12 vuotta myöhemmin, hän on kouluttautunut paloaseman ensimmäiseksi ja ainoaksi naispuoliseksi savusukeltajaksi. Aika VPK:ssa on opettanut Antonialle, että hän pystyy paljon enempään kuin luuleekaan. Toimittaja: Mathias Gustafsson.
fi
10:30
Elämää meren armoilla
Hyvät laidunnusmahdollisuudet takaavat lampaanlihalle hyvän maun. Nyt työn alla on verimakkaroita. Norjalainen kalastaja-maanviljelijä Kari-Anne tekee kaikkensa voidakseen asua Røstin saaren tuulisilla kallioilla.
fi
12:30
Brian ja Roger Eno: Akropolis-konsertti
Muusikko, kuvataiteilija, tuottaja ja musiikkiteoreetikko, elektronisen rockmusiikin ja seesteisen ambient-musiikin pioneeri Brian Eno (s. 1948) palkittiin 22.10. elämäntyöstään Venetsia Biennalen Kultaisella leijonalla. Eno tunnetaan myös Roxy Music-yhtyeen perustajana ja yhteistyöstään mm. David Bowien,Talking Headsin ja U2:n kanssa. Brian Enon konsertit ovat harvinaisuuksia mutta elokuussa 2021v hän esiintyi upeassa Herodes Atticus -amfiteatterissa ja vieläpä ensi kertaa veljensä Rogerin kanssa. Mukana myös tytär Cecily. .T: Heliodor, Kreikka ja C Major Entertainment/ZDF Arte, Saksa
fi
13:42
Matsi
Kaksi keski-ikäistä naista tenniskentällä. Tunnin ottelu. Miten vastata psykologiseen, jopa likaiseen peliin? Onko aina pakko pysyä rauhallisena? Käsikirjoittaja ja ohjaaja: Pia Andell. Of Course My Films, 2018.
fi
14:00
Totta, tarua ja videopelejä
Kylmän sodan kiristyessä CIA:n erikoisyksikkö on salamyhkäisen neuvostovakoojan jäljillä. Historiakuvausta arvioi yliopistonlehtori Risto Marjomaa.
fi
14:30
Lidian autossa
Lidia poimii kyytiin miehen, jolla on värikäs menneisyys. Kun mies lopulta paljastaa itsestään koko totuuden, Lidia ymmärtää että heissä on paljon yhteistä.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Curro yrittää edelleen saada tietoa Ramonalta omasta menneisyydestään. Lujánin perhe palaa puutarhajuhlilta, eikä Cruz ole tyytyväinen saamaansa kohteluun. Manuelilla ja Janalla on vihdoin aikaa viettää yhdessä, mutta paljastumisriski on aina lähellä.
fi
16:05
Milanon naisten paratiisi
Miksi Gabriellan seuraaja on lähettänyt Vittoriolle kirjeen? Flora haluaa tutustua edesmenneen isänsä elämään Milanossa ja saa Umberton ja Adelaiden varpailleen.
fi
16:47
Ruotsin muoti
Muodin vastustaminen nostaa päätään Ruotsissa 70-luvulla. Samaan aikaan vaateliikkeiden edessä jonotetaan uusia muotifarkkuja. Osa 2/6. (Det svenska modet, T: SVT, 2022)
fi
17:16
Kirppisvinkit
Sofia Rågeklint ja antiikkiasiantuntijat Maria Granström ja Mats Bergstrand antavat kirppisvinkkejä. (SVT. Ruotsi, 2022.)
fi
17:25
Søren Vesterin puutarha
Sørenista on ihanaa makoilla ulkona kylpyammeessa ja katsella kukoistavaa puutarhaansa. Ulkokylpynurkkaus kaipaa kuitenkin kohennusta. Niinpä Søren panostaa hyllyihin, sermeihin ja kukkiin taatakseen itselleen täydellisen kylpynautinnon.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 15.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Keskiviikko 15.5.2024 15.05.2024 18:00.. Ensin selvitetään BUU-klubbenin kuulumiset ja sitten Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Trumlen tutkimusretket, Tulipop sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Riistametsällä
Skjernjoella on täysi kesä. Jørgen ja Nikolaj haaveilevat pyytävänsä ison pulskan lohen. Aseinaan heillä on heittovavat ja kastematoja. Lohi ei kuitenkaan syö kesähelteillä, joten se on houkuteltava nappaamaan. Jos kaverukset haluavat olla osa perinteistä länsijyllantilaista lohenpyyntiseikkailua, heidän on nähtävä vaivaa. Ja jos he eivät onnistu siinä, heidän lautasilleen päätyy surkean pieniä kultakaloja.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 15.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Tarinoita metsästä
Metsän salainen yhdyskunta. O: Kim Saarniluoto. T: Matila Röhr Nordisk Oy.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Jotain mätää tässä jutussa on. Vaikka Imman on pakko ottaa virkavapaata, hän ei voi pitää näppejään erossa tutkinnasta. Jopa Diana pääsee peitetehtäviin.
fi
21:00
Tsernobyl - unelman tuho
3/3. Sodat, epidemiat ja talousvaikeudet koettelivat Roomaa 200-luvulla. Sarjassa pohditaan miten ilmasto ja luonnonmullistukset ovat vaikuttaneet muinaisten yhteiskuntien syntyyn, kukoistukseen ja tuhoon. Kuulemme eri alojen asiantuntijoita ja perehdymme eri aikakausien haasteisiin ja mahdollisuuksiin.
fi
21:55
Fabian - Moralistin tarina
1930-luvun Berliini. Nouseva saksalaistähti Tom Schilling näyttelee nuorta Jakob Fabiania, joka kuluttaa päivänsä tyhjänpäiväisessä työssä tupakkayhtiön mainosmiehenä, mutta herää eloon öisin vaeltamaan hedonististen nautintojen perässä Berliinin tummanpuhuvilla kujilla ja paheellisissa yökerhoissa.
fi