Guide TV - jeudi, 23/05/2024

02:00
Zora živih mrtvaca
Sara Poli i Ving Rejms igraju dvoje od poslednjih preostalih ljudi na Zemlji kojom haraju zombiji ljudožderi.Sara Poli, Ving Rejms, Džejk Veber i Meki Fajfer predvode glumačku ekipu u novoj verziji apokaliptičnog horror klasika Džordža Romera, "Zora živih mrtvaca". Kuga je neobjašnjivo desetkovala ljudsku rasu, a ipak? Mrtvi ne umiru. Oni postaju zombiji koji neprekidno hodaju u stalnoj potrazi za mesom i krvlju malobrojnih preživelih ljudi. Šarolika družina preživelih očajnika u jednom gradu u Viskonsinu pokušava da se sakrije u velikom tržnom centru gde će morati da nauče ne samo kako da se zaštite od sve veće horde zombija, već i kako da koegzistiraju jedni s drugima predstavljajući poslednji bastion čovečanstva. Odsečeni od ostatka onoga što je nekada bio svet, grupa koristi sva dostupna sredstva (i iznutra i spolja) u svojoj borbi da, uprkos svemu, ostanu živi i ostanu ljudi.
sr
03:40
Kralj Staten Ajlanda
Džad Apatou režira ovu komediju o mladoj osobi koja posle smrti svog oca izbegava odgovornost.Džad Apatou (40-godišnja devica) režira ovu komediju s Pitom Dejvidsonom u ulozi Skota, propalice koja još uvek živi s majkom. Otkako mu je otac vatrogasac umro, Skot po ceo dan puši travu i sanjari da postane tatu-majstor. Ali kad njegova majka počne da izlazi s drugim vatrogascem, određeni događaji ga primoraju da se suoči sa svojim bolom i napravi prve korake u životu.
sr
06:00
Mačke
Oskarovac Tom Hoper ("Jadnici") donosi ovu modernu adaptaciju čuvenog mjuzikla Endrua Lojda Vebera.Uz ansambl zvezda poput Ijana Makelena, Džudi Denč, Rebela Vilsona, Džejmsa Kordena i Idris Elbu, dobitnik Oskara Tom Hoper ("Jadnici") donosi ovu modernu adaptaciju čuvenog mjuzikla Endrua Lojda Vebera o plemenu mačaka koje se nadmeću za novi bolji život.
sr
07:51
Božić sa prijateljima
Žena koja se suočava s prvim Božićem kao majka udovica zavoli svoju komšinicu, stariju gospođu čiji unuk služi vojsku.Džuli, ženi koja se suočava s prvim Božićem kao majka udovica, zavoli svoju novu komšinicu, Ajrin, čiji unuk služi vojsku. Dok obnavlja svoj život, Džuli odluči da Ajrin pokloni najveći mogući božićni poklon.
sr
09:17
Fantastične zveri: Tajne.
Profesor Albus Dambldor zadužuje magizoologa Njuta Skamandera da predvodi neustrašivi tim čarobnjaka, veštica i jednog hrabrog pekara u opasnoj misiji u kojoj se sukobe s velikom legijom sledbenika."Fantastične zveri: Tajne Dambldora" Vorner Bros Pikčersa najnovija je avantura u Svetu čarobnjaka? koji je stvorila Dž. K. Roling. Profesor Albus Dambldor (Džad Lo) zna da se moćni mračni čarobnjak Gelert Grindelvald (Mads Mikelsen) pokrenuo da preuzme kontrolu nad svetom čarobnjaka. Pošto ne može sam da ga zaustavi, zadužuje magizoologa Njuta Skamandera (Edi Redmejn) da predvodi neustrašiv tim čarobnjaka, veštica i jednog hrabrog pekara normalca u opasnoj misiji u kojoj se sreću sa starim i novim zverima i sukobe sa sve većom legijom sledbenika mračnog čarobnjaka Gelerta Grindelvalda. Ulozi su visoki, koliko dugo će Dambldor moći da se drži po strani?
sr
11:35
Sredina
Frenki odluči da mora da nađe novu strast - treći čin života - a sveštenik TimTom nudi savršeno rešenje.Frenki mora da pronađe neku novu strast - životni treći čin - i velečasni Tim Tom joj nudi savršeno rešenje. Pošto mu je dosadilo da sluša Su i Brika kako se svađaju zbog ogromne rupe na zidu između njihovih soba, Majk im naređuje da je zakrpe; kad Eksl ne dozvoli svojoj bogatoj devojci Leksi da plati neke ekstravagantne izlaske, Leksi nalazi način da ga zavara da pomisli da je postao srećan kad novac i druge skupocene stvari odjednom počnu da pronalaze put do njega.
sr
11:58
Sredina
Majkov svojeglavi brat Rasti dolazi u grad i daje Su ekstravagantan poklon za koji Majk misli da je ukradena roba.Majkov svojeglavi brat Rasti dolazi u grad i daje Su luksuzan poklon, za koji Majk misli da je ukraden. Su je sad starija i živi studentskim životom, a Majk oseća da njih dvoje višu nisi bliski kao nekad i pokušava da nađe način da se ponovo zbliže; Eksl je spiskao novac od prve plate na veliki televizor, a za svoju potrošačku groznicu krivi nedostatak finansijske mudrosti koja je godinama nedostajala Frenki; Brik je zbunjen, ali i oduševljen, kad pronađe tajanstvene, neobeležene poklone ispred ulaznih vrata.
sr
12:22
Porodica Holar
Uoči majčine operacije mozga, njujorški umetnik Džon se vraća u rodni gradić gde mora da se snađe u ludom svetu koji je ostavio za sobom, dok njegova disfunkcionalna porodica, srednjoškolski ortaci.Džon Holar, umetnik koji pokušava da se probije u Njujorku, mora da se snađe u ludom svetu svog rodnog gradića u ruralnoj Americi nakon što se tamo vratio zbog majčine bolesti. U kući u kojoj je odrastao, odmah ga okupiraju problemi s njegovom disfunkcionalnom porodicom, srednjoškolskim rivalima i nesnosnom bivšom devojkom, dok se istovremeno suočava sa predstojećim očinstvom, jer mu je devojka iz Njujorka trudna.
sr
13:48
Hobit: Šmaugova pustošenja
Bilbo Bagins nastavlja svoje putovanje sa čarobnjakom Gandalfom i trinaest patuljaka predvođenih Torinom Hrastoštitom.Bilbo Bagins nastavlja svoje putovanje sa čarobnjakom Gandalfom i trinaest patuljaka predvođenih Torinom Hrastoštitom. Oni kreću u epski pohod da preuzmu Samotnu planinu i izgubljeno kraljevstvo patuljaka, Erebor. Nakon što su preživeli početak ovog neočekivanog putovanja, družina nastavlja ka istoku, usput se suočavajući sa Beornom, onim koji menja kožu, i najezdom džinovskih paukova u zlokobnoj Mrkoj šumi. Kada su uspeli da pobegnu opasnim šumskim vilenjacima, patuljci odlaze u Jezergrad, a zatim i na Samotnu planinu gde moraju da se suoče sa najvećom opasnošću - najstrašnijim stvorenjem koje ne samo da će testirati njihovu hrabrost, već i granice njihovog prijateljstva, kao i samo putovanje - zmajem Šmaugom.
sr
16:26
Spy/Master
Viktor se nalazi u velikoj opasnosti usred Čaušeskuove rastuće paranoje - i zbog vesti da se njegov neprijatelj približava njegovoj tajni.Viktor se nalazi u velikoj opasnosti usred Čaušeskuove rastuće paranoje - i zbog vesti da se njegov neprijatelj približava njegovoj tajni. U Nemačkoj u diplomatskoj misiji, Viktor odlučuje da iskoristi šansu s Amerikancima.
sr
17:17
Zavera
Mlada novinarka udružuje se sa svojim idolom da bi otkrila zaveru koja stavlja sudbinu predsedničkih izbora i države u njihove ruke.Smešten u poslednje nedelje najbitnijih predsedničkih izbora u istoriji, "Zavera" prati idealističku mladu novinarku (Terner-Smit) koja se udružuje sa svojim idolom (Koks) da bi otkrila zaveru koja stavlja sudbinu izbora, i zemlje, u njihove ruke.
sr
19:02
Međunarodna prevara
Agent interpola (Klajv Oven) pokušava da razotkrije ulogu institucije visokih finansija u lancu međunarodne trgovine oružja.U uzbudljivom trileru pod nazivom "Internacional", agent Interpola Luis Selindžer (Klajv Oven) i pomoćnik javnog tužioca Menhetna, Elenor Vitman (Naomi Vots) odlučni su da privedu pravdi jednu od najmoćnijih banaka na svetu. Otkrivši brojne, sramne nelegalne aktivnosti, Selindžer i Vitmen prate tok novca od Berlina i Milana, do Njujorka i Istanbula. Našavši se u jurnjavi s velikim ulogom preko cele planete, neumorno će rizikovati živote, jer njihove mete ne prezaju ni od čega - čak ni od ubistva - ne bi li nastavile svoj finansijski teror i rat. U režiji Toma Tajkvera ("Trči Lola, trči"), na osnovu originalnog scenarija Erika Singera, film "Internacional" sniman je na lokacijama u Nemačkoj i širom Evrope.
sr
21:01
Kuća zmaja
Demon i Morska Zmija se bore protiv Hranitelja Rakova. Carstvo slavi Egonov drugi imendan. Renira se suočava sa mogućnošću braka.Demon i Morska Zmija se bore protiv Hranitelja Rakova. Carstvo slavi Egonov drugi imendan. Renira se suočava sa mogućnošću braka.
sr
22:03
Kuća zmaja
Nakon što Renira skrati svoj obilazak Vesterosa, Demon pokaže princezi Ulicu svile noću.Nakon što Renira skrati svoj obilazak Vesterosa, Demon pokaže princezi Ulicu svile noću.
sr
23:06
Baksuz: Život i smrti.
Bob svedoči i iznosi svoju verziju događaja, ali na unakrsnom ispitivanju tužilac Levin je spremniji nego što je Bob očekivao.Nakon pažljivog praćenja suđenja, porodica Keti Durst nada se da će presuda doneti završetak priče - pošto njeno telo nikad nije pronađeno, a Bob nikad nije odgovarao za njeno ubistvo. Dok izlazi da svedoči, Bob iznosi svoju verziju događaja, ali tužilac Levin ispituje priču malo pažljivije nego što je Bob očekivao.
sr

Guide TV - vendredi, 24/05/2024

00:03
Tripozno
Obrada žanra zamene tela koji samo umovi iza "Srećan dan smrti" mogu da donesu - tinejdžerka menja tela sa serijskim ubicom.Vins Von i Ketrin Njuton glume u ovoj verziji klasičnog žanra zamene tela koji samo umovi iza "Srećan dan smrti" mogu da zamisle - tinejdžerka zameni telo s nemilosrdnim serijskim ubicom! Dok se 17-godišnja Mili (Njutonova) budi u visokom telu Kasapina (Von), ima samo 24 sata da poništi kletvu pre nego što zamena postane trajna.
sr
01:43
Sneč
Nemilosrdni promoteri boksa, nasilni kladioničari, ruski gangster, nekompetentni amaterski pljačkaši i navodno jevrejski juveliri, bore se da pronađu neprocenjiv ukradeni dijamant u londonskom.Kradljivac dijamanata, Frenki Četvoroprsti (Benisio Del Toro) svraća u London, na putu do Njujorka, da dostavi ogroman dijamant svom šefu Aviju (Denis Farina). Mešutim, nakon isporuke manjih dragulja šarolikoj ekipi londonskih nesposobnjakovića, dijamant padne u pogrešne ruke. U međuvremenu, dvojica sumnjivih bokserskih promotera otkrivaju irskog Roma, Mikija O'Nila (Bred Pit), za koga se nadaju da će im doneti bogatstvo ukoliko "primi nokaut" kad mu se kaže. Kad Avi stigne u London u potrazi za svojim dijamantom, počinje pravi pakao. Različite ekipe pokušavaju da ostvare svoje ciljeve na nezakonit i komičan način koji se uglavnom završi bolno i sa osvetom. Kada se plan izjalovi i preke naravi isplivaju na površinu, dolazi do haotične i divlje kulminacije sa psima, dijamantima, pokretnim kućama, bokserima i arsenalom oružja.
sr
03:23
Brisač: Preporod
Američki šerif koji radi u visoko poverljivom programu zaštite svedoka i supruga vođe međunarodnog kriminalnog sindikata moraju da sarađuju.Američki šerif koji radi u visoko poverljivom programu zaštite svedoka i supruga vođe međunarodnog kriminalnog sindikata moraju da sarađuju - i da veruju jedno drugom - da bi se spasili i zaustavili još veću kriminalnu zaveru.
sr
05:08
Sluga narodu
Ovaj film prikazuje anatomiju uspeha Zelenskog, kao i posledice, uključujući one međunarodne, davanja moći čoveku koji je napravio najupečatljiviju političku karijeru u Evropi.Ovaj film prikazuje anatomiju uspeha Zelenskog, kao i posledice, uključujući one međunarodne, davanja moći čoveku koji je napravio najupečatljiviju političku karijeru u Evropi.
sr
06:00
Zaljubljeni Šekspir
U leto 1593, mlada i perspektivna zvezda londonskog pozorišta, Vil Šekspir, suočava se sa parališućom umetničkom blokadom. Vilu je potrebna muza? I u neočekivanom trenutku, sreće ženu iz snova?.Leto je 1593. i mlada zvezda londonske pozorišne scene u usponu, Vil Šekspir, se suočava sa kaznom bez premca: parališućom kletvom umetničke blokade. Dok se veliko elizabetansko doba zabave razvija pred njom, Vil je bez ikakve inspiracije. Ono što je Vilu potrebno je muza - i u izuzetnom trenutku u kome život imitira umetnost, on je pronalazi i zaljubljuje se u ženu koja ga uvlači u njegovu sopstvenu dramatičnu avanturu zvezdane ljubavi. Sve je počelo kada se lejdi Viola, očajna da postane glumica u vreme kada je ženama bila zabranjena takva izopačenost, maskira u muškarca koji dolazi na audiciju za Vilov komad. Ali maska spada i njihova strast se rasplamsava. Sada Vilovo pero opet počinje da leti, ovog puta pretvarajući ljubav u reči, dok Viola postaje njegova prava Julija i Romeo otkriva svoj razlog za postojanje. Pa ipak, u Vilovom svetu nije sve kako treba. Još pre nego što rukopisi počnu da se gomilaju, njega pogađa činjenica da lejdi Viola mora da se uda za nepodnošljivog lorda V.
sr
08:02
Ovčica Šone: Ovčicijada
Spremite se za pravu akcionu avanturu kada se Ardmanova Ovčica Šone pojavi u sportkom stilu u novom serijalu jednominutnih filmova.Spremite se za pravu akcionu avanturu kada se Ardmanova Ovčica Šone pojavi u sportkom stilu u novom serijalu jednominutnih filmova. Šone i prijatellji su u sportskom raspoloženju i odlučuju da organizuju svoje takmičenje na farmi. Uporni i maštoviti, kao i uvek, Šone i prijatelji organizuju niz spektakularnih sportskih događaja na stadoinu koji su sami sagradili. Uz sva uzbuđenja i razočaranja koja su deo sporta, Šone i prijatelji se takmiče za pobedu, usput se trudeći da Farmer ne sazna šta oni to rade. Udobno se smestite i uživajte u najuzbudljivijem sportskom događaju na farmi Mosi Botom, uz vašu omiljenu Ovčicu Šoneta, ali i nekoliko novih likova.
sr
08:26
Dobro da bolje ne može biti
Melvin (Džek Nikolson), džangrizavi, zatucani, opsesivno-kompulsivni pisac, potpuno iskoči iz koloseka kada jedina kelnerica koja može da ga podnese u njegovom omiljenom kafiću, mora da napusti.Melvin (Džek Nikolson), džangrizavi, zatucani, opsesivno-kompulsivni pisac, potpuno iskoči iz koloseka kada jedina kelnerica koja može da ga podnese u njegovom omiljenom kafiću, mora da napusti posao da bi se brinula o bolesnom sinu.
sr
10:40
Sredina
Stvari ne idu tako glatko kao što su Hekovi planirali kad Frenki pomaže Su da proslavi svoj dvadeset prvi rođendan tako što je odvede u bar u blizini koledža.Situacija se ne odvija po planu kad Frenki odvede Su da proslavi svoj 21. rođendan u bar u blizini koledža; Majk nerado odlazi sa Brikom na konvenciju "Planeta Nigde"; Eksl i Hač odlaze u Ohajo u svojoj kući na točkovima da bi održali zdravicu na venčanju bivšeg cimera Kenija.
sr
11:02
Sredina
Frenki ima potrebu da se dobro isplače nakon loše nedelje, a Majk donosi dobre vesti, govoreći da je nakon 25 godina provedenih u kamenolomu kao menadžer, dobio ponudu za posao regionalnog.Frenki ima potrebu da se dobro isplače nakon loše nedelje, a Majk donosi dobre vesti, govoreći da je nakon 25 godina provedenih u kamenolomu kao menadžer, dobio ponudu za posao regionalnog menadžera, ali neprijatno mu je da se oprosti od svojih kolega; Brik sumnja da se profesorka loše ponela prema njemu samo zato što je Eksl bio grozan prema njoj dok mu je predavala.
sr
11:27
Sve je istina
Portret Vilijama Šekspira tokom tri poslednje godine njegovog života, kada napušta London i vraća se porodici u Stratford.Godina je 1613. i Šekspir (Kenet Brana) je priznat kao najveći pisac svog vremena. Međutim, dolazi do katastrofe kada izgori njegovo čuveno pozorište Globus i očajni Šekspir se vraća u Stratford, gde mora da se suoči sa bolnom prošlošću i zapostavljenom porodicom. Progonjen smrću svog jedinog sina Hamneta, on pokušava da popravi pokvarene odnose sa svojom ženom (Džudi Denč) i ćerkama. U tom pokušaju, on je primoran da se suoči sa ličnim neuspesima, kao muž i otac. Njegovo lično traganje za istinom razotkriva tajne i laži unutar porodice koja je u ratu.
sr
13:06
Hobit: Bitka pet armija
Kada Zmaj napusti Samotnu planinu, stanovnicima Jezergrada preti opasnost. Orci, patuljci, vilovnjaci i ljudi pripremaju se za rat.Film "Hobit: Bitka pet armija" donosi epsko razrešenje avantura Bilba Baginsa, Torina Hrastoštita i Družine patuljaka. Preotevši domovinu od zmaja Šmauga, družina je slučajno poslala smrtonosnu silu na okolni svet. Razjareni Šmaug sada vatrenim gnevom saleće nezaštićene muškarce, žene i decu Jezergrada. Opsednut svojim ponovo osvojenim blagom, Torin žrtvuje prijateljstvo i čast da bi ga zadržao samo za sebe, dok Bilbovi pokušaji da ga urazumi dovode Hobita u situaciju da donese očajnički i opasan izbor. Ali, pred njima su još veće opasnosti. Samo čarobnjak Gandalf vidi da je njegov veliki neprijatelj, Sauron, poslao legije Orka u iznenadni napad na Samotnu planinu. I dok mrak obavija ovu zahuktalu bitku, patuljci, vilovnjaci i ljudi moraju da donesu odluku - da se ujedine ili da nestanu.
sr
15:31
Angry Birds film 2
Kada nova pretnja dovede Ostrvo ptica i Ostrvo svinja u opasnost, ptice koje ne mogu da lete se udružuju sa nekoliko zelenih svinja, sklapaju nestabilno primirje i formiraju neobičan supertim u.Ptice koje ne mogu da lete i prepredene zelene svinje podižu svoje nesuglasice na viši nivo u Angry Birds filmu 2! Kada nova pretnja dovede Ostrvo ptica i Ostrvo svinja u opasnost, Crveni, Čak, Bomba i Moćni Orao angažuju Čakovu sestru Silver i udružuju se sa svinjama Leonardom, njegovom pomoćnicom Kortni i tehničkim genijem Garijem. Oni sklapaju nestabilno primirje i formiraju neobičan supertim da spasu svoje kuće.
sr
17:08
Vonka
"Vonka" priča divnu priču o tome kako je najveći svetski pronalazač, mađioničar i proizvođač čokolade postao voljeni Vili Vonka kakvog danas znamo.Zasnovano na izvanrednom liku iz "Čarlija i fabrike čokolade", najznačajnije knjige za decu Roalda Dala i jedne od najprodavanijih dečjih knjiga svih vremena, "Vonka" priča čudesnu priču o tome kako je najveći svetski pronalazač, mađioničar i proizvođač čokolade postao voljeni Vili Vonka kakvog danas znamo. Od Pola Kinga, pisca/reditelja filmova o medi Padingtonu, Dejvida Hejmana, producenta Hari Potera, Fantastičnih zveri i Padingtona, i producenata Aleksandre Derbišir (Padington, Svet iz doba Jure: Nadmoć) i Luka Kelija (Veštice Roalda Dala), stiže nam opojna mešavina magije i muzike, haosa i emocija. S Timotejem Šalameom u glavnoj ulozi, ovaj živopisan i inventivan spektakl na velikom platnu upoznaće publiku s mladim Vilijem Vonkom prepunim ideja i odlučnim da promeni svet.
sr
19:01
Čarli i fabrika čokolade
Čarli Baket je dečak iz siromašne, ali međusobno veoma bliske porodice.Čarli Baket je dečak iz siromašne, ali međusobno veoma bliske porodice. Više od svega na svetu, on bi voleo da dobije zlatnu ulaznicu za neverovatnu fabriku čokolade koju vodi njen pronalazač i vlasnik Vili Vonka.
sr
20:57
Kućna proslava
Kad par čistača sazna da treba da počiste vilu Lebrona Džejmsa dok je on u inostranstvu, odluče da naprave veliku žurku. Kad se žurka otme kontroli, za njih počne luda noć koju nikad neće zaboraviti.Kad par čistača sazna da treba da počiste vilu Lebrona Džejmsa dok je on u inostranstvu, odluče da naprave veliku žurku. Kad se žurka otme kontroli, za njih počne luda noć koju nikad neće zaboraviti.
sr
22:41
Sav taj glamur Kana
Jako adrenalinsko iskustvo onoga što je Kanski festival predstavljao tokom godina i šta bi mogao da ponudi u budućnosti."Sav taj glamur Kana" priča je koja zahteva da bude ispričana. Film uživa u glamuru, crvenim tepisima, filmovima, ludostima, vratolomijama, poslovima, zabavama i ličnostima koje se svake godine dve nedelje na francuskoj rivijeri ugrađuju u šou-biznis. Nudi uzbudljivo adrenalinsko iskustvo onoga što je festival predstavljao tokom godina i šta bi mogao da ponudi u budućnosti. Dobijamo uvid direktora festivala Tieri Fremoa, redovnih kanskih posetilaca Tilde Svinton, Žilijet Binoš i Lea Sejdu, filmskih stvaralaca kao što su Oliver Stoun, Lin Remzi, Majk Li, Kventin Tarantino, Šon Bejker, Ken Louč i Vim Venders, i ekipe koja uključuje producente, novinare, fotografe, direktore, programske urednike festivala, modne dizajnere, organizatore žurki i menadžere hotela.
sr