HRT International

HRT International

Dana 1. siječnja 2018. godine Hrvatska radiotelevizija pokrenula je peti televizijski program pod nazivom HRT 5, a danas HRT International namijenjen Hrvatima izvan Republike Hrvatske te međunarodnoj javnosti.

Croatia

TV guide - Monday, 20/05/24

00:48
Jojo i prijevozna sredstva: Automobil
AUTOMOBIL
Jojo i njegovi prijatelji spremaju se na izlet AUTOMOBILOM. Ali prije polaska, treba ga pripremiti za vožnju...
Zato je Jojo najprije provjerio ima li dovoljno benzina, je li sa motorom sve uredu, a zajedno su ga opratli - da bude čist i uredan! Pa kada su sve to obavili, sretni i zaigrani krenuli su u avanturu!
Ali po putu su im se dogodile mnoge neplanirane zgode iz kojih su naučili pravila ponašanja tijekom vožnje...
A naučit ćemo i ih mi zajedno s njima!


Ekipa:
producentica: Blanka Barlović
kostimografkinja: Jasna Zvonković
dramaturginja: Ivana Gudelj
scenarist, autor pjesama i animacija: Bojan Jambrošić
tehničko snimateljska ekipa: Nenad Suvačarov, Demir Drenovački, Boris Bačić
glazbeni producent: Jan Cvetković
montažeri: Igor Roksandić, Nina Koletić, Matija Ivće, Tomislav Rataj, Tomislav Mihajlov
majstor tona: Robert Vladimir Stanić
redateljica: Ivana Radovčić
urednica: Silva Skender
hr
00:54
Mališani: David - Pospremanje
U dvadeset dvominutnih epizoda serije čekaju vas do sada neviđene zgode i postolovine: kako oprati šape svome psiću, kako ga nahraniti, kako staviti rublje na sušenje i pobijediti kvačice, izvaditi suđe iz perilice, pripremiti sok od naranče, pomesti kuću, posaditi biljke u vrtu ili se sam samcat spakirati za izlet.
Provedite jutro u društvu dvogodišnjaka!

Seriju pripremili:
Dario Hacek, Valentina Mavretić, Srđan Gulić

Producentica: Marinela Brala

Urednice: Sanja Nakić, Tanja Kirhmajer
hr
00:56
Ho ho ho hotel: Staro novo
HO HO HO HOTEL

Ove vas jeseni pozivamo u hotel kakav još nikada niste vidjeli! Kakve će sve goste dočekati najbolji i i najzabavniji domaćini Hotela Ruža i Franc i koje će smiješne, šašave i nemoguće želje i probleme imati njihovi gosti- vidjet ćete u 20 epizoda nove humoristično- edukativne serije za djecu ! Ruža i Franc mogu riješiti svaki problem, ali , na a svoj posebni i smiješni način.


Igrano- edukativna serija od 20 desetominutnih epizoda u produkciji Programa za djecu i mlade događa se u hotelu s najneobičnijim, najboljim i najsješnijim domaćinima Ružom i Francom te njihovim gostima s još neobičnijim luckastim željama i problemima! Kroz smiješne i šašave zgode nespretnog mađioničara, šašavog znanstvenika, operne dive koja je ostala bez glasa i mnogih drugih, naučit ćemo što je toplo, a što hladno, što tiho, a što glasno, brzo ili sporo, veliko il malo, visoko i nisko, blizu ili daleko, teško ili lagano, vidljivo ili nevidljivo!
U seriji glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Borko Perić kao domaćini hotela koji probleme rješavaju svak na svoj luckasti način, te njihovi gosti : Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Karlo Mrkša, Filip Juričić, Bernard Tomić, Lana Barić, Sanja Milardović, Paško Vukasović, Pero Juričić, Helena Buljan , Frano Mašković, Linda Begonja, Nataša Janjić, Judta Franković, Ana Maras Harmander, Dražen Bratulić , Iva Peter Dragan, Aneta Grabovac , Tit i Toma Medvešek i mnogi drugi.

Redatelji : Marko Šantić i Ivan Sikavica
Direktori fotografije: Ivan Zadro, Danko Vučinović i Frane Pamić
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinja: Jasna Zvonković
Autor glazbe: Coco Mosquito
Urednica: Tanja Kirhmajer
Producentica: Sanja Ivančin
hr
01:07
Tata i ja: Na bicikliranju, dokumentarno-igrana serija za djecu
U 2. sezoni serijala "Tata i ja", Tristan i njegov tata Domagoj odlaze na izlete gdje njihovo druženje i istraživanje, ponekad i svladavanje izazova, postaje zabava i učenje za oboje. A kako i sami kažu - najvažnije je da će im svaka od avantura koju su zajedno doživjeli na tom putu postati vrijedna uspomena na vrijeme koje su proveli zajedno.

U ovoj epizodi Domagoj i Tristan odlaze na bicikliranje.
hr
01:17
Potrošački kod
Zbog krivotvorenih proizvoda i piratstva svaka država u prosjeku na godinu izgubi do 15 milijardi eura. Činjenica je da se gotovo sve može krivotvoriti: prehrambeni i kozmetički proizvodi, odjeća, igračke, lijekovi. Na razini EU-a krivotvoreni proizvodi čine gotovo 7 posto svih proizvoda uvezenih iz trećih zemalja. Lani je naša Carinska uprava zabilježila ulazak 635 krivotvorena proizvoda vrijednih više od 4 200 000 eura.
Gosti su: Ninoslav Babić, viši upravni savjetnik u Carinskoj upravi, Središnjem uredu, Sektoru za carinski sustav, i Ana Knežević, Hrvatska udruga za zaštitu potrošača.
hr
01:44
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
01:52
#REPORTAŽE: Lovac na oluje, dokumentarna reportaža
Iz emisije Kod nas doma donosimo reportaže o zanimljivim temama.
hr
02:01
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
02:08
Mir i dobro
Nedjeljni informativni magazin prati tjedne događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke Crkve u domovini i inozemstvu.
hr
02:35
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
03:28
Split: More
Mozaična informativna emisija posvećena bogatstvu našeg Jadranskog mora, obale i priobalja. Donosi zanimljive reportaže o temama vezanim za život na moru i uz njega. Emitira se iz HRT-ovih studija Split, Rijeka, Zadar i Pula.
hr
03:58
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
04:06
Plodovi zemlje
Nedjeljna emisija o poljoprivredi i ribarstvu bavi se aktualnim temama, kritički progovara o agrarnoj politici, savjetuje i poučava gledatelje te donosi agroprognozu. Najstarija specijalizirana emisija Hrvatske televizije, emitira se od 1958. godine.
hr
04:57
Simon čudotvorac, hrvatski film (12)
Crna komedija. Nakon slučajnog saznanja o smrti majke svoje bivše ljubavi Mine, Simon odluči ukrasti njezino tijelo kako bi u Mini izazvao katarzične procese i učinio nešto za nju. Mina godinama nije bila u kontaktu s majkom zbog mračnih obiteljskih tajni. Simon planira nekoliko dana skrivati tijelo, a onda oživjeti pokojnicu. On posjeduje takvu moć. Međutim, Simonu ukradu tijelo i on ga pokušava vratiti upadajući tijekom potrage u razne nevolje. Istovremeno, ne znajući ništa o Simonovim nevoljama, Mina se suočava sa svojom prošlošću i emocionalnom prtljagom koju godinama nosi.

producent: Jozo Patljak
direktor fotografije: Darko Drinovac
montaža: Dubravko Slunjski
scenografija: Velimir Domitrović
kostimografija: Branka Tkalčec
ton: Blaž Andračić
maska: Tina Jesenković
glazba: Dubravko Robić
vfx: Antonio Patljak
hr
06:30
Abeceda zdravlja: Ljetne infekcije
U deset minuta govori se o jednoj bolesti i načinima liječenja te mogućnostima koje nude suvremena dijagnostika i terapija.
hr
06:39
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
06:49
Nedjeljom u 2
Tjedna emisija u kojoj urednik razgovara s gostom iz svijeta politike, znanosti, kulture i gospodarstva.
hr
07:47
Samo lagano
"Pravi umjetnik nije onaj tko je inspiriran, već onaj koji inspirira druge", rekao je slavni Salvador Dali.
Iako svi nismo umjetnici, ponekad načinom života možemo nadahnuti one oko sebe.
I tko zna, možda će to biti onaj kamenčić koji će pokrenuti kakvu inspirativnu lavinu iz koje se može izroditi i poneko pravo umjetničko djelo.
Do tada - uvijek se možemo diviti onima koja već postoje!
Ili nadahnuće možete pronaći u najnovijoj epizodi našeg SAMO LAGANOg druženja!
hr
08:18
Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a, Akademski zbor I.G. Kovačić pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića izvode djela A. Brucknera - V. Lisinski, 17.11.2016.
Dirigent, pijanist, pedagog i organizator - dugogodišnji šef dirigent Zbora HRT-a (od 1976. do 1982.) i Simfonijskog orkestra HRT-a (od 1983. do 1988.), maestro Vladimir Kranjčević preminuo je 9. veljače 2020., u 84. godini. U spomen na njegov život i stvaralaštvo prikazujemo koncert iz 2016. godine kada je maestro Kranjčević u Koncertnoj dvorani" V. Lisinski" obilježio 80. životnu obljetnicu uz ansamble koje je kao šef-dirigent vodio u vrijeme pune stvaralačke snage - Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, uz vokalne soliste čije je stasanje i sam poticao - Martinu Zadro, Martinu Gojčetu Silić, Domagoja Dorotića, Luciana Batinića te orguljaša Pavla Mašića. Za slavljenički koncert odabrao je djela jednog od svojih omiljenih skladatelja, Antona Brucknera - 7. simfoniju i Te Deum.
hr
09:51
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
10:01
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
10:08
Mir i dobro
Nedjeljni informativni magazin prati tjedne događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke Crkve u domovini i inozemstvu.
hr
10:35
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
11:28
Split: More
Mozaična informativna emisija posvećena bogatstvu našeg Jadranskog mora, obale i priobalja. Donosi zanimljive reportaže o temama vezanim za život na moru i uz njega. Emitira se iz HRT-ovih studija Split, Rijeka, Zadar i Pula.
hr
11:58
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
12:06
Plodovi zemlje
Nedjeljna emisija o poljoprivredi i ribarstvu bavi se aktualnim temama, kritički progovara o agrarnoj politici, savjetuje i poučava gledatelje te donosi agroprognozu. Najstarija specijalizirana emisija Hrvatske televizije, emitira se od 1958. godine.
hr
12:57
Simon čudotvorac, hrvatski film (12)
Crna komedija. Nakon slučajnog saznanja o smrti majke svoje bivše ljubavi Mine, Simon odluči ukrasti njezino tijelo kako bi u Mini izazvao katarzične procese i učinio nešto za nju. Mina godinama nije bila u kontaktu s majkom zbog mračnih obiteljskih tajni. Simon planira nekoliko dana skrivati tijelo, a onda oživjeti pokojnicu. On posjeduje takvu moć. Međutim, Simonu ukradu tijelo i on ga pokušava vratiti upadajući tijekom potrage u razne nevolje. Istovremeno, ne znajući ništa o Simonovim nevoljama, Mina se suočava sa svojom prošlošću i emocionalnom prtljagom koju godinama nosi.

producent: Jozo Patljak
direktor fotografije: Darko Drinovac
montaža: Dubravko Slunjski
scenografija: Velimir Domitrović
kostimografija: Branka Tkalčec
ton: Blaž Andračić
maska: Tina Jesenković
glazba: Dubravko Robić
vfx: Antonio Patljak
hr
14:30
Abeceda zdravlja: Ljetne infekcije
U deset minuta govori se o jednoj bolesti i načinima liječenja te mogućnostima koje nude suvremena dijagnostika i terapija.
hr
14:39
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
14:49
Nedjeljom u 2
Tjedna emisija u kojoj urednik razgovara s gostom iz svijeta politike, znanosti, kulture i gospodarstva.
hr
15:47
Samo lagano
"Pravi umjetnik nije onaj tko je inspiriran, već onaj koji inspirira druge", rekao je slavni Salvador Dali.
Iako svi nismo umjetnici, ponekad načinom života možemo nadahnuti one oko sebe.
I tko zna, možda će to biti onaj kamenčić koji će pokrenuti kakvu inspirativnu lavinu iz koje se može izroditi i poneko pravo umjetničko djelo.
Do tada - uvijek se možemo diviti onima koja već postoje!
Ili nadahnuće možete pronaći u najnovijoj epizodi našeg SAMO LAGANOg druženja!
hr
16:18
Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a, Akademski zbor I.G. Kovačić pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića izvode djela A. Brucknera - V. Lisinski, 17.11.2016.
Dirigent, pijanist, pedagog i organizator - dugogodišnji šef dirigent Zbora HRT-a (od 1976. do 1982.) i Simfonijskog orkestra HRT-a (od 1983. do 1988.), maestro Vladimir Kranjčević preminuo je 9. veljače 2020., u 84. godini. U spomen na njegov život i stvaralaštvo prikazujemo koncert iz 2016. godine kada je maestro Kranjčević u Koncertnoj dvorani" V. Lisinski" obilježio 80. životnu obljetnicu uz ansamble koje je kao šef-dirigent vodio u vrijeme pune stvaralačke snage - Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, uz vokalne soliste čije je stasanje i sam poticao - Martinu Zadro, Martinu Gojčetu Silić, Domagoja Dorotića, Luciana Batinića te orguljaša Pavla Mašića. Za slavljenički koncert odabrao je djela jednog od svojih omiljenih skladatelja, Antona Brucknera - 7. simfoniju i Te Deum.
hr
17:51
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
18:01
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
18:08
Mir i dobro
Nedjeljni informativni magazin prati tjedne događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke Crkve u domovini i inozemstvu.
hr
18:35
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
19:28
Split: More
Mozaična informativna emisija posvećena bogatstvu našeg Jadranskog mora, obale i priobalja. Donosi zanimljive reportaže o temama vezanim za život na moru i uz njega. Emitira se iz HRT-ovih studija Split, Rijeka, Zadar i Pula.
hr
19:58
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
20:06
Plodovi zemlje
Nedjeljna emisija o poljoprivredi i ribarstvu bavi se aktualnim temama, kritički progovara o agrarnoj politici, savjetuje i poučava gledatelje te donosi agroprognozu. Najstarija specijalizirana emisija Hrvatske televizije, emitira se od 1958. godine.
hr
20:57
Simon čudotvorac, hrvatski film (12)
Crna komedija. Nakon slučajnog saznanja o smrti majke svoje bivše ljubavi Mine, Simon odluči ukrasti njezino tijelo kako bi u Mini izazvao katarzične procese i učinio nešto za nju. Mina godinama nije bila u kontaktu s majkom zbog mračnih obiteljskih tajni. Simon planira nekoliko dana skrivati tijelo, a onda oživjeti pokojnicu. On posjeduje takvu moć. Međutim, Simonu ukradu tijelo i on ga pokušava vratiti upadajući tijekom potrage u razne nevolje. Istovremeno, ne znajući ništa o Simonovim nevoljama, Mina se suočava sa svojom prošlošću i emocionalnom prtljagom koju godinama nosi.

producent: Jozo Patljak
direktor fotografije: Darko Drinovac
montaža: Dubravko Slunjski
scenografija: Velimir Domitrović
kostimografija: Branka Tkalčec
ton: Blaž Andračić
maska: Tina Jesenković
glazba: Dubravko Robić
vfx: Antonio Patljak
hr
22:30
Abeceda zdravlja: Ljetne infekcije
U deset minuta govori se o jednoj bolesti i načinima liječenja te mogućnostima koje nude suvremena dijagnostika i terapija.
hr
22:39
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
22:49
Nedjeljom u 2
Tjedna emisija u kojoj urednik razgovara s gostom iz svijeta politike, znanosti, kulture i gospodarstva.
hr
23:47
Samo lagano
"Pravi umjetnik nije onaj tko je inspiriran, već onaj koji inspirira druge", rekao je slavni Salvador Dali.
Iako svi nismo umjetnici, ponekad načinom života možemo nadahnuti one oko sebe.
I tko zna, možda će to biti onaj kamenčić koji će pokrenuti kakvu inspirativnu lavinu iz koje se može izroditi i poneko pravo umjetničko djelo.
Do tada - uvijek se možemo diviti onima koja već postoje!
Ili nadahnuće možete pronaći u najnovijoj epizodi našeg SAMO LAGANOg druženja!
hr

TV guide - Tuesday, 21/05/24

00:18
Simfonijski orkestar i Zbor HRT-a, Akademski zbor I.G. Kovačić pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića izvode djela A. Brucknera - V. Lisinski, 17.11.2016.
Dirigent, pijanist, pedagog i organizator - dugogodišnji šef dirigent Zbora HRT-a (od 1976. do 1982.) i Simfonijskog orkestra HRT-a (od 1983. do 1988.), maestro Vladimir Kranjčević preminuo je 9. veljače 2020., u 84. godini. U spomen na njegov život i stvaralaštvo prikazujemo koncert iz 2016. godine kada je maestro Kranjčević u Koncertnoj dvorani" V. Lisinski" obilježio 80. životnu obljetnicu uz ansamble koje je kao šef-dirigent vodio u vrijeme pune stvaralačke snage - Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a, Akademski zbor Ivan Goran Kovačić, uz vokalne soliste čije je stasanje i sam poticao - Martinu Zadro, Martinu Gojčetu Silić, Domagoja Dorotića, Luciana Batinića te orguljaša Pavla Mašića. Za slavljenički koncert odabrao je djela jednog od svojih omiljenih skladatelja, Antona Brucknera - 7. simfoniju i Te Deum.
hr
01:51
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
02:01
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
02:10
EU izbori 2024. - Predstavljanje
Od 3. svibnja do 7. lipnja kandidacijske liste za izbore za Europski parlament imaju mogućnost predstavljanja svojih programa na Hrvatskoj radioteleviziji.
Predstavljanja će biti emitirana radnim danom, redoslijedom koji je utvrđen ždrijebom, u posebnim emisijama na Prvom programu Hrvatskog radija - premijerno od 7.30, reprizno u 19.30 te na Četvrtom programu Hrvatske televizije - premijerno od 8.35, reprizno u 21.45.
hr
02:30
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
03:21
Treća dob
Nedostatak osoblja i kapaciteta glavni su problemi u sustavu palijativne skrbi. Polako, ali sigurno, podiže se svijest u društvu o važnosti te grane medicine, pa je ove godine 11. svibnja prvi put obilježen Nacionalni dan palijativne skrbi. O ulozi medicinskih sestra u palijativi, volonterima i svima onima koji pomažu oboljelom i njegovoj obitelji na kraju života govorit ćemo u ovotjednoj emisiji.
hr
03:48
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
03:56
Kod nas doma
Otvorite društvene mreže i shvatite da su vaši prijatelji i poznanici bili negdje, a vi niste. Čini vam se kao da su svi otputovali u Andaluziju za proljetne praznike, a vi niste. Ako stalno osjećate kao da nešto propuštate, možda patite od FOMO sindroma, odnosno Fear of missing out, straha od propuštanja. Kako propustiti i ne zamarati se time, reći će nam psihologinja Ida Juranić.
Niste propustili ljetovanje, jedni ste od onih koji hvataju hlad na plaži, no mnogi vas iritiraju pitanjima jeste li se uopće okupali u moru i kako to da niste pocrnili. Što sve poručuje preplanuli ten zbog kojeg su se neki spremni, usprkos upozorenjima dermatologa, satima peći po najgorem "zvizdanu", doznat ćemo u reportaži Stephanie Stelko.
Peku se i obožavatelji benda Vatra i to već 25 godina. Stoga nam je goste nam stigao frontmen grupe Ivan Dečak. A s njim u društvu biti će i pjevač eugen koji kraj vatrenog Dečaka poručuje samo "dišem". To je naime ime njegove nove pjesme.
hr
04:41
Baština u objektivu: Marjan
Baština u objektivu kroz 100tinjak petominutnih razglednica, prikazuje povijesno - kulturne artefakte i fenomene naše zemlje, kroz umjetnički objektiv foto i video zapisa Luke Marottija.
hr
04:47
Otvoreno
Nova Vlada održala je prvu sjednicu, a novi ministri preuzeli su resore. Koji su im prioriteti? Kakva je budućnost hrvatskih energetskih kompanija? Zašto oporba strahuje od privatizacije HEP-a ako je premijer tu ideju otklonio? Hoće li prosječna plaća do kraja mandata narasti na 1600, a prosječna mirovina na 750 eura? Kako će Hrvatska izgledati za četiri godine?
hr
05:20
Lijepom našom (13): Slavonski Brod (2. dio)
Glazbeno putovanje hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Uz nastupe KUD-ova promiče tradicijsku kulturu i običaje, a domaćinima omogućuje susret s najpoznatijim pjevačima i sastavima hrvatske tamburaške glazbe.
hr
06:34
Studio 4: Znanost
Kratki pregled aktualnosti iz svijeta znanosti.
hr
06:41
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
06:50
Počivali u miru (3), dramska serija (12) (4/10)
"Kundalini" je bio zapušteni klub koji je Filip (Filip Vidović), sin suca Stančeca (Damir Šaban) odlučio zajedno s članovima svog benda pretvoriti u najbolje rock mjesto u gradu. No na kraju je postao mjesto gdje ga je jedne večeri ustrijelio poremećeni beskućnik Mario Strizrep (Damir Klemenić). Je li Filipovo ubojstvo imalo neke veze s aktivnostima njegovog oca koji ubrzo potom postaje sudac Vrhovnog suda te zašto je pomahnitali Strizrep stalno spominjao "plavog anđela", Lucija (Judita Franković) će pokušati doznati na raznim adresama. Njoj će pak za petama stalno biti inspektor Leko (Alen Liverić), policajac koji već dugo pokušava uhvatiti odbjeglog Matu Šušnjaru (Dragan Despot). I novopečena birtašica Ines (Nina Violić) pokušava upozoriti Luciju na ozbiljne opasnosti koje joj prijete...
hr
07:47
Na rubu znanosti: Potraga za divovima
Tjedna emisija koja se na zanimljiv način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije.
hr
08:40
Ususret Eurosongu - Baby Lasagna_T_engl.
Što je sve Zlata Mück doznala o Marku Purišiću družeći se s njim u rodnoj Istri? Kakav je domaćin, zašto toliko voli svoj rodni Umag i zavičaj i mačke? Čime ga je osvojila tajanstvena Elizabeta, kako im je prošao "prvi dejt" i zašto će u Kašteliru sviti ljubavno gnijezdo? Je li zbog ljubavi prestao tulumariti?
Doznajemo kakav je brat, cimer i prijatelj. Čime se sve Marko bavio u svojih 28 godina života, što je po zanimanju, i kako se snalazi kao sobar i turistički djelatnik, saznat ćemo u ovoj emisiji.
hr
09:19
Ljudi koji mijenjaju vrijeme: Morfogenetski proteini, dokumentarna serija (2/9)
Druga emisija iz serije o vrhunskim hrvatskim znanstvenicima "Ljudi koji mijenjaju vrijeme" portret je našeg znanstvenika, anatoma prof. dr. Slobodana Vukičevića koji je zasigurno jedan od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika u svijetu. Upoznat ćemo ovog iznimno zanimljivog čovjeka čiji će rezultati rada na morfogenetskim proteinima revolucionarno promijeniti liječenje mnogih ljudskih bolesti i anomalija.
hr
09:51
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
10:01
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
10:10
EU izbori 2024. - Predstavljanje
Od 3. svibnja do 7. lipnja kandidacijske liste za izbore za Europski parlament imaju mogućnost predstavljanja svojih programa na Hrvatskoj radioteleviziji.
Predstavljanja će biti emitirana radnim danom, redoslijedom koji je utvrđen ždrijebom, u posebnim emisijama na Prvom programu Hrvatskog radija - premijerno od 7.30, reprizno u 19.30 te na Četvrtom programu Hrvatske televizije - premijerno od 8.35, reprizno u 21.45.
hr
10:30
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
11:21
Treća dob
Nedostatak osoblja i kapaciteta glavni su problemi u sustavu palijativne skrbi. Polako, ali sigurno, podiže se svijest u društvu o važnosti te grane medicine, pa je ove godine 11. svibnja prvi put obilježen Nacionalni dan palijativne skrbi. O ulozi medicinskih sestra u palijativi, volonterima i svima onima koji pomažu oboljelom i njegovoj obitelji na kraju života govorit ćemo u ovotjednoj emisiji.
hr
11:48
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
11:56
Kod nas doma
Otvorite društvene mreže i shvatite da su vaši prijatelji i poznanici bili negdje, a vi niste. Čini vam se kao da su svi otputovali u Andaluziju za proljetne praznike, a vi niste. Ako stalno osjećate kao da nešto propuštate, možda patite od FOMO sindroma, odnosno Fear of missing out, straha od propuštanja. Kako propustiti i ne zamarati se time, reći će nam psihologinja Ida Juranić.
Niste propustili ljetovanje, jedni ste od onih koji hvataju hlad na plaži, no mnogi vas iritiraju pitanjima jeste li se uopće okupali u moru i kako to da niste pocrnili. Što sve poručuje preplanuli ten zbog kojeg su se neki spremni, usprkos upozorenjima dermatologa, satima peći po najgorem "zvizdanu", doznat ćemo u reportaži Stephanie Stelko.
Peku se i obožavatelji benda Vatra i to već 25 godina. Stoga nam je goste nam stigao frontmen grupe Ivan Dečak. A s njim u društvu biti će i pjevač eugen koji kraj vatrenog Dečaka poručuje samo "dišem". To je naime ime njegove nove pjesme.
hr
12:41
Baština u objektivu: Marjan
Baština u objektivu kroz 100tinjak petominutnih razglednica, prikazuje povijesno - kulturne artefakte i fenomene naše zemlje, kroz umjetnički objektiv foto i video zapisa Luke Marottija.
hr
12:47
Otvoreno
Nova Vlada održala je prvu sjednicu, a novi ministri preuzeli su resore. Koji su im prioriteti? Kakva je budućnost hrvatskih energetskih kompanija? Zašto oporba strahuje od privatizacije HEP-a ako je premijer tu ideju otklonio? Hoće li prosječna plaća do kraja mandata narasti na 1600, a prosječna mirovina na 750 eura? Kako će Hrvatska izgledati za četiri godine?
hr
13:20
Lijepom našom (13): Slavonski Brod (2. dio)
Glazbeno putovanje hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Uz nastupe KUD-ova promiče tradicijsku kulturu i običaje, a domaćinima omogućuje susret s najpoznatijim pjevačima i sastavima hrvatske tamburaške glazbe.
hr
14:34
Studio 4: Znanost
Kratki pregled aktualnosti iz svijeta znanosti.
hr
14:41
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
14:50
Počivali u miru (3), dramska serija (12) (4/10)
"Kundalini" je bio zapušteni klub koji je Filip (Filip Vidović), sin suca Stančeca (Damir Šaban) odlučio zajedno s članovima svog benda pretvoriti u najbolje rock mjesto u gradu. No na kraju je postao mjesto gdje ga je jedne večeri ustrijelio poremećeni beskućnik Mario Strizrep (Damir Klemenić). Je li Filipovo ubojstvo imalo neke veze s aktivnostima njegovog oca koji ubrzo potom postaje sudac Vrhovnog suda te zašto je pomahnitali Strizrep stalno spominjao "plavog anđela", Lucija (Judita Franković) će pokušati doznati na raznim adresama. Njoj će pak za petama stalno biti inspektor Leko (Alen Liverić), policajac koji već dugo pokušava uhvatiti odbjeglog Matu Šušnjaru (Dragan Despot). I novopečena birtašica Ines (Nina Violić) pokušava upozoriti Luciju na ozbiljne opasnosti koje joj prijete...
hr
15:47
Na rubu znanosti: Potraga za divovima
Tjedna emisija koja se na zanimljiv način bavi neobičnim i neobjašnjivim, analizira paranormalne pojave i misterije.
hr
16:40
Ususret Eurosongu - Baby Lasagna_T_engl.
Što je sve Zlata Mück doznala o Marku Purišiću družeći se s njim u rodnoj Istri? Kakav je domaćin, zašto toliko voli svoj rodni Umag i zavičaj i mačke? Čime ga je osvojila tajanstvena Elizabeta, kako im je prošao "prvi dejt" i zašto će u Kašteliru sviti ljubavno gnijezdo? Je li zbog ljubavi prestao tulumariti?
Doznajemo kakav je brat, cimer i prijatelj. Čime se sve Marko bavio u svojih 28 godina života, što je po zanimanju, i kako se snalazi kao sobar i turistički djelatnik, saznat ćemo u ovoj emisiji.
hr
17:19
Ljudi koji mijenjaju vrijeme: Morfogenetski proteini, dokumentarna serija (2/9)
Druga emisija iz serije o vrhunskim hrvatskim znanstvenicima "Ljudi koji mijenjaju vrijeme" portret je našeg znanstvenika, anatoma prof. dr. Slobodana Vukičevića koji je zasigurno jedan od najcitiranijih hrvatskih znanstvenika u svijetu. Upoznat ćemo ovog iznimno zanimljivog čovjeka čiji će rezultati rada na morfogenetskim proteinima revolucionarno promijeniti liječenje mnogih ljudskih bolesti i anomalija.
hr
17:51
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
18:01
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
18:10
EU izbori 2024. - Predstavljanje
Od 3. svibnja do 7. lipnja kandidacijske liste za izbore za Europski parlament imaju mogućnost predstavljanja svojih programa na Hrvatskoj radioteleviziji.
Predstavljanja će biti emitirana radnim danom, redoslijedom koji je utvrđen ždrijebom, u posebnim emisijama na Prvom programu Hrvatskog radija - premijerno od 7.30, reprizno u 19.30 te na Četvrtom programu Hrvatske televizije - premijerno od 8.35, reprizno u 21.45.
hr
18:30
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
19:21
Treća dob
Nedostatak osoblja i kapaciteta glavni su problemi u sustavu palijativne skrbi. Polako, ali sigurno, podiže se svijest u društvu o važnosti te grane medicine, pa je ove godine 11. svibnja prvi put obilježen Nacionalni dan palijativne skrbi. O ulozi medicinskih sestra u palijativi, volonterima i svima onima koji pomažu oboljelom i njegovoj obitelji na kraju života govorit ćemo u ovotjednoj emisiji.
hr
19:48
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
19:56
Kod nas doma
Otvorite društvene mreže i shvatite da su vaši prijatelji i poznanici bili negdje, a vi niste. Čini vam se kao da su svi otputovali u Andaluziju za proljetne praznike, a vi niste. Ako stalno osjećate kao da nešto propuštate, možda patite od FOMO sindroma, odnosno Fear of missing out, straha od propuštanja. Kako propustiti i ne zamarati se time, reći će nam psihologinja Ida Juranić.
Niste propustili ljetovanje, jedni ste od onih koji hvataju hlad na plaži, no mnogi vas iritiraju pitanjima jeste li se uopće okupali u moru i kako to da niste pocrnili. Što sve poručuje preplanuli ten zbog kojeg su se neki spremni, usprkos upozorenjima dermatologa, satima peći po najgorem "zvizdanu", doznat ćemo u reportaži Stephanie Stelko.
Peku se i obožavatelji benda Vatra i to već 25 godina. Stoga nam je goste nam stigao frontmen grupe Ivan Dečak. A s njim u društvu biti će i pjevač eugen koji kraj vatrenog Dečaka poručuje samo "dišem". To je naime ime njegove nove pjesme.
hr
20:41
Baština u objektivu: Marjan
Baština u objektivu kroz 100tinjak petominutnih razglednica, prikazuje povijesno - kulturne artefakte i fenomene naše zemlje, kroz umjetnički objektiv foto i video zapisa Luke Marottija.
hr
20:47
Otvoreno
Nova Vlada održala je prvu sjednicu, a novi ministri preuzeli su resore. Koji su im prioriteti? Kakva je budućnost hrvatskih energetskih kompanija? Zašto oporba strahuje od privatizacije HEP-a ako je premijer tu ideju otklonio? Hoće li prosječna plaća do kraja mandata narasti na 1600, a prosječna mirovina na 750 eura? Kako će Hrvatska izgledati za četiri godine?
hr
21:20
Lijepom našom (13): Slavonski Brod (2. dio)
Glazbeno putovanje hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Uz nastupe KUD-ova promiče tradicijsku kulturu i običaje, a domaćinima omogućuje susret s najpoznatijim pjevačima i sastavima hrvatske tamburaške glazbe.
hr
22:34
Studio 4: Znanost
Kratki pregled aktualnosti iz svijeta znanosti.
hr
22:41
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
22:50
Počivali u miru (3), dramska serija (12) (4/10)
"Kundalini" je bio zapušteni klub koji je Filip (Filip Vidović), sin suca Stančeca (Damir Šaban) odlučio zajedno s članovima svog benda pretvoriti u najbolje rock mjesto u gradu. No na kraju je postao mjesto gdje ga je jedne večeri ustrijelio poremećeni beskućnik Mario Strizrep (Damir Klemenić). Je li Filipovo ubojstvo imalo neke veze s aktivnostima njegovog oca koji ubrzo potom postaje sudac Vrhovnog suda te zašto je pomahnitali Strizrep stalno spominjao "plavog anđela", Lucija (Judita Franković) će pokušati doznati na raznim adresama. Njoj će pak za petama stalno biti inspektor Leko (Alen Liverić), policajac koji već dugo pokušava uhvatiti odbjeglog Matu Šušnjaru (Dragan Despot). I novopečena birtašica Ines (Nina Violić) pokušava upozoriti Luciju na ozbiljne opasnosti koje joj prijete...
hr