Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

Οδηγός TV - Πέμπτη, 16/05/2024

07:55 πμ
BUU-klubben
Torstai 16.5.2024 16.05.2024 07:55.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:25 πμ
Leijonaunelma
Maalahdessa Hemmingin perhe on kokoontunut juhlimaan juhannusta. Veljesrakkaus johtaa painiotteluun ja kiistaan siitä, kuka on maailman paras jalkapalloilija. William on hankkinut asunnon Helsingistä. Roman puolestaan lähtee jäälle näyttämään, että hän ansaitsee leijonapaidan.
fi
08:41 πμ
Maajussin luontokuvat
Norjalainen luontokuvaaja Jostein asuu vaimonsa Maj-Lenan kanssa maalla. Jostein ikuistaa upeisiin valokuviinsa Telemarkin alueella asuvia luonnonvaraisia eläimiä. Jostein on valmis tekemään kaikkensa saadakseen parhaan mahdollisen kuvan kotkasta. Kotona Lita-setteri saa pentuja, ja sitten saapuu avunpyyntö.
fi
09:20 πμ
Maahanmuuttajan paluu
Pedro pakeni Chilestä Suomeen 1970-luvun alussa. Hän ehti luoda komean uran teatterin parissa ennen kuin pystyi lopulta palaamaan kotimaahansa 30:n Suomessa vietetyn vuoden jälkeen.
fi
09:49 πμ
Søren Vesterin puutarha
Sørenista on ihanaa makoilla ulkona kylpyammeessa ja katsella kukoistavaa puutarhaansa. Ulkokylpynurkkaus kaipaa kuitenkin kohennusta. Niinpä Søren panostaa hyllyihin, sermeihin ja kukkiin taatakseen itselleen täydellisen kylpynautinnon.
fi
10:18 πμ
Pelastuslaitos apuun!
Pelastajat toki toivovat, ettei tulipaloja syty, mutta samalla he rakastavat työtään. Jopa silloin, kun he joutuvat siivoamaan erityisen pahanhajuisen tulipalon jäljet.
fi
11:00 πμ
Efter Nio
Viki Konssi löysi itsensä Angolasta, Susanne Ringell halusi kuolla surusta, Helena Juntunen laulaa ilman vokaaleja, showpainija Alexandra Bonsdorff, arkeologi Jan Fast, roller derby.
fi
12:00 μμ
Leftover Women
Myös korkeakoulutetut kiinalaisnaiset joutuvat alistumaan epätoivoiseen miesjahtiin, koska vasta avioliitossa nainen on täydellinen. Mutta onko yhteiskunta valmis hyväksymään naisten muuttuneet vaatimukset elämästä ja onnesta? O: Hilla Medalia, Shosh Shlam T: Medalia Productions, Shlam Productions.
fi
01:25 μμ
Erik Bruun - vielä yksi työ
Professori Erik Bruun on 96-vuotias julistetaiteen kuningas ja kansainvälisesti tunnetuin suomalainen graafikko. Uudessa tv-dokumentissa seurataan Bruunin arkea, työtä ja valmistautumista tuleviin näyttelyihin. Tuotanto: Filmus, 2023.
fi
01:55 μμ
Egenlandin matkakohteet
Rääkkylän Haapasalmen kylässä kukat kuhahtelevat. Kukkakuhhaus on kukkien ja perhosten juhla, jonne matkataan kauempaakin.
fi
02:00 μμ
Carl Nyrén tyttärenpojan silmin
Carl Nyrén on yksi Ruotsin tunnetuimmista ja palkituimmista arkkitehdeistä. Alvar Aalto oli suuri esikuva Nyrénille, joka teki läheistä yhteistyötä pohjoismaisten kollegoidensa kanssa. Ohjaaja Sven Blumen henkilökuva omasta isoisästään, jonka elämä jatkuu hänen suunnittelemissaan rakennuksissa. (Ruotsi, 2021).
fi
03:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Cruz ei hevillä unohda kuinka häntä kohdeltiin juhlissa, ja syyllinenkin on tiedossa. Jimenan äiti huolestuu kun tytär ei ole noudattanut neuvoja. Petra yrittää tukea veljeään, mutta saakin kuulla jotain, mikä saa hänet hermostumaan.
fi
04:00 μμ
Milanon naisten paratiisi
Ludovicalle selviää, miten Marcelloa on kohdeltu, ja hän tekee omat johtopäätöksensä. Ratkeaako Vittorion suunnittelijaongelma parhain päin? Flora saa kutsun Guarnierin taloon.
fi
04:42 μμ
Ruotsin muoti
Kaksi Ruotsin tunnettua muotisuunnittelijaa nostaa 80-luvulla alusvaatetyylin parrasvaloihin. Amerikasta leviää uusi trendi, joka päätyy lähes jokaisen ruotsalaisen vaatekaappiin. Osa 3/6. (Det svenska modet, T: SVT, 2022)
fi
05:13 μμ
Kirppisvinkit
Sofia Rågeklint ja antiikkiasiantuntijat Maria Granström ja Mats Bergstrand antavat kirppisvinkkejä.
fi
05:25 μμ
Unelmakoti Sisiliassa
Vuosisatoja vanhat lattiat näkevät vihdoin taas päivänvalon, kun talon pohjakerroksen kauneus paljastuu. Samalla Marie ja Bill suunnittelevat jo uutta remonttikohdetta ja lähtevät eteläiseen Sisiliaan tutkimaan hylättyjä taloja. Bill saa myös maistella sisilialaisuutta sen legendaaristen leivonnaisten muodossa.
fi
05:55 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 16.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
06:00 μμ
BUU-klubben
Torstai 16.5.2024 16.05.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Lurkki-hiiri katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
06:30 μμ
Huutokauppakesä
Ruotsalainen sarja, jossa kaksi joukkuetta saa käyttöönsä saman summan rahaa ja kilpailee antiikkihuutokaupassa parhaista löydöistä. Asiantuntijat arvioivat ostot ja niiden oikean arvon.
fi
07:29 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 16.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
07:53 μμ
Strömsö
Mandalan piirtäminen rauhoittaa mielen. Strömsön tuotantoa.
fi
08:00 μμ
Vihdoinkin!
Ystävykset Peder, Kerstin, Inger ja Conny huomaavat parhaan kaverinsa Jacobin kuolleen - ja harmillista kyllä vain viisi päivää ennen kuin hänet olisi palkittu Nobelin taloustieteen palkinnolla. Niinpä he päättävät uskotella koko maailmalle, että Jacob on suurena päivänään yhä elossa. Jacobin ensimmäisestä päivästä vainajana tulee kuitenkin harvinaisen vilkas. Ja miksi ihmeessä Kerstin ei voinut muistaa sammuttaa suitsuketta?
fi
08:45 μμ
Sorsapaisti
Komediallinen lyhytelokuva kertoo Mamusta, nuoresta maahanmuuttajasta, joka yrittää tehdä vaikutuksen treffikumppaniinsa valmistamalla hänelle illallisen. Kun ruoka tarjoillaan, deitti huomaa, että ateria on hieman liian "eksoottinen" hänen makuunsa. Pääosissa Kardo Shiwan, Leena Pöysti. Käsikirjoitus Jelica Jerinic, Aleksandar Markovic. O: Jelica Jerinic. T: Sons of Lumière, 2023
fi
09:00 μμ
Vaietut perhetarinat
Miksi perustamme perheitä ja hankimme lapsia? Miten rakastamme toisiamme ja mitä opetamme muille tunteista? Seitsemän eri-ikäisen naisen itsenäiset kertomukset perhesuhteista kokonaisuudeksi koostettuna. Ohjaus ja käsikirjoitus: Catarina Diehl (Suomi 2023)
fi
10:10 μμ
Timanttinen keikka
Melrose lavalla syyskuussa 2019
fi
11:10 μμ
Rich Little Bitch
Melrose-yhtye esittää kappaleen Rich Little Bitch. Aki Kaurismäen ohjaama lyhytelokuva vuodelta 1987 on kuvattu Hamlet liikemaailmassa -elokuvan yhteydessä.
fi
11:15 μμ
Syyttäjä Imma Tataranni
Pietron ihana ilta päättyy katastrofaalisesti. Ennen kuin kukaan arvaakaan, Imman tuttu maailma on nyrjähtänyt sijoiltaan. Omaa miestä epäillään naisen murhasta. Onko mokomaa kuultu?
fi
11:30 μμ
Timanttinen keikka
Melrose lavalla syyskuussa 2019
fi

Οδηγός TV - Παρασκευή, 17/05/2024

12:30 πμ
Syyttäjä Imma Tataranni
Pietron ihana ilta päättyy katastrofaalisesti. Ennen kuin kukaan arvaakaan, Imman tuttu maailma on nyrjähtänyt sijoiltaan. Omaa miestä epäillään naisen murhasta. Onko mokomaa kuultu?
fi
07:50 πμ
BUU-klubben
Perjantai 17.5.2024 17.05.2024 07:50.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:10 πμ
BUU-klubben
Perjantai 17.5.2024 17.05.2024 08:10.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:45 πμ
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa keskitytään voimaharjoitteluun. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
09:05 πμ
Spotlight
Suomessa kuolee eniten ihmisiä koirien hyökkäyksiin Pohjoismaissa. Suuret voimakkaat koirat ovat yliedustettuina vakavimmissa tapauksissa. Kukaan ei silti kanna vastuuta tilanteesta. Viranomaisia asia ei kiinnosta eikä tilannetta seurata. Markus Büngerille oli käydä todella huonosti, kun koira kävi hänen kimppuunsa.
fi
09:35 πμ
Skolmusik 2024 -musiikkifestivaalin juhlakonsertti
Tampereella 25.4.2024 järjestetyn Skolmusik 2024 -tapahtuman juhlakonsertin tallenne. Konsertissa kuullaan tapahtumaa varten luotuja uusia kappaleita orkesterin säestyksellä. Skolmusik on Suomen ruotsinkielisten koululaisten ja opiskelijoiden yhteinen musiikkifestivaali. Tuotanto: Flickorna Productions, 2024.
fi
10:50 πμ
Norjan kuningasperheen vuosi 2023
Kuningas Harald ja kuningatar Sonja ovat molemmat jo 86-vuotiaita, mutta he työskentelevät yhä ahkerasti ja kiertävät maailmaa maansa palveluksessa. Kuinka he onnistuvat vastaisuudessakin tekemään - Norjan kolmen viime kuninkaan tunnuslauseen mukaisesti - "kaikkensa Norjan puolesta"? Tuotanto: NRK, 2023.
fi
12:00 μμ
John Cranko: Kuinka äkäpussi kesytetään
Etelä-Afrikassa syntyneen tanssija-koreografin John Crankon (1927 - 1973) hyväntuulinen klassikko perustuu William Shakespearen tarinaan omapäisestä Katherinasta ja häneen rakastuneesta Petruchiosta. Stuttgartin baletin esityksen päärooleissa tanssivat Elisa Badenes, Jason Reilly, Veronica Verterich ja Martí Fernández Paixà. Musiikin on säveltänyt Domenico Scarlattia mukaellen Kurt-Heinz Stolze. Stuttgartin kaupunginorkesteria johtaa Wolfgang Heinz.
fi
02:05 μμ
Beverly Pepper, teräsnainen
Beverly Pepper oli amerikkalainen kuvanveistäjä, joka tuli tunnetuksi suurista teräsveistoksistaan ja maisemataiteestaan. Ohjelmassa tutustutaan taiteilijan töihin, joista moni sijaitsee Italiassa, missä hän myös eli suurimman osan elämästään. Tuotanto: Vision Future, Italia 2020.
fi
03:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Manuelille paljastuu Jimenan salaisuus, vaikka tämä on sitä yrittänyt peitellä. Salvador on lähdössä leikkaukseen, Maria mukanaan. Pía syyttää Petraa ja Felicianoa vauvansa kidnappauksesta. Curro ja Martina haluavat viettää kaiken jäljellä olevan ajan yhdessä. Cruzin ongelmat eivät lopu Margaritaan, vaan Petra kertoo ikäviä uutisia lisää.
fi
04:00 μμ
Milanon naisten paratiisi
Gabriella on sittenkin vapaa lähtemään uusiin haasteisiin, ja riemuun sekoittuu pientä haikeutta. Giuseppe pyytää Tinalta palvelusta. Floran visiitti Milanoon on päättymässä.
fi
04:42 μμ
Ruotsin muoti
90-luvun ruotsalainen muoti hätkäyttää. Filippa K-nainen on kasvanut käsitteeksi ja Pariisissa puhutaan jo ruotsalaisesta muoti-ihmeestä. Osa 4/6. (Det svenska modet, T: SVT, 2022)
fi
05:12 μμ
Kirppisvinkit
Sofia Rågeklint ja antiikkiasiantuntijat Maria Granström ja Mats Bergstrand antavat kirppisvinkkejä.
fi
05:25 μμ
Veljesten keittiössä
Voita kuluu reippaasti, kun Pricen veljekset loihtivat fantastista (ja tuhtia) amerikkalaista soul-ruokaa. Menu koostuu Mac'n'cheese-paistoksesta, grilliribseistä, bataattipiiraasta ja tietysti friteeratusta kanasta.
fi
05:55 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 17.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
06:00 μμ
BUU-klubben
Perjantai 17.5.2024 17.05.2024 18:00.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
06:35 μμ
Norja ilmasta nähtynä
Koe Norja ilmasta nähtynä.
fi
06:40 μμ
Koiraperheet käytöskoulussa
Mitä tehdä, kun karvainen kaveri puree, haukkuu ja käyttäytyy huonosti? Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik auttaa erilaisia koiraperheitä.
fi
07:20 μμ
Muotia Pariisista
Muotitiimi vierailee Pariisissa, missä teknisesti taitava kapinallinen suunnittelija Azzedine Alaïa ravisteli 1990-luvulla koko muotimaailmaa. Stylisti Rufus Kellman vieraili usein Alaïan keittiössä, minne tämä kutsui artisteja, taiteilijoita ja muotialan ihmisiä huikeisiin illanviettoihin. Azzedine Alaïa kuoli vuonna 2017.
fi
07:29 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 17.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
07:54 μμ
Käytä ääntäsi (ruotsinkielinen versio)
Teot jäävät historiaan. Moni meistä muistaa vielä sen Euroopan, jossa panssarit tukahduttivat mielipiteet ja sananvapauden tai jossa hetkeä aiemmin ihmisiä surmattiin uskontonsa vuoksi. Demokratia, sananvapaus ja vapaat vaalit eivät ole aina olleet itsestäänselvyys. Mitä demokratia merkitsee meille nyt? Mihin suuntaan Euroopan unioni on menossa seuraavaksi? Kannattaa kuunnella tässä ohjelmassa hetki heitä, jotka muistavat.
fi
08:00 μμ
Radion sinfoniaorkesterin konsertti
Joht. Manfred Honeck, sol. Augustin Hadelich, viulu. - Antonin Dvorák: Sarja oopperasta Rusalka; Viulukonsertto op. 53; Sinfonia nro 8 G-duuri op. 88. Viivästetty lähetys Musiikkitalosta.
fi
10:15 μμ
Verinen pako
Ikääntynyt lainsuojaton ja puoliverinen kiowa-intiaani alkavat ystävystyä pankkiryöstön jälkeisellä pakomatkalla.
fi
11:51 μμ
Syyttäjä Imma Tataranni
Jotain mätää tässä jutussa on. Vaikka Imman on pakko ottaa virkavapaata, hän ei voi pitää näppejään erossa tutkinnasta. Jopa Diana pääsee peitetehtäviin.
fi