Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

Οδηγός TV - Πέμπτη, 23/05/2024

07:55 πμ
BUU-klubben
Torstai 23.5.2024 23.05.2024 07:55.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Brittmarie katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:25 πμ
Leijonaunelma
Pojille on kerrottu, ketkä osallistuvat ensimmäiselle maajoukkueleirille. Kahdella pelaajalla on kuitenkin ilmennyt huolestuttavia vammoja. Rasmus tuntee itsensä kuninkaaksi ja on matkalla kohti Vuokattia.
fi
08:40 πμ
Maajussin luontokuvat
Sarjassa seurataan norjalaisen luontokuvaaja Josteinin ja hänen vaimonsa Maj-Lenan elämää maatilalla Telemarkin alueella. Kotona Maj-Lenalla on hoidettavanaan 12 setterin pentua ja talo on täynnä lintukuvaajia, jotka haluavat ikuistaa kotkan. Jostein pysyttelee kuitenkin ulkona. Hän on nimittäin havainnut ilveksen jälkiä. Osa 8/10. (Fotobonden, Sesong 2, T: NRK, 2021)
fi
09:20 πμ
Maahanmuuttajan paluu
Tansanialainen Anneth menetti vauvaiässä äitinsä ja päätyi ruotsalaisen lähetyssaarnaajan adoptoimaksi. Nyt hän johtaa kotimaassaan vammaisille tarkoitettua koulua.
fi
09:50 πμ
Søren Vesterin puutarha
Useimmat meistä joutuvat kamppailemaan puutarhassa epätasaisen nurmikon ja sammalen kanssa. Niinpä Søren käy oikean golfkentänhoitajan luona saadakseen vinkkejä nurmikon hoitoon. Søren on aina haaveillut omasta golfkentästä ja perustaa puutarhaan hyvin hoidetun pikku puttausviheriön.
fi
10:20 πμ
Pelastuslaitos apuun!
Kun tulipalo syttyy korkeassa rakennuksessa, käytetään apuna nosturia. Nosturille voidaan kuitenkin keksiä myös romanttisempaa käyttöä.
fi
11:00 πμ
Efter Nio
Valintoja. Presidentti Tarja Halonen, näyttelijä Elias Salonen haluaa oppia ruotsia, Annika Madejska dark designista, Anders Brandt taistelee luonnon puolesta, artisti Lisa Miskovsky, Rosanna Fellman. Parad Media.
fi
12:00 μμ
Team Bachstad
Norjalainen parivaljakko Team Bachstad lähtee jälleen reissun päälle. Tällä kertaa hypellään Karibianmeren saarelta toiselle ja etsitään jälkiä tanskalais-norjalaisesta siirtomaahistoriasta. Seikkailu alkaa Grenadan eteläpuolella sijaitsevalta saarelta, missä muskottipähkinän ja rommin tuotannolla on pitkät perinteet. Naapurisaari Carriacou puolestaan tarjoaa karibialaista rantaelämää ja norjalaisia värejä.
fi
12:40 μμ
Donner - Privat
Jörn Donnerin viimeisessä haastattelussa kuolemaa odottaa tyyni mies. Koko kansan kulttuuripersoona keikaroi julkisuudessa yksinäisenä, paeten rooliensa ja työnsä varjolla yksityiselämän vaikeuksia. Henkilökuvadokumentti rakentuu ennennäkemättömästä materiaalista: läheisten haastatteluja, tuotantokuvia ja Donnerin yksityisarkistoja. O: John Webster. T: Bufo.
fi
02:00 μμ
Talot huokuvat historiaa
Hallandin Grimetonissa sijaitseva Torstorpin tila on peräisin keskiajalta. Nina ja Svante, jotka asuvat siellä teini-ikäisten lastensa kanssa, ovat kuulleet tarinoita sieppauksesta sekä esiin kaivetusta ja siirretystä ruumiista, mutta onko huhuissa perää? Antiikkiesineiden tuntija Rickard Thunér sukeltaa arkistoihin etsimään heille vastauksia. Rakennustutkija Erika Åberg puolestaan auttaa perhettä löytämään ruokasaliin uuden väripaletin ja energiaa säästävät verhot.
fi
03:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Alonso kertoo Cruzille päätöksestään ja ilahtuu hänen säyseästä reaktiostaan. Kukaan ei saata aavistaakaan, mitä on juuri tapahtunut. Candelalla on huolia, mutta mikä Teresaa painaa?
fi
04:00 μμ
Milanon naisten paratiisi
Umberto julkistaa päätöksensä. Ilahtuuko Anna Salvatoren yllätyksestä? Ludovican on tehtävä tärkeä päätös eikä aikaa siihen ole rajattomasti.
fi
04:40 μμ
Egenlandin matkakohteet
Tässä C.L. Engelin suunnittelemassa komeassa posti- ja tullitalossa toimii nykyään raikas ja moderni kulttuurikeskus.
fi
04:45 μμ
Kirjat, joilla on merkitystä
1960-luvulla Tanskaan adoptoitiin paljon lapsia Grönlannista, ja osalle heistä seuraukset olivat kohtalokkaita. Yksi näistä adoptiolapsista saa äänen kirjailija Iben Mondrupin romaanissa "Tabita". Mutta voiko tanskalainen kirjailija kirjoittaa grönlantilaisen lapsen tarinan? Antaako romaani rehellisen kuvan tanskalais-grönlantilaisten suhteiden kireydestä? Toimittaja Maria Månson haastattelee kirjailijaa ja yhtä 60-luvun adoptiolasta.
fi
05:15 μμ
Strömsö
Jos Karin Larsson olisi elänyt tänä päivänä, hän olisi voinut kutsua itseään muotoilijaksi, muotisuunnittelijaksi, stylistiksi ja tekstiilitaiteilijaksi. Strömsöstä tuttu Camilla Forssén tutustuu Karin ja Carl Larssonin kotiin Sundborniin, josta tuli 1800-luvun ruotsalaiskotien esikuva.
fi
05:25 μμ
Unelmakoti Sisiliassa
Palermossa Bill ja Marie ihastuvat katutaiteilija Tutto e Nienten töihin ja toivovat tämän koristavan myös heidän talonsa ainutlaatuisella maalauksella. Illalla kieltenopettaja Benedetta käy antamassa Billille ja Marialle parhaat vinkkinsä Sisilian "kansallisruoan" valmistamiseen puutarhan ulkoilmakeittiössä, Italian taivaan alla.
fi
05:55 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 23.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
06:00 μμ
BUU-klubben
Torstai 23.5.2024 23.05.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Brittmarie katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
06:30 μμ
Huutokauppakesä
Ruotsalainen sarja, jossa kaksi joukkuetta saa käyttöönsä saman summan rahaa ja kilpailee antiikkihuutokaupassa parhaista löydöistä. Asiantuntijat arvioivat ostot ja niiden oikean arvon.
fi
07:29 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 23.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
07:53 μμ
Strömsö
Laatikkotaidetta ja vanhoja työkaluja. Strömsön tuotantoa.
fi
08:00 μμ
Vihdoinkin!
Ystävysten jakautuminen kahteen leiriin on tosiasia. Nyt voi tapahtua ihan mitä tahansa. Syyllisyydentunteet piinaavat Ingeriä. Pitäisikö hänen hänen sittenkin tunnustaa kaikki poliisille? Ja Pederin luona, minne Jacob on väliaikaisesti viety, on edessä viikkosiivous, ja siivooja Victor on ihan kohta paikalla...
fi
08:45 μμ
Vaietut perhetarinat
Outi, 59 v., on pettänyt aviomiestään yli 40 vuotta. Hän uskoo, että on siten pelastanut avioliittonsa ja suosittelee samaa muillekin.
fi
09:00 μμ
Tehtävänä paratiisi
Kuinka piirtää paratiisi puolelle miljoonalle ihmiselle? Arkkitehti Pekka Helin toimistoineen sai unelmien tilauksen: Nepaliin pitäisi suunnitella kaupunki 600 000 asukkaalle. Helin päätti, että kaupungista tulisi vihreä ja toimiva, ennennäkemätön paratiisi. Tehtävä ei ollut helppo suomalaisarkkitehdeille. Miten luoda järjestystä kaoottisen Kathmandun naapurilaaksoon? Kuinka suunnitella kaupunkikaava ja palveluverkko paikkaan, jossa lehmät kulkevat vapaana ja temppeleitä ei saa siirtää? Voiko moderni kaupunki rakentua köyhään Nepaliin? Onko se asukkaiden mielestä hyvä idea?
fi
10:15 μμ
A-ha - The Movie
A-ha on kaikkien aikojen tunnetuin norjalainen pop-yhtye, jonka suurin hitti "Take on Me" julkaistiin vuonna 1985. Yli 35 vuotta myöhemmin ryhmä on edelleen suosittu ja kiertää ympäri maailmaa. Kuvausryhmä seurasi bändiä neljän vuoden ajan. Dokumentti kertoo tarinan siitä, kuinka kävi kolmelle nuorelle kaverille, joilla oli suuria popunelmia. Ohjaajat: Thomas Robsahm ja Aslaug Holm, Norja 2021
fi
11:46 μμ
Play Rape
"Sano vaan, jos tuntuu pahalta". Ammatissaan kunnianhimoinen nuori näyttelijä valmistautuu raiskauskohtaukseen. N: Julia Lappalainen. K+O: Anna Paavilainen.
fi

Οδηγός TV - Παρασκευή, 24/05/2024

07:55 πμ
BUU-klubben
Perjantai 24.5.2024 24.05.2024 07:55.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:33 πμ
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa hankitaan lisää voimaa ja aerobista kuntoa. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
08:54 πμ
Bornholm - kylmän sodan eturintama
Etsiessään totuutta venäläisestä kaasunaamarista Bjørn ja Peter saavat selville, että myös Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA oli erittäin kiinnostunut löydöstä. Kävi ilmi, ettei Bornholm ollut ainoastaan Tanskan ulkovartio Itämerellä. Saari oli myös korvaamaton valttikortti sekä Tanskan puolustukselle että koko Natolle.
fi
09:21 πμ
Bornholm - kylmän sodan eturintama
Historiantutkijat Bjørn ja Peter saavat tietää Bornholmin Norlandetissa sijainneesta suuresta käteisvarastosta. Sen oli tarkoitus taata saaren selviytyminen kylmän sodan aikana, jos Neuvostoliitto katkaisisi sen yhteydet muuhun maailmaan. Uhka oli todellinen, ja viranomaiset sekä Tanskan sotilastiedustelu suhtautuivat siihen hyvin vakavasti. Sotilastiedustelun raportit 1970-luvulta sisältävät monia paljastuksia.
fi
09:50 πμ
Studio 65
Kaiken elämän varrella kertyneen tavaran läpi käyminen voi tuntua ylivoimaiselta ja nostaa mieleen paljon muistoja, niin surullisia kuin onnellisia. Urakan jälkeen olo on kuitenkin niin hyvä, että se on kaiken vaivan arvoista. Ella Engström ja Katarina Blom olivat mukana kuolinsiivouksesta kertovassa tv-sarjassa ja jakavat nyt omat vinkkinsä. Kirjailija Helena von Zweigbergk puolestaan pohtii suhdettamme tavaroihin.
fi
10:20 πμ
Maajussin luontokuvat
Sarjassa seurataan norjalaisen luontokuvaaja Josteinin ja hänen vaimonsa Maj-Lenan elämää maatilalla Telemarkin alueella. Kotona Maj-Lenalla on hoidettavanaan 12 setterin pentua ja talo on täynnä lintukuvaajia, jotka haluavat ikuistaa kotkan. Jostein pysyttelee kuitenkin ulkona. Hän on nimittäin havainnut ilveksen jälkiä. Osa 8/10. (Fotobonden, Sesong 2, T: NRK, 2021)
fi
11:00 πμ
Luonto ja mieli - Kruununprinsessa Mary Pohjanmeren rannalla
Hänen kuninkaallinen korkeutensa Tanskan kruununprinsessa Mary (nykyään kuningatar) on vuosien ajan työskennellyt hyvinvoinnin ja mielenterveyden eteen. Samalla kruununprinsessalla on aina ollut erityinen side luontoon. Ohjelmassa kruununprinsessa keskustelee kolmen tanskalaisen kanssa, jotka kaikki ovat kokeneet vaikeita aikoja ja ovat käyttäneet luontoa luodakseen rauhaa ja tasapainoa elämäänsä. Tuotanto: DR, 2023.
fi
12:00 μμ
Mourad Merzouki: Repertoire#1
Teema tanssii. Ranskalais-algerialainen koreografi Mourad Merzouki (s. 1970) alkoi 7-vuotiaana harrastaa sirkusta ja kamppailulajeja, löysi 15-vuotiaana hiphop-kulttuurin ja sitä kautta tanssin. Oman Käfig (?häkki') tanssiryhmänsä hän perusti vuonna 1996 ja on siitä lähtien ollut tanssimaailman huipulla. Neljän oman koreografiansa ohella Merzouki otti tähän Lyonissa kuvattuun esitykseen mukaan neljä koreografiystäväänsä.
fi
01:00 μμ
Egyptin loisto
Muinaisen Egyptin elämän kiehtova elämä. Ikivanha faaraoiden ja pyramidien aikakausi pysyy yhä nykyään kiinnostuksemme kohteena. Dokumentti korona-ajan varjostamasta Egypti-näyttelystä Helsingissä. Se kertoi Egyptin historiasta ja sen tarinoista, hieroglyfeistä faaraoiden jumaluuteen, tavallisten egyptiläisten arjesta uskoon tuonpuoleisesta ja muumioista egyptiläisten peleihin.
fi
01:58 μμ
Strömsöstä poimittua
Lee Esselström näyttää, miten somia nukenvaatteita syntyy ilmaisista materiaaleista ja ilman ompelemista.
fi
02:05 μμ
Mikki Kunttu
Kotkalaisesta punkrokkarista kasvoi kansainvälistä uraa tekevä valo- ja lavastussuunnittelija, joka työskentelee oopperan, baletin, rokin ja esimerkiksi Tero Saarisen ja Cirque du Soleil'n kanssa. Mikki Kuntun elämään liittyy henkilökohtaisia ja taiteellisia kriisejä. Mielenrauhaa hän löytää ultrajuoksusta. Haastateltavina mm. muusikko Sami Yaffa, pukusuunnittelija Erika Turunen, Tanskan kuninkaallisen baletin taiteellinen johtaja Nikolai Hübbe, valokuvaaja Ralph Larmann ja useat Euroviisut tuottanut Ola Melzig. Kuvailutulkattu.
fi
03:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Tieto Fernandon kuolemasta järkyttää ja koskettaa jokaista. Alonso on lohduton, samoin Martina. Myös Manueliin sattuu kovasti. Abel tekee havaintoja ystävänsä tunne-elämästä.
fi
04:01 μμ
Milanon naisten paratiisi
Vittorion muotilehti näkee päivänvalon, mutta sen taustalla käydään tiukkaa kädenvääntöä. Ludovica kaipaa kuuntelijaa. Adelaidella on omat epäilyksensä Floran todellisista aikeista.
fi
04:45 μμ
Kirjat, joilla on merkitystä
Vuonna 1990 autolautta Scandinavian Starilla syttyi tulipalo, jossa kuoli 159 ihmistä. Palon syttymissyy on edelleen epäselvä. Tapahtumat ovat taustana Asta Olivia Nordenhofin romaanissa "Penge på lommen" (suom. Löysää rahaa). Kirjassaan Nordenhof yrittää selvittää tapahtuman käänteitä. Hän esittää voimakasta kritiikkiä kapitalismia kohtaan kertoen samalla Kurtin ja Maggien onnettoman rakkaustarinan. Toimittaja Maria Månson haastattelee kirjailijaa ja kahta lukijaa, jotka kertovat näkemyksensä politiikan vaikutuksesta tapahtumien kulkuun.
fi
05:15 μμ
Strömsö
Makrameesolmeilu säilyttää suosionsa vuosikymmenestä toiseen. Lee Esselström näyttää, kuinka tehdään liukuvärjätty pellavainen riippumatto makrameekoristein.
fi
05:25 μμ
Veljesten keittiössä
Tanskalaiset Pricen veljekset ovat käyneet Nielsin ja kalastusalus "Flidin" mukana Øresundin vesillä. Saalis muuntuu Adamin ja Jamesin käsittelyssä monenlaiseksi herkuksi. He paistavat tuoreen kalan aasialaisittain rapeaksi, loihtivat meksikolaisia kalatacoja, ja keittävät kalakeiton, Soup de Poisson.
fi
05:55 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 24.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
06:00 μμ
BUU-klubben
Perjantai 24.5.2024 24.05.2024 18:00.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
06:40 μμ
Koiraperheet käytöskoulussa
Mitä tehdä, kun karvainen kaveri puree, haukkuu ja käyttäytyy huonosti? Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik auttaa erilaisia koiraperheitä.
fi
07:23 μμ
Muotia Pariisista
Tällä kertaa muotitiimi tapaa Pariisissa parfymööri Sidonie Lancesseurin, joka on yksi alansa huipuista ja tehnyt tuoksujen luomisesta taidetta. Hän näyttää millaista on, kun työvälineenä on oma nenä.
fi
07:29 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 24.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
07:54 μμ
Norja ilmasta nähtynä
Koe Norja ilmasta käsin.
fi
08:00 μμ
Vihdoinkin!
Siivooja-Victor on siepannut Jacobin! Nyt ystävysten on vedettävä yhtä köyttä ja unohdettava erimielisyytensä. Kuinka he saisivat Jacobin takaisin? Ja miten he uskaltaisivat kohdata sieppaajan? Onnistuvatko he pääsemään pälkähästä niin että he voisivat lopulta juhlia kuolleen ystävänsä Nobel-palkintoa?
fi
08:45 μμ
Vaietut perhetarinat
Hilkka, 70 v., erosi, koska aviomies oli ollut uskoton. Silloin hän päätti näyttää, että pystyy iskemään enemmän miehiä kuin ex-puoliso naisia.
fi
09:00 μμ
Spencer
Prinsessa Dianan ja prinssi Charlesin avioliitto on jo pitkään ollut vaakalaudalla. Vaikka huhut pettämisestä kiertävät, kuningattaren kartanossa vietettävän joulun ajaksi julistetaan välirauha.
fi
10:52 μμ
Werner Herzog, radikaali uneksija
Ensimmäinen kattava muotokuva yhdestä aikamme vaikutusvaltaisimmista ja omaperäisimmistä taiteilijoista. Dokumentti perehtyy elokuvaohjaaja Werner Herzogin pitkään uraan varhaisista, mystisistä mestariteoksista järisyttäviin dokumentteihin ja nykyiseen amerikkalaiseen kauteen asti, meemihahmoa unohtamatta. Ohjaajan itsensä lisäksi todistamassa on iso joukko kollegoita Wim Wendersistä Nicole Kidmaniin. Ohjaus Thomas von Steinaecker. (Werner Herzog - Radical Dreamer, Saksa/USA 2022)
fi