Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

Οδηγός TV - Σάββατο, 11/05/2024

07:35 πμ
Från jord till bord
Filip Langhoff ja Linda Stenman-Langhoff lähtevät saaristoon etsimään parhaita mahdollisia punajuuria.
fi
08:05 πμ
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
9/10. Maria on elänyt yhdessä Clara-papukaijansa kanssa 36 vuotta, mutta nyt Clara on sairastunut, ja vaivan syytä on vaikeaa saada selville. Entä mikä vaivaa eläinpuiston poronvasoja, jotka menehtyvät yksi toisensa jälkeen?
fi
08:35 πμ
Näin Norjassa
Norjan rikkonaisella rannikolla voi ambulanssiveneen nopea saapuminen pelastaa ihmishengen. Alukset ovat koko ajan lähtövalmiudessa, säässä kuin säässä.
fi
08:45 πμ
Tulevaisuuden unelmapuutarhat
Keittiöpuutarhat olivat ennen tärkeä osa perheiden arkea. Niin voi olla myös tulevaisuudessa, kun vihanneksia aletaan kasvattaa kodeissa ja työpaikoilla. Tanskalainen elämäntaitoekspertti Flemming Möldrup ottaa selvää, miltä tulevaisuuden keittiöpuutarhat voisivat näyttää, niin maan alla kuin rakennusten katoilla.
fi
09:30 πμ
Stugor
Eri yhteiskuntaluokilla on ollut aina omalaisensa kesämökit. Tänään nähdään klassinen yläluokan huvila, keskiluokkainen kesämökki sekä Tarja Halosen siirtolapuutarhamökki.
fi
10:00 πμ
Luontoretkellä
Yhä useampi norjalaisretkeilijä törmää luonnossa liikkuessaan kieltotauluihin. Voidaanko vaikkapa surffaus ja maastopyöräily kieltää kahlaajien pesintäalueilla ja poropalkisilla?
fi
10:30 πμ
Veljesten keittiössä
Lollantin saarella Tanskassa on loistelias Christianssæden kartano. Sitä ympäröi metsä, joka suorastaan kutsuu kulkijaa gastronomiseen seikkailuun. Pricen veljekset James ja Adam kävivät lapsina sienimetsällä vanhempiensa kanssa. Mutta nyt he ovat keräämässä sieniä yksin. He eivät enää oikein muista mitkä ovat ruokasieniä, ja mitä sieniä ei saa poimia.
fi
11:00 πμ
Huutokauppakesä
Ruotsalainen sarja, jossa kaksi joukkuetta saa käyttöönsä saman summan rahaa ja kilpailee antiikkihuutokaupassa parhaista löydöistä. Asiantuntijat arvioivat ostot ja niiden oikean arvon.
fi
12:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Tuottaako Janan ja Abelin tiedusteluretki tulosta? Catalina koettaa liennyttää isänsä ja setänsä välejä. Joskus pelkkä anteeksipyyntö riittää. Cruz iloitsee avoimesti tulevasta kutsusta.
fi
01:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kartanossa tuulee kovaa: arvon rouvat kinaavat pukusuunnittelun tiimoilta ja veljekset riitelevät menneisyyden haamuista. Jana ja Abel hankkivat liittolaisen, jolla on murheita muutenkin.
fi
02:01 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Manuelin ja Abelin avulla Jana ryhtyy uhkarohkeaan koitokseen. Jääkö hän kiinni itse teossa? Saako äiti Jimenan pään käätymään? Antonio alkaa ymmärtää Martinaa paremmin.
fi
03:00 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kaikki on hyvin taas: Pía saa vauvansa takaisin ja haluaa palata töihin. Antonio saa aikaan myrskyn vesilasissa. Petra yrittää pitää langat käsissään mutta silti voi tulla sanomista.
fi
03:58 μμ
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Tulistunut Cruz antaa Petralle huutia - kuinka tieto vauvan olinpaikasta on voinut vuotaa? Pelastusretkestä puhutaan muutenkin vielä pitkään. Antoniolla on tärkeä ilmoitus.
fi
05:00 μμ
Elävä arkisto
Hopeaseppä Bertel Gardberg työssään. Gardberg ammentaa inspiraatiota luonnosta ja vanhoista esineistä. Hänen tunnetuimpia tuotteitaan ovat klassiset Carelia-aterimet vuodelta 1963. Gardbergin mukaan kehityksemme alkaa luisua taaksepäin, elleivät ihmiset käytä käsiään.
fi
05:25 μμ
Studio 65
Monica Lindstedt tuntee itsensä leskeksi, vaikka hänen miehensä on yhä elossa. Miehellä on vaikea Lewyn kappale -muistisairaus. Lääkäri Olle Fredholm elää nyt Alzheimerin taudin alkuvaihetta. Hän ja hänen vaimonsa Ann-Marie kertovat, miltä heistä tuntui, kun he kuulivat uutisen, miten he selviytyivät siitä ja kuinka he kokevat elämänsä nykyään.
fi
05:55 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 11.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
06:00 μμ
Små uppfinnare
Hugo ja Lisa rakentavat magneettisen suklaankuljetuslaitteen. Miksi jotkin aineet ovat magneettisia, ja mitä siitä seuraa? Testiryhmä selvittää, mitä tapahtuu, jos sytyttää 60 tähtisadetikkua yhtä aikaa. Parad Media, 2021.
fi
06:08 μμ
Raksajengi
Kaisa on innoissaan, sillä hänelle tarjoutuu mahdollisuus tavata sankarinsa Sepi Suhari. Mutta kun Sepi sekaantuu jengin rakennustyöhön, Kaisan on sanottava suorat sanat.
fi
06:19 μμ
Idefix ja voittamattomat
Dodekaedrius kehittää nerokkaan suunnitelman kaupungin roomalaistamiseksi: hän päättää korvata perinteiset parisiumilaiset torikojut roomalaisilla kotiinkuljetuksilla. Idefixin on tehtävä loppu roomalaisten alati kasvavasta ylivallasta.
fi
06:30 μμ
Exploring Earth
Luontokuvaajat Konsta Punkka ja Mikko Lagerstedt taltioivat guanakoja, jotka ovat Etelä-Amerikan suurimpia maaeläimiä. Guanakot elävät tiiviissä laumoissa opettaen vasat juoksemaan heti syntymästä alkaen. Konsta Punkka ja Mikko Lagerstedt pääsevät ikuistamaan guanakolauman vilinää sekä vuorten rinteillä puumavartiossa partioivia yksilöitä.
fi
06:35 μμ
Home Sweet Rome!
Lucy vie Nicon suuren jalkapalloturnauksen avajaisten VIP-tilaisuuteen, mutta eräs toinen tarvitsee hänen ystävyyttään vielä enemmän. Esiintyminen jännittää Francescaa - ja myös hänen assistenttiaan Emiliaa. Onneksi jalkapallo yhdistää pahimmatkin vihamiehet.
fi
07:00 μμ
Pienet kodit
Miten asunnosta tehdään ihana koti, kun asunnon lisäksi myös budjetti on pieni? Kristina "Keyyo" Petrushina näyttää, kuinka ahtaistakin tiloista saa kivoja ja toimivia. Apunaan hänellä on puuseppäkolmoset! Ruotsalainen sisustussarja.
fi
07:29 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 11.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
07:39 μμ
Sportnytt
Sportnytt 11.05.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
07:50 μμ
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Ikä on pelkkä numero, sanoo Sten Haglund, veteraanien 800 metrin maailmanmestari. Sten jatkaa yhä juoksutekniikkansa hiomista ja tähtää ensi kesänä Göteborgissa pidettäviin veteraanien MM-kisoihin.
fi
08:00 μμ
Frida Kahlon elämä ja kohtalo
Frida matkustaa Diegon kanssa Amerikkaan, mutta avio-onni rakoilee. Hän myös kokee tuskallisen keskenmenon.
fi
08:53 μμ
Kukituksia
Muusikko Astrid Swan tuo kukitettavaksi nuoruudenystävänsä, koska Elina Forss on kulkenut rinnalla myös syöpähoitojen aikana. Vieno Motorsin taiteilijoiden käsittelyyn he astuvat mottonaan: mikään ei ole liian suurta meille.
fi
09:00 μμ
Kevät koittaa Hitlerille
Kreisikomedian klassikko kahdesta huijarista, jotka petkuttaakseen tuottajien rahat itselleen aikovat luoda mahdollisimman huonon Broadway-näytelmän: musikaalin Adolf Hitlerin elämästä. Pääosissa: Zero Mostel ja Gene Wilder. Ohjaaja: Mel Brooks. (The Producers, USA 1968)
fi
10:25 μμ
Savusaunasisaruus
Dokumenttielokuva tallentaa intiimin tilan, jossa naiset kokoontuvat puhdistamaan paitsi kehojaan, myös sieluaan. Savusaunassa jaetaan tunnustuksia, ja parannutaan yhteisön voimalla. Dokumenttielokuva voitti parhaan eurooppalaisen dokumenttielokuvan palkinnon vuonna 2023. Ohjaaja Anna Hints (Smoke sauna sisterhood/Savvusanna sõsarad 2023, Viro)
fi
11:55 μμ
Syyttäjä Imma Tataranni
Nuoren naisen murhan tutkinta on kova paikka, sillä monella on salaisuutensa. Niin on myös ihmisillä Imman omassa lähipiirissä. Vaan kenen takana onkaan salaisuuksista suurin!
fi

Οδηγός TV - Κυριακή, 12/05/2024

08:00 πμ
Sunnuntai Sofian seurassa
Maxwell-niminen sarvikuono on ollut sokea syntymästään asti. Siksi se elää Nairobissa eläinhoitolassa. Sofia auttaa antamaan sille sen päivittäiset lääkkeet, ja silloin on oltava varovainen.
fi
08:11 πμ
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
10/10. Kuninkaan norsut saavat perheenlisäystä, mutta missä kunnossa ne ovat? Chinchilla Berit joudutaan nukuttamaan tutkimusten ajaksi, mutta sen jälkeen se ei enää tahdo virota lainkaan.
fi
08:40 πμ
Pinteessä pahin
Kun Saga lähtee matkalle, Tomine tarjoutuu huolehtimaan Mette Maritista. Vibeke yrittää päästä eroon vanhasta tuolista.
fi
09:05 πμ
Usko, toivo ja leikkaus
Syksyllä 2023 opiskelijat valtasivat Suomen yliopistoja ja kouluja vastalauseeksi hallituksen leikkauksille opintotukeen, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Valtauksilla vastustettiin myös ulkomaisten opiskelijoiden aseman heikentämistä sekä sitä, kuinka vaikeaa opiskelijan on saada apua mielenterveysongelmissa. Dokumentissa seurataan tapahtumia muutamassa helsinkiläisessä tiedekunnassa. Opiskelijat kertovat, millaista on yöpyä ja elää yliopiston tiloissa viikkojen ajan. Protestista muodostui heille eräs opintojen virstanpylväs sekä merkityksellinen kokemus ystävyydestä ja solidaarisuudesta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Barbro Björkfelt.
fi
10:01 πμ
Tusina tavaraa Suomesta
Salakuljettajia, heroinisteja ja herkkusuita. Henrik Meinanderin juontamassa sarjassa tutustutaan suomalaisuutta muovanneisiin esineisiin
fi
10:30 πμ
Kaikkea kaupan
Tanskassa pidetään suuria huutokauppoja ympäri maata. Myytävänä on kaikkea antiikista turkiksiin.
fi
11:00 πμ
Riistametsällä
Nyt Jørgen ja Nikolaj ovat pystyttäneet telttansa Etelä-Jyllannin maaseudulle. He ovat liikkeellä tärkeän asian puolesta, sillä he haluavat auttaa säätelemään Aasiasta peräisin olevan supikoiran kantaa. Supikoira on Tanskassa ei-toivottu vieraslaji, ja sitä vastaan taistellaan yökiikareilla, syöteillä ja ansoilla. Ystävykset lähtevät siis öiseen jahtiin pyydystääkseen kutsumattoman vieraan. Supikoira on kuitenkin ovela eläin - ja jos metsämiehet eivät onnistu, he joutuvat panemaan pataan vanhan punaketun.
fi
12:00 μμ
Kulttuuricocktail Live
Mikä on vuosikymmenten kokemuksen anti taiteilijuuteen? Mikä tässä ajassa innostaa, mikä ihmetyttää? Vieraina ovat uuden jazz-levyn julkaissut muusikko Olli Ahvenlahti ja kirjailija Marja-Leena Mikkola, jonka tuore projekti nostaa esiin runoja sodasta ja rauhasta.
fi
12:30 μμ
Taaperoiden vuosi päiväkodissa
Koskettava dokumentti seuraa kaksivuotiaiden Balderin ja Haakonin elämää ja kasvamista ihmiseksi Norjassa. Vuosi päiväkodissa on ystävyyttä ja läheisyyttä, mutta myös nahistelua ja kaipausta - kaikkea sitä, mitä me ihmiset olemme ja tunnemme sydämessämme.
fi
01:41 μμ
Äiti
Muistot nousevat pintaan äitienpäivänä. Suuren tragedian jälkeen mies haluaisi mennä jo elämässä eteenpäin. Äidillä on kuitenkin ikävä. Yhdellä kuvalla kuvattu lyhytelokuva anteeksiannosta ja hyväksymisestä.
fi
01:50 μμ
Savusaunasisaruus
Dokumenttielokuva tallentaa intiimin tilan, jossa naiset kokoontuvat puhdistamaan paitsi kehojaan, myös sieluaan. Savusaunassa jaetaan tunnustuksia, ja parannutaan yhteisön voimalla. Dokumenttielokuva voitti parhaan eurooppalaisen dokumenttielokuvan palkinnon vuonna 2023. Ohjaaja Anna Hints (Smoke sauna sisterhood/Savvusanna sõsarad 2023, Viro)
fi
03:20 μμ
John Cranko: Kuinka äkäpussi kesytetään
Etelä-Afrikassa syntyneen tanssija-koreografin John Crankon (1927 - 1973) hyväntuulinen klassikko perustuu William Shakespearen tarinaan omapäisestä Katherinasta ja häneen rakastuneesta Petruchiosta. Stuttgartin baletin esityksen päärooleissa tanssivat Elisa Badenes, Jason Reilly, Veronica Verterich ja Martí Fernández Paixà. Musiikin on säveltänyt Domenico Scarlattia mukaellen Kurt-Heinz Stolze. Stuttgartin kaupunginorkesteria johtaa Wolfgang Heinz.
fi
05:25 μμ
Strömsö
Vapaa-ajan ohjelma, jossa käsitellään mm. ruuanlaittoa, puutarhanhoitoa, askartelua ja puutöitä.
fi
05:55 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 12.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
06:00 μμ
Vesta-Linnea
Mummi on tehnyt DNA-testin ja löytänyt Kanadassa asuvan veljensä. Vesta-Linnea innostuu asiasta ja pitää koulussa hienon Kanada-esitelmän. Voisikohan hän käydä Kanadassa talviloman aikana?
fi
06:11 μμ
Ruso ja rihmalat (svensk version)
Rihmuksut apuun! Ruso, Mesi ja Sepi sattuvat pelastamaan pienen rihminin, ja pian Rihmakon kylä julistaa heidät sankareiksi. Uroteostaan innostuneena kolmikko alkaa pelastella kaikkia vastaantulijoita häiriöksi asti.
fi
06:23 μμ
Hupsut eläinvideot
Tänään tutustutaan eläinten koulumaailmaan. Kepposteleva apina heittelee opettajan päälle paperilennokkeja, panda syö puutyötunnilla kaiken puutavaran, ja kaksi kengurua tappelee välitunnilla.
fi
06:30 μμ
Ötökkätalli
Norjalainen Tord tekee autotallissaan luonnontieteellisiä kokeita. Tänään hän tutkii suuria ja pieniä pisaroita.
fi
06:35 μμ
Näin Norjassa
Lapsuudenkaverukset Nils Harald Reiersen ja Terje Jensen ovat toteuttaneet haaveensa ja perustaneet pienen eläinpuiston. Apinoiden ja käärmeiden lisäksi siellä asuu mm. onnekas saukko.
fi
06:45 μμ
Tulevaisuuden unelmapuutarhat
Tulevaisuuden puutarhojen tulee vastata ilmastonmuutoksen asettamiin haasteisiin. Ensin tarvitaan kuitenkin edelläkävijöitä, jotka inspiroivat muita. Tanskalainen elämäntaitoekspertti Flemming Möldrup lähtee etsimään pioneereja, joilla on luonnon kannalta kestäviä ideoita. Hän löytää heitä niin maaseudulta kuin suurkaupungeista.
fi
07:29 μμ
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 12.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
07:39 μμ
Sportnytt
Sportnytt 12.05.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
07:48 μμ
Sportliv
Suomen kieli on vaikea mutta kiva! Näin kuuluu Alexander Leksellin motto. Ekenäs IF:n riikinruotsalaisesta puolustajasta on muodostunut Tammisaaressa epätodennäköinen kielilähettiläs. Toisin olisi voinut käydä: Nuorena Leksell ei pystynyt puhumaan mistään muusta kuin jalkapallosta.
fi
08:00 μμ
Carmen-kiharat
Kausi 2, 7/7. Carmenin lämpörullat on kopioitu, ja jokaista tehtaalla työskentelevää epäillään nyt teollisuusvakoilusta. Sihteeri Lis yrittää tavoittaa Carla Curlersin johtajaa puhelimitse, mutta Italiassa sijaitseva tehdas kieltäytyy yhdistämästä häntä. Niinpä Axel, Frans ja Marc lähtevät Italiaan selvittämään syyllistä. Birthe tekee paljastavan löydön, ja hänen on toimittava nopeasti.
fi
09:00 μμ
Hankala perintö
Rúna ja Ársæll tarvitsevat rahaa, joten Runa haluaa myydä kaiken. Viktor esittelee ulkomaisia tahoja, jotka haluavat ostaa kesämökin tontin valtavalla summalla, mutta Lóa ja talo ovat myynnin esteenä.
fi
09:47 μμ
Abban tarina
Vaikuttava dokumentti ruotsalaisyhtye Abban uskomattomasta noususta maailman suosituimmaksi yhtyeeksi. Abban yllättävä Euroviisuvoitto Waterloo-kappaleella 50 vuotta sitten oli lähtölaukaus kansainväliselle uralle, joka mullisti bändin jäsenten elämän. Dokumenttiin on löydetty yhtyeen ennennäkemättömiä haastatteluja sekä uutta kuvamateriaalia arkistoista. Tietysti hittibiisejä unohtamatta!
fi
11:17 μμ
Sugarbabe
Kaksi tyttöä Solen tanssikoulusta pääsee Yhdysvaltoihin tanssimaan huippuartistien kanssa, mutta siihen tarvitaan tanssitaitojen lisäksi rahaa. Sole vakuuttaa Olivian siitä, että he saavat rahat perustamalla sokerideittailutilin.
fi
11:31 μμ
Sugarbabe
Lea tekee kaikkensa voittaakseen tanssikilpailun. Miehet alkavat kirjoitella Solelle sokerideittailusivustolla. Sole lähtee tapaamaan yhtä heistä.
fi
11:42 μμ
Sugarbabe
Sole alkaa kirjoitella Davidille sokerideittailusivustolla. Mies vaikuttaa oikeasti mukavalta, joten Sole päättää lähteä kahville tämän kanssa. Tilanne kääntyy kuitenkin aivan toisenlaiseksi kuin hän odotti.
fi
11:56 μμ
Sugarbabe
Simon vaatii Solea ja Oliviaa tiukentamaan otettaan ennen tanssikilpailua. Tytöille alkaa tulla kiire saada rahat kokoon. Sole lähtee viimeisille treffeille.
fi