National Geographic

National Geographic

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

Finland

TV-guide - torsdag, 16-05-2024

00:00
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin etsii temppeliritareiden, Stonehengen ja salaperäisen Tyynessämeressä olevan kivikaupungin salaisuuksia. Etsinnät vievät hänet ympäri maailmaa, syvälle veteen ja korkealle taivaisiin. Ilmasta käsin tehtävät LiDAR-laserskannaukset herättävät henkiin joitain antiikin ajan mielenkiintoisimmista kohteista.
fi
01:00
Salakaupan julmat kasvot
Kun Mariana saa tietää, että 66-vuotias amerikkalainen Rodney Baldus on vangittuna Mosambikissa huumeiden salakuljetuksesta, hän aloittaa tutkimukset, jotka poikkeavat kaikista aiemmista. Hän saa selville, että kansainväliset rikollisjärjestöt ottavat iäkkäitä amerikkalaisia kohteekseen perintöhuijauksilla ja huijaavat heitä huumekuljettajiksi. Mutta riittääkö se todistamaan Rodneyn syyttömyyden?
fi
02:00
Vankilassa ulkomailla
Kabareetanssija Andrea kieltäytyy mukautumasta sukupuolistereotypioihin ja haastaa kansainvälisen huumekaupan patriarkaatin tuomalla valtavia määriä kokaiinia 1990-luvun Australiaan. Kun poliisi lopulta saa hänet kiinni, vankeus ankarassa australialaisessa vankilassa pakottaa hänet kohtaamaan demonit, jotka johdattivat hänet rikolliselle tielle.
fi
03:00
Year Million
Year Million on uusi sarja, jossa tutustutaan elämään sekä lähitulevaisuudessa että kaukana nykyhetkestä, kun tekoäly on levinnyt kaikkialle, ja lääketieteessä ja biologiassa saavutetut edistysaskeleet pidentävät ihmiselämää sadoilla vuosilla. Telepatia ja virtuaalitodellisuus mullistavat viestintä-, työ- ja oppimistavat. Ihmisen tarve tutkia vie meidät yhä pitemmälle kosmokseen, ja sieltä löytyy uusia planeettoja, luonnonvaroja ja ehkä jopa uusia elämänmuotoja.
fi
03:45
Autojen ensiapu
Autojen ensiapu palaa uusien sydäntä lämmittävien tarinoiden kera. Fuzz Townshend ja Tim Shaw etsivät klassikkoautoja ja niiden mukavia omistajia. Sarjassa miehet kohtaavat vaikeimpia entisöintejä tähän mennessä. Paha ruoste, vaikeasti löydettävät osat ja rikkoutuneet moottorit ovat Autojen ensiavun antia, kuten myös inhimilliset tarinat, jotka saavat kovimmatkin autoharrastajat kyynelehtimään.
fi
04:30
Äärimmäinen selviytyjä
Villiä luontoa tutkiva Hazen Audel ottaa ensimmäisellä eeppisen matkansa osuudella mittaa suuresta rannikkometsästä. Hazen taistelee käärmeitä täynnä olevilla soilla ja vaarallisen vesiputouslaskeutumisen kanssa seuratessaan aurinkoa guaranikansan mailla. Siellä hän ottaa osaa perinteiseen metsästykseen ennen kuin liittyy kyläläisten seuraan sadonkorjuujuhlissa.
fi
05:15
Vankilassa ulkomailla
Oikea mafiaveli. Amerikkalaisen Henry Hillin elämäntarina innoitti Martin Scorsesen tekemään elokuvan Mafiaveljet. Ohjelmassa Hill kertoo itse elämästään mafian miehenä. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06:00
Hetki ennen tuhoa
Tulipalo ohjaamossa. Viimeiset hetket Swissairin lennolla 111. Syyskuussa vuonna 1998 lentokone syöksyi Atlantin valtamereen, lähelle Kanadaa. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06:45
Hylkyjen salaisuudet
Selviytyjien tarinat ja haaksirikkotutkijat paljastavat, miten voimakkaimmillakin sotalaivoilla oli heikkouksia, joista maksettiin kova hinta. Näemme HMS Hoodin katastrofaaliset vauriot, jotka se sai yhdessä historian eniten henkiä vaatineista meritaisteluista. USS Arizonan tarina Pearl Harborissa osoittaa, miten haavoittuvainen panssaroitu sota-alus voi olla. Se on sotahauta yli 1 100 miehelle.
fi
07:30
Elämää äärirajoilla: Alaska
Kun talven jäinen ote vain tiukentuu, Chris ja Jessi Morse käyvät sotaa aggressiivisen saalistajan kanssa. Kaleb ja Brittany opettavat selviytymistaitoja Rowlandin lasten neljännelle sukupolvelle. Alex Javor huomaa, että puut uhkaavat hänen ainutta suojaansa. Michael Manzo ottaa mittaa luontoäidistä ja koettaa saada aikaan tulevan mökin perustuksia.
fi
08:10
Egyptin kadonneet aarteet
Koukuttava, toiminnan- ja löytöjentäyteinen sarja seuraa kansainvälisiä egyptologien ryhmiä, kun nämä tutkivat maailman rikkainta muinaiskohdetta: Egyptin Kuninkaiden laaksoa.
fi
08:55
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin ottaa huipputeknologian käyttöön Kolumbian, Jordanin ja Perun vuorenhuipuilla. Albert ja hänen ryhmänsä koluavat muinaisten sivilisaatioiden vaarallisia korkeuksia LiDAR-laserskannaustekniikalla. Ensimmäistä kertaa ikinä 3D-skannaukset paljastavat totuuden El Doradosta, Petran alkuperästä ja Macchu Picchun esi-isistä.
fi
09:55
Salakuljettajat satimeen
JFK:n CBP:n viranomaiset paljastavat väärennettyjä N95-naamioita, joiden arvo on yli miljoona dollaria, ja takkeja, joihin on kätketty 6 miljoonan dollarin arvosta ketamiinia. HSI jahtaa traktoriperävaunua, jossa on 5,5 miljoonan dollarin 540-kiloinen lasti valkosipulin sekaan piilotettuja huumausaineita. CBP Atlanta seuloo yksinäisiä matkustajia, jotka saapuvat Kolumbiasta.
fi
10:55
Salakuljettajat satimeen
HSI:n agentit tekevät toimituksen pilvenpiirtäjään Manhattanilla ja pidättävät laittoman aseoperaation. CBP Miami huomaa sulkutoimien jälkeisen nousun matkailijoiden määrässä ja mahdollisesti seksiturismissa. Calexicossa CBP:n viranomaiset löytävät useita paketteja metamfetamiinia. Paketit on piilotettu akkujen sisään ja pakattu pieneen autoon. Huumeiden katuarvo on yli 400 000 dollaria.
fi
11:55
Yukonin eläinlääkäri
Klinikalle saapuu koira, jolla on outoa turvotusta kurkussa. Eläinlääkäri Oakley suorittaa koeleikkauksen selvittääkseen ongelman. Nuorelta myskihärältä lähtee äkkiä karvaa, mutta Sarah keksii luovan tavan kaljuuntumisen pysäyttämiseen. Tiimi hoitaa todella äänekästä koiraa, jolla on kutisevat korvat, ja tekee hirvelle vuosittaisen tarkastuksen.
fi
12:55
Lentoturmatutkinta
SOL Airlinesin lento 5428 matkalla Comodoraan syöksyy Patagonian rannikolla kaukaiselle aavikolle, jolloin kaikki koneessa olijat kuolevat. Argentiinalaiset tutkijat käyvät läpi hylyn kärventyneitä osia, mutta eivät löydä mitään epätavallista. Sitten mikroskooppinen kuitu paljastaa ensimmäisen kunnon vihjeen.
fi
13:55
Lentoturmatutkinta
Huippuluokan helikopteri vie öljyalan työntekijöitä öljynporauslautoille, mutta se putoaa mereen Newfoundlandin rannikolla. Uskomatonta kyllä, yksi mies jää henkiin ja vain muutamassa tunnissa etsinnät uhrien, mustanlaatikon ja hylyn löytämiseksi merenpohjasta on aloitettu. Tutkijat kiirehtivät yhdistämään johtolangat, jolloin kuolettava vika S-92-helikopterin suunnittelussa paljastuu.
fi
14:55
Alaska: ensimmäiset selviytyjät
Alaskan jatkuvassa muutoksessa olevassa ilmastossa asukkaat hyödyntävät arktisen alueen resursseja henkensä pitimiksi. Apassingokin perhe luovii Beringinmerellä hakemassa ruokaa hitaan talvikauden jälkeen. Jody Potts-Joseph yrittää perheensä kanssa saada hirven. Tig Strassburg aikoo poikineen jahdata ahmaa. John Pingayak matkaa lapsenlapsensa kanssa tundralle etsimään ruokaa.
fi
15:55
Maailman kovimmat korjaushankkeet
Kurkistamme ydinvoimalaitoksen sisään, näemme lentokoneen osiin purkamisen ja roikumme korkeajännitelinjoista. Isäntänä toimii Sean Riley ja hän pääsee todistamaan raskaita teollisuuskorjauksia läheltä, hän on usein onnekas ollessaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan auttamassa eri tilanteissa. Matkan varrella näemme myös koneiston ison yrityksen taustalla ja näemme mitä tapahtuu, kun jokin menee pieleen ja insinööritiimit tekevät töitä korjatakseen tilanteen palauttaakseen kaiken ennalleen.
fi
17:00
Year Million
Kun yhä useampi toiminto tehdään virtuaalisesti, miten ihmisyys muuttuu, ja mitä olemme vaarassa menettää?
fi
18:00
Albert Lin ja kadotetut kaupungit
Albert Lin aikoo etsiä mayojen kadonneen kaupungin, jossa asuivat ennen Palenquen valtavan pyramidikaupungin rakentaneet ihmiset. Hänellä on käytössään viimeisintä teknologiaa, mutta tie kaupunkiin on silti raivattava koskemattoman viidakon halki. Albert ui myös synkän cenoten pohjalle ja laskeutuu köydellä valtavan vuoren sydämeen paljastaakseen kansan uskomattoman syntytarinan.
fi
19:00
Lentoturmatutkinta
Corporate Airlinesin lento 5966 ilmestyy pilvistä ja syöksyy puihin lähestyessään Kirksvillen kenttää Missourissa. Kaksimoottorinen turbopropellikone syttyy tuleen vain hieman yli kilometrin päässä kiitoradalta. Hiiltynyt hylky tarjoaa vihjeitä tapahtumista. Tutkijat päättelevät, ettei kyseessä ollut mekaaninen vika. He kuulevat ohjaamosta äänitteen, joka saattaa paljastaa koko onnettomuuden alun.
fi
20:00
Autojen ensiapu
Tim ja Fuzz ottavat tehtäväkseen yhden ikonisimmista saksalaisista autoista, BMW E30 Alpinan. Auto on Walsallissa asuvan Mazin, jonka unelma sen entisöimisestä päättyi, kun hän sairastui vakavaan geneettiseen sairauteen. Kun auto saapuu korjaamolle, pojat huomaavat, että se on täynnä ruostetta ja että se ei ehkä olekaan se erikoisversio, joka se väittää olevansa. Alpina vai ei - siinäpä kysymys!
fi
21:00
Hitlerin katastrofaalinen aavikkosota
Kun brittiarmeija aikoo kukistaa Mussolinin italialaiset voimat, Hitler lähettää Mussolinille avuksi kenraali Rommelin johtamat Afrika Korps -joukot. Aavikkokettu on voittoisa, kunnes brittikomentaja Montgomery laatii suunnitelman vastustajansa päänmenoksi. Kun amerikkalaiset saapuvat Pohjois-Afrikkaan, akselivalloilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antautua ja lopettaa aavikolla käyty sota.
fi
22:00
Meret ilman vettä
Tieteen ja tietokonegrafiikan avulla voimme tyhjentää meret ja oppia salaisuuksia minolaisista, kreikkalaisista, karthagolaisista ja roomalaisista.
fi
23:00
Mystiset muinaiskuolemat
Arkeologi nousee 6 706 metrin korkeuteen argentiinalaisen vuoren huipulle, joka sijaitsee lähellä aktiivista tulivuorta, ja löytää maahan kätkettyjä pieniä nyyttejä. Ne ovat lasten jäänteitä, jotka ovat säilyneet täydellisesti ikään kuin unessa. Keitä nämä lapset ovat ja miten he menehtyivät niin kaukana kotoa?
fi

TV-guide - fredag, 17-05-2024

00:00
Albert Lin ja kadotetut kaupungit
Albert Lin aikoo etsiä mayojen kadonneen kaupungin, jossa asuivat ennen Palenquen valtavan pyramidikaupungin rakentaneet ihmiset. Hänellä on käytössään viimeisintä teknologiaa, mutta tie kaupunkiin on silti raivattava koskemattoman viidakon halki. Albert ui myös synkän cenoten pohjalle ja laskeutuu köydellä valtavan vuoren sydämeen paljastaakseen kansan uskomattoman syntytarinan.
fi
01:00
Hitlerin katastrofaalinen aavikkosota
Kun brittiarmeija aikoo kukistaa Mussolinin italialaiset voimat, Hitler lähettää Mussolinille avuksi kenraali Rommelin johtamat Afrika Korps -joukot. Aavikkokettu on voittoisa, kunnes brittikomentaja Montgomery laatii suunnitelman vastustajansa päänmenoksi. Kun amerikkalaiset saapuvat Pohjois-Afrikkaan, akselivalloilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin antautua ja lopettaa aavikolla käyty sota.
fi
02:00
Meret ilman vettä
Tieteen ja tietokonegrafiikan avulla voimme tyhjentää meret ja oppia salaisuuksia minolaisista, kreikkalaisista, karthagolaisista ja roomalaisista.
fi
03:00
Year Million
Kun yhä useampi toiminto tehdään virtuaalisesti, miten ihmisyys muuttuu, ja mitä olemme vaarassa menettää?
fi
03:45
Autojen ensiapu
Autojen ensiapu palaa uusien sydäntä lämmittävien tarinoiden kera. Fuzz Townshend ja Tim Shaw etsivät klassikkoautoja ja niiden mukavia omistajia. Sarjassa miehet kohtaavat vaikeimpia entisöintejä tähän mennessä. Paha ruoste, vaikeasti löydettävät osat ja rikkoutuneet moottorit ovat Autojen ensiavun antia, kuten myös inhimilliset tarinat, jotka saavat kovimmatkin autoharrastajat kyynelehtimään.
fi
04:30
Äärimmäinen selviytyjä
Selviytyjä Hazen Audel ottaa vastaan elämänsä kovimman haastaan ja taistelee tiensä 800 kilometrin ajan Amazonin tutkimattomien osien halki käyttäen vain perinteisiä selviytymiskeinoja. Hän saa vastaansa osan maailman äärimmäisimmistä villinluonnon alueista. Kun sadekausi on alkaa, hänen on päästävä Atlantin rannikolle ennen kuin jää tulvien keskellä.
fi
05:15
Vankilassa ulkomailla
Heroiinikeikka. Eteläafrikkalainen Brigene Young lähti 20-vuotiaana viikon lomalle kauniille Mauritiuksen saarelle, mutta päätyikin seitsemäksi vuodeksi sikäläiseen vankilaan. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06:00
Hetki ennen tuhoa
Sarja rakentaa maailmanhistorian tuhoisimmat katastrofit uudelleen sekunti sekunnilta. Silminnäkijälausuntojen, uudelleenlavastusten ja tietokonegrafiikoiden kautta selitetään, miten ja miksi suuronnettomuudet tapahtuivat. Dokumenttisarja, National Geographic Channel.
fi
06:45
Hylkyjen salaisuudet
Tämä jakso kertoo tarinoita kahdesta järkyttävästä kostoiskusta toisessa maailmansodassa. Vuonna 1944 amerikkalaiset kostivat Pearl Harborin pommittamalla hurjasti Japanin laivastoa Tyynellämerellä - ja Itämerellä. Kyseessä on merihistorian järkyttävin hyökkäys. Venäläinen sukellusvene torpedoi saksalaisen Wilhelm Gustloffin. Onnettomuudessa kuoli noin 10 000 ihmistä.
fi
07:30
Elämää äärirajoilla: Alaska
Kun talven ote Alaskasta kiristyy, yhä vähemmän selviytymisresursseja on saatavilla kovissa arktisissa oloissa. Chris ja Jessi Morse kamppailevat pakkassäässä pelastaakseen mökkinsä ja itsensä. Rowlandin perhe rakentaa puunpolttouunin elinehdon vuoksi. Sillä välin Michael Manzo rakentaa uuden kodin kovalla työllä ja erämaakekseliäisyydellä.
fi
08:10
Egyptin kadonneet aarteet
Koukuttava, toiminnan- ja löytöjentäyteinen sarja seuraa kansainvälisiä egyptologien ryhmiä, kun nämä tutkivat maailman rikkainta muinaiskohdetta: Egyptin Kuninkaiden laaksoa.
fi
08:55
Kadonneet kaupungit Albert Linin kanssa - parhaat palat
National Geographicin tutkija Albert Lin etsii temppeliritareiden, Stonehengen ja salaperäisen Tyynessämeressä olevan kivikaupungin salaisuuksia. Etsinnät vievät hänet ympäri maailmaa, syvälle veteen ja korkealle taivaisiin. Ilmasta käsin tehtävät LiDAR-laserskannaukset herättävät henkiin joitain antiikin ajan mielenkiintoisimmista kohteista.
fi
10:00
Salakuljettajat satimeen
Salakuljetus ei lopu edes pandemia aikana. USA on mukauttanut taktiikoita COVID-kriisin alkuajoista. Nyt se on keskittymässä taas maan lentoasemiin, kun kansainvälinen matkailu käynnistyy. Riippumatta siitä, yrittävätkö huumekauppiaat livahtaa lentokentän, sataman tai maan kautta, viranomaiset ovat valppaina pysäyttääkseen salakuljetuksen. DHS käyttää kaikkia keinoja napatakseen salakuljettajan.
fi
11:00
Salakuljettajat satimeen
HSI Puerto Rico pysäyttää 66 kiloa kokaiinia matkalla Pennsylvaniaan. Lastin arvo on lähes 2 miljoonaa dollaria. Kollegat San Diegossa nappaavat ajoneuvon, jossa on 7 kiloa metamfetamiinia ja 12 kiloa fentanyyliä. CBP Miami nappaa kuriirit, jotka yrittävät kiertää Kuuban kauppasaartoa 400 000 dollarilla pimeää rahaa, ja CBP Nogales löytää 23 kiloa metamfetamiinia maastoauton sivupaneeleista.
fi
12:00
Eläinten uskomattomat vaellukset
Alaskan erämaissa on yksi muita tärkeämpi muuttomatka - lohien nousu kutupaikoille. Naaraslohet mittelevät virtaa ja esteitä vastaan päästäkseen kutemaan. Nuori valkopäämerikotka liitää. Ensikertaa emoksi tullut ruskeakarhu koettaa epätoivoisesti pitää pentunsa hengissä. Alaskan tunnetuimmat matkalaiset laittavat kaiken peliin eeppisellä matkalla joelle tulevaisuuden turvaamiseksi.
fi
13:00
Lentoturmatutkinta
Maailma kiinnittää aina huomiota lentokoneonnettomuuksiin. Niin tekevät myös asiantuntijat, joiden työ on selvittää, mitä tapahtui. Tällä kaudella kuulemme ristiriitaisia tarinoita, kun ruotsalainen lastikone putoaa maahan ja afrikkalainen matkustajakone putoaa erämaahan ja syy vaikuttaa liian synkältä uskottavaksi. Selvitämme myös sitä, miten pakistanilainen suihkukone putoaa Himalajalla.
fi
14:00
Lentoturmatutkinta
Kun potkuriturbiinikone matkustajineen lähestyy syrjäistä lentokenttää Indonesian Papuassa, se katoaa oudosti tutkasta. Hetkeä myöhemmin läheisen vuoren rinteeltä tupruava savu johtaa pelastus- ja etsintäpartiot hylyn luo. Kolme erillistä järjestelmää olisi voinut estää onnettomuuden, joten tutkijoiden on selvitettävä, miksi yksikään niistä ei toiminut.
fi
15:00
Alaska: ensimmäiset selviytyjät
Tarve säilyttää kulttuurin tavat kannustaa alaskalaisia harjoittamaan perinteitä. John Pingayak jakaa kansansa tuhannen vuoden aikana hankkimia tietoja perheelleen. Joel Jacko rakentaa perinteisen savustamon. Tig Strassburg asettaa perheensä kanssa majava-ansan toivoen lihaa. Jody Potts-Joseph ja hänen poikansa Denali metsästävät karibuja kylän ruokkimiseksi.
fi
16:00
Maailman kovimmat korjaushankkeet
Kurkistamme ydinvoimalaitoksen sisään, näemme lentokoneen osiin purkamisen ja roikumme korkeajännitelinjoista. Isäntänä toimii Sean Riley ja hän pääsee todistamaan raskaita teollisuuskorjauksia läheltä, hän on usein onnekas ollessaan oikeassa paikassa oikeaan aikaan auttamassa eri tilanteissa. Matkan varrella näemme myös koneiston ison yrityksen taustalla ja näemme mitä tapahtuu, kun jokin menee pieleen ja insinööritiimit tekevät töitä korjatakseen tilanteen palauttaakseen kaiken ennalleen.
fi
17:00
Year Million
Internet on muuttanut modernia kulttuuria. Miten elämämme muuttuu, kun uusi teknologia mahdollistaa välittömät pilviyhteydet?
fi
18:00
Albert Lin ja kadotetut kaupungit
Albert Lin etsii Sudanin aavikoilla Kushin valtakunnan kadonnutta pääkaupunkia. Sen hallitsijat valloittivat ja hallitsivat aikanaan muinaista Egyptin valtakuntaa. Albertilla on käytössään skannaustekniikka, jota ei ole ennen käytetty Sudanin arkeologisissa kohteissa. Hän matkaa tulvineeseen hautaan 2 500 vuotta vanhan pyramidin alla ja pyhälle vuorelle, jonka uskotaan olevan jumalten syntypaikka.
fi
19:00
Lentoturmatutkinta
Independent Airin lento 1851 on matkalla Italiasta Dominikaaniseen tasavaltaan, ja sen on määrä tankata portugalilaisella saarella. Jostain syystä Boeing 707 syöksyy vuorta päin vain minuutteja ennen lentoasemaa. Kansainvälinen tutkijaryhmä ei löydä lainkaan mekaanisia vikoja ja on hämmentynyt onnettomuuden syystä. Sitten CVR paljastaa virheiden ryppään, joka sinetöi 144 matkustajan kohtalon.
fi
20:00
Rewind the '90s
1990-luvulla maailma todisti internetin syntyä ja seurasi, miten ihmiskunta kamppaili sen voimien kanssa. Vain muutamat ymmärsivät, että kaikki oli muuttumassa, kun uraauurtava teknologia, jolla voidaan luoda tai tuhota, valloitti maailman.
fi
21:00
Apocalypse: Hitlerin tuho
Tammikuu 1944: Saksan armeija murenee kaikilla rintamilla. Paetessaan saksalaiset sotilaat yrittävät tuhota todisteet karmeista teoistaan, kun puna-armeija etenee Kolmannen valtakunnan mailla. Führerin sisäpiirillä on kiire juhlia Eva Braunin sisaren häitä, joten liittoutuneiden maihinnousu yllättää heidät. Hitler sinnittelee ja pakenee pommihyökkäystä. Hitler pitää sitä kohtalon johdatuksena.
fi
22:00
Pohjois-Korea: Diktaattorin mieli
Asiantuntijat pyrkivät pääsemään Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin mielen sisään.
fi
23:00
Eurooppa ylhäältä päin
Tämä ainutlaatuinen ilmamatka näyttää meille Beneluxin alueen henkeäsalpaavasta perspektiivistä. Lentävät kamerat näyttävät Brysselissä levittäytyvän upean värisen valtavan kukkamaton, kuvaavat monimutkaisia lastaustoimia Antwerp-Brugesin satamassa, paljastavat, miten maailman suurin myrskyeste toimii, ja kiitävät mukana, kun maailman suurimmat leijat nousevat taivaalle.
fi