Film Klub Extra

Film Klub Extra

FILM KLUB EXTRA je po svom sadržaju, programskoj koncepciji i ciljnoj grupi kojoj je namenjen, komplementaran i predstavlja prirodnu ekstenziju osnovnog, filmskog kanala Film klub. Programska koncepcija je bazirana na 4 programska stuba, igranim filmovima, dokumentarnom programu, serijskom programu i programima talk-show karaktera. Kompletan program kanala Film klub extra je domaćeg porekla.

Serbia

Televizní program - Pondělí, 27.5.2024

00:15
Mi nismo anđeli 2
U drugom delu upoznaćemo Nikolinu i Marininu petnaestogodišnju ćerku Sofiju, za kojom momci naprosto lude. To ne prija nikako Nikoli, koji će se truditi svim snagama da zaštiti svoju mezimicu od udvarača.
sr
01:39
Mile Protiv Tranzicije
Mile Protiv Tranzicije je srpska televizijska serija. Serija govori o jednom čoveku, Miletu sa Čubure, koji pokušava da se bori protiv tranzicije. Mile Tranzicija je predstavljen kao pomalo uvrnut lik koji svojim stavom i komentarima stvara društvenu satiru. Gledaoce koji vole ovu vrstu humora, Mile će sigurno zabaviti u svojoj ulozi urbanog pobunjenika. Mile ne prihvata ulazak u Evropsku uniju, šengenske vize, špijune i mnogo toga drugog što dato vreme nosi sa sobom.
sr
02:12
Dječak s planine
Glavni junak filma koji je osvojio više nagrada na domaćim i internacionalnim festivalima je 12-ogodišnji dečak iz zaseoka Šeparice na planini Vlašić, koji ima čudan hobi… naime, on sam demontira minska polja i to radi sa neverovatnom lakoćom. I, što je najfascinantnije, ne pravi razliku između protivpešadijskih i protivoklopnih mina. Za njega su one sve iste!
sr
02:36
Lelejska gora
Lado Tajović, student, po zadatku Partije odlazi u svoj rodni kraj, u crnogorske planine, da kao ilegalac vrši propagandu oslobodilačkog pokreta. Sam, okružen neprijateljima, večito budan i na oprezi da izbegne zasede i hajke, Lado se na ivici sna i jave bori protiv ljudi koji su kukavice, spremni na izdaju, bori se protiv sopstvenih iskušenja, protiv halucinacija koje ga u njegovoj samoći neprestano posećuju. I, mada se istrajno pridržava partijskih direktiva - ne ubij i ne sveti se, Lado u jednom trenutku slabosti podleže iskonskom ljudskom činu - osveti. Ekranizacija istoimenog romana Mihaila Lalića.
sr
04:15
Independenta
Razvan je dete koje živi u Independenti, dok njegova majka radi na Zapadu. Na početku, Indenpendenta je bila spavaonica, ali je vremenom prerasla u stambeni blok.
sr
04:55
Put u centar sveta
Film koji govori o natprirodnim pojavama na planini Rtanj, koja je poznata po raznim specifičnim pojavama. Ko su svedoci ovih pojava i šta su oni sve neobično doživeli?
sr
05:47
Kristina
Izuzetno lepa žena srednjih godina pokušava da razume svoju prošlost i svoj identitet koristeći alternativne metode i terapije u nadi da će tako pronaći smisao svog života, odgonetnuti porodične odnose i razumeti svoj duboki osećaj tuge i usamljenosti. Kristina već nekoliko godina pribegava ezoterizmu kako bi prevazišla svoje strepnje i osećaj krivice zbog toga što njena najuža porodica nije razumela i poštovala njene odluke i želju da bude srećna. Daleko od svojih najbližih, zarađuje za život u Beogradu, žudeći da pronađe ono što joj je oduvek nedostajalo: nekoga ko će da je poštuje, da brine o njoj i da je voli onakvu kakva jeste.
sr
07:30
Mali leteći medvedići
Mali leteći medvedići je očaravajuća crtana serija koja mudro kombinuje fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvedići dečji su miljenici već godinama, ali do sada nikad nisu bili zamišljeni medvedići sa krilima. Malena krila, koja našim likovima omogućuju let, dodaju nov misteriju medvedićima i još više produbljuju dečju maštu. Ekološke teme svake epizode omogućuju deci da postanu svesna važnosti zaštite okoline, a uz to se roditeljima pruža prilika da sa decom rasprave o tim temama i da ih ohrabre na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svet oko nas.
sr
08:00
Sent Andreja
Dokumentarac koji govori o Sent Andreji - o geografskom položaju, istorijskom značaju i trgovačkom uticaju.
sr
08:23
Nostalgija vampira
Zašto je stari komunista vratio svoju partijsku knjižicu? Priča o bivšim borcima, njihovim osećanjima i njihovom moralu, suočenim sa ratnim zločincem koji se danas ponaša kao pobednik.
sr
08:46
Ravnica bez ptica
Ekološki kriminal podrazumeva činjenje kriminalnih akcija kojima se ugrožava čovekova životna sredina. Krivolov ugrožava opstanak brojnih vrsta ptica, a naročito je izražen u Vojvodini, gde u blizini reka postoje brojna staništa privlačna pticama. Uprkos apelima, situacija se neprestano pogoršava, a država ne čini gotovo ništa da spreči ove kriminalne aktivnosti.
sr
09:30
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
10:00
Puno je zvezda
Serija emisija koja prati istoriju dodele nagrade Američke filmske Akademije - Oskar. Zanimljivosti o filmovima, detalji o pripremama, snimanjima i svemu ostalom što se dešavalo tokom 90 godina otkako je dodeljen prvi Oskar. Ljubitelji filma imaju priliku da se upoznaju sa ostvarenjima koja su obeležila istoriju filma, bilo da se radi o eri nemog filma ili najnovijim osvajačima statuete koja mnogima znači sve. Emisija je zaista puna filmskih zvezda, kako novih, tako i onih gotovo već zaboravljenih. Glumci, reditelji, scenaristi, kompozitori - svi koji su uspeli da se upišu u istoriju filma zauzeli su svoje mesto i u ovom serijalu.
sr
10:10
Aleksandra
Aleksandra i njena majka, Draginja, zaljubljene su u istog čoveka, varalicu Radeta. Svaka, na svoj način, pokušava da se iskobelja iz rutine, usamljenosti, sivila i slabosti, kroz tu romansu. Aleksandra želi da pronađe svoj identitet, a Draginji je očito lakše da kontroliše i vodi mali porodični posao nego emotivni život, pa i odnos sa kćerkom.
sr
11:27
Ritual
Aleksandar je naučnik koji je nakon eksplozije natrijum sulfata u laboratoriji ostao bez vida. Tri godine kasnije, Aleksandru i njegovoj supruzi Marti njegov mlađi brat Filip saopštava da se uskoro seli u Kanadu. Na druženju pred Filipov odlazak otkriće se neke velike porodične tajne.
sr
12:01
Majstor
Priča o čoveku koji je dobar u onome što radi i njegovi pogledi na posao i život.
sr
12:12
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
12:29
Mile Protiv Tranzicije
Mile Protiv Tranzicije je srpska televizijska serija. Serija govori o jednom čoveku, Miletu sa Čubure, koji pokušava da se bori protiv tranzicije. Mile Tranzicija je predstavljen kao pomalo uvrnut lik koji svojim stavom i komentarima stvara društvenu satiru. Gledaoce koji vole ovu vrstu humora, Mile će sigurno zabaviti u svojoj ulozi urbanog pobunjenika. Mile ne prihvata ulazak u Evropsku uniju, šengenske vize, špijune i mnogo toga drugog što dato vreme nosi sa sobom.
sr
13:03
Bajate filmske vesti
Bajate filmske vesti je dokumentarni serijal proizveden u periodu od 2014.-2016. god. u produkciji Delta Video, autora Slavoljuba Gnjatovića. To je dokumentarni kolaž u kome su korišćeni stari tekstovi iz sveta filma, časopisa FIlmski svet iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, sa ilustracijom produkcijske kuće i insertima iz filmova o kojima se priča.
sr
13:13
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
14:14
Karađorđe i srpska revolucija - Šuma ti je mati ()
Karađorđe, kao kreator moderne srpske države, ostao je svetao lik u narodnoj istoriji, bez obzira što mu se pripisuje niz ubistava. Predvodnik jednodecenijskog ustanka u kojem je bilo na stotine bitaka, i sam je u ratu proveo osam godina. Rad na ovoj dokumentarnoj seriji koja analizira prilike u Srbiji i ulogu Vožda Karađorđa od dana izbijanja Prvog srpskog ustanka pa do njegovog sloma, trajao je sedam godina i uključuje razgovore sa velikim brojem istoričara, akademika, etnologa, psihologa i književnika.
sr
15:04
Bajate filmske vesti
Bajate filmske vesti je dokumentarni serijal proizveden u periodu od 2014.-2016. god. u produkciji Delta Video, autora Slavoljuba Gnjatovića. To je dokumentarni kolaž u kome su korišćeni stari tekstovi iz sveta filma, časopisa FIlmski svet iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, sa ilustracijom produkcijske kuće i insertima iz filmova o kojima se priča.
sr
15:15
Zvižduk u 8
Nekoliko filmskih radnika htelo je da snimi psihološku dramu. Umesto kredita, dobili su savet: Snimajte nešto smešno - i tada ćete dobiti novac! Ideja je prihvaćena. Drama postaje muzička komedija.
sr
16:45
Košarka u kolicima
Ovaj sport deo je paraolimpijskih igara od njihovog nastanka, a igra se od četrdesetih godina prošlog veka.
sr
17:12
Sent Andreja
Dokumentarac koji govori o Sent Andreji - o geografskom položaju, istorijskom značaju i trgovačkom uticaju.
sr
17:37
Nostalgija vampira
Zašto je stari komunista vratio svoju partijsku knjižicu? Priča o bivšim borcima, njihovim osećanjima i njihovom moralu, suočenim sa ratnim zločincem koji se danas ponaša kao pobednik.
sr
18:00
Ravnica bez ptica
Ekološki kriminal podrazumeva činjenje kriminalnih akcija kojima se ugrožava čovekova životna sredina. Krivolov ugrožava opstanak brojnih vrsta ptica, a naročito je izražen u Vojvodini, gde u blizini reka postoje brojna staništa privlačna pticama. Uprkos apelima, situacija se neprestano pogoršava, a država ne čini gotovo ništa da spreči ove kriminalne aktivnosti.
sr
18:43
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
19:04
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
19:29
Karađorđe i srpska revolucija - Šuma ti je mati ()
Karađorđe, kao kreator moderne srpske države, ostao je svetao lik u narodnoj istoriji, bez obzira što mu se pripisuje niz ubistava. Predvodnik jednodecenijskog ustanka u kojem je bilo na stotine bitaka, i sam je u ratu proveo osam godina. Rad na ovoj dokumentarnoj seriji koja analizira prilike u Srbiji i ulogu Vožda Karađorđa od dana izbijanja Prvog srpskog ustanka pa do njegovog sloma, trajao je sedam godina i uključuje razgovore sa velikim brojem istoričara, akademika, etnologa, psihologa i književnika.
sr
20:20
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
21:21
Na lepom plavom Dunavu
Radnja ove serije snimljene po istoimenom filmu se odvija na luksuznom brodu tokom dvodnevnog putovanja od Beča ka Beogradu, gde iscrpljeni i frustrirani ljudi iz zapadne Evrope dolaze da se opuste i sklapaju poslove (uz pomoć alkohola, zabave i seksa) sa mladom istočnoevropskom posadom koja pokušava da zaradi dovoljno novca za beg od svojih malih, beznačajnih života.
sr
22:05
Nekrofilm
Crnohumorna melodrama o frustriranoj tinejdžerki koja izvršava samoubistvo. U mrtvačnici ona pada u šake simpatičnom bolničaru koji je nekrofil. Nastavak priče pun je iznenađenja…
sr
22:22
Zemlja istine ljubavi i slobode
1999. godine, za vreme NATO bombardovanja u Srbiji, mladi televizijski urednik provodi dane u podrumu psihijatrijske ustanove...
sr

Televizní program - Úterý, 28.5.2024

00:03
Bajate filmske vesti
Bajate filmske vesti je dokumentarni serijal proizveden u periodu od 2014.-2016. god. u produkciji Delta Video, autora Slavoljuba Gnjatovića. To je dokumentarni kolaž u kome su korišćeni stari tekstovi iz sveta filma, časopisa FIlmski svet iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, sa ilustracijom produkcijske kuće i insertima iz filmova o kojima se priča.
sr
00:15
Aleksandra
Aleksandra i njena majka, Draginja, zaljubljene su u istog čoveka, varalicu Radeta. Svaka, na svoj način, pokušava da se iskobelja iz rutine, usamljenosti, sivila i slabosti, kroz tu romansu. Aleksandra želi da pronađe svoj identitet, a Draginji je očito lakše da kontroliše i vodi mali porodični posao nego emotivni život, pa i odnos sa kćerkom.
sr
01:28
Mile Protiv Tranzicije
Mile Protiv Tranzicije je srpska televizijska serija. Serija govori o jednom čoveku, Miletu sa Čubure, koji pokušava da se bori protiv tranzicije. Mile Tranzicija je predstavljen kao pomalo uvrnut lik koji svojim stavom i komentarima stvara društvenu satiru. Gledaoce koji vole ovu vrstu humora, Mile će sigurno zabaviti u svojoj ulozi urbanog pobunjenika. Mile ne prihvata ulazak u Evropsku uniju, šengenske vize, špijune i mnogo toga drugog što dato vreme nosi sa sobom.
sr
02:06
Ritual
Aleksandar je naučnik koji je nakon eksplozije natrijum sulfata u laboratoriji ostao bez vida. Tri godine kasnije, Aleksandru i njegovoj supruzi Marti njegov mlađi brat Filip saopštava da se uskoro seli u Kanadu. Na druženju pred Filipov odlazak otkriće se neke velike porodične tajne.
sr
02:43
Majstor
Priča o čoveku koji je dobar u onome što radi i njegovi pogledi na posao i život.
sr
02:56
Zvižduk u 8
Nekoliko filmskih radnika htelo je da snimi psihološku dramu. Umesto kredita, dobili su savet: Snimajte nešto smešno - i tada ćete dobiti novac! Ideja je prihvaćena. Drama postaje muzička komedija.
sr
04:26
Košarka u kolicima
Ovaj sport deo je paraolimpijskih igara od njihovog nastanka, a igra se od četrdesetih godina prošlog veka.
sr
04:55
Festivali, festivali...
Festivali različitog sadržaja bili su zastupljeni u svim republikama SFRJ. U ovom serijalu ćemo se prisetiti nekih od najvažnijih, a dobićemo i odgovor na pitanje zbog čega su festivali u bivšoj državi bili toliko voljeni i posećeni.
sr
06:05
Zemlja istine ljubavi i slobode
1999. godine, za vreme NATO bombardovanja u Srbiji, mladi televizijski urednik provodi dane u podrumu psihijatrijske ustanove...
sr
07:30
Mali leteći medvedići
Mali leteći medvedići je očaravajuća crtana serija koja mudro kombinuje fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvedići dečji su miljenici već godinama, ali do sada nikad nisu bili zamišljeni medvedići sa krilima. Malena krila, koja našim likovima omogućuju let, dodaju nov misteriju medvedićima i još više produbljuju dečju maštu. Ekološke teme svake epizode omogućuju deci da postanu svesna važnosti zaštite okoline, a uz to se roditeljima pruža prilika da sa decom rasprave o tim temama i da ih ohrabre na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svet oko nas.
sr
08:00
Čovek i časovnik
Usamljen čovek u svojoj sobi, od drugih živih bića ima samo časovnik, čiji mu otkucaji ispunjavaju svet. Sve dok, u svom poslednjem otkucaju, časovnik ne eksplodira. Tada i čovek umire. Metafora o ograničenosti života jedinki u vremenu.
sr
08:19
Gljive iz okoline Beograda
Film govori i pokazuje kakve sve gljive rastu u okolini Beograda, sa uputstvom gledaocima da, iako su mnoge lepe, nisu sve jestive već da ih ima jako opasnih i da ih ne beru sami, bez prisustva dobrog poznavaoca gljiva.
sr
08:53
Zapišite to, doktore Rajs
Rodolf Arčibald Rajs dobio je poziv srpske vlade da dođe u Srbiju i istraži zločine austrougarske, nemačke i bugarske vojske nad civilnim stanovništvom u okupiranim teritorijama. Dokumentarni film prati njegov životni put sa posebnim osvrtom na godine provedene u istraživanju ovih zločina i ljubav koju je osećao prema srpskom narodu.
sr
09:30
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
10:01
Puno je zvezda
Serija emisija koja prati istoriju dodele nagrade Američke filmske Akademije - Oskar. Zanimljivosti o filmovima, detalji o pripremama, snimanjima i svemu ostalom što se dešavalo tokom 90 godina otkako je dodeljen prvi Oskar. Ljubitelji filma imaju priliku da se upoznaju sa ostvarenjima koja su obeležila istoriju filma, bilo da se radi o eri nemog filma ili najnovijim osvajačima statuete koja mnogima znači sve. Emisija je zaista puna filmskih zvezda, kako novih, tako i onih gotovo već zaboravljenih. Glumci, reditelji, scenaristi, kompozitori - svi koji su uspeli da se upišu u istoriju filma zauzeli su svoje mesto i u ovom serijalu.
sr
10:10
Artiljero
Mali (17 godina) navija za Crvenu zvezdu, ali se ne snalazi u okruženju huliganizma i nasilja. Od svog starijeg brata stalno sluša priče o velikim uspesima omiljenog kluba iz prošlosti, a celo njegovo okruženje uglavnom sedi i dobacuje, a niko ništa ne preduzima kako bi se prevazišla letargija. Posebno mu smeta što nema idola, nekog heroja na koga bi se ugledao. Upoznaje Anu koja je, kao i on, zainteresovana za neku posebnu akciju, samo ne može da se odluči za šta konkretno. Za to će biti zadužen Mali. On joj u poverenju saopštava svoj plan da Nemanju Vidića iz Mančestera vrati u Zvezdu. Iako joj isprva to sve izgleda naivno, ona pristaje da mu se pridruži u toj akciji. Zajedno smišljaju društvenu akciju povratka idola, ali niko ne reaguje, kao da su svi zagledani u sopstvene probleme. Ipak, njihova neverovatna energija i strast pokrenuće okruženje šireći nezaustavljivi entuzijazam, želju i kolektivni duh. Akcija je sama po sebi toliko neobična, da će postati važnija od stvarnog povratka Nemanje. Ana snima sve mobilnim telefonom i forsira srećan kraj.
sr
11:57
Ploče, luka na delti Neretve
Na ušću u Jadransko more, reka Neretva se pretvara u široku deltu s brojnim rukavcima i kracima, uslovljavajući specifičan život stanovništva ovog kraja. U Pločama, kraj delte, gradi se velika pomorska luka. Ona postaje jedno od glavnih čvorišta kopneno-pomorskog saobraćaja na jadranskoj obali.
sr
12:12
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
12:29
Mile Protiv Tranzicije
Mile Protiv Tranzicije je srpska televizijska serija. Serija govori o jednom čoveku, Miletu sa Čubure, koji pokušava da se bori protiv tranzicije. Mile Tranzicija je predstavljen kao pomalo uvrnut lik koji svojim stavom i komentarima stvara društvenu satiru. Gledaoce koji vole ovu vrstu humora, Mile će sigurno zabaviti u svojoj ulozi urbanog pobunjenika. Mile ne prihvata ulazak u Evropsku uniju, šengenske vize, špijune i mnogo toga drugog što dato vreme nosi sa sobom.
sr
13:04
Bajate filmske vesti
Bajate filmske vesti je dokumentarni serijal proizveden u periodu od 2014.-2016. god. u produkciji Delta Video, autora Slavoljuba Gnjatovića. To je dokumentarni kolaž u kome su korišćeni stari tekstovi iz sveta filma, časopisa FIlmski svet iz arhiva Jugoslovenske kinoteke, sa ilustracijom produkcijske kuće i insertima iz filmova o kojima se priča.
sr
13:13
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
14:14
Karađorđe i srpska revolucija
Karađorđe, kao kreator moderne srpske države, ostao je svetao lik u narodnoj istoriji, bez obzira što mu se pripisuje niz ubistava. Predvodnik jednodecenijskog ustanka u kojem je bilo na stotine bitaka, i sam je u ratu proveo osam godina. Rad na ovoj dokumentarnoj seriji koja analizira prilike u Srbiji i ulogu Vožda Karađorđa od dana izbijanja Prvog srpskog ustanka pa do njegovog sloma, trajao je sedam godina i uključuje razgovore sa velikim brojem istoričara, akademika, etnologa, psihologa i književnika.
sr
15:15
Čekaj me ja sigurno neću doći
Nakon raskida sa Teodorom, Alek je očajan i depresivan. Ona se zaljubljuje u Nemanju, koji pak pati za Marinom. Marinu privlači Alek. Svako od njih čezne za srećom, koju neizostavno donosi neko drugi, ko njih u tom trenutku ne želi.
sr
16:54
Sedam pitanja
Film studenta Fakulteta dramskih umetnosti, rađen kao ispitni rad iz predmeta Dokumentarni i namenski film. Ispovest žene u trećem dobu o svom životu.
sr
17:08
Čovek i časovnik
Usamljen čovek u svojoj sobi, od drugih živih bića ima samo časovnik, čiji mu otkucaji ispunjavaju svet. Sve dok, u svom poslednjem otkucaju, časovnik ne eksplodira. Tada i čovek umire. Metafora o ograničenosti života jedinki u vremenu.
sr
17:27
Gljive iz okoline Beograda
Film govori i pokazuje kakve sve gljive rastu u okolini Beograda, sa uputstvom gledaocima da, iako su mnoge lepe, nisu sve jestive već da ih ima jako opasnih i da ih ne beru sami, bez prisustva dobrog poznavaoca gljiva.
sr
18:01
Zapišite to, doktore Rajs
Rodolf Arčibald Rajs dobio je poziv srpske vlade da dođe u Srbiju i istraži zločine austrougarske, nemačke i bugarske vojske nad civilnim stanovništvom u okupiranim teritorijama. Dokumentarni film prati njegov životni put sa posebnim osvrtom na godine provedene u istraživanju ovih zločina i ljubav koju je osećao prema srpskom narodu.
sr
18:37
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
18:58
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
19:23
Karađorđe i srpska revolucija
Karađorđe, kao kreator moderne srpske države, ostao je svetao lik u narodnoj istoriji, bez obzira što mu se pripisuje niz ubistava. Predvodnik jednodecenijskog ustanka u kojem je bilo na stotine bitaka, i sam je u ratu proveo osam godina. Rad na ovoj dokumentarnoj seriji koja analizira prilike u Srbiji i ulogu Vožda Karađorđa od dana izbijanja Prvog srpskog ustanka pa do njegovog sloma, trajao je sedam godina i uključuje razgovore sa velikim brojem istoričara, akademika, etnologa, psihologa i književnika.
sr
20:20
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
21:21
Na lepom plavom Dunavu
Radnja ove serije snimljene po istoimenom filmu se odvija na luksuznom brodu tokom dvodnevnog putovanja od Beča ka Beogradu, gde iscrpljeni i frustrirani ljudi iz zapadne Evrope dolaze da se opuste i sklapaju poslove (uz pomoć alkohola, zabave i seksa) sa mladom istočnoevropskom posadom koja pokušava da zaradi dovoljno novca za beg od svojih malih, beznačajnih života.
sr
22:03
Asterionov dom
Ispitni film studenata Fakulteta dramskih umetnosti napravljen u maniru klasičnih horora, sa elementima eksperimentalnog filma.
sr
22:22
Vizantijsko plavo
Priča o ljubavi dvoje mladih koji pripadaju različitim sredinama. Ona je lepa, uspešna i neobična devojka od dvadesetak godina, dobrog materijalnog stanja, a on je sasvim različitog porekla, pošten, siromašan. Ona voli igru, rizik, duhovita je, brza u odlukama, pomalo cinična u odnosu sa muškarcima. Studira matematiku i vešto barata svojim kompjuterom u koji beleži svoju intimu. Taj emotivni odnos sa mašinom pokazuje da je ona u stvari usamljena. Mladiću ništa nije dato samo po sebi i on to prihvata. Stvari mu neprekidno izmiču iako nije bez talenta, inteligencije i prikrivene energije. Potraga za rešenjem tajnog četvrtog elementa egipatski plave boje srednjevekovnih ikonopisaca, predstavlja njegovu opsesiju...
sr