Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

ТБ-гід - п'ятниця, 19.04.24

00:02
Syyttäjä Imma Tataranni
Imma paiskii töitä yötä myöten, Pietro saa eteensä kylmääviä todisteita, eikä kukaan oikein tiedä miten tästä jatketaan. Mutta Imman sitkeä taistelu oikeuden toteutumiseksi jatkuu.
fi
07:50
BUU-klubben
Perjantai 19.4.2024 19.04.2024 07:50.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:30
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Tällä kertaa hankitaan lisää voimaa ja aerobista kuntoa. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
08:50
Spotlight
Spotlight testaa, kuinka kauan uusi T-paita kestää päivittäistä käyttöä. Kolme koehenkilöä käyttää halpaa, keskihintaista ja kallista paitaa, ja lopuksi selvitetään paitojen kunto. Niistä tutkitaan myös kemikaalijäämät. Kuinka kauan vaatteiden oikeastaan oletetaan kestävän? Toimittaja: Louise Bergman.
fi
09:20
Itämeren monet kasvot
Itämeri on maailman toiseksi suurin murtovesialue. Nuori matala meri tarjoaa runsaasti erilaisia elinympäristöjä. Huojuvissa rakkolevämetsissä viihtyvät monet eläinlajit. Hieman syvemmällä pohjalla kukoistavat kirkkaanpunaiset punalevät. Sinisimpukkayhdyskunnat muistuttavat koralliriuttoja, ja niissä voi olla kymmeniä tuhansia simpukoita neliömetriä kohti. Ohjaaja: Nils Munsterhjelm, Suomi 2024.
fi
09:50
Studio 65
Kun aviopari kasvaa erilleen, suhteen voi tajuta olevan ohi myös myöhäisessä elämänvaiheessa. Taiteilija Cecilia Ceder on nyt 76-vuotias. Hän otti vaikean askeleen kohti avioeroa 60-vuotiaana. Tällä kertaa puhutaan avioerojen määrän jyrkästä kasvusta yli 65-vuotiaiden ikäryhmässä.
fi
10:20
Maajussin luontokuvat
Norjalaisessa sarjassa seurataan luontokuvaaja Josteinin elämää Telemarkin alueen kauniin luonnon keskellä. Jostein on muuttanut kaupungista maalle hoitamaan maatilaa yhdessä vaimonsa Maj-Lenan kanssa. Petolinnut ovat kuvauksellisia, mutta myös nälkäisiä. Ne seuraavat katseellaan tilan vapaana kuljeskelevia lintuja. Josteinille ja Maj-Lenalle linnut merkitsevät sekä toimeentuloa että kuluja. Osa 3 /10. (Fotobonden, Sesong 2, T: NRK, 2021)
fi
11:00
Tarinoita pikkukaupungista
Tammisaari oli parinsadan vuoden ajan Ruotsin valtakunnan pienin kaupunki. Nykyään Tammisaaren vanha kaupunki on pääkaupunkiseudun eläkeläisten kesäparatiisi.
fi
12:00
Norjan radion sinfoniaorkesteri esittää
Jon Øivind Nessin uusi, virtuoosimainen pianokonsertto sävellettiin pianisti Sanae Yoshidalle. Häntä säestää Norjan radion orkesteri kapellimestari Petr Popelkan johdolla. T: NRK, Norja
fi
12:35
Fatin valinta
Fati meni naimisiin 16-vuotiaana ja on nyt viiden lapsen äiti. Fati on muuttanut miehensä perässä Italiaan, mutta on tyytymätön rasistiseen ja vihamieliseen maahan, joka ei osoittautunutkaan paratiisiksi. Hän palaa Italiasta takaisin kotimaahansa pitämään huolta lapsistaan. Hän joutuu kohtaamaan yhteisönsä juorut ja epäonnistujan maineen. Generation Africa -sarjan dokumenttielokuvassa Fati tekee kaikkensa saadakseen takaisin lapsensa, jotka hänen ex-miehensä perhe on häneltä vienyt. O: Fatimah Dadzie, T: 1082 Films, Steps, Arte France. (Fati's Choice, Kamerun / Etelä-Afrikka 2022)
fi
13:20
Backstreet Girls - pandemiakomedia
On vuosi 2021. Legendaarinen norjalainen rockbändi Backstreet Girls on pandemian takia eristyksissä Oslossa ja odottaa pääsevänsä soittamaan rockia ensimmäistä kertaa yli vuoteen. Värikästä keikkaelämää jo vuodesta 1986 viettänyt bändi on kokenut monenlaista, mutta ei pandemian aiheuttamaa tylsyyttä ja apatiaa. Spinal Tap mainittu! Ohjaaja Ole Magnus Storberget luonnehtii itse elokuvaansa pandemiakomediaksi. (Backstreet Girls - en farligere variant, Norja 2021)
fi
14:15
Gran Hotel
Àngela on hädissään: Andrés on turvassa niin kauan, kuin ruumista ei ole löytynyt. Mutta entä jos se löytyy? Laura pilailee miehensä kustannuksella. Diego saa taas uuden vihjeen, mutta keneltä? Ja miksi?
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Pían synnytys näyttää kestävän normaalia kauemmin. Jimena yrittää saada Manuelia kiinnittämään huomion itseensä, mutta tällä on ajatuksissa ihan jotain muuta. Kuinka käy Jimenan suunnitelmien? Salvadorin päätä ei saa käännettyä María, eikä Lopekaan. Eräs tärkeä kirje saapuu kartanoon.
fi
16:00
Gran Hotel
Alicia löytää äitinsä huoneesta raskauttavan todisteen. Andrésin elämä on ohuen langan varassa. Voiko mikään häntä enää pelastaa? Diegon henkinen tasapaino häilyy, eikä hän suinkaan ole ainoa.
fi
16:47
Elokuvan sydämessä
Lisää puhetta klassikosta. Mikko Kouki, Dome Karukoski ja Kalle Kinnunen keskustelevat Orson Wellesin noir-klassikosta.
fi
17:12
Rakkaudesta taloon
Talon etuovi edusti puusepän parasta osaamista. Komea ulko-ovi viesti ohikulkijoille asukkaiden varallisuudesta ja asemasta.
fi
17:25
Veljesten keittiössä
Mitä pikemmin, sen parempi - tämä on joskus tilanne missä tahansa keittiössä. James ja Adam tarjoavat esimerkkejä nerokkaista ruokalajeista, jotka voi valmistaa alle kymmenessä minuutissa.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 19.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 19.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Perjantai 19.4.2024 19.04.2024 18:00.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
18:40
Koiraperheet käytöskoulussa
Mitä tehdä, kun karvainen kaveri puree, haukkuu ja käyttäytyy huonosti? Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik auttaa erilaisia koiraperheitä.
fi
19:23
Yksi kaupunki - yksi tarina
Kiehtovia tarinoita ruotsalaiskaupunkien historiasta.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 19.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:54
Norja ilmasta nähtynä
Koe Norja ilmasta käsin.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Kausi 2, 12/16. Kun oma elämä on hakusessa, parhaankin syyttäjän on joskus hankalaa erottaa mikä on muna, mikä kana. Joskus asiat etenevät vain sen vuoksi, että joku haluaa antaa ratkaisevan vihjeen.
fi
21:00
Tuli ratsain vieras mies
1940-luvulle sijoittuva lännendraama ylpeästä naisesta, joka yrittää sisukkaasti ja naapurin avulla säilyttää entisen kosijan tavoitteleman karjatilan. Pääosissa: Jane Fonda, James Caan, Jason Robards, Richard Farnsworth, Jim Davis ja Mark Harmon. Ohjaaja: Alan J. Pakula. (Comes a Horseman, USA 1978)
fi
22:55
Seikkailijoitten luvattu maa
Lännenklassikko seikkailijasta, joka aikoo lyödä rahoiksi ajamalla karjalauman villin erämaan halki aina kultakuumeen valtaamaan Alaskaan asti. Pääosissa: James Stewart, Ruth Roman ja Walter Brennan. Ohjaaja: Anthony Mann. (The Far Country, USA 1954)
fi

ТБ-гід - субота, 20.04.24

07:30
Kulttuuria äärirajoilta
Chai Chunya on tekemässä elokuvaa. Kiina on kiristänyt otettaan riippumattomista elokuvantekijöistä, ja Chai koettaa löytää näyttelijöitä kotikylästään ystäviensä ja sukulaistensa joukosta.
fi
08:00
Elämäni eläimet: Eläinsairaalassa
3/10. Kaksi tonnia painavan sarvikuonon siirtäminen ei ole pikku juttu, ja kun siirrettäviä jättiläisiä on vielä toinenkin, niin koville ottaa. Nisse-koiralle tilataan eläinlääkäri kotiin leikkaamaan kynsiä.
fi
08:30
Unelmapuutarha
Johan löytää Smålandissa uuden suuren rakkautensa - puutarhanhoidon! Nyt hän haluaa muuttaa valtavan nurmikentän jättimäiseksi kukkapenkiksi. Eikä siinä vielä kaikki: Johan menee vielä pidemmälle ja luo suurelle tontille useita erilaisia tiloja. Samaan aikaan kun Johan on löytänyt elämänsä intohimon, hänen poikaystävänsä Angus haluaa palata Lontooseen, ja välimatka heidän välillään kasvaa.
fi
09:30
Stugor
Mitkä ovat tämän päivän mökkirakentamisen trendit? Sen tietää Olavi Kujanen, joka on myynyt tuhansia mökkejä. Lisäksi käydään Seurasaaren ulkomuseossa ja 1970-luvun mallimökissä.
fi
10:00
Matkakumppanit
Bloggari "Underbara Clara" Lidström lähtee verestämään Teneriffan-muistojaan yhdessä tv-kokki Susanne Jonssonin kanssa. Mitä aito kanarialainen keittiö tarjoaa ja millaista on stand up -melonta?
fi
10:30
Veljesten keittiössä
Mitä pikemmin, sen parempi - tämä on joskus tilanne missä tahansa keittiössä. James ja Adam tarjoavat esimerkkejä nerokkaista ruokalajeista, jotka voi valmistaa alle kymmenessä minuutissa.
fi
11:00
Huutokauppakesä
Hillerstorpissa asuvat kaverukset Louise Sjögren ja Hanna Svensson saavat vastaansa mariestadilaiset ystävykset Henrik Larssonin ja Johan Gotthardssonin. Kumpi pareista tekee parempia löytöjä Ljusfallshammarin huutokaupassa? Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand. Ruotsalainen huutokauppasarja.
fi
12:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kausi 2, 46/119. Martinan ja Curron suunnitelmat ovat aivan muuta mitä markiisi ja Lorenzo suunnittelevat. Onnistuvatko Janan ja Abelin ponnistelut Ramonan parantamisessa? Palveluskunta tekee kaikkensa kerätäkseen rahaa Salvadorin leikkausta varten. Lopulta Simonan ja Candelan on kerrottava totuus Carlosin piilottelusta.
fi
13:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Salvador on edelleen tietämätön palvelusväen keräyksestä. Cruzin päänsärkynä on taas Jimena, jonka mielessä on Manuelin suostuttelu Madridin muuttoon. Ramonan hoidossa seuraa takapakkia, samoin Curron suunnitelmat ovat hataralla pohjalla.
fi
13:57
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kartanoon tulee vipinää kun Martinan katoaminen huomataan. Abelin ja Janan ystävyys syvenee Ramonaa hoitaessa. Jimenan äiti painostaa tytärtään kertomaan miksi hän on niin innokas muuttamaan Madridiin.
fi
14:57
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Tunnustuksensa jälkeen Jimena haluaa seurata äitinsä arvokkaita neuvoja. Martina taas kieltäytyy antamasta mitään selitystä Currolle. Kokit saavat mukavia uutisia Carlosilta. Onko jo kohta Pían lapsen syntymän aika?
fi
15:56
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Pían synnytys näyttää kestävän normaalia kauemmin. Jimena yrittää saada Manuelia kiinnittämään huomion itseensä, mutta tällä on ajatuksissa ihan jotain muuta. Kuinka käy Jimenan suunnitelmien? Salvadorin päätä ei saa käännettyä María, eikä Lopekaan. Eräs tärkeä kirje saapuu kartanoon.
fi
17:00
Elokuvan sydämessä
Lisää puhetta klassikosta. Mikko Kouki, Dome Karukoski ja Kalle Kinnunen keskustelevat Orson Wellesin noir-klassikosta.
fi
17:25
Studio 65
Léonore Ekstrand teki läpimurtonsa näyttelijänä 63-vuotiaana. Pia Ohlson myi eläkkeelle jäätyään koko omaisuutensa ja lähti Etelä-Amerikkaan. Herdis Molinderista tuli esikoiskirjailija 94-vuotiaana. Tämän jakson vieraat ovat toteuttaneet unelmansa vanhoilla päivillään. Mitä sellaista yhteistä heillä on, mikä saa heidät uskaltamaan?
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 20.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 20.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
Små uppfinnare
Tiesitkö, että sitruunoilla voi sytyttää hehkulampun? Nicolen keksintö valaisee hienosti hämärässä laboratoriossa. Testiryhmä puolestaan kokeilee, mitä tapahtuu, kun kopauttaa vasaralla sinistä perunajauhoa. Parad Media, 2021.
fi
18:08
Raksajengi
Vanha Jykä on väsynyt ja Kaisa tahtoo piristää häntä tekemällä päivän työn huimalla vauhdilla. Mutta kiireessä turvajärjestelyt unohtuvat Kaisalta tyystin.
fi
18:19
Idefix ja voittamattomat
Nuori gallialaislaulaja Poppix esittää kapinalaulujaan Parisiumin kaduilla. Roomalaiset haluavat heittää hänet tyrmään, mutta onneksi voittamattomat pitävät silmänsä auki. Kaikki ei kuitenkaan mene ihan suunnitelmien mukaan.
fi
18:31
Home Sweet Rome!
Vaikka Lucy ja Kyla asuvat nyt eri maissa, he tekevät kaikkensa juhliakseen suosikkijuhlaansa yhdessä. Onnistuvatkohan Lucy ja Francesca kokkaamaan yhdessä Lucyn äidin kuuluisaa juustomakaronivuokaa? Ja saako Kyla viedä kookospähkinöitä lentokoneeseen?
fi
18:56
6 päivää zeniin
Kokeen toisena päivänä nuorten on halattava puuta. Se osoittautuu haastavaksi Sallylle ja Mathiakselle, jotka saavat harjoituksen aikana naurukohtauksen. Nuorten välille on syntymässä ryhmähenkeä, ja Bertram etsii paikkaansa joukossa.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 20.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 20.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:39
Sportnytt 20.04.2024 19:39.
Sportnytt 20.04.2024 19:39.. Urheilu-uutisia.
fi
19:50
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Siitä on pian kaksi vuotta, kun Barbara Heinonen osti vanhan kansanopiston Paraisilta. Äkkiä hänestä oli tullut seitsemän vanhan kiinteistön omistaja. Ero aiempaan työhön Maarianhaminan kaupunginjohtajana ja poliitikkona Paraisilla on suuri, mutta Barbara nauttii siitä, että voi antaa kansanopistolle vähitellen uuden elämän. Toimittaja: Marie Söderman.
fi
20:00
Mark Rothkon maailma
Mark Rothko (1903 - 1970) oli yhdysvaltalainen taidemaalari, joka tunnetaan ennen kaikkea suurista abstrakteista teoksistaan. Miten maailman tapahtumat kuten toinen maailmansota vaikutti Rothkon taiteelliseen ilmaisuun? Miten hän työsti suuria teoksiaan? Ohjelmassa tutustutaan Rothkon taiteelliseen tuotantoon ja henkilökohtaiseen elämään. Tuotanto: Cinétévé/Arte, Ranska 2023.
fi
20:53
Word!
7/7 Ajankohtainen Vladimir-protesti on turkulaisen Joel Falken kannanotto. Täysin eri tavalla ajattelevan ihmisen näkökulma kiinnostaa ja lopputuloksena on biisi. Minkälaisen sanoituksen se saa, kun kohteena on eräs kaikkien tuntema Vladimir?
fi
21:00
Shakaali
Frederick Forsythin romaaniin perustuva jännäriklassikko salamurhaajasta, jonka kohteena on Ranskan tarkoin vartioitu presidentti Charles de Gaulle. Pääosissa: Edward Fox, Delphine Seyrig. Ohjaus: Fred Zinnemann. (The Day of the Jackal, Britannia 1973)
fi
23:17
Tarinat jotka valvottavat minua öisin
Lyhytelokuva 8-vuotiaasta Oscarista, joka pitää mekoista. Perheensä huolestuneen katseen alla itsepäinen poika vahvistaa ainutlaatuisuuttaan. Ohjaus Jeremy van der Haegen. (Stories keep me awake at night, Belgia 2020)
fi
23:50
Creature from the black lagoon
Hirviöelokuvien tunnelmallisessa klassikossa fossiileja Amazonin sademetsästä etsivä retkikunta kohtaa esihistoriallisen olennon, joka on kuin kalan ja ihmisen risteytymä. Ohjaaja: Jack Arnold. Pääosissa: Richard Carlson ja Julie Adams. (Creature from the Black Lagoon, USA 1954)
fi