DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

TV-guide - söndag, 2024-05-05

00:50
Explainer
Årets klimatopmøde fik en hæsblæsende start. På første dag blev alle verdens lande enige om betingelserne til en ny fond, som skal hjælpe fattige og sårbare lande med de tab og skader, som klimaforandringerne medfører. Men er fonden nok til at betale alle de skader, som de rige lande har skabt?
da
DR2
01:00
VM stafet
Skal Danmark have stafethold med ved sommerens OL-atletik? Det bliver afgjort i denne weekend, hvor der løbes World Athletics Relays, som er et mini-VM i stafetløb og fungerer som kvalifikationsstævne til OL. Danmark er med i 4x100 meter disciplinen både hos mænd og kvinder. Sidstnævnte var også med ved OL i 2021, mens mændene skal forsøge at kvalificere sig til OL for første gang i nyere tid. I dag byder på indledende heats, inden det i morgen gælder finalerne. Det hele finder sted i Nassau, hovedstaden i Bahamas. Kommentatorer: Henrik Liniger og Tobias Boldt.
da
DR2
04:30
Explainer
I den seneste tid har opioider fanget flere og flere unge i et virkelig farligt misbrug. De ellers receptpligtige piller købes som et rusmiddel eller til at lette presset i hverdagen, men det kan lynhurtigt tage overhånd. For risikoen for afhængighed er indlejret i den måde, opioider virker på kroppen.
da
DR2
04:40
The Rise and Fall of Boris Johnson
Boris Johnson får sin Brexit-sejr. Bookmakerne spår ham til at blive den næste udenrigsminister efter David Cameron, men hans partner og gamle Oxford-ven Michael Gove vil ikke støtte ham. Udmanøvreret og langt fra magten lægger Boris nye planer og vender snart tilbage for at hævne sig.
da
DR2
05:30
Military Masterminds
Det har ændret militærhistorien for evigt at bruge styrken fra forskellige værn til at øge kampkraften mod en fjende. Men når man skal kombinere værnene, kræver det ufatteligt meget planlægning, beslutsomhed og autoritet. Her udforsker vi, hvordan de fire krigsgenier Bernard Montgomery, William Westmoreland, Georgy Zhukov og Norman Schwarzkopf brugte kampkraft på flere måder til at knække en modstander og opnå sejr.
da
DR2
06:25
Ancient Engineering
Vand er livsvigtigt for menneskeheden. Vi kan ikke overleve uden. Landbrug og vandveje har været afgørende for civilisationernes udvikling. Sejlads, handel og indtægter afhang - og afhænger stadig - af store vandveje og kanaler. Fra Mesopotamien til Aztekerriget, fra Suidynastiet i Kina til Herodes' havn i Judæa og naturligvis Suezkanalen og Venedig. Hvordan frigjorde fortidens ingeniører vandets potentiale?
da
DR2
07:15
Forunderlige fyrtårne II
Det Irske Hav, 1801. To mænd er på vagt i et fyrtårn 32 km fra Pembrokeshires kyst, da den ene omkommer i en storm. Den anden er bange for at blive anklaget for mord. I stedet for en traditionel begravelse til søs, beholder han liget, indtil han bliver afløst. Men der går fire måneder, og i mellemtiden er han blevet sindssyg. I dag ligger Smalls-fyrtårnet på samme sted. Men hvad er dets gådefulde historie?
da
DR2
08:00
Nyheder fra Grønland
Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:10
Station 13
Lena er godt træt af Eriks tilnærmelser - indtil hun finder ud af, at hans middagsplaner slet ikke gælder hende.
da
DR2
12:40
 Station 13
Det starter som en stille aftenvagt på stationen, men freden bliver kortvarig. Der indløber melding om, at en 15-årig knægt kører vildt rundt i en stjålen BMW.
da
DR2
13:10
 Huset på Christianshavn
Det knager i parforholdene i huset på Christianshavn. Bølgerne går højt, hårde ord bliver sagt, og kufferter bliver pakket. Men hos Emma i Rottehullet - den lokale beværtning på den anden side af gaden - falder gemytterne til ro.
da
DR2
13:35
 Huset på Christianshavn
Familien Olsens ægteskabelige situation bliver en smule anstrengt, da fru Olsen begynder at tage køretimer. Og da hun har tænkt sig at få job som taxachauffør. Og måske er en smule forelsket i sin kørelærer.
da
DR2
14:00
Gudstjenesten
Manuskriptforfatter og TV-vært Adam Price er sammen med vært Sofie Østergaard taget til gudstjeneste, der hylder Grundtvig og folkeligheden. For som præst Sigurd Stubbergaard siger, så er Grundtvig hjørnestenen i vores samfund. Det sætter Adam snart fokus på i en ny serie om Grundtvig på DR. Derfor taler de tre efter gudstjenesten om, hvorfor netop Grundtvig betyder så meget.
da
DR2
15:00
VM stafet
Bahamas' hovedstad, Nassau, er vært for World Athletics Relays, som er et mini-VM i stafetløb og fungerer som kvalifikationsstævne til OL. Danmark er med i 4 x 100 meter-disciplinen både hos mænd og kvinder, og mens sidstnævnte var med ved OL i 2021, skal mændene forsøge at kvalificere sig til OL for 1. gang i nyere tid. I dag byder på indledende heats, inden det i morgen gælder finalerne. Hos kvinderne er Ida Karstoft, Mette Graversgaard, Emma Bomme, Astrid Glenner-Frandsen, Mathilde Kramer og Klara Loessl udtaget, mens mændenes trup består af Simon Hansen, Kojo Musah, Rasmus Klausen, Frederik Schou-Nielsen, Tobias Gorgon-Larsen og Jacob Hvorup. Kommentatorer: Henrik Liniger og Tobias Boldt.
da
DR2
18:30
Explainer
Er du for ung til at huske sommeren i 1992 og den historiske EM-sejr? Eller vil du blot genbesøge den sommer? Så kommer vi dig til undsætning, for vi har gravet dybt i DR's arkiver. Vi har derfor samlet hele historien om vejen til den danske EM-triumf - KUN fortalt gennem tv- og radioklip fra ugerne op til sejren, hvor danskerne endte med at eksplodere i en rød-hvid glædesrus, da det daværende landshold mod al forventning vandt europamesterskabet. Og historien starter faktisk med, at Danmark slet ikke kvalificere sig til at spille med i EM det år.
da
DR2
18:40
24 timer vi aldrig glemmer
Fem års tysk besættelse slutter med sprudlende glæde og blodigt drama. Kendte og ukendte danskere fortæller om et af de gladeste, men også et af de blodigste døgn i danmarkshistorien. Fra tyskernes kapitulation om aftenen d. 4. maj, til de første engelske soldater ankommer til København dagen efter. Fra Skagen til Gedser går titusinder af begejstrede danskere på gaderne i en lykkerus, men samtidig er der voldsomme skyderier i gaderne mellem modstandsfolk og tyskerhåndlangere, og tusinder blev anholdt. Blandt de medvirkende er skaberen af "Matador", forfatteren Lise Nørgaard, og den dengang 13-årige Klaus Rifbjerg samt kendte modstandsfolk som Gunnar Dyrberg fra Holger Danske og Per Gylling Mortensen fra BOPA.
da
DR2
19:30
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Op gennem 1900-tallet bliver de sjove syngepiger populære. Gry Jexen møder datteren til syngepigen Rut Lund, der både var enlig mor og såkaldt humørpige med kontrakt på, at hun ikke måtte tabe sig. På Bakkens Hvile er sæsonen nu i fuld gang, og Ann Farholt synger om MeToo og krænkelser.
da
DR2
20:00
 La storia
Rom, 1940. Den enlige mor Ida Ramundo er jøde, men holder det skjult af frygt for at blive deporteret. I januar 1941 bliver der vendt op og ned på hendes liv. En tysk soldat voldtager hende. Ida er forpint og skamfuld. Hun opdager, at hun er gravid, og en dag føder hun et spædbarn med smukke blå øjne.
da
DR2
21:00
Er der en arkitekt til stede
Hvordan går det til, at en splinterny skole bliver en kæmpe skandale? Det undersøger Ane Cortzen, når hun tager til Skærbæk og spørger, om der har været en arkitekt til stede under opførelsen af Tønder Kommunes største offentlige byggeri nogensinde.
da
DR2
21:30
Gåden om Thyra
Vært og historiker Cecilie Nielsen har fået kendskab til et helt nyt forskningsresultat, der løser en mere end 1000 år gammel gåde om den mest ikoniske runesten i verden: den store Jellingsten. Samtidig viser nyheden sig at kunne være en afgørende brik til at forstå en af de mest markante og gådefulde kvinder i danmarkshistorien: Thyra.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Jagten på de sidste naziforbrydere
I mere end 50 år har Beate og Serge Klarsfeld opsporet og afsløret nazistiske krigsforbrydere over hele verden. De har medvirket til at stille den berygtede Gestapo-chef Klaus Barbie, kendt som "Slagteren fra Lyon", for retten. Nu hvor de er i 80'erne, fortsætter de deres indsats mod nynazister og holocaustbenægtere. Her dykker vi ned i parrets fortid, kærlighed og nuværende kamp for retfærdighed.
da
DR2
23:40
Istedgade overgiver sig aldrig - Oprør mod nazisterne
I sommeren 1944 har københavnerne fået nok af den tyske besættelse. De går på gaderne, bygger barrikader og smadrer nazistiske ejendomme. Oprøret begynder i Istedgade, men breder sig hurtigt til de andre arbejderkvarterer. Tyske soldater og danske nazister svarer igen med at skyde vildt omkring sig i gaderne. Det udvikler sig til nogle af de blodigste og dramatiske dage i danmarkshistorien.
da
DR2

TV-guide - måndag, 2024-05-06Nu

00:41
Alt forladt
Dybt inde i Rold Skov i Nordjylland ligger det sted, hvor kongehuset og den danske regering skulle overleve og styre Danmark, hvis atomkrigen brød ud. De to urban explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff går på opdagelse i de mørke tunneler og forestiller sig livet under jorden efter ragnarok.
da
DR2
01:00
VM stafet
Så gælder det finalerne ved World Athletics Relays, det største internationale mesterskab for stafetløb. Og i dag skal OL-billetterne endeligt fordeles i de olympiske stafetdiscipliner, ligesom vi også skal finde vinderne af dette mesterskab. Danmark er med i 4x100 meter, både hos mænd og kvinder, og håbet er naturligvis dansk OL-kvalifikation. I første omgang skal der løbes opsamlingsheats efter gårsdagens indledende runde, inden det midt på natten gælder finalerne foran et entusiastisk publikum på Bahamas. Kommentatorer: Henrik Liniger og Tobias Boldt.
da
DR2
04:30
Inside the Order of the Solar Temple
Efter de tragiske begivenheder i Schweiz og Canada tror alle, at det er slut med efterforskningen af Soltemplets Orden. Lige indtil man finder 16 delvist forkullede lig anbragt i en rundkreds i en skov i Frankrig. Ligene viser sig også at være medlemmer af ordenen. Ofrenes familier kæmper for at få svar på, om deres afdøde var udsat for manipulation. Snart retter mistanken sig mod musikeren Michel Tabachnik.
da
DR2
05:20
Kriminalfotograferne
Mord og selvmord var nogle af de historier, der solgte flest formiddagsaviser i 1980'erne og 90'erne. Men hvor gik grænsen for, hvilke billeder man kunne bringe i bladene? Hvornår var fotografen gået for tæt på? Det har den tidligere kriminalfotograf Søren Weiss sat sig for at undersøge. Ekstra Blads fotografen Gert Jensen var tilstede, da en sindsforvirret mand forsøger at tage sit eget liv ved at kaste sig ud fra et vindue på fjerde sal. Gert modtog prisen for årets bedste fotoserie for de dramatiske billeder fra selvmordsforsøget.
da
DR2
05:50
De siste dødsdømte
Ragnar sidder i sin celle og lytter efter præstens skridt. Bliver han den sidste, som må dø, eller den første, som slipper for at blive skudt?
da
DR2
06:35
History's Greatest Heists
New York, 1978. Et kup i JFK-lufthavnen er planlagt til mindste detalje. Mafialederen Jimmy Burke har fået et insidertip: Millioner af dollars vil være låst inde weekenden over. Han sender seks bevæbnede gangstere ind i Lufthansas fragtbygning kl. 03.00 mandag morgen. De slipper afsted med over 5,8 millioner dollars. Men så begynder potentielle vidner at forsvinde - og dø. Filmen "Goodfellas" er inspireret af begivenhederne.
da
DR2
07:15
Bettany Hughes' Grand Tour - From Paris to Rome
Bettany Hughes er nået til Firenze, renæssancens vugge, hvor mesterværker som "Venus' fødsel" af Bottichelli og Michelangelos marmorstatue af David er udstillet. Her kommer en lille historie om Davids næse og lidt marmorstøv for dagens lys. Så er det videre til Comosøen, hvor berømtheder fra Napoleon til George Clooney nyder deres gode liv. Og i Milano får Bettany svar på, hvorfor skønhed og mode er værd at nyde.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
13:30
VM stafet
Så gælder det finalerne ved World Athletics Relays, det største internationale mesterskab for stafetløb. Og i dag skal OL-billetterne endeligt fordeles i de olympiske stafetdiscipliner, ligesom vi også skal finde vinderne af dette mesterskab. Danmark er med i 4x100 meter, både hos mænd og kvinder, og håbet er naturligvis dansk OL-kvalifikation. I første omgang skal der løbes opsamlingsheats efter gårsdagens indledende runde, inden det midt på natten gælder finalerne foran et entusiastisk publikum på Bahamas. Kommentatorer: Henrik Liniger og Tobias Boldt.
28%
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:30
Unsere Kontinente
For 15.000 år siden blev Nordamerika i en periode landfast med Asien. Mammutter og rensdyr migrerede til det nordlige Canada, efterfulgt af mennesker, som levede som jægere og samlere. Inuitterne tilpassede sig den ekstreme kulde. Sydpå, i Yucatan, skabte mayaerne en unik civilisation. Og i Mexico formede vulkanerne menneskets udvikling i området. Hvad betyder den ekstreme natur for fortidens og nutidens kulturer på kontinentet?
da
DR2
18:25
Bettany Hughes' Grand Tour - From Paris to Rome
Den sidste bid af rejsen går fra Amalfikysten, hvor kunstnere og forfattere har nydt lokale delikatesser og ladet sig inspirere af den overvældende kystlinje. Derfra sejler Bettany til Capri, hvor hun dykker ned til det romerske riges "Las Vegas", en skjult juvel under havet. Og endelig når hun til den evige by, Rom, hvor hun får helt unik adgang til Pantheon, og de lokale afslører hemmelighederne bag "la dolce vita".
da
DR2
19:10
Ancient Engineering
Den længste er 160 km lang, og nogle når en højde på 300 meter. Broer. De strækker sig over floder, oceaner og sågar kontinenter. De er essentielle for rejser, kommunikation og handel - og militær strategi. Fra Helix-broen i Singapore over Vietnams Gyldne Bro til Gateshead Millennium-broen i Newcastle. Tekniske fremskridt i årtusinder har bidraget til udviklingen af de spektakulære broer, der kendetegner vores moderne tidsalder.
da
DR2
20:00
 You Were Never Really Here
Joe er en brutal og martret krigsveteran, der lever af at opspore forsvundne piger. Da en senators teenagedatter bliver kidnappet, hyres Joe til at redde hende. Joes mission fører ham dybt ind i en korrupt og ultravoldelig underverden, der også bringer ham i kontakt med hans eget indre mørke og hans længsel efter udfrielse.
da
DR2
21:25
Er der en arkitekt til stede
På solskinsøen har to rækker af nybyggede klodser skabt drama i den lille fiskerby Tejn. De nye havnehuse er blevet placeret så langt ude i vandkanten, at havet har ædt sig ind på dem. Ane Cortzen undrer sig over, om der virkelig har været en arkitekt til stede.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Tom Cruise - For evigt ung
Han er svær at sætte i bås. Skuespilleren Tom Cruise er kendt for sit store talent, charmerende smil og ungdommelige maskulinitet. Han blev et amerikansk ikon efter sit gennembrud i filmen "Top Gun". Men selv om den berømte stjerne i lang tid har været en af Hollywoods bedst betalte skuespillere, så er han også en forpint sjæl, hvis privatliv og medlemsskab af Scientology til stadighed vækker opsigt i medierne.
da
DR2