CS Mystery

CS Mystery

CS Mystery (bývalý Kinosvět) to je svět záhad a paranormálních jevů, svět válek i zločinů, ale i konspirací a alternativní historie. Cestování světem i vesmírem, objevování nečekaných, ale o to zajímavějších událostí, příběhů a skrytých tajemství. Dokumentární Kinosvět tak v prosinci 2019 nabude název CS Mystery, aby lépe vystihl její programovou nabídku.

Czechia

Programguide - tirsdag, 14. mai 2024

kl. 00.30 +0200
Lovci paranormální minulosti (Ordsall Hall)
Ordsall Hall. Dokumentární seriál USA (2021). Derek Acorah, světově známý jako médium, a jeho tým Lovců minulosti zkoumají nejstrašidelnější budovy na světě. Pomocí Derekových psychických schopností spolu s moderním vybavením pro vyšetřování paranormálních jevů navazují přímý kontakt s duchovním světem a setkávají se s paranormálními aktivitami z jiné dimenze. Lovci se noří hluboko do případů paranormálních jevů ve Spojeném království
cs
kl. 01.20 +0200
Akta Paranormal (Strašidelné domy)
Tajemství alchymie, setkání s duchy, zkušenosti z blízkosti smrti… Únosy mimozemšťany, satanské rituály, čarodějnictví Rozhovory, svědectví i rekonstrukce jednotlivých případů sledují jediný cíl – odhalit tajemství všeho nadpřirozeného a paranormálního...(Kino Svět)
cs
kl. 02.10 +0200
Biblické záhady (Tajemství sochy)
Bibličtí archeologové a odborníci na náboženství ve spolupráci s geology, forenzními astronomy, paleoentomology, meteorology, biology, fyziky, seismology a vulkanology zkoumají planetu ve snaze dosáhnout nejprchavějšího a nejkontroverznějšího cíle v biblickém výzkumu: zjistit, zda se příběhy z Bible zakládají na skutečných událostech.(oficiální text distributora)
cs
kl. 02.50 +0200
Strašidelné nemocnice III (Tanec smrti - Svobodnější)
Tanec smrti - Svobodnější. Dokumentární seriál Kan. (2020). Jsou opředeny tajemstvím, neboť se tu udály paranormální jevy. Dechberoucí dokumentární seriál přináší svědectví, že po celém světě existují nemocnice, domovy s pečovatelskou službou či márnice, kde se objevili duchové. Unikátní výpovědi lékařů, pacientů a návštěvníků těchto objektů potvrzují jejich přítomnost. Viděli je, slyšeli jejich hlasy, pláč i smích, cítili kouř z cigaret a vařeného jídla. Je to skutečně možné, nebo jde o sugesci? Může to být důkaz posmrtného života?
cs
kl. 03.35 +0200
Letadlové lodě
Další z řady válečných dokumentů je, vedle veleúspěšného cyklu 2. světová válka, cyklus neméně zajímavý, nazvaný "VÁLEČNÉ ŠÍLENSTVÍ". Desátý díl dokumentu, nazvaný Letadlové lodě, líčí stručnou historii letadlových lodí s důrazem na Druhou světovou válku a jejich použití v americkém a japonském námořnictvu. Zmiňuje nejdůležitější střetnutí, v nichž tyto lodě sehrály významnou roli, a uzavírá se stručným nástinem poválečného vývoje.
cs
kl. 04.35 +0200
Úžasný život (Americké národní parky)
Dokumentární seriál USA (2013). Americké národní parky, Svět nad a pod 60. rovnoběžkou Úžasná místa na planetě Zemi, z jejichž krásy doslova a do písmene mrazí. Herec Roger Leopardi nás v obsáhlé dokumentární sérii provede úchvatnými lokalitami, kde se setkávají přírodní krásy i výdobytky moderní civilizace, historie se současností. Podíváme se na Aljašku, do Kanady, zemí severní Evropy, do alpských výšin, ale také na Nový Zéland, do Chile nebo třeba do Tanzanie. Zajdeme do lesů i na vrcholky hor, do jeskyní a skal, nahlédneme pod hladinu vodních ploch, ale také do měst, kde vyzkoušíme místní trhy, typickou kuchyni a zábavní podniky. Každý si tak přijde na své. Vydejte se s námi na okružní jízdu světem, která jen tak neskončí…
cs
kl. 04.55 +0200
Uvnitř Hitlerova podzemí - Komplex Mimoyecques
Dokumentární film Fr. (2016). Milovník vraků, záhad a vojenské historie Christian Duval objevil v roce 1975 cca 20 kilometrů jihozápadně od severofrancouzského Calais starou nacistickou pevnost Mimoyecques. Podzemní vojenský komplex byl postaven za druhé světové války, v letech 1943 – 1944, silami nacistického Německa. Byl určen k uložení baterie děl V-3 připravených zamířit na 165 kilometrů vzdálený Londýn. Duval provedl se svou skupinou ilegální průzkum této pevnosti, aby odhalil její tajemství. Nyní přichází jeho syn, aby zveřejnil detaily otcova objevu. V současné době je pevnost muzeem. Protože tu ale sídlí až jedenáct druhů vzácných netopýrů, bývá v zimě uzavřeno kvůli jejich rozmnožování
cs
kl. 05.40 +0200
Paranormální kriminalisté (Margie Calciano)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
kl. 06.10 +0200
Běsnění živlů (Vedro a prach)
Tento fascinující seriál odhaluje nejničivější přírodní katastrofy, které za poslední desetiletí zasáhly Austrálii a Nový Zéland. Díky neuvěřitelným příběhům přeživších a dosud neviděných záběrů upozorňuje na lesní požáry, které byli nejhorší v historii Austrálie, stejně jako na smrtící sucha, sopečné erupce, impozantní záplavy, ničivá tornáda a monstrózní bouře. Běsnící živly znamenají většinou záhubu pro vše, co jim stojí v cestě. Pokud ovšem nejsme přímo ohroženi, upoutávají nás takové scény natolik, že od nich jen stěží odvracíme zrak. Seriál obsahuje i rozhovory s předními světovými odborníky, kteří objasňují ničivé dopady změn klimatu a jejich význam pro naši budoucnost.
cs
kl. 07 +0200
Teleshopping
Magazín
cs
kl. 10.20 +0200
Labyrint záhad (Tajuplné objevy)
Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, překvapivé hypotézy, přísně tajné konspirace... Jsme obklopeni duchy a přízraky? Co znamená prastarý magický znak namalovaný na křtinských lebkách? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie nebo docházelo ke skutečné přeměně člověka v krvežíznivé monstrum? Nový cyklus dokumentárních filmů Arnošta Vašíčka o tom, že náš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků.DVD 101. Kámen smrti02. Otisky nadpřirozena03. Neviditelní zabijáci04. V kůži vlka05. Tajuplné objevyDVD 206. V obklíčení duchy07. Nedobytné šifry08. Pekelný hrad09. Upíři a fexti10. Tajemný Svojanov(Mystery Film)
cs
kl. 10.45 +0200
Dějiny podsvětí (Filadelfie)
Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York... V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov.
cs
kl. 12.10 +0200
Neuvěřitelná planeta (Jezero Hillier, Diamantová pláž a Kamenný les)
Jezero Hillier, Diamantová pláž a Kamenný les. Dokumentární seriál Austr. (2019). Na naší planetě se odehrává neuvěřitelné množství přírodních jevů. Ať už jde o modře světélkující vlny, které se tříští o kalifornské pobřeží nebo tajuplné „kruhy víl“. Všechny vyvolávají dojem, že jsou zázračné. Je to jenom zdání? Některé z těchto zvláštních jevů se dají uspokojivě vysvětlit, jiné zamotaly hlavu dokonce i těm nejzkušenějším vědcům. Přírodovědný seriál Neuvěřitelná planeta nás zavede na cestu kolem světa a odhalí všechny jeho podivuhodné i dosud neznámé tváře
cs
kl. 13.30 +0200
Záhady živočišné říše II (Lidoop, rosničky, zlaté žáby)
Tajemný svět zvířat. Stále je co hledat a co zkoumat. A proto tu je druhá série dokumentárního seriálu Záhady živočišné říše z americko-australské produkce, aby odkryl všechny záhady zvířecí říše. Vyšetřovací tým složený z Daniela Searleho a Natalie Schmitt se jednak zaměřuje na legendární tvory, jako jsou například čupakabra, bigfoot nebo megalodon, nebo studuje podivné chování všeobecně známých zvířat, například krakatice obrovské. V seriálu uvidíte vyprávění očitých svědků i záběry pořízené infračervenou kamerou, které potom oba protagonisté analyzují s odborníky. Přísně však dbají na věrohodnost a vyhýbají se definitivním závěrům. Říše zvířat totiž svá tajemství vydává jen pomalu...
cs
kl. 14 +0200
Biblické záhady (Tajemství sochy)
Bibličtí archeologové a odborníci na náboženství ve spolupráci s geology, forenzními astronomy, paleoentomology, meteorology, biology, fyziky, seismology a vulkanology zkoumají planetu ve snaze dosáhnout nejprchavějšího a nejkontroverznějšího cíle v biblickém výzkumu: zjistit, zda se příběhy z Bible zakládají na skutečných událostech.(oficiální text distributora)
cs
kl. 15.20 +0200
Velký bratr: Vize budoucnosti
Dokumentární film Fr. (2019). Podrobný pohled na to, jak se dva z nejslavnějších dystopických románů staly skutečností. Dokument odhaluje, jak přesně dnešní realita odráží dva z nejznámějších dystopických románů 20. století: Konec civilizace od Aldouse Huxleyho a 1984 George Orwella. Vítejte ve světě, kde jsou lidé neustále pod dohledem. Tam, kde jsou děti geneticky vybírány, drony se vznášejí na obloze, společnosti implantují mikročipy svým zaměstnancům a umělá inteligence pro nás představuje přímou výzvu. Díky bohatým archivům a příspěvkům od některých z nejvlivnějších mozků současnosti, včetně Orwellova syna Richarda Blaira, nás tento dokument zavede přes předtuchy představivosti dvou autorů, aby zpochybnil dnešní společnost
cs
kl. 16.50 +0200
Dešifrované záhady (Mothman)
Tato investigativní dokumentární série prozkoumá podrobněji některá z největších amerických nevyřešených tajemství, probere nově objevené důkazy a využije vysoce moderní nástroje k opětovnému otevření každého případu, od Oblasti 51 po čarodějnické procesy v Salemu. Každé vyšetřování vede Jennifer Marshall, uznávaná veteránka amerického námořnictva, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Ta dá dohromady tým, a ten se pustí do impozantního úsilí konečně uzavřít tyto dlouhotrvající historické hádanky.(Viasat)
cs
kl. 18 +0200
Vraždy na první pohled (Smrt za dveřmi)
Smrt za dveřmi. Dokumentární seriál VB (2022). Dokumentární seriál o skutečných zločinech vypráví příběhy některých z nejsložitějších a nejhůře řešitelných případů vražd - náhodných vražd. Britský dokumentární krimiseriál založený na skutečných událostech vypráví šokující příběhy lidí, které zabil někdo, koho nikdy nepotkali. Většina vrahů přitom své oběti zná. Seriál osvětluje vyšetřování alarmujícího nárůstu vražd cizích lidí a problémy, kterým čelí policie při pátrání po podezřelém ze zcela náhodné vraždy.
cs
kl. 19.05 +0200
Paranormální kriminalisté (Margie Calciano)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
kl. 20 +0200
Kudy kráčela smrt (Vrazi školou povinní)
Jeden z nejzáhadnějších příběhů, který se v době druhé světové války u nás odehrál. Devatenáct ztracených. Devatenáct otazníků. Devatenáct osudu mladých mužů...(CS Film)
cs
kl. 20.20 +0200
Dětští exorcisté
Dokument sleduje Brynne, Tess a Savannah, tři americké dívky s netradiční vášní - exorcismem. Pod vedením kontroverzního reverenda Boba Larsona se vydávají na misi oživit exorcismus v mainstreamu. Cestují z USA do Ukrajiny a Anglie, provádějí veřejné exorcismy a přitom čelí médiím obviňujícím je z šarlatánství. Mezitím se musí vypořádat s tíživostí dospívání a nadcházejícím přechodem na vysokoškolský život.
cs
kl. 21.30 +0200
Akta UFO II (Incident v Laredu)
Pokud máte pocit, že za vším stojí mimozemšťané, vězte, že nejste sami. Poznejte, v čem všem podle tvůrců pořadu mají prsty...(oficiální text distributora)
cs
kl. 22 +0200
Milionové vraždy (Odebrána během noci)
Odebrána během noci. Dokumentární seriál Austr. (2022). Vraždy, únosy, zločiny z nenávisti a záhadné zmizení. Může jeden milion dolarů zvýšit tlak na vyšetřování staré vraždy? Připojte se k vyšetřování některých z nejotřesnějších australských záhad. Tyto případy patří k těm nejtěžším, které detektivové řeší. Pořad Milionové vraždy zdůrazňuje neúnavné úsilí policie při vyšetřování těchto nevyřešených případů. Když v případu zbývá jen málo stop ke zkoumání, policie se obrací na veřejnost a nabízí odměnu jednoho milionu dolarů za jakékoliv nové informace vedoucí k dopadení. Všechny případy lze vyřešit...
cs
kl. 23.15 +0200
Honba za UFO
Dokumentární film Rus. (2017). CIA odtajnila zprávy svých zaměstnanců, kteří vyšetřovali zprávy o neidentifikovaných létajících objektech. Dokumenty pokrývají období od začátku čtyřicátých let do konce šedesátých let a zajímavé je, že mezi nimi byly nalezeny zprávy o případech pádu UFO na území tehdejšího Sovětského svazu. Nejvíce jich bylo evidováno v oblasti poloostrova Kola, Karelie a ruského severozápadu. Rybáři na řece Vašce například narazili na kus kovu velký jako pěst, z něhož vyzařovalo bílé světlo. Podle chemické analýzy však nemohl vzniknout na Zemi, a tak je na místě domněnka, že šlo o pozůstatek havárie UFO…
cs

Programguide - onsdag, 15. mai 2024

kl. 00.15 +0200
Lovci paranormální minulosti (Museum Thackray Medical)
Museum Thackray Medical. Dokumentární seriál USA (2021). Derek Acorah, světově známý jako médium, a jeho tým Lovců minulosti zkoumají nejstrašidelnější budovy na světě. Pomocí Derekových psychických schopností spolu s moderním vybavením pro vyšetřování paranormálních jevů navazují přímý kontakt s duchovním světem a setkávají se s paranormálními aktivitami z jiné dimenze. Lovci se noří hluboko do případů paranormálních jevů ve Spojeném království
cs
kl. 01.05 +0200
V mysli zločince (Mluv se mnou)
Jak přemýšlí zločinec? Kde jsou nejhlubší příčiny kriminálních činů? Mohou být sklony páchat je geneticky dané? Nejen na tyto otázky hledá odpovědi šestidílná dokumentární série V mysli zločince. Představuje svět forenzní a klinické psychologie a v každé epizodě se zaměřuje na oblast související s kriminálním chováním, včetně braní rukojmí či falešných přiznání. Společně se pokusíme proniknout do mysli sériových vrahů, vůdců zločineckých organizací, jako byl například Charles Manson, či skutečných bossů podsvětí, jako byl Pablo Escobar, John Gotti, El Chapo nebo Al Capone. Navíc seriál představí unikátní genetický výzkum, který se pokouší předpovídat budoucí pachatele.
cs
kl. 01.50 +0200
Biblické záhady (Nevěsta boží)
Bibličtí archeologové a odborníci na náboženství ve spolupráci s geology, forenzními astronomy, paleoentomology, meteorology, biology, fyziky, seismology a vulkanology zkoumají planetu ve snaze dosáhnout nejprchavějšího a nejkontroverznějšího cíle v biblickém výzkumu: zjistit, zda se příběhy z Bible zakládají na skutečných událostech.(oficiální text distributora)
cs
kl. 02.30 +0200
Strašidelné nemocnice III (2)
Dokumentární seriál Kan. (2020). Příjemce duše - Železné plíce - Problémy s vodou Jsou opředeny tajemstvím, neboť se tu udály paranormální jevy. Dechberoucí dokumentární seriál přináší svědectví, že po celém světě existují nemocnice, domovy s pečovatelskou službou či márnice, kde se objevili duchové. Unikátní výpovědi lékařů, pacientů a návštěvníků těchto objektů potvrzují jejich přítomnost. Viděli je, slyšeli jejich hlasy, pláč i smích, cítili kouř z cigaret a vařeného jídla. Je to skutečně možné, nebo jde o sugesci? Může to být důkaz posmrtného života?
cs
kl. 03.15 +0200
Muž, který zavraždil Sherlocka Holmese
Kolik filmů a televizních seriálů bylo natočeno o detektivu Sherlocku Holmesovi? Proč pořád tato fiktivní postava fascinuje? Náš dokument se ale zdaleka nevěnuje jen těmto otázkám, zaměřuje se hlavně na osobu Holmesova tvůrce, Sira Arthura Conana Doylea. Byl jeho život také tak temný a tajemný? V čem se podobal životu slavného knižního detektiva a v čem odlišoval? A co vedlo Doylea k tomu, aby nechal svou nejslavnější figuru zemřít a pak znovu vstát z mrtvých? Podívejme se do spisovatelova rodného Edinburghu i do Londýna přelomu 19. a 20. století, kde strávil svá aktivní léta.(Kino Svět)
cs
kl. 04.15 +0200
Úžasný život (Svět nad a pod 60. rovnoběžkou)
Dokumentární seriál USA (2013). Americké národní parky, Svět nad a pod 60. rovnoběžkou Úžasná místa na planetě Zemi, z jejichž krásy doslova a do písmene mrazí. Herec Roger Leopardi nás v obsáhlé dokumentární sérii provede úchvatnými lokalitami, kde se setkávají přírodní krásy i výdobytky moderní civilizace, historie se současností. Podíváme se na Aljašku, do Kanady, zemí severní Evropy, do alpských výšin, ale také na Nový Zéland, do Chile nebo třeba do Tanzanie. Zajdeme do lesů i na vrcholky hor, do jeskyní a skal, nahlédneme pod hladinu vodních ploch, ale také do měst, kde vyzkoušíme místní trhy, typickou kuchyni a zábavní podniky. Každý si tak přijde na své. Vydejte se s námi na okružní jízdu světem, která jen tak neskončí…
cs
kl. 04.35 +0200
100 let íránských válek
Írán má za sebou století válek. Dnes má tato islámská země, i díky svým rozsáhlým nalezištím ropy, velké mocenské ambice. Dokumentární film režiséra Jeana Michela Vecchietta podrobně zkoumá 100 let historie této země – od počátku vzniku moderního státu až po jeho dnešní konfrontaci se Západem. Od roku 1908 až po rok 2008 – od objevení ropy až po jadernou krizi. Velkolepá plavba do srdce země a lidu, barevná freska zaměřená na skutečné příběhy, odhalování archivních snímků a autentických dokumentů íránců. Íránské úřady udělili tvůrcům dokumentu výjimečné povolení. Uvidíte také cenné archivní záběry a dokumenty - a to nejen z Íránu, ale i z celé Evropy, Ruska a Spojených států.
cs
kl. 05.30 +0200
Paranormální kriminalisté (Rachel Domas)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
kl. 06.15 +0200
Svět duchů (Boltonští námořní kadeti)
Boltonští námořní kadeti. Dokumentární seriál VB (2016). Tohle nejsou obyčejné duchařské historky! Nové pátrání lovců duchů s využitím nejmodernějších technologií na těch nejstrašidelnějších místech Velké Británie je někdy až překvapivě šokující. Na klidný spánek to dnes opravdu nevypadá…
cs
kl. 07 +0200
Teleshopping
Magazín
cs
kl. 10.20 +0200
Labyrint záhad (Tajnosti templářů)
Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, překvapivé hypotézy, přísně tajné konspirace... Jsme obklopeni duchy a přízraky? Co znamená prastarý magický znak namalovaný na křtinských lebkách? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie nebo docházelo ke skutečné přeměně člověka v krvežíznivé monstrum? Nový cyklus dokumentárních filmů Arnošta Vašíčka o tom, že náš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků.DVD 101. Kámen smrti02. Otisky nadpřirozena03. Neviditelní zabijáci04. V kůži vlka05. Tajuplné objevyDVD 206. V obklíčení duchy07. Nedobytné šifry08. Pekelný hrad09. Upíři a fexti10. Tajemný Svojanov(Mystery Film)
cs
kl. 10.50 +0200
Dějiny podsvětí (Miami)
Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York... V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov.
cs
kl. 12.10 +0200
Neuvěřitelná planeta (Balvany Moeraki, Duhové hory a krystalové jeskyně a jeskyně Ngilgi)
Balvany Moeraki, Duhové hory a krystalové jeskyně a jeskyně Ngilgi. Dokumentární seriál Austr. (2019). Na naší planetě se odehrává neuvěřitelné množství přírodních jevů. Ať už jde o modře světélkující vlny, které se tříští o kalifornské pobřeží nebo tajuplné „kruhy víl“. Všechny vyvolávají dojem, že jsou zázračné. Je to jenom zdání? Některé z těchto zvláštních jevů se dají uspokojivě vysvětlit, jiné zamotaly hlavu dokonce i těm nejzkušenějším vědcům. Přírodovědný seriál Neuvěřitelná planeta nás zavede na cestu kolem světa a odhalí všechny jeho podivuhodné i dosud neznámé tváře
cs
kl. 13.30 +0200
Zločiny, které vstoupily do historie (Jack Rozparovač)
Jack Rozparovač. Dokumentární seriál Fr. (2017). Některé zločiny a události se staly takovou senzací, že vstoupily do historie a nyní jsou součástí naši pop kultury. Od Jacka Rozparovače po Roswell a Lady Di. Senzační zprávy o násilných trestných činech, nehodách a sebevraždách působí jako občasná připomínka toho, jak menší či větší prohřešky mohou zničit naše životy. Každá epizoda v této sérii znovu navštíví fascinující stránku naší sdílené historie, pečlivě dekóduje a dekonstruuje senzaci, kterou historici neprávem opovrhovali a obecně ji přenechávali senzacechtivému tisku
cs
kl. 14.05 +0200
Biblické záhady (Nevěsta boží)
Bibličtí archeologové a odborníci na náboženství ve spolupráci s geology, forenzními astronomy, paleoentomology, meteorology, biology, fyziky, seismology a vulkanology zkoumají planetu ve snaze dosáhnout nejprchavějšího a nejkontroverznějšího cíle v biblickém výzkumu: zjistit, zda se příběhy z Bible zakládají na skutečných událostech.(oficiální text distributora)
cs
kl. 15.20 +0200
Dobývání vesmíru: Závod miliardářů
Naučili jsme se mnohému z vesmírného závodu, který v polovině 20. století probíhal mezi Spojenými státy a Sovětským svazem. Nyní je však 21. století a jsme svědky něčeho neobvyklého - nového druhu vesmírného závodu... Tři jednotlivci, kteří se věnují vesmírným cestám, nyní soupeří o to, kdo bude prvním člověkem ve vesmíru, s jejich zdánlivě divokými cíli kolonizovat Mars, proměnit lidstvo v "multiplanetární druh" a udělat z vesmírné turistiky novou atrakci. Tři z nejvlivnějších podnikatelů 21. století: Jeff Bezos, Richard Branson a Elon Musk, mají poslání dostat se do vesmíru. Co je přimělo sáhnout po hvězdách v zápalu miliardového vesmírného závodu?
cs
kl. 17 +0200
Dešifrované záhady (Projekt Montauk)
Tato investigativní dokumentární série prozkoumá podrobněji některá z největších amerických nevyřešených tajemství, probere nově objevené důkazy a využije vysoce moderní nástroje k opětovnému otevření každého případu, od Oblasti 51 po čarodějnické procesy v Salemu. Každé vyšetřování vede Jennifer Marshall, uznávaná veteránka amerického námořnictva, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Ta dá dohromady tým, a ten se pustí do impozantního úsilí konečně uzavřít tyto dlouhotrvající historické hádanky.(Viasat)
cs
kl. 18.05 +0200
Vraždy na první pohled (Bez návratu)
Bez návratu. Dokumentární seriál VB (2022). Dokumentární seriál o skutečných zločinech vypráví příběhy některých z nejsložitějších a nejhůře řešitelných případů vražd - náhodných vražd. Britský dokumentární krimiseriál založený na skutečných událostech vypráví šokující příběhy lidí, které zabil někdo, koho nikdy nepotkali. Většina vrahů přitom své oběti zná. Seriál osvětluje vyšetřování alarmujícího nárůstu vražd cizích lidí a problémy, kterým čelí policie při pátrání po podezřelém ze zcela náhodné vraždy.
cs
kl. 19.05 +0200
Paranormální kriminalisté (Rachel Domas)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
kl. 20 +0200
Kudy kráčela smrt (Rebel s duší básníka)
Jeden z nejzáhadnějších příběhů, který se v době druhé světové války u nás odehrál. Devatenáct ztracených. Devatenáct otazníků. Devatenáct osudu mladých mužů...(CS Film)
cs
kl. 20.20 +0200
Zakázané filmy nacistické propagandy
Dokumentární film N (2014). V německé Třetí říši bylo natočeno 1200 celovečerních filmů. Podle odborníků asi stovka z nich byla nehorázná nacistická propaganda. Více než sedmdesát let po konci nacistického režimu zůstává přes 40 těchto filmů pod zámkem v trezoru. Režisér Felix Moeller v tomto dokumentu dělá rozhovory s německými filmovými historiky, archiváři a filmovými diváky, aby odhalil sílu a potenciální nebezpečí kinematografie, pokud je používána k ideologickým účelům. Pomocí klipů z těchto filmů a zaznamenaných diskusí z veřejných projekcí (povolených v Německu ve vzdělávacích kontextech) ukazuje, jak sporné a nebezpečné tyto staré filmy zůstávají. Sledujte jejich příběh
cs
kl. 21.30 +0200
Akta UFO II (Sovětský svaz a UFO)
Pokud máte pocit, že za vším stojí mimozemšťané, vězte, že nejste sami. Poznejte, v čem všem podle tvůrců pořadu mají prsty...(oficiální text distributora)
cs
kl. 21.55 +0200
Jack Rozparovač - Konečný příběh (1)
Tento neobyčejný dokument vás vezme zpátky do roku 1888 a vyvrací mýty i omyly, které už dlouho obklopují temný případ Jacka Rozparovače. Díky rekonstrukci v trojrozměrné virtuální realitě uvidíte původní budovy i s jejich osvětlením a stanete se svědky událostí, ke kterým skutečně došlo každou osudovou noc brutálního vraždění. Dokument nabízí podrobný pohled na policejní vyšetřování, včetně tehdejších výpovědí svědků a koronerových zpráv. Všechno, co jste si kdy mysleli, že víte o vraždění Jacka Rozparovače, se tím pádem už navždy změní. Teprve tohle je kompletní, ucelený a definitivní příběh.
cs