Discovery Science

Discovery Science

Discovery Science toont de wonderen van de wetenschap aan iedereen die innovatie en vooruitgang in het DNA heeft zitten. Van de ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Discovery Science verrijkt jou als kijker met leerzame en meeslepende programma’s zoals Street Science, How the Universe Works, Unearthed, Nasa’s Unexplained Files, Vanished, Secrets of the Underground en You Have Been Warned. Elke uitzending brengt je dichter bij het begrijpen van de wereld om je heen.

Netherlands

Guida TV - venerdì, 19/04/2024

00:20
NASA's Unexplained Files
De Sovjet-Unie onthult zijn eigen ruimteshuttle. De CIA maakt plannen om wraak te nemen. Recente ontdekkingen zorgen ervoor dat men anders denkt over de vernietiging van Sodom en Gomorrah.
nl
01:10
NASA's Unexplained Files
Een ruimteschip van de NASA heeft een storing. De enige astronaut moet zien terug te keren naar de Aarde. Ook wordt er nieuw bewijs gevonden omtrent de dood van Joeri Gagarin.
nl
02:00
Alien Highway
Chuck en het team reizen naar Missouri om een recente reeks UFO-waarnemingen te onderzoeken. In 1973 werden in dit gebied, bij de stad Piedmont, vreemde lichten waargenomen. Gewapend met nieuw bewijs onderzoeken ze of de geschiedenis zich herhaalt.
nl
02:48
Blowing Up History
Volgens de legende was de Inca-hoofdstad Cusco een schatkamer vol goud en andere rijkdommen. Nieuwe ontdekkingen op deze mysterieuze plek werpen een ander licht op de ondergang van dit machtige rijk.
nl
03:36
Blowing Up History
De Vikingburcht van koning Harald Blauzahn lag jarenlang verborgen onder het ijs. Archeologen onderzoeken het bouwwerk om nieuwe inzichten te krijgen in het leven van het Deense krijgsvolk.
nl
04:24
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als koplampen voor auto's, kammen voor huisdieren, de restauratie van gebrandschilderd glas en nog meer.
nl
04:48
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van handgemaakte ski's, septische tanken, door hydrovorming gemaakte chassis-onderdelen en aquariums.
nl
05:12
How It's Made
Inzicht in het productieproces van alledaagse, maar ook minder gangbare voorwerpen als stoppers op de tokkelbaan, lampen met zijdevezels, hooipakmachines en comfortabele instappers.
nl
05:36
How It's Made
Inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als gepantserde voertuigen, bouwwerken met spanningsdoeken, roeitrainers en grote beelden.
nl
06:00
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' bezoekt de geboorteplaats van de Pagani Huayra, waar ze alles te weten komen over de techniek en de vormgeving van de wagen.
nl
06:24
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' bezoekt de geboorteplaats van de Caterham Seven. De nadruk ligt op de techniek en de vormgeving van de auto.
nl
06:48
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' bezoekt de geboorteplaats van de Bugatti Veyron. De nadruk ligt op de techniek en de vormgeving van de auto.
nl
07:12
How It's Made: Dream Cars
De crew reist af naar de geboorteplaats van de Morgan Three-Wheeler, waar ze meer te weten komen over de werking en het exterieur van de auto.
nl
07:36
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' bezoekt de fabriek waar de Ginetta G40 wordt gemaakt en ontdekt alles over de techniek en het design van de wagen.
nl
08:00
NASA's Unexplained Files
Astronomen ontdekken een mogelijk bewoonbare planeet vlakbij de Aarde. Een toevallige ontdekking bij de NASA onthult het bestaan van een topgeheim militair ruimtevaartprogramma.
nl
08:48
NASA's Unexplained Files
Twee kosmonauten vechten voor hun leven in hun capsule, in een bevroren meer. Astronomen van de NASA worden nerveus wanneer blijkt dat de volle maan hun experimenten beïnvloedt.
nl
09:36
NASA's Unexplained Files
Een opmerkelijke ontdekking duidt erop dat we de oorsprong van het leven op Aarde moeten zoeken in de helse wolken van Venus. Had de Aarde vroeger twee manen?
nl
10:24
Incredible Engineering Blunders: Fixed
Justin trotseert de turbulente Noordzee en bezoekt een windturbine. Hier proberen technici een fout te herstellen die ervoor zorgde dat deze bouwwerken in zee konden vallen.
nl
11:12
Incredible Engineering Blunders: Fixed
Er staat Justin een hobbelige rit te wachten als hij de enorme kuilen in Louisiana wil onderzoeken. Later gaat hij naar Londen voor een voorproefje van het Crossrail-project.
nl
12:00
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Teun en Joep ontdekken hoe 's werelds scherpste foto's worden gemaakt, hoe de productie verloopt van een luchtkussen dat een vallende auto kan opvangen, en hoe miljarden jellybeans worden geproduceerd.
nl
12:24
How Do They Do It? Met Teun en Joep
In deze aflevering wordt getoond hoe een caravan wordt gebouwd, hoe stemvorken worden gemaakt, hoe een ijsbaan wordt gedweild en hoe 's werelds grootste lichtfestival wordt georganiseerd.
nl
12:50
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Er wordt onderzocht hoe een langspeelplaat gemaakt wordt, en wat er allemaal komt kijken bij de bouw van een botsauto. Ook de productie van tijgerbalsem wordt onder de loep genomen.
nl
13:14
How Do They Do It? Met Teun en Joep
In deze aflevering onderzoeken Teun en Joep hoe een bijl wordt gesmeed. Maar ook hoe een koerierstas wordt gesneden, gestikt en geplakt, en hoe de snelste reddingsboten worden gebouwd.
nl
13:38
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Teun en Joep ontdekken hoe Wensleydale, de favoriete kaas van Wallace en Gromit, wordt gemaakt. Daarnaast zien we hoe uit eucalyptusplanten aromatische olie wordt gewonnen en destilleerd.
nl
14:02
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Hoe werkt de moderne wereld? We onthullen het verborgen verhaal achter uitvindingen die onmisbaar zijn voor het leven in de 21e eeuw.
nl
14:26
Blowing Up History
Nieuwe vondsten op een merkwaardige archeologische locatie onthullen de duistere geheimen en rituelen van het mysterieuze volk dat de grootste steencirkel ter wereld bouwde.
nl
15:14
Blowing Up History
Diep in de jungle van Guatemala ligt de verloren stad Tikal, waar ooit honderdduizend mensen woonden. Een klein dorpje werd het machtscentrum van de Maya's.
nl
16:02
Alien Highway
Chuck en het team onderzoeken de beruchte Skinwalker Ranch in Utah, waar recentelijk een vreemd wezen is waargenomen. Aanwijzingen en verhalen over een 'vormveranderaar' duiden erop dat het mogelijk om een alien gaat.
nl
16:50
Alien Highway
Chuck en het team onderzoeken onverklaarbare verschijnselen in en naast het water voor de kust van Zuid-Californië. Na recente UFO-waarnemingen analyseren ze of er een verband bestaat tussen UFO's, het leger en de oceaan.
nl
17:40
Alien Highway
Chuck en het team gaan na een UFO-waarneming in Phoenix op onderzoek uit in Sedona in Arizona, om erachter te komen of de vortexen van energie in het gebied mogelijk als portalen voor buitenaardse wezens fungeren.
nl
18:30
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' bezoekt de geboorteplaats van de Corvette Stingray en krijgt uitleg over het design.
nl
18:55
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' onderzoekt de herkomst van de KTM X-Bow en ontdekt alles over het exterieur en de werking van de wagen.
nl
19:20
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' onderzoekt de herkomst van de Tesla Model S, met name de werking en de technische specificaties van de wagen.
nl
19:45
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Superformance MKIII gemaakt wordt en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
20:10
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Koenigsegg One:1 wordt gemaakt en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
20:35
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de BMW i8 wordt gemaakt en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
21:00
Blowing Up History
Midden in de jungle van Cambodja ligt Angkor Wat, het grootste tempelcomplex ter wereld. Het huidige werelderfgoed was een het kloppende hart van de Khmer. Experts ontdekken hoe het complex werd gebouwd en waarom het werd verlaten.
nl
21:50
Blowing Up History
De documentaire gaat de geschiedenis na van kasteel Stirling en zijn bewoners in Schotland. Historici volgen de sporen van de legende van Koning Arthur naar Frankrijk en onderzoeken een van de beroemdste burchten van Europa.
nl
22:40
Tesla's Death Ray: A Murder Declassified
Het team reist naar Servië, het geboorteland van Tesla, en ontdekt nog nooit eerder gevonden documenten die door Tesla zelf getekend moeten zijn.
nl
23:30
Tesla's Death Ray: A Murder Declassified
De team jaagt aanwijzingen na die wijzen op de mogelijke locatie waar Tesla's vermiste aantekeningen gevonden zouden kunnen worden.
nl

Guida TV - sabato, 20/04/2024

00:20
Alien Highway
Chuck en het team onderzoeken het verhaal van een man in Missouri, die beweert achtervolgd te worden door UFO's. Het team stuit tijdens het intense onderzoek op een duister geheim dat de waargenomen activiteiten kan verklaren.
nl
01:10
Alien Highway
Chuck reist naar Colorado om UFO-waarnemingen en mysterieuze sterfgevallen van dieren te onderzoeken. De autoriteiten lijken de incidenten te negeren, waardoor Chuck denkt dat de overheid erbij betrokken is.
nl
02:00
Alien Highway
Chuck ontvangt een kaart van een informant met de locatie van een geheime bergplaats met geborgen materialen van het Roswell-incident. Samen met het team zoekt hij naar de locatie, op jacht naar wat de grootste UFO-ontdekking aller tijden kan worden.
nl
02:48
Blowing Up History
Archeologen vinden sporen van vreemde rituelen in een stad die al vijfduizend jaar onder het woestijnzand van Peru begraven ligt. Was dit de eerste beschaving van dit continent?
nl
03:36
Blowing Up History
Het Vrijheidsbeeld verbergt enkele duistere Amerikaanse geheimen. Wetenschappers lichten een tip van de sluier op, met behulp van geavanceerde technologie.
nl
04:24
How It's Made
Hoe worden veringen van mountainbikes eigenlijk gemaakt? En er wordt inzicht gegeven in het productieproces van chirurgische hechtingen, maar ook van graandrogers en koekenpannen en nog meer.
nl
04:48
How It's Made
Inzicht in het productieproces van voorwerpen als ski bindingen, onderdelenreinigers, ventilatoren in mijnen, puntenslijpers en nog meer.
nl
05:12
How It's Made
Ontdek hoe alledaagse voorwerpen en producten worden gemaakt, zoals een gemberbrood, en trailers voor veevervoer. Maar ook zie je hoe enorme deuren voor hangars worden gefabriceerd en hoe speelgoedpoppetjes worden gemaakt.
nl
05:36
How It's Made
Inzicht in het productieproces van voorwerpen als verkeerslichten, koffiefilters, mijnmachines met kettingzagen en nog meer.
nl
06:00
How Do They Do It?
Een bijzonder beeld van de productie van miljoenen met de hand gerolde New Yorkse bagels. Daarnaast wordt onderzocht hoe levensechte glazen sculpturen worden gemaakt, en hoe racebanden worden ontworpen zodat ze op hoge snelheid grip houden op de weg.
nl
06:24
How the Universe Works
Uranus en Neptunus zijn mysterieuze, ijzige werelden aan de rand van het zonnestelsel. Nieuwe ontdekkingen onthullen dat deze vreemde planeten mogelijk hebben bijgedragen aan het ontstaan van leven op aarde.
nl
07:12
How the Universe Works
Een onderzoek naar 'quasars', de meest heldere en mysterieuze objecten in de ruimte, die worden gevoed door zwarte gaten. Astrologen verkennen welke rol ze spelen in de vorming van het universum, en de uiteindelijke vernietiging van het heelal.
nl
08:00
Expedition X
Het team onderzoekt een moeras in Texas waar angstaanjagende verschijningen zijn geweest. Het wemelt er van de slangen, maar Phil en Jess zijn banger voor de mysterieuze lichten die de lokale bewoners al jarenlang angst aanjagen.
nl
08:48
Expedition X
Het team onderzoekt een van de oudste heksenverhalen van de Verenigde Staten. In een uitgestrekt grottenstelsel in Tennessee zouden mensen zijn aangevallen door heksen. Jess en Phil gaan ondergronds, en doen een aantal angstaanjagende ontdekkingen.
nl
09:36
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe montagemachines, citroentaartjes en miniatuur oorlogspoppetjes worden gemaakt.
nl
10:00
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe ventilatieopeningen in chemische tanks, wafels, food trucks en traditionele touwen worden gemaakt.
nl
10:24
How It's Made
Inzicht in het productieproces van voorwerpen als grafeen, de kleinste auto van de wereld, compostbakken en nog meer.
nl
10:48
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe LED-buizen, chocoladerepen met pindakaas en robotmedicatiedispensers worden gemaakt.
nl
11:12
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe commerciële drones, aquariumvissen, baanreinigers en shuttles worden gemaakt.
nl
11:36
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe vijzels, stampers, bowlingbaanconditioners, 'creamtories' en houten speelsets worden gemaakt.
nl
12:00
How Do They Do It?
Een kijkje naar het productieproces van de beste oestermessen.en hoe wetenschappers erin slagen om diamanten te kweken in een laboratorium.
nl
12:24
How Do They Do It?
Het productieproces van cheddar, de populairste kaas van de wereld. En een mannequin die mensen leert hoe ze moeten reanimeren.
nl
12:50
How Do They Do It?
Ford produceert de Transit, het bekende busje dat overal voor wordt gebruikt: als bestelwagen, minibus, ambulance en kampeerwagen. En de productie van een Driza-Bone jas, een Australische jas, waarin de drager gegarandeerd droog blijft.
nl
13:14
How Do They Do It?
Hoe maakt men houtkachels die voor warmte zorgen tijdens de winter? En hoe maakt men de synthesizer die een enorme invloed uitoefende op de ontwikkeling van muziek?
nl
13:38
How Do They Do It?
Hoe zetten ze de opnieuw uitgevonden Morgan Three-Wheeler in elkaar? En welk product gebruiken brandweermannen om hun handen te beschermen?
nl
14:02
How Do They Do It?
Het maken van windturbines die twee keer zo breed zijn als de spanwijdte van een Boeing. En hoe maakt men autobanden met het slijk van een boom?
nl
14:26
Truth Behind the Moon Landing
Experts gaan op zoek naar de verdwenen NASA-tapes die de maanlanding van de Apollo 11 opnamen. Sommigen geloven dat de verdwijning een reden is voor het bestaan van een samenzwering.
nl
15:14
Truth Behind the Moon Landing
Experts besluiten meer onderzoek te doen naar de wapperende vlag tijdens de maanlanding, en of dit niet het bewijs is dat de maanlanding nep is. Het spoor leidt naar grote namen in Hollywood.
nl
16:02
How the Universe Works
Wetenschappers proberen te achterhalen waarom het Melkwegstelsel sterft en wat er de afgelopen dertien en een half miljard jaar heeft plaatsgevonden tussen de sterren, manen en planeten.
nl
16:50
How the Universe Works
Wetenschappers gebruiken spiksplinternieuwe technologie om een wereldvernietigende asteroïdenregen te bestrijden en zo de Aarde veilig te houden van deze moordlustige ruimtestenen.
nl
17:40
How It's Made
Hoe schoenbomen, kleien doelwitten, knijpgoten en bootpropellers worden gemaakt.
nl
18:05
How It's Made
Een blik op de uiteenlopende productieprocessen van orthodontische beugels, en sinaasappelsap. Ook wordt onderzocht hoe sauna's worden gemaakt, en hoe messen voor in de zagerij worden gefabriceerd.
nl
18:30
How It's Made
Een blik op de productieprocessen die leiden tot de creatie van tafeltennistafels, plastic modelbouwpakketten en lichtmicroscopen.
nl
18:55
How It's Made
Handgemaakte hamers die zijn gesmeed van staal zijn essentiële gereedschappen voor de bouw. Het proces om er een te maken vereist echter geavanceerde technologie en deskundigheid van ingenieurs.
nl
19:20
How It's Made
Ontdek de productieprocessen van gitaarpickups, verwarmde meubels, waterputcilinders en niet-geleidende gereedschappen.
nl
19:45
How It's Made
Ontdek hoe binnenveringsmatrassen, stand-up paddleboards en stofzuigers worden gemaakt.
nl
20:10
The Alaska Triangle
Een cryptozoöloog onderzoekt waarnemingen van een zeemonster in het Iliamna-meer in Alaska. Hij bestudeert ooggetuigenverslagen en onderzoekt nooit eerder getoonde videobeelden in de hoop een glimp van het ongrijpbare beest op te vangen.
nl
21:00
The Alaska Triangle
Een team experts onderzoekt een legende van oorspronkelijke bewoners van Amerika over het bestaan van een mysterieus ras van reuzen. Ze proberen een verband te vinden met een vrouw in Alaska die beweert te worden belaagd door een onzichtbare kracht.
nl
21:50
Alien Highway
Chuck en het team onderzoeken de beruchte Skinwalker Ranch in Utah, waar recentelijk een vreemd wezen is waargenomen. Aanwijzingen en verhalen over een 'vormveranderaar' duiden erop dat het mogelijk om een alien gaat.
nl
22:40
Alien Highway
Chuck en het team onderzoeken onverklaarbare verschijnselen in en naast het water voor de kust van Zuid-Californië. Na recente UFO-waarnemingen analyseren ze of er een verband bestaat tussen UFO's, het leger en de oceaan.
nl