Discovery Science

Discovery Science

Discovery Science toont de wonderen van de wetenschap aan iedereen die innovatie en vooruitgang in het DNA heeft zitten. Van de ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Discovery Science verrijkt jou als kijker met leerzame en meeslepende programma’s zoals Street Science, How the Universe Works, Unearthed, Nasa’s Unexplained Files, Vanished, Secrets of the Underground en You Have Been Warned. Elke uitzending brengt je dichter bij het begrijpen van de wereld om je heen.

Netherlands

Guida TV - domenica, 21/04/2024

00:20
Cooper's Treasure
Na bij de kust bewijs te hebben gevonden van een 18e-eeuwse reddingsboot, ontdekt Darrells team van welk wrak de boot kwam. Maar dan wordt de expeditie door een tragedie getroffen.
nl
01:10
Unexplained and Unexplored
Justin en Emiliano onderzoeken de mogelijkheid dat de Tempeliers Europa ontvluchtten en zich een eeuw voor Columbus in Amerika vestigden, om daar hun orde opnieuw op te bouwen.
nl
02:00
How It's Made
Hoe worden Leatherman-multitools, jojoba-olie en marionetten gemaakt? Een nieuwe verzameling alledaagse producten wordt onder de loep genomen.
nl
02:24
How It's Made
Het productieproces van onder andere lokvissen, digitaliseren van film, ronde kachels en betonnen lichtpalen.
nl
02:48
How Do They Do It?
Ontdek hoe zonnecrème wordt vervaardigd om schadelijke UV-straling te blokkeren, hoe `rosebuds' worden omgezet in Turkse lekkernijen en hoe zilveren lepels worden gemaakt.
nl
03:12
How Do They Do It?
Het productieproces van canvas en tofu komt aan bod, en er wordt getoond hoe flessen gerecycled worden.
nl
03:36
How Do They Do It?
Hoe imkers bijen houden, hoe driewielers worden gebouwd en hoe kogelvrije kleding werkt.
nl
04:00
How Do They Do It?
Hoe ontgint men het mineraal dat een essentieel ingrediënt is in glazen kookgerei? Hoe wordt geld veilig gehouden in een geldautomaat? En, hoe bouwen ze een `hyperauto' uit lakens?
nl
04:24
How It's Made
Inzicht in het productieproces van voorwerpen als tijdklokken, brownies, palletstapelaars, kristallen kroonluchters en nog meer.
nl
04:48
How It's Made
Er wordt in beeld gebracht hoe handgeblazen glas wordt gemaakt, maar ook wat er allemaal komt kijken bij het fabriceren van waterpompen en pincetten. En de productie van sake wordt uitgelegd.
nl
05:12
How It's Made
Inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als champagnekurken, pneumatische afgiftesystemen, espressomachines, pizzaovens en nog meer.
nl
05:36
How It's Made
Inzicht in het productieproces van voorwerpen als aanzetstaal, balgpompen, strijkplanken, peddels voor een kajak en nog meer.
nl
06:00
How Do They Do It?
Hoe wordt een haven gebouwd die klaar moet zijn om gigantische containerschepen te ontvangen? En hoe worden meer dan achtentwintig miljoen plastic zakken per dag gemaakt?
nl
06:24
Truth Behind the Moon Landing
Vertrouwelijke CIA-documenten onthullen meer over de ruimterace tussen de VS en de Sovjet-Unie. Een team van experts kijken of nieuwe ontdekkingen over Amerikaanse spionage een samenzwering onthullen.
nl
07:12
Truth Behind the Moon Landing
De maanmodule van Apollo 11 doodde Neil Armstrong bijna tijdens de training. Sommigen geloven dat deze close-call een samenzwering kan verklaren om de maanlanding te vervalsen.
nl
08:00
Expedition X
Het team gaat in de bossen in het zuiden van New Jersey op zoek naar de beruchte Jersey Devil. Het demonische wezen jaagt de lokale bevolking al meer dan driehonderd jaar angst aan.
nl
08:48
Expedition X
Phil en Jess gaan op zoek naar een negen meter lange slang die al generaties lang in Lake Champlain in Vermont wordt gespot. Ze onderzoeken videobeelden van het enorme wezen, en brengen nieuw bewijs boven water tijdens een riskante duiktocht.
nl
09:36
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe houten lucifers, grondbewerkingsmachines en telescopische gangboorden worden gemaakt.
nl
10:00
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe muggenspiralen, driewielers met zonne-energie, palmolie en helikopters van glasvezel worden gemaakt.
nl
10:24
How It's Made
We worden in het dagelijks leven omringd door voorwerpen die geproduceerd worden met zeer geavanceerde technieken. Ontdek hoe houten speelgoed, retro broodroosters, laboratoriumovens en aerogels worden gemaakt.
nl
10:48
How It's Made
Het productieproces van voorwerpen als combinatiehaken, gekweekte garnalen, grastrimmers en meer.
nl
11:12
How It's Made
Het productieproces van Chinese meubelen, elektrische schakelaars en Thaise vissaus.
nl
11:36
How It's Made
De wereld waarin we leven staat vol voorwerpen die geproduceerd worden tijdens zeer verfijnde processen. Ontdek hoe olie voor race-auto's, gipslijsten, citroengrasolie en vliegbindklemmen worden gemaakt.
nl
12:00
How Do They Do It?
Hoe produceert men kogels die zelfs een tank kunnen doorboren? En hoe wordt de beruchte boor van de tandarts gemaakt?
nl
12:24
How Do They Do It?
De productie van de reusachtige drijvende krachtcentrales die de wereld van stroom voorzien. En het productieproces van het kleinste vliegtuig van de wereld.
nl
12:50
How Do They Do It?
Het productieproces van de kleurige waskrijtjes die over de hele wereld door kinderen en kunstenaars worden gebruikt. En hoe men de kunstig versierde spiegels uit India maakt.
nl
13:14
How Do They Do It?
Het bouwen van roeiboten bij de Mississippi die door stoom worden aangedreven. Ook wordt gekeken naar het verdedigingssysteem genaamd `the waterfall'.
nl
13:38
How Do They Do It?
Het maken van moderne straatstenen en hoe dit proces is veranderd in de loop van de geschiedenis. Ook wordt het maken van een traditionele smoking geanalyseerd.
nl
14:02
How Do They Do It?
Het maken van brandvrije handschoenen die geschikt zijn voor nooddiensten. Ook staat het maken van glazuur centraal.
nl
14:26
Savage Builds
Adam Savage en enkele uitvinders bouwen een vloot aan voertuigen die aan "Mad Max" doet denken. Ze maken gebruik van schroot en kijken welk voertuig sterker is.
nl
15:14
Savage Builds
Adam wil zijn eigen versie van koning Arthur's legendarische zwaard Excalibur maken. Hij maakt gebruik van het ijzer uit een meteoriet om een krachtig wapen te smeden.
nl
16:02
Truth Behind the Moon Landing
Sommige mensen geloven dat de Apollo One-ramp eigenlijk een samenzwering was. Een team van experts probeert te bepalen of de ramp een tragisch ongeluk was of onderdeel van een samenzwering.
nl
16:50
Truth Behind the Moon Landing
Experts onderzoeken of enkele samenzweerders een neppe maanlanding wilden uitvoeren. Ook ontdekken ze een geheim verslag over honderden nazi's die betrokken waren bij het Apollo-programma.
nl
17:40
How It's Made
De processen van het maken van riemen, 3D-metaalprinters, detecteerbare waarschuwingspanelen en model Stirling-motoren.
nl
18:05
How It's Made
De processen van het maken van druk- en trekveren, microboren, skiffs en backsplashes van geverfd glas.
nl
18:30
How It's Made
Onderzoekt de processen die nodig zijn om schermmaskers, boeken, oceaandrone-transformatoren en 3D-puzzels te produceren.
nl
18:55
How It's Made
Een diepgaande verkenning van de productieprocessen van tinnen fluitjes, hoornproducten en Formule F-raceauto's.
nl
19:20
How It's Made
Een inzicht in hoe motorbrillen, handgemaakte jukeboxen, vacuümgraafmachines en tinnen scheersets worden gemaakt.
nl
19:45
How It's Made
We nemen de productie van onder meer elektrische boten onder de loep.
nl
20:10
Mysteries of the Deep
Jeremy Wade onderzoekt het zinken van de SS Fitzgerald. Kunnen nieuwe ontdekkingen duidelijkheid scheppen over de oorzaak van een van de grootste rampen op de Grote Meren?
nl
21:00
Mysteries of the Deep
Jeremy Wade verkent in de ijzige wateren bij de noordpool een bijzondere onderwatervondst. Hij porbeert te achterhalen wat er werkelijk gebeurd is met de noodlottige Franklin-expeditie.
nl
21:50
Dino Hunters
Clayton keert terug naar zijn boerderij in Montana om bij Old Faithful op zoek te gaan naar fossielen. In Wyoming zijn Mike en zijn team nog steeds druk met het opgraven van de triceratops, in de hoop een paar prehistorische hoorns te onthullen.
nl
22:40
Dino Hunters
In Montana krijgt Clayton Phipps eindelijk te horen of zijn gevonden skelet toebehoort aan een T-Rex, of aan de Nanotyrannus. Ondertussen graven Mike Harris en Aaron Bolan in Wyoming op een veelbelovende nieuwe locatie, met de winter in aantocht.
nl
23:30
Truth Behind the Moon Landing
Experts gaan op zoek naar de verdwenen NASA-tapes die de maanlanding van de Apollo 11 opnamen. Sommigen geloven dat de verdwijning een reden is voor het bestaan van een samenzwering.
nl

Guida TV - lunedì, 22/04/2024

00:20
Truth Behind the Moon Landing
Experts besluiten meer onderzoek te doen naar de wapperende vlag tijdens de maanlanding, en of dit niet het bewijs is dat de maanlanding nep is. Het spoor leidt naar grote namen in Hollywood.
nl
01:10
How the Universe Works
Wetenschappers proberen te achterhalen waarom het Melkwegstelsel sterft en wat er de afgelopen dertien en een half miljard jaar heeft plaatsgevonden tussen de sterren, manen en planeten.
nl
02:00
How the Universe Works
Wetenschappers gebruiken spiksplinternieuwe technologie om een wereldvernietigende asteroïdenregen te bestrijden en zo de Aarde veilig te houden van deze moordlustige ruimtestenen.
nl
02:48
How Do They Do It?
Kijk mee bij de productie van superstaal, dat wordt gebruikt om auto's lichter, groener en veiliger te maken. Daarnaast wordt onderzocht hoe in Australië elk voorjaar tachtig miljoen schapen worden geschoren.
nl
03:12
How Do They Do It?
Ontdek hoe het ontwerp van de nieuwste vliegtuigstoelen voor zowel comfort, amusement en veiligheid zorgt. Daarnaast wordt onderzocht hoe geavanceerde ruimtetechnologie in bh's wordt toegepast voor extra ondersteuning.
nl
03:36
How Do They Do It?
Een onderzoek naar hoe gipsplaten worden gemaakt van de rook van elektriciteitscentrales. Verder wordt gekeken hoe 's werelds beroemdste prijzen worden gegoten en hoe een vliegtuig wordt gebouwd dat bijna overal kan opstijgen en landen.
nl
04:00
How Do They Do It?
Er wordt onder de loep genomen hoe autoramen die alles buiten houden geproduceerd worden. Ook het productieproces van de perfecte lippenstift komt aan bod.
nl
04:24
How It's Made
Inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als champagnekurken, pneumatische afgiftesystemen, espressomachines, pizzaovens en nog meer.
nl
04:48
How It's Made
Inzicht in het productieproces van paneeldeuren, stoomreinigers, pizza's, elektrische borstels en nog meer.
nl
05:12
How It's Made
Inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als zwenkwielen, bruidstaarten, THz spectrometers, wedstrijdcatamarans en nog meer.
nl
05:36
How It's Made
Inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als keramische grillen, boksmachines, fonteinen, holle houten surfplanken en nog meer.
nl
06:00
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' bezoekt de geboorteplaats van de Corvette Stingray en krijgt uitleg over het design.
nl
06:24
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' onderzoekt de herkomst van de KTM X-Bow en ontdekt alles over het exterieur en de werking van de wagen.
nl
06:48
How It's Made: Dream Cars
Het team van `How It's Made' onderzoekt de herkomst van de Tesla Model S, met name de werking en de technische specificaties van de wagen.
nl
07:12
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Superformance MKIII gemaakt wordt en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
07:36
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Koenigsegg One:1 wordt gemaakt en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
08:00
NASA's Unexplained Files
Een ruimtesonde vertoont een mysterieuze storing wanneer hij ons zonnestelsel verlaat. Astronomen zien tekenen van een onzichtbare planeet in een verafgelegen zonnestelsel.
nl
08:48
NASA's Unexplained Files
Door een storing op het ISS kan de bemanning aan een dodelijk gas worden blootgesteld. Een verbluffend beeld van een NASA-sonde doet vermoeden dat er leven op Mars kan bestaan.
nl
09:36
NASA's Unexplained Files
De Curiosity Rover vindt iets vreemds op Mars. Detectives vragen NASA om hulp. Wetenschappers vragen zich af waarom Jupiter warmer is dan het zou moeten zijn.
nl
10:24
Savage Builds
Richard Browning, uitvinder van de Gravity Jet Suit, helpt Adam om ervoor te zorgen dat zijn Iron Man-pak kan vliegen.
nl
11:12
Savage Builds
Adam Savage en het NASA-team werken samen om een experimenteel superwapen te maken dat de loop van de Tweede Wereldoorlog onherroepelijk had kunnen veranderen.
nl
12:00
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Er wordt een kijkje achter de schermen genomen om te laten zien hoe wijngaardslakken worden gekweekt, hoe plaatstaal wordt verwerkt tot glanzend bestek, en hoe een met een pedaalsysteem aangedreven viskajak wordt gemaakt.
nl
12:24
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Teun Luijkx en Joep van Deudekom zoeken uit hoe producten uit het alledaagse leven worden gemaakt en onthullen de verborgen verhalen achter de producten die essentieel zijn voor het leven in de 21e eeuw.
nl
12:50
How Do They Do It? Met Teun en Joep
Er wordt onderzocht hoe kristalglas wordt geblazen, hoe flatscreen-tv's worden gemaakt, hoe diepe zwembaden worden verwarmd en hoe in een ketchupfabriek een miljoen flessen per dag worden gevuld.
nl
13:14
How Do They Do It?
Hoe het Sydney Opera House wordt gekoeld, hoe staal in een handzaag wordt getransformeerd, hoe een microfoon wordt geproduceerd en hoe een bevroren rivier wordt opengebroken.
nl
13:38
How Do They Do It? Met Teun en Joep
In deze aflevering onderzoeken Teun en Joep hoe zeldzame edelstenen worden gedolven, hoe klassieke cowboylaarzen worden gemaakt en hoe een reusachtige straatveegmachine wordt geproduceerd.
nl
14:02
How Do They Do It?
Een unieke blik achter het productieproces van superzachte dekbedden, en de meest elastische elastiekjes. Ook wordt onderzocht hoe er duizenden meters onder de grond naar olie kan worden geboord.
nl
14:26
Blowing Up History
In Mexico ontdekken archeologen een dertig meter hoge piramide van leem. Hier lag de hoofdstad van de mysterieuze Olmeken. Een blik op het volk van de Olmeken.
nl
15:14
Blowing Up History
Piramides in de woestijn van Soedan zijn de ruïnes van een machtige verloren beschaving die wedijverde met de farao's van Egypte. Met geavanceerde technologie en archeologische methoden onthullen experts de geheimen achter het Kingdom of Kush.
nl
16:02
Alien Highway
Chuck en het team haasten zich naar Tonopah in Nevada, nadat een informant meldt dat er een alien uit Area 51 zou zijn ontsnapt. Ze kammen de omgeving uit om te onderzoeken of het wezen nog steeds in het gebied rondwaart.
nl
16:50
Killers of the Cosmos
Elke dag wordt de aarde getroffen door ruimtepuin, dat meestal opbrandt in de dampkring. De dinosauriërs werden echter weggevaagd door een komeetinslag. Onderzoek naar of dat nogmaals kan gebeuren.
nl
17:40
Killers of the Cosmos
Wanneer een grote ster sterft, komt daarbij straling vrij die het leven op aarde kan uitroeien.
nl
18:30
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Superperformance GT40 wordt gemaakt en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
18:55
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek waar de Porsche 918 Spider wordt geproduceerd en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
19:20
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made bezoekt de fabriek van de Aston Martin Vanquish en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
19:45
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de plek waar de Zenvo ST1 werd bedacht en leert veel over het interieur en het exterieur.
nl
20:10
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made reist naar de fabriek waar de McLaren 650S wordt geproduceerd en ontdekt alles over het exterieur en het interieur.
nl
20:35
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplaats van de Falcon F7 en ontdekt alles over de werking en het ontwerp van de wagen.
nl
21:00
Truth Behind the Moon Landing
Vertrouwelijke CIA-documenten onthullen meer over de ruimterace tussen de VS en de Sovjet-Unie. Een team van experts kijken of nieuwe ontdekkingen over Amerikaanse spionage een samenzwering onthullen.
nl
21:50
Truth Behind the Moon Landing
De maanmodule van Apollo 11 doodde Neil Armstrong bijna tijdens de training. Sommigen geloven dat deze close-call een samenzwering kan verklaren om de maanlanding te vervalsen.
nl
22:40
How the Universe Works
De interstellaire ruimte is het gebied tussen de sterren in het heelal. Nieuwe ontdekkingen laten zien dat deze ruimte veel minder saai en beduidend minder leeg is dan tot nu toe werd gedacht.
nl