National Geographic Channel

National Geographic Channel

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

USA

TV műsorújság - hétfő, 2024-04-29

00:00
Oldtidsmenneskernes hemmeligheder
To lig bliver opdaget nær byen Weerdinge, Holland. Lokalbefolkningen konkluderer, at ligene tilhører en mand og kvinde, der sandsynligvis er forenet i liv og død. Men efterhånden som forskerne dykker dybere ned i mysteriet om disse mennesker, bliver flere detaljer afsløret sammen med en overraskende drejning. Ligene er af to ikke-beslægtede mænd. Hvem var disse mænd, og hvorfor blev de myrdet?
da
01:00
Romerrigets forsvundne skatte
Hadrians mur er den største bygning, romerne nogensinde har bygget. Den strækker sig 118 kilometer gennem Storbritannien, og udgjorde engang den nordlige grænse af deres store imperium. Nu undersøger eksperter muren, dens forter, porthuse og garnisonsbyer for at finde ud af, hvordan civilisationen og kulturen voksede ved Roms vilde grænse. Deres overraskende opdagelser viser livet og døden på grænsen til imperiet.
da
02:00
Romerrigets forsvundne skatte
Det dødelige vulkanudbrud, der begravede Pompeji i 79 e.Kr., krævede også et andet offer: Herculaneum. Denne kystby, som er placeret tættere på Vesuv-krateret, var dækket af aske fem gange så tyk som Pompejis, men er mirakuløst nok endnu bedre bevaret. Nu hjælper opdagelsen af ??et intakt skelet efterforskere med at kortlægge Herculaneums sidste timer.
da
03:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Ghan – Australiens mest luksuriøse tog – krydser et helt kontinent fra Adelaide på den sydlige kyst til det tropiske landskab i Darwin i nord. På sin 2-dages rejse står den over for intens varme, risiko for kollisioner med vilde dyr og truslen om et stadig mere ekstremt vejr. En hær af ingeniører skal arbejde døgnet rundt for at vedligeholde Ghan og dens 3.000 km spor.
da
04:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Bergensbanen, der løber fra Norges andenstørste by Bergen til hovedstaden Oslo, filmes fra luften, mens den passerer langs fjordene i Vestnorge, stiger til det sneklædte Hardanger-plateau og kører ned gennem dybe skove. Undervejs lærer vi, hvordan et dedikeret hold holder linjen åben i et udfordrende miljø: Rydning af sne og is, afskrækkelse af dyreliv og reparation af beskadigede tog.
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
Kokken Ramsay kommer tæt på næsehorn, giraffer, zebraer og flodheste i KwaZulu-Natals dramatiske vildmark i Sydafrika, mens han lærer hemmelighederne bag Zulu-krigernes traditionelle kogekunst og mestrer at bruge en lokal "braai". Han springer ud af en helikopter, høster muslinger på forræderiske klipper og fordyber sig i den lokale landsbykultur, før han laver mad til en respekteret Zulu-høvding.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Kent for at redde en 1973 Dennis brandbil. Tidligere New Romney-stationens ejendom, elskede brandmanden Tony den som sin egen og købte den for at restaurere og sælge den for at rejse penge til velgørenhed. Desværre døde Tony af kræft og fuldførte ikke restaureringen. Kolleger har nomineret hans søn James til Biler i nøds behandling for at se hans fars ønske gå i opfyldelse.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Skotland for at fikse en 1993 Toyota Supra Mk.4 ejet af den tidligere motorcykelkonkurrencekører Lisa, som efter en trafikulykke ikke længere kan køre på sine elskede cykler. Hendes japanske superbil opfyldte hendes behov for fart, men løbende mobilitetsproblemer har sendt bilen i forfald. Lisas venner og familie håber, at en fuldt restaureret bil vil løfte hendes humør.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
I december 1944 lancerer Hitler sin berygtede Operation Wacht am Rhein, og hans kampvogne gør et desperat udfald mod havnen i Antwerpen i starten på det, der ville blive kendt som Ardenneroffensiven. Som modsvar sendes det amerikanske 505. faldskærmsinfanteriregiment ind til Ardennerne for at sikre en kritisk bro mod en nazistisk kampgruppe og forsvare den for enhver pris.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
Fem måneder efter D-dag ankommer grundkrigen endelig på tysk jord, da britiske soldater angriber i skyggen af ??Hitlers berygtede Siegfried Line.
da
11:00
To Catch A Smuggler
Som en del af en fælles indsats under Super Bowl beslaglægger LIV, CBP og HSI mere end 176.000 kopigenstande og foretager flere anholdelser relateret til menneskehandel og narkosmugling. HSI Atlanta gennemfører en kontrolleret levering af et udhulet lastbilbatteri fyldt med heroin. Og HSI New York sporer en formodet narkokurér, som bliver fundet med kokainkapsler på sin krop.
da
12:00
To Catch A Smuggler
Agenter følger et muligt møde mellem en af deres undercover-agenter og en smugler, der leverer store mængder methamfetamin i Atlanta. Betjente i New York finder en kvindelig passager med flere balloner med kokain på og i kroppen. Det mislykkes hende at fjerne en, og hun køres på hospitalet. I Miami må betjente presse på for at få svar ud af passagerer, der tydeligvis ikke fortæller sandheden.
da
13:00
Inside Sydney Airport
Sydney oplever en af de mest regnfulde sæsoner nogensinde. Voldsomme storme lukker to landingsbaner, og et indkommende fly sender et nødopkald til operationscenteret. En mand har tilsyneladende fået et hjerteanfald ombord. Vil flyet være i stand til at lande i dette vejr? Senere bliver en brandøvelse til en reel nødsituation, da et andet fly melder om brand ombord.
da
14:00
Inside Sydney Airport
Med weekendgæster og pendlere på vej hjem, er fredag altid en travl dag i lufthavnen. Flere passagerer betyder flere problemer – og det holder de vagthavende i højeste beredskab. I dag er det en luftambulance, sikkerhedsbrud, ulovlige stoffer og en råbende passager, der står over for et forbud fra det flyselskab, hun er booket til at flyve med.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Devon for at kidnappe en af de mest ekstreme biler, der nogensinde er kommet ud af Japan – en Mitsubishi Evo IV. Den tilhører Gary, som har holdt af den i mere end 15 år. Desværre blev hans dage med ræs forkortede, da han begyndte at lide af flere alvorlige sygdomme. Men da gutterne får bilen ind på værkstedet, opdager de, at hele undervognen er fyldt med rust.
da
16:00
Biler i nød
Holdet genforener et benzinhoved med sin første og yndlingsbil: En Austin 7 Chummy fra 1924, som han solgte for over 50 år siden. Efter at være blevet alvorligt syg fortrød Christopher salget. Da det lykkes hans familie at finde den gamle bil og købe den tilbage, ringer de til Tim og Fuzz for at forvandle den næsten 100 år gamle bil til sådan, som den så ud i 1969, da deres far solgte den.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
En DC-8 med kun tre fungerende motorer bliver fragtet fra Kansas City til en vedligeholdelsesfacilitet for reparationer. Besætningen forsøger at starte med tre motorer, men flyet svinger af landingsbanen, hvilket dræber alle tre piloter. Efterforskere undersøger piloternes træning og opdager, at simulatoren, de trænede på, ville have givet dem en fatal misforståelse af proceduren med tre motorer.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
China Airlines Flight 676 nærmer sig Taipei i en tiltagende tordenstorm, går i stå, og styrter ned på travl vej. Det er den værste flykatastrofe i landets historie, som tager livet af alle 196 mennesker om bord samt seks personer på jorden. Det blev afgjort af 11 forvirrende sekunder, hvor ingen af piloterne tog kontrol over flyet.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
20:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da
21:00
Inside North Korea: The Criminal State
Nordkorea er en James Bond-skurk i form af et brutalt diktatur, selvisoleret fra det globale samfund, mens det stjæler fra dets lommer.
da
22:00
Underworlds with Mariana Van Zeller
Receptpligtig medicin koster mere i USA end noget andet sted i verden. Derfor henvender næsten 20 millioner amerikanere sig til det sorte marked for at få deres medicin, og derfor er kriminelle ivrige efter at tjene penge på den stigende efterspørgsel. I dette afsnit tager Mariana til Mexico og Indien for at møde nogle af underverdenens bagmænd, der sætter sårbare patienters liv på spil.
da
23:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da

TV műsorújság - kedd, 2024-04-30

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter at lette under en voldsom storm falder et helt nyt 737 ned fra himlen over Vestafrika, og en international gruppe efterforskere ankommer til Cameroun. Kenya Airlines Flight 507 ligger nu nedsænket i mudder og vand, styrtet ned i en mangrovesump og alle om bord dræbt. Efterforskerne udpeger én fatal fejltagelse, som udløste tragedien, men de finder også en dødelig række af problemer.
da
01:00
Europa set ovenfra
En spektakulær luftrejse over Frankrig afslører et kulturelt magtcenter beliggende i et enormt landskab af kontraster og overraskelser.
da
02:00
Inside Sydney Airport
Da alle beredskabsmyndighederne er involveret i en simuleret flystyrtøvelse, bringer virkelige problemer lufthavnens drift i fare. Farlig vind lukker to landingsbaner, efterfulgt af en strømafbrydelse, der gør flyinformationstavlerne blanke. Det værst tænkelige scenarie bliver til virkelighed, da alarmen går på grund af en eksplosion inde i en passagerterminal.
da
03:00
Inside Sydney Airport
Med weekendgæster og pendlere på vej hjem, er fredag altid en travl dag i lufthavnen. Flere passagerer betyder flere problemer – og det holder de vagthavende i højeste beredskab. I dag er det en luftambulance, sikkerhedsbrud, ulovlige stoffer og en råbende passager, der står over for et forbud fra det flyselskab, hun er booket til at flyve med.
da
04:00
Inside Sydney Airport
Sydney oplever en af de mest regnfulde sæsoner nogensinde. Voldsomme storme lukker to landingsbaner, og et indkommende fly sender et nødopkald til operationscenteret. En mand har tilsyneladende fået et hjerteanfald ombord. Vil flyet være i stand til at lande i dette vejr? Senere bliver en brandøvelse til en reel nødsituation, da et andet fly melder om brand ombord.
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
Kokken Ramsay rejser til Louisiana for at lære hemmelighederne bag Cajun-madlavning. Han møder Eric Cook – tidligere marinesoldat, der er blevet kok – som sender ham ud i marsken for at se, hvad han kommer tilbage med. Ramsay støder på farlige og velsmagende skabninger fra dybt i sumpene til midt i den Mexicanske Golf. Lever han op til udfordringen, eller stopper hans evner ved verdens ende?
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Skotland for at fikse en 1993 Toyota Supra Mk.4 ejet af den tidligere motorcykelkonkurrencekører Lisa, som efter en trafikulykke ikke længere kan køre på sine elskede cykler. Hendes japanske superbil opfyldte hendes behov for fart, men løbende mobilitetsproblemer har sendt bilen i forfald. Lisas venner og familie håber, at en fuldt restaureret bil vil løfte hendes humør.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Rochdale for at redde en Opel Manta GTE, en sjælden tysk klassiker som taget lige ud af 1980'erne. Bilen tilhører den tidligere amatørrallykører Alan. Problemer med dårligt helbred og at miste sin kone førte til, at Alan blev lidt af en eneboer. Hans familie og venner håber, at Biler i nød-behandlingen kunne være lige det, der kan bringe Alan ud af sin skal.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
Fem måneder efter D-dag ankommer grundkrigen endelig på tysk jord, da britiske soldater angriber i skyggen af ??Hitlers berygtede Siegfried Line.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
I april 1945 kæmper 2. løjtnant Vernon J. Baker og en deling af amerikanske Buffalo Soldiers sig fem kilometer ind på fjendens territorium for at omringe et italiensk slot besat af nazisterne. De undviger minefelter, ødelægger observations- og maskingeværsposter. Det vil tage mere end halvtreds år, før disse afroamerikanske soldaters tapperhed bliver fuldt ud anerkendt.
da
11:00
To Catch A Smuggler
Agenter følger et muligt møde mellem en af deres undercover-agenter og en smugler, der leverer store mængder methamfetamin i Atlanta. Betjente i New York finder en kvindelig passager med flere balloner med kokain på og i kroppen. Det mislykkes hende at fjerne en, og hun køres på hospitalet. I Miami må betjente presse på for at få svar ud af passagerer, der tydeligvis ikke fortæller sandheden.
da
12:00
To Catch A Smuggler
Da HSI-agenter konfiskerer hele 21 kilo metamfetamin, bruger de efterretningsoplysninger fra pågribelsen til at gå efter en landsdækkende narkotikaring. Imens beslaglægger CBP en af de største forsendelser af illegale hajfinner i Miamis historie.
da
13:00
Inside Sydney Airport
Med weekendgæster og pendlere på vej hjem, er fredag altid en travl dag i lufthavnen. Flere passagerer betyder flere problemer – og det holder de vagthavende i højeste beredskab. I dag er det en luftambulance, sikkerhedsbrud, ulovlige stoffer og en råbende passager, der står over for et forbud fra det flyselskab, hun er booket til at flyve med.
da
14:00
Inside Sydney Airport
Sydney Airport er en by i byen med tusindvis af ansatte, der holder driften i gang. Arbejdet står aldrig stille; lige fra at skifte en vindpose, male en landingsbane om natten, reparere en luftbro, der sidder fast, før flyet ankommer, redde en vedligeholdelsesarbejder fra en elevator, der sidder fast, samt slukke en potentielt katastrofal brand.
da
15:00
Biler i nød
Holdet genforener et benzinhoved med sin første og yndlingsbil: En Austin 7 Chummy fra 1924, som han solgte for over 50 år siden. Efter at være blevet alvorligt syg fortrød Christopher salget. Da det lykkes hans familie at finde den gamle bil og købe den tilbage, ringer de til Tim og Fuzz for at forvandle den næsten 100 år gamle bil til sådan, som den så ud i 1969, da deres far solgte den.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Southampton for at tage sig af en Jensen Interceptor fra 1969. Ejeren Nick værdsatte sin drømmebil, indtil han fik ekstrem gigt.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
China Airlines Flight 676 nærmer sig Taipei i en tiltagende tordenstorm, går i stå, og styrter ned på travl vej. Det er den værste flykatastrofe i landets historie, som tager livet af alle 196 mennesker om bord samt seks personer på jorden. Det blev afgjort af 11 forvirrende sekunder, hvor ingen af piloterne tog kontrol over flyet.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Piloterne på Pilgrim Airlines 458 er desperate efter at lande, idet flammerne står ud gennem cockpittets gulv. Blandt røg, ekstrem varme og ingen sigtbarhed lykkes det dem på en eller anden måde at lande på et frossent vandreservoir på Rhode Island. I løbet af få minutter ødelægger infernoet alle beviser på, hvordan branden startede.
da
20:00
Inside North Korea's Dynasty
Da Den Kolde Krig er slut har Nordkorea nu mistet sin sovjetiske allieret og den sikkerhed, som den kunne garantere Nordkorea. Falske penge og amfetamin-produktion erstatter nu tomrummet.
da
21:00
Hitlers sidste kampe
Efter at have befriet meget af Frankrig, Luxembourg og Belgien, udfører de allierede styrker General Bernard Montgomerys ambitiøse plan om at slutte krigen i 1944. Operation Market Garden er historiens største luftbårne operation, men overmod og fejlvurderinger fanger de allierede soldater bag Nazi-fronten i desperate forsøg på at fange brohoveder. Da de mislykkes, begynder kampen for overlevelse.
da
22:00
World War II: Secrets from Above
Denne serie ser på de mest ekstraordinære historier fra Anden Verdenskrig i et helt nyt perspektiv, og rekonstruerer: Kampen i himlen over Storbritannien, jagten på de dødbringende nazistiske U-både, det spektakulære faldskærmsfald ved Arnhem, de allieredes blodige kamp i Normandiet, opgøret ved det italienske kloster Montecassino og kampen for Polen, da Hitler forsøgte at udslette det fra Jorden.
da