National Geographic Channel

National Geographic Channel

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

USA

TV műsorújság - szombat, 2024-05-04

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da
01:00
Europa set ovenfra
Denne spektakulære luftrejse viser Island, som aldrig før. Drone-kameraer følger arkæologer, der kæmper mod vulkanudbrud for at redde vikingehistorien, de fanger sjældne syn af pukkelhvaler og viser omhyggeligt koreograferede sneplove, der kæmper for at rydde lufthavnens landingsbaner om vinteren. Vi svæver hen over de moderne arkitektoniske vidundere, der glimter i Islands dramatiske landskab.
da
02:00
Ultimate Supercar
Maserati forsøger at få genrejsning, da de beslutter sig for at bygge deres første superbil i næsten to årtier – men er det nok til at bringe mærket tilbage til sin plads på toppen af den italienske bilscene?
da
03:00
Ultimate Supercar
Den engelske bilproducent Lotus sigter mod at kickstarte deres genrejsning og kæmpe imod mainstream-etablerede sportsvognsselskaber ved at introducere Storbritanniens første 2-millioner-punds 2.000 hestekræft-helelektriske superbil.
da
04:00
Disasters Engineered
Vores lyst til at udforske har bragt os tættere på fjendtlige miljøer og livsfarlige trykniveauer. Hvad fik rumfærgen Columbia til at falde fra hinanden på vej tilbage til Jorden og dræbe alle syv astronauter? Og hvordan blev en olieplatform ud for Skotlands kyst forvandlet til et rasende inferno, der efterlod mere end 200 mand fanget? Kan vi eksistere trygt på steder med ekstremt fysisk tryk?
da
06:00
America's Funniest Home Videos: Animal Edition
En elg går på vandet, en corgi elsker flødeskum, gnuer krydser en flod, en tiger klatrer op i et træ for at fange sit bytte, en stor slange forstyrrer en lur.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz kæmper mod tiden for at få en klassisk Jaguar Mark 2 gjort færdig.
da
08:00
Biler i nød
Helbredsproblemer forhindrede Steve i at reparere sin Aston Martin DB6, så Fuzz ser på motoren, og Tim leder efter reservedele.
da
09:00
Disasters Engineered
Skyhøje ambitioner førte til nogle af luftfartens største præstationer og største fiaskoer. Hvordan endte USS Macon, et dyrt militært supervåben, på bunden af Stillehavet? VSS Enterprise, et rumskib til flere millioner dollar, skulle gøre drømme om civile rumrejser til virkelighed – indtil dets fatale styrt. Hvordan formede disse katastrofer den næste generation af luftfartøjer?
da
10:00
Disasters Engineered
Et tårnhøjt inferno dræbte 72 beboere og blev Storbritanniens dødeligste brand. En fodgængerbro kollapsede i Florida og dræbte seks mennesker. Vi tager beskedne ingeniørmesterværker, som de hjem, vi bor i, og de broer, vi går over, for givet. Så når katastrofen rammer, sender det chokbølger gennem samfundet. Hvordan kan fatale designfejl opstå, og hvad kan vi lære af disse tragedier?
da
11:00
Oldtidsmenneskernes hemmeligheder
Menneskelige rester trækkes op fra dybet af en tørvemose nær Yde, Holland. Nogle lokale mener, at det er Djævlens værk. Ildrødt hår dukker op fra jorden og sender dem på flugt. Men efterhånden som arkæologer studerer de menneskelige rester yderligere, indser de, at de tilhører en ung kvinde, hvis død er mere rystende, end de nogensinde havde forestillet sig.
da
12:00
Undersøgelse af flystyrt
Ethiopian Airlines Flight 302 styrter ned efter at have lettet fra Addis Ababa og dræber alle om bord. Dette er den anden dødsulykke med Boeing 737 MAX 8 på bare fem måneder. Da efterforskerne konkluderer, at det var det samme stykke software, der fik flyet til at hælde nedad gentagne gange i begge ulykker, får hele MAX 8-flåden flyveforbud, indtil der er fundet en løsning.
da
13:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
14:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager en tur tilbage i tiden i en Ford Fiesta XR2. Bilen tilhører Brian, som planlagde at restaurere bilen til sin oprindelige stand, men måtte sætte den til side, efter at have lidt af helbredsproblemer. Efter Brians familie kontaktede Car SOS, tog drengene ud for at bringe en solstråle tilbage i hans liv.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager imod en lommeraket, der er hyle-morsom – en 32-år gammel CR-X. På grund af en grusom tilstand blev ejerens drøm om at restaurere den elskede Honda knust, og bilen har rådnet væk i garagen i årevis. Det lykkedes drengene at snige bilen væk, og de opdager et stort problem – mus.
da
16:00
Building Impossible with Daniel Ashville
Daniel rejser til Las Vegas, hvor Madison Square Garden er ved at bygge en kæmpe kugle. Det er et helt nyt sted, hvor publikum vil opleve fantastiske shows både inde i – og uden for den skærmdækkede kugle. Daniel slutter sig til holdet, mens de løfter og bolter LED-megapaneler til kuglens ydre. Men indenfor må Daniel bestige frygtindgydende højder for at få arbejdet gjort.
da
17:00
Teknologiske vidundere
Fantastiske tekniske præstationer, skjult i den internationale rumstation, gør den til den mest innovative og dyreste superstruktur, der nogensinde er blevet bygget.
da
18:00
Universets hemmeligheder
På trods af årtiers research om liv i rummet har vi stadig ikke nogen endelige beviser. Takket være nye teknologiske fremskridt gør forskerne dog nye store opdagelser, som tvinger os til at gentænke muligheden for andre livsformer, både på og væk fra vores planet.
da
19:00
Extreme China
National Geographics opdagelsesrejsende og fotograf Ben Horton tager med paragliding-piloten Zhang Jun i Ningxia i Kina for at udforske de forskelligartede landskaber og finde det ideelle bjerg til det ultimative paragliding-eventyr. I deres søgen møder de de lokale, der arbejder for at forhindre hurtig ørkendannelse, og de oplever de unikke kinesiske traditioner med papirklip og kinesisk opera.
da
20:00
Ultimate Space Telescope
Takket være James Webb-rumteleskopet bliver astronomiens største mysterier endelig besvaret. Verdens mest komplekse og innovative teleskop kigger ind i hjørner af kosmos, som aldrig før er set. Oplev den årtier lange rejse det tog bare at lette fra jorden, og mød holdet, der fanger nogle af de største rumbilleder i menneskehedens historie.
da
21:00
Apollo: Tilbage til Månen
For første gang kombinerer en dokumentar fiktion, realistisk 3D og digitaliserede arkivoptagelser i ultra-HD for at oprulle hele Apollo-programmet. Med Den kolde krig som bagtæppe følger dette afsnit første del af programmet fra ulykken med Apollo 1 til Apollo 8-missionens triumf.
da
22:00
Apollo: Tilbage til Månen
For første gang kombinerer en dokumentar fiktion, realistisk 3D og digitaliserede arkivoptagelser i ultra-HD for at oprulle hele Apollo-programmet. Dette afsnit afslører Apollo 11's sidste hemmeligheder og levendegør de sidste stadier i et program, som omfattede tragiske tilbageslag og historiske succeser.
da
23:00
Exomars: Europe's Imposible Mission
I 2022 fik ExoMars-missionen et kritisk tilbageslag. Efter 20 år undervejs var det ambitiøse projekt plaget af forskellige teknologiske tilbageslag, samt talrige økonomiske og politiske kriser. Med hidtil uset adgang til missionen, og de tusindvis af mænd og kvinder fra 20 forskellige lande, der arbejdede på projektet, ser vi på, hvordan drømmen om at finde liv på Mars i sidste ende blev droppet.
da

TV műsorújság - vasárnap, 2024-05-05

00:00
Det nye månekapløb
Historien om SpacelL, et lille firma med en drøm om at foretage den første månelanding med et privat udviklet rumfartøj
da
01:00
Teknologiske vidundere
Fantastiske tekniske præstationer, skjult i den internationale rumstation, gør den til den mest innovative og dyreste superstruktur, der nogensinde er blevet bygget.
da
02:00
Armstrong-optagelserne
Armstrong-optagelserne er en entimesdokumentarfilm, som tegner et personligt og dybdegående portræt af den første mand, som satte foden på Månen, Neil Armstrong. Hans berømte ord er kendt verden over, men manden bag dem har længe været et mysterium. Armstrong-optagelserne giver via interviews med hans eneste autoriserede biograf, venner og familiemedlemmer et nærbillede af en af verdens største helte, som kun få kendte.
da
03:00
Universets hemmeligheder
Jorden har af og til noget forfærdeligt vejr, men selv planetens værste superstorme er vand i forhold til de intense og katastrofale hændelser, som finder sted på andre planeter. Vi taler om storme med flydende methan og vindstød på op til 17.000 km/t. Vi følger de forskere, som forudser vejret i det ydre rum, og ser, hvordan disse vilde hændelser kan ødelægge livet, som vi kender det på Jorden.
da
04:00
Universets hemmeligheder
Hvor er vi i kosmos? Hvilken forbindelse har vi til stjernerne? Siden mennesket første gang kravlede ned fra træerne, har vi kigget op og undret os over stjernerne. Så hvordan studerede de tidligste mennesker himlen? Hvad lærte de om universet, Jorden og sig selv? I dette afsnit af Kendt Univers rejser vi tilbage gennem tiden for at se, hvordan man i gammel tid studerede og brugte stjernerne.
da
06:00
Dum, Dummere, Derfor!
I dette afsnit ser vi, hvor galt man kan komme af sted ved at springe på trampolin, lave smarte tricks på poolbordet og nose slides på skateboard.
da
06:30
Dum, Dummere, Derfor
Det, der ryger op, kommer altid ned igen! Kitesurfere bliver fanget af vinden, hækkeløbere misser deres timing, og breakdancere mister balancen.
da
07:00
America's Funniest Home Videos: Animal Edition
En klodset hvidhovedet havørn, en kænguru angriber en bil, mennesker der er bange for høns, en hyldest til Golden Retrievers, en vaskebjørn hjælper sin unge med hoppe over et hegn.
da
08:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
"Gordon Ramsay dykker, fisker, samler vild mad og springer ud af helikoptere på endnu et actionmættet eventyr i jagten på mad. Fra det store vildt i Sydafrikas vildmark og de krokodillebefængte jungler i Guyana til uberørte Tasmanien, indtager hans kulinariske rejse Louisianas Cajun-sumpe, Norges iskolde fjorde, de krydderifyldte bjerge i det sydlige Indien og den storslåede indonesiske ø Sumatra. "
da
09:00
Undersøgelse af flystyrt
Ethiopian Airlines Flight 302 styrter ned efter at have lettet fra Addis Ababa og dræber alle om bord. Dette er den anden dødsulykke med Boeing 737 MAX 8 på bare fem måneder. Da efterforskerne konkluderer, at det var det samme stykke software, der fik flyet til at hælde nedad gentagne gange i begge ulykker, får hele MAX 8-flåden flyveforbud, indtil der er fundet en løsning.
da
10:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
11:00
Life Below Zero: First Alaskans
Alaskas indfødte kæmper mod uret for at forberede til vinterens ankomst. Familien Apassingok trodser isflager i Beringhavet for at jage havpattedyr, Tig Strassburg går på jagt efter pels, og Marvin Agnot lærer sin unge nevø at jage ved Kodiak-øen. Senere bliver Joel Jacko fanget i en farlig storm.
da
12:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Bergensbanen, der løber fra Norges andenstørste by Bergen til hovedstaden Oslo, filmes fra luften, mens den passerer langs fjordene i Vestnorge, stiger til det sneklædte Hardanger-plateau og kører ned gennem dybe skove. Undervejs lærer vi, hvordan et dedikeret hold holder linjen åben i et udfordrende miljø: Rydning af sne og is, afskrækkelse af dyreliv og reparation af beskadigede tog.
da
13:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Ghan – Australiens mest luksuriøse tog – krydser et helt kontinent fra Adelaide på den sydlige kyst til det tropiske landskab i Darwin i nord. På sin 2-dages rejse står den over for intens varme, risiko for kollisioner med vilde dyr og truslen om et stadig mere ekstremt vejr. En hær af ingeniører skal arbejde døgnet rundt for at vedligeholde Ghan og dens 3.000 km spor.
da
14:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Gletsjerekspressen forbinder de ikoniske feriesteder St Moritz og Zermatt og er filmet ovenfra, mens den snor sig langs alpetoppe, over dybe kløfter og gennem høje bjergkæder. Det er en konstant kamp at holde sig på sporet, mens ingeniører bekæmper dybe snedriver, udnytter den nyeste teknologi til at beskytte linjen mod jordskred og sætter sprængstoffer op for at beskytte mod dødbringende laviner.
da
15:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Begyndende i bjergtopbyen Creel, snor El Chepe sig gennem den storslåede Copper Canyon; hjemsted for det tilbagetrukne Raramuri-folk. Vi slutter os til ingeniørerne på denne bjergrige jernbane, der tog 100 år at bygge, mens de beskytter den mod stenfald, oversvømmelser og endda orkaner. Rejsen slutter i Los Mochis i staten Sinaloa – porten til Stillehavet.
da
16:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Winnipeg-til-Churchill-toget krydser en af ??Canadas 10 provinser, Manitoba, fra syd til nord. Det filmes fra oven, mens det snor sig gennem snedækkede græsarealer, Canadas Boreal Forest og ind i de frosne, golde lande lige under polarcirklen. Det er en konstant kamp at holde sig på sporet, mens ingeniører kæmper med sne og is i temperaturer, der når så lave som minus 45 grader.
da
17:00
Last of the Giants: Wild Fish
Mens Cyril leder efter en kæmpe barracuda, forpurrer en territorial tyrehaj hans mission. Mens holdet vader ud i farligt farvand fyldt med glubske krokodiller og flodheste, stormer tyrehajen dem fra skyggerne. Uden anden mulighed må Cyril stå ansigt til ansigt med det kæmpe bæst.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Da en stor eksplosion river hul i en 747 over Hawaii, bliver ni passagerer, der er spændt fast til deres sæder, suget ud af kabinen. Med to motorer i brand lykkes det på en eller anden måde besætningen at flyet og lande i Honolulu. Og selvom efterforskerne straks mistænker en terrorhandling for at være årsagen, fører jagten på svar i sidste ende til en dødelig kortslutning.
da
19:00
Rewind the '90s
Kameraer er pludselig overalt i 90'erne, da America's Funniest Home Videos giver næring til vores besættelse af os selv. Fotografer kører sammen med 'Cops', mens videokameraerne holder dem i skak, nyhedshelikoptere jager O.J., mens retssalens kameraer filmer hans retssag, en håndholdt gyserfilm får os til at sætte spørgsmålstegn ved virkeligheden, og The Real World ændrer vores verden.
da
20:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager imod en lommeraket, der er hyle-morsom – en 32-år gammel CR-X. På grund af en grusom tilstand blev ejerens drøm om at restaurere den elskede Honda knust, og bilen har rådnet væk i garagen i årevis. Det lykkedes drengene at snige bilen væk, og de opdager et stort problem – mus.
da
21:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da
22:00
Inside Sydney Airport
Singapores premierminister skal ankomme, og sikkerheden i lufthavnen er i højeste beredskab. En passager er fundet i besiddelse af et farligt våben. I mellemtiden leder man efter en kvinde, der er kollapset på gaden. Vagtchefen Mel er begejstret for at høre, at han skal eskortere hans yndlingspopartist, når de ankommer til Sydney Airport.
da