FilmBox Premium

FilmBox Premium

FilmBox je televizní stanice, která vysílá výhradně filmy. Vysílá v Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a v Rumunsku. Filmová základna distribuční společnosti SPI International obsahuje 1300 filmů.

Czechia

TV műsorújság - vasárnap, 2024-05-12

00:50
Bolest a sláva
Salvator Mallo je slávny filmový režisér. Počas svojej kariéry zažil mnoho úspechov. Teraz sa však jeho svet rúca. Salvator cíti len prázdnotu a nie je schopný ďalej tvoriť. Ak chce pokračovať, musí nájsť motív pre novú tvorbu, musí odhaliť príčinu svojho vyhorenia. V spomienkach sa vracia do detstva do 60. rokov, kedy s rodičmi emigroval do Valencie. Snaží sa rozpomenúť na spaľujúcu túžbu po svojej prvej láske, ktorú stretol v v Madride a na bolesť, ktorú mu priniesol rozchod. Vtedy cítil opojenie životom. Písanie sa mu stalo únikom, ale aj vyslobodením. Kúzlo filmu mu prinieslo slávu, ale aj vykúpenie z neúspechov jeho života. Bolesť a sláva rozpráva o zložitosti oddeliť proces tvorby od vlastného života a od vášní, ktoré žitiu dávajú zmysel a nádej.(Magic Box)
cs
02:40
Colette: Příběh vášně
Mladučká Sidonia-Gabriella Colette sa zamiluje do o 15 rokov staršieho, charizmatického parížskeho literáta Willyho. Potom čo sa zosobášia, je Colette z pokojného prostredia malej dedinky katapultovaná do sveta žiarivých parížskych salónov a opojných večierkov francúzskej smotánky. Colette sa prispôsobuje novému životu, vnára sa do bohémskeho sveta svojho manžela. Inšpiratívne prostredie v nej prebúdza kreativitu a spisovateľský talent. Píše svoje prvé dielo zo série o Claudine. Willy jej dovolí publikovať pod podmienkou, že kniha vyjde pod jeho menom. Fenomenálny úspech románu spraví z Willyho slávneho spisovateľa a z manželského páru ozajstné celebrity. Lenže emancipovaná Colette túži po uznaní. Ich manželstvo sa nielen pod vplyvom Willyho častých nevier a Colettina vzrastajúceho záujmu o ženy začína rozpadať. Willy sa však svojej talentovanej ženy za žiadnu cenu nechce vzdať…(Magic Box)
cs
04:40
VIY: Tajemství dračí pečeti
Anglický cestovatel Jonatan Grin získá od Petra I. zakázku - vyhotovení map Dálného Východu Ruska. Opět jej čeká dlouhá cesta plná neuvěřitelných dobrodružství, která jej přivede do Číny. Kartograf se setká s množstvím závratných objevů, nečekaných setkání s podivuhodnými tvory, čínskými princeznami, mistry vražedných bojových umění a samotným Lun-Vanem, Králem všech draků. Co může být nebezpečnější, nežli pohled do očí Strašidla? Snad setkat se s ním znovu. Co převáží tentokrát – neotřesitelný skepticizmus vědce nebo starobylá černá magie, která se již dávno zmocnila Východních zemí?(Týden ruského filmu)
cs
06:40
Asterix a Obelix ve službách Jejího Veličenstva
Asterix se vypraví za kanál pomoci svému druhému bratranci Anticlimaxovi porazit Julia Caesara a odrazit římskou invazi do Anglie.
cs
08:30
Čekání na Anyu
Během druhé světové války pomáhá Jo, mladý pastýř spolu s vdovou Horcadou, s pašováním židovských dětí přes hranice z jižní Francie do Španělska.
cs
10:15
Tygři železnice
Jistý železniční dělník v Číně v roce 1941 vede skupinu bojovníků za svobodu proti Japonsku, aby získal potraviny pro chudé.
cs
12:15
Kouzelný svět Davida Copperfielda
Film je moderní variací díla Charlese Dickense o mladém chlapci, který se během svého života setká s různými překážkami. Jeho největším životním cílem je změnit svůj život.Postupně pochopí, že tak, jak se jeho život mění, stejně mění i životy lidí kolem sebe. Ať už ho ale volají Davey, Trautmann, Davidson nebo Daisy, ve svém srdci hrdě nese své skutečné jméno - David Copperfield
cs
14:10
Valerian a město tisíce planet
Vítejte ve 28. Století. Valerian (Dane DeHaan) a Loreline (Cara Delevingne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Když zamíří do ohromného mezigalaktického města Alpha, kde spolu po staletí žijí tvorové ze všech koutů galaxie, je jasné, že se tu děje něco nekalého. Aby odhalili tajemnou sílu, která ohrožuje pokojné soužití nejen Alphy, ale celého vesmíru, musí se Laureline s Valerianem pustit do závodu s časem a vypravit se až do samého středu téhle fascinující vesmírné stanice.(Magic Box)
cs
16:25
Rivalové
Závratná rychlost, adrenalin proudící v žilách, krásné dívky a nezkrotná touha po vítězství. Závody Formule 1 jsou místem, kde jediná chyba může znamenat smrt. Na těchto okruzích spolu soupeří dva odvěcí rivalové. James Hunt je neřízená střela, neodolatelný playboy a brilantní řidič. Niki Lauda je dokonalý profesionál, vždy precizní a disciplinovaný. Film Rivalové vypráví skutečný příběh dvou pilotů, kteří jsou soky nejen na okruzích, ale také ve skutečném životě. Přestože jsou soupeři, jsou také jeden pro druhého inspirací. Přes jejich rozdílnost je v životě pojí zvláštní přátelství. Ale rivalita je žene ke stále riskantnějším výkonům. Titul mistra světa může získat jen jeden...(Bioscop)
cs
18:25
Hrátky s ohněm
Když úzkoprsý velitel Jake Carson (John Cena) přispěchá se svým elitním týmem zkušených hasičů (Keegan-Michael Key, John Leguizamo a Tyler Mane) na záchranu tří sourozenců (Brianna Hildebrandová, Christian Convery a Finley Rose Slaterová) ze spárů ničivého požáru, rychle si uvědomí, že je žádný výcvik nemohl připravit na dosud nejnáročnější práci ze všech – hlídání dětí. Životy, zaměstnání a dokonce i požární sklad hasičů, jimž se nedaří vypátrat rodiče nezbedných ratolestí, se rázem obrátí vzhůru nohama. Záhy zjistí, že děti jsou – stejně jako oheň – divoké a nepředvídatelné.(HBO Europe)
cs
20:00
Nádech pro lásku
Skutečný milostný příběh Robina a Diany Cavendishových, mladých lidí se smyslem pro dobrodružství, kteří se do sebe zamilovali, vzali se a právě, když je čekala nejkrásnější událost, jakou je narození dítěte, Robin těžce onemocněl. Vdechl virus obrny, která mu napadla mozkový kmen a hrozí mu celková paralýza. Lékaři mu dávají jen pár měsíců života. Jeho manželka odmítá vzdát se a tak s pomocí Dianiných bratrů dvojčat a průkopnických nápadů vynálezce Teddyho Halla se Robin (Andrew Garfield) a Diana (Claire Foy) odváží uniknout z nemocnice. Jdou společně  hledat plný a vášnivý život, vychovávat syna,  cestovat po světě  a pomáhat zdravotně postiženým lidem s vírou, že změní i jejich životy.(TV JOJ)
cs
21:55
STARS! (- ANTHONY HOPKINS)
- Jodie Foster. Dokument Fr. (2009). Příběhy, šarm, filmy a drby o vašich oblíbených hollywoodských hvězdách. To je recept na úspěch! Účinkují Anglina Jolie, Scarlett Johanssonová, Matthew McConaughey a další.
cs
22:00
Velká svatba
Missy (Amanda Seyfriedová) a Alejandro (Ben Barnes) sú mladí, krásni a chcú sa vziať. Na tom by nebolo nič podivné, keby sa do veci nevložila Alejandrova prísne katolícka biologická matka Muffin (Christine Ebersoleová), ktorá sa nečakane rozhodla preletieť polovicu sveta, aby sa na chystanej svadbe zúčastnila osobne. A práve jej bigotný prístup k viere je nezlučiteľný so skutočnosťou, že manželia Griffinovci, ktorí Alejandra vychovali ako vlastného, sú už desať rokov rozvedení. Exmanželia Don (Robert De Niro) a Ellie (Diane Keatonová) Griffinovci sa preto rozhodnú, že pre upokojenie situácie počas svadby zahrajú pred Alejandrovou biologickou matkou spokojný manželský párik. To je možno zábavné pre ich ďalšie deti Lylu (Katherine Heiglová) a Jareda (Topher Grace), nie však pre Donovu dlhoročnú partnerku Bebe (Susan Sarandonová). Keď túto spoločnosť doplní ešte aj sobášiaci kňaz, otec Moinighan (Robin Williams), je jasné, že všetkých svadobných hostí čaká poriadne hustý víkend.
cs
23:30
Bitva o Hill 60
V roce 1916 se evropské válčící mocnosti ocitají v patové situaci. Operace dvou mohutných armád, které si dosud vyžádaly milióny životů, jsou na mrtvém bodě. Důlní inženýr Oliver Woodward se po pobytu v Papui vrací do Austrálie, aby se připojil k tajné Tunelářské společnosti. Woodward ke svému překvapení získává vojenskou hodnost a odjíždí do Evropy. Na bitevním poli u francouzského Armentiéres ho čeká „jeho“ rota tunelářů, kteří ale novému veliteli příliš nevěří. Tuneláři mají labyrint chránit tak dlouho, dokud nezazní rozkaz k odpálení trhavin. Jenže kdo ví, kdy ta chvíle přijde?!
cs

TV műsorújság - hétfő, 2024-05-13

01:30
Špatný krok
Čtyři mladíci se pustí do riskantní investice, kvůli níž budou mít potíže s mafií.(Filmbox)
cs
03:05
Supernova
Drama VB (2020). Sam a Tusker křižují ve svém karavanu Anglii a navštěvují přátele, rodinu i místa, která jim připomínají minulost. Když byla Tuskerovi před dvěma lety diagnostikována demence, stal se tento společný čas tím nejdůležitějším, co mají.
cs
04:45
Lope - Nezkrotný básník
Nadaný mladý dramatik Lope de Vega se vrací z války do Madridu plný ambicí a žízně po životě, psaní a uskutečnění svých snů... Ale protože je bez peněz, musí pracovat jako skromný opisovač. Lope se setká s Isabel, krásnou, vznešenou ženou, která ho od dětství miluje. On se ale zamiluje do Eleny, dcery svého šéfa. Jeho šéf, který řídí nejúspěšnější divadelní soubor ve městě, by jejich vztah nikdy neschválil, a proto jej musí tajit. Ale Elena má ještě jedno tajemství: už je totiž vdaná. Když to Lope zjistí, požádá ji, aby své manželství ukončila a jejich vztah veřejně oznámila. To Elena odmítá. Raněný Lope pokrytectví Eleny a jejího otce veřejně odhalí a oni ho v rozhořčení nahlásí úřadům. Se zákonem v patách Lope utíká... Jen jediný člověk mu pomůže, Isabel, která pro lásku poruší veškerá pravidla.(Filmbox)
cs
06:35
Deset věcí, které bychom měli udělat před rozchodem
Abigail je svobodná, soběstačná matka. Když se seznámí s Benem, shodnou se oba, že každý skvělý vztah končí katastrofou. Na prvním rande si tedy sestaví žebříček deseti věcí, které by měli udělat, než se rozejdou. Nicméně předpokládaný konec nakonec vůbec není tak jistý. Osud jim totiž na jejich seznam přidal číslo 11.(Filmbox)
cs
07:50
Dobrodružství Tedyho Stonese
Tad, snílek pracující na stavbě, je díky záměně za slavného archeologa poslán na expedici do Peru. S pomocí Jeffa - svého věrného psa, neohrožené archeoložky, němého papouška a podvodníčka, se pokusí zachránit bájné Ztracené město Inků před zlou skupinou lovců pokladů.(oficiální text distributora)
cs
09:20
Deset pravidel, jak se zamilovat
Sukničkářský otec učí neohrabaného syna desatero svádění: deset zaručených pravidel, jak získat lásku kterékoli ženy. Výsledky ale nedopadnou podle očekávání.(Filmbox)
cs
10:55
Jak milovat s D
Už jedenáctkrát v řadě dostala mladá žena kopačky. Ke své nelibosti zjišťuje, že je toto neštěstí podmíněno jejími milostnými geny.
cs
12:30
Kupec benátský
Benátky, 16. století. Hrabivý židovský lichvář Shylock je ještě horší než jeho špatná pověst. Nevynechá jedinou příležitost, aby si vychutnal potíže křesťanských šlechticů, které nouze zavádí do jeho domu. Jednoho dne požádá lichváře o půjčku vážený kupec Antonio, jehož mladý přítel Bassanio zoufale potřebuje peníze, aby získal ruku milované Porcie. Když ovšem Antonio nemůže peníze včas vrátit, má Shylock volnou ruku k tomu, aby si léta ponižování a pohrdání na nenáviděném světě vybral i s úroky. Cena, kterou má Antonio zaplatit, má být skutečně bolestná. Klasická divadelní hra Williama Shakespeara s novou naléhavostí ožila v rukou režiséra Michaela Radforda. Nadčasový příběh vypráví nejen o náhodě a osudu, vládnoucích lidským životům, ale také o antisemitismu. Radford, využívající špičkového hereckého obsazení a zdůrazňující vizuální krásu svých filmových obrazů, se vydal cestou klasické adaptace. (MFF Karlovy Vary)
cs
14:40
Císař - občanská válka
Příběh otroka jménem Shields Green (Dayou Okeniyi), který se při boji o vlastní čest a svobodu svého syna stane ikonou boje proti otroctví…
cs
16:20
Švec
Cobbler je o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce v sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty.
cs
17:55
Síla slova
James Farmer mladší popsal texaský Marshall jako "poslední město, které kapitulovalo v občanské válce". Sídlí zde škola Wiley College, ve které profesor Melvin Toslon (v podání dvojnásobného držitele Oscara Denzela Washingtona) vede debatní kroužek během jeho úspěšné sezóny v roce 1936. Jedná se prakticky o první spolek v Americe, ve kterém spolu debatují bílí a černošští studenti. Jejich úspěchy vyústí až v pozvání na národní šampionát na Harvardově univerzitě. Pro čtyřčlenný tým, kde je mimojiné i studentka a velice mladý James Farmer, je připravena zkouška ohněm v podobě debatních témat, jako jsou Jim Crow, sexismus, lynčování davu, zatýkání a výtržnosti, milostné aféry, žárlivost a posluchači státního rozhlasu.(Filmbox)
cs
20:00
Krycí jméno Lev
Upjatý psychiatr Romain je fascinovaný svým novým pacientem Leo Milanem, který o sobě tvrdí, že je mezinárodní agent s krycím jménem Lev. Ale on je přeci jen blázen, ne? No, možná ne… Lev jednoho dne Romainovi sdělí, že mu přímo před očima unesou jeho snoubenku. To se také stane a Romain si uvědomí, že Lev je asi jediný, kdo ví, „která bije.“ A je taky jediný, kdo ji dokáže zachránit. Zoufalý Romain mu pomůže uprchnout a snaží se s ním udržet krok při divoké pařížské honičce na záchranu Louise a zabránit tak loupeži století ve Francouzské centrální bance. Šokovaný Romain musí uznat, že Lev má skutečně neobvyklý talent hodný pravého špióna.
cs
21:35
Akta Pentagon: Skrytá válka
Snímek z režie Stevena Spielberga nám na plátně ukazuje Katharine Graham (Meryl Streep), první ženu, která se stala vydavatelkou The Washington Post, a jejího editora Bena Bradleeho (Tom Hanks), jak se společně snaží předstihnout The New York Times a zveřejnit velmi utajované dokumenty, které se vláda snažila utajit skoro třicet let a které ukrývají pravdu o válce ve Vietnamu. Katharine a Ben riskují své kariéry a dokonce i svou svobodu, aby na světlo světa dostali léta pohřbenou pravdu.(Streeper)
cs