National Geographic

National Geographic

National Geographic is a British pay television channel that features documentaries produced by the National Geographic Society. It features some programming similar to that on the Discovery Channel such as nature and science documentaries.

United Kingdom

TV vodič - četvrtak, 16.05.2024

00:00
Hrdinové nebes: Mocná osma
Představíme vám takzvanou Mocnou osmu neboli Osmou leteckou armádu Spojených států, která značně přispěla k úspěchu spojenců za druhé světové války. Prostřednictvím dosud nezveřejněných archivních záběrů se podíváme do kokpitu letounů, které rozdrtily Hitlerovu Luftwaffe. Jejich přítomnost nad územím Třetí říše signalizovaly nejen tisíce bílých parných čar táhnoucí se oblohou, ale i líté souboje s nacistickými piloty a bomby svržené na německé cíle.
sk
01:30
Vězněm v cizině: Zločin a trest
S04E03 Michael Singh přišel kvůli přepracování a příliš bujarému životu o manželství. Únik z deprese mu poskytla nabídka starého známého, aby si přivydělal pašováním kokainu. Vyjde mu tato nová kariéra?
sk
02:15
Ostraha hranic
E03 Portoriko leží ve středu pašerácké stezky vedoucí Karibikem. Místní agenti jsou často přímo v oku bouře.
sk
03:00
Jak chytit pašeráka - letiště JFK
S07E03 Agenti vnitřní bezpečnosti pronásledují řidiče, který se po vykládce drog na parkovišti pustil na úprk. Na letišti JFK jsou odhaleny zlaté mince, starorověká maska a egyptský artefakt. V údolí Rio Grande objeví kokain ukrytý v náklaďáku.
sk
03:45
Aljaška: Noví osadníci
S05E07 Aljaška je nadále v sevření zimy, a tak se všichni musí vydávat dále a dále, aby doplnili zásoby. Na novousedlíky Brownovy čeká náročný úkol - vytvořit pořádný srub pro psy. Ostatní loví ryby.
sk
04:30
Záchrana na zledovatělé silnici
S03E07 V Norsku, daleko na severu, bojuje každý den parta silničních záchranářů, aby udržela silnice sjízdné a bezpečné i v zimě. A pokud u toho něco zničí, budou to muset zaplatit.
sk
05:15
Pomozte autům
S10E07 Seriál Pomozte autům je zpět a s ním další nálož dojemných příběhů. Fuzz Townsend a Tim Shaw i nadále hledají úžasná klasická auta a pomáhají jejich majitelům s jejich znovuoživením. Tentokrát je čekají snad nejnáročnější opravy v historii pořadu. Všudypřítomná rez, ztracené díly, porouchané motory, to vše namícháno s lidskými příběhy tak poutavými, že i ti největší automobiloví drsňáci uroní slzu.
sk
06:00
Skvělý dr. Pol
S05E12 Veterináři, telata a kočky trpí příchodem kruté zimy. Všichni se ale musí přizpůsobit počasí, a především Pol se nesmí nechat zastrašit, protože je potřeba jeho znalostí a práce.
sk
07:00
Ztracená města s Albertem Linem
S01E01 Průzkumník National Geographic Albert Lin se tentokrát se svým technologicky průlomovým archeologickým vybavením a přístupem vydal až na vrcholky Kolumbie, Jordánska a Peru.
sk
08:00
Ztracená města s Albertem Linem
S01E02 Albert Lin bude tentokrát odkrývat tajemství minulosti templářských staveb, Stonehenge i záhadného kamenného města v Tichém oceánu. Jeho technologie vzdušných scanů LiDAR oživí starobylé památky.
sk
09:00
Aljaška: Noví osadníci
S06E04 Noví obyvatelé Aljašky musí denně čelit extrémním podmínkám a příprava je pro přežití naproso nezbytná.
sk
10:00
Vyšetřování leteckých neštěstí: Zvláštní vydání
S01E09 Federální letecká správa vydala v roce 1981 sterilní pravidlo kokpitu, které od pilotů vyžaduje, aby se během kritických fází letu zdržely nepodstatných činností. Porušení může mít smrtelné následky. To dokazuje boj o život v hořícím letadle na dallaském letišti, pád L-1011 do floridských mokřadů a pád úplně nového ruského Superjetu do hor Jakarty při ukázkovém letu.
sk
11:00
Nacistické megastavby: K boji připraven
S01E05 V prvních letech druhé světové války Hitlerovo Německo drtí své nepřátele. Je pro to dokonce nový název "Blitzkrieg" neboli "Blesková válka". Německá tanková divize ničí Polsko a Francii, ale v Sovětském svazu musí použít nové tanky Tiger a Panther, aby porazily nepřátelský T-34.
sk
12:00
Ruská válka
S05E01 Tohle je příběh o Hitlerově invazi do Ruska; o největší násilné invazi ve vojenské historii; a méně známý příběh o tom, jak Němci narazili na nepřítele na pobřeží Černého moře u Sevastopolu - u těžce bráněné pevnosti. Nikdy předtím ani potom neshromáždili Němci tak ničivou dělostřeleckou sílu s tak mimořádnou palebnou účinností.
sk
13:00
Vteřiny před katastrofou
S04E03 Rutinní cvičný let americké stíhačky v italských Alpách v roce 1998 skončil smrtí 20 lidí poté, co letoun křídlem přeřízl lano lyžařské lanovky plné turistů. Proč k této tragédii, jejíž následky stále pronásledují vyšetřovatele i rodiny obětí, došlo?
sk
14:00
Prokletí tuňáci
S11E09 V této epizodě půjde především o týmovou hru. A ta jde některým posádkám lépe než jiným. Zatímco Jack a Nick z Time Flies táhnou za jeden provaz, kolektiv šampionů z Wicked Pissah se hroutí.
sk
15:00
Objevování chutí s Gordonem Ramsaym
S02E02 Gordon Ramsay se během své dobrodružné honby za jídlem nezalekne ani potápění, rybaření, sběru či výskoků z vrtulníku. Navštíví jihoafrické rezervace divokých zvířat, guyanskou džungli plnou kajmanů, panenskou krajinu Tasmánie, louisianské bažiny, zamrzlé norské fjordy, jihoindické vrcholky i přenádherný indonéský ostrov Sumatra.
sk
16:00
Jak chytit pašeráka - letiště JFK
S05E10 Policisté v Miami odhalí šest posvátných kamenných monolitů ilegálně vyvezených z Nigérie, zatímco v Detroitu se na hudební festival sjíždí návštěvníci vybavení nelegálním prometazinem a zbraněmi.
sk
17:00
Vězněm v cizině
S13E03 Už od mládí se Jimmy Bauer věnoval zpěvu a v Latinské Americe se z něj stala hvězda. Nyní chce rodilý Newyorčan prorazit v USA, potřebuje ale peníze. Kývne proto na nabídku pašovat heroin v žaludku.
sk
18:00
Vyšetřování leteckých neštěstí
S24E09 Zpráva, že nad Lamanšským průplavem z radarů zmizelo letadlo s vycházející fotbalovou hvězdou Emilianem Salou na palubě, šokovala svět. Nečekaný zvrat ve vyšetřování přinesl nález trosek letounu.
sk
19:00
Jedinečné letiště - Dubai
S03E09 Myles se snaží napravit chyby v letištní hale D. Hassanovi se úspěšně podaří zadržet muže s falešným pasem.
sk
20:00
Nacistické megastavby: K boji připraven - výběr
S01E03 Inovativní technologie válečných strojů, které Hitler objednal k pokoření nepřítele.
sk
21:00
Dokonalý vesmírný teleskop
Díky vesmírnému teleskopu Jamese Webba se nám konečně daří najít odpovědi na největší záhady astronomie. S inovativním dalekohledem dokážeme dohlédnout do nejvzdálenějších koutů kosmu. Staňte se svědky několika desetiletí od počátku projektu, přes jeho vypuštění až po aktuální sběr nejdokonalejších snímků vesmíru v dějinách lidstva.
sk
22:00
UFO: Zkoumání fenoménu
S01E05 Oblast 51, vojenská základna v poušti desítky let zahalená rouškou tajemství, byla tématem dohadů souvisejících s UFO. Stal se z ní doslova symbol fenoménu neidentifikovatelných vzdušných plavidel.
sk
23:00
Staré dobré devadesátky
S01E08 Kamery, které se v 90. letech najednou objevily všude, neustále podporovaly naši posedlost sebou samými. Byla to dekáda, která předznamenala věk reality show.
sk

TV vodič - petak, 17.05.2024

00:00
Očití svědkové 2. světové války: Invaze do Itálie
S01E02 Klíčové postavy závěrečné fáze Italského tažení vlastními slovy popisují systematické vytlačení jednotek Fašistické osy od Anzia, přes Řím až po sever Itálie.
sk
00:45
Poslední Hitlerův útok
S05E04 Na podzim 1944 chránily starobylé město Metz a přechody přes řeku Moselu tucty nacistických pevností. Malá skupinka amerických vojáků bude mít úkol do pevností proniknout a umlčet zbraně.
sk
01:30
Vězněm v cizině: Zločin a trest
S04E04 Paris a Marlon jsou příbuzní a spolu cestují do Peru, kde se jim naskytla vynikající obchodní příležitost. Zrada ale přetrhá veškeré rodinné vazby. Tanečnice Latasha je zadržena s heroinem v Bangkoku.
sk
02:15
Ostraha hranic
S07E04 Uvidíte, jak je při kontrole nalezeno 70 imigrantů, jak je rozprášen gang obchodující s dětským pornem a zadrženi obchodníci s bílým masem.
sk
03:00
Jak chytit pašeráka - letiště JFK
S05E10 Policisté v Miami odhalí šest posvátných kamenných monolitů ilegálně vyvezených z Nigérie, zatímco v Detroitu se na hudební festival sjíždí návštěvníci vybavení nelegálním prometazinem a zbraněmi.
sk
03:45
Aljaška: Noví osadníci
S05E08 Žijete-li v odlehlých oblastech Aljašky, práce nikdy nekončí. V přípravách na jaro se Sonta a Chevie Roachovi vydávají na lov kachen. Robert a RJ Millerovi zkouší prastarou metodu rybaření.
sk
04:30
Záchrana na zledovatělé silnici
S03E08 V jižním Norsku uvízl 30 tunový bagr v hlubokém příkopu. Je to logisticky složitá operace a Thord ví, že na ni bude potřebovat své nejlepší muže.
sk
05:15
Pomozte autům
S10E03 Seriál Pomozte autům je zpět a s ním další nálož dojemných příběhů. Fuzz Townsend a Tim Shaw i nadále hledají úžasná klasická auta a pomáhají jejich majitelům s jejich znovuoživením. Tentokrát je čekají snad nejnáročnější opravy v historii pořadu. Všudypřítomná rez, ztracené díly, porouchané motory, to vše namícháno s lidskými příběhy tak poutavými, že i ti největší automobiloví drsňáci uroní slzu.
sk
06:00
Skvělý dr. Pol
S05E13 Příroda a počasí nesmí tým veterinářů zastavit, a to ani nyní, kdy je sněhová kalamita a náledí!
sk
07:00
Ztracená města s Albertem Linem
V této epizodě se průzkumník National Geographic Albert Lin pouští do honby za zlatem. Pomocí kombinace moderní vědy a středověkých textů se pokusí dohledat poklad templářských rytířů v izraelské Akře. V Kolumbii jej zaujal mýtus o městě zlata - El Doradu.
sk
08:00
Ztracená města s Albertem Linem
S02E03 V této epizodě odhalí Albert Lin nejpůsobivější historická vodní díla z celého světa. Uvidíme obrovské podzemní vodní nádrže, umělé ostrovy a komplexní zavlažovací systémy.
sk
09:00
Aljaška: Noví osadníci
S06E05 Pro novou generaci osadníků je život v přírodě tím nejdůležitějším. Rowlandovi se vydávají přes zamrzlou řeku, aby si zajistili zdroje nezbytné pro přežití.
sk
10:00
Vyšetřování leteckých neštěstí: Zvláštní vydání
S01E10 Noční můrou všech pilotů je oheň na palubě. Minulé události měly tragické následky, ale také pomohly k bezpečnějšímu létání. Jedná se například o peklo na ranveji v Manchesteru, plameny na obloze nad Saudskou Arábií nebo pád nákladního letadla v Dubai.
sk
11:00
Ruská válka
S05E02 Tento příběh vypráví, jak se Hitler pokusil zlikvidovat ruský národ, aby získal životní prostor pro svou nadřazenou árijskou rasu. Až k branám Moskvy a zpět do centra Berlína šlo o střet zkázy, který vyvrcholil pádem Třetí říše.
sk
12:00
Ruská válka
S05E03 Vývoj války s Ruskem se otočil a Německo čelí obrovské sovětské armádě, která se touží pomstít. Hitlerova armáda se nyní musí spoléhat na obranné megastavby, moderní technologie a neochvějné odhodlání. Němci bojují o každý centimetr půdy od Baltu až po Berlín. Toto je příběh obranných megastaveb, které zasáhly do brutálních bojů 2.světové války.
sk
13:00
Vteřiny před katastrofou
S04E03 V roce 1999 došlo v londýnském Paddingtonu k jedné z nejhorších železničních nehod v britské historii. Jak je možné, že se dva moderní vlaky srazily všem bezpečnostním opatřením navzdory?
sk
14:00
Prokletí tuňáci
S11E10 Po první půli sezóny lze říci, že se unikátní strategie čelních posádek vyplácí. Wicked Pissah s však zatím připsala jedinou rybu a situace na všechny muže silně doléhá. Kdo vezme věci do svých rukou?
sk
15:00
Objevování chutí s Gordonem Ramsaym
S02E07 Gordon Ramsay se během své dobrodružné honby za jídlem nezalekne ani potápění, rybaření, sběru či výskoků z vrtulníku. Navštíví jihoafrické rezervace divokých zvířat, guyanskou džungli plnou kajmanů, panenskou krajinu Tasmánie, louisianské bažiny, zamrzlé norské fjordy, jihoindické vrcholky i přenádherný indonéský ostrov Sumatra.
sk
16:00
Jak chytit pašeráka - letiště JFK
S06E01 Na kalifornské hranici zadrží policie podezřelý neprůstřelný náklaďák a zastaví SUV s velkým nákladem metamfetaminu. Policisté v Atlantě pátrají po pašovaných penězích.
sk
17:00
Vězněm v cizině
S13E06 Svobodná matka Melanie Di Egidiová si přivydělává jako pašeračka drog. Během své druhé cesty z Kolumbie do Ekvádoru je odhalena a pod příslibem svobody se stává informátorkou. Co ji však čeká dále?
sk
18:00
Vyšetřování leteckých neštěstí
S24E10 Po dvou smrtelných nehodách letadel Boeing 737 MAX 8, ke kterým došlo během pěti měsíců, je celá flotila MAX 8 uzemněna. Vyšetřovatelé dospěli k závěru, že obě nehody způsobila stejná část softwaru.
sk
19:00
Jedinečné letiště - Dubai
S03E10 Celní úředník Hassan zadržel na nejrušnějším letišti světa pašeráka s 2 000 lahvičkami nelegálních léků na předpis.
sk
20:00
Nacistické megastavby
S01E04 Toto jsou příběhy nacistických géniů, kteří pro Hitlera vymysleli zbraně odplaty: rakety V1 a V2.
sk
21:00
Pašerákům na stopě
S04E09 Když se Mariana dozví, že v Mosambiku je za pašování drog zavřený ve vězení 66letý Američan Rodney Baldus, rozjede vyšetřování, které nemá obdoby.
sk
22:00
Narkobaroni a jejich pád
S01E08 Uslyšíte svědectví o tom, jak byli dopadeni největší a nejkrutější narkobaroni světa, a to z úst agentů, vyšetřovatelů i osob, jimž se podařilo zločinecké gangy infiltrovat. Od kolumbijského kokainového šéfa "Chupeta" po kanadského gangstera a člena Hell's Angel "Moma Bouchera", takový je rozsah největších protidrogových operací na světě.
sk