Yle TV1

Yle TV1

Yle TV1 on Suomen tärkein uutis- ja ajankohtaiskanava, journalismissaan rohkea, luotettava ja nopeasti reagoiva.

Finland

TV vodič - nedjelja, 19.05.2024

06:00
Huutokauppakesä
Kumpi pareista tekee tällä kertaa parempia huutokauppalöytöjä? Vastakkain ovat arvikalainen aviopari Carl ja Elisabeth Palm sekä ystävykset Desiree Larsson ja Oskar Andreasson Bjärnumista. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint, ja tuomareina sekä tavaroiden arvon määrittelijöinä toimivat Maria Granström ja Mats Bergstrand. Ruotsalainen huutokauppasarja.
fi
07:00
Planet Earth III
Eläimillä on uskomattomia keinoja selviytyä nopeasti muuttuvassa ihmisten maailmassa, aina talojen sisällä metsästävistä kobrista makaki-apinoihin, jotka varastavat matkapuhelimia ja käyvät niillä vaihtokauppaa.
fi
07:52
Egenlandin matkakohteet
La Kala on luultavasti Suomen pienin oopperatalo. Se sijaitsee suomalais-australialaisen pariskunnan, Marie Finne-Brayn ja Piers Brayn, omakotitalon yhteydessä Sumiaisten kylässä Keski-Suomessa.
fi
08:00
Henkien valtakunta
Angelica on kokenut ystävänsä kuoleman jälkeen monia luonnottomia asioita ja haluaa meedion apua.
fi
08:30
Studio 65
Miten ikäihmisen pitäisi pukeutua? Onko asiasta olemassa kirjoittamattomia sääntöjä - ja mitä ne ovat? Tällä kertaa keskustellaan yhteiskunnan näkemyksistä siitä, mitä vanhojen ihmisten pitäisi panna päälleen. Lisäksi annetaan muoti-inspiraatiota niille, jotka haluavat kulkea omia teitään.
fi
09:00
Maria Sid, Tukholman uusi teatterinjohtaja
Maria Sid nimitettiin vuonna 2019 pohjoismaiden suurimman teatteritalon, Tukholman kaupunginteatterin, johtajaksi. Talo oli juuri läpikäynyt suuren johtajuuskriisin, ison remontin ja sitten iski koronasulku. Miten näyttelijä ja ohjaaja, suomalainen Maria Sid selviää haasteesta: löytääkö yleisö teatterin ja millainen johtaja Maria Sid on? (Den nya teaterchefen - en film om Maria Sid, Ruotsi 2023)
fi
10:00
Mikaela & Thomas
Maaliskuussa väitellyt filosofian tohtori Minna Rantapää tutki viittomakielisten kuurojen kommunikaation muutoksia muistisairauden myötä. Rantapään mukaan viittomakielisen kommunikaation vähenemisen myötä ihminen menettää myös terveytensä. Tämän ehkäisemiseksi muistisairaan pääseminen viittomakieliseen ympäristöön on olennaista. Suomessa arvioidaan olevan 100-150 viittomakielistä kuuroa, joilla on muistisairaus.
fi
10:15
Nepsyt
Ada on päässyt uuteen nuorisokotiin, jossa koulu ja elämä sujuvat. Hansin perhe lähtee Lappiin. Adele saa kavereita hevostallilta. Eemeli suuntaa hyvillä mielin kohti uutta lukuvuotta. Tatun haave täyttyy ja äiti-Nina on ylpeä pojastaan.
fi
10:44
Luontoretkellä
Yli 5 000 vuotta sitten Tanskassa vaelteli karhuja, susia, ilveksiä ja isokauriita. Luontokuvaaja Jan Tandrup etsii joukon ainoaa yhä Tanskassa esiintyvää lajia ja löytääkin isokaurislauman hiekkadyyneiltä.
fi
11:00
Jumalanpalvelus
Suora lähetys Kirkon juhlat -kaupunkifestivaalilta Tampereen Keskustorilta. Musiikista vastaavat Kirkon juhlien suurkuoro ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri, joht. Kimmo Tullila. Esirukouksessa mukana mm. ministeri Anna-Kaisa Ikonen. Liturgi Monika Viitala, diakoni Antti Kulmala. Saarna piispa Matti Repo. Messussa kuullaan lukuisia uusia tilausteoksia suurkuoron esittämänä. Viittomakielinen tulkkaus.
fi
12:30
Euroopan unelmakartta
Ninan ja Tapion viimeisenä kohteena on Alankomaat. Maassa puhaltavat uudet tuulet, kun avoin ja keskusteleva kansa on kääntynyt populismin polulle. Mitä on muutoksen taustalla?
fi
13:00
Viattomuus
Millainen on sotilaiden mielenmaisema keskellä henkilökohtaista kriisiä? Israelissa entiset ja nykyiset sodat sekä niiden sankaritarinat ovat osa jopa pienten lasten elämää. Joillekin se on liikaa. Dokumenttielokuva perustuu asepalveluksensa aikana itsemurhaan päätyneiden nuorten israelilaissotilaiden päiväkirjoihin, kirjeisiin ja kotivideoihin. Ohjaaja: Guy Davidi (Innocence, Israel-Suomi 2022)
fi
14:43
Kovan viikon ilta
Jukka Lindström tarjoilee viikon viihdyttävimmän uutispaketin. Kovan viikon ilta kokoaa pitelemättömät koomikot ja sanavalmiit toimittajat yhteisen pöydän ääreen perkaamaan kiinnostavimmat ajankohtaiset puheenaiheet. Lindströmin seurana nähdään näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, koomikot Iikka Kivi, Aatu Raitala ja Eeva Vekki, kolumnisti-tietokirjailija Lotta Backlund, toimituspäällikkö Vappu Kaarenoja, sekä toimittajat Jari Hanska ja Robert Sundman. Illanviettoon kutsutaan joka viikko myös ajankohtainen vieras.
fi
14:45
Elävä arkisto
Sievä kuvaus Saaristomeren kansallispuiston luonnosta ja eläimistä. Tuotanto Yle TV1 Opetusohjelmat
fi
15:05
Paha paikka
Uhri saatetaan haudan lepoon oman uskontonsa tavalla. Jenn ja Karen pitävät kaikki aistit auki. Vaan riittääkö se - ja entä jos poliisin omassa lähipiirissä iskee katastrofi?
fi
15:50
Novosti Yle
Novosti Yle 19.05.2024 16:50.. Venäjänkieliset uutiset
fi
15:55
Yle Uutiset viittomakielellä
Yle Uutiset viittomakielellä 19.05.2024 16:55.. Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.
fi
16:00
Yle Uutiset
Yle Uutiset 17.00 19.05.2024 17:00.. Yle Uutiset toimittaa uutislähetyksiä TV1:ssä ja Areenassa varhaisesta aamusta alkaen. Illan päälähetykset klo 18:00 ja 20.30 kokoavat sinulle päivän tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta.
fi
16:10
Professori T
Pöydän ääreen surmatun kaksikon tapaus muistuttaa yksityiskohdiltaan vuosien takaista murhatapausta. Onko kyseessä sama tekijä vai kopioiko joku teot? Valitettavasti professori Tempest makaa sairaalassa, juuri kun hänen apuaan kaivataan.
fi
17:00
Yle Uutiset
Yle Uutiset 18.00 19.05.2024 18:00.. Yle Uutiset toimittaa uutislähetyksiä TV1:ssä ja Areenassa varhaisesta aamusta alkaen. Illan päälähetykset klo 18:00 ja 20.30 kokoavat sinulle päivän tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta.
fi
17:10
Urheiluruutu
Urheiluruutu 19.05.2024 18:10.. Päivän tärkeimmät urheilu-uutiset.
fi
17:15
Kovan viikon ilta
Jukka Lindström laatii uutisviikon tilinpäätöksen. Pöydässä näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, kolumnisti-tietokirjailija Lotta Backlund ja koomikko Eeva Vekki. Vieraana laulaja Viki Konssi.
fi
17:45
Katoava Pohjola
Uhanalaista saimaannorppaa on yritetty pitää hengissä jo 60 vuotta. Suunnitelmat suojelutoimien lisäämisestä saavat paikalliset kalamiehet sotajalalle. Kimmo seuraa kuinka norppa joutuu erimielisyyksien syntipukiksi.
fi
18:30
Kahden keikka - vaaralliset yhdessä
Muistotilaisuudessa kuolee ihminen. Surmasiko vainajan leski naisen, jonka kanssa hän oli riidellyt? Entä mitä riita koski? Leo löytää murtojälkiä, oliko kyseessä vain pieleen mennyt ryöstö?
fi
19:29
Yle Uutiset
Yle Uutiset 20.30 19.05.2024 20:29.. Yle Uutiset toimittaa uutislähetyksiä TV1:ssä ja Areenassa varhaisesta aamusta alkaen. Illan päälähetykset klo 18:00 ja 20.30 kokoavat sinulle päivän tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta.
fi
19:45
Urheiluruutu
Urheiluruutu 19.05.2024 20:45.. Päivän tärkeimmät urheilu-uutiset.
fi
20:05
Jarno ja minä
Jarno Saarinen saapuu Imatranajoihin Soilin toimiessa hänen mekaanikkonaan, ja he tutustuvat kilpakumppaneihin. Samanaikaisesti kilpailevassa tallissa nousee kohu, kun Phil Read rikkoo tallimääräyksiä.
fi
20:55
Kipupiste
Teatterituottaja Isa Stenberg ja näytelmäkirjailija Lars Norén saavat tilaisuuden toteuttaa kolmen vangin kanssa näytelmän korkeimman turvaluokituksen vankilassa. Isa ja Lars tietävät, että kyseiset vangit on luokiteltu herkästi karkaaviksi ja että heillä on korkea riski palata rikollisuuden pariin. Sitä he eivät kuitenkaan tiedä, että kaksi vangeista on myös avoimesti natseja.
fi
21:55
Ulkolinja
Yhdysvaltain kongressin valtausta tutkineen edustajainhuoneen komitean työ paljastaa, miten Trump toimi vastoin oikeusministerinsä ja muiden virkamiesten neuvoja kiistäessään vaalin tuloksen. Trump painosti vaalivirkailjoita löytämään hänelle tarvittavat äänet. Komitean loppuraportti muodosti hyvän perustan liittovaltion erikoissyyttäjälle rikossyytteen nostamiseen
fi
22:50
Ykkösaamu
Valtio maksoi viime vuonna 8,6 miljoonaa euroa korvauksia varushenkilöille. Millä tasolla on intin palvelusturvallisuus? Ykkösaamun vieraana on Puolustusvoimain komentaja Janne Jaakkola. Seija Vaaherkumpu haastattelee.
fi

TV vodič - ponedjeljak, 20.05.2024

05:25
Ylen aamu
Miten saamelaisten ääni kuuluu suomalaisessa päätöksenteossa? 20.05.2024 06:25.. 6.39 Nato-jäsenyys ja Suomen huoltovarmuus 6.53 Ensimmäinen suuri Nato-kokous Tampereella 7.11 Miten saamelaisten totuus- ja sovintoprosessi edistyy? 7.42 Jälkihiki 8.09 Eurovaalitentin etkot: KD, RKP ja Liik. 8.24 Maatalouden investointikulut pohdituttavat yrittäjiä 8.50 Vieraana kirjailija Satu Rämö. Studiossa Totti Toivonen ja Ilkka Lahti.
fi
08:30
Puoli seitsemän
Kevään viimeisessä Puoli seiskassa heittäydytään musiikin maailmaan Pariisin kevät -yhtyeen Arto Tuunelan kanssa. Olli-Pekka katutaiteilee Miina Äkkijyrkän opastamana. Juontajina Lloyd Libiso, Tuulianna Tola ja Olli-Pekka Kursi. #Puoli7
fi
09:00
Hakekaa kätilö!
Sirkus tuo Poplarin joulunaikaan omaa lumoaan. Shelaghia ilahduttaa vanhan ystävän tapaaminen. Trixie saa kovin epätavallisen joululahjan. Sisar Monica Joanille tapahtuu onnettomuus.
fi
09:45
Strömsöstä poimittua
Parhaita poimintoja Strömsön jo esitetyistä ohjelmista.
fi
09:55
Pisara
Anna Poutiaisen seurakunta on monikielinen ja -kulttuurinen, mutta kun se kokoontuu messuun, tunnelma on kuin sukujuhlassa (Job 19:25-27).
fi
10:00
Jumalanpalvelus
Suora lähetys Kirkon juhlat -kaupunkifestivaalilta Tampereen Keskustorilta. Musiikista vastaavat Kirkon juhlien suurkuoro ja Tampereen akateeminen sinfoniaorkesteri, joht. Kimmo Tullila. Esirukouksessa mukana mm. ministeri Anna-Kaisa Ikonen. Liturgi Monika Viitala, diakoni Antti Kulmala. Saarna piispa Matti Repo. Messussa kuullaan lukuisia uusia tilausteoksia suurkuoron esittämänä. Viittomakielinen tulkkaus.
fi
11:30
Murdochin murhamysteerit
Jouluparaati keskeytyy, kun kulkueen lähtöpaikasta löytyy miehen ruumis. Outojen rikosten sarja laittaa Murdochin hoksottimet koetukselle, sillä tekjä jättää jälkeensä enteileviä vihjeitä. Poliisiaseman väki saa tänä vuonna hankkia yhden lahjan arvalla valitulle henkilölle. Lahjan hankkiminen osoittautuu yllättävän vaikeaksi tehtäväksi.
fi
12:15
Avioliittoyhtiö
(Suomi 1942, 102') O: Hannu Leminen. N: Tauno Palo, Birgit Kronström, Siiri Angerkoski, Uuno Laakso. Komedia naisten tavoittelemasta sisustusateljeen johtajasta, joka etsii alaisekseen rumaa työmyyrää. Mv.
fi
13:57
Elävä arkisto
Puutarhurin ammatista kertova ohjelma. Juha Alanen ja Lasse Alanen tutustuvat kasvihuoneissa tapahtuvaan kurkunviljelyyn ja tomaattien viljelyyn. Lisäksi heille esitellään neilikoiden viljelyä.
fi
14:15
Kovan viikon ilta
Jukka Lindström laatii uutisviikon tilinpäätöksen. Pöydässä näyttelijä-käsikirjoittaja Niina Lahtinen, kolumnisti-tietokirjailija Lotta Backlund ja koomikko Eeva Vekki. Vieraana laulaja Viki Konssi.
fi
14:45
Energian tarina
Kautta aikojen eri energiamuodot ovat aiheuttanut onnettomuuksia, kuten ydinonnettomuuksia, patojen sortumisia, räjähdyksiä jne, mutta jokaisesta on opittu jotain tulevaisuutta varten.
fi
15:40
Yle Uutiset selkosuomeksi
Yle Uutiset selkosuomeksi 20.05.2024 16:40.. Tv-uutiset selkosuomeksi. Tekstitetty.
fi
15:45
Yle Oddasat
20.05.2024 16:45.. Saamenkieliset tv-uutiset, tekstitetty suomeksi.
fi
15:50
Novosti Yle
Novosti Yle 20.05.2024 16:50.. Venäjänkieliset uutiset
fi
15:55
Yle Uutiset viittomakielellä
Yle Uutiset viittomakielellä 20.05.2024 16:55.. Yle Uutiset viittomakielellä kertoo päivän tärkeimmät uutisaiheet viittomakielellä. Ohjelma käsittelee myös kuuroihin ja viittomakieleen liittyviä aiheita. Uutisankkureina toimivat äidinkieleltään viittomakieliset kuurot. Uutiset toimitetaan vuoden jokaisena päivänä.
fi
16:00
Yle Uutiset
Yle Uutiset 17.00 20.05.2024 17:00.. Yle Uutiset toimittaa uutislähetyksiä TV1:ssä ja Areenassa varhaisesta aamusta alkaen. Illan päälähetykset klo 18:00 ja 20.30 kokoavat sinulle päivän tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta.
fi
16:06
Yle Uutiset Alueeltasi
Alueellisia uutisia.
fi
16:10
Murdochin murhamysteerit
Murdoch selvittää paikallisen rakennusfirman omistajan surmaa. Rikoksen tekotapa viittaa siihen, että sen takana on ammattimainen salamurhaaja. Effie putoaa tikkailta, minkä seurauksena hän murtaa jalkansa. Aikansa kuluksi hän seurailee naapureidensa outoja toimia. Jotain sangen hämärää on tekeillä.
fi
16:53
Käytä ääntäsi
Teot jäävät historiaan. Moni meistä muistaa vielä sen Euroopan, jossa panssarit tukahduttivat mielipiteet ja sananvapauden tai jossa hetkeä aiemmin ihmisiä surmattiin uskontonsa vuoksi. Demokratia, sananvapaus ja vapaat vaalit eivät ole aina olleet itsestäänselvyys. Mitä demokratia merkitsee meille nyt? Mihin suuntaan Euroopan unioni on menossa seuraavaksi? Kannattaa kuunnella tässä ohjelmassa hetki heitä, jotka muistavat.
fi
17:00
Yle Uutiset
Yle Uutiset 18.00 20.05.2024 18:00.. Yle Uutiset toimittaa uutislähetyksiä TV1:ssä ja Areenassa varhaisesta aamusta alkaen. Illan päälähetykset klo 18:00 ja 20.30 kokoavat sinulle päivän tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta.
fi
17:12
Yle Uutiset Uutis-Suomi
20.05.2024. Kiinnostavia uutisia eri puolilta Suomea.
fi
17:20
Egenlandin matkakohteet
Toivakan kirkossa syntyi kansallista huomiota herättänyt kiista 1970-luvulla, kun paikallinen taiteilija Pellervo Lukumies maalasi kattomaalaukset uusiksi. Eeva verhoutuu saunavihtaan, katossa liihottaa enkeleitä kaikista maanosista ja profeetoilla on siivet selässään.
fi
17:30
Itämeren suojelijat Peltsi ja Tom
Syökää silakkaa! Mikko "Peltsi" Peltola ja Tom Nylund lähtevät selvittämään Itämeren tilaa kalastajien matkaan. Miten kalaa syömällä autetaan Itämerta? Kaksikko kohtaa merimetsojen aavesaaren ja ulkomeren hylkeet.
fi
18:00
Tehtaan sankarit
Tanjalle tulee avoero. Se jättää syvät jäljet, vaikka Tanja ei sitä itselleen myönnä. Topi on huolissaan tuuleen katoavasta Aspenistaan. Angelilla ei mene niin sanotusti hommat putkeen.
fi
18:30
Suomi on eurooppalainen
Euroopan suurin yhteinen nimittäjä on ollut sota. Sodassa ovat kohdanneet myös Suomen ja Euroopan kertomukset. Etsimme eurooppalaisuutta Euroopan reunalta, Suomesta.
fi
19:00
Volvo-Markkasen tarina
Volvo-Markkanen on noussut Pohjoismaiden tunnetuimmaksi rikolliseksi, jonka näyttävästi toteutetut ryöstöt pysyvät lehtien etusivuilla. Tanskalainen historiabloggaaja Regitze kertoo, millainen mies Markkanen oikein oli, ja miksi hänen isoisoisänsä pidätetään toistuvasti Markkasen tekemien ryöstöjen jälkeen.
fi
19:29
Yle Uutiset
Yle Uutiset 20.30 20.05.2024 20:29.. Yle Uutiset toimittaa uutislähetyksiä TV1:ssä ja Areenassa varhaisesta aamusta alkaen. Illan päälähetykset klo 18:00 ja 20.30 kokoavat sinulle päivän tärkeimmät uutiset Suomesta ja maailmalta.
fi
19:55
Urheiluruutu
Urheiluruutu 20.05.2024 20:55.. Päivän tärkeimmät urheilu-uutiset.
fi
20:00
Eurovaalit 2024
Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat käyvät keskustelua yleisöltä tulleiden kysymysten pohjalta. Yleisö voi osallistua tenttiin chatilla. Lähetyksen juontavat Olli Haapakangas ja Matti Koivisto. Tänään Liike Nyt, KD, RKP.
fi
21:30
Das boot - sukellusvene U-612
Buchner saa varottavan viestin, että aluksella on vakooja. Koko Hoffmanin perhe saapuu Berliiniin Klausin tarinasta tehdyn elokuvan ensi-iltaan. Joillekin matka jää viimeiseksi.
fi
22:20
Murha Meksikossa
Meksikossa ammutun Jyri Jaakkolan äiti Eve Jaakkola on yrittänyt yli kuusi vuotta saada poikansa murhaajia oikeuteen. Äidin oikeustaistelu on muuttunut kamppailuksi meksikolaista rankaisemattomuuden kulttuuria vastaan. Ohjaaja: Simo Sipola.
fi