LTV7

LTV7

Latvijas autorraidījumu un sporta kanāls. Neviens pasaules līmeņa sporta notikums nav iedomājams bez LTV7 tiešraidēm un ekspertu komentāriem. LTV7 ir ne tikai sporta, bet arī populārzinātnisko raidījumu un reģionālo televīziju māja, tāpēc kanāla pārraides ir saistošas katram Latvijas iedzīvotājam. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

Guide TV - mardi, 02/04/2024

00:25
Mērdoka noslēpumi
Seriāla darbība notiek 19. gs. 90. gados. Viljams Mērdoks, kurš aizrautīgi seko līdzi jaunākajiem zinātnes sasniegumiem un bieži izmanto šīs zināšanas arī savā darbā, risina dažādus noziegumus.
lv
01:15
Labākais no Euromaxx
Deutsche Welle žurnāls
lv
01:45
TE! Latvijas raidījums
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
02:40
Hekabes jautājums
Filma – pētījums par cilvēkiem tik nepieciešamo un tik devalvēto jēdzienu – par līdzjūtību. Senā Hekabe, Trojas ķēniņa Priama sieva un Hektora māte, iegājusi kultūrvēsturē ne sava nelaimīgā, bet varonīgā likteņa dēļ, bet tāpēc, ka nevienam par viņu nav nekādas daļas. "Hekabe" ir jau pat sugasvārds, kas apzīmē tos, par kuriem mums nav nekādas daļas. Kamēr nepienāk vajadzība iejusties viņu ādā un uzzināt, "kas Hekabei sāp". Režisora Pētera Krilova un viņa skolnieces, režisores Ivetas Budrevičas dokumentālā filma "Hekabes jautājums" vēsta par līdzcietību un cilvēcību. Filmas galvenie varoņi ir mūziķis Rolands Ūdris un viņa sieva, aktrise un mūziķe Ilona Balode kopīgās rūpēs un cerībās uz atveseļošanu.
lv
04:00
Kultūrdeva
Izklaidējošs un informatīvs kultūras sarunu šovs par kultūras notikumiem un procesiem Latvijā.
lv
04:55
Daudz laimes, jubilār!
Tas, kas ģimenei ir foto albums, tas medijam ir arhīvs. Latvijas Televīzijai tas ir tik bagātīgs! Tāpat kā ģimene pulcējas kopīgos sadraudzības stāstos pie ģimenes albuma, Latvijas Televīzijai ir gods un prieks pulcināt kopā tos, kas šo arhīvu ir veidojuši cauri gadiem, un viņu dzimšanas dienā ieskatītos arhīvos, mūsu kopīgajā kultūrvēsturē.
lv
05:30
Province
"Province" – tie ir valsts bēniņi. Tā ir kā savdabīga pasaule, kam ikdienā mēs, viesistabu un guļamistabu apdzīvotāji, nepievēršam daudz uzmanības. Laiks šeit rit pēc citiem likumiem. Tas atnāk gandrīz tikpat ātri, bet aiziet lēnāk un ilgāk kavējas. Katrai valstij un tautai ir vajadzīgi savi bēniņi. Tie dod kādu īpašu stabilitāti, kas nekā citādi nav iegūstama. Bēniņu lielākā bagātība ir to spēja būt citādiem…
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
Eiropa fokusā
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Saplēstā krūze
Visi meklē mežā pazudušo Vizmu. Lūcijai rodas aizdomas, ka Vizmas pazušanā vainīgs Miķelis. Bodē sāk strādāt Melita un Emma. Melita koķetē ar Ēriku. Pēteris meklē, kur piepelnīties, un sāk strādāt dzirnavās. Marija apvaino Jēci zādzībā. Jēcis ir spiests aiziet no "Smēdenēm". Arvīds atrod pierādījumu, ka Miķelis arī bijis purvā, un apvaino brāli Vizmas slepkavībā. Emmai rodas plāns, kā Jēcim atgūt Ķieķa tēva uzticību. Melita provocē Ēriku, Ēriks kļūst agresīvs pret Melitu.
lv
07:55
TE! Latvijas raidījums
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:50
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
09:50
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
10:10
Province
"Province" – tie ir valsts bēniņi. Tā ir kā savdabīga pasaule, kam ikdienā mēs, viesistabu un guļamistabu apdzīvotāji, nepievēršam daudz uzmanības. Laiks šeit rit pēc citiem likumiem. Tas atnāk gandrīz tikpat ātri, bet aiziet lēnāk un ilgāk kavējas. Katrai valstij un tautai ir vajadzīgi savi bēniņi. Tie dod kādu īpašu stabilitāti, kas nekā citādi nav iegūstama. Bēniņu lielākā bagātība ir to spēja būt citādiem…
lv
10:40
Tava darīšana
Kā rast pareizo veidu jauna produkta pozicionēšanai? Un kā attīstīt eksporta iespējas? Par ideju spēku un nozīmi stāstīs divu atšķirīgu uzņēmumu pārstāvji – Edgars un Alehandro, kuri galvaspilsētā radījuši īpašu funkcionālo ūdeni, un unikālu dizaina papīrlietu radītāja Linda no Siguldas.
lv
11:10
Pārtikas revidents
Pirmās sērijas galvenā varone – sēne. Rudenī latvieši dodas uz mežu, lai lasītu sēnes. Cik daudz mēs par tām zinām? Kā atšķiras meža sēnes no tām, kas nopērkamas veikalā? Un tās, kas veikalā – kur tās aug un kā nonāk mūsu veikalu plauktos? Vai sēnes ir veselīgas un kas ir to sastāvā – to skaidros "BIOR" analīžu rezultāti. Tāpat arī uzzināsim, kas ir visbiežāk pieļautās kļūdas virtuvē, sēnes apstrādājot, un iepazīsim neparastus produktus, kuru sastāvā, kā izrādās, arī ir sēnes. Raidījumā sazināsimies arī ar ārzemniekiem – skaidrosim, vai tiešām sēņu lasīšana raksturīga tikai latviešiem. Uzzināsim, kas ir indīgās sēnes un kāpēc tās ir īpaši bīstamas, kā arī, vai sēnes nepareizi apstrādājot, arī ēdamās kļūst bīstamas mūsu veselībai.
lv
11:55
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:50
Medmāsa Betija
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Misters Bīns
Misters Bīns cenšas nokārtot matemātikas eksāmenu, taču saprot, ka ir iemācījies nepareizās eksāmena biļetes. Piedzīvojumi seko arī pludmalē, kur viņš cenšas neveiksmīgi pārģērbties, bet vēlāk baznīcā Bīns mēģina nošķaudīties, taču tas notiek ar skaļu un varenu blīkšķi.
lv
14:05
Misters Bīns
Kurš gan to būtu domājis, ka iepirkšanās Bīnam sagādās tādas galvassāpes? Kā iegādāties pareizo dvieli un kā ir ar zobupastu? Restorāna apmeklējums Bīnam izvēršas par īstenu pārbaudījumu. Viņš nebūt nav skops, taču nevēlas tajā tērēt vairāk naudas, nekā paredzēts. Kā rīkoties, lai viesmīlis neapvainotos?
lv
14:32
Misters Bīns
Laiks doties uz baseinu! Tam Bīns ir sagatavojies kārtīgi. Tiesa, lai lēktu no tramplīna, ir mazliet jāpacenšas un jāpārvar bailes no augstuma. Atpūsties Bīns dodas uz parku, kur, protams, līdzi ir sagatavojis arī neparastu maltīti.
lv
14:57
Misters Bīns
Televizors un Bīns – abi kļūst par nešķiramiem draugiem brīdī, kad Bīns "jauno biedru" pārved mājās no veikala. Laiks ekskursijai uz lielpilsētu! Protams, neizpaliek arī fotogrāfiju uzņemšana pie populāriem tūrisma galamērķiem. Viss izvēršas citādi, nekā plānots.
lv
15:25
Vienmēr formā!
Deutsche Welle žurnāls
lv
15:55
Carnikavas kalnu karalis
Filma stāsta par šī brīža vienu no veiksmīgākajiem un talantīgākajiem latviešu riteņbraucējiem Tomu Skujiņu, atklājot sportista ceļu profesionālajā riteņbraukšanā, spēju savienot labu izglītību ar sportu, kā arī par motivāciju ik gadu ar riteni nobraukt vairāk nekā 30 000 kilometru. Viens no lielākajiem Toma karjeras sasniegumiem ir "Tour de France" "Kalnu karaļa" krekliņa izcīnīšana sešos posmos, kļūstot par pirmo Latvijas sportistu, kurš pasaulē prestižākajās riteņbraukšanas sacensībās ieguvis kādu no līdera krekliņiem. Filma stāstīs par kalniem, kuros trenējas Toms Skujiņš, iepazīstinās ar sportista profesionālās karjeras aizkulisēm un iztaujās sportista tuvākos cilvēkus.
lv
16:50
Es gribētu būt aplis
Dokumentālā filma par baletdejotāju Alekseju Avečkinu – Latvijas Nacionālā baleta pēdējo gadu desmitu spilgtāko mākslinieku, kura dzīve negaidīti aprāvās 2013. gadā. Stāsts par radošiem meklējumiem, sakāvēm un iedvesmu.
lv
18:10
Slepkavības ziemeļos
Beāte Martensa tiek atrasta mirusi savā mājā. Acīmredzot viņa nokrita pa kāpnēm un atsita galvu pret grīdu. Detalizēta līķa apskate liecina par kaut ko citu - tas nebija nelaimes gadījums. Viss liecina, ka vainīgais ir viņas vīrs Ivo. Vai tiešām viņš to spēja izdarīt?
lv
19:00
Šovakar. RUS.LSM.LV ziņas
Katru darba dienu pulksten 19:00 ziņu raidījumā "Šovakar" tiešraidē Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījuma vadītāji – Romualds Vanagas, Jana Rubinčika, Marina Ļebedeva. Sporta ziņu apskatu lasa Vladimirs Ivanovs un Andrejs Dmitrijevs. Laika ziņas – Galina Solodovņika un Anait Isahanova.
lv
19:30
Autisms: prāta dzīlēs
Kopš britu dabaszinātnieks un fotogrāfs Kriss Pekams atklāja pasaulei savu diagnozi - autisms, viņš saņēma tūkstošiem vēstuļu, kur cilvēki ar autismu dalās ciešanās, ka viņu ģimenes, draugi un kolēģi viņus nesaprot. Šajā dokumentālo filmu ciklā Kriss vēlas to mainīt. Sadarbībā ar izciliem filmu veidotājiem, grafikas dizaineriem, animatoriem un mūziķiem viņš palīdz cilvēkiem ar autismu savai ģimenei un draugiem atklāt to, kā viņi patiesībā jūtas, ko domā un kā saprot pasauli - kas īstenībā notiek viņu prāta dzīlēs Nav divu vienādu cilvēku ar autismu, un to atklāj arī pirmā sērija, kur redzēsim pirmos divus stāstus. Divi atšķirīgi jaunieši, viņu sajūtas, atklāsmes un iederēšanās centieni "parasto" cilvēku pasaulē. Flo ir 28 gadus veca sieviete, kas darbojas kā komēdiju aktrise vietējā krodziņā, savukārt Marijs ir 20 gadus vecs jaunietis, kurš nerunā, bet savas domas pauž ar datora balss palīdzību. Īsfilmas, kas ar viņu piedalīšanos izveidotas par viņu dzīvi, ne tikai pārsteigs tuviniekus, bet arī ietekmēs viņu nākotni.
lv
20:25
Nemiera gars
Šajā "Nemiera gara" sērijā Morgans dosies uz Arābijas pussalu un Kataras tuksnešiem. Ceļojums viņu vedīs no krasta uz krastu, no spožajām pilsētas gaismām uz sauso un tuksnešaino Kataras pussalas iekšzemi. Viņa galamērķis ir mūsdienīgs, bet senas vēstures caurvīts. Morgans izmēģinās dažas no daudzajām šī reģiona piedāvātajām aktivitātēm - brauks pa smilšu kāpām un jās ar kamieli, kā arī dosies uz ūdens atrakciju parku un apmeklēs vietējo tirgu.
lv
21:10
Mērdoka noslēpumi
Izmēģinājuma brauciena laikā Elsvorts Dramonds ar savu motociklu "Piekūns" iet bojā. Visi uzskatīja, ka viņš būtu varējis uzstādīt jaunu Kanādas ātruma rekordu. Mērdoks iepazīstas ar Viljamu Hārliju un Arturu Deividsonu. Ogdena nolemj, ka arī viņai vajag motociklu.
lv
22:00
Ziemas karalis
Arturs atgriežas zemē, no kuras padzīts, un atklāj, ka tajā valda haoss. Meklējot atbalstu pie senajiem biedriem, viņš sastopas ar negaidītiem šķēršļiem. Reinss un Ouveins dodas pie karaļa Kedvisa iekasēt nodevas. Arturs un viņa sabiedrotie gaida pārrodamies Gundleju un Gorfidu, bet Nimve nespēj Arturam piedod Gundleja atbrīvošanu.
lv
22:55
Klarisa
Taisons palīdz tēva padotajiem sagūstīt Klarisu un aizvest uz pamestu laboratoriju. Tur Klarisa uzzina par sievietēm, kuras Nilss centās apaugļot, lai viņas dzemdētu viņam dēlu. Eskivels pārkāpj robežu, lai dabūtu informāciju, kur Heigens ir paslēpis Klarisu. Meitas iedrošināta, Rūta ir gatava nostāties pret senatoru Gantu un ierosināt izmeklēšanu par "Alastora" darbībām.
lv
23:40
20 dienas Mariupolē
Krievijas iebrukums Ukrainā sākās 2022. gada 24. februārī agri no rīta. Mariupole – ostas pilsēta, kas tika aplenkta un nežēlīgi bombardēta. Pirmajās 20 kara dienās filmēšanas grupa bija liecinieki Krievijas zvērībām – dzīvojamo rajonu, pat slimnīcu un dzemdību nama apšaudei, humānā koridora bloķēšanai. Pateicoties viņiem, asiņainos kadrus ieraudzīja visa pasaule. Skarbas, prātam neaptveramas nežēlības atainojums tuvplānā, kas neatstāj vienaldzīgu.
lv

Guide TV - mercredi, 03/04/2024

01:15
Vienmēr formā!
Deutsche Welle žurnāls
lv
01:45
Province
"Province" – tie ir valsts bēniņi. Tā ir kā savdabīga pasaule, kam ikdienā mēs, viesistabu un guļamistabu apdzīvotāji, nepievēršam daudz uzmanības. Laiks šeit rit pēc citiem likumiem. Tas atnāk gandrīz tikpat ātri, bet aiziet lēnāk un ilgāk kavējas. Katrai valstij un tautai ir vajadzīgi savi bēniņi. Tie dod kādu īpašu stabilitāti, kas nekā citādi nav iegūstama. Bēniņu lielākā bagātība ir to spēja būt citādiem…
lv
02:15
TE! Latvijas raidījums
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
03:08
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
04:00
Sporta studija. Aizkulises
Īpašais "Sporta studijas" podkāsts par kādu no aktuālajām tēmām. Raidījuma formāts un garums (gandrīz stundu) ļauj detalizēti izrunāt kādu sasāpējušu un aktuālu tēmu. Vairāki dalībnieki, uzaicinātie viesi, daudz dažādu un atšķirīgu viedokļu.
lv
05:00
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
Projekts Nākotne
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Saplēstā krūze
Nate pieķer Ēriku un Melitu mīlējamies. Jēcis un Emma saprot, ka patīk viens otram, un nolemj apprecēties. Ēriks un Melita kopā aizbrauc uz Rīgu. Nomirst Ķieķa tēvs. Izrādās, ka Ērikam ir milzīgi kāršu parādi. Tiesu izpildītājs draud atņemt Natei gan "Noriešu" mājas, gan bodi un dzirnavas. Miķelis un Arvīds sāpīgi pārdzīvo Vizmas nāvi. Kārlis pirmo reizi nosauc Andreju par dēliņu. Nate ir gatava uzsākt jaunu dzīvi.
lv
08:00
TE! Latvijas raidījums
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:55
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
09:25
Globalizācija un mēs
Deutsche Welle žurnāls.
lv
09:55
Ražots Vācijā
Deutsche Welle žurnāls.
lv
10:25
Citādi latviskais (Cytaidi latviskais)
Paskatīties uz Latgali savādāk, izvairoties no šiem pretējiem stereotipiem. Parādīt Latgali viegli, atraktīvi, bet reizē arī dziļi un pamatīgi. Zinot, ka nevar aptvert neaptveramo, ar pāris precīziem, sulīgiem triepieniem parādīt cilvēkus, situācijas, fenomenus. Šāds trīsdaļīgs virsmērķis ir 10 videostāstu ciklam "Cytaidi latviskais".
lv
10:51
Citādi latviskais (Cytaidi latviskais)
Paskatīties uz Latgali savādāk, izvairoties no šiem pretējiem stereotipiem. Parādīt Latgali viegli, atraktīvi, bet reizē arī dziļi un pamatīgi. Zinot, ka nevar aptvert neaptveramo, ar pāris precīziem, sulīgiem triepieniem parādīt cilvēkus, situācijas, fenomenus. Šāds trīsdaļīgs virsmērķis ir 10 videostāstu ciklam "Cytaidi latviskais".
lv
11:20
Pārtikas revidents
Šoreiz par pienu. Latvijas veikalu plauktus aizvien straujāk iekaro dažādas tā alternatīvas – bezlaktozes un augu izcelsmes produkti. No kurienes nāk piens, kas atrodams Latvijas veikalu plauktos? Vai plašais alternatīvu piedāvājums nozīmē, ka piens nemaz nav tik veselīgs? Bet, ja tā – vai tie, kas ražoti no mandelēm, auzām un rīsiem, tiešām ir labāka izvēle?
lv
12:00
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:50
Medmāsa Betija
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Misters Bīns
Misters Bīns ir ekscentrisks, nervozs un vareni bailīgs vīrs, kura labākais draugs ir lācītis Tedijs. Tedijs par šo draudzību ne vienmēr ir sajūsmā, jo Bīnam labpatīk viņu iesaistīt savos ikdienas eksperimentos. Misters Bīns ir labsirdīgs un cilvēkiem vēl labu, taču - kā gadījies, kā ne - allaž iekuļas absurdās ķibelēs, tās risinot tikpat komiski un neparasti.
lv
14:05
Misters Bīns
Misters Bīns palīdz vīrietim uz ielas, kuram piepeši kļuvis slikti. Taču – kā sniegt pirmo palīdzību? Ceļojums vilcienā un lidmašīnā Bīnam izvēršas par pārbaudījumu, taču visām situācijām ir risinājumi.
lv
14:31
Misters Bīns
Misters Bīns nakņšo viesnīcā. Taču viņam ir grūtības sadzīvot ar citiem viesiem. Nekur nav tik labi kā mājās, tāpēc Bīns sev paņēmis līdzi veselu iedzīvi.
lv
14:56
Misters Bīns
Ceļojuma laikā pavisam netīšām Bīns attopas ar mazuli – no kurienes viņš uzradās? Būdams apzinīgs, Bīns nolemj izklaidēt mazuli atrakciju parkā pēc pilnas programmas.
lv
15:20
Dosimies ceļojumā!
Dokumentāls īsfilmu cikls, kurā skatītājs caur TV ekrānu nokļūst visdažādākajās pasaules vietās.
lv
15:31
Dosimies ceļojumā!
Dokumentāls īsfilmu cikls, kurā skatītājs caur TV ekrānu nokļūst visdažādākajās pasaules vietās.
lv
15:45
Eiropa fokusā
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:15
Autisms: prāta dzīlēs
Nav divu vienādu cilvēku ar autismu, un to atklāj arī pirmā sērija, kur redzēsim pirmos divus stāstus. Divi atšķirīgi jaunieši, viņu sajūtas, atklāsmes un iederēšanās centieni "parasto" cilvēku pasaulē. Flo ir 28 gadus veca sieviete, kas darbojas kā komēdiju aktrise vietējā krodziņā, savukārt Marijs ir 20 gadus vecs jaunietis, kurš nerunā, bet savas domas pauž ar datora balss palīdzību. Īsfilmas, kas ar viņu piedalīšanos izveidotas par viņu dzīvi, ne tikai pārsteigs tuviniekus, bet arī ietekmēs viņu nākotni.
lv
17:10
Frīda Kalo
Frīdas pasauli turpina satricināt bīstama politika un kaislīgi romāni. Pēc īsas dēkas ar Djego politisko mentoru Frīda dodas uz Eiropu. Taču, atgriežoties Meksikā, Frīdas pasaule sabrūk. Savas sāpes un ciešanas viņa ieliek triepienos un rada vienu no saviem slavenākajiem meistardarbiem - "Divas Frīdas".
lv
18:10
Slepkavības ziemeļos
Galdnieks Herberts Haidemanis tiek atrasts miris savā viesistabā. Viss liecina, ka nāve nav iestājusies dabiskā ceļā. Tiesu medicīnas eksperti to apstiprina: upuris miris no morfija pārdozēšanas. Aizdomas par sava vīra noslepkavošanu krīt uz Lolu Haidemani, sievieti ar neparastu pagātni.
lv
19:00
Šovakar. RUS.LSM.LV ziņas
Katru darba dienu pulksten 19:00 ziņu raidījumā "Šovakar" tiešraidē Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījuma vadītāji – Romualds Vanagas, Jana Rubinčika, Marina Ļebedeva. Sporta ziņu apskatu lasa Vladimirs Ivanovs un Andrejs Dmitrijevs. Laika ziņas – Galina Solodovņika un Anait Isahanova.
lv
19:30
Autisms: prāta dzīlēs
Raidījuma 2. sērijā Kriss tiekas ar diviem citiem jauniešiem, lai viņus iepazītu un veidotu filmas par viņu pasaules izjūtu. Antons spēlē Midlsbro futbola komandā un ir transa mūzikas dīdžejs. Viņa ikdienā izšķiroši svarīga ir rutīna, kas tiek ievērota līdz sekundes precizitātei. Savukārt otrs jaunietis ir students Ītans, kurš paradoksālā kārtā savu iekšējo pasauli un smalko jutību pret apkārtējās vides skaņām pauž repa mūzikā. Ņemot vērā jauniešu intereses, abās filmās galvenais vadmotīvs būs mūzika, turklāt Ītana filmā skanēs viņa paša dziesma.
lv
20:25
Nemiera gars
Šajā "Nemiera gara" sērijā Morgans dosies uz Klusajā okeānā apslēptu paradīzi - Kuka salām. Viņa ceļojums sāksies Rarotongā, kur viņš satiks vietējos iedzīvotājus, baudīs eksotiskas maltītes un izpētīs salas iekšzemi. Pēc tam viņš dosies uz Aitutaki salu, kur redzēs pārsteidzošus koraļļu rifus. Visbeidzot viņš lidos uz Manaiu, lai apskatītu tās apslēpto daiļumu.
lv
21:10
Mērdoka noslēpumi
Vienā no menonītu kopienām notikusi slepkavība. Tā kā viņi ir pret jebkādu vardarbību, viņi uzskata, ka to pastrādājis kāds no malas. Lai atrastu vainīgo, Mērdoks un Ogdena viņiem pievienojas un negaidīti sastop labu paziņu. Bobijs paziņo tēvam, ka kļuvis par katoli.
lv
22:00
Sporta studija. Aizkulises
Īpašais "Sporta studijas" podkāsts par kādu no aktuālajām tēmām. Raidījuma formāts un garums (gandrīz stundu) ļauj detalizēti izrunāt kādu sasāpējušu un aktuālu tēmu. Vairāki dalībnieki, uzaicinātie viesi, daudz dažādu un atšķirīgu viedokļu.
lv
23:00
Prāts un jūtīgums
Pēc tēva nāves trīs māsas Dešvudas – Elinora, Marianne, Mārgareta – un viņu māte tiek izliktas no mājām, jo likums noteic, ka mantinieks ir viņu pusbrālis Džons no tēva pirmās laulības. Mantkārīgās sievas ietekmēts, Džons lauž tēvam doto solījumu rūpēties par māsām, un Dešvudas nonāk neapskaužamā situācijā. 18. gadsimta Anglijā bez iztikas palikušajām jaunkundzēm ir tikai viena cerība – bagāts precinieks. Mēriena iepatīkas pulkvedim Brendonam, taču viņa ir samīlējusies Džonā Vilobijā. Diemžēl Mariannes iecerētajam Vilobijam un Elinoras noskatītajam Edvardam Ferersam ir pagātnes noslēpumi, kas stājas ceļā mīlētāju savienībai.
lv