LTV1

LTV1

Latvijas nacionālais TV kanāls, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis nacionālo vērtību uzturēšanu. Kanāls īpaši izceļas ar savām ziņu pārraidēm, spēcīgo analītisko raidījumu bloku un daudzām informatīvi dokumentālajām un izklaidējošām programmām par reliģiju un kultūru. Kanāls piedāvā arī pārraides bērniem un jauniešiem. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

Guide TV - lundi, 06/05/2024

00:00
The Electrical Life of Louis Wain
Neparasts, bet patiess stāsts par britu Viktorijas laikmeta ekscentrisko mākslinieku Luisu Veinu, kura rotaļīgie un košie zīmējumi padarīja viņu slavenu un uz visiem laikiem pārvērta kaķu lomu sabiedrībā. Mākslinieka neprātīgā vēlme atklāt elektrības noslēpumus, lai labāk izprastu pasauli un dzīvi, sakņojas patiesi dziļā, sabiedrības nepieņemtā mīlestībā pret sievu Emīliju Ričardsoni.
lv
01:50
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
02:20
Latvju zīmēs rotāties. Dokumentāls stāsts par izrādi
Dokumentāls stāsts par multimediālas deju izrādes "Latvju zīmēs rotāties" tapšanu. Horeogrāfe un izrādes idejas autore Dagmāra Bārbale, režisors Reinis Suhanovs, video mākslinieks Reinis Blūms, skaņu režisors Kaspars Bārbals, komponists Mārtiņš Miļevskis un vokālo aranžējumu autore Laura Leontjeva stāsta par to, kā no deju nodarbībām "ZOOM" lodziņos pandēmijas laikā radās stundu gara multimediāla izrāde ar vairāk nekā 600 dejotāju piedalīšanos.
lv
02:50
Dzīve baletā. Rīgas balets 20. gs. 70. - 80. gadi
Latvijas baleta vēsture ir bagāta ar leģendām un spilgtiem mākslas faktiem. Viens no nozīmīgākajiem posmiem ir 20. gadsimta septiņdesmitie un astoņdesmitie gadi. Aleksandrs Lembergs, pats būdams spilgta personība, viņš arī savus baletdejotājus veidojis par tikpat spēcīgām. Ļaujot jaunajiem dejotājiem brīvi izpausties, tapuši daudzi aktiermeistarības darbi, veidojušies izcili solisti un dueti. Rīgas balets sevi spilgti pieteicis pasaulē. Šodien šīs paaudzes baletdejotāji darbojas kā horeogrāfi, pedagogi, repetitori, ideju ģeneratori, viņu dzīve baletā turpinās. Filmā varēs tikties ar baleta māksliniekiem Zitu Errsu, Litu Beiris, Guntu Bāliņu, Genādiju Gorbaņovu un Aleksandru Rumjancevu.
lv
03:45
Kultūrdeva
Svinam valsts svētkus un godinām savu valodu un tautasdziesmu! "Kultūrdevas" viesis būs valodnieks un tulkotājs Andrejs Veisbergs. Strādājis kā tulks Bila Klintona, Džordža Buša, Dalailamas vizīšu laikā Latvijā. Veisbergs ir Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, kurš pēta un arī prognozē, kā latviešu valoda attīstīsies. Raidījuma otrās daļas viesi būs vīru kopa "Vilki" ar karavīru dziesmām. Kāpēc daudzas karavīru dziesmas ir jautras, un vai dziesma ir vairogs? Seni instrumenti, vīrišķīgas balsis un jaunas muzikālas aranžijas. Kopai "Vilki" nupat izdots jauns albums "Dievs, līdz' manim izdienēti".
lv
04:40
Nacionālie dārgumi. 100 g kultūras
"Nacionālie dārgumi". Tā ir plašāka saruna par konkrētu tēmu, kas Latvijai un kultūrai ir īpaši svarīga.
lv
05:20
Nacionālie dārgumi. 100 g kultūras
"Nacionālie dārgumi". Tā ir plašāka saruna par konkrētu tēmu, kas Latvijai un kultūrai ir īpaši svarīga.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:03
Vides fakti
Raidījums par norisēm dabā un apkārtējā vidē. "Vides fakti" sniedz informāciju par sezonālām norisēm dabā un dzīvnieku pasaulē, par vides aktualitātēm, par videi draudzīgu dzīvesveidu, par aktuālām cilvēka un vides attiecībām ārpus Latvijas robežām. Raidījumā "Vides fakti" ir skatāmi arī piedzīvojumu sižeti par aktīvā tūrisma iespējām Latvijā, kā arī īsfilmas par neparastiem ceļojumiem pasaulē.
lv
06:35
Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norises
Norišu rīkotāju un Latvijas Televīzijas kopdarbs – XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norišu atspoguļošana LTV, kurā teju divu mēnešu laikā tiks parādītas XII Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju norisēm gatavotās mākslinieciskās programmas, kuras jaunieši apguva pirms Covid pandēmijas un tās laikā Rīgā un visā Latvijā!
lv
08:35
Sturm der Liebe
Valentīna pārcieš traģisku nakti slimnīcas uzņemšanas nodaļā, Mihaels gādīgi rūpējas par Valentīnu un cenšas viņu nomierināt. Roberts pārprot situāciju un prasa Mihaelam paskaidrojumu. Noa piedāvā Aleksandrai un Elēnai kopīgu ģimenes pasākumu, Elēna uzaicina piedalīties arī Kristofu. Zonnbīhleri vēlas atkausēt ledu Makša, Karolīnas un Vanesas attiecībās un nolemj sarīkot viņiem spāņu vakaru. Ēriks sāk lakstoties ap Ulriku Drēmeli, bet tad atklāj, ka viņa ir pazīstama ar Andrē. Maksis pamana, ka viņa mātes uzvedība kļuvusi dīvaina.
lv
09:30
La promesa
Hana un Manuels dodas slepenā lidojumā ar lidmašīnu pēc adrenalīna Simonai. Tikmēr Simonai kļūst arvien sliktāk. Leonora atvainojas Teresai. Krusa cer, ka Konrado vizīte ir tikai formalitāte, bet Konrado ir cits vizītes mērķis. Katalīna mēģina pārliecināt tēvu pārdot Madrides muižu, lai būtu līdzekļi, ko izmantot "Solījumā", taču Alonso nav gatavs šķirties no saviem īpašumiem. Petra izsaka savas aizdomas Krusai par to, ka Manuels ir izmantojis lidmašīnu lidošanai - turklāt nevis viens, bet ar kādu sievieti… Hana un Manuels meklē Simonai ārstu, kurš varētu ievadīt zāles, bet laika ir maz.
lv
10:25
Bettys Diagnose
Rike nevēlas zaudēt Oliveru, tomēr nolemj veikt grūtniecības testu, lai pārliecinātos, vai nav iestājusies grūtniecība. Lūkasam iepatikusies Nadiras meita Sofija, viņš ar prieku konstatē, ka Sofija medmāsas mācības turpinās Karla klīnikā. Kad dakteris Kopmanis draud izjaukt Lūkasa draudzību ar Sofiju, Lūkass piedraud, ka atklās viņa noslēpumu ar brāļa Mirko miršanas apliecību. Katrīna Vāgnere ierodas Karla klīnikā ar neskaidrām sāpēm locītavās; jaunā sieviete sūdzas par ārstiem, jo līdz šim nevienam nav izdevies uzstādīt viņai diagnozi, dakteris Kopmanis apņemas noskaidrot Katrīnas sāpju cēloni. Dakteris Pauls Ekarts klīnikā sastop seno skolas laika draugu Oskaru, Oskars atklāj Paulam Ekartam savas jūtas.
lv
11:10
Sprīdītis
Ko gan tik visu Sprīdītis nepiedzīvo, gan Vēja mātes dēlus uzraugot, gan milzi Lutausi un Sīkstuli pieveicot! Bruņojies ar brīnumsvilpīti un sprungulīti, Sprīdītis dodas uz karaļpili, uzveic velnu un atbrīvo pili no nelabā varas. Tik daudz svešās malās piedzīvojis, Sprīdītis saprot, ka ne karaļvalsts, ne princese Zeltīte viņam laimi nenesīs, jo cilvēka īstā vieta ir viņa dzimtajā zemē, tuvinieku vidū.
lv
12:30
Munks un Lemijs
Munks un Lemijs vienmēr atrodas pašā notikumu virpuļa centrā. Leļļu animācijas seriāls parāda viņu dzīvi īsās filmiņās, kur Munks un Lemijs ir galvenie varoņi.
lv
12:35
Kājām gaisā
Režisore un scenārija autore: Dace Rīdūze Mazais sikspārnītis Andulis pamostas nelaikā un atklāj, ka viņam, atšķirībā no ciltsbrāļiem, patīk saules gaisma un siltums. Sadraudzējies ar sev ļoti līdzīgo Pelīti, Andulis ir pārsteigts, ka plašajā ārpasaulē un Pelītes mājā viss nav kājām gaisā, kā tas ir sikspārņu miteklī.
lv
12:50
Sudden Lights Mežaparka Zaļajā teātrī
"Pēc spilgtā piedzīvojuma Eirovīzijas dziesmu konkursā jutām, ka bijām uzņēmuši ārkārtīgi spēcīgas emocijas. Pēc milzīgā sabiedrības atbalsta un neskaitāmiem labajiem vārdiem, ko saņēmām, nolēmām saviem klausītājiem sagatavot ko īpašu un līdz šim nebijušu. Zaļais teātris ar savu ainavisko noskaņu bija lielisks papildinājums mūsu mūzikai un sagatavotajam šovam," tā par koncertu Mežaparka Zaļajā teātrī izsakās "Sudden Lights". Koncertfilmā iekļautas 14 dziesmas no trim grupas albumiem, kurus "Sudden Lights" izpildīja savā līdz šim vērienīgākajā brīvdabas šovā Mežaparka Zaļajā teātrī. Koncertfilmā paralēli koncerta dziesmām grupas dalībnieki atklājas ļoti personīgās, dokumentālās etīdēs, kurās zūd robeža starp reālo un izdomāto, tādējādi dodot iespēju ieskatīties grupas dalībnieku dvēselēs.
lv
14:05
Zigfrīds Anna Meierovics
Filma "Zigfrīds Anna Meierovics" tapusi Valsts Kultūrkapitāla fonda Simtgades programmas ietvaros. Filmas režisors Tālivaldis Margēvičs (scenārija autors filmām "Sieviete, kura gaida", "Šķērsiela") pie ieceres par Zigfrīda Annas Meierovica kinoportretu strādājis vairāk nekā 20 gadu. Rezultātā tapusī filma, vēstot par dižā politiķa darbu, reizē stāsta arī par nozīmīgiem notikumiem, kas ļāvuši dibināt un nosargāt Latvijas valsti. Lai filma par Zigfrīdu Annu Meierovicu būtu interesanta ne tikai vēstures entuziastiem, bet arī plašam skatītāju lokam kinozālēs visapkārt Latvijai, tā apvieno inscenētas epizodes ar vēsturisko liecību montāžu. Filmas inscenējumos galvenās lomas atveido aktieri Andris Gindra (Zigfrīds Anna Meierovics), Agnese Cīrule (Kristīne Bakmane), kā arī Ģirts Liuziniks (pulkvedis Pēteris Radziņš), Toms Veličko (Ādolfs Klīve), Leonarda Ķestere un citi. Filmas radošo komandu veido operators Aleksandrs Grebņevs, montāžas režisori Gunta Ikere un Oļegs Aleksejevs, komponists Mārtiņš Brauns, māksliniece Renāte Bāliņa un citi. Filma tapusi studijā "Deep Sea Studios LV". Filma top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda mērķprogrammas "Latvijai-100" atbalstu. To atbalstījusi arī studentu korporācija "Talavija", Latviešu Fonds, viesnīca "Radi un draugi", Amerikas Latviešu Apvienības kultūras fonds un individuālie ziedotāji kopfinansēšanas vietnē "Projektu banka".
lv
14:55
Gudrs, vēl gudrāks
Kompetenti eksperti katrā spēlē sagatavos atbilstošus jautājumus konkrētai vecuma grupai. Jautājumi ietvers mācību vielu un sabiedriski aktuālas tēmas mūzikā, mākslā, vēsturē, politikā un citās jomās. Savus jautājumus spēles dalībniekiem gan atraktīvā video formātā, gan tiešraidē studijā, sagatavo arī sabiedrībā zināmi cilvēki – kultūras jomas pārstāvji, zinātnieki, sportisti, politiķi, mūziķi un citi.
lv
16:05
La promesa
Kad Krusa uzzina, ka Alonso ir bankrotējis, viņa nolemj pārņemt "Solījuma" vadību. Barons nevilcinās ar piedāvājumiem palīdzēt. Katalīna šoreiz ir vienisprātis ar pamāti - pēdējais, kas Alonso vajadzīgs, ir aizņēmums no sievastēva. Hana ir pārliecināta, ka Simonu var glābt kādas jaunas zāles, taču tās ir grūti dabūt. Tomēr Hana nepadodas - viņai rodas kāda ideja. Teresa vēlas, lai Mauro pret viņu izturas kā pret mīļoto, taču Mauro ir atturīgs. Leonora izturas briesmīgi pret Mauro, taču vēl briesmīgāk - pret Teresu.
lv
17:10
Sturm der Liebe
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:34
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:41
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:50
Sirds likums
Kādā tālā karaļvalstī dzīvoja Karalis un Princese. Dzīve ritēja rāmi un paredzami, pavalstnieki gatavojās karaļmeitas kāzām. Taču kādu nakti Princese pils dārzā sastapa Svešinieku, kurš viņu apveltīja ar neparastu dāvanu, un no šī brīža viss sagriezās kājām gaisā. Krāšņā pasakā par drosmi un mīlestību Princese aizbēg no mājām, viņas līgavaini Princi un draugu Kaķi gaida izaicinoši piedzīvojumi, guvernante Gaigala mēģina vest pie prāta satraukto Karali, un visiem nākas uzmanīties no varaskārajiem Vilkiem.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:21
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
20:28
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
20:35
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Viņš ir vairāku muzikālu konkursu uzvarētājs, viņš spēj piepildīt "Arēnu Rīga", viņa balss skanējusi Nacionālā teātra izrādēs un mūziklos, viņš šovakar ar savu komandu spēlēs "V.I.P.". Artūrs Šingirejs jeb Dons ir "V.I.P." ložā pie Uģa Joksta uz tradicionālo Eirovīzijas spēli Komandu kapteiņi - Artūrs Šingirejs ar skatuves vārdu Dons un Rūdolfs Budze ar skatuves vārdu DJ Rudd Dons, īstajā vārdā Artūrs Šingirejs - komandas kapteinis, dziedātājs, kurš pārstāvēs Latviju Eirovīzijas dziesmu konkursā Zviedrijā, Malmē. Dons 2006. gadā izdeva savu pirmo soloalbumu "Lights On", piedalījās Latvijas Nacionālā teātra izrādē "Adata", ir viens no pieredzējušākajiem māksliniekiem Latvijā, izdevis astoņus solo albumus, piecas reizes uzvarējis Latvijas Radio "Muzikālās bankas" nominācijā "Gada dziesma" un 17 reizes saņēmis Latvijas Mūzikas ierakstu gada balvas. Brīvajā laikā spēlē šahu un sporto Edgars Bāliņš - muzikālās apvienības "Singapūras Satīns" dalībnieks, raidieraksta "Bize vaļā" veidotājs. Edgars ir gan komiķis, gan portāla "Delfi" sociālo tīklu satura redaktors, arī Eirovīzijas eksperts, sarkanvīna cienītājs un dzīvnieku mīļotājs. Patīk skatīties TV, kad spēlē "Manchester United", un aiziet uz kino. Regulāri skatās "V.I.P.", piedalās erudīcijas spēlēs un ir riktīgs zupu fans Undīne Ozoliņa - Undīnes aizraušanās ir satura veidošana "TikTok" un "Instragram". Jauniete ir spējusi sapulcēt vairāk nekā 160 tūkstošus sekotāju, kas pievienojušies astoņu gadu laikā. Tagad Undīne palīdz arī Donam veidot sociālo tīklu saturu, seko līdzi mūzikas jaunumiem un fano par Eirovīziju DJ Rudd - komandas kapteinis, īstajā vārdā Rūdolfs Budze, mūzikas producents un dīdžejs. Sadarbojies ar daudziem latviešu un ārzemju izpildītājiem.<B> </B>Rūdolfs ir konkursa "Supernova" žūrijā kopš 2016. gada. Kā dīdžejs uzstājies visos lielākajos festivālos un klubos Latvijā, paviesojies arī Eiropā un ASV. Festivālos "Eurosonic" un "Europavox" piedalījies kopā ar grupu "Bandmaster", šīs grupas mini albums "Stay Awake" ieguva "Zelta mikrofonu" kategorijā "Labākais elektorniskās mūzikas albums" Chris Noah, īstajā vārdā Krists Indrišonoks - latviešu mūziķis, dziesmu autors. Ieguvis LU bakalaura grādu sociālajās zinātnēs. Krists mūzikā apvieno "indie" mūzikas elementus ar mūsdienu popmūziku, izdevis vairākus singlus, iekarojot dažādu radiostaciju topus, nominēts "Zelta Mikrofona" balvām, kopš 2022. gada darbojas starptautiskās mūzikas izdevniecības "Sony Music Entertainment" paspārnē. Patīk sports - šobrīd aktuāls veikbords, ļaujas instruktora ampulā veikparkā "Owake", ko dibinājis/veidojis kopā ar draugiem Elizabete Šukste - pārstāv "Universal Music" Latvijas izdevniecību, zināma arī kā DJ ar pseidonīmu Gimmetacos. Kopā ar Donu strādā pie digitālajām stratēģijām, palīdz ar plānošanas darbiem Eirovīzijas posmā. Producējusi un režisējusi videoklipus grupai "Singapūras Satīns", Aminatai, Prusax un reperim rolands če. Brīvajā laikā meklē izaicinājumus, aktīvi sportojot, spēlē tenisu, brauc ar kartingiem, patīk arī snovbords un veikbords.
lv
21:20
Sporta studija
"Mūsu uzņemtais virziens izsakāms neformālā sauklī "sports sabiedrībai!". Šis virziens tika uzsākts jau iepriekš ar "Tautas sporta" sižetu sērijām un sporta laukumu kampaņām. Turpmāk LTV Tautas sporta sižeti būs tradicionāla "Sporta studijas" sastāvdaļa. "Sporta Studiju" vadīs rūdītie sporta žurnālisti Dāvids Ernštreits un Reinis Ošenieks, kā arī jaunās sporta žurnālistikas zvaigznes Andris Auziņš, Matīss Timofejevs un Raimonds Gekišs. "Sporta studijas" aktualitātēm sekojiet https://www.facebook.com/LTVSportaStudija
lv
22:05
ABBA: The Movie
Austrālijas radio dīdžejs Ešlijs Voless dzenas pakaļ grupai, lai sagatavotu ekskluzīvu interviju ar ABBA viņu slavenās 1977. gada Austrālijas tūres laikā. Viņam ir nedēļa laika, taču ik uz soļa jāsastopas ar dažādiem šķēršļiem. Filma attēlo ABBA fenomenu grupas panākumu zenītā Austrālijas tūres laikā. Viena no retajām iespējām piedzīvot grupas dzīvo uzstāšanos uz skatuves.
lv
23:45
Daudz laimes, jubilār!
Tas, kas ģimenei ir foto albums, tas medijam ir arhīvs. Latvijas Televīzijai tas ir tik bagātīgs! Tāpat kā ģimene pulcējas kopīgos sadraudzības stāstos pie ģimenes albuma, Latvijas Televīzijai ir gods un prieks pulcināt kopā tos, kas šo arhīvu ir veidojuši cauri gadiem, un viņu dzimšanas dienā ieskatītos arhīvos, mūsu kopīgajā kultūrvēsturē.
lv

Guide TV - mardi, 07/05/2024

00:25
De facto
LTV Ziņu dienesta veidotajā analītiski pētnieciskajā raidījumā "De Facto" skatītājiem nozīmīgus jautājumus izmeklē žurnālisti Matīss Arnicāns, Liene Barisa-Sermule, Ivo Leitāns- un Inga Šņore. "De Facto" uzmanības lokā ir netaisnības un pretrunas – ne tikai korupcijas, interešu konfliktu un citu noziedzīgu nodarījumu lietas, bet arī sabiedrībai būtisku cieņpilnas attieksmes un ētiskas rīcības pārkāpumu izmeklēšana.
lv
01:00
Latvijas Sirdsdziesma
Arī šajā raidījuma sezonā klausīsimies jaunas un skanīgas aptaujas dziesmas un dzīvosim līdzi jaunrades tapšanas stāstiem! Arī šajā gadā dosimies Latvijas ārēs satikt interesantus un muzikālus cilvēkus, kuri ir mums tepat, blakus!
lv
02:00
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
02:30
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
02:45
Kultūrdeva
Svinam valsts svētkus un godinām savu valodu un tautasdziesmu! "Kultūrdevas" viesis būs valodnieks un tulkotājs Andrejs Veisbergs. Strādājis kā tulks Bila Klintona, Džordža Buša, Dalailamas vizīšu laikā Latvijā. Veisbergs ir Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, kurš pēta un arī prognozē, kā latviešu valoda attīstīsies. Raidījuma otrās daļas viesi būs vīru kopa "Vilki" ar karavīru dziesmām. Kāpēc daudzas karavīru dziesmas ir jautras, un vai dziesma ir vairogs? Seni instrumenti, vīrišķīgas balsis un jaunas muzikālas aranžijas. Kopai "Vilki" nupat izdots jauns albums "Dievs, līdz' manim izdienēti".
lv
03:40
Vides fakti
Raidījums par norisēm dabā un apkārtējā vidē. "Vides fakti" sniedz informāciju par sezonālām norisēm dabā un dzīvnieku pasaulē, par vides aktualitātēm, par videi draudzīgu dzīvesveidu, par aktuālām cilvēka un vides attiecībām ārpus Latvijas robežām. Raidījumā "Vides fakti" ir skatāmi arī piedzīvojumu sižeti par aktīvā tūrisma iespējām Latvijā, kā arī īsfilmas par neparastiem ceļojumiem pasaulē.
lv
04:10
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
Himniskā latviešu mesa, kuras vārdi ir Raiņa dzeja no dramatiskās poēmas "Daugava", kas uzrakstīta mūsu valsts tapšanas atklāsmē un pirmo reizi izdota 1919. gada septembrī īsi pirms Bermonta uzbrukuma Rīgai, nu ir zināma kā Mārtiņa Brauna kora dziesma "Saule, Pērkons, Daugava". Par dziesmu "Saule, Pērkons, Daugava" kļuva 1988. gadā, kad ideja par Latvijas kā valsts atdzimšanu kļuva ticama otro reizi. Kas šajā dziesmā ir tik īpašs, ka tā fascinē ne tikai Raiņa dzejas dēļ, bet arī muzikālā vēstījuma dēļ, to raidījumā "Dziesmas ceļš" stāstīs gan pats Māriņš Brauns (ieraksts veikts 2021. gada septembrī), gan diriģenti Ivars Bērziņš, Romāns Vanags, Ivars Cinkuss, koristi un šīs dziesmas virsdiriģents gaidāmajos svētkos Sigvards Kļava. Kopš dziesma uzrakstīta, šogad tā dziesmu svētkos skanēs piekto reizi, un šķiet, ka tā ir dziesmu svētku repertuārā uz palikšanu mūžīgi mūžos.
lv
04:20
Sporta studija
"Mūsu uzņemtais virziens izsakāms neformālā sauklī "sports sabiedrībai!". Šis virziens tika uzsākts jau iepriekš ar "Tautas sporta" sižetu sērijām un sporta laukumu kampaņām. Turpmāk LTV Tautas sporta sižeti būs tradicionāla "Sporta studijas" sastāvdaļa. "Sporta Studiju" vadīs rūdītie sporta žurnālisti Dāvids Ernštreits un Reinis Ošenieks, kā arī jaunās sporta žurnālistikas zvaigznes Andris Auziņš, Matīss Timofejevs un Raimonds Gekišs. "Sporta studijas" aktualitātēm sekojiet https://www.facebook.com/LTVSportaStudija
lv
05:03
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ķepa uz sirds
Informatīvi izklaidējošs raidījums visai ģimenei par dzīvnieku pareizu kopšanu un audzināšanu, speciālistu padomiem un ieteikumiem, kā arī dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un daudzām citām aktuālām tēmām.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Sturm der Liebe
Roberts netic Mihaela paskaidrojumiem par tēvišķām jūtām, viņš sastrīdas ar Valentīnu un atsaka Mihaelam draudzību. Elēna meklē vecmāmiņas piemiņas lietu un atrod Aleksandras mantās biļetes uz Formenteru; Aleksandra atzīstas, ka bija tur kopā ar Elēnas tēvu. Kad Elēna vaicā Markusam par Formenteru, viņš paziņo, ka nekad tur nav bijis; Aleksandra ir spiesta atzīties Elēnai, ka Kristofs ir viņas tēvs. Maksis, Gerijs un Širīna uzzina Helēnas diagnozi, Širīna jūtas vainīga notikušajā un nolemj uzaicināt Helēnu uz kopīgu atpūtu. Zonnbīhleru rīkotais spāņu vakars draud izgāzties, līdz Hildegardei rodas spoža ideja.
lv
09:30
La promesa
Simonas dzīvība karājas mata galā. Izskatās, ka Hanas brīnumlīdzeklis nemaz neiedarbojas. Tomēr vēlāk Simona atgūst samaņu, un viņai kļūst arvien labāk. Konrado izjautāšana iemītniekiem raisa pārdomas par Lolu un asiņaino slepkavības ieroci. Pia uzdod Hanai iztīrīt motoreļļas traipu angārā. Tur Hana pamana, ka Manuels vēl pieklibo, un piedāvā apskatīt slimo kāju. Barons atved uz pili savu mazdēlu Kurro, bet Hanai rodas aizdomas, kas viņš varētu būt patiesībā… Barons uzmācas Piai, viņa draud visiem pastāstīt, kas barons ir patiesībā.
lv
10:25
Bettys Diagnose
Karla klīnikā ierodas bars ar baikeriem, kas cietuši kautiņā; motobraucējam Svenam Riteram uzreiz iepatīkas māsiņa Ava, puisis nolemj iepazīties tuvāk, bet tad ārsti uzstāda viņam nopietnu diagnozi. Nadirai Abasai aizvien grūtāk paciest Toma Kopmaņa dzēlības, viņa vēršas pēc palīdzības pie Aleksandera, abi sastrīdas. Pēc šķiršanās no Olivera Rike jūtas nomākta un nelaimīga, viņa lūdz Pūlas kundzei atvaļinājumu. Betijas aprūpē nonāk jauna sieviete Natālija, kura nolēmusi ļaut sevi sasaldēt priekšlaicīgas nāves gadījumā.
lv
11:10
Von einem, der auszog, das Fürchten zu lernen
Stāsts par drosmīgo Mihelu, kurš vēlas iemācīties, ko nozīmē vārds "bailes". Tajā pašā karaļvalstī karalis ir apsolījis princeses Elizabetes roku tam, kurš no viņa pils padzīs baisos un nedraudzīgos spokus. Vai tas izdosies bezbailīgajam Mihelam un vai viņš iemācīsies bailes?
lv
12:10
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv
12:40
Sporta studija
"Mūsu uzņemtais virziens izsakāms neformālā sauklī "sports sabiedrībai!". Šis virziens tika uzsākts jau iepriekš ar "Tautas sporta" sižetu sērijām un sporta laukumu kampaņām. Turpmāk LTV Tautas sporta sižeti būs tradicionāla "Sporta studijas" sastāvdaļa. "Sporta Studiju" vadīs rūdītie sporta žurnālisti Dāvids Ernštreits un Reinis Ošenieks, kā arī jaunās sporta žurnālistikas zvaigznes Andris Auziņš, Matīss Timofejevs un Raimonds Gekišs. "Sporta studijas" aktualitātēm sekojiet https://www.facebook.com/LTVSportaStudija
lv
13:25
Kultūrdeva
Svinam valsts svētkus un godinām savu valodu un tautasdziesmu! "Kultūrdevas" viesis būs valodnieks un tulkotājs Andrejs Veisbergs. Strādājis kā tulks Bila Klintona, Džordža Buša, Dalailamas vizīšu laikā Latvijā. Veisbergs ir Zinātņu akadēmijas īstenais loceklis, kurš pēta un arī prognozē, kā latviešu valoda attīstīsies. Raidījuma otrās daļas viesi būs vīru kopa "Vilki" ar karavīru dziesmām. Kāpēc daudzas karavīru dziesmas ir jautras, un vai dziesma ir vairogs? Seni instrumenti, vīrišķīgas balsis un jaunas muzikālas aranžijas. Kopai "Vilki" nupat izdots jauns albums "Dievs, līdz' manim izdienēti".
lv
14:20
Rolanda Kalniņa gadsimts
Cilvēka mūžs kā mirklis gadsimta garumā… Izcilais latviešu kino režisors Rolands Kalniņš svin savu 100. jubileju kopā ar saviem liktenīgajiem cilvēkiem – gan esot viņam blakus ikdienā, gan satiekoties vairs tikai domās un režisora atmiņās. Daudzi no Kalniņa filmu varoņiem uz mums raugās no viņa filmām, pat ja viņi vairs nav šai saulē. Režisors Rolands Kalniņš caur saviem kinodarbiem ir izstāstījis savu Latvijas stāstu, neko nepadarot tikai melnu vai baltu, tikai labu vai sliktu, bet daudz runājot par cilvēcisko faktoru valsts liktenī. Viņš ir cilvēcisko nianšu meistars, kurš visos laikos saglabājis ironisko toņkārtu, gan attieksmē pats pret sevi, gan savos ekrāna tēlos. Rolands Kalniņš par latviešu kino skaistuma ikonu padarīja aktrisi Regīnu Razumu, kuru turpināja filmēt vairākās savās filmās. Sievietes viņa filmās ir neparasti skaistas un sievišķīgas, bet vīriešiem bieži pietrūkst mugurkaula stingrības… Ko Rolands Kalniņš gribēja mums ar to pateikt? Smeldzīgais Marģera Zariņa tango, liriskais Imanta Kalniņa "Viņi dejoja vienu vasaru", Eduarda Rozneštrauha "Zilais lakatiņš" ir veselas paaudzes traģisko zaudējumu simbols, un vienlaikus tie ir citāti no Rolanda Kalniņa filmām. Spožs prāts, interese par dzīvi un kino ļāvusi Rolandam Kalniņam saglabāt savu personības inteliģenci caur ne vienmēr vienkāršo ikdienu. Ir gods būt laikabiedriem un uzklausīt sirmo režisoru, tuvojoties viņa simtgadei.
lv
14:45
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
15:15
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
16:15
La promesa
Hana un Manuels dodas slepenā lidojumā ar lidmašīnu pēc adrenalīna Simonai. Tikmēr Simonai kļūst arvien sliktāk. Leonora atvainojas Teresai. Krusa cer, ka Konrado vizīte ir tikai formalitāte, bet Konrado ir cits vizītes mērķis. Katalīna mēģina pārliecināt tēvu pārdot Madrides muižu, lai būtu līdzekļi, ko izmantot "Solījumā", taču Alonso nav gatavs šķirties no saviem īpašumiem. Petra izsaka savas aizdomas Krusai par to, ka Manuels ir izmantojis lidmašīnu lidošanai - turklāt nevis viens, bet ar kādu sievieti… Hana un Manuels meklē Simonai ārstu, kurš varētu ievadīt zāles, bet laika ir maz.
lv
17:10
Sturm der Liebe
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Province
Vestards un Gustavs ir brālēni, kuri mācās vienā 2.a klasē, dzīvodami netālu, kopīgi nododas daudzām dažādām ārpusstundu aktivitātēm un kopīgi ceļ savu būdu jeb štābiņu, kā jau daudzi zēni viņu vecumā. Kad pavasarī Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs devās savā Zemgales vizītē uz Bausku, Vestards un Gustavs valsts pirmo personu gaidīja ceļa malā Vecumniekos ar sarkanbaltsarkano karogu rokās. Todien viss kortežs apstājās, un Prezidents izkāpa, lai ar mazajiem patriotiem sarokotos. Bet pēc kāda laiciņa abi puikas saņēma vēstuli no Valsts prezidenta kancelejas ar pateicību par šo tikšanos un prezidenta pašrocīgi parakstītu trijotnes kopbildi Valsts SIA Latvijas Televīzija Zaķusalas krastmala 33, Rīga, LV-1050, Latvija.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:57
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:04
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:10
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
22:00
Eurovision Song Contest 2024
Pateicoties mūziķes Loreen uzvarai, Eirovīzija septīto reizi atgriežas Zviedrijā un trešo reizi to uzņems Ēresunda šauruma krastā esošā pilsētiņa Malme! Arī šogad un turpmāk Eirovīzijas dziesmu konkursa oficiālais sauklis būs "Vienoti mūzikā", jo tas atspoguļo mūzikas spēku, kas saved kopā cilvēkus no visas pasaules Pirmajā pusfinālā startēs Kipra, Serbija, Lietuva, Īrija, Ukraina, Polija, Horvātija, Islande, Slovēnija, Somija, Moldova, Azerbaidžāna, Austrālija, Portugāle un Luksemburga, kas Eirovīzijā atgriežas pēc 31 gadu ilgas pauzes.
lv