LTV1

LTV1

Latvijas nacionālais TV kanāls, kas par savu galveno uzdevumu izvirzījis nacionālo vērtību uzturēšanu. Kanāls īpaši izceļas ar savām ziņu pārraidēm, spēcīgo analītisko raidījumu bloku un daudzām informatīvi dokumentālajām un izklaidējošām programmām par reliģiju un kultūru. Kanāls piedāvā arī pārraides bērniem un jauniešiem. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

Guide TV - mercredi, 03/04/2024

01:35
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
02:20
Pa pasaules gleznainākajām upēm
Laivojot pa upēm Apvienotajā Karalistē, Eiropā, Kanādā un ASV, katrā sērijā tiks parādītas upes skaistās un tai raksturīgās ainavas, sākot no smaragdzaļiem pakalniem, seniem mežiem un bioloģiski daudzveidīgām upju deltām līdz pasaku pilīm, šokolādes kastīšu ciematiem un slavenām pilsētām. Mēs satiksim cilvēkus, kas dzīvo un strādā pie upēm, kā arī izvairīsimies no populāriem tūrisma maršrutiem noslogotākajās upēs. Mēs brauksim ar zvejas laivām un liellaivām, velkoņiem un jahtām, pat ar kanoe laivām un vikingu kuģu atdarinājumiem, lai izpētītu apslēpto stāstu bagātību upes krastos.
lv
03:10
Vides fakti
Raidījums par norisēm dabā un apkārtējā vidē. "Vides fakti" sniedz informāciju par sezonālām norisēm dabā un dzīvnieku pasaulē, par vides aktualitātēm, par videi draudzīgu dzīvesveidu, par aktuālām cilvēka un vides attiecībām ārpus Latvijas robežām. Raidījumā "Vides fakti" ir skatāmi arī piedzīvojumu sižeti par aktīvā tūrisma iespējām Latvijā, kā arī īsfilmas par neparastiem ceļojumiem pasaulē.
lv
03:40
Latvijas Kods
Latvijas Televīzijas īsfilmu projekts "Latvijas kods" ir platforma, kur sevi pieteikt debitantiem, kā arī pazīstamiem autoriem, lai īstenotu mazajam formātam atbilstošas ieceres.
lv
04:05
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
04:20
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
05:05
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
05:32
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
09:30
Sešas māsas
Selija dusmojas uz Katalīnu. Salvadors nolemj strādniekus meklēt kaimiņu ciemā. Gonsalo māte piekrīt satikties ar Amparto, kas joprojām nav atklājusi Gonsalo savu īsto vārdu, bet Gonsalo lido ka pa mākoņiem. Selija iepazīstina Simonu ar Federiko. Abu vīriešu domas pēc iepazīšanās gan būtiski atšķiras. Marina šantažē Kandidu. Selija un Kata salīgst mieru. Rodolfo izstāsta Kristovalam par savām veselības problēmām. Gavrjels ir satriekts par savu traumu un atsakās saņemt palīdzību. Salvadors dabū strādniekus no kaimiņu ciema, taču Diānu māc nelāgas priekšnojautas….
lv
10:30
Medmāsa Betija
Betija ar neizpratni vēro Rikes un daktera Kopmaņa sarunas. Viņai šķiet, ka starp abiem ir kas vairāk par koleģiālām attiecībām. Lūkass atgūst savu darbu klīnikā un uzzina, ka par viņu iestājās daktere fon Arnštete, abiem izdodas nedaudz uzlabot savstarpējās attiecības. Karla klīnikā ierodas pusaudzis Paskāls, kuru ar piespiešanos atved puiša mātes jaunais draugs. Betija un Franks atklāj, ka pusaudža ķermeni klāj sen sadzijušas rētas. Helēna nonāk konfliktā ar "YouTube" zvaigzni Krasu-Karlsenu, kurš atrodas nemitīgos meklējumos pēc asām izjūtām un kliedzošiem videosižetiem. Puisis nolēmis popularitātes celšanai izmantot savu uzturēšanos slimnīcā.
lv
11:15
Pepija Garzeķe Dienvidjūrā
Pepijas draugu un kaimiņu – Tomija un Annikas – vecāki aizceļo vasaras brīvdienās un atstāj bērnus Pepijas uzraudzībā uz veselām trim nedēļām. Tā jau nebūtu Pepija, ja šīs trīs nedēļas paietu rāmā mierā. Teju tūdaļ pa pudeļpastu pienāk ziņa no Pepijas tētuka, kuru tālu Klusajā okeānā sagūstījuši ļauni pirāti, kas pret viņu nejauki izturas un nedod tam ēst. Pepija to tā neatstās! Tā nu bērni dodas uz tālo salu gaisa balonā, kas ceļā kļūst par lidmašīnu. Viņi pārvar haizivju uzbrukumu, nokļūst uz vientuļas salas, sagrābj kuģi un kļūst par pirātiem. Tikmēr Pepijas tētis joprojām gaida, ka meita viņu izglābs. Vai viņai tas izdosies?
lv
12:55
Tutas Ačgārnā diena
Vai zini, kas ir ačgārnā diena? Un vai zini, kas notiek, ja ačgārnā diena iekrīt tieši tad, kad Tuta ir ieplānojusi savu koncertu? Tad viss sāk notikt galīgi greizi, bet tas nekas, jo pat ačgārnajā dienā Tuta kopā ar saviem draugiem - Lapsu, Feneku, Āpsīti un Slinko Tutu - spēj uzburt īstu jautrību!
lv
13:50
Lācēna Padingtona piedzīvojumi
Laipnais lāčuks Padingtons pārvācas uz Londonu pēc tam, kad zemestrīce iznīcina viņa mājokli. Te viņš apmetas uz dzīvi pie Braunu ģimenes – Henrija, Mērijas, Džūdijas un Džonatana. Kaimiņos viņiem dzīvo īgnais Karija kungs, kuram enerģiskais lācēns diez ko nepatīk. Padingtons katru dienu raksta vēstules savai tantei Lūsijai, kurās stāsta par dienas piedzīvojumiem un pārsteigumiem.
lv
14:15
Aiziet, Korij Kārson!
Korijs Kārsons ir draudzīgs, mazs, oranžs auto, kurš mācās pārvarēt bērnības grūtības, kas saistītas ar skolas gaitu uzsākšanu, draugu iegūšanu un atbildības apgūšanu. Viņš kopā ar draugiem dodas piedzīvojumos, apgūst dažādas prasmes un iemācās priecāties par dzīvi. Animācijas seriāls, ko novērtēs paši mazākie.
lv
14:25
Literatūre
"Literatūre" ir literārā tūrisma dokumentāls raidījumu cikls, kas apskata latviešu literatūru no sendienām līdz mūsdienām. Katrā epizodē kāds latviešu rakstnieks kā ceļa karti ņem kādu sev tuva aizgājušo laiku autora grāmatu un kopā ar literatūristi Martu dodas ceļojumā uz vietām, kur tas dzīvojis vai par kurām rakstījis. Savukārt, viņu savrupais ceļabiedrs Gustavs ceļo atsevišķi ar grāmatām un meklē, kam palasīt priekšā.
lv
14:55
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
15:15
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
16:10
Sešas māsas
Marina ierodas darbnīcā pie Gonsalo un flirtē ar puisi; Kandidai tas nepatīk, un viņa piekodina Marinai nekad vairs netuvoties viņas dēlam. Gavrjels slimnīcā cīnās, lai atkal varētu staigāt. Kristovals slimnīcā veic pārbaudes Karlosam. Antonija ir izbrīnīta, kāpēc "Ambigū" augusi peļņa. Kristovals beidzot pierunā Blanku doties uz slimnīcu. Nelaimju nomocītā Diāna ilgojas pēc māsām. Visi sāk ievērot Rodolfo veselības problēmas. Elisa atklāj Gonsalo patiesību, bet ne visu. Blankai tiek veikta operācija….
lv
17:10
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:57
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:04
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:05
Latvijas Loto izlozes
News, 27 Episode
lv
21:20
Māsas
Sociāla ģimenes drāma par bērnunamā uzaugušām māsām Anastasiju un Diānu, kurām rodas iespēja tikt adoptētām amerikāņu ģimenē. Filmas galvenā varone ir dumpinieciskā Anastasija, kura ir pārliecināta, ka viņai nekādi adoptētāji nav vajadzīgi. Kad meitene uzzina savas bioloģiskās mātes Allas atrašanās vietu, Anastasija nolemj darīt visu, lai atjaunotu kontaktu un iemantotu mammas mīlestību.
lv
23:05
Nakts ziņas
Vēlo vakaru televīzijas ziņu programma – visaptverošs dienas nozīmīgāko nacionālo un starptautisko norišu atspoguļojums, padziļināta svarīgāko notikumu analīze. Īsi un kodolīgi par svarīgāko! Raidījuma vadītāji – Ilze Vēbere, Laura Vonda, Ilze Dobele, Jānis Geste.
lv
23:15
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
23:17
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
23:20
Lielās patiesības
"Lielās patiesības" ir raidījuma "Saknes debesīs" jaunās versijas nosaukums. Lielo patiesību jautājumi: Dzīvība, Nāve, Dievs, Cilvēks, Mīlestība, Bezgalība… Tie ir jautājumi, kas nebeidzami rada jaunus jautājumus. "Lielās patiesības" ir zinātnes, reliģijas un mākslas dialogs.
lv
23:50
Grupas "Menuets" 55 gadu jubilejas koncerts
Grupa "Menuets" ir viena no slavenākajām Latvijas rokgrupām, kas kļuva populāra kā komponista Imanta Kalniņa mūzikas izpildītāja, turklāt šobrīd "Menuets" ir vecākā joprojām koncertējošā grupa Latvijā. Grupas pirmā uzstāšanās notika 1968. gadā, kopā sanākot sešiem Jūrmalas skolēniem, kad brāļi Sējāni un Bartaševiči kopā ar domubiedriem sāka kopīgus mēģinājumus rokmūzikā. Nu "Menuets" svin savus zelta 55, saviļnojot, aizkustinot un aicinot kopā izdziedāties no visas sirds. Viks jeb dzejnieks Viktors Kalniņš, sagaidot "Menueta" lielo jubileju, teic tā: "Par viņu gadiem labāk nerunāsim. Tas ir tāpat, kā uz skatuves redzēt dzīvus "Rolling Stones"." Un viņam ir simtprocentīga taisnība "Dziesma, ar ko tu sāksies?" kļuvusi par "Menueta" neoficiālo himnu, ko ierasts klausīties un kopā dziedāt, kājās stāvot "Menuets" – tā ir sirdsapziņa, kas dzīvojusi divos gadsimtos un turpinās dzīvot latviešu tautā vēl un vēl. "Menuets" ne tikai atsauc nostalģiskas atmiņas par aizgājušajiem laikiem, bet arī apliecina to, ka dzīvojam šeit un tagad. Līdz smeldzei pazīstamas melodijas – sevišķi tiem, kuriem šobrīd četrdesmit un pāri. Tā būs atgriešanās mūsu jaunībā, kad mēs kā puķu zēni un meitenes mājas ballītēs un māju pagalmos uz noskaņotām ģitārām savas uzstāšanās sākām un beidzām ar "Alvas zaldātiņiem". "Menuets" dzīvo ārpus jēdzieniem "stilīgi" vai "vecmodīgi". Kaut gadi gājuši un liktenis nav saudzējis, savā dziļākajā būtībā "Menuets" ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4. vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu "Menuets". Jubilejas koncertprogrammā 2023. gada vasarā un rudenī skanēja gan visu laiku skaistākās un populārākās "Menueta" dziesmas, kuru autors ir Imants Kalniņš: "Viņi dejoja vienu vasaru", "Alvas zaldātiņi", "Dzeguzes balss", "Balāde par Johanu", "Dziesma, ar ko tu sāksies?", "Četri balti krekli" u. c., gan grupas agrīnās dziesmas, kuru autori ir Adrians Kukuvass, Juris Sējāns un Juris Kulakovs. Grupā "Menuets" joprojām muzicē Inese Pabērza, Adrians Kukuvass, Baiba Jagere, Normunds Puriņš, Juris Sējāns, Leons Sējāns, Raimonds Bartaševičs un Ikars Ruņģis.
lv

Guide TV - jeudi, 04/04/2024

01:30
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
02:30
Latvijas Sirdsdziesma
Arī šajā raidījuma sezonā klausīsimies jaunas un skanīgas aptaujas dziesmas un dzīvosim līdzi jaunrades tapšanas stāstiem! Arī šajā gadā dosimies Latvijas ārēs satikt interesantus un muzikālus cilvēkus, kuri ir mums tepat, blakus!
lv
03:30
Kultūršoks
Kultūra ir ne vien māksla, bet arī nauda, projekti, ražošana un gan radoši, gan postoši konflikti. Par kultūrvides problēmām un šokējošām atklāsmēm — raidījums "Kultūršoks".
lv
03:45
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
04:40
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
05:30
Pasaules panorāma
Globālo ziņu laikmetā notikums Āzijā vai Amerikas kontinentā jau rīt var mainīt dzīvi Eiropā. Bet lēmums, kas pieņemts Rīgā – atbalsoties visā pasaulē. "Pasaules panorāma" piedāvā neatkarīgas un uzticamas ziņas, atspoguļojot un analizējot ārpolitikas aktualitātes, kā arī sarunas ar politologiem, ārpolitikas ekspertiem, pasaulē pazīstamām personībām par svarīgāko Baltijā un Ziemeļvalstīs, citviet Eiropā, kā arī visā pasaulē. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta ārzemju ziņu redaktori Toms Pastors un Ina Strazdiņa.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:30
Rīta Panorāma
"Rīta Panorāma" - ēterā no pl. 6.30 – 8.30, iepazīstinot ar jaunāko informāciju par Latvijas un pasaules notikumiem un to attīstību, kā arī izvērtējot aizvadītās diennakts aktualitāšu nozīmību. "Rīta Panorāma" piedāvā arī jaunākās sporta aktualitātes, laika prognozi un sarunas ar studijas viesiem.
lv
08:35
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
09:30
Sešas māsas
Kandida un Marina nonākušas naida krustugunīs - Kandida nesamaksā Marinai algu, savukārt Marina joprojām draud atklāt Kandidas dēlam viņas noslēpumu. Izskatās, ka Salvadora un Diānas problēmas pamazām sāk atrisināties. Gavrjels par katru cenu grib izrakstīties no slimnīcas - puisis slīgst bēdās un dusmās uz apkārtējiem. Karloss izsaka varbūtību doties uz sanatoriju garīgi slimajiem, jo apzinās, ka ar viņu kaut kas nepavisam nav lāgā. Simons lūdz Selijai uz viņa pasākumu uzaicināt Federiko. Pedro joprojām gaida, kad Salvadors lūgs viņu atgriezties vīna darītavā. Beidzot tiekas četrotne - Amparo jeb Elisa ar savu tēvu un Gonsalo ar savu māti….
lv
10:30
Medmāsa Betija
Pēc kārtējās vilšanās Betija nolemj runāt ar māti atklātu valodu. Safijs palīdz Gabrielai meklēt jaunu dzīvesvietu. Gabriela pieņem lēmumu, ar kuru Betija nespēj samierināties. Ava gatavojas medmāsu skolas noslēguma eksāmeniem. Pūlas kundze dod Avai tik daudz padomu, ka Ava dodas uz eksāmenu uztraukusies. Rike vēlas turpināt flirtu ar dakteri Kopmani. Viņš sāk Riki ignorēt. Karla klīnikā ieved lauksaimnieku Ferdinandu. Viņam draud kājas amputācija. Vīrs atsakās parakstīt piekrišanu operācijai, lai arī viņa dzīvībai draud briesmas. Klīnikas personāls uzjautrinās par jauno pacienti Gitu, kuras lielākā aizraušanās ir seriāli par ārstiem.
lv
11:15
Teātris.zip
Pirms Dailes teātra izrādes "Pavasaris" Ojārs Rubenis uz sarunu ir aicinājis divu galveno lomu atveidotājus: lirisko Arno jeb Lauri Subatnieku un palaidnieku Totsu jeb Lauri Dzelzīti, kā arī Dailes teātra dramaturgu Matīsu.
lv
11:45
Pavasaris. Dailes teātra izrāde
Oskara Lutsa romāns "Pavasaris" atzīts par otro nozīmīgāko literāro darbu Igaunijā, un tā dramatizējums ir visvairāk iestudētais teātra darbs. To var pielīdzināt Jāņa Jaunsudrabiņa "Baltajai grāmatai". Igaunijā romānu zina visi, un tāpat ļoti iemīļota bija Voldemāra Panso izrāde, kuras dramatizējums gūlis arī Dailes teātra izrādes pamatā. Igauņu bērnu blēņas un piedzīvojumi 20. gadsimta sākuma skolā ir bijuši iecienīti arī Latvijā. Pie mums "Pavasaris" ir iestudēts jau sen: pirmo reizi Latvijā romāna "Pavasaris" dramatizējumu iestudēja igauņu režisors Miks Mikivers 1980. gadā Jaunatnes teātrī, un izrāde tika izrādīta 350 reizes. Arī 21. gadsimtā Dailes teātrī šo izrādi iestudēja viens no zināmākajiem igauņu režisoriem, klasiķis un poētiskā teātra meistars Prīts Pedajass Valsts SIA Latvijas Televīzija Zaķusalas krastmala 33, Rīga, LV-1050, Latvija.
lv
14:05
1:1. Aktuālā intervija
Raidījumā "1:1" [viens pret vienu] satiekas sabiedrībā zināma personība un žurnālists. Raidījums skaidro, analizē un ļauj izprast sabiedrībai nozīmīgas norises visdažādākajās dzīves jomās Latvijā un pasaulē, izprast personības nozīmīgumu, atbildību šo procesu virzībā. Viesi izvēlēti, ņemot vērā tā brīža aktualitātes vai arī konkrētās personas iespējamo ietekmi uz notikumiem nākotnē, – valsts pirmās amatpersonas, biznesa, kultūras un nevalstiskā sektora pārstāvji. Raidījumu vada žurnālists Gundars Rēders.
lv
14:55
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
15:15
Krustpunktā
Visvairāk klausītais Latvijas radio raidījums "Krustpunktā" redzams arī Latvijas televīzijas ēterā. Ne tiešraidē, bet ar nelielu nobīdi, iespējams sekot līdzi gan aktuālajām intervijām, gan klausītāju uzdotajiem jautājumiem un amatpersonu atbildēm.
lv
16:10
Sešas māsas
Selija dusmojas uz Katalīnu. Salvadors nolemj strādniekus meklēt kaimiņu ciemā. Gonsalo māte piekrīt satikties ar Amparto, kas joprojām nav atklājusi Gonsalo savu īsto vārdu, bet Gonsalo lido ka pa mākoņiem. Selija iepazīstina Simonu ar Federiko. Abu vīriešu domas pēc iepazīšanās gan būtiski atšķiras. Marina šantažē Kandidu. Selija un Kata salīgst mieru. Rodolfo izstāsta Kristovalam par savām veselības problēmām. Gavrjels ir satriekts par savu traumu un atsakās saņemt palīdzību. Salvadors dabū strādniekus no kaimiņu ciema, taču Diānu māc nelāgas priekšnojautas….
lv
17:10
Mīlas viesulis
"Mīlas viesulis" ("Sturm der Liebe") ir Vācijas televīzijas seriāls, kuru uzņem kopš 2005. gada 26. septembra. Seriālam ir vairāk nekā 3400 sēriju un 17 sezonu.
lv
18:00
Dienas ziņas
Jau pulksten 18:00 svarīgākais par aktuālajiem notikumiem Latvijā un pasaulē – uzticamas, objektīvas un daudzpusīgas ziņas! Raidījumā skatāmas arī novadu ziņas – par jaunākajiem notikumiem Kurzemē, Vidzemē, Latgalē un Zemgalē vēsta Latvijas reģionālo televīziju korespondenti. Raidījumu vada Ilze Vēbere, Ilze Dobele, Jānis Geste, Laura Vonda.
lv
18:33
Kultūras ziņas
Dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc "Dienas ziņām". Inteliģenti un emocionāli par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori. Vadītāji – Jānis Holšteins-Upmanis, Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis.
lv
18:45
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
18:51
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
18:56
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
19:24
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
19:30
Tava darīšana
Ir uzņēmumi, kas ražo nemainīgas un mūžīgas vērtības, un ir tādi, kas izgudro ko pilnīgi jaunu. Kā vieniem, tā otriem ir jāspēj saglabāt kvalitātes nemainīgumu. Kā ar to tikt galā uzņēmumā, kas vairs nav mazs, bet vēl nav milzīgs? Saruna ar dronu šovu rīkotāju Armandu un kafijas ražotājiem Gati un Raimondu.
lv
20:00
Panorāma
Latvijā vecākā informatīvā programma "Panorāma", kas ēterā ir kopš 1958. gada, šo gadu laikā pulcējusi vairākus simtus darbinieku. Šodien "Panorāmas" veidošanā iesaistās gandrīz viss Latvijas televīzijas Ziņu dienests. "Panorāma" neapšaubāmi ir mediju ikona Latvijā, un daudz kas vairāk par vienkāršu ziņu raidījumu. "Panorāma" ir Atmodas lieciniece un veicinātāja. Ar šo raidījumu uzaugušas vairākas paaudzes, kurām "Panorāmas" skatīšanās ir nesatricināms ikvakara rituāls.
lv
20:37
Šodienas jautājums
No pirmdienas līdz ceturtdienai 20:35 LTV1 demonstrē diskusiju raidījumu "Šodienas jautājums", kurā tiek analizēts un skaidrots kāds no attiecīgās dienas svarīgākajiem notikumiem. Koncentrēti, neieslīgstot liekvārdībā, raidījuma dalībnieki runā tiešām par būtiskāko! Operatīvi reaģējot uz aktuālajiem dienas notikumiem, studijā tiešraidē tiekas dažādu jomu eksperti un politiķi.
lv
20:57
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
21:04
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
21:10
Pa straumei
Divi bērnības draugi – Helēna un Roberts – nolēma piekrist aizraujošam izaicinājumam un iepazīt Latvijas upes – upju stāstus, to krastus, cilvēkus, vietas, dabu un vēsturi. Lai būtu pavisam jautri, kopā ar draugiem devās ziņkārīgā sunene Urga. Viņa ir dzīvespriecīga, brīvdabas aktivitātes mīloša sunene, kurai patīk gulēt teltī, peldēt un sildīties pie ugunskura. Draudzīgā trijotne izceļos Latvijas upes.
lv
22:10
Glābēja
Lidija turpina izmeklēt notikumu ar māsu. Viņa sazinās ar meitas krusttēvu un noskaidro, ka vīrs bijis iesaistīts māsas bojāejā. Šoreiz Lidiju uzmeklējis kāds jauns puisis, kura mīļotais draugs tiek sūtīts uz fronti. Viņš lūdz Lidiju aizvest drauga omīti uz bāzi atvadīties. Pa ceļam sieviete izstāsta savu stāstu par mazdēla audzināšanas apstākļiem un viņu attiecībām.
lv
22:40
Glābēja
Lidijai uztic vest pāri robežai kādu pusaugu meiteni. Sieviete, kura meiteni adoptējusi, grasās doties uz fronti un vēlas, lai meitene ir drošībā. Taču pa ceļam meitene aizbēg no Lidijas un plāno uzmeklēt savu bioloģisko māti, kuru viņa savā prātā idealizējusi.
lv
23:10
Nakts ziņas
Vēlo vakaru televīzijas ziņu programma – visaptverošs dienas nozīmīgāko nacionālo un starptautisko norišu atspoguļojums, padziļināta svarīgāko notikumu analīze. Īsi un kodolīgi par svarīgāko! Raidījuma vadītāji – Ilze Vēbere, Laura Vonda, Ilze Dobele, Jānis Geste.
lv
23:20
Sporta ziņas
Katru dienu pēc "Panorāmas".
lv
23:22
Laika ziņas
Jaunākie laika apstākļi un precīzākās prognozes Latvijai un Eiropai, ziņas par interesantām dabas parādībām un brīdinājumi par īpaši vērā ņemamiem hidrometeoroloģiskajiem apstākļiem. Vadītāji – Toms Bricis, Ilze Skudra, Ramona Salmiņa.
lv
23:25
Astro'n'out. Arēna Rīga
Grupas "Astro'n'out" koncerts "Astro'n'out. Arēna Rīga" 2023. gada novembrī kļuva par saviļņojošu kopīgu piedzīvojumu gan grupai, svinot savu 20 gadu pastāvēšanu, gan vairāku tūkstošu auditorijai, kas bija klātesoši šajā krāšņajā notikumā. Koncertfilma "Astro'n'out. Arēna Rīga" sniedz muzikālu un vizuālu atskatu uz grupas līdz šim lielāko solokoncertu, kurā izskan gan jaunākā – septītā – studijas albuma "777" dziesmas, gan jau sen zināmi un iemīļoti "Astro'n'out" hiti.
lv