CS Film CS Horror

CS Film CS Horror

CS film je televizní program českých a slovenských filmů. Přináší nejširší nabídku českých a slovenských filmů pro diváky v Čechách i na Slovensku. CS film je i koproducentem řady dětských seriálů, dokumentů z filmového prostředí a magazínů o českém filmu.

Czechia

Guide TV - vendredi, 17/05/2024

00:00
Přestávka ve vysílání
cs
06:00
Cesta za pokladem
Tým odborníků v Milevsku na jihu Čech objevil unikátní nález srovnatelný snad jen s relikviářem sv. Maura. Exkluzivní sběrný dokument Evy Tomanové o objevu výjimečné relikvie, o jejím tajemství a významu
cs
06:10
Kikirikí
Pohádka SR (2015). Kohoutek a slepička se stali nerozlučnými kamarády. Mají se velmi rádi, v noci spí vedle sebe na bidýlku a přes den spolu gazdují na dvoře. Kohoutek neustále něco vymýšlí, je nespokojený a slepička s ním všechno trpělivě řeší. Každý příběh v sobě ukrývá ponaučení, jak se stát lepším a neubližovat lidem, kteří nás mají rádi
cs
06:20
Sníček (8)
Hugo deťom splní každý sen! Vždy v noci snové víly prinášajú deťom sny. Hugo sa však cez deň nudí a zmyslí si, že Luciu a Damiána navštívi aj cez deň. Nevie sa však v našom svete správať, a tak ho deti učia, ako byť vychovaný. On im za to vysvetlí a ukáže, ako fungujú najznámejšie hodiny na svete Big Ben, či ako žijú rôzne zvieratá. Vezme ich do džungle, pod morskú hladinu, do vesmíru, a tiež do svojho snového sveta, kde je možné naozaj všetko. Deti si s Hugom zaspievajú, zatancujú a naučia sa vždy niečo nové.(TV JOJ)
cs
06:35
Zabij nudu!
Dochádza Vám fantázia, čo robiť doma s deťmi? Je tu relácia, v ktorej dostanete návod, ako spolu zmysluplne prežiť spoločne strávený čas. A tiež ako vyrobiť jedinečné veci, ktoré oživia Vašu domácnosť. Zažijete pri tom určite veľa zábavy! Sú to veci funkčné, dekoračné ale aj iba tak pre zábavu. Napríklad: pomôcky do školy, pokladničky, sliz a žarty.
cs
06:40
Staré pověsti české (Boží soud)
26ti dílné animované Staré pověsti české vznikly ve vlastní produkci televizí CS Film a CS mini. Producenti televize hledali velký příběh, který by připomínal tradice a naši minulost. Jan Werich o Jiráskovi, podle jehož námětu byl seriál natočen, řekl: „Kdyby Jirásek žil v Hollywoodu, byl by milionář, protože měl výborné zápletky.“ Oslavoval český národ, ale ne na úkor jiných. Tu a tam zušlechťoval naši historii a prokládal ji sentimentálními příběhy, a tak nám ji přibližoval a činil milovanější. Většinu kouzelných pověstí a legend z našich dějin známe tak jen díky Jiráskovi.
cs
06:55
O modrém autíčku (Vajíčko)
Jeden z příběhů o Modrém autíčku a jeho kamarádech. Růžové autíčko má na sobě šmouhu a je smutné. Kde však vzít vodu, když i řeka vyschla? Jsou tady však přátelé, kteří v každé nesnázi pomohou.(Zlín Film Festival)
cs
07:05
Broučci (S Broučkem je zle)
Animované loutkové příběhy broučků žijících na pasece.
cs
07:20
O Dorotce (Dorotka a hodiny)
Dorotka a hodiny. Animovaný seriál ČR (1974). Holčička Dorotka a její věrný kamarád papoušek Koko spolu prožívají různá veselá dobrodružství.
cs
07:25
Mach a Šebestová (Piráti)
Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel.Názvy jednotlivých epizod:
cs
07:35
O Mikešovi (Babička vypráví pohádku)
Animovaný seriál O kocouru Mikešovi a jeho přátelích, podle knihy Josefa Lady.
cs
07:45
Krakonošovy pohádky (Krakonoš a pytlák)
Krakonoš a pytlák. Seriál ČR/SR/N (1981). Před mnoha a mnoha lety, kdy lesy byly plné zvěře a ptactva, vládl horám u pramenů Labe Krakonoš. Na jeho kraj bylo utěšené podívání, ale o živobytí se v něm musel každý s přírodou poprat...
cs
08:00
Já Baryk (10)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
08:15
Brundibáři (O mistra basy)
Kratičké příběhy dvou čmeláků, kteří se stejně jmenují a navlas se sobě i podobají.(Karlos80)
cs
08:25
Tisíc a jedna noc (Čarovné schody)
Kombinace loutkového a ploškového filmu klasických příběhů Pohádek tisíce a jedné noci.(Hans.)
cs
09:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:15
Muzikál aneb Cesty ke štěstí
Třída pražské konzervatoře má na letním soustředění za úkol nazkoušet Starce na chmelu v původní muzikálové podobě. Na výsledku závisí jejich budoucí kariérní život. Studenti jsou ze začátku znechucení, že se budou věnovat klasickému českému muzikálu. Během zkoušení je pohltí kouzlo Starců, ale nechtějí se spokojit se starou choreografií. Do svého nastudování přidají prvky klasického tance, ale i street dance, hip-hop či pohybové divadlo. Neúnavně budují muzikálové představení, do kterého vkládají veškerou svou energii, odvahu a talent.Termín představení se neúprosně blíží a v sázce je mnoho. Úspěch může znamenat vytoužený začátek cesty za uměleckým snem...(Bioscop)
cs
11:40
Slavík a růže
Filmová adaptace známé povídky Oscara Wildea o slavíku, který obětoval život pro jedinou růži, jež má zamilovanému studentovi získat přízeň vytoužené dívky.
cs
12:00
Ošklivá slečna
Na sklonku 50. let se někteří filmaři pokusili vyvléci se z ideologického diktátu příklonem k psychologickému dramatu. Budeme sledovat, jak doslova rozkvete a zněžní stárnoucí upjatá přísná žena, která přijela na kontrolu do oblastního nakladatelství. Několik dní pohody a štěstí však završí hořké prozření: muž, jenž ji tolik okouzlil, skutečně zpronevěřil svěřené peníze. Snímek se opírá o citlivé výkony Dany Medřické a Karla Högera.(oficiální text distributora)
cs
13:20
Písničky Vlasty Buriana (2)
Hudební pořad postavený na legendárních písničkách Vlasty Buriana. Pořadem provází populární imitátor Petr Martinák.(CS Film)
cs
13:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
14:00
Kačenka a strašidla
Pohádková komedie o Domu hrůzy a nezaměstnaných strašidlech.
cs
15:30
Perličky Jiřího Menzela
Dokumentární film Pavla Křemena o výrazné osobnosti české kinematografie Jiřím Menzelovi. Základem snímku je rozhovor s tímto skvělým režisérem a hercem, který je doplněn ukázkami z jeho nejslavnějších snímků.(oficiální text distributora)
cs
16:00
Šílený kankán
Skončila první světová válka, svět se potýká s hmotnou i duchovní krizí a někdejší elity se ocitají v nouzi. Přesně to postihlo bývalého důstojníka, jenž se v poválečné Vídni setkává se svým někdejším sluhou, jenž se nyní prosadil díky šmelinářským schopnostem. Sociálně akcentovaný snímek, který ilustrativně popisuje ztrátu svědomí i zábran honbě za pochybnou prosperitou, sice vznikal v koprodukci s Rakouskem, avšak nijak se vymyká z linie obvyklých vyprávěnek o prohnilosti kapitalismu.
cs
17:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
18:00
Střílej oběma rukama
Malšínem obchází strašák kolektivizace. Do rodné vsi se z vysokoškolských studií vrací mladý Čeněk Kotál (Ivan Luťanský). Na rodném statku hospodaří jeho nesmlouvavý otec Bedřich (Ota Sklenčka) a otcova neprovdaná a zahořklá sestra Marie (Dana Medřická). Zatímco starý Kotál udržuje poměr s hospodskou Boženou (Karolina Slunéčková), mladý Čeněk se zamiluje do služky Gabriely (Eva Jakoubková). Nicméně má ze svého otce z dětství zakořeněný strach a nedokáže se jí zastat před hrubým otcem. Marie, která svého bratra nenávidí, živí spory mezi ním a jeho synem. Napětí v rodině začne ještě více narůstat poté, co někteří vesničtí sedláci zakládají družstvo.Divadelní hra Jiřího Bednáře a Karla Štorkána byla nejdříve zpracovaná pro televizi. V Tylově divadle měla premiéru až rok po té televizní. Inscenace dala především velkou a ojedinělou příležitost hereckému výkonu Dany Medřické v roli nenávistné a chamtivé Marie. Ta jediná také následně převedla svou roli i na divadelní prkna.
cs
19:20
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
19:25
Broučci (5)
Animované loutkové příběhy broučků žijících na pasece.
cs
20:00
Anděl svádí ďábla
Opět můžete nahlédnout do zákulisí zámečku Riviéra na pražské periferii, kde se pod rouškou exkluzívního nočního podniku skrývá nevěstinec pro společenskou smetánku. Děj se odehrává v roce 1930 a přestože od událostí prvního dílu uplynulo již několik let, vášně rozpoutané tehdejšími intrikami stále nevychladly. Opět se můžete setkat s Renátou zvanou Anděl, dříve prostitukou nyní manželkou bankéře Justice a majitelkou Riviéry. Elegantní Madame, které podnik patřil předtím a nyní tu pracuje jako pouhá ředitelka a osnuje nové intriky, aby získala zpět vše, co ztratila a současně zničila Renatu. Nástrojem její pomsty se má stát šarmantní sňatkový podvodník Jaroslav, kterého v podniku uvede jako barona Slawického. Podaří se jí probudit Renatin zájem a tak se zdá, že past brzy zaklapne. Jenže vše nakonec dopadne jinak.
cs
21:45
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
22:00
Příklady táhnou
Nataša Gollová přesvědčí svou babičku, že "postaru se žíti nedá..." Česká komedie (1939). Dále hrají R. Nasková, S. Májová, J. Pivec, A. Novotný
cs
23:30
Teleshopping
Magazín
cs

Guide TV - samedi, 18/05/2024

00:00
Přestávka ve vysílání
cs
06:00
Cesta za pokladem
Tým odborníků v Milevsku na jihu Čech objevil unikátní nález srovnatelný snad jen s relikviářem sv. Maura. Exkluzivní sběrný dokument Evy Tomanové o objevu výjimečné relikvie, o jejím tajemství a významu
cs
06:10
Kikirikí
Pohádka SR (2015). Kohoutek a slepička se stali nerozlučnými kamarády. Mají se velmi rádi, v noci spí vedle sebe na bidýlku a přes den spolu gazdují na dvoře. Kohoutek neustále něco vymýšlí, je nespokojený a slepička s ním všechno trpělivě řeší. Každý příběh v sobě ukrývá ponaučení, jak se stát lepším a neubližovat lidem, kteří nás mají rádi
cs
06:25
Sníček (9)
Hugo deťom splní každý sen! Vždy v noci snové víly prinášajú deťom sny. Hugo sa však cez deň nudí a zmyslí si, že Luciu a Damiána navštívi aj cez deň. Nevie sa však v našom svete správať, a tak ho deti učia, ako byť vychovaný. On im za to vysvetlí a ukáže, ako fungujú najznámejšie hodiny na svete Big Ben, či ako žijú rôzne zvieratá. Vezme ich do džungle, pod morskú hladinu, do vesmíru, a tiež do svojho snového sveta, kde je možné naozaj všetko. Deti si s Hugom zaspievajú, zatancujú a naučia sa vždy niečo nové.(TV JOJ)
cs
06:35
Zabij nudu!
Dochádza Vám fantázia, čo robiť doma s deťmi? Je tu relácia, v ktorej dostanete návod, ako spolu zmysluplne prežiť spoločne strávený čas. A tiež ako vyrobiť jedinečné veci, ktoré oživia Vašu domácnosť. Zažijete pri tom určite veľa zábavy! Sú to veci funkčné, dekoračné ale aj iba tak pre zábavu. Napríklad: pomôcky do školy, pokladničky, sliz a žarty.
cs
06:50
Staré pověsti české (O Jánošíkovi)
26ti dílné animované Staré pověsti české vznikly ve vlastní produkci televizí CS Film a CS mini. Producenti televize hledali velký příběh, který by připomínal tradice a naši minulost. Jan Werich o Jiráskovi, podle jehož námětu byl seriál natočen, řekl: „Kdyby Jirásek žil v Hollywoodu, byl by milionář, protože měl výborné zápletky.“ Oslavoval český národ, ale ne na úkor jiných. Tu a tam zušlechťoval naši historii a prokládal ji sentimentálními příběhy, a tak nám ji přibližoval a činil milovanější. Většinu kouzelných pověstí a legend z našich dějin známe tak jen díky Jiráskovi.
cs
07:00
O modrém autíčku (Záchranáři)
Jeden z příběhů o Modrém autíčku a jeho kamarádech. Růžové autíčko má na sobě šmouhu a je smutné. Kde však vzít vodu, když i řeka vyschla? Jsou tady však přátelé, kteří v každé nesnázi pomohou.(Zlín Film Festival)
cs
07:05
Broučci (Do nebíčka - do peklíčka)
Animované loutkové příběhy broučků žijících na pasece.
cs
07:20
O Dorotce (Dorotka a drak)
Dorotka a drak. Animovaný seriál ČR (1974). Holčička Dorotka a její věrný kamarád papoušek Koko spolu prožívají různá veselá dobrodružství.
cs
07:30
Mach a Šebestová (Vzorné chování)
Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel.Názvy jednotlivých epizod:
cs
07:45
O Mikešovi (Dobrodružství kouzelné hole)
Animovaný seriál O kocouru Mikešovi a jeho přátelích, podle knihy Josefa Lady.
cs
07:50
Krakonošovy pohádky (Krakonoš a poslíček)
Před mnoha a mnoha lety, kdy lesy byly plné zvěře a ptactva, vládl horám u pramenů Labe Krakonoš. Nejednou pomohl chudákům v nouzi a potrestal ty, kterým příliš narostl hřebínek. V té době žil v Krkonoších i poslíček Frantík. Celý den běhal po horách od chalupy k chalupě, jednomu přinesl psaní, druhému balíček. A je třeba přiznat, že Frantík byl poslíček pilný, přičinlivý a ochotný. Možná až přepilný a přeochotný, zvláště, když mohl sobě přilepšit a jiného napálit...(oficiální text distributora)
cs
08:10
Já Baryk (11)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
08:25
Brundibáři (Stavitelé pyramid)
Kratičké příběhy dvou čmeláků, kteří se stejně jmenují a navlas se sobě i podobají.(Karlos80)
cs
08:35
Tisíc a jedna noc (Příběh lstivé Dalíly)
Kombinace loutkového a ploškového filmu klasických příběhů Pohádek tisíce a jedné noci.(Hans.)
cs
09:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:15
Kudy kam?
„Kudy kam?" je česká filmová komedie, natočená režisérem Vladimírem Borským podle známé divadelní hry Oty Šafránka. Snaží se rozřešit problém moderního manželství, ve kterém jsou oba manželé zaměstnaní a oba mají své vlastní zájmy a svou vlastní práci. Péče o domácnost se pak stává bolavým místem a může vésti - a také často vede - k úplnému rozbití manželského svazku a před rozvodový soud. Vinníkem ve většině těchto případů bývá muž, který sice uznává, že žena má právo nespokojit se s úlohou legitimní služky, ale jinak nehne ani prstem, aby jí v domácí práci pomohl. Avšak ani ostře vyhraněné a nekompromisní stanovisko některých žen není na místě. Film správně ukazuje, že sice není správné zásadně od sebe oddělovat „mužskou" a „ženskou" práci, že však celým zaměřením i výchovou má k některým pracem blíže muž a k některým žena. A harmonie moderního manželství předpokládá důslednou dělbu práce, pochopení a obětavost obou partnerů. Jedině tak bude možno provést skutečné a nikoliv pouze formální osvobození ženy ve společnosti a v rodině.(Filmový přehled)
cs
12:00
Touha Sherlocka Holmese
Slavný detektiv Sherlock Holmes by se rád stal hudebníkem. Do cesty se mu však stále pletou kriminální případy, které musí řešit...
cs
13:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
14:00
Rychlík do Ostravy
Významná událost v životě členů party ostravských montérů. Soukromé záležitosti ustupují do pozadí, protože se připravuje osazení výškového komínu nástavcem pro spalování kychtových plynů. Náročná montáž má být provedena pomocí helikoptéry a první pokusy nebyly úspěšné... Ve snaze o životnější přístup k výrobní tematice nebyli tentokrát úspěšní ani zkušení scénáristé.(oficiální text distributora)
cs
15:20
Až opadá listí z dubu
Další filmová adaptace jedné z pohádek Jana Wericha vznikla několik let po Lakomé Barce. Příběh Až opadá listí z dubu je oslavou chytrosti a vtipu prostého člověka, který vyhrává nad byrokraticky důkladným a vytrvalým čertem. Pohádka je opět nabitá laskavým humorem, který se soustředí především na postavu čerta.(Anifilm)
cs
16:00
Černý vlk
O pohraničnících, kteří mají pochopení a lásku pro své psy, ale jsou uvědoměle tvrdí vůči zločinným narušitelům hranic a jejich kapitalistickým pomahačům... Pozdní debut dlouholetého pomocného režiséra - specialisty na vojenskou tematiku. Titul byl realizován při příležitosti oslav 20. výročí založení útvaru Pohraniční stráže.(oficiální text distributora)
cs
17:35
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
17:45
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
18:00
Aféry mé ženy
Lékařka, doktorka Adéla Neradová propadla touze odhalit nějakého zločince a stát se jakýmsi Sherlockem Holmesem v sukních. Nevděčná role jejího dr. Watsona připadla manželovi Petrovi, profesionálnímu fotografovi, který jí pomáhá s případy, do nichž se zapletla, ale většinou všechno poplete. Ty případy byly tři. K prvnímu, nazvanému Suvenýr z Paříže, se paní Adéla dostala, když se společně s manželem vracela ze zájezdu do Paříže. Cestou někdo přepadl jejich spolucestujícího dr. Přikryla a vzápětí se na scéně objevil major české kriminálky Bušek, který zabránil, aby se Adéla napila koňaku, který jí nabídl manžel. V lahvích totiž nebyl alkohol, ale lučavka královská s několika kilogramy rozpuštěného zlata, které se kdosi touto cestou pokoušel propašovat přes hranice.
cs
19:35
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
19:45
Broučci (Šťastnou cestu, Broučku!)
Animované loutkové příběhy broučků žijících na pasece.
cs
20:00
Film na přání: Zajtra bude neskoro, Kristián, Evropa tančila valčík
Historické drama (1989). Zajtra bude neskoro Slovenské koprodukční válečné drama je věnováno památce kapitána Jána Nálepky, který svůj život obětoval v boji proti nacistům. Životopisný příběh hrdiny Sovětského svazu a československého národního hrdiny kapitána Jána Nálepky, který spolu se sovětskými partyzány bojoval proti hitlerovcům v běloruských a ukrajinských lesích a padl při osvobozování města Ovruč. * Kristián Zavřete oči, odcházím. Malý, bezvýznamný úředníček Kristián si alespoň jednou měsíčně zahraje na muže velkého světa. Úředník cestovní kanceláře Alois Novák se jednou za měsíc vydává inkognito do „velkého světa“ baru Orient. Zde se také seznámí s mladou a bohatou Zuzanou Rendlovou. Ta prohlédne jeho dvojí život a vrátí jej do reality po boku věrné manželky Mařenky. Svěží komedie Martina Friče o malých manželských nevěrách je jedním z nejpopulárnějších a nejlepších filmů československé kinematografie a patří k jejímu zlatému fondu. * Evropa tančila valčík Film o třech císařích a událostech, které vedly ke vzniku první světové války. Svůj poslední film zasvětil Otakar Vávra událostem provázejícím vyhlášení první světové války. Odehrává se v reprezentativních mocenských centrech, na panovnických dvorech ve Vídni, Berlíně i Moskvě. Souběžně rozvíjí osud českého archiváře, jenž se zaplete se srbským protirakouským odbojem. Historický film je pohledem do zákulisí tří evropských dvorů a zachycuje klíčové události, které předcházely do té doby největšímu konfliktu v dějinách lidstva – první světové válce. Německý císař Vilém II., od narození těžce handicapovaný, si léčí komplex méněcennosti pózou neohroženého vojevůdce. Svými uzurpátorskými metodami terorizuje vlastní dvůr a znepřátelí si i nejbližší příbuzné. Je to on, kdo donutí rakousko-uherského císaře k vyhlášení války po atentátu na Ferdinanda d’Este. Stařičký František Josef I. podlehne nátlaku i přes svůj odpor k militarismu a lpění na absolutistickém řádu. Neblaze působí i poslední ruský car Mikuláš II., podléhající fanatismu a intrikám své ženy. Dějinné události jsou rámovány příběhem Václava Kavana, českého archiváře ve Vídni, film spojuje fikci s historickými fakty a byly v něm použity i dobové dokumentární záběry.
cs
21:45
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
22:00
Nahá pastýřka
Na zámku Ronov se odehrává český detektivní snímek, jemuž nechybí lehce komické ladění, dané zejména postavami vyšetřovatelů několikanásobného zločinu. Vše se točí kolem nelegálního obchodu s uměleckými díly, falešných obrazů, pátrání po ztraceném obrazu někdejší zámecké paní Anny (na němž je zobrazena jako nahá pastýřka) a vraždy Anny Jůzové, která má na starosti správu uměleckých sbírek. Zajímavá a patřičně zamotaná zápletka dává vyšetřovateli případu, kapitánu Trondovi, jinak nadšenému režisérovi místního ochotnického divadla, celou řadu podezřelých. Pátrání naráží na stále další a další překážky. S pomocí vyšetřovatelů majora Bergla a kapitána Roje policista odhalí rozsáhlé podvody s uměleckými díly, padělatelskou dílnu a v neposlední řadě samozřejmě také pravého vraha...(oficiální text distributora)
cs