National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Guide TV - dimanche, 05/05/2024

00:55
Nazi Megastructures
Een blik op hoe Hitler en het brein achter de holocaust, Himmler, het enorme spoornetwerk gebruikten om de Joden naar de concentratiekampen te vervoeren.
nl
01:50
Food Factory
Het productieproces van chocolade koekjes, baba ghanoush, apfelstrudel en ranch dressing.
nl
02:15
Drugs, Inc.
Crack is een droom voor drugsdealers. Een goedkope, korte en intense rush die gebruikers doet verlangen naar meer. Deze documentaire neemt de wereld van de crackhandel onder de loep.
nl
03:00
Megafactories
Een ontdekkingstocht langs het productieproces van de grensverleggende Lamborghini Aventador LP 700-4, die de `supercar'-industrie in beroering bracht.
nl
03:45
Megafactories
Een kijkje in Fords indrukwekkende Mustang-fabriek, waar vier modellen worden gemaakt, waaronder de krachtige 650 HP V8.
nl
04:45
Car S.O.S
Tim en Fuzz nemen de Peugeot 504 cabriolet uit 1972 van de gepensioneerde tandarts Barry onder handen als dank voor zijn werk voor de lokale gemeenschap.
nl
05:35
Food Factory
Deze keer ontdek je hoe met pinda's gevulde nougat, 'smart fries', gummyberen en appelchips worden geproduceerd.
nl
06:00
Food Factory
Ontdek hoe lekkere drop, volle mayonaise, kruidige Sriracha en Turkse börek worden gemaakt, van de grondstoffen tot het eindproduct.
nl
06:25
Food Factory
Hoe worden ijstaarten, sauce tartare en gezouten amandelen gemaakt, van grondstof tot eindproduct? Een kijkje achter de schermen bij de grootste voedselfabrieken.
nl
06:55
Food Factory
Ontdek hoe de productie van anderhalf miljard Sixlets-snoepjes, vierhonderdduizend koolrolletjes, zoete en zoute popcorn, en chips van aardappelschillen tot stand komt.
nl
07:15
Food Factory
Ontdek de overheerlijke geheimen achter de ultieme snacks voor tijdens een filmavondje. Zo wordt onderzocht hoe Smarties, chocoladekoeken, ijssandwiches en zoute aardappelchips met karamel en maïs worden gemaakt.
nl
07:35
Inside Sydney Airport
Vrijdag is altijd een drukke dag op de luchthaven. Dat betekent dat er ook meer misgaat. Vandaag krijgt het personeel te maken met een ambulance, een beveiligingslek, illegale drugs en een onbeschofte passagier.
nl
08:35
Inside Sydney Airport
Na zijn training aan de Border Force Academy begint labrador Warner aan zijn eerste dag als drugshond. De beveiligers testen hun honden door te proberen om een nepbom langs ze heen te smokkelen.
nl
09:35
Ghost Ships of the Great Lakes: Lost Beneath the Waves
Een menselijke schedel wordt gevonden in de diepten van Lake Superior. Brendon Baillod en een team van duikers beginnen aan een expeditie in Lake Michigan en doen hier bijzondere ontdekkingen.
nl
10:30
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Oakley behandelt een Sitka-hert aan een terugkerende hink en een alpaca-lama kruising die ongewoon gedrag vertoont. Daarnaast beschermt hij de familiehond tegen een agressieve zwerfhond.
nl
11:30
America's National Parks
Alaska's Lake Clark National Park is met zijn hoge bergen, blauwe meren, diepe valleien en kustlijn de perfecte plek voor zalmen en bruine beren. In het park woont ook een eeuwenoude stam: de Dena'ina.
nl
12:25
Buried Secrets of WWII
In 1940 werd Malta door de asmogendheden belegerd. Pete Kelsey en Marty Morgan laten zien hoe het zwaar gebombardeerde eiland terugvocht.
nl
13:25
Buried Secrets of WWII
In Papoea-Nieuw-Guinea onderzoekt het team hoe de geallieerden het Japanse leger hebben kunnen verslaan.
nl
14:30
WWII: Hell Under the Sea
Op de ochtend van Eerste Kerstdag 1944 valt een Duitse onderzeeër een koopvaardijschip voor de kust van Australië aan.
nl
15:25
WWII: Hell Under the Sea
In juli 1944 valt een Amerikaanse onderzeeër een Japans konvooi aan in de Straat Luzon. De bemanning ligt onder zwaar vuur en als hun torpedo's op zijn, moeten ze alles op alles zetten.
nl
16:25
Apocalypse: The Fall of Hitler
In de zomer van 1943 wil Hitler een nieuwe weg inslaan. Zijn nieuwe voertuigen staan klaar aan de Oekraïense grens. Daar begint de grootste tankslag in de geschiedenis. Hitler is niet blij met de uitkomst.
nl
17:25
Apocalypse: The Fall of Hitler
In januari 1944 ligt het Duitse leger aan alle kanten onder vuur. Tijdens hun vlucht vernietigen ze bewijzen van hun misdaden. De Führer is zo druk met een bruiloft dat de geallieerden hem overvallen.
nl
18:20
Eyewitness WWII: Invasion Italy
Nadat de geallieerden de Duitse en Italiaanse troepen in Noord-Afrika hebben verslagen, richten ze hun vizier op Italië. Ooggetuigenverslagen van de eerste landingen op Sicilië in 1943 tot de laatste veldslagen in de Italiaanse bergen in april 1945.
nl
19:20
Eyewitness WWII: Invasion Italy
Nadat de geallieerden de Duitse en Italiaanse troepen in Noord-Afrika hebben verslagen, richten ze hun vizier op Italië. Dit 'vergeten front' omhelst de landingen op Sicilië in 1943 tot de laatste veldslagen in de Italiaanse bergen in april 1945.
nl
20:15
World War II: Secrets From Above
September 1939. Een nazi onderzeeër die een Brits passagiersschip tot zinken brengt, zet Hitlers meedogenloze zes jaar durende strijd in gang om de Britse bevoorrading af te snijden, het land uit te hongeren en dwingen tot overgave.
nl
21:15
A Small Light
Miep Gies, een jonge secretaresse, helpt haar baas Otto Frank en zijn gezin te verbergen nadat de nazi's Nederland zijn binnengevallen. Miep verzamelt moed, waarvan ze niet wist dat ze die had, en wordt geconfronteerd met haar eerste taak.
nl
22:20
A Small Light
Nu de familie Frank veilig is in het achterhuis, vraagt Miep's Joodse tandarts haar of zij een plek weet waar hij zich kan verbergen. Miep vindt nieuwe en steeds gevaarlijkere manieren om de nazi's voor de gek te houden.
nl
23:30
The Hidden Holocaust
We denken dat we de volle omvang van de Holocaust kennen. Maar dat is niet zo. Teams van onderzoekers werken om de ware omvang van de Holocaust te onthullen.
nl

Guide TV - lundi, 06/05/2024

00:30
Nazi Megastructures
De Nazi's gebruikten een enorme propagandamachine om doodgewone burgers ervan te overtuigen om te vechten in de oorlog - ook al was het, in veel gevallen, een hopeloze missie.
nl
01:25
Nazi Megastructures
De Luftwaffe, de revolutionaire luchtmacht van nazi-Duitsland, werd door Hitler opgezet om de vijand uit de lucht te verdrijven. De training van de piloten gebeurde in het geheim.
nl
02:25
Drugs, Inc.
Het smokkelen van hasj gaat via de bergen van Marokko naar smokkelaars in onder andere Spanje, Nederland en Engeland. Een Britse gangster laat zien hoe dit precies gaat.
nl
03:10
Megafactories
In de Victorinox-fabriek in Zwitserland wordt van puur staal het Zwitserse mes gemaakt, het beroemde voorwerp wat voor talloze dingen gebruikt kan worden.
nl
04:00
Megafactories
Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz reizen af naar Noord-Ierland en gaan aan de slag met een Toyota Celica uit 1972, een zeldzame Japanse coupé. Noel, de vijftigjarige eigenaar, kwam door rugproblemen en ontslag er niet aan toe om het op te knappen.
nl
05:35
Food Factory
Deze keer ontdek je hoe 'ChocoRocks', pretzelnuggets, Franse gebakken uitjes en Italiaanse frisdrank worden geproduceerd.
nl
06:00
Food Factory
Ontdek de geheimen achter het productieproces van chocoladepizza en knapperige jalapeño-poppers. Ook wordt er een bezoekje gebracht aan de fabrieken die dorstlessend pilsener en zoete chipotle-chili maken.
nl
06:25
Food Factory
Een betoverend kijkje achter de schermen bij een fabriek in Chicago waar al sinds 1898 gruwelijke gummy-snoepjes worden gemaakt. Ook is er aandacht voor het productieproces van lolly's, maïssnoepjes en jack-o-lantern-koekjes met Halloween-thema.
nl
06:55
Science of Stupid
Een blik op de vele verschillende manieren waarop mensen zichzelf kunnen verwonden en vernederen terwijl ze bijvoorbeeld op een bankje in het park springen, gaan paaldansen of gaan surfen.
nl
07:25
Science of Stupid
Een blik op de vele verschillende manieren waarop mensen zichzelf kunnen verwonden en vernederen, terwijl ze bijvoorbeeld op een stoel gaan staan, een auto duwen of op een eenwieler rijden.
nl
07:55
Lost Treasures of Egypt
Archeologen onthullen nieuw historisch bewijs over Ramses II, beter bekend als Ramses de Grote.
nl
08:55
Lost Cities With Albert Lin
Wetenschapper Albert Lin reist af naar Akko in Israël om daar op zoek te gaan naar de mysterieuze Tempeliers en hun verdwenen fortuin.
nl
09:55
Cesar Millan: Better Human Better Dog
Problemen wachten op Cesar: aan de ene kant zijn chagrijnige tweelingen de trots van hun baasje, aan de andere kant brengen ze hem veel problemen. Omdat de dieren uit de hand lopen, dreigt hij nu zelfs zijn appartement te verliezen.
nl
10:50
Secrets of the Zoo
Alligator Girl probeert tijdens haar jaarlijkse medische controle te ontsnappen. Lipbeer Heidi Rose loopt mank, maar tijdens een onderzoek ontdekt Priya en het team nog iets veel zorgwekkender.
nl
11:45
Dr. Oakley, Yukon Vet
Terwijl de winter voor de deur staat, volgen we Dr. Oakley in haar poging om de dieren van Alaska en de Yukon op de kou voor te bereiden. Voor een ouder paard vormt schade aan het gebit het minste van haar problemen.
nl
12:45
Last Of the Giants: Wild Fish
De prehistorische witte steur is een zoetwatervis, die tegenwoordig ernstig wordt bedreigd. Cyril en zijn team gaan op zoek naar dit dier in woeste bergstromen en moeten het ijskoude water in.
nl
13:40
Border Protection Spain
Een routine controle van vissersboten heeft onverwachte gevolgen. Een verdachte speedboot wordt gesignaleerd en een team gaat op onderzoek uit. De kustwacht krijgt te maken met huiselijk geweld.
nl
14:40
Drain the Oceans
De geheimen van onderzeese steden worden ontrafeld dankzij nieuwe technieken en top-archeologen. Er wordt een nieuw licht geworpen op de geschiedenis van onze beschaving en de aarde zelf.
nl
15:45
Europe From Above
Deze spectaculaire luchtreis laat een andere kant van het Middellandse Zeegebied zien, waaronder de symmetrische strandparasols van Italië, de meest afgelegen vuurtoren van Kroatië en kerst in Malta.
nl
16:40
Locked Up Abroad
Topskiër Nick Brewer ontvlucht zijn thuisland en gaat in Zuid-Frankrijk pillen verkopen. Hij werkt zich op in een duistere onderwereld en krijgt de baan van zijn leven in Argentinië.
nl
17:40
Ultimate Airport Dubai
Hassan - een douanier op het vliegveld in Dubai - pakt een smokkelaar op, die een groot aantal capsules met cocaïne heeft ingeslikt.
nl
18:40
Border Patrol New Zealand
Een vrouw keert terug uit China met een fles ondefinieerbare kruidensappen bij zich. Een andere reiziger keert terug van een reis naar Thailand. De beambten moeten relikwieën controleren voordat ze het land in mogen.
nl
19:10
Border Patrol New Zealand
Douanebeambten houden twee Japanse mannen aan vanwege twijfelachtige bagage. Ze hebben ook te maken met een temperamentvolle Chinese toerist en een Bahreinse man die een drugsverslaafde blijkt te zijn.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
Er zit een pakje xtc in de post, HSI rondt de bezorging af in de hoop de smokkelaars op te kunnen pakken. De grenswachten controleren reizigers van een muziekfestival in verband met drugsgebruik.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Kort na het opstijgen crasht National Airlines vlucht 102. Onderzoekers denken dat ze weten waarom, maar ontdekken dat er meer aan de hand is.
nl
21:30
Ice Road Rescue
Als een vrachtwagen omvalt in de bergen, zetten Thord en Terje hun leven op het spel om de vracht te redden. Jo Roger en Stig willen een tankwagen verplaatsen, maar ze komen handen tekort.
nl
22:30
Ancient Bodies: Secrets Revealed
In de bergen van Noord-Italië worden menselijke resten gevonden in een gletsjer.
nl