National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Guide TV - samedi, 11/05/2024

00:20
The Incredible Pol Farm
De langverwachte spin-off van The Incredible Dr. Pol. Dr. Pol en zoon Charles leiden drie generaties van de Pol-familie bij het opzetten van een familieboerderij op 140 hectare land.
nl
00:50
The Incredible Pol Farm
De tractor zit vast in de modder. Charles en Ben proberen een oplossing te vinden. De familie Pol ontdekt waarom hun veld zo nat is. Dr. Pol helpt Charles en Beth bij het opzetten van bijenkorven.
nl
01:20
Food Factory
Een blik op de productie en totstandkoming van Tootsie Pops, pretzels, tiramisu en ketchup.
nl
01:45
Food Factory
Een unieke blik op het productieproces van met kaas gevulde pizza's en zoet en pittig gemberbier. Ook wordt onderzocht hoe reuzenlolly's en hapjes met karamel en noten worden gemaakt.
nl
02:05
Drugs, Inc.
Speciale designer drugs als "Bath Salts" en "Spice" worden ingezet als een alternatief tegen cocaïne en marihuana. Een Israëlische dealer legt uit hoe dit werkt.
nl
02:55
Megafactories
We nemen een kijkje in de wereldberoemde Italiaanse Ducati-fabriek om te zien hoe de Multistrada 1200 wordt gemaakt. Het is een technologisch hoogstandje.
nl
03:40
Megafactories
We nemen een kijkje bij de charismatische CEO Dany Bahar in Norfolk, waar de Lotus-megafabriek staat. Daar onthult hij de plannen voor hun nieuwste superauto: de Evora.
nl
04:30
Car S.O.S
Tim en Fuzz hopen dat eigenaar Matt blij zal zijn met de door hun gerestaureerde Subaru Impreza ui 1999.
nl
05:15
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Manchester om een roestende Citroen HY-bus te redden die eigenlijk was gekocht zodat de 19-jarige Darcie en haar moeder Alison hun eigen mobiele cateringbedrijf konden beginnen.
nl
06:00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van chocoladekersen, bananenkoekjes en ruwe honing, waarbij 240.000 bijen één vat produceren. Ook wordt er een bakkerij in Californië bezocht die 50.000 gekiemde tarwebroden per dag fabriceert.
nl
06:25
Food Factory
Ontdek hoe voorbereide fruitsmoothies gemaakt worden en hoe rauwe organische cacao wordt omgetoverd tot een heerlijke chocoladereep.
nl
06:55
Building Impossible With Daniel Ashville
Daniel reist naar Las Vegas waar Madison Square Garden druk is met de bouw van een enorme bol. Daniel helpt de crew met de LED-panelen aan de buitenkant, maar binnen wacht een verrassing.
nl
07:55
Massive Engineering Mistakes
Inwoners van New York worden ruw wakker geschud wanneer een kraan instort en chaos veroorzaakt in Manhattan. Experts onthullen hoe een lichte toename van de windcondities een grote catastrofe veroorzaakte.
nl
08:55
Strippers: Cars for Cash
De twee teams nemen het tegen elkaar op door niks minder dan een Mini City en een iconische Mini Cooper te slopen.
nl
09:55
Fish Tank Kings
Het bassin in het Gumbo Limbo Nature Center - waar gewonde zeeschilpadden worden verzorgd - is er niet best aan toe.
nl
10:55
Fish Tank Kings
Een echtpaar wil graag een gigantisch aquarium in hun strandhuis op één van de Kaaimaneilanden. Het enige probleem is dat er, op hun verlanglijstje, vissen prijken die niet verhandeld mogen worden.
nl
11:55
Last of the Giants: Wild Fish
Een enorme stierhaai onderbreekt Cyrils zoektocht naar de gigantische barracuda, wat een enorm gevecht tussen de twee veroorzaakt, dat eindigt in gevaarlijk ondiep water vol woeste krokodillen en enorme nijlpaarden, waardoor het team in gevaar komt.
nl
13:00
Europe From Above
Deze spectaculaire rondvlucht laat Servië zien zoals het nog nooit eerder is vertoond. Drones vliegen over een dorp dat op een unieke manier paprika's oogst en over bijzondere monumenten die verborgen liggen in de afgelegen heuvels.
nl
14:00
Access 360 World Heritage
Het paleis van Versailles is een toonbeeld van barokke architectuur, maar het wordt aangetast door de tand des tijds en door toerisme.
nl
15:00
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan aan de slag met een van de meest herkenbare Duitse auto's: een BMW E30 Alpina. De auto is van Maz uit Walsall, een liefhebber die getroffen werd door een genetische aandoening.
nl
15:55
Drain the Oceans
De poging van Spanje om Engeland te veroveren mislukte toen de Spaanse Armada werd verslagen. We laten de oceaan leeglopen om te laten zien hoe de Engelsen daarna kennis over schepen hebben gestolen.
nl
17:00
Ancient China From Above
De ontdekking van een schat van brons en goud onthult een lang verloren koninkrijk. Nu gebruiken archeoloog Sam Willis en zijn team van experts geavanceerde laserdrone-technologie om de mysterieuze beschaving te verkennen.
nl
17:55
Best of the World's Destinations: Guizhou
Ga op avontuur door Guizhou in China met ontdekkingsreiziger en fotograaf Ben Horton.
nl
18:55
The World From Above
Een blik van boven op het Kasteel van Peñafiel, gebouwd in de tiende eeuw, Zaragoza's kathedraal uit de 18e eeuw, Kasteel van Loarre, een van de grootste romaanse vestingen van Europa, het Klooster van Poblet en Terragona, Barcelona.
nl
19:30
The Incredible Pol Farm
Het nieuwe vee is nog niet zindelijk, en de afvoer van hun stal is nog niet in orde. Het is herfst en het gaat binnenkort vriezen, dus daar moet snel iets aan gedaan worden. Er komt een schaap bij.
nl
20:00
The Incredible Pol Farm
De familie Pol gaat aan de slag met Beths tuin. Ben werkt non-stop door om de vijver en waterval af te krijgen voor de storm. Beth heeft een verrassing om haar broer op te vrolijken.
nl
20:30
Air Crash Investigation
De piloten van een propellervliegtuig kunnen niet op tijd stoppen op een eiland in Alaska.
nl
21:25
Secret History of UFOs
De geheime geschiedenis van UFO's wordt door allerlei experts uitgelegd.
nl
22:25
Underworlds with Mariana Van Zeller
Medicijnen in de VS zijn duurder dan waar ook ter wereld. 20 miljoen Amerikanen gaan de zwarte markt op. Mariana gaat naar Mexico en India om de mensen te ontmoeten die hiervan profiteren.
nl
23:25
Massive Engineering Mistakes
Inwoners van New York worden ruw wakker geschud wanneer een kraan instort en chaos veroorzaakt in Manhattan. Experts onthullen hoe een lichte toename van de windcondities een grote catastrofe veroorzaakte.
nl

Guide TV - dimanche, 12/05/2024

00:25
Hitler: The Lost Tapes of the Third Reich
In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog wordt een tot dan toe onbekende Oostenrijkse soldaat een lokale beroemdheid in de extreemrechtse politieke kringen van München. Zijn naam: Adolf Hitler.
nl
01:15
Food Factory
Van een hele reeks zoete lekkernijen wordt uitgelegd hoe ze worden gemaakt, van pepermuntkussentjes tot kaasstengels en van suikerhartjes tot mango chutney - ketchup, mosterd en relish in één.
nl
01:45
Food Factory
Een onderzoek naar wat Mike en Ike-snoepjes hun smeltende hart en glanzende uiterlijk geeft. Ook wordt belicht hoe mozzarella op perfecte wijze wordt geraspt, hoe frisse groene Arizona-ijsthee wordt gebrouwen, en hoe Turkse snoepjes worden gemaakt.
nl
02:05
Drugs, Inc.
Treed de echte wereld van autodiefstallen binnen: de dieven, chopshops en agenten. Zij maken allemaal deel uit van een wereldwijde industrie waar miljarden dollars in circuleren.
nl
02:50
Megafactories
Een interessant kijkje achter de schermen bij het elite Formule 1 team Williams F1 en hoe in het hoofdkwartier de wagens klaargestoomd worden voor de races.
nl
03:40
Megafactories
In het EA-hoofdkwartier in Burnaby, Canada, wordt van een potje voetbal een virtueel meesterwerk gemaakt.
nl
04:25
Car S.O.S
Fuzz Townshend en Tim Shaw zijn in Derbyshire om een oude Italiaanse wagen te redden, een Lamborghini Espada uit 1971.
nl
05:15
Car S.O.S
Tim en Fuzz vertrekken naar South Yorkshire om een Ferguson TE20-tractor uit 1953 op te halen. De boerenfamilie Andrews bezit Fergie sinds deze gloednieuw was.
nl
06:00
Food Factory
Ontdek in deze culinaire barbecue-special hoe pittige barbecuesaus en verse ananasspiesjes voor op de grill worden gemaakt. Ook wordt onderzocht hoe vegaburgers en een 'old-school' relish worden klaargemaakt voor consumptie.
nl
06:25
Food Factory
Ontdek de overheerlijke geheimen achter de ultieme snacks voor tijdens een filmavondje. Zo wordt onderzocht hoe Smarties, chocoladekoeken, ijssandwiches en zoute aardappelchips met karamel en maïs worden gemaakt.
nl
06:55
Food Factory
Een blik op het productieproces van feestelijke traktaties zoals chocolate chip cookies, en chocolade muntstokjes. Ook wordt onderzocht hoe overheerlijke sneeuwbalkoekjes aan de lopende band worden gemaakt.
nl
07:20
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport is het werk nooit af. Er moeten windzakken vervangen worden, landingsbanen moeten geverfd worden, een kapotte luchtbrug moet gerepareerd worden en er breekt zelfs brand uit.
nl
08:20
Inside Sydney Airport
Door de kerstdagen is het extra druk op de luchthaven van Sydney. Maar een tijdelijke sluiting dreigt als er aan boord van een vliegtuig een wit poeder ontdekt wordt.
nl
09:20
Secrets of Wild India
Door de ogen van een babyolifantje wordt het leven tussen de grootste herbivoren van India getoond. De olifanten leven in de schaduw van het Himalayagebergte.
nl
10:15
Dr. Oakley, Yukon Vet
Alaska Potbelly Pig Rescue is bezig met het redden van hangbuikzwijntjes. De dierenbeschermers tonen dr. Oakley een techniek om varkens om te draaien die de dierenarts in de toekomst goed van pas zal komen.
nl
11:15
America's National Parks
Net onder Miami, verborgen onder de golven, ligt een gigantische habitat - Biscayne National Park - waar duizenden dieren hun jongen grootbrengen.
nl
12:10
Ancient Bodies: Secrets Revealed
Een archeoloog reist naar de top van een berg in Argentinië, dicht bij een actieve vulkaan. Hij ontdekt het stoffelijk overschot van een aantal kinderen die lijken te slapen.
nl
13:05
Europe From Above
De kust wordt opgeruimd met jetski's, tuinmannen snoeien ondersteboven en de hoge wolkenkrabbers in Londen worden schoongemaakt.
nl
14:05
World's Greatest Train Journeys From Above
De Glacier Express verbindt de bergbestemmingen Sankt Moritz en Zermatt. Ze wordt van bovenaf gefilmd, slingerend langs alpentoppen, over verraderlijke kloven en door duizelingwekkende bergketens.
nl
15:05
Car S.O.S
In 1988 overleed Johns vrouw aan kanker. John werd opeens een alleenstaande ouder van drie jonge kinderen. Hij had geen tijd meer voor zijn Ford Mustang, maar nu gaan Tim en Fuzz hem opknappen.
nl
16:05
Massive Engineering Mistakes
Een explosie in een haven in Texas. Een Spaans bouwproject eindigt in een tragedie. Nadat een kraan in het VK instort, wordt naar overlevenden gezocht en in Colorado brokkelt een snelweg af.
nl
17:05
Ice Road Rescue
De politie dwingt Thord een vrachtwagen weg te slepen die een tunnel blokkeert. Björn redt een vrachtwagen die op het ijs is beland, maar loopt gevaar als passerende wagens te dichtbij komen.
nl
18:00
Ice Road Rescue
Thord staat onder druk als een reddingsactie weer mislukt. Jo Roger moet een omgevallen vrachtwagen rechtop zetten. De verse zalm in de vrachtwagen is bedoeld voor de export, dus de tijd dringt.
nl
19:00
Home in the Wild
Professioneel avonturiers Jim en Tori Baird nemen voor 't eerst hun kinderen mee naar een afgelegen plek, maar gevaarlijke stroomversnellingen en steile kliffen maken deze trip uitdagender dan ooit.
nl
19:30
Running Wild With Bear Grylls
Radiobekendheid Bobby Bones gaat met Bear Grylls op avontuur in een gigantische Noorse fjord! Hun reis begint in een helikopter, maar daarna loert het gevaar op elke hoek - van gigantische rotsen tot woeste rivieren met sterke stromingen. Om bij hun eindpunt te komen moeten ze abseilen bij een waterval van 100 meter waardoor Bobby sprakeloos is.
nl
20:30
Last of the Giants: Wild Fish
Cyril vangt een indrukwekkende barracuda. Zijn volgende doelwit: de Afrikaanse cubera, de grootste snapper ter wereld. Met een oude vriend zoekt hij naar geheime visplekken: onderwaterwrakken.
nl
21:25
A Small Light
Miep en Jan vangen nog twee kinderen op. Miep weet dat ze tegen haar familie moet liegen om de onderduikers te beschermen. Omdat ze dat niet kan, beperkt ze het contact, zelfs met haar broer Cas.
nl
22:30
A Small Light
Miep moet kiezen tussen haar geweten en haar beste vriendin. Het wordt moeilijker als ze vermoedt dat Jan tegen haar liegt en niet meer van haar houdt. Maar ook hij liegt om dierbaren te beschermen.
nl