National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Guide TV - jeudi, 04/04/2024

01:25
Food Factory
Ontdek in deze culinaire barbecue-special hoe pittige barbecuesaus en verse ananasspiesjes voor op de grill worden gemaakt. Ook wordt onderzocht hoe vegaburgers en een 'old-school' relish worden klaargemaakt voor consumptie.
nl
01:55
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het culinaire productieproces van een aantal Canadese klassiekers, waaronder klassieke botertaart, snoepjes van ahornsiroop, handgemaakt s'mores-ijs en een patriottische Virgin Caesar.
nl
02:15
Top 10: Architecture
Elk van de bruggen in deze aflevering is op de een of andere manier uniek, en niet alleen vanuit architectonisch oogpunt. Dit is de top tien van de meest verbazingwekkende bruggen ter wereld.
nl
03:10
Megafactories
Centraal staat het legendarische Italiaanse motorbedrijf MV Agusta. Het bedrijf fabriceerde vroeger vliegtuigen en helikopters, maar stapte in 1945 over op motorfietsen.
nl
04:00
Megafactories
Italiaanse vakmannen bouwen de snelste Lamborghini tot nu toe, de Murcielago SV. Slechts driehonderdvijftig exemplaren worden gemaakt.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz buigen zich over een Lancia Integrale Evo II uit 1994 van een Italiaanse autogek. De wagen is een roestig - voormalig - racemonster die de jongens tot het uiterste test.
nl
05:35
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van veelzijdige pittige saus en onweerstaanbare koffie-chocoladerepen. Ten slotte wordt onderzocht hoe hard gekookte eieren en smakelijke tarwekorrels worden klaargemaakt voor consumptie.
nl
06:00
Science of Stupid
Er zijn genoeg manieren om jezelf voor paal te zetten, te verwonden en te vernederen door in een sneeuwbank te springen, te drummen of op je springstok te landen.
nl
06:25
The Incredible Dr. Pol
De veeartsen van de kliniek van Dr. Pol zijn druk met al het nieuwe leven dat de lente met zich meebrengt.
nl
07:20
A Gathering Storm
In dit programma kijken we tijdens de zwaarste stormen mee op boten, schepen en olieplatformen. We zien hoe ze deze stormen trotseren om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
nl
08:20
Made in a Day
Off-road autofabrikant Jeep onthult hoe ze mankracht en technologie inzetten om elke dag duizenden van hun bestverkochte Wrangler te bouwen en te verzenden.
nl
08:50
Made in a Day
Omdat de ruimte voor iedereen betaalbare voordelen biedt, is de wereldwijd vraag naar raketlanceringen gestegen. Dit is het verhaal van de raketproductie van ULA die voorop loopt in de Amerikaanse ambities.
nl
09:20
Last of the Giants: Wild Fish
Cyril en z'n team gaan in opdracht van een lokale wetenschapper op zoek naar de machtige tarpoen en trotseren junglerivieren en -lagunes, krokodillen, giftige slangen, haaien en roggen.
nl
10:15
Ancient Worlds Revealed With Albert Lin
Een kijkje achter de schermen bij Albert Lin's verkenning van de oudheid van Latijns-Amerika.
nl
11:15
Lost Cities Revealed With Albert Lin
Onderzoeker Albert Lin is in de Andes in Peru op zoek naar het verloren koninkrijk Chachapoya dat wel duizend jaar bestond. Zijn expeditie brengt hem naar hoge hoogtes en dichte bossen.
nl
12:15
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Oakley gaat naar het Yukon Wildlife Preserve om een aantal schapen van een oormerk te voorzien, maar de schapen hebben andere plannen.
nl
13:10
The Dog Rescuers
Herchy Boal regelt een ontmoeting met een eigenaar die moet verhuizen en zijn geliefde honden achterlaat. Als hij niet komt om afscheid te nemen, moet Herchy een paar bange honden kalmeren.
nl
14:09
Coffee Break With Dr. Pol
In deze extra uitzending drinkt de populaire veearts Dr. Pol een kopje koffie met kijkers.
nl
14:10
The Incredible Dr. Pol
Ondanks de stevige winter in Michigan, worden de inmiddels vermoeide dierenartsen geen dag rust gegund.
nl
15:10
Trauma Rescue Squad
Een man wordt twee keer in zijn borst geschoten in een pub in Doncaster en er volgt een grootschalige operatie om hem in leven te houden.
nl
16:05
Trafficked With Mariana van Zeller
Mariana van Zeller onderzoekt misdadige motorbendes die bekend staan als zogenaamde '1% clubs'. Daarbij leert ze over de bondgenootschappen die deze gewelddadige groepen aandrijven.
nl
17:05
Locked Up Abroad
Brett Makinson, een veteraan uit de Bosnische oorlog, probeert wanhopig de PTSS te overwinnen die hem heeft geteisterd sinds hij het Britse leger heeft verlaten. Hij zoekt in India naar antwoorden.
nl
18:00
Ultimate Airport Dubai
Een noodgeval bij de verkeersleiding heeft enorme gevolgen, en leidt tot het sluiten van een deel van het vliegveld. Passagiers met een aansluitende vlucht naar Australië veroorzaken problemen.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Een man uit Californië adviseert ambtenaren om marihuana te gebruiken als medicinale plant. De autoriteiten verrassen een Braziliaanse man als ze hem vertellen dat het een overtreding is om een kleine camera in zijn pen te hebben.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
De douane op LAX vindt meerdere ladingen crystal meth op de luchthaven. In El Paso wordt iemand ondervraagd die te voet naar de VS wil. In Chicago wordt na jarenlang onderzoek een inval gedaan.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Onderzoekers schijnen een licht op Asiana Airlines vlucht 214, die op 6 juli 2013 botste tegen een zeewering op de luchthaven van San Francisco. Ze ontdekken een onthutsend, controversieel probleem dat passagiers wereldwijd in gevaar kan brengen.
nl
21:30
Air Crash Investigation
De piloten van Colgan Air 9446 worstelen om hun Beech 1900 in de lucht te houden. Het vliegtuig stort neer bij Cape Cod. Analyse van de vluchtgegevens leidt tot verrassende inzichten.
nl
22:25
Ultimate Airport Dubai
Een passagiersvliegtuig krijgt een opknapbeurt. Een aantal vermiste passagiers zorgen voor serieuze vertraging van een vlucht naar Perth. Tegelijkertijd zorgt een vliegtuig dat niet wil starten voor hoofdpijn bij de technici.
nl
23:25
Inside Sydney Airport
Na zijn training aan de Border Force Academy begint labrador Warner aan zijn eerste dag als drugshond. De beveiligers testen hun honden door te proberen om een nepbom langs ze heen te smokkelen.
nl

Guide TV - vendredi, 05/04/2024

00:25
Europe From Above
Een blik op de Alpen van boven. Zweven over een concert in de Dolomieten in Italië, door valleien in de Zwitserse Alpen en een Oostenrijkse traditie wordt zo bijzonder in beeld gebracht.
nl
01:20
Food Factory
Ontdek hoe de liefde als geheim ingrediënt wordt ingezet om gepekelde asperges en bonbons met chili-karamelsmaak te maken. Ook wordt onderzocht hoe verse bieten worden verwerkt, en zien we hoe decadente chocolade-macadamiasiroop wordt geproduceerd.
nl
01:50
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van een aantal Thanksgiving-klassiekers, waaronder een glutenvrije pompoentaart, kalkoenvormige lekkernijen, marshmallow-traktaties en een kersverse cranberrysaus.
nl
02:10
Top 10: Architecture
Een blik op de moderne wonderen in de bouw en de bovenmenselijke vermogens van moderne technologie van over de hele wereld. Het verbindende thema van al deze bouwwerken is transport.
nl
03:05
Megafactories
De Camaro SS uit 2010 wordt door robots en zo'n achtenvijftighonderd werknemers in een speciale fabriek gemaakt met behulp van rauw staal.
nl
03:55
Megafactories
Kijk mee in de geavanceerde fabriek van 200 miljoen waar de controversiële Panamera wordt gemaakt.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz krijgen hulp van James Nesbitt tijdens het opknappen van één van de ergste gevallen die ze ooit tegen zijn gekomen: een MGA roadster uit 1959.
nl
05:35
Food Factory
Een blik op de productie van frozen yoghurt, brie, loempia's en Sweet Georgia Browns.
nl
06:00
Science of Stupid
Een onderzoek naar de vele manieren om jezelf te verwonden, te vernederen of voor paal te zetten met een salto van een brug, tijdens het snowboarden of bij een wedstrijdje touwtrekken.
nl
06:30
The Incredible Dr. Pol
Deze week bevalt dierenarts Emily drie weken te vroeg, waardoor Dr. Pol en Dr. Brenda een drukke kliniek met z'n tweeën moeten runnen.
nl
07:30
A Gathering Storm
In dit programma kijken we tijdens de zwaarste stormen mee op boten, schepen en olieplatformen. We zien hoe ze deze stormen trotseren om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
nl
08:25
Rewind the '90s
In de jaren 90 kreeg liefde een heel andere betekenis. Pedro Zamora liet zien hoe het was om met HIV te leven en RuPaul leerde ons dat liefde geen grenzen heeft, en hoe we van onszelf moeten houden.
nl
09:25
Farm Dreams
Indy Officinalis gaat naar beginnende homesteaders en aanstaande ouders Grace en Will Lyons. Hij helpt hen om hun kwakkelende nieuwe boerderij in Washington State tot een bloeiend succes te maken.
nl
10:20
My Unique B&B
Gelegen in een vloeiweide op hun boerderij in noordelijk Dorset, kochten fokkers Liam en Hanna 40 jaar geleden voor vijf pond een herdershut uit de jaren 30. Simon en z'n team helpen met de restauratie.
nl
10:55
My Unique B&B
Campingeigenares Faith wil in Devon een uniek verblijf creëren en gebruikt daarbij een uitvinding van haar overleden vader. Ze wil kamers met een hemels thema en Simon bouwt een keuken in koepelvorm.
nl
11:40
America's Funniest Home Videos: Animal Edition
Een stormloop van babygeitjes, een bidsprinkhaan die aan martial arts doet en een muis in een huis.
nl
12:40
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Michelle Oakley gaat naar het Alaska Wildlife Conservation Centre om twee zwarte beren te verplaatsen en onderzoeken, maar de situatie wordt al snel gevaarlijk.
nl
13:35
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol knapt, samen met Charles, zijn auto - een vintage DMC DeLorean - op voor een lokale autoshow, naast de normale werkzaamheden in de kliniek.
nl
14:35
The Dog Rescuers
Herchy Boal leidt een onderzoek naar het illegaal afsnijden van oren bij honden. Met een reeks invallen op adressen in het hele land hoopt ze voldoende bewijsmateriaal te verzamelen.
nl
15:35
Trauma Rescue Squad
Een arts vecht voor zijn leven nadat hij op weg naar huis frontaal op een vrachtwagen is gebotst en er volgt een wanhopige strijd om hem te redden.
nl
16:30
Trafficked With Mariana van Zeller
Mariana onderzoekt enkele van 's werelds meest beruchte smokkelroutes voor cocaïne. Ze volgt het spoor van de jungle in Peru via de Caribische kust van Colombia naar Miami. Onderweg ontdekt ze hoe smokkelaars en de politie hun leven ervoor riskeren.
nl
17:30
Locked Up Abroad
Cabaretdanseres Andrea smokkelt in de jaren 90 grote hoeveelheden cocaïne Australië binnen. In de gevangenis wordt ze geconfronteerd met de demonen die haar op het foute pad brachten.
nl
18:30
Ultimate Airport Dubai
Verschillende motoren, lading en bouwmaterialen raken zoek, dit moet snel opgelost worden. De vraag is hoelang deze chaos voort kan duren voordat het vliegveld compleet stil valt.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
US Customs and Border Protection vangt een gekke pil-smokkelaar op JFK Airport en reageert op de COVID-19-crisis aan de zuidgrens, waar meer dan 362 kilogram methamfetamine in beslag wordt genomen.
nl
20:25
Air Crash Investigation
Een crash in Georgia doodt drieëntwintig mensen, waaronder een astronaut en Amerikaans senator. Een inspecteur riskeert zijn reputatie voor de waarheid.
nl
21:26
Coffee Break With Dr. Pol
In deze extra uitzending drinkt de populaire veearts Dr. Pol een kopje koffie met kijkers.
nl
21:30
The Incredible Dr. Pol
De medewerkers worden zelf de klanten als een aantal van hun huisdieren ziek wordt.
nl
22:25
The Incredible Dr. Pol
Doc en Diane worden verliefd op een puppy die op zoek is naar een thuis. Alsof een nieuwe puppy Doc niet druk genoeg houdt, is de kliniek gevuld met dieren die zorg nodig hebben.
nl