National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Guide TV - vendredi, 12/04/2024

00:25
Europe From Above
Een reis door de lucht over de Scandinavische regio onthult 's werelds langste trap, schaapherders op de Faeröer, een speciale inspanning voor het behoud van de Atlantische papegaaiduiker en een feestelijke kajak parade.
nl
01:20
Food Factory
Ontdek de geheimen achter de productie van pindakaas, pigs in blankets, bagels en Indiase jalebi.
nl
01:50
Food Factory
Een blik op het productieproces van feestelijke traktaties zoals chocolate chip cookies, en chocolade muntstokjes. Ook wordt onderzocht hoe overheerlijke sneeuwbalkoekjes aan de lopende band worden gemaakt.
nl
02:10
Top 10: Architecture
Theaters en operahuizen zijn prachtige staaltjes van moderne of historische architectuur. Veel ervan kunnen worden bezocht zonder een ticket te kopen, hoewel een theatershow in één van deze gebouwen een onvergetelijke ervaring is.
nl
03:05
Megafactories
In een megabrouwerij in Mexico wordt gedurende de hele dag het populaire bier Corona geproduceerd. Door 24 uur per dag te brouwen, kan er worden voldaan aan de enorme vraag naar dit bier.
nl
03:55
Mega Factories: Vestel
Een werkdag in de grootste fabriek van Europa: Vestel. Het op een na grootste complex ter wereld.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Kent om een Volkswagen T4 Camper op te halen. De eigenaar lijdt aan kanker en zijn vrouw hoopt de wagen voor hem te restaureren.
nl
05:35
Food Factory
Het productieproces van worstenbroodjes, paaslekkernijen, lolly's en Koreaanse knoedels.
nl
06:00
Science of Stupid
Het is de grote truc van iedere breakdancer - draaien op je hoofd. In deze aflevering zien we hoe je een impulsmoment opbouwt bij draaien op je hoofd, de optimale baan als je hordeloopt.
nl
06:30
The Incredible Dr. Pol
Er is een ware babyboom in Isabella County, waardoor Dr. Pol en zijn team veel jonge dieren behandelen. Dr. Pol voert een aantal gezondheidscontroles uit, en geeft vaccinaties aan puppy's en pleegkittens.
nl
07:25
Witness to Disaster
Als er in Nepal een gigantische aardbeving is, staat het hele land op z'n kop. Hier zijn opmerkelijke verhalen van overlevenden en beelden van ooggetuigen.
nl
08:35
Rewind the '90s
In de jaren 90 kreeg liefde een heel andere betekenis. Pedro Zamora liet zien hoe het was om met HIV te leven en RuPaul leerde ons dat liefde geen grenzen heeft, en hoe we van onszelf moeten houden.
nl
09:30
Farm Dreams
Indy Officinalis helpt een indoor hydrocultuurboerderij, waar mensen met autisme werken. Ze kampen met loodgietersproblemen, een ongeorganiseerde kantine en ongedierte problemen.
nl
10:25
The Incredible Pol Farm
De langverwachte spin-off van The Incredible Dr. Pol. Dr. Pol en zoon Charles leiden drie generaties van de Pol-familie bij het opzetten van een familieboerderij op 140 hectare land.
nl
10:55
The Incredible Pol Farm
De tractor zit vast in de modder. Charles en Ben proberen een oplossing te vinden. De familie Pol ontdekt waarom hun veld zo nat is. Dr. Pol helpt Charles en Beth bij het opzetten van bijenkorven.
nl
11:25
My Unique B&B
Na jarenlang een B&B te hebben gehad in hun 100 jaar oude vuurtoren in Monmouthshire, Wales, willen Danielle en Frank hun huis terug en vragen ze Simon een vervallen gebouw tot B&B te verbouwen.
nl
12:00
My Unique B&B
Simon en z'n team zijn in Surrey om Lynn en Mick te helpen met de restauratie van een oude Roma-woonwagen, die het middelpunt van hun huwelijksorganisatiebedrijf moet worden.
nl
12:40
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Oakley riskeert alles om een bruine beer te redden van verdrinking, en moet dan rennen om haar eigen leven te redden.
nl
13:35
The Dog Rescuers
Met camera's worden de inspecteurs van de RSPCA, een Britse stichting tegen dierenleed, gevolgd bij het redden van honden. Ze geven deze dieren, die vaak in hartverscheurende situaties gevonden worden, een tweede kans.
nl
14:35
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol, Diane en Charles steken de Atlantische oceaan over en bezoeken Nederland. Dit betekent dat de rest van het personeel de kliniek draaiende moeten houden.
nl
15:30
Trauma Rescue Squad
Een fietser zonder helm krijgt een ongeluk en het team probeert hem te redden, terwijl zijn familie toekijkt. Een gewapende man verschanst zich in een boot en het team staat paraat voor het geval er slachtoffers vallen.
nl
16:30
Trafficked With Mariana van Zeller
Alleen al in 2020 maakten oplichters Amerikanen ruim 600 miljoen dollar afhandig met nepromances. Mariana ontmoet oplichters in Ghana, die rijke mensen zoeken op dating apps en social media.
nl
17:25
Locked Up Abroad
Steve Peterson probeert in Zuid-Californië 120 kilo marihuana van Mexico naar de Verenigde Staten te smokkelen. Maar tijdens zijn overtocht komt hij Mexicaanse agenten tegen, en dreigt hij lange tijd in de La Mesa-gevangenis door te moeten brengen.
nl
18:30
Ultimate Airport Dubai
Een groep van meer dan tweehonderd vrijwilligers testen of de hal klaar is voor het echte publiek. De ontwerpers van deze nieuwe hal zijn gespannen voor de uitkomsten van de test.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
Bij het inspecteren van een commerciële vracht uit Mexico ontdekt de douanedienst van Laredo vloeibare meth verborgen in verfblikken. De lading weegt ruim vijfonderd kilo en heeft een waarde van 24 miljoen dollar.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Het mysterieuze verhaal van Atlantic Airways vlucht 670, dat op 10 oktober 2006 tijdens een routinestop op het kleine Noorse eiland Stord van de landingsbaan afraakt, en in een ravijn stort. Op tragische wijze sterven vier van de zestien inzittenden.
nl
21:27
Coffee Break With Dr. Pol
In deze extra uitzending drinkt de populaire veearts Dr. Pol een kopje koffie met kijkers.
nl
21:30
The Incredible Dr. Pol
De feestdagen zijn aangebroken! Een rendier met een pijnlijke hoef kan niet meer vliegen. Dr. Nicole haast zich naar een koe die zich vreemd gedraagt. Dr. Lisa helpt een kat met ademhalingsproblemen.
nl
22:25
The Incredible Dr. Pol
Het is lente in Michigan en er worden allerlei dieren geboren. Maar daarnaast heeft dokter Pol het ook druk met een stekelig huisdier, een kip met parasieten en een dier dat aan een levensbedreigende alvleesklierontsteking leidt.
nl
23:20
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol haast zich om het leven van een moederkoe te redden. Een aantal spoedgevallen houden hem de hele dag bezig. Dr. Nicole bekijkt een rendier en dr. Lisa kijkt naar de bult van een herdershond.
nl

Guide TV - samedi, 13/04/2024

00:20
The Incredible Pol Farm
De langverwachte spin-off van The Incredible Dr. Pol. Dr. Pol en zoon Charles leiden drie generaties van de Pol-familie bij het opzetten van een familieboerderij op 140 hectare land.
nl
00:45
The Incredible Pol Farm
De tractor zit vast in de modder. Charles en Ben proberen een oplossing te vinden. De familie Pol ontdekt waarom hun veld zo nat is. Dr. Pol helpt Charles en Beth bij het opzetten van bijenkorven.
nl
01:15
Food Factory
Een blik op het productieproces van de populaire Canadese 'Chicken Bones' snoepjes. Ook wordt onderzocht hoe de Portugese 'pastel de nata' worden gemaakt. Ten slotte wordt meegekeken bij de productie van chocolade en sinaasappelsnoepjes.
nl
01:45
Food Factory
Een kijkje achter de schermen bij de voedselfabrieken die gevulde aardappelsalade en overheerlijke kaas en bladerdeeghapjes maken. Ook wordt onderzocht hoe Clark chocoladerepen op grote schaal worden geproduceerd.
nl
02:15
Top 10: Architecture
Sportstadions worden algemeen beschouwd als architecturale schatten, op gelijke voet met heiligdommen, kathedralen en andere belangrijke monumenten.
nl
03:25
Megafactories
Door het produceren van de nieuwe Mulsanne gaat Bentley terug naar zijn roots, en wordt de passie voor kracht en snelheid onderstreept.
nl
04:25
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar het eiland Jersey voor een Ford Escort Mexico uit 1972. In de garage zien ze al snel dat geen enkel onderdeel van de auto te redden is.
nl
05:10
Car S.O.S
Tim en Fuzz nemen in Manchester stiekem de Citroën 2CV van Stephen mee. Het is meer een puzzel dan een auto. Stephen heeft keelkanker en zijn familie hoopt hem op te vrolijken met een rijklare 2CV.
nl
06:00
Food Factory
Een bakkerij die gerund wordt door een familie krijgt een bestelling van een prestigieuze hotelketen. Als een smaaktest verkeerd uitpakt voor een merk sap, moeten ze hun recept onder de loep nemen.
nl
06:25
Secrets of the Zoo: Tampa
Een Borneose orang-oetan is drachtig van het elfde orang-oetanjong van de dierentuin. Een Maleise beer moet naar de tandarts, een rode wolf heeft last van een traanoog en een schildpad neemt afscheid.
nl
07:25
Saving Notre Dame
In april 2019 scheurde een brand door de Notre-Dame de Paris, waardoor deze op instorten stond. Voordat de laatste sintel was gedoofd, beloofden de Fransen om hun kathedraal, die al bijna 900 jaar het hart van de Franse cultuur is, te herbouwen.
nl
08:25
Notre Dame: Vuurzee in Parijs
Op 15 april 2019 om 18:20 uur klonk er een alarm. De Notre-Dame, een architectonisch, cultureel en religieus monument, staat in brand en niemand weet nog hoeveel er kan worden bespaard. Het is het startpunt van een tijdrit van vijftien uur.
nl
09:20
Ultimate Supercar
McLaren werkt aan zijn eerste volledig nieuwe ontwerp sinds 2011. Om een milieuvriendelijker tijdperk voor het merk in te luiden, ontwikkelt het team zijn eerste hybride productiewagen.
nl
10:20
Fish Tank Kings
De enige echte hondenfluisteraar Cesar Millan schakelt de Fish Tank Kings in. Hij zou graag een aquatische oase aanleggen op zijn Dog Psychology Center in de Californische woestijn.
nl
11:15
Fish Tank Kings
Mat heeft een afspraak met een architect die een luxe hotel midden in New York ontwerpt, hij zou graag een unieke tank in het midden van het gebouw willen hebben. Daarnaast wil een pub in Fort Lauderdale een aquarium met een Iers thema.
nl
12:15
Last of the Giants: Wild Fish
Cyril en zijn team worden in de Nicaraguaanse jungle opgewacht door agressieve tarpoenen, enorme krokodillen, gevaarlijke stierhaaien en een van de grootste onderwaterdieren die Cyril ooit ving.
nl
13:10
Europe From Above
Een spectaculaire luchtreis boven Griekenland, waar oude en moderne meesterwerken op steenworp afstand van elkaar liggen. Zo wordt kennisgemaakt met baanbrekende techniek, oude monumenten, kloosters op kliffen en gewaagde schoonmaakacties op zee.
nl
14:10
Access 360 World Heritage
Terwijl de modernisering het traditionele stadsbeeld onherroepelijk verandert, zet een aantal mensen zich belangeloos in om de essentie van Kyoto te behouden ondanks de onvermijdelijke vooruitgang.
nl
15:10
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Rochdale voor een uniek erfstuk: een Riley RMF uit 1953. Deze Britse auto is al 70 jaar in de familie. Eigenaar Richard krijgt hem niet aan de praat, dus het team komt helpen.
nl
16:10
Drain the Oceans
Maritiem archeologen en geschiedkundigen bundelen hun krachten en gaan op zoek naar de grootste scheepswrakken die in de oceaan te vinden zijn. We laten de oceanen leeglopen met CGI-technologie.
nl
17:05
Lost Treasures of the Maya
Dankzij de nieuwe schatkaart wordt er een fort ontdekt dat een beeld schetst van een beschaving waarin oorlog werd gevoerd. Na 1500 jaar wordt er een heilig altaar onder de grond vandaan gehaald.
nl
18:00
Lost Treasures of the Maya
De jungle in Centraal-Amerika is een van de laatste ongerepte gebieden. Daar brengt nieuwe technologie verandering in, want het grootste luchtonderzoek ooit legt een complexe beschaving vast.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
De lange arm der wet reikt uit naar een passagier die gestolen identificatie gebruikt. Verdenkingen worden gewekt door enkele ledlampjes in Auckland, en de luchthaven van Queenstown is getuige van de aankomst van een kleurrijk personage.
nl
19:30
The Incredible Pol Farm
Zomer in Michigan betekent hooibalen! Dr. Pol, Charles en Ben maaien hun veld, maar een regenbui dreigt hun oogst te ruïneren. Ze hopen op zon, terwijl de familie Pol een emoe verwelkomt.
nl
20:00
The Incredible Pol Farm
De Pols willen minstens twee koeien en zes schapen kopen op de jaarlijkse veeveiling, maar er is nog veel werk te doen. Dr. Pol merkt hoe sluw schapen kunnen zijn. Beth wil graag een geitje.
nl
20:30
Air Crash Investigation
De piloten van een propellervliegtuig kunnen niet op tijd stoppen op een eiland in Alaska.
nl
21:25
Photographer
Campbell Addy fotografeerde beroemdheden van Beyoncé tot Meghan Markle, allemaal vóór zijn 30e. Nu staat hij op een keerpunt en herdefinieert hij zichzelf als kunstenaar.
nl
22:35
Hell On Earth: the Fall of Syria and the Rise of Isis
In tijden van radicalisering en terrorisme onderzoekt de Amerikaanse journalist en schrijver Sebastian Junger de 'failed state' Syrië door de lens van zijn eigen ervaringen.
nl