Discovery Science

Discovery Science

Discovery Science toont de wonderen van de wetenschap aan iedereen die innovatie en vooruitgang in het DNA heeft zitten. Van de ontdekkingen in de ruimte tot geavanceerde technologieën en alledaagse fenomenen. Allemaal tot leven gebracht door gepassioneerde experts. Discovery Science verrijkt jou als kijker met leerzame en meeslepende programma’s zoals Street Science, How the Universe Works, Unearthed, Nasa’s Unexplained Files, Vanished, Secrets of the Underground en You Have Been Warned. Elke uitzending brengt je dichter bij het begrijpen van de wereld om je heen.

Belgium

Programm-Guide - Sonntag, 12.05.2024

00:20
In Search of Monsters
Experts onderzoeken een nieuwe theorie rond het Schotse monster van Loch Ness, die een einde aan eeuwen van speculatie moet brengen. Nieuw bewijs suggereert dat het wezen niet alleen echt is, maar bovendien veel gevaarlijker dan werd gedacht.
nl
01:10
The Alaska Triangle
Een geheim overheidscomplex in de wildernis van Alaska zou een buitenaardse piramide herbergen. Vreemde krachten in de Alaska Triangle lijken de reden te zijn dat wilde dieren agressiever worden.
nl
02:00
How It's Made
Kijk mee hoe de productie van onder andere asfaltwalsen en keramieken lampen met een voet van bamboe verloopt.
nl
02:24
How It's Made
De productie van onder andere asfalteermachines en espadrilles. Deze producten worden onder de loep genomen.
nl
02:48
How Do They Do It?
Hoe wordt het meest geavanceerde vliegtuig gebouwd dat geschikt is voor `heavy lifting'? Hoe maakt men laarzen die zelfs in de kou heel soepel blijven? Waarom zijn de bananen in de winkels vaak net rijp genoeg?
nl
03:12
How Do They Do It?
Het programma laat zien hoe men boven een van de drukste straten ter wereld een monorail bouwt en hoe men in Kopenhagen Flora Danica maakt.
nl
03:36
How Do They Do It?
Centraal staan de bouw van straaljagers en hoe jurken klaargemaakt worden voor de catwalk. Ook wordt er gekeken naar hoe er van bittere sinaasappels marmelade wordt gemaakt.
nl
04:00
How Do They Do It?
Ontdek hoe heavy-duty road rollers worden gebouwd en hoe je brood in een blik kunt bakken. Ook de techniek om een mobiele telefoon te maken komt voorbij.
nl
04:24
How It's Made
Het productieproces van onder meer gipsmaskers, downdraft-afzuigkappen, steunkousen en elektrische motorfietsen.
nl
04:48
How It's Made
Het productieproces van onder meer zijspannen, diepvries-wentelteefjes, koelkastcompressoren en superchargers.
nl
05:12
How It's Made
Het productieproces van onder meer kniebeschermers, airconditioners, raamfolie en uitlaatsystemen voor motoren.
nl
05:36
How It's Made
Het productieproces van onder meer Solid State Discs (SSD's), oogschaduw, limousines en anti-terugslaghamers.
nl
06:00
How Do They Do It?
Centraal staat het plukken en verwerken van grapefruit en het bouwen van transportbanden die jaarlijks een eindeloze hoeveelheid bagage transporteren.
nl
06:24
Secret Space Escapes
Er treedt een stroomstoring op in het ISS, waardoor de bemanning moet overwegen het station te verlaten. Bovendien strandt tijdens een ruimtewandeling een kosmonaut bijna na een defect in het pak.
nl
07:12
Secret Space Escapes
Een giftig lek bedreigt het leven van astronauten tijdens hun terugkeer. Motorproblemen brengen een lancering in gevaar. Een missie naar het Salyut-ruimtestation neemt een onverwachte wending wanneer de bemanning last heeft van een drukverlaging.
nl
08:00
Dino Hunters
Clayton en zijn team bereiden zich voor om een negen ton zwaar dinosaurusfossiel uit de grond te halen, en naar het laboratorium te brengen voor analyse. Mike jaagt op de schedel van een vogelbekdier. Jared ontdekt intussen een uitgestorven reptiel.
nl
08:48
Dino Hunters
Clayton moet zijn negen ton zware fossiel naar een laboratorium zien te vervoeren voor een analyse. Harris en Bolan verjagen stropers van hun land, en Jared doet een laatste poging om dit seizoen nog winst te maken.
nl
09:36
How It's Made
Het productieproces van onder andere reiskookplaten en sculpturen van leer. Deze alledaagse producten worden onder de loep genomen.
nl
10:00
How It's Made
We nemen weer uiteenlopende alledaagse producten onder de loep, waaronder wenteltrappen en sierpleisterwerk.
nl
10:24
How It's Made
Het productieproces van onder meer gitaren van skateboarden, straatverlichting op zonne-energie en poppen.
nl
10:48
How It's Made
Ontdek de geheimen van het productieproces van onder meer glazen beelden, schijven, inductiespoelen en medicine balls.
nl
11:12
How It's Made
Het productieproces van onder meer afdrukken van vissen, kleiduiven schietmachines, amandelen en motorfietsen.
nl
11:36
How It's Made
Het productieproces van onder meer gasklepbuizen, kalkstenen schoorsteenmantels, ingeblikt fruit en ukelele's.
nl
12:00
How Do They Do It?
Robots zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze boerderij in Nederland. In Zweden bestaat een machine die 30 ton houtblokkken in een keer kan oppakken. In New York verhuist een machine waardevolle piano's.
nl
12:24
How Do They Do It?
Ontdek hoe je een torenhoge steiger kunt bouwen van alleen gigantische bamboestokken. Ook wordt er gekeken naar het mineraal dat vuurwerk z'n rode gloed geeft.
nl
12:50
How Do They Do It?
Hoe worden modieuze schoenen gemaakt? En hoe worden hele kamers in twee uur in elkaar gezet? Ook wordt gekeken naar de ondergrondse opslagplaats waar de meest waardevolle boeken en documenten liggen.
nl
13:14
How Do They Do It?
Een kijkje in het productieproces van de noot die het moeilijkst is om te kraken, hoe water uit meren drinkwater wordt en hoe duizenden fans bij concerten van het podium afgehouden worden.
nl
13:38
How Do They Do It?
Ontdek hoe werknemers het grootste flatgebouw ter wereld kunnen bouwen, hoe de klassieke Britse laars geproduceerd wordt en hoe pannen sterk genoeg gemaakt worden om jarenlang mee te gaan in de keuken.
nl
14:02
How Do They Do It?
Ontdek hoe ambachtslieden een klassiek Indiaas instrument maken, de sitar en wat er voor nodig is om beef biltong te maken, gemarineerde en luchtgedroogde lendebiefstuk uit Schotland. En een kijkje naar het bouwen van grote bulldozers.
nl
14:26
Incredible Engineering Blunders: Fixed
Voormalig ruimtevaarttechnicus Justin Cunningham wil dat de Glasgow Tower blijft draaien en Tomo Umewaka helpt technici in Osaka voorkomen dat hun luchthaven in de zee verdwijnt.
nl
15:14
Incredible Engineering Blunders: Fixed
Justin klimt naar het dak van een stadium dat op het punt van instorten staat en gaat naar een nieuwe vloot onderzeeërs die te zwaar zijn om te drijven.
nl
16:02
Contact
Zes experts komen samen om door de CIA ontwikkelde software, hun training en journalistiek te gebruiken in een wereldwijd onderzoek om uit te vinden of er aliens naar de aarde zijn gekomen.
nl
16:50
Contact
Nick en Sarah hebben een doorbraak wanneer ze UFO's en seismische activiteit linken. Paul en Kawa onderzoeken beelden die opgenomen zijn door militaire camera's en krijgen toegang tot dossiers van buitenlandse regeringen.
nl
17:40
How It's Made
We nemen weer alledaagse producten onder de loep en ontdekken hoe autotransmissies, miniatuur zilverwerk, manden voor heteluchtballonnen en dartpijlen worden gemaakt.
nl
18:05
How It's Made
Ontdek de geheimen van het productieproces van onder andere vilt, kimchi en traditionele parketvloeren.
nl
18:30
How It's Made
Het productieproces van onder andere houten klokken, stalen fietsen, ongekookt huisdierenvoer en replica's van antieke politielantaarns.
nl
18:55
How It's Made
Het verloop van de productie van onder andere calisson-snoepjes en tweepersoonspowerboten. Deze alledaagse producten worden flink onder de loep genomen.
nl
19:20
How It's Made
Uiteenlopende alledaagse producten worden onder de loep genomen. Kijk mee hoe de productie van onder andere speeltafels en decoratieve glazen wandlampen verloopt.
nl
19:45
How It's Made
De productie van onder andere Marseillezeep en Laguiole-zakmessen. Deze alledaagse producten worden onder de loep genomen.
nl
20:10
Legendary Locations
Josh verkent een Duitse kerk die naar verluidt elfduizend maagdelijke aardse overblijfselen huisvest. Hij onderzoekt ook een Japanse ijsgrot, die wordt bewaakt door de geest van een draak en een afgelegen eiland waar meer katten dan mensen zijn.
nl
20:35
Legendary Locations
Josh Gates onderzoekt de verdwijning van miljonair Jim Thompson in Maleisië, bezoekt een oude stad in Cambodja om de redenen te onderzoeken waarom deze instortte en observeert een viering van de dood in Bolivia.
nl
21:00
Expedition Unknown
Josh doet in het Heilige Land onderzoek naar een bijbels mysterie en probeert te onderzoeken waar Jezus werkelijk werd geboren. Zou zijn onderzoek tot nieuwe inzichten in het leven van Jezus kunnen leiden?
nl
21:50
Curse of the Bermuda Triangle
Nieuw bewijs zou een mysterieuze UFO-ontmoeting in the Bermudadriehoek kunnen verklaren. Met behulp van geavanceerde technologie onderzoekt een team van experts of buitenaardse wezens dit vreemde stuk water hebben bezocht.
nl
22:40
Curse of the Bermuda Triangle
Om de waarheid achter onverklaarbare verschijnselen te vinden, volgen experts nieuwe aanwijzingen van buitenaardse wezens die volgens sommigen banden hebben met de verloren stad Atlantis.
nl
23:30
NASA's Unexplained Files
Er stort een UFO neer in Pennsylvania. Was dit een geheime Sovjet-satelliet, of was het nog veel gevaarlijker? NASA doet een onverwachte ontdekking op Mercurius: bevroren water.
nl

Programm-Guide - Montag, 13.05.2024

00:20
NASA's Unexplained Files
Op foto's van het oppervlak van Mercurius zijn spinachtige structuren te zien. Wellicht zijn dit vreemde geologische formaties.
nl
01:10
Killers of the Cosmos
Elke dag wordt de aarde getroffen door ruimtepuin, dat meestal opbrandt in de dampkring. De dinosauriërs werden echter weggevaagd door een komeetinslag. Onderzoek naar of dat nogmaals kan gebeuren.
nl
02:00
Killers of the Cosmos
Wanneer een grote ster sterft, komt daarbij straling vrij die het leven op aarde kan uitroeien.
nl
02:48
How Do They Do It?
Robots zijn verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van deze boerderij in Nederland. In Zweden bestaat een machine die 30 ton houtblokkken in een keer kan oppakken. In New York verhuist een machine waardevolle piano's.
nl
03:12
How Do They Do It?
Ontdek hoe je een torenhoge steiger kunt bouwen van alleen gigantische bamboestokken. Ook wordt er gekeken naar het mineraal dat vuurwerk z'n rode gloed geeft.
nl
03:36
How Do They Do It?
Hoe worden modieuze schoenen gemaakt? En hoe worden hele kamers in twee uur in elkaar gezet? Ook wordt gekeken naar de ondergrondse opslagplaats waar de meest waardevolle boeken en documenten liggen.
nl
04:00
How Do They Do It?
Een kijkje in het productieproces van de noot die het moeilijkst is om te kraken, hoe water uit meren drinkwater wordt en hoe duizenden fans bij concerten van het podium afgehouden worden.
nl
04:24
How It's Made
Het productieproces van onder meer banden voor dragsters, taartglazuur, drijvende dokken en spiraalbuizen.
nl
04:48
How It's Made
Het productieproces van onder andere rubberen handschoenen, figuren van zeep, kasten voor vliegtuigen en remschijfsloten voor motorfietsen.
nl
05:12
How It's Made
De achtergronden van het productieproces van onder andere kruithoorns, handgemaakte mallen, pierogi en binnenbanden.
nl
05:36
How It's Made
De geheimen van het productieproces van onder andere kant, replica's van antieke lijsten en orchideeën.
nl
06:00
How It's Made: Dream Cars
Het team van How It's Made gaat naar de geboorteplek van de Rolls Royce Dawn en krijgt een inkijkje in het productieproces.
nl
06:24
How Do They Do It?
Meer dan 35 miljoen mensen houden van surfen. De kijker ziet hoe de perfecte surfplank wordt gemaakt. Ook een blik op het productieproces van een gigantische hoeveelheid boter.
nl
06:48
How Do They Do It?
Een bezoekje aan een boerderij in Oregon, waar één Amerikaanse familie driekwart van alle pepermuntolie op aarde maakt. Ook wordt onderzocht hoe ultramoderne, prestatiebevorderende tennisrackets worden gemaakt.
nl
07:12
How Do They Do It?
Hoe produceert men kogels die zelfs een tank kunnen doorboren? En hoe wordt de beruchte boor van de tandarts gemaakt?
nl
07:36
How Do They Do It?
De productie van de reusachtige drijvende krachtcentrales die de wereld van stroom voorzien. En het productieproces van het kleinste vliegtuig van de wereld.
nl
08:00
Space Launch: Splashdown
NASA en SpaceX lanceerden de eerste bemande raket vanaf Amerikaanse bodem in bijna tien jaar. Een kijkje achter de schermen bij de geslaagde waterlanding van de Dragon-capsule van SpaceX.
nl
09:36
Secret Space Escapes
Astronauten en kosmonauten bestrijden een levensbedreigende brand en ontfermen zich over een stuurloos vrachtschip op het Russische ruimtestation Mir.
nl
10:24
Extreme Engineering
Danny Forster bezoekt een van de duurste bouwprojecten van Californië. Werklui haasten zich om de Oakland Bay Brug in San Francisco aardschokbestendig te maken, voor de volgende zware aardbeving.
nl
11:12
Extreme Engineering
De Zwitsers besteden 18 miljard dollar aan de Gotthard-basistunnel, de langste ter wereld, waarmee reizen door de Alpen drie keer zo snel gaat. Danny Forster bezoekt het project.
nl
12:00
How It's Made
Kijk mee hoe alledaagse voorwerpen worden gemaakt, zoals stalen katrollen, sleepmachines en pecannoten.
nl
12:24
How It's Made
Een blik op hoe sommige alledaagse voorwerpen worden geproduceerd. Zo zien we hoe bellen, houten manden en gyroscopische stabilisatoren worden gemaakt, en ontdekken we hoe belangrijk ze zijn in ons dagelijks leven.
nl
12:50
How It's Made
Onderzoekt de productieprocessen van een DeLorean-restauratie, bizonvezels, sjoelbaktafels en door wrijving gesmede messen.
nl
13:14
How It's Made
Een blik op de bijzondere technieken die worden gebruikt om airhockeytafels en koperen sculpturen te maken. Ook wordt onderzocht hoe leren tassen en paardentrainers worden gefabriceerd.
nl
13:38
How It's Made
Hoe schoenbomen, kleien doelwitten, knijpgoten en bootpropellers worden gemaakt.
nl
14:02
How It's Made
Een blik op de uiteenlopende productieprocessen van orthodontische beugels, en sinaasappelsap. Ook wordt onderzocht hoe sauna's worden gemaakt, en hoe messen voor in de zagerij worden gefabriceerd.
nl
14:26
Expedition Unknown
Josh Gates volgt de westwaartse expansie van de Vikingen vanaf het vulkaanlandschap van IJsland naar een mysterieuze nederzetting in Groenland en vervolgens naar Noord-Amerika.
nl
15:14
Expedition Unknown
Josh reist door het land van de Nijl, waar hij op zoek gaat naar de geheimen achter de machtigste vrouwen van het oude Egypte: Hatsjepsoet, Nefertiti en Cleopatra.
nl
16:02
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Een onderzoek naar de donkere materie die in het universum bestaat. Kosmologen proberen erachter te komen wat donkere materie precies is en of het de wereld van het licht zou kunnen bedreigen.
nl
16:50
Through the Wormhole With Morgan Freeman
De stabiliteit van elke wereldmacht hangt af van snelle digitale communicatie. Maar afhankelijkheid van deze wereldwijde interactiviteit kan de wereld in groot gevaar brengen.
nl
17:40
Through the Wormhole With Morgan Freeman
Deskundigen bestuderen dieren en bouwen robots om te begrijpen hoe God wordt aanbeden. Buitenaardse wezens zouden wel eens heel andere godheden kunnen hebben.
nl
18:30
How Do They Do It?
De manager van een van de grootste staalfabrieken ter wereld laat zien hoe schroot wordt omgezet in roestvrij staal. De Italiaanse fabriek produceert jaarlijks ongeveer een miljoen ton, met behulp van een hoogoven waar het tot wel 1700 graden wordt.
nl
18:55
How Do They Do It?
Veel hedendaagse uitvindingen zijn het resultaat van geavanceerde berekeningen en productieprocessen die we vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Deze keer wordt onderzocht hoe stoomtreinen worden gebouwd, en hoe koptelefoons worden ontworpen.
nl
19:20
How Do They Do It?
In het bruisende Kuala Lumpur in Maleisië maakt de Bufori Motor Car Company glamoureuze auto's, waarbij elke auto op maat wordt gebouwd volgens de wensen van de klant. We kijken mee hoe dit bijzondere proces in zijn werk gaat.
nl
19:45
How Do They Do It?
Gigantische constructies zoals wolkenkrabbers, bruggen en sportstadions vereisen een solide fundering. Om te voorkomen dat deze bouwwerken instorten, moeten bouwers enorme pilaren aan de grond bevestigen. Experts leggen uit hoe dit proces werkt.
nl
20:10
How Do They Do It?
Experts in India laten zien hoe de productie van tractoren op grote schaal kan plaatsvinden, en hoe ze daarmee het op een na meest bevolkte land ter wereld voeden. Ook wordt onderzocht hoe bronzen Zwitserse klokken worden gegoten.
nl
20:35
How Do They Do It?
Onderzoek naar hoe ze in Maleisië miljoenen echte vogelnesten verzamelen om vogelnestsoep te maken. Ook wordt onderzocht hoe ruimtevaarttechnologie wordt ingezet om roeiers sneller te laten gaan. Ten slotte zien we hoe castagnetten worden gemaakt.
nl
21:00
How the Universe Works
Bij bemande ruimtemissies vormen kosmische stralen die het menselijk DNA beschadigen een ernstig risico. Fysici proberen de bron van de stralen te achterhalen om zo het gevaar te beperken.
nl
21:50
Contact
Paula en Kawa doen onderzoek naar een in Argentinië neergestorte UFO en ooggetuigenverslagen van in zwart geklede mannen. Sarah en Nick volgen een spoor van UFO's naar Phoenix.
nl
22:40
NASA's Unexplained Files
Experts onderzoeken het Roswell-incident, waarbij een ufo zou zijn neergestort. Was het een Sovjetcomplot onder leiding van Stalin, of is het verhaal van de crash een dekmantel?
nl