Viasat Nature

Viasat Nature

iasat Nature este un canal întemeiat de Modern Time Group care difuzează documentare despre natură și despre animale de companie. Documentarele sunt deținute de BBC. Canalul nu difuzează publicitate. Publicul țintă este pentru întreaga familie.

Romania

TV rehberi - Salı, 28-05-2024

00:35
Az elefántkórház
(angol természetfilm, 2021) fsz.: Paul O'Donoghue, Katherine ConnorAz A&E-hez érkezik egy elefánt feltehetően halálos herpeszvírussal, Kat kezeli egy fertőzött nőstény elefánt lábát, és meglátogatjuk a kórház legnagyobb, a folyóban fürdőző csordáját.
ro
01:25
A legvadabb túlélés
(angol természetfilm, 2019) - Állati védelem fsz.: Pete VennA természet legkisebb prédái egyedi képességeket fejlesztettek ki, hogy észrevétlenek maradjanak, túljárjanak az ellenség eszén, vagy ha már semmi sem segít, bosszút álljanak - és túléljék a napot.
ro
02:15
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 10. rész, 2020)A páviánmamát, Qetesh-t kórházba kell szállítani, de vajon imádnivaló újszülöttje megbirkózik-e a szeparációs szorongással? Az állatorvoscsapat szívmelengető megoldást talál.
ro
03:00
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2020) fsz.: Christopher TimothyA border terrier, Annie lábán lévő kinövés eltávolítása miatt Mark behozta őt a rendelőbe Julianhez; Peter a birkatenyésztő Roland Norrishoz tart, aki az egyik tenyészkosáért aggódik.
ro
03:45
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2020) fsz.: Christopher TimothyPeter egy helyi farmra tart, ahol Bernie a vaddisznó nem hajlandó enni, a mentett Hectornak szemműtétre van szüksége, míg Julian Rodney Sheard farmján kezel néhány kost.
ro
04:30
Vad Kína Ray Mears-szel
(angol dokumentumfilm 1. rész, 2020) - Peking és a nagy fal fsz.: Ray MearsRay Mears felfedezi Peking fák övezte utcáit, melyet az elmúlt 40 év masszív faültetési programja a világ egyik legzöldebb városává tett.
ro
05:00
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm, 2022) - Krokodilgazdik fsz.: Helen Baxendale, Amanda Salb, Auze PolelaDr. Amanda megpróbál befogni egy roan antilopot, a csapat Indigót, a kék majmot üldözi, a cerkófmajmok nyugtalankodnak. Megvizsgálunk egy beteg fülesbaglyot, és búcsút intünk Sheilának, a krokodilnak.
ro
05:50
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 1. rész, 2020)Az állatorvos Leanne küzd, hogy megmentsen Ausztrália szörnyű bozóttüzeiből mentett, súlyosan sérült koalákat. Egy orrszarvú kölyök káoszt okoz a szavannán. A hópárduc Miska izgalmas titkot rejteget?
ro
07:05
Hiénakutyák falkája
(angol természetfilm 6. rész, 2022) - Megjött az eső fsz.: Julian BraatvedtEz Julz utolsó hete; az oroszlánokkal találkozás szétszórja a Stork falkát; Julz látja, ahogy a Kakuli kölykök antilophúst esznek; és a Manzi falka egy varacskos disznóval küzd a Luangwa folyónál.
ro
07:30
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher TimothyJulian rohan egy lovon segíteni, akinek fájdalmas sérülése van; Tuxnak, a fekete labradornak csúnya szájdaganata van. Peter már távolított el hasonló csomókat Tuxból korábban, de a rák visszatért.
ro
08:15
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 2. rész, 2020)Egy fiatal elefántnak sürgős műtétre van szüksége, miután eltörte az agyarait, az állatkert egyik legfurcsább lakója VIP-kezelést kap, és egy hajlott csőr szerelmes pingvinek közé állhat.
ro
09:00
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 3. rész, 2020)Két barát verseng, hogy megnyerje egy kacsacsőrű emlős szívét, egy ravasz orángután próbára teszi a gondozókat, és vajon itt az ideje búcsút mondani az állatkert egyik imádott zsiráfjának?
ro
09:45
Perzselő hőség: Afrika
(sp.-angol természetfilm 4. rész, 2022) - Vadkutyák, zord élettér fsz.: Stephen HughesAz extrém környezetben élő fajok zöme késlelteti a szaporodási és párosodási ciklusát; a vadkutyák több héttel előre állítják biológiai órájukat, hogy a hőség ne árthasson a kölykeiknek.
ro
10:40
Eltűnő királyok - A Namíb-sivatag oroszlánjai
(osztrák-francia-angol természetfilm, 2015)Most először megfigyelhetjük az igazi sivatagi oroszlánok titkos életét; zord hegyeken, homokdűnéken, végtelen kavicsos pusztákon kóborolnak, és néha még Namíbia Csontváz-partján is.
ro
11:30
Madagaszkár: Afrika Galapagosa
(dél-af. dokumentumfilm, 2019) fsz.: Volker NiederfahrenhorstMadagaszkár furcsa fajok hosszú sorának ad otthont; ez a dokumentumfilm bemutat néhányat a sziget lakói közül - a fosszától a véznaujjú makiig, ami talán a legkülöncebb lény a Földön.
ro
12:20
Az eső nyomában
(francia természetfilm 4. rész, 2022) - A kulisszák mögött fsz.: Adjoa Andoh, David DaballenBetekintünk a kulisszák mögé és felfedezzük, hogyan készült a sorozat az innovatív mentési programokkal és a jó példával elöljárókkal együttműködve.
ro
13:15
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm 6. rész, 2019) - Kapj el, ha tudsz! fsz.: Helen BaxendaleAmanda és Mandy minden trükköt bevetnek a hurokba szorult hiéna megsegítésére; a csapat egy 13 fős majomcsapat elengedését várja, de egy váratlan műtét és néhány szabadulóművész akadályozza ezt.
ro
14:05
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2017) fsz.: Julian Norton, Peter Wight, Christopher TimothyJuliant két tehénhez hívják; az első tehén patájából eltávolítja a beszorult követ, de a második állatnál más a helyzet. A műtét során a kecskegida igyekszik kinyitni a szemeit.
ro
14:50
Cápák bolygója
(angol természetfilm 1. rész, 2022) - A csúcsragadozó fsz.: Amy Kukulya, Elizabeth SibertA cápák úgy alakultak ki, hogy minden táplálkozási lehetőséget kihasználjanak az óceánban; légi akrobaták vagy álcázott lesből támadó gyilkosok - hogyan váltak ilyen sikeressé ezek a csúcsragadozók?
ro
15:40
Elvarázsolt hegyek - Németország szívében
(német természetfilm, 2020) fsz.: Colin SolmanA németországi Harz-hegység a vad természetet jelképezi hóviharokkal télen és esőáztatta erdőkkel nyáron; a filmes Uwe Anders a Harz-hegységbe utazik, hogy megörökítse a tájat és a vadvilágot.
ro
16:35
Vadvilág a szélmalmok országában
(német természetfilm, 2022) fsz.: Felicity GristA dokumentumfilm révén Alblasserwaard felfedezéséhez csatlakozhatunk, felfedjük a klasszikus és idilli holland táj vad arcának változását az évszakok során.
ro
17:30
Európa vadvilága
(német természetfilm, 2022) - Süketfajd fsz.: Nina Petri, Veronika Braunisch, Darek, Armin KobusVetünk egy pillantást a süketfajdra, biológusok Svédország középső részében befogott állatokat visznek Németországba; nyírfajdokat telepítenek vissza a Niederlausitz-i nemzeti parkba.
ro
18:25
Folyami szörnyek
(angol természetfilm, 2017) - Gyilkosok a mélységből: 2. rész fsz.: Andrew NovellJeremy elvállalja karrierjének legnagyobb nyomozását: feltárni, hogy mi történt több, mint ezer utassal az RMS Laconia fedélzetén, amit megtorpedóztak az Atlanti-óceán közepén a II. világháborúban.
ro
19:15
Fejlődés
(szingapúri természetfilm 4. rész, 2021) - Véd fsz.: Patrick AryeePatrik olyan állatokat keres, amelyek tökélyre fejlesztették a védekezés művészetét; a láthatatlan polipoktól kezdve a legyőzhetetlen csótányokig, ihletet adnak az új túlélési technológiákhoz.
ro
20:10
Cápák bolygója
(angol természetfilm 2. rész, 2022) - Az óceánok utazója fsz.: Amy Kukulya, Elizabeth SibertA dinoszauruszoknál is ősibb cápák több mint 400 millió éve járják óceánjainkat; a tudósok csak napjainkban kezdik megfejteni sikerük titkát.
ro
21:00
Írország vad szigetei Eoin Warnerrel
(ír természetfilm 1. rész, 2023) - A kígyók tengereEoin elindul a szigetekhez, Rathlinon szemtanúja lesz, ahogy a röpképtelen fiókák 91 méter magas szirtekről az óceánba vetik magukat.
ro
21:50
Skócia: Egy vad év
(angol dokumentumfilm 4. rész, 2021) - Tél fsz.: John HannahEz a szokatlanul meleg tél minden szabályt felrúg; a meleg előcsalogatta a gímszarvasokat, és katasztrofális a hegyi nyulaknak, akiknek a hó az egyetlen menedék a ragadozók ellen.
ro
22:40
Anglia: Egy év a vadonban
(angol természetfilm 4. rész, 2017) fsz.: Sean BeanYorkshire-ban a Dales és a Moors állatai télen a túlélésükért küzdenek, az állatok leleményességükre és ellenállóképességükre támaszkodnak, hogy megéljék a tavaszi hajtások zsendülését.
ro
23:25
Skócia, az új vadon
(angol dokumentumfilm 1. rész, 2023) - Skót Felföld fsz.: Thoren FergusonA Skót Felföld hatalmas, hegyek, erdők és völgyszorosok alkotta táj, melyet az ember és az éghajlat jócskán átalakított, de még mindig otthona Skócia emblematikus fajainak.
ro

TV rehberi - Çarşamba, 29-05-2024

00:20
Az elefántkórház
(angol természetfilm, 2021) fsz.: Paul O'Donoghue, Katherine ConnorEgy fiatal elefántbikát a heves viharban elszenvedett lábtörése után mentettek meg, és lézer technológiával mentettek meg egy súlyos égési sérülésekkel az A&E-hez került elefántot.
ro
01:05
A legvadabb túlélés
(angol természetfilm, 2019) - Hidegvérű teremtmények fsz.: Pete VennA hüllők, kétéltűek, rovarok és halak számára az életet a nap szabályozza. Primitívnek tűnhetnek, de a természet hidegvérű teremtményeiként rendkívüli stratégiákat fejlesztettek ki a túléléshez.
ro
01:55
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 1. rész, 2020)Az állatorvos Leanne küzd, hogy megmentsen Ausztrália szörnyű bozóttüzeiből mentett, súlyosan sérült koalákat. Egy orrszarvú kölyök káoszt okoz a szavannán. A hópárduc Miska izgalmas titkot rejteget?
ro
02:40
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2020) fsz.: Christopher TimothyJulian az aggódó tehéntartóhoz, Joe-hoz siet, Peter Richard farmjára igyekszik, ahol egy birka élete van veszélyben, míg a Huddersfield kórházban Brandy, a németjuhász sántikál, és fájdalmai vannak.
ro
03:25
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2020) fsz.: Christopher TimothyPeter extra nyomás alá kerül Charlie-val, az unokahúga lovával; amikor Julian Jackie Barlow-val találkozik, általában az alpakákról van szó, de ma Isla, a kiskutya a páciens.
ro
04:10
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Christopher TimothyJulia, Peter és munkatársaik újabb bajba esett állatokat kezelnek, köztük egy sürgős daganateltávolító műtét előtt álló kutyával, és egy prolapsusos juhhal, akit egy parkolóban kell ellátniuk.
ro
04:55
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 2. rész, 2020)Egy fiatal elefántnak sürgős műtétre van szüksége, miután eltörte az agyarait, az állatkert egyik legfurcsább lakója VIP-kezelést kap, és egy hajlott csőr szerelmes pingvinek közé állhat.
ro
05:40
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 3. rész, 2020)Két barát verseng, hogy megnyerje egy kacsacsőrű emlős szívét, egy ravasz orángután próbára teszi a gondozókat, és vajon itt az ideje búcsút mondani az állatkert egyik imádott zsiráfjának?
ro
06:25
Hiénakutyák falkája
(angol természetfilm 3. rész, 2022) - Vadszomszédok fsz.: Julian BraatvedtSokk éri a határvidéket, ahol a Stork kolónia barangol. Keselyűk, elefántok, páviánok és hiénák lesznek a Manzi falka zajos szomszédai, és a Kakuli falka eltűnik.
ro
07:05
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher TimothyPeter egy ellési vészhelyzethez siet Rolland Norris farmjára; Boroughbridge-ben Julian az elkényeztetett mopszról, Ffionról gondoskodik, aki egy kicsit túlzásba a játékot, és csúnyán eltörte a lábát.
ro
07:50
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2019) fsz.: Christopher TimothyPetert Keith Burn farmjára hívják, ahol egy tíznapos borjú élete van veszélyben; Juliannek nehéz műtétet kell elvégeznie, hogy eltávolítson egy hatalmas daganatot Mickből, a juhászkutyából.
ro
08:35
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 4. rész, 2020)A gondozók izgatottak, hogy a vidrapár, Odie és Paula talán kölyköket vár, egy oroszlán állapotfelmérése ijesztő fordulatot vesz, és hogyan segít a fogsebészet egy tasman ördögnek utódokat nemzeni.
ro
09:20
Ausztrál megaállatkert
(auszt. dokumentumfilm 5. rész, 2020)Állatorvosok sietnek Daisy, a vombat megmentésére, aki rejtélyes egészségügyi gondokkal küzd, az imádott szurikáta, Nubby ijesztő röntgen előtt áll. Milyen titok rejlik a Melbourne-i állatkert alatt?
ro
10:05
Európa vadvilága
(német természetfilm, 2022) - Aranysakál fsz.: Nina Petri, Salmon Forfoglia, Jennifer HatlaufAz epizód az aranysakálra fókuszál, e félénk ragadozó területe a Balkán és a még délebbi területek voltak; ma észak felé terjeszkednek, a tudósok ennek okát keresik.
ro
10:55
Farkas: a határok nélküli vándor
(holland természetfilm 2. rész, 2022) fsz.: Alan MillerA kétrészes dokumentumfilm sorozat a Hollandiába és Közép-Európába 150 év elteltével visszatérő farkasról szól, miközben nyomon követünk egy fiatal magányos farkast.
ro
11:50
Vadvilág a szélmalmok országában
(német természetfilm, 2022) fsz.: Felicity GristA dokumentumfilm révén Alblasserwaard felfedezéséhez csatlakozhatunk, felfedjük a klasszikus és idilli holland táj vad arcának változását az évszakok során.
ro
12:45
Elvarázsolt hegyek - Németország szívében
(német természetfilm, 2020) fsz.: Colin SolmanA németországi Harz-hegység a vad természetet jelképezi hóviharokkal télen és esőáztatta erdőkkel nyáron; a filmes Uwe Anders a Harz-hegységbe utazik, hogy megörökítse a tájat és a vadvilágot.
ro
13:35
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm, 2022) - Hogyan fogjunk gyíkot? fsz.: Helen Baxendale, Amanda SalbAmanda megment egy vak páviánt, Charlotte pedig megműt egy tobzoskát, akinek amputálni kell a lábát; két fiatal pávián kereket oldott, és találkozunk egy harcias varánusszal.
ro
14:25
A Yorkshire-i állatorvos
(angol reality-sorozat, 2016) fsz.: Julian Norton, Peter Wight, Christopher TimothyPeter túllépi saját határait, amikor próbálja megmenteni egy anya életét, akinek a méhe előreesett az ellés alatt; Julian közelharcot vív egy 300 kilós kannal, amelyik nem akar megválni az agyaraitól.
ro
15:10
Cápák bolygója
(angol természetfilm 2. rész, 2022) - Az óceánok utazója fsz.: Amy Kukulya, Elizabeth SibertA dinoszauruszoknál is ősibb cápák több mint 400 millió éve járják óceánjainkat; a tudósok csak napjainkban kezdik megfejteni sikerük titkát.
ro
16:05
Írország vad szigetei Eoin Warnerrel
(ír természetfilm 1. rész, 2023) - A kígyók tengereEoin elindul a szigetekhez, Rathlinon szemtanúja lesz, ahogy a röpképtelen fiókák 91 méter magas szirtekről az óceánba vetik magukat.
ro
16:55
Skócia: Egy vad év
(angol dokumentumfilm 4. rész, 2021) - Tél fsz.: John HannahEz a szokatlanul meleg tél minden szabályt felrúg; a meleg előcsalogatta a gímszarvasokat, és katasztrofális a hegyi nyulaknak, akiknek a hó az egyetlen menedék a ragadozók ellen.
ro
17:45
Anglia: Egy év a vadonban
(angol természetfilm 4. rész, 2017) fsz.: Sean BeanYorkshire-ban a Dales és a Moors állatai télen a túlélésükért küzdenek, az állatok leleményességükre és ellenállóképességükre támaszkodnak, hogy megéljék a tavaszi hajtások zsendülését.
ro
18:30
Folyami szörnyek
(angol természetfilm 1. rész, 2009) - Piranha fsz.: Jeremy Wade1976-ban egy zsúfolt postakocsi zuhant az Amazonasba, és emiatt 39 ember halt meg; Jeremy Wadea túlélők felkeresése és a piranha támadások szemtanúi segítségével mutatja be a rémálmot.
ro
19:15
Fejlődés
(szingapúri természetfilm 5. rész, 2021) - Áthelyez fsz.: Patrick AryeeA vitorlázó albatrosz és a szarvas csörgőkígyó adott ihletet - nem beszélve a föld leggyorsabb állatáról - Patrick felfedezi a tisztább, gyorsabb, messzebb tartó út titkait.
ro
20:10
Cápák bolygója
(angol természetfilm 3. rész, 2022) - A végletekig fsz.: Amy Kukulya, Elizabeth SibertA dinoszauruszoknál is ősibb cápák úgy fejlődtek, hogy a legellenségesebb környezetben is boldoguljanak; találékonyságuk teljes nagyságrendjét csak most kezdik feltárni.
ro
21:00
Csimpánzmentés a Kongónál Jane Goodall-lal
(angol természetfilm, 2022) - Hősök fsz.: Jane GoodallDr. Alex Rosati a vadonra való felkészítéskor vizsgálatot tervez, hogy megértse, hogyan reagálnak egy vad csimpánz hívására; bár a vizsgálat és a szabadon engedési helyszín kiválasztása még zajlik.
ro
21:55
Ausztrál vadállatmentők
(auszt. természetfilm 9. rész, 2021) - Pamela a szakállasagámaPamelának, a szakállasagámának egy nagy szögesdrót darab ékelődött az oldalába; Squish, a fiatal hangyászsün elvesztette az anyukáját, Buster, a pelikán pedig horgászzsinórtól sérült meg.
ro
22:40
Malawi vadvilágának megmentése
(angol természetfilm 5. rész, 2019) - Apró és hatalmas állatok fsz.: Helen BaxendaleAmanda és a vizitáló állatorvos minden követ megmozgatnak, hogy a törött lábú cerkófnak esélyt adjanak a vadonba visszatérésre, míg Alma egy különleges árvát kap - egy macskaszerű északi petymeget.
ro
23:30
Erdőtüzek után - Ausztrália vadonjának feléledése
(auszt. természetfilm, 2020) fsz.: Hugo WeavingA dokumentumfilm a vadvilág újraéledését térképezi fel a 2019-es ausztráliai erdőtüzek után, és fontos üzenettel szolgál, hogy megtörténjen a Föld biodiverzitásának megőrzéséhez szükséges változás.
ro