Viasat History HD

Viasat History HD

På Viasat History finder du historiske dokumentarer, som både er lærerige og underholdende. Her får du et seriøst og unikt indblik i afgørende historiske begivenheder gennem tiden.

Denmark

ТВ водич - субота, 04.05.2024.

01:00
Countdown to Surrender
16. april 1945: Den røde hær indleder sin offensiv mod Berlin. De første koncentrationslejre er nu befriet af britiske og amerikanske tropper. Den 8. maj slutter 2. verdenskrig i Europa.
da
02:05
D-dag: Sejrens vinger
6. juni 1944: Hvordan lykkedes det de allierede - briterne, franskmændene, amerikanerne og canadierne - at fylde himlen med 11.000 fly? Vær vidne til en af 2. verdenskrigs modigste militæroperationer.
da
03:00
Treasures with Bettany Hughes
Bettany vender tilbage til Aserbajdsjan til flere eventyr på Silkeruten. Hun udforsker dens afsides og skjulte hjørner for at afsløre isolation og indflydelses kulturelle påvirkning.
da
03:45
Lost Cities of the Trojans
I Tyrkiet afslører forskere bemærkelsesværdige nye hemmeligheder, der ændrer på vores forståelse af fortiden. De udgraver ruinerne af en by som mange er overbevist om er selve Troja.
da
04:30
Lost Cities of the Trojans
Fandt den trojanske krig virkelig sted? I Amsterdam undersøges opdagelsesrejsendes arbejde og nye spor afdækkes. I Grækenland udgraver arkæologer resterne af en by, der kunne være forbundet med Troja.
da
05:15
Cursed Bloodlines
Historien om, hvordan Persien blev til Iran, er i høj grad historien om én familie, Pahlavi-familien. Deres regeringstid blev kortvarigt for et dynasti, men det var det mest tumultagtige i landets historie.
da
06:00
Top Ten Warfare
Hvordan vinder man krige? Indflydelsesrige ledere skaber alle en vision og kan i en krig inspirere andre til at parere ordre, men der er stor forskel på, hvordan de leder.
da
07:00
Top Ten Warfare
Krigshemmeligheder kan betyde forskellen på sejr og nederlag. Militærledere bruger ofte hemmelige planer med spioner og sabotage, når krigen hærger på sit værste, for at få strategisk overhånd.
da
08:05
Top Ten Warfare
De største ledere i det 20. århundrede forstod både strategisk og taktisk krigsførelse. Nogle vækkede loyalitet blandt tropperne med frygt og trusler, mens andre inspirerede med tillid.
da
09:10
Top Ten Warfare
Hvad definerer en succesrig hær? Krigsførelse har ændret sig meget i løbet af de seneste 100 år, og de væbnede styrker har måtte tilpasse sig både ny teknologi og taktik.
da
10:15
Top Ten Warfare
Mark 1 blev først sat i brug i 1916 for at give de allierede en fordel i skyttegravene. Den ændrede, hvordan slag blev udkæmpet, og lagde kimen til et århundredes innovation af væbnede køretøjer.
da
11:20
Cleopatra's Secret Tomb
Kleopatras liv og død er omgivet af mystik. Opdagelsen af denne legendariske dronnings sidste hvilested kan kaste nyt lys over hendes personlige og politiske livsbane.
da
12:30
Cleopatra's Secret Tomb
En intens historie om kærlighed og magt fandt sted i Alexandrias overdådige paladser. Middelhavets oldtidsjuvel bringer relikvier for dagens lys som muliggør rekonstruktion af dronnings sande ansigt.
da
13:35
Ancient Egypt – Chronicles of an Empire
Nilen er Egyptens livsnerve. Vandet derfra forvandler udtørret jord til frugtbar landbrugsjord og de første huse og bosættelser er bygget af dens mudder.
da
14:35
Ancient Egypt Chronicles of an Empire
Ud over imponerende stentempler er de fleste spor af bosættelser forsvundet i dag, men forskning opnår dybere indsigt i de gamle egypteres byliv og beboelseskultur.
da
15:40
Egypt's Unexplained Files
Vi fortæller historien om Giza-pyramiden, Kleopatra, Egyptens største dronnings sande ansigt, og legenden om den kontroversielle farao, Akhenaten.
da
16:40
Egypt's Unexplained Files
Vi udforsker mysterierne bag oldtidens Egyptens dødsinteresse og afslører hemmeligheder bag udenjordiske artefakter, der er fundet begravet med faraoerne, og vi ser, hvordan de balsamerede de døde.
da
17:40
Knogler fra korset
I 2017 bliver der gjort et sensationelt fund under en arkæologisk udgravning i Cambridgeshire Fens: Det bedst bevarede eksempel på en romersk korsfæstelse nogensinde.
da
18:50
Real Life of a Roman Soldier
To steder er symbolet på legionærlivet i oldtidens Rom: Vindolanda-fortet og Lugdunum-garnisonen. Udgravninger har afdækket genstande, der kaster lys over livet på disse steder.
da
19:55
Real Life of a Roman Soldier
Nylige udgravninger i byen Lyon kaster lys over romerske soldaters dagligliv. Adskillige artefakter er blevet gravet frem, som fx våben, fritids- og toiletartikler fra det første århundrede e.Kr.
da
21:00
Rusland 1917: Nedtælling til revolution
Den russiske revolution i 1917 er en af det 20. århundredes mest kontroversielle begivenheder: Lenin, Trotsky og Stalin skabte et nyt politisk system og vi ser på, hvordan det formede verden af i dag.
da
22:15
Intet asyl: Det manglende kapitel i Anne Franks historie
Nyopdagede breve skrevet af Anne Franks far, Otto, og samtaler med deres familie afslører for første gang hans kamp for at redde deres familie.
da
23:25
Nazisternes slagmarker
Marts 1945: En specialenhed under SS føler sig forstyrret af vandrende tvangsarbejdere i vesten, da deres hærfører beordrer en massakre. Dette var en krigsforbrydelse, der forblev ustraffet i årtier.
da

ТВ водич - недеља, 05.05.2024.

00:35
Hitler's Power
Hvordan kunne en taber blive diktator og styrte et demokrati på blot få år, hvilke afgørende begivenheder hjalp Hitler med at opnå agtværdighed og indflydelse og hvem var hans støtter?
da
01:40
Hitler's Power
Hvordan lykkedes det for Hitler at omdanne en republik til en 'Führer-stat' på så kort tid, hvordan fandt samfundets tvangskonformitet sted og hvor villigt faldt tyskerne til føje?
da
02:30
Hitler's Power
Udadtil understregede Hitler sin vilje til fred, men så snart han kom til magten forpligtede han sine øverstbefalende til en udryddelseskrig, der sikrede det tyske riges overherredømme i Europa.
da
03:25
Megapolis: The Ancient World Revealed
Rom: oldtidens mest fantastiske by. Vi afslører hemmeligheder om romersk arkitektur og byggefolkenes utrolige talenter, når vi udforsker Pantheon, kejser Neros palads og Colosseum.
da
04:20
Unearthed: Ancient Murder Mysteries
Efterforsker Rod Demery og videnskabsmand og professor Turi King undersøger et offer fra den tidlige jernalder, som er så velbevaret, at han ligner en, der sover fredeligt.
da
05:10
Murderous History
Vi følger en af de mest kendte fortællinger i Chicagos historie, nemlig den om bygherren H.H. Holmes, som benyttede sig af boomet til at bygge et hotel der senere blev kendt som "morderhotellet".
da
06:15
Cursed Bloodlines
Grimaldi-klanen har været statsoverhoveder i Monaco og udvist værdighed, men held i kærlighed har de aldrig haft!
da
06:40
Secret Weapons: WWII
2. verdenskrig muliggjorde brugen af teknologi til at hærge på afstand; gennem succes og fiasko var og forbliver bomben et våben, der ofte kan afgøre sagen til fordel for dem som bruger den.
da
07:45
Secret Weapons: WWII
Spionage og efterretning var altafgørende under 2. verdenskrig. Dygtig camouflage, Enigma-maskinen og skjulte våben var lige så vigtige som en hvilken som helst tank, skib, luftfartøj eller bombe.
da
08:50
Treasures with Bettany Hughes
Bettany vender tilbage til Aserbajdsjan til flere eventyr på Silkeruten. Hun udforsker dens afsides og skjulte hjørner for at afsløre isolation og indflydelses kulturelle påvirkning.
da
09:50
Myths: Great Mysteries of Humanity
Alexander den store er en de mest berømte hærførere nogensinde, men hans grav gik tabt for 1000 år siden, og forskere rundt om i verden har ledt efter den lige siden.
da
10:55
Cleopatra's Secret Tomb
Kleopatra tøvede ikke med at rydde sine fjender af vejen... selvom det var familiemedlemmer. Arkæologer går ind i det eneste fundne ptolemæiske mausoleum for at kaste lys over dronningens familie.
da
12:05
Cleopatra's Secret Tomb
Efter kigget på Søslaget ved Actium kommer vi nu til Alexandria, hvor Kleopatra og hendes elsker endte deres dage. Vil denne undersøgelse endelig føre til den legendariske dronnings grav?
da
13:10
Queens of Ancient Egypt
Den egyptiske dronning Tiya inspirerede en religiøs revolution for mere end 3000 år siden, der skabte kaos i Egypten - og har muligvis banet vejen for verdens førende religioner.
da
14:15
Tombs of Egypt: The Ultimate Mission
Zahi og hans hold graver sarkofager op fra det gamle Egyptens Nye Rige og Senperioden, der skal scannes og måske endda åbnes, men der venter flere overraskelser...
da
15:30
Tombs of Egypt: The Ultimate Mission
Efter 3 måneders udgravninger og fundet af masser af sarkofager, finder Zahi en stensarkofag, som tilsyneladende tilhører en vesir, der levede under det Nye Rige - indeni venter en overraskelse...
da
16:35
Saqqaras mysterier
Oldtidens Egypten fascinerer os med sine mange mysterier. Nu åbner og afkoder arkæologer i Saqqara for første gang i 90 år farao Pepi den 2.'s gravkammer.
da
17:40
Baia - Roms Atlantis
Baia er verdens største arkæologiske udgravning under vandet. Et tværfagligt team af videnskabsmænd og arkæologer arbejder på at sikre resterne under vandet og afsløre deres skjulte hemmeligheder.
da
18:50
Roman Megastructures
Lyon er Frankrigs tredjestørste by, i antikken var den den største. På det tidspunkt hed Galliens hovedstad Lugdunum, et hærskue af Rom i de områder, som Julius Cæsar havde erobret.
da
19:55
Pompeji: Villa Giulianas skjulte hemmeligheder
Februar 2021: En næsten intakt paradevogn bliver fundet nord for Pompeji. Hvordan blev den brugt og hvordan mon trafikken så ud i Pompejis gader?
da
21:00
Vesuvs forsvundne skriftruller
Vi fortæller om den banebrydende videnskab, som professor Brent Sales bruger i sit forsøg på at blive den først person i næsten 2000 år til at læse de ældgamle skriftruller fra Herculaneum.
da
22:15
Real Life of a Roman Soldier
To steder er symbolet på legionærlivet i oldtidens Rom: Vindolanda-fortet og Lugdunum-garnisonen. Udgravninger har afdækket genstande, der kaster lys over livet på disse steder.
da