Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ

Stingray DJAZZ is the only television channel dedicated to all jazz and jazz-related genres. From the smallest underground venues to the grandest stages, Stingray DJAZZ brings home jazz that you cannot see anywhere else. Our expert music programmers are as passionate about jazz as you are. They only program concerts, performances, and documentaries that touch the heart and ignite the senses.

TV-vodič - torek, 07. 05. 2024

00:00
Winston McAnuff: Electric Dread
Zanger en componist Winston McAnuff werd geboren in de heuvels van Jamaica in 1957. Op het podium van het Franse wereldmuziekfestival Les Escales Saint-Nazaire treedt Winston Electric Dread McAnuff buiten zijn rol als Rastafari-predikant.
nl
00:54
DJAZZ Portrait
Deze portretten van artiesten, concerten en festivals geven een goed beeld van de jazz wereld. Het zijn portretten van bekende én minder bekende jazz artiesten die inzicht geven in hun leven. Dit keer een gesprek met saxofonist Benjamin Herman.
nl
01:10
Les McCann: Live in New Orleans
Autodidactisch muzikant Less McCann werd een wereldjazzster na de release van zijn album Swiss Movement, dat hij in 1968 opnam met wijlen Eddie Harris. In deze set uit 1983 brengt hij de gospel terug naar New Orleans.
nl
02:08
Anita Oday Live in Sweden 1963
Twee concerten uit 1963 en 1970 met jazzzangeres Anita O'Day. O'Day's op hoorn gebaseerde benadering van zingen is goed hoorbaar in beide shows, inclusief vertolkingen van publieksfavorieten 'Tea For Two' en 'Sweet Georgia Brown'.
nl
03:03
A Tango Night: Live from Buenos Aires
Op het hoogtepunt van de Argentijnse zomer sluit het Orquesta Filarmónica del Teatro Colon zich onder leiding van Daniel Barenboim (dirigent en solist) aan bij bandoneonvirtuoos Leopoldo Federico en zijn Orquesta Tipica voor een oudejaarsavondshow.
nl
04:43
The Crusaders: Estival Lugano 1987
Optreden in Estival in Lugano, door The Crusaders, een Amerikaanse jazzfusiongroep die populair was in de jaren zeventig. De groep heeft een tweebemande frontlinie blazerssectie, en hun geluid is geworteld in hardbop, met de nadruk op R&B en soul.
nl
05:49
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
DJAZZ Portrait
Een portret van de Nederlandse saxofonist, klarinettist en componist Joris Roelofs.
nl
07:10
November Music: R. Frerichs/H. Alizadeh/Cello8ctet
November Music is een Nederlands festival voor hedendaagse muziek. Het biedt een combinatie van hedendaagse composities en experimentele pop, sound art, niet-Westerse muziek, jazz, en improvisatie. Dit is het slotconcert van editie 2016.
nl
08:27
Le Quatuor Ebène : Fiction
Met de klassieke sopraan Natalie Dessay, de jazzzangeres Stacey Kent en de drummer Richard Héry gaat het Ebène Quartet in dit live concert terug naar de jazz-, pop- en rockklassiekers die vaak gebruikt worden in soundtracks van films.
nl
09:29
Rebirth: Richard Lemz
Deze korte documentaire toont hoe heftig drummer Richard Lems' leven als verslaafde was, en hoe hij zich probeert te ontworstelen aan zijn verleden. Richard drukt zich verbaal uit maar beleeft de momenten vooral opnieuw door middel van drummen.
nl
09:46
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:01
Martin Goyette - Spectacle Astral 2017
Optreden van zanger Martin Goyette uit Montreal op Spectacle Astral in 2017.
nl
11:08
The Morgenland Festival
Verslag van een optreden van de All Star Band op het Morgenland Festival in Osnabrueck, Duitsland. Met Boston Conservatory alumnus en zanger Dima Oshno.
nl
11:48
Bilal
De Amerikaanse neo-soulzanger Bilal Sayeed Oliver, beter bekend als Bilal, studeerde aan de New School for Jazz and Contemporary Music in New York City, waar hij zowel zangles kreeg als leerde arrangeren voor bigband en andere jazzformaties.
nl
13:48
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:01
Jazz à Vienne 2017
Een uitzending van het optreden van Jamie Cullum live in Jazz à Vienne, in 2017.
nl
15:09
Hypnotic Brass Ensemble - Jazzwoche Burghausen
Het Hypnotic Brass Ensemble bestaat uit acht zonen van trompettist Phil Cohran, voorheen lid van het Sun Ra Arkestra. Ze treden hier op tijdens de Jazzwoche Burghausen.
nl
16:10
Conservatory Concert Big Band
In het teken van de International Duke Ellington Conference 2014 geeft de Concert Big Band van het Concervatorium van Amsterdam een concert. Onder leiding van David Berger spelen ze Duke Ellington's big band symfonie 'Black, Brown and Beige'.
nl
17:15
MotorMusic Jazz Sessions
De MotorMusic Studios in Mechelen, België, trekken veel goede muzikanten naar de stad. Tijdens deze sessies voeren enkele van de beste musici van Europa hun eigen originele muziek uit.
nl
18:22
Sven Hammond Soul: Tivoli de Helling
Hun muziek klinkt als de soundtrack van een Amerikaanse film uit de jaren 70, maar Sven Hammond Soul is eigenlijk een Nederlandse band. Deze opname is een weergave van hun concert in Tivoli in 2012 in Nederland.
nl
19:24
DJAZZ Portrait
Portret van het Nancy Jazz Pulsations, een muziekfestival dat elk jaar in oktober in Nancy, Frankrijk wordt gehouden. Het biedt jazz- en hedendaagse muziekconcerten.
nl
19:30
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
20:02
The Morgenland Festival
Optreden van het Morgenland Kamerorkest, sinds 2009 een belangrijk onderdeel van het Morgenland Festival. Dit ensemble, bestaande uit musici uit Duitsland en diverse gastlanden, treedt op tijdens het openingsconcert van het festival.
nl
21:00
Crossroads: From Highlife to Musette
Een tweedelige documentaire, verteld door Dee Dee Bridgwater, waarin Europese en Afrikaanse muziek samenkomen en de verschillende invloeden van de jazz op de cultuur worden belicht.
nl
22:05
Vaudou Game : Blues sur Seine
Sinds 1999 zet het Franse festival Blues sur Seine zich in om de blues- en bluescultuur te promoten in de regio's Rosny-sur-Seine en Conflans-Sainte-Honorine. Vaudou Game was een van de bands tijdens de editie van 2015.
nl
22:58
DJAZZ Portrait
Portretten van artiesten, concerten en festivals die een goede indruk geven van de jazzwereld. Zowel bekende als minder bekende jazzartiesten geven nieuwe inzichten in hun leven, zoals waarom ze een bepaald nummer schreven.
nl
23:05
John Lee Hooker Live in Paris
De Amerikaanse blueslegende John Lee Hooker laat zich tijdens dit optreden uit 1970 in het Parijse Maison de la Radio bijstaan door de meesterlijke Carey Bell, Joe Harper, Lester Dorsie en Jimmy Dawkins.
nl
23:36
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl

TV-vodič - sreda, 08. 05. 2024

00:00
WOMEX 2018
In 2018 vond WOMEX plaats in Las Palmas op Gran Canaria. Eén van de deelnemers was zangeres Lucibela, afkomstig van het Kaapverdische eiland São Nicolau. Haar warme stem is te danken aan haar jarenlange ervaring met genres als morna en coladeira.
nl
00:48
Buzz Bros Band - Same New Story
Buzz Bros Band is een Nederlands jazzkwartet opgericht door Marnix Busstra en zijn broer, pianist Berthil Busstra. Dit betreft een live opname van een optreden in 2005.
nl
02:02
Jack DeJohnette's Special Edition at Estival 1985
Jack DeJohnette, een belangrijke figuur in de jazzfusion, werd in 2007 opgenomen in de Modern Drummer Hall of Fame. Dit is een weergave van zijn optreden op Estival in Lugano, Zwitserland in 1977.
nl
02:55
Festival vue sur la relève: SHPIK
Gevormd door pianist en componist Arnaud Spick-Saucier, contrabassist Étienne Dextraze en drummer Philippe Lussier-Baillargeon, biedt SHPIK impressionistische en gedurfde muziek, geïnspireerd door de jazz en filmmuziek.
nl
03:25
Jon Hendricks and Co: Estival 1986
John Carl Hendricks is een van de aanstichters van 'vocalese', een kunstvorm die teksten wil toevoegen aan bestaande instrumentale stukken en verschillende instrumenten wil vervangen door zang. Hij treedt hier op bij Estival in 1986.
nl
04:16
Hancock Meets: Bobby McFerrin & Michael Brecker
Drie jazzgiganten samen op één podium: pianist Herbie Hancock, vocalist Bobby McFerrin, en saxofonist Michael Brecker. Het Herbie Hancock Trio ontvangt beide heren als special guests.
nl
05:16
DJAZZ Portrait
Portret van Carlinhos Brown, Braziliaanse zanger, percussionist en producer uit Salvador, Bahia.
nl
05:22
Seine Sessions
Toont unieke optredens en interviews van onder meer Fantazio, Eddy Lopez en Banoit Savard.
nl
05:55
The Morgenland Festival
Het Morgenland Festival is een festival dat plaatsvindt in Osnabrueck, Duitsland. Het MCO, in samenwerking met The Syrian Expat Philharmonic Orchestra wordt gedirigeerd door de Turkse dirigent Naci Özgüç. Zijn ouders zijn allebei operazangers.
nl
06:43
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
07:00
Saluzzi, Mariano & Dauner Live in Stuttgart
Dit optreden is een intiem samenkomen tussen bandoneon speler Dino Saluzzi en Charlie Mariano (saxofoon) en Wolfgang Dauner (piano).
nl
08:01
Count Basie and His Orchestra Live in Charleroi
Count Basie was één van de meest belangrijke bandleiders uit het swingtijdperk. Dit is een live verslag van een concert van Count Basie en zijn orkest in Charleroi.
nl
08:53
DJAZZ Portrait
Verslag van de Jazzdag, een belangrijk Nederlands jazz-netwerkevenement.
nl
09:07
Manu Katché & Origlio Quartet featuring Walter Ricci
Vier eersteklas musici voeren samen pop- en soulklassiekers uit die we kennen van artiesten als Gregory Porter, Stevie Wonder, U2 en Seal. De Napolitaanse zanger Walter Ricci heeft zijn sporen in de jazz overtuigend verdiend.
nl
09:41
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
10:03
Jazz à Vienne
Jazz à Vienne behoort tot 's werelds meest prestigieuze jazzfestivals. Al sinds 1981 verwelkomt het festival elk jaar jazzlegendes en onbekende artiesten, die vaak graag nog eens terugkomen voor een vervolgoptreden.
nl
11:55
Jazz A Vienne 2014
Een concert op 12 juli 2014 van een van de meest gevraagde jazz-soulstemmen van dit moment. Gregory Porter treedt op tijdens het Jazz A Vienne festival.
nl
12:40
29th Street Saxophone Quartet: Estival 1987
Verslag van een concert van het 29th Street Saxophone Quartet. Dit Amerikaanse kwartet werd in 1982 opgericht door altsaxofonisten Bobby Watson en Ed Jackson, tenorsaxofonist Rich Rothenberg en baritonsaxofonist Jim Hartog.
nl
13:22
Visions of Music
Dit deel van deze muzikale documentairereeks bevat Romero Lubambo en Cyro Baptista, twee Braziliaanse jazzmuzikanten die in de jaren tachtig naar de Verenigde Staten emigreerden.
nl
13:46
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
14:01
Belgium Sessions
Een optreden van de band Hijaz. De muziek van dit multi-etnische kwartet berust op de dialoog tussen de piano en de oed, een Oosters snaarinstrument.
nl
14:40
A Perfect Combination's Tribute To Quincy Jones
Nederlandse muzikanten en vocalisten brengen een ode aan de legendarische Quincy Jones op het podium van de North Sea Jazz Club.
nl
15:30
Walter Trout Band: Jazzwoche Burghausen
Walter Trout is een beroemde hedendaagse bluesrockzanger en gitarist. Zijn "Walter Trout Band" geeft hier een concert tijdens Burghausen International Jazz Week 2019.
nl
16:33
WOMEX 2018
In 2018 vond WOMEX plaats in Las Palmas op Gran Canaria. Eén van de deelnemers was zangeres Lucibela, afkomstig van het Kaapverdische eiland São Nicolau. Haar warme stem is te danken aan haar jarenlange ervaring met genres als morna en coladeira.
nl
17:02
Bill Evans' European Tour: Live in '64 '65 & '70
Vijf uitvoeringen van een van de meest gerespecteerde pianisten in de muziekgeschiedenis.
nl
18:38
DJAZZ Portrait
Portret van de Britse zangeres, songwriter en muzikant Rosie Lowe.
nl
18:47
Belgium Sessions
Verslag van een optreden van het Free Desmyter Quartet. Desmyter is een eigenzinnige improvisator met een origineel en herkenbaar, modern en innovatief geluid.
nl
19:33
A Different Way: Rodolfo Mederos
Rodolfo Mederos is een bandoneonspeler, een zeer productieve componist en een van de autoriteiten op het gebied van de tango. Buenos Aires, waar hij is geboren en nog steeds woont, vormt een belangrijke inspiratiebron.
nl
20:28
Djazz Clips
Videoclips, concertfragmenten en interviews waarin jazz over de hele wereld wordt gevierd.
nl
21:00
Da Pá Virada Sessions
Een concert met een viertal - Vanessa Moreno, Fi Maróstica, Tiago Costa en Jonatas Sansao - dat hulde brengt aan de baanbrekende música-populaire brasileira-zanger, Elis Regina.
nl
22:07
Stingray Pause Play
Een gesprek met lokale en internationale artiesten om een diep inzicht te krijgen in hun leven en muziek. Ze spelen bovendien goede muziek in deze unieke livesessies.
nl
22:15
A Perfect Combination's tribute to Steely Dan
Tijdens de 'A Perfect Combination's Tribute To' betreedt de top van Nederlandse muzikanten en vocalisten de bühne om een eerbetoon te brengen aan in dit geval Steely Dan.
nl