Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

TV-vodič - četrtek, 09. 05. 2024

07:50
BUU-klubben
Torstai 9.5.2024 09.05.2024 07:50.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Järjestelijähiiri katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
08:20
Leijonaunelma
Espoolaisen Oscarin luisteluvalmentajalla on suuret odotukset pojan suhteen, joten harjoituksissa painetaan täysillä. William kertoo arjestaan, johon kuuluu paljon automatkoja ja kovia treenejä Jokereissa. Roman vaihtaa Kokkolan jäähallin kovat taklaukset puulajien taklaamiseen biologian tunnilla.
fi
08:40
Maajussin luontokuvat
Norjalainen luontokuvaaja Jostein on muuttanut vaimonsa Maj-Lenan kanssa maalle. Sarjassa seurataan heidän elämäänsä maatilalla ja Josteinin luontokuvauksia. Jostein aikoo hiukan venyttää rajoja saadakseen täydellisen kuvan kotkasta. Hän tarvitsee apua naapuriltaan, joka on myös hyvä ystävä. Maj-Lena joutuu jättämään monet jäähyväiset.
fi
09:20
Maahanmuuttajan paluu
Barnabas muutti Eritreasta Suomeen opiskelemaan musiikkia. Kun hän pystyi lopulta palaamaan sodan runtelemaan kotimaahansa, hän perusti sinne musiikkikoulun.
fi
09:50
Søren Vesterin puutarha
Søren yrittää jatkuvasti parannella siistiä hyötytarhaansa, mutta nyt hän vierailee Hannun luona, jolla onkin täysin erilainen näkemys siitä, miten vihanneksia kasvatetaan älykkäästi ja tehokkaasti. Søren saa vinkkejä myös Yeniltä, joka tietää kaiken isojen ja maukkaiden tomaattien kasvattamisesta.
fi
10:20
Pelastuslaitos apuun!
Automaattihälytys herättää pelastajat, jotka uskovat kyseessä olevan vain yksinkertainen rutiinitehtävä. Sitten autoon saadaan viesti, että tulipalo on todella syttynyt.
fi
11:00
Efter Nio
Johannes Klemets sai uuden munuaisen, Annette Gothóni taistelee silpomista vastaan, Stig Westerlund tofusta, Dennis Nylund opettaa breakdancea, KAJ-bändi, Sonja Kailassaari vauvakuplasta.
fi
12:00
Eedenistä pohjoiseen
Eedenistä pohjoiseen on dokumentaarinen rakkauselokuva pareista, joilla on intohimoinen suhde puutarhaan. Seitsemän pariskuntaa kertoo, kuinka puutarhan hoitaminen yhdistää heitä, antaa voimaa ja iloa sekä suo surun hetkellä lohtua. Ohjaus Virpi Suutari. Tuotanto Made Oy
fi
13:13
Egenlandin matkakohteet
Suomen vanhin yhä toiminnassa oleva julkinen sauna Tampereen Pispalassa kerää päivästä ja vuodesta toiseen vakiokävijöitä ja satunnaisia vieraita kokemaan mahtavat löylyt ja täydellisen yhteisöllisyyden.
fi
13:20
Kruunajaiskonsertti Windsorin linnasta
Kuningas Charles III:n kruunajaisten kunniaksi 7. toukokuuta pidetyssä suurkonsertissa esiintyivät mm. Take That, Lionel Richie, Katy Perry, Paloma Faith, Lang Lang, Andrea Bocelli, Bryn Terfel, Zak Abel, Steve Winwood, Tiwa Savage ja yllätysvieraat T: BBC, 2023.
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kaikki on hyvin taas: Pía saa vauvansa takaisin ja haluaa palata töihin. Antonio saa aikaan myrskyn vesilasissa. Petra yrittää pitää langat käsissään mutta silti voi tulla sanomista.
fi
16:00
Milanon naisten paratiisi
Adelaide vehkeilee Ludovican päänmenoksi. Tina on kummallisen vähäpuheinen miehensä tekemisistä kotipuolessa. Anna kaipaa ystävää hädässä.
fi
16:45
Islanti saagojen valossa
Neliosainen sarja, missä Eva María Jónsdóttir matkustaa ympäri Islantia ja tutustuttaa meidät historiallisiin paikkoihin ja ihmisiin.
fi
17:12
Egenlandin matkakohteet
Taiteilija Alpo Jaakola istutti loimaalaiselle pellolle puita ja rakensi puiden juurelle huiman kokoelman veistoksia. Puiston viereen raivattu pikatie sai taiteilijan lopulta pakenemaan melua toisaalle, mutta puistossa hänen henkensä elää yhä.
fi
17:25
Unelmakoti Sisiliassa
Bill ja Marie vierailevat Etnan rinteiden viinitarhoilla, joiden viiniköynnökset kasvavat laavamaisemassa. Samalla he saavat vinkkejä ja innoitusta oman viinikellarinsa rakentamiseen. Kotiin palattuaan Marie kerää rohkeutta mennä paikallisen sepän luokse tilaamaan ainutlaatuisen viinihyllyn - kunhan hän vain saisi itsensä ymmärretyksi.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 09.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Torstai 9.5.2024 09.05.2024 18:00.. BUU-klubbenin jännittävien tapahtumien selvittyä Järjestelijähiiri katsoo sarjoja Lohikäärme tulee mukaan, Do, Re & Mi sekä Hei, BUU-klubbenilainen.
fi
18:30
Huutokauppakesä
Ruotsalainen sarja, jossa kaksi joukkuetta saa käyttöönsä saman summan rahaa ja kilpailee antiikkihuutokaupassa parhaista löydöistä. Asiantuntijat arvioivat ostot ja niiden oikean arvon.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 09.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:40
Uudista minut
Ruotsalaisen Go'kväll-ohjelman stylistit tekevät yhdelle katsojista tyyliremontin.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Bangladesh-taustaisen perheen 18-vuotias tytär surmataan. Miksi ensimmäisenä tulee aina mieleen kunniamurha? Valentina saa yllätysvieraan ja Imman äidinhoitojärjestely ontuu.
fi
21:02
My Name is Happy
Nuoren kurdilaulajan traaginen mutta voimaannuttava tarina. 19-vuotias nuori kurdinainen Mutlu unelmoi laulajan urasta ja pääseekin suuren laulukilpailun finaaliin. Suunnitelmat murskautuvat paria päivää ennen finaalia kun torjuttu sulhasehdokas ampuu Mutlua päähän hänen kotiovellaan. Mutlu jää henkiin vakavasti vammautuneena ja saa apua siskoltaan Dilekiltä, joka kuolee myöhemmin myös kunniaväkivallan seurauksena. Nyt Mutlu kampanjoi mm. kahden miljoonan Tiktok-seuraajansa avulla naisiin kohdistuvan väkivallan ja kunniamurhien torjumiseksi Turkissa ja muualla. Mutlulla on yhä luoti aivoissaan, hänen kätensä eivät toimi ja hän käyttää pyörätuolia. Mutta häntä ei ole lannistettu. O: Nick Read ja Ayse Toprak. Tuotanto: October Films, Britannia (2022).
fi
22:25
David Lynch ja Ihmemaa Oz
Technicolor-väreissä loistava Hollywood-musikaali Ihmemaa Oz on vaikuttanut elokuvaohjaaja David Lynchiin poikkeuksellisen syvästi. Tämä kiehtova, moniääninen dokumenttielokuva etsii ja löytää ihmeellisiä yhteyksiä Lynchin ja Ozin maailmojen väliltä. Mukana analysoimassa muun muassa John Waters. Ohjaus Alexandre O. Philippe. (Lynch/Oz, USA 2022)
fi

TV-vodič - petek, 10. 05. 2024

08:05
BUU-klubben
Perjantai 10.5.2024 10.05.2024 08:05.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
08:40
Kotijumppaa Sofian kanssa
Jumppaa SVT:n kotitreeneissä! Nyt keskitytään keskivartaloon tekemällä vatsa- ja selkälihasliikkeitä. Ei suomenkielistä tekstitystä.
fi
09:00
Stalkkerin vainoama
Felix saa kutsun sokkotreffeille, mutta alkaa pian epäillä, että tyttö kuuluu häntä piinanneeseen jengiin. Häirintää on jatkunut jo yli neljä vuotta. Tilanne kärjistyy, kun Felix on menettämässä työnsä häirinnän takia. Sitten tapahtuu jotakin, joka muuttaa kaiken.
fi
09:50
Studio 65
Onko totta, että meistä tulee iän myötä kärttyisiä? Tätä pohtivat taiteilija ja muotoilija Lars-Åke Wilhelmsson, näyttelijä Anneli Martini ja tv-tuottaja ja muusikko Anders G Carlsson. He keskustelevat kielivirheistä, A-traktoreista, keittiöremonteista ja paljosta muusta ärsyttävästä.
fi
10:20
Maajussin luontokuvat
Norjalainen luontokuvaaja Jostein on muuttanut vaimonsa Maj-Lenan kanssa maalle. Sarjassa seurataan heidän elämäänsä maatilalla ja Josteinin luontokuvauksia. Jostein aikoo hiukan venyttää rajoja saadakseen täydellisen kuvan kotkasta. Hän tarvitsee apua naapuriltaan, joka on myös hyvä ystävä. Maj-Lena joutuu jättämään monet jäähyväiset.
fi
11:00
Usko, toivo ja leikkaus
Syksyllä 2023 opiskelijat valtasivat Suomen yliopistoja ja kouluja vastalauseeksi hallituksen leikkauksille opintotukeen, asumistukeen ja toimeentulotukeen. Valtauksilla vastustettiin myös ulkomaisten opiskelijoiden aseman heikentämistä sekä sitä, kuinka vaikeaa opiskelijan on saada apua mielenterveysongelmissa. Dokumentissa seurataan tapahtumia muutamassa helsinkiläisessä tiedekunnassa. Opiskelijat kertovat, millaista on yöpyä ja elää yliopiston tiloissa viikkojen ajan. Protestista muodostui heille eräs opintojen virstanpylväs sekä merkityksellinen kokemus ystävyydestä ja solidaarisuudesta. Käsikirjoitus ja ohjaus: Barbro Björkfelt.
fi
12:00
Onneton perhepotretti
Teema tanssii. Norjalaisen koreografin Jo Strømgrenin (s. 1970) tanssielokuva. Suvun patriarkka kuolee yllättäen pian sen jälkeen kun hän on mennyt naimisiin huomattavasti nuoremman naisen kanssa. Nuorikko haluaa ehdottomasti vielä koota kaikki yhteiseen valokuvaan sukulaisten vastustuksesta huolimatta. Valokuvasessiossa kuohuvat monenlaiset tunteet. Esityksessä ovat mukana tsekkiläinen 420PEOPLE-tanssiryhmä ja viulisti Vilde Frang. T: Nordic Stories. (Accident: A Family Portrait 2021, Norja).
fi
12:35
Buddy Guy: The Blues Chase the Blues Away
American Masters -sarjan dokumentti Chicago Bluesin elävästä jättiläisestä, kitaristi/laulaja George "Buddy" Guysta (s.1936). Guy jätti Louisianan puuvillapellot v.1957 ja suuntasi "Windy Cityyn" ja sen sykkivään bluesmaailmaan, missä ystävystyi ja esiintyi mm Muddy Watersin, Howlin' Wolfin ja Otis Rushin kanssa. Soolomenestys aukeni myöhään, vasta 1990-luvulla., tuloksena mm. 8 Grammy-palkintoa. Runsaiden musiikkinäytteiden ohella Buddy Guyn merkityksestä kertovat mm. Carlos Santana, Eric Clapton Gary Clark Jr. ja John Mayer. Keskiössä ovat tietenkin mestarin omat värikkäät muistelmat.
fi
14:02
Ihastuttava tarina tytöstä, joka halusi lentää
Tanskalainen dokumentti kertoo kiehtovan tarinan aidosta sirkusprinsessasta, jonka elämä on ollut samaan aikaan sekä jännittävä että traaginen. Norma Fox syntyi köyhään perheeseen ja hänen lapsuutensa kului takapihoilla. Hänet lähetettiin kiertävän sirkustaiteilijan matkaan, ja hänestä kasvoi häikäisevä tähti maailman suurimpaan sirkukseen. Tänä päivänä Norma Fox on 95-vuotias ja hän elää pienessä talossaan Floridassa Sarasotan sirkuskaupungin laitamilla. T: DR, 2021
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Tulistunut Cruz antaa Petralle huutia - kuinka tieto vauvan olinpaikasta on voinut vuotaa? Pelastusretkestä puhutaan muutenkin vielä pitkään. Antoniolla on tärkeä ilmoitus.
fi
16:00
Milanon naisten paratiisi
Klubilla kohtaavat sekä ystävät että vihamiehet, sillä Adelaide ei aio antaa periksi. Giuseppe jatkaa tiukasti salailuaan vanhoista tekemisistään.
fi
16:45
Islanti saagojen valossa
Neliosainen sarja, missä Eva María Jónsdóttir matkustaa ympäri Islantia ja tutustuttaa meidät historiallisiin paikkoihin ja ihmisiin.
fi
17:13
Sodankylän parhaat
Italialaisveljekset Paolo ja Vittorio Taviani vastaavat ainutlaatuisen erilaisesta sotaelokuvasta, jota voi melkein sanoa kauniiksi. Paolo Taviani (Sodankylässä 2000) selvittää veljesten toisen maailmansodan toscanalaisen pikkukylän kokemuksista kumpuavan muistelon taustoja. Nykyhaastateltavat luotaavat lopputuloksen koskettavuutta.
fi
17:25
Veljesten keittiössä
Lollantin saarella Tanskassa on loistelias Christianssæden kartano. Sitä ympäröi metsä, joka suorastaan kutsuu kulkijaa gastronomiseen seikkailuun. Pricen veljekset James ja Adam kävivät lapsina sienimetsällä vanhempiensa kanssa. Mutta nyt he ovat keräämässä sieniä yksin. He eivät enää oikein muista mitkä ovat ruokasieniä, ja mitä sieniä ei saa poimia.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 17.55
Yle Nyheter TV-nytt 10.05.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Perjantai 10.5.2024 10.05.2024 18:00.. Tänään katsotaankin koko viikon kaikki BUU-klubbenin tapahtumat kerralla!
fi
18:35
Ötökkätalli
Norjalainen Tord tutkii autotallissaan hyönteisiä ja muita pikkuotuksia. Nyt vuorossa ovat kalat, nimittäin turska, isosimppu ja siilikala.
fi
18:40
Koiraperheet käytöskoulussa
Mitä tehdä, kun karvainen kaveri puree, haukkuu ja käyttäytyy huonosti? Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik auttaa erilaisia koiraperheitä.
fi
19:21
Muotia Pariisista
Stylisti Rufus Kellman lähtee toimittaja Anita Färingön kanssa ainutlaatuiselle tutustumisretkelle muodin pääkaupunkiin Pariisiin. He käyvät Pariisin suurimmalla kirpputorilla Clignancourtissa, unelmoivat kaupungin parhaimpiin vintageliikkeisiin kuuluvassa Chez Sarahissa, ja kokevat tietysti Pariisin muotiviikkojen aikana myös aidon ranskalaisen muotinäytöksen, kun muotitalo Rochas esittelee kevät- ja kesämallistonsa.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 19.30
Yle Nyheter TV-nytt 10.05.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:54
Norja ilmasta nähtynä
Koe Norja ilmasta käsin.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Nuoren naisen murhan tutkinta on kova paikka, sillä monella on salaisuutensa. Niin on myös ihmisillä Imman omassa lähipiirissä. Vaan kenen takana onkaan salaisuuksista suurin!
fi
21:00
David Copperfieldin elämä ja teot
Hyväsydäminen orpo David etsii omaa paikkaansa viktoriaanisessa Englannissa. Kirjailijan urasta haaveilevan nuorukaisen matkan varrelle osuu joukko yllättäviä ja eriskummallisia persoonallisuuksia.
fi
22:55
Syyttäjä Imma Tataranni
Bangladesh-taustaisen perheen 18-vuotias tytär surmataan. Miksi ensimmäisenä tulee aina mieleen kunniamurha? Valentina saa yllätysvieraan ja Imman äidinhoitojärjestely ontuu.
fi