TRT BELGESEL

TRT BELGESEL

TRT Belgesel HD kanalı Türkiye'yi dünyaya tanıtacak, belgesel meraklılarını da nitelikli yayınlarla buluşturacak.Kanalın hedef kitlesi Türkiye'nin turizm pazarlama yelpazesinde bulunan ülkelerden oluşmaktadır.

Turkey

Guia de TV - terça, 14/05/2024

00:05
Avustralyalı Yılan...
tr
00:30
Tarihin Ölümsüz...
Tarihte iz bırakan unutulmaz komutanların hayat hikayeleri ekranlara taşınıyor. Yeni Düşman - Bizans, sınırlarına dayanan Türkiye Selçukluları'ndan kurtulmak için Avrupa'dan yardım istemek zorunda kaldı. Haçlı Seferleri ile Kudüs'e ulaşmaya çalışan Avrupalılar için Anadolu'yu geçmek kolay olmadı.
tr
01:05
Ailenin Yeni Üyesi
Reshad Strik, zorlu yaşamların kahramanları arasına katılıyor. Gana - Accra - RESHAD STRİK BU BÖLÜMDE, BATI AFRİKA'NIN ALTIN ÇOCUĞU OLARAK ADLANDIRILAN, DOĞAL VE YERALTI ZENGİNLİKLERİNE RAĞMEN BATILI ÜLKELER TARAFINDAN SÖMÜRÜLEREK FAKİRLİĞE TERK EDİLEN GANA'DA!BU BÖLÜMDE RESHAD STRİK, BAŞKENT ACCRA'DA ELEKTRONİK ÇÖPLÜĞÜNDE..
tr
02:05
Su Savaşları
Köklü medeniyetimizden bize miras kalan su misyonunu nasıl başarıyla yerine getirdiğimiz izleyiciye aktarılıyor. Senegal - Nyong 2 - Su savaşçıları Çağlar ve Uğur umuda su verip yeniden yeşertmek için Nyong'taki maceralarına devam ediyor.
tr
03:00
Aile Olmak
Eski çağlardan günümüze değişmeyen bir şey var, o da Aile Olmak.. Suriye/atme- Zeytin Ağaçlarının Altında - Belgesel, bir bacağını kaybetmiş, mülteci kampında gönüllü öğretmenlik yapan ve çocuklarına kavuşmanın ümidiyle yaşayan Fida'nın hikâyesini konu ediniyor.
tr
03:30
Savaşın Efsaneleri
Büyük komutanların birbirleriyle çarpıştıkları büyük savaşların perde arkası.. Otlukbeli Savaşı - Fatih Sultan Mehmed, Anadolu ve Rumeli'nin tek hâkimi olmak için sonuna kadar savaşacağını herkese duyurmuştu. Akkoyunlu sultanı Uzun Hasan, tıpkı Fatih gibi, Anadolu topraklarını kendi devletinin bir parçası olarak görmek istiyordu.
tr
04:20
Yiyeceğin Serüveni
Yiyeceklerin üretim serüvenininde merak edilen noktalar aydınlatılıyor. Kaşar - Yiyeceğin Serüveni bu bölümde Kars gravyeri ve Kars kaşarını konu alıyor. Kaşar peynirinin geçmişi birkaç asır önceye, gravyerin geçmişi neredeyse 13. Yüzyıla kadar uzanıyor.
tr
04:45
Ulak
Serdar Kılıç bilgilerini, yaşam deneyimini, farklı kültürler arasında nasıl ilişki kurulabileceğini izleyiciyle paylaşıyor. Danum Vadisi - Ulak serisinin yeni bölümünde Serdar Kılıç ve ekibi, Malezya Sabah eyaletinde, vahşi yağmur ormanları içerisinde yol alıyor.
tr
05:40
Şehirden Uzakta
Kıvanç Kasabalı, köy hayatını her yönüyle keşfediyor. Rize - Dağsu - Kıvanç Kasabalı bu kez çayların arasında, Rize Dağsu Mahallesi'nde.. Burası şehre hem çok yakın hem de bir o kadar uzak. Bölge uçsuz bucaksız çay bahçeleriyle dolu. Yamaçlarında tarım ve hayvancılık yapmak zor gibi görünüyor.
tr
06:55
Tanıtım
Genel Tanıtım.
tr
06:58
İstiklal Marşı
İstiklal Marşı.
tr
07:00
Dünyayı İyilik Kurtaracak
Aktivist Sezi Kalkavan'ın dünyayı ve başka hayatları anlama serüveni.. Algımız, yakın çevremizden başlayarak bütün dünyanın kötülüklerle dolu olduğunu düşünür. Hâlbuki göz önünde olmayan bambaşka bir dünya daha var.
tr
07:45
Su Savaşları
Köklü medeniyetimizden bize miras kalan su misyonunu nasıl başarıyla yerine getirdiğimiz izleyiciye aktarılıyor. Senegal - Nyong - Temiz suya ulaşmak için çabalayan su savaşçıları Çağlar ve Uğur, bu defa Senegal'de Lac Rose Gölü'nün yakınında bulunan Nyong Köyü'nü temiz suya kavuşturmaya çalışıyor.
tr
08:45
Yüzer Evim
Su kenarına inşa edilen evlerin yapım sürecindeki macera dolu anlar.. Yüzen Evim, su kenarındaki rüya gibi evleri, yani su üzerinde yüzen büyüleyici su evlerini inşa eden ailelerin maceralarını konu alıyor.
tr
09:10
Dünyada Çocuk Olmak
Dünyanın bir yerindeki üç ayrı çocuğun farklı hikayeleri ekrana taşınıyor. Filipinler'den Bensey, Afganistan'dan İbrahim, Mardin'den Cabbar.. Alanında uzman isimlerin yorumlarıyla katkı verdiği yapım, dünyanın bir yerindeki üç ayrı çocuğun farklı hikayelerini ekrana getiriyor.
tr
09:45
Su Altı Ustaları
Su altı dünyasının keşfedilmemiş yönleri.. Bu bölümde İstanbul Boğazı'nın derinliklerinde yer alan su borusu hattı bakım onarımı için sert akıntılara ve zorlu şartlara rağmen zamana karşı yarışan dalgıçların hikayelerine ve metrelerce suyun altındaki mücadelelerine tanıklık edeceksiniz.
tr
10:15
Hurdadan Hazineye
Hurdaya çıkan eşyalar değerlendiriliyor. Alet çantaları alüminyum su şişesine, kot pantolonlar güneş gözlüğüne dönüşüyor.
tr
10:35
Gizemli Tarih Çatalhöyük
Anadolu'da kurulan tarihin ilk kenti Çatalhöyük'ün sırları gün ışığına çıkıyor. Gizemli Tarih bu bölümünde Anadolu'da kurulan tarihin ilk kentinin sırlarını araştırıyor.
tr
11:25
Ulak
Serdar Kılıç bilgilerini, yaşam deneyimini, farklı kültürler arasında nasıl ilişki kurulabileceğini izleyiciyle paylaşıyor. Borneo Adası - Serdar Kılıç Dünya'nın farklı coğrafyalarına yolculuk yaparak, kültürler arasında bir ulak gibi geçmişten gelen bilgiyi arıyor. Yer Borneo Adası..
tr
12:20
Büyük Mücadele
Kapitalizmin insanlara mutluluk getirip getirmediği, farklı yaşamlardan kesitler sunularak aktarılıyor. Uçlarda Yaşam - Büyük Mücadele'nin bu bölümünde, Bolivya'nın çorak topraklarında, bir yandan çiftçilik yaparken diğer yandan Flamingo avlayan Grimaldo, Vietnam'da yüksek rakımda pirinç üreten Tin ve Brezilya'da MST sisteminde çiftçilik yapan Sebastian'ın yaşam mücadelesi..
tr
13:20
Nasıl Çalışır
Sürekli kullandığımız ya da sıklıkla karşımıza çıkan teknolojik sistemlerin çalışma prensipleri anlatılıyor. Hayatımızı kolaylaştıran pek çok makine olsa da, genellikle onların nasıl çalıştığını çok iyi bilmiyoruz.
tr
14:10
Dev Kanatlar: Kara Akbaba
Avrupa'nın en büyük yırtıcı kuşu olan kara akbabanın bir yıllık yaşam döngüsü ekranlara geliyor. Avrupa'nın en büyük yırtıcı kuşu olan kara akbabaların bir yıllık yaşam döngüsünü anlatan belgesel, Türkiye'de yaşayan kara akbabaları konu alıyor.
tr
15:05
Bir Aş Hikayesi
Mete Öztürk, gastronomi hikayelerini izleyiciyle buluşturuyor. Sütlü Tatlılar - Bu bölümün ana malzemesi, sütlü tatlılar. Farklı ustaların elinden çıkan, trileçe, dondurma, boza, salep, tavuk göğsü, kazandibi, sütlaç, muhallebigibi lezzetlerin yolculuğuna şahit olacağız.
tr
15:40
Açık Ateş
Şef Yılmaz Öztürk, Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinde açık ateş felsefesini uygulamalı bir biçimde anlatıyor. Erzurum - Narman Bölgesi - Şef Yılmaz Öztürk bu bölümde Erzurum - Narman bölgesinde bir doğa yolculuğuna çıkıyor ve şehrin en bilinen yemeği olan cağ kebabını ilkel yöntemlerle pişiriyor.
tr
16:05
Uzayın Bilinmeyenleri
Evrenin nasıl işlediği, en son bulgular eşliğinde gözler önüne seriliyor. Bilim adamları, Dünya'nın nasıl oluştuğunu ve yaşını hesaplamak için yıllarca araştırmalar yaptı. Onların doğru bilgiye ulaşması o kadar da kolay olmayacaktı.
tr
16:40
Ailenin Yeni Üyesi
Reshad Strik, zorlu yaşamların kahramanları arasına katılıyor. Filipinler - Batangas - RESHAD STRİK BU BÖLÜMDE, UZAKDOĞU ASYA'NIN MADEN YATAKLARI VE DOĞAL ZENGİNLİKLERİ İLE ÖNE ÇIKAN FAKAT BU ZENGİNLİKLERE RAĞMEN HALKININ ÇOĞUNLUĞUNUN AÇLIK SINIRINDA YAŞADIĞI ÜLKE FİLİPİNLER'DE.
tr
17:35
Denizlerin Dahi Avcıları
tr
18:35
Büyük Aile Çiftliği
Owen çiftinin, yaşadıkları çiftlikte karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadelesi.. Amanda ve Clive Owen çiftliklerinde dokuz çocuğuyla birlikte yaşıyor. En sıra dışı hava koşullarında dört mevsim boyunca onları takip ediyor, ailenin omuz omuza verip bu zorlu hayatın engelleriyle nasıl başa çıktığını keşfediyoruz.
tr
19:25
Şehirden Uzakta
Kıvanç Kasabalı, köy hayatını her yönüyle keşfediyor. Mardin - Kızıltepe - Şehrin dışında bir hayatı deneyimlemek isteyen Kıvanç Kasabalı Mardin'in Kızıltepe İlçesine bağlı Doğanlı Köyü'nde zeytin hasadında.
tr
20:35
Yiyeceğin Serüveni
Yiyeceklerin üretim serüvenininde merak edilen noktalar aydınlatılıyor. Pestil - Bu bölümde dut pekmezinden pestile, kömeye, muska tatlısından atoma, sultan ballısına ve sultan sarmasına kadar birçok lezzet sizlerle buluşuyor.
tr
21:05
Khoor Moosa'da Hayat
BELGESELDE, İLKBAHAR VE YAZ AYLARINDA ÜREMEK İÇİN İRAN'IN GÜNEYİNDEKİ KHOOR MOUSA BÖLGESİNE GÖÇ EDEN DENİZ KUŞLARI TANITILIYOR VE BURADAKİ ADALARDA NASIL YUVALANDIKLARI, NASIL ÇOĞALDIKLARI, YAVRULARINI NASIL BÜYÜTTÜKLERİ VE ONLARLA BİRLİKTE BÖLGEDEN AYRILINCAYA KADAR..
tr
22:00
Maceraya Engel Yok
Doğa tutkunu üç engelli arkadaşın ekstrem spor deneyimleri. 22:00.
tr
22:30
Avustralyalı Yılan...
tr
22:55
Avustralyalı Yılan...
tr
23:20
Büyük Aile Çiftliği
Owen çiftinin, yaşadıkları çiftlikte karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadelesi..
tr

Guia de TV - quarta, 15/05/2024

00:10
Gizemli Tarih Çatalhöyük
Anadolu'da kurulan tarihin ilk kenti Çatalhöyük'ün sırları gün ışığına çıkıyor.
tr
01:00
Denizlerin Dahi Avcıları
tr
01:55
Şehirden Uzakta
Kıvanç Kasabalı, köy hayatını her yönüyle keşfediyor.
tr
03:05
Yiyeceğin Serüveni
Yiyeceklerin üretim serüvenininde merak edilen noktalar aydınlatılıyor.
tr
03:30
Nasıl Çalışır
Sürekli kullandığımız ya da sıklıkla karşımıza çıkan teknolojik sistemlerin çalışma prensipleri anlatılıyor.
tr
04:20
Ailenin Yeni Üyesi
Reshad Strik, zorlu yaşamların kahramanları arasına katılıyor.
tr
05:15
Açık Ateş
Şef Yılmaz Öztürk, Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinde açık ateş felsefesini uygulamalı bir biçimde anlatıyor.
tr
05:40
Hurdadan Hazineye
Hurdaya çıkan eşyalar değerlendiriliyor.
tr
06:00
Khoor Moosa'da Hayat
tr
06:55
Tanıtım
tr
06:58
İstiklal Marşı
tr
07:00
Bir Dövüşçünün...
Ertan Balaban dövüş sanatlarını ustaların hayatına dahil olarak öğreniyor.
tr
08:05
Su Savaşları
Köklü medeniyetimizden bize miras kalan su misyonunu nasıl başarıyla yerine getirdiğimiz izleyiciye aktarılıyor.
tr
09:00
Yüzer Evim
Su kenarına inşa edilen evlerin yapım sürecindeki macera dolu anlar..
tr
09:25
10'larca Bilgi
10'larca bilgi olayların içine girerek seyirciyi macera dolu bir yolculuğa çıkarıyor.
tr
09:55
İnce Buzun Üstünde
Kuzey Sibirya'da iklim değişikliği sebebiyle eriyen buzların çevreye olan etkisine odaklanılıyor.
tr
10:50
Hurdadan Hazineye
Hurdaya çıkan eşyalar değerlendiriliyor.
tr
11:15
Gizemli Tarih Frigler
Prof. Hikmet Kırık, Gordion Antik kentiyle başlayan ve Eskişehir Yazılıkaya'ya uzanan bir araştırma yolculuğuna çıkıyor.
tr
12:05
Ulak
Serdar Kılıç bilgilerini, yaşam deneyimini, farklı kültürler arasında nasıl ilişki kurulabileceğini izleyiciyle paylaşıyor.
tr
13:00
Büyük Mücadele
Kapitalizmin insanlara mutluluk getirip getirmediği, farklı yaşamlardan kesitler sunularak aktarılıyor.
tr
13:55
Nasıl Çalışır
Sürekli kullandığımız ya da sıklıkla karşımıza çıkan teknolojik sistemlerin çalışma prensipleri anlatılıyor.
tr
14:45
Sıra Dışı Bir Kaya
tr
15:35
Bir Aş Hikayesi
Mete Öztürk, gastronomi hikayelerini izleyiciyle buluşturuyor.
tr
16:10
Açık Ateş
Şef Yılmaz Öztürk, Türkiye'nin farklı coğrafi bölgelerinde açık ateş felsefesini uygulamalı bir biçimde anlatıyor.
tr
16:35
Yaşama Dönen Cennet
tr
17:30
Ailenin Yeni Üyesi
Reshad Strik, zorlu yaşamların kahramanları arasına katılıyor.
tr
18:25
Denizlerin Dahi Avcıları
tr
19:20
Büyük Aile Çiftliği
Owen çiftinin, yaşadıkları çiftlikte karşı karşıya kaldığı zorluklarla mücadelesi..
tr
20:10
Şehirden Uzakta
Kıvanç Kasabalı, köy hayatını her yönüyle keşfediyor.
tr
21:10
Yiyeceğin Serüveni
Yiyeceklerin üretim serüvenininde merak edilen noktalar aydınlatılıyor.
tr
21:40
Amadaı Yolculuğu
tr
22:50
Karanlık Miras
tr
23:40
Avustralyalı Yılan...
tr