DR1

DR1

DR1 er DR's primære nyheds- og aktualitetskanal, men kanalen sender også fakta-, historie- og kulturprogrammer, underholdning og film samt store fælles begivenheder som fodboldlandskampe

Denmark

Guia de TV - segunda, 08/04/2024

01:20
 Inspector George Gently
En mand findes død for foden af en bro. Manden sad i gæld til op over begge ører. Men hvem slog ham ihjel? Og hvorfor? Kommissær Gently og kriminaloverbetjent Bacchus går på jagt efter svarene.
da
DR1
02:50
Bryllupsfeber
Stort, fedt og farverigt. At arrangere bryllup bliver en rutsjebanetur for fem giftemodne par. Dipshi og Arun vil have maksimum 300 gæster til deres bryllup, men deres forældre insisterer på 500. Bliver de enige?
da
DR1
03:15
Dagen i haven
Svensk haveserie. Trädgårdstider Holdet bygger en amerikansk inspireret veranda. Det fyger gennem luften med bandeord, når den værste kaktustorn skal udpeges. Malin Persson planter dahlia, og John Taylor giver dig de tips til, hvordan du kan holde fri fra din have. Pernilla Månsson Colt botaniserer blandt bregner, mens Tareq Taylor indbager et helt kålhoved i salt.
da
DR1
06:25
Du Clarar mer än du tror
Thomas Skoglund vil have, at Clara skal ro over 30 km. Men han har ikke rigtig tænkt udfordringen igennem, for ingen nybegynder kan ro en singlesculler ved første forsøg. Men måske Clara kan?
da
DR1
06:56
OBS
Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang om Alzheimerforeningen, Diabetesforeningen og om fuldkorn.
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Frank & Kastaniegaarden
Det er ti år siden, at stråtaget stod færdigt på Kastaniegaarden, og nu skal mønningen udskiftes, så Frank og Theresa går i gang med at sno ålegræs. Det har været et godt æble år, og de mange liter cider skal omstikkes.
da
DR1
07:45
Vilda kockar
Tre svenske kendishold kæmper om, hvem der kan lave den bedste mad over åben ild. Under ledelse af kokken Niklas Ekstedt har holdene en time til at lave en forret og en hovedret.
da
DR1
08:15
Hvordan bliver jeg gravid?
I seriens første program møder vi Stephania, når hun på danskernes vegne begynder at søge efter muligheder og svar i videnskaben og dykker ned i den nyeste forskning på fertilitetsområdet. For hvorfor står det så slemt til med vores fertilitet?
da
DR1
08:40
Green Planet
Sand så langt øjet rækker. Temperaturer, der svinger fra minus 20 til over 40 grader - og næsten ingen nedbør. Ørkener er fjendtlige. Alligevel har planter fundet ekstraordinære måder at overleve på i sandbankerne. Tag med til verdens ørkener: hvor alt er ekstremt og planter overlever ved at bruge våben, kamuflage og indgå mærkelige alliancer med dyr.
da
DR1
09:40
Bryllupsfeber
Edwards har lavet forkert kagefyld, og snart kommer Surena og Danial på besøg for at smage på kagen.
da
DR1
10:15
Trädgårdstider
Jagten på at blive selvforsynende fortsætter. Det er blevet tid til at høste. En lille sneglejæger besøger haven, og holdet opdager, at de har haft ubudne gæster i løbet af sommeren. Malin Persson laver en pollenfælde, og John Taylor giver sig i kast med et hvepsebo. Tareq Taylor byder på zucchini, mens Pernilla Månsson Colt laver en buket ud af havens værste fjende - japansk pileurt.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip XVII
Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Frank fletter pilehegn, og både Johan og Alma forsøger at hjælpe. Det går dog bedre med hjælpen, når det gælder rabarbersnitning. Sammen med to biologer undersøger Frank åens nuværende tilstand - det foregår ved hjælp af elektrofiskning og insektindsamling. Og så er der kommet gæslinger på Kastaniegården.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er sidst i oktober, og Jørgen og Nikolaj er taget til en jagtfarm i Nordjylland for at nakke et krondyr. Krondyret er det største pattedyr, vi har i Danmark, og Jørgen har aldrig nakket sådan et før. De bor denne gang blandt dyrene, som viser sig at være meget nysgerrige. Nikolaj elsker at lave mad af krondyr, så han er meget ivrig efter ikke at skulle tilberede taberdyr.
da
DR1
13:15
Søren Ryge præsenterer 2016
Tro det eller ej - hver sommer tager Søren Ryge på ferie med sin søn for at skyde duer. Det er ægte far-og-søn-hygge, og i år tog DR's fotografer med.
da
DR1
13:45
Danmarks næste klassiker
De fem talentfulde designere står overfor en beskidt opgave, når kriterierne til kategorien opbevaring afsløres. For de får nemlig til opgave at løse danskernes store besvær med affaldssortering - men selvfølgelig på en yderst delikat måde. En opgave, som ikke alle designerne brænder lige meget for. Men som alle designere tager yderst alvorligt. For er det overhovedet muligt at lave et affaldssystem, der vil gøre det nemt at sortere - samtidig med at det er pænt at se på?
da
DR1
14:45
Hammerslag efterår
Vild beliggenhed, historiske huse og et fyrtårn i baghaven. Nogenlunde sådan lyder opskriften, når vært Tina Müller i denne uge byder velkommen ind i to huse med fyrtårn. Først går turen et smut til Omø, hvor Lena Schmüser og Jacob Carlsson er oppe imod Kristine Virén og Lars Lyng, når de skal gætte, hvad øens fyrmesterbolig med panoramaudsigt skal koste. Dernæst går turen til Skærbæk ved Fredericia, hvor prisen skal gættes på en gennemrenoveret bolig med fyr og idyllisk have lige ned til Lillebælt.
da
DR1
15:15
Kender du typen?
Hvem er det, der åbenhjertigt fortæller, at hans og kærestens sammenbragte hund har ødelagt deres sexliv? Ejerlejligheden på Frederiksberg er fyldt med kunst, køkkengadgets og mærkevaretøj, der får livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen ud på glatis, når de skal regne ud, hvem den kendte hovedperson er. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:40
 Inspector George Gently
Kamufleret med gasmasker og bevæbnet med maskinpistoler begår en bande røveri mod en bank. Gently er rasende over, at det er så let at få fingre i skydevåben. Han sætter alt ind på at fange banden, inden den slår til igen. Jagten på gerningsmændene fører ham til en ny subkultur - skinheads. Er det blandt dem, røverne skal findes?
da
DR1
17:10
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
18:00
Jorden Kalder
I Havnsø på Vestsjælland har man den helt perfekte undergrund til at lagre den CO2, som vi snart skal fange direkte fra virksomhedernes skorstene - og endda fra atmosfæren. Myndighederne siger det er en god og sikker klimaløsning, men planerne har skabt frygt og splittelse i den lille by. Thøger Kirk tager til borgermøde i Havnsø for at undersøge, hvordan det kan påvirke os, når den nye, grønne teknologi rykker helt tæt på.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:00
Aftenshowet
DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Forsvundne arvinger VIII
Kurt Mortensen har hele sit liv været anbragt under åndssvageforsorgen, og som bare otte-årig får han foretaget det hvide snit. Nu, 70 år senere, er Kurt gået bort, og hans nærmeste slægtninge skal findes, for de har ret til en arv. Vært Mette Frisk og Adam Jon Kronegh går på jagt efter Kurts arvinger og forsøger samtidig at opklare, hvorfor han aldrig har haft kontakt til sin familie.
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Topdirektørerne
Mads Nipper er et af de tungeste navne i dansk erhvervsliv, men siger selv, at han aldrig har været den dygtigste til noget. Som topdirektør for den grønne energikæmpe Ørsted kæmper han med truende milliardtab i USA og sin karrieres største krise.
da
DR1
21:55
 Professor T
En fremtrædende advokat og hans kone findes skudt i deres hjem. Mordene minder i uhyggelig grad om et andet dobbeltmord begået for 15 år siden - en sag, som advokaten var anklager i. Er der en copycat-morder på spil? Eller blev den forkerte mand dømt for 15 år siden? Professor T ønsker at hjælpe, men han er på hospitalet med blindtarmsbetændelse.
da
DR1
22:45
 The Hunt For Raoul Moat
Samantha Stobbart finder en ny kæreste. Hun er nervøs for, hvad der sker, når hendes ekskæreste, den sygeligt jaloux Raoul Moat, løslades fra fængslet. Da Moat sættes på fri fod, begår han en brutal og voldelig forbrydelse. Snart er han på flugt, og han har ingen planer om at overgive sig. I stedet stræber han efter at sætte et angreb ind mod den selv samme politistyrke, som jager ham.
da
DR1
23:30
Hotel Romantik
Der er problemer i paradis, for det er ikke alle deltagere, der har lige let ved kærlighed. Når de skriver postkort hjem til deres børn og børnebørn, afsløres følelser. Der er seriøse samtaler om døden og nye livsindsigter. Et par prøver paragliding, og aftenens rave i en skov er ugens højdepunkt.
da
DR1

Guia de TV - terça, 09/04/2024

00:25
 Inspector George Gently
Kamufleret med gasmasker og bevæbnet med maskinpistoler begår en bande røveri mod en bank. Gently er rasende over, at det er så let at få fingre i skydevåben. Han sætter alt ind på at fange banden, inden den slår til igen. Jagten på gerningsmændene fører ham til en ny subkultur - skinheads. Er det blandt dem, røverne skal findes?
da
DR1
01:55
Antiques Road Trip XVII
Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
02:40
Bryllupsfeber
Edwards har lavet forkert kagefyld, og snart kommer Surena og Danial på besøg for at smage på kagen.
da
DR1
03:15
Trädgårdstider
Jagten på at blive selvforsynende fortsætter. Det er blevet tid til at høste. En lille sneglejæger besøger haven, og holdet opdager, at de har haft ubudne gæster i løbet af sommeren. Malin Persson laver en pollenfælde, og John Taylor giver sig i kast med et hvepsebo. Tareq Taylor byder på zucchini, mens Pernilla Månsson Colt laver en buket ud af havens værste fjende - japansk pileurt.
da
DR1
05:40
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
06:25
Du Clarar mer än du tror
Clara er bange for vand, hvor hun ikke kan bunde. Og hun hader kulde. Men på trods af det, tager hun imod udfordringen fra Thomas om at svømme til Öland.
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Topdirektørerne
Mads Nipper er et af de tungeste navne i dansk erhvervsliv, men siger selv, at han aldrig har været den dygtigste til noget. Som topdirektør for den grønne energikæmpe Ørsted kæmper han med truende milliardtab i USA og sin karrieres største krise.
da
DR1
07:45
Aftenshowet
DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
08:40
Hvordan bliver jeg gravid?
I dette afsnit møder vi mænd, der har dårlig sædkvalitet og derfor er i fertilitetsbehandling. Hvordan er det at være den, der er problemet, når det er din kæreste, der skal udsættes for hormonsprøjter og behandlinger?
da
DR1
09:10
Drømmen om et Småbruk
I løbet af sommeren er drivhuset vokset til i beplantning, men Ida opdager, at det meste er ukrudt. Samtidig er hendes lilla kartofler blevet angrebet af kartoffelskurv.
da
DR1
09:40
Bryllupsfeber
Dipshi og Arun glæder sig til deres store Bollywood-bryllup. Men aftenen før ringer dj'en fra England med en dårlig nyhed.
da
DR1
10:05
Trädgårdstider
En gammel trampolin bliver omdrejningspunktet i en hemmelig have. Uglerne får deres egen fuglekasse, og græskarkonkurrencen fortsætter. Pernilla Månsson Colt laver en buket med blomster fra havens smukkeste blomsterbed, og John Taylor går i gang med at forsegle den utætte dam. Malin Persson laver en grøn power-smoothie, mens Tareq Taylor disker op med en fyldig ribollita.
da
DR1
11:05
Innanför slottets väggar
Kronprinsesse Margareta, kendt som Daisy, var gift med kronprins Gustaf Adolf. Hun var mor til fem børn og mormor til prinsesse Christina og kong Carl XVI Gustaf, men hun døde kun 38 år gammel. Hvem var hun, og hvorfor ved vi så lidt om hende?
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip XVII
Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Frank går i gang med endnu et forsøg på Kastaniegården. Han sår walisiske turnips, som i Wales bliver stående i marken hele vinteren, uden der går frost i dem, mon det også kan lade sig gøre i Danmark? På jordstykket, hvor grisene gik, skal der sås bunddække med græsser, boghvede, honningurt, olieræddiker m.m., som skal blive til grønmad til gæs og får. Og så tager Frank til Randers for at se på brandforsøg med stråtag med og uden brandsikrede membraner, fordi han gerne vil have stråtag på sit nye hus.
da
DR1
12:45
Søren Ryge direkte
Da Søren Ryge var 16 år, kom han på en kostskole ved Hobro, hvor han boede i to år. Nu er han vendt tilbage for at mindes årene, som faktisk var rigtig gode.
da
DR1
13:10
Danmarks næste klassiker
Så er det blevet tid for de fem designere til at kaste sig over en af sværvægterne i dansk design. Nemlig den sagnomspundne stol. En opgave, de fleste designere elsker og frygter. Det bliver en kamp til sidste sekund, når der bliver formspændt, syet, printet og malet i håbet om at imponere dommerne og måske lave en ny klassiker. Udover at skulle finde den bedste stol, så står dommerne over for endnu en stor beslutning, når de skal finde vinderen af "Danmarks næste klassiker" blandt de seks vinder-designs på podiet.
da
DR1
14:10
Hammerslag efterår
I denne uge bliver det eksklusivt, når vært Tina Müller inviterer indenfor i to villaer lige ned til Silkeborgsøerne. Lars Lyng og Kristine Virén konkurrerer mod Jacob Carlsson og Lena Schmüser, når de først skal gætte prisen på en ekstravagant villa med velourtapet på væggene og pool i forhaven. Dernæst går turen længere ned ad Silkeborgsøerne til Sejs-Svejbæk, hvor de to hold imponeres af et lille træhus på en stor og velbeliggende grund med hele to tilhørende badebroer.
da
DR1
14:40
Kender du typen?
Hvem er det, der egentlig ville have været politibetjent, men i stedet endte i en eksklusiv villa med udsigt til Øresund? Og som har købt kunst i en brandert? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når de besøger en hovedperson, der har et pindsvin som kæledyr. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:10
 Inspector George Gently
George Gently genåbner en otte år gammel drabssag. Det er en kontroversiel beslutning, der sender den stædige politimand på kollisionskurs med både politiets ledelse og kriminaloverbetjent Bacchus. Bacchus var i sin tid med til at efterforske sagen, men først nu er liget blevet fundet. Kvinden, der blev dømt for drabet, var ofrets hustru. Blev hun udsat for et justitsmord?
da
DR1
16:40
 A Place to call Home V
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
17:30
Fodbold: Danmark-Belgien (k)
Jagten på en plads ved EM 2025 fortsætter for Danmarks kvindelandshold, der hjemme i Viborg tager imod Belgien. Danskerne jagter en af de to øverste pladser i puljen, som giver direkte adgang til slutrunden i Schweiz, og belgierne er på forhånd vurderet til at være danskernes største konkurrenter sammen med Spanien. Danmark lagde ud med at besejre Tjekkiet 3-1 i fredags, mens Belgien løb ind i en alvorlig øretæve, da de tabte hele 0-7 til Spanien. Dermed kan Andrée Jeglertz' tropper med en sejr tage et solidt skridt med EM-slutrunden, mens belgierne er under pres, da et nyt nederlag vil betyde, at de har langt op til top-2. Kampen spilles i Viborg, som med dagens opgør siger farvel og tak som hjemby for kvindelandsholdet efter næsten ni år som fast hjemmebane for holdets vigtige kampe. Kommentatorer: Henrik Liniger og Arnela Muminovic.
da
DR1
18:45
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:55
Fodbold: Danmark-Belgien (k)
Jagten på en plads ved EM 2025 fortsætter for Danmarks kvindelandshold, der hjemme i Viborg tager imod Belgien. Danskerne jagter en af de to øverste pladser i puljen, som giver direkte adgang til slutrunden i Schweiz, og belgierne er på forhånd vurderet til at være danskernes største konkurrenter sammen med Spanien. Danmark lagde ud med at besejre Tjekkiet 3-1 i fredags, mens Belgien løb ind i en alvorlig øretæve, da de tabte hele 0-7 til Spanien. Dermed kan Andrée Jeglertz' tropper med en sejr tage et solidt skridt med EM-slutrunden, mens belgierne er under pres, da et nyt nederlag vil betyde, at de har langt op til top-2. Kampen spilles i Viborg, som med dagens opgør siger farvel og tak som hjemby for kvindelandsholdet efter næsten ni år som fast hjemmebane for holdets vigtige kampe. Kommentatorer: Henrik Liniger og Arnela Muminovic.
da
DR1
20:00
Hammerslag
Kvadratmeterne er dyre i København, og især hvis man vil bo i hus. Men hvad skal det så koste at eje et rækkehus i hovedstaden? Det skal Kristine Virén og Lars Lyng finde ud af, når de dyster mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp Carlsen, når prisen skal gættes på et charmerende rækkehus i Københavns Nordvestkvarter. Vært Sofie Østergaard inviterer afslutningsvist indenfor i et nyopført, moderne rækkehus med den vildeste udsigt over Teglholmen i København.
da
DR1
20:30
Danske tv-seriers bedste
Hvorfor elsker vi at se tv om svindlere? Hvordan har synet på singlekvinder ændret sig, siden tv-serien "Nynne" udkom? Og hvilke store konsekvenser kan det have at skildre danmarkshistorien i fiktion? Ellen Hillingsø, Mille Dinesen, Nicolas Bro, Ole Bornedal, Lars Ranthe, Josephine Park, Per Pallesen, Youssef Wayne Hvidtfeldt og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller. I det her program kan du høre om "1864", "Nynne", "Bedrag", "Gøngehøvdingen", "29", "Yes No Maybe" og "Friheden".
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Horisont
Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.
da
DR1
21:55
 Morden i Sandhamn
På årets sejlerskole begynder nogle af de ældre drenge at mobbe Benjamin. Det bliver så slemt, at en ældre mand griber ind for at hjælpe ham. Da Benjamin forsvinder, opdager politiet, at den barmhjertige samaritan er en kendt pædofil. Nu bliver det et kapløb med tiden at få opsporet drengen.
da
DR1