Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Guia de TV - quinta, 16/05/2024

00:00
Prokofjev: The Love for Three Oranges
Sylvain Cambreling dirigeert het koor en het orkest van de Opéra National de Paris tijdens een uitvoering van Prokofjevs 'The Love for Three Oranges, Op. 33'. De solisten zijn onder meer Philippe Rouillon, Charles Workman en Hannah Esther Minutillo.
nl
02:00
Summer Night Music: Spirits of Music
Dit is een muzikale reis door de eeuwen, die alle werelddelen aandoet. De verschillende geloven van componisten en musici inspireren optredens met een religieuze lading. Dit levert voorbeelden op van de emotionele kracht die goede muziek kan hebben.
nl
04:40
Bach - Partita nr. 2 en Sonate nr. 3
De gevierde Duitse violist Isabelle Faust speelt twee van J. S. Bachs werken voor viool solo: de Partita nr. 2 in d-klein (BWV 1004), en de Sonate nr. 3 in C-groot (BWV 1005).
nl
05:38
Tsjaikovski - Fantasie-ouverture: Romeo en Julia
Bernard Hatiink dirigeert de Berliner Philharmoniker in een uitvoering van Tsjaikovski's 'Fantasie-ouverture: Romeo en Julia' tijdens het Europaconcert van 1993 in de Royal Albert Hall in Londen.
nl
06:00
Mozart
Christian Zacharias (piano), Frank Peter Zimmermann (viool), Tabea Zimmerman (altviool) en Tilmann Wick (cello) voeren Mozarts Pianokwartet Nr. 2 (KV. 493) uit tijdens de Ludwigsburger Schlossfestspiele in 1988.
nl
06:35
Symfonieën in D van Mozart en Voríšek
Dirigent Herbert Blomstedt en het Gewandhausorchester geven een concert vanuit het Gewandhaus in Leipzig. De uitvoering omvat de 'Symfonie in D-groot' van Jan Václav Hugo Voríšek en de 'Symfonie nr. 38' van Wolfgang Amadeus Mozart.
nl
07:54
Orff: Carmina Burana
Rodolfo Barráez dirigeert het orkest en koor van de Academia de Musica del Palacia de Mineria, in deze uitvoering van Carl Orffs cantate 'Carmina Burana'. Solisten zijn Anabel de la Mora (sopraan), Andrés Carrillo (tenor) en Daniel Cerón (bariton).
nl
09:06
CMIM Piano 2021
Chaeyoung Park voert verschillende werken van Bach, Burge en Brahms uit tijdens de finales van de Piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Opgenomen in de Merkin Hall van het Kaufman Music Center in New York City.
nl
10:02
Discovering Masterpieces
Deze aflevering presenteert de Brandenburgse Concerten van Bach, gespeeld door het Freiburger Barockorchester. Bachs zes Brandenburgse Concerten behoren tot de onbetwiste favorieten van alle barokliefhebbers.
nl
10:39
Bach - Goldbergvariaties (BWV 988)
Tijdens de Chinese Culturele Revolutie bracht pianist Zhu Xiao-Mei vijf jaar door in een werkkamp. Later, na een pianostudie in de VS, maakte ze carrière in het Westen.
nl
12:05
Scriabin - Pianosonate Nr. 1, Op. 6
De laatste jaren laat een nieuwe generatie Chinese pianisten zich gelden in de internationale muziekwereld. De Académie France-Chine heeft als doelstelling de kunst van vele jonge Chinese artiesten te verdiepen.
nl
12:40
Rimsky-Korsakov - Tale of the Invisible City Suite
Mikhail Pletnev dirigeert het Russian National Orchestra in een concert opgenomen in de Tsjaikovskizaal te Moskou. Op het programma staan twee orkestsuites van Rimski-Korsakov.
nl
13:02
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
13:37
Chamber Music by Mozart and Von Dohnányi
Het Valerius Ensemble, bestaande uit fluitiste Carola Ligt, violist Robert Windak, altvioliste Eva Šušlíková en cellist René Geesing, speelt Mozarts 'Fluitkwartet, KV 285b' en de Romanza uit Von Dohnányi's 'Serenade Op. 10.'
nl
14:05
Festival Oude Muziek Utrecht: Werken van Philidor, Boismortier, Couperin en Bach
Jaarlijks vindt eind augustus het Festival Oude Muziek plaats in Utrecht. Dit is het grootste oude muziekfestival ter wereld. In 2020 brachten Jed Wentz en Olga Pashchenko een programma gewijd aan Franse barokmuziek.
nl
14:51
IPO 75th Anniversary Gala
Een concert ter ere van het zeventigjarige bestaan van het Israel Philharmonic Orchestra. Met dirigent Zubin Mehta en solisten Pinchas Zukerman en Daniel Barenboim bevat het feestelijke concert een hoog gehalte aan artistiek vakmanschap.
nl
16:28
Beethoven - Symfonie nr. 9
Conrad van Alphen leidt Sinfonia Rotterdam, het Octopus Symfonisch Koor en vier vocale solisten in een uitvoering van Ludwig van Beethovens Symfonie nr. 9 in d-klein, Op. 125 in De Doelen in Rotterdam in 2019.
nl
17:37
Lang Lang - The Third Dimension
De Chinese pianist Lang Lang voert enkele van de meest geliefde stukken uit binnen het pianorepertoire. Op het programma staan de composities van Beethoven, Prokofiev, Albéniz en Chopin.
nl
18:09
Septetten van Mozart en Beethoven
Solisten van het Lucerne Festival Orchestra presenteren Mozarts 'Divertimento No. 11 in D majeur, KV 251' en Beethovens 'Septet in Es majeur, Op. 20', opgenomen in 2020 in Luzern, Zwitserland.
nl
19:20
Klarinetwerk van Crusell, Baermann en Spohr
Een uitvoering door verschillende instrumentalisten van stukken voor klarinet en strijkers.
nl
19:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Anastasia
Op veler verzoek bracht Canada's Ballet Jörgen het weergaloze ballet 'Anastasia' tien jaar na de première terug op het podium, ter gelegenheid van de 100ste gedenkdag van Anastasia's verhaal.
nl
22:34
Beethoven: Piano Sonata No. 1
Daniel Barenboim speelt Van Beethovens 'Pianosonate Nr. 1, Op. 2, Nr. 1'. Deze opname is onderdeel van Daniel Barenboims vermaarde uitvoering van Van Beethovens complete 32 pianosonates, opgenomen in Schloss Hetzendorf in Wenen in het jaar 1983.
nl
23:37
Stingray Originals - Seljan Nasibli
Seljan Nasibli, afkomstig uit Azerbeidzjan, begon op vijfjarige leeftijd piano en viool te spelen. Nadat ze op jonge leeftijd naar Engeland was verhuisd, werd ze aangemoedigd om muziek te maken en koos ze voor jazz.
nl

Guia de TV - sexta, 17/05/2024

00:00
Verdi: La Traviata
De Canadees Yannick Nézet-Séguin leidt het orkest en koor van de Metropolitan Opera in deze uitvoering van Verdi's 'La traviata' in 2018. Onder de solisten zijn Diana Damrau, Juan Diego Flórez, Quinn Kelsey, Maria Zifchak en Marco Antonio Jordao.
nl
02:17
Mahler
Registratie van Gustav Mahlers Symfonie Nr. 4 door de Berliner Filharmoniker in het Schauspielhaus te Berlijn in 1992. Gedirigeerd door Bernhard Haitink, met solist sopraan Sylvia McNair.
nl
03:24
Misha Fomin vanuit het Concertgebouw
Misha Fomin voerde in november 2020 romantische pianowerken uit in Concertgebouw Amsterdam. Zijn recital ging van start met Ludwig van Beethovens Pianosonate nr. 10, op. 14/2, en sonate nr. 15, op. 28 'Pastorale'.
nl
04:33
Mozart - Vioolconcert nr. 5
Les Dissonances voeren Mozarts 'Vioolconcerto Nr. 5 in A-groot, KV. 219' uit. Opgenomen in 2014.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Gerd Albrecht dirigeert de Deutsche Kammerphilharmonie in een uitvoering van Mozarts 'Praag' Symfonie Nr. 38 (KV. 504). De uitzending is geregisseerd door János Darvas. Mozart componeerde dit werk aan het einde van 1786.
nl
06:31
St. Patrick's Day Concert 2021
Een prachtige wisselwerking tussen woord, muziek en dans, zowel traditioneel en klassiek. Een betoverende compilatie van de mooiste momenten uit de St. Patrick's Day-concerten van de afgelopen jaren.
nl
07:24
Pierre Boulez Conducts Modern Classics
Pierre Boulez dirigeert het Gustav Mahler Jeugdorkest in een uitvoering van Richard Wagners 'Prelude Tristan und Isolde', Arnold Schönbergs 'Pelléas en Mélisande' en Alban Bergs 'Vioolconcert'. De solist in Bergs Vioolconcert is Akiko Suwanai.
nl
08:51
CMIM Piano 2021
Francesco Granata speelt Franz Liszts arrangement van een stuk van Ludwig van Beethoven.
nl
09:49
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:05
Brahms - Ein deutsches Requiem, Op. 45
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra tijdens een concertuitvoering van Johannes Brahms' 'Ein deutsches Requiem, Op. 45' in het Oostenrijkse Sankt Florian in 2016. De twee solisten zijn Hanna-Elisabeth Müller en Simon Keenlyside.
nl
11:23
Pedaalpianoconcert
Roberto Prosseda bespeelt de pedaalpiano tijdens een uitvoering van Schumanns '4 Skizzen für den Pedalflügel' en '6 Studien in kanonischer Form für den Pedalflügel, Op. 56', Boëly's 'Fantaisie et Fugue Op. 18 No. 6', en Alkans 'Benedictus op. 54'.
nl
12:22
Maestra Baltica: Anu Tali Conducts Baltic Music
De Estlandse dirigent Anu Tali dirigeert het Münchener Kammerorchester tijdens de uitvoering van een Baltisch programma met het vioolconcert 'Tala gaisma' van de Let Peteris Vasks en het drieluik 'Action-Passion-Illusion' van de Est Erkki Sven Tüür.
nl
13:14
Beethoven: Pianosonate Nr. 30, Op. 109
De pianist Daniel Barenboim speelt Ludwig van Beethovens 'Pianosonate Nr. 30, Op. 109' in het Palais Rasumofsky in Wenen.
nl
13:33
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Segatta - Ikone
La Piccola Orchestra Lumière en het Coro Filarmonico Trentino voeren het werk 'Ikone' van de Italiaanse hedendaagse componist en cellist Nicola Segatta uit. Het orkest neemt het publiek mee op een muzikale wereldreis.
nl
14:50
Franck - Sonate für Klavier und Cello in A
Onder leiding van Neeme Järvi brengt het Luzern Symfonie Orkest de wereldpremière van Rodion Shchedrins concerto voor cello, piano en orkest uit 2011. De solisten in deze voorstelling zijn Martha Argerich en Mischa Maisky.
nl
15:21
Moessorgski - Nacht op de Kale Berg
Young Euro Classic is 's werelds belangrijkste platform voor internationale jonge orkestmusici in de Europese klassieke muziektraditie en voor de ontwikkeling ervan. Elke zomer treden er zeventien dagen lang orkesten van over de hele wereld op.
nl
15:39
Rachmaninoff - Symfonie Nr. 2, Op. 27
De Berliner Philharmoniker speelt 'tweede symfonie opus 27' van Sergei Wassiljewitsch Rachmaninow.
nl
16:40
J. S. Bach - Kamermuziek
Het Collegium Vocale Gent, gedirigeerd door Philippe Herreweghe, voert verschillende werken uit van Johann Sebastian Bach. Deze uitvoering is opgenomen in het Concertgebouw te Brugge in 2017.
nl
18:49
Verdi - Quattro pezzi sacri
Onder leiding van Claudio Abbado, speelt Het Berliner Philharmoniker samen met het Zweeds Radiokoor en het Eric Ericson-kamerkoor, het Europaconcert in 1998 in Stockholm vanwege haar verjaardag. Op het programma staat Verdi's 'Quattro pezzi sacri'.
nl
19:29
Brahms: Symfonie Nr. 4
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra in een uitvoering van Brahms' Symfonie Nr. 4, Op. 98. Dit is het laatste werk in de beknopte verzameling symfonische composities van Brahms.
nl
20:10
Liszt Pianoconcours
Jan Hugo vertolkt 'Die Drei Zigeuner', 'Die Zelle in Nonnenwerth' en 'La lugubre gondola' in de halve finales van het elfde internationale Franz Liszt pianoconcours, gehouden in 2017 in TivoliVredeburg, Utrecht.
nl
20:30
Pianoduetten - Mozart, Ravel, Rachmaninov e. a
De uitzonderlijke Russische pianisten Nikolaj Loeganski en Vadim Rudenko treden regelmatig op als pianoduo. In dit schitterende concert bundelen zij hun krachten in een programma met werken voor twee piano's van Wolfgang Amadeus Mozart.
nl
22:05
Nino Rota - I due timidi
Twee korte opera's van Nino Rota waren te zien op het Reate Festival 2017 in Rieti, Italië. Hij werd beschouwd als een muzikaal wonderkind en was bekend bij beroemde regisseurs als Federico Fellini, Francis Ford Coppola en Luchino Visconti.
nl