National Geographic Channel

National Geographic Channel

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

USA

TV-gids - maandag, 06-05-24

00:00
Life Below Zero: First Alaskans
Alaskas indfødte kæmper mod uret for at forberede til vinterens ankomst. Familien Apassingok trodser isflager i Beringhavet for at jage havpattedyr, Tig Strassburg går på jagt efter pels, og Marvin Agnot lærer sin unge nevø at jage ved Kodiak-øen. Senere bliver Joel Jacko fanget i en farlig storm.
da
01:00
Romerrigets forsvundne skatte
Det dødelige vulkanudbrud, der begravede Pompeji i 79 e.Kr., krævede også et andet offer: Herculaneum. Denne kystby, som er placeret tættere på Vesuv-krateret, var dækket af aske fem gange så tyk som Pompejis, men er mirakuløst nok endnu bedre bevaret. Nu hjælper opdagelsen af ??et intakt skelet efterforskere med at kortlægge Herculaneums sidste timer.
da
02:00
Romerrigets forsvundne skatte
I forlængelse af Egyptens forsvundne skatte kan du se opdagelser gjort af arkæologhold, der arbejder på tværs af det gamle Romerriges "distrikt". Med Colosseums hemmeligheder, Pompejis forsvundne verden, Mysteriet om gladiatordøden og Roms sunkne by, bringer dronefotografering, stærke personligheder og computergenererede billeder i 3D liv til stederne og opdagelserne.
da
03:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Bergensbanen, der løber fra Norges andenstørste by Bergen til hovedstaden Oslo, filmes fra luften, mens den passerer langs fjordene i Vestnorge, stiger til det sneklædte Hardanger-plateau og kører ned gennem dybe skove. Undervejs lærer vi, hvordan et dedikeret hold holder linjen åben i et udfordrende miljø: Rydning af sne og is, afskrækkelse af dyreliv og reparation af beskadigede tog.
da
04:00
Verdens jernbaner set ovenfra
Winnipeg-til-Churchill-toget krydser en af ??Canadas 10 provinser, Manitoba, fra syd til nord. Det filmes fra oven, mens det snor sig gennem snedækkede græsarealer, Canadas Boreal Forest og ind i de frosne, golde lande lige under polarcirklen. Det er en konstant kamp at holde sig på sporet, mens ingeniører kæmper med sne og is i temperaturer, der når så lave som minus 45 grader.
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
Kokken Ramsay kanaliserer sin indre viking for at omfavne Norges frostgrader i december og lære de svært tilgængelige smage i landets køkken at kende. Han dykker efter skalddyr i de iskolde fjorde, kæmper mod en trampende flok rensdyr sammen med samerne, fermenterer fisk og spiser fårehoved, før han afprøver sine nye færdigheder i tilberedelsen af en julemiddag.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager imod deres bil nummer 100: en MGB fra 1978, som også vil være deres første konvertering til elektrisk. Bilen tilhørte den tidligere familiefar Jeff. Da Jeff desværre gik bort, overlod han sit ufærdige MG-projekt til sin datter Caroline, som lovede sin far, at hun ville fuldføre restaureringen af ??hans bil. Kan CAR SOS-teamet hjælpe Caroline med at opfylde sin fars sidste døende ønske?
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz rejser til Hampshire for at hente en Ford Mondeo fra 2000. Bilen tilhører Karl – en enke far til to piger – der er blevet ramt af tre års tragedie. Det har gjort, at han ikke er i stand til at passe den bil, der engang tilhørte hans nu afdøde far. Hans familie og venner vil gerne vise Karl, at der kan ske gode ting i livet, og at det stadig sker. 'Biler i nød' er her for at hjælpe.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
Efter måneders kampe i Europa krydser amerikanske styrker endelig ind i Tyskland for at ødelægge Hitlers krigsskabende magt og støde på den berygtede Siegfried Line-forsvar. Med blikket rettet mod byen Aachen må amerikanerne smadre gennem to rækker af bunkerbefæstninger for at erobre den gamle hovedstad.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
I oktober 1944 kæmper et regiment af adskilte japansk-amerikanske soldater for at redde en omringet amerikansk bataljon i de stejle skove i Vogesernes-bjerge. Da nazisterne nærmer sig, og forsyningerne løber tør, skubber Nisei-soldaterne deres grænser for at nå deres kammerater. Det vil tage mere end halvtreds år for deres tapperhed at blive fuldt ud anerkendt.
da
11:00
To Catch A Smuggler
I JFK opdager CBP en passager, der smugler tusindvis af farlige stimulanspiller. I Miami afslører betjente en beholder med ulovlige våben på vej ud. Da COVID-19 rammer, reagerer CBP på de seneste smugletendenser. I Nogales, AZ, beslaglægger betjente det største mængde meth i havnens historie. I Newark havn undersøger CBP en forsendelse med mulig narkotika, der ankommer ombord på et stort fartøj.
da
12:00
To Catch A Smuggler
CBP Nogales ser en voksende tendens af unge rekrutteret til at transportere stoffer fra Mexico på og i deres kroppe under COVID-19-rejserestriktionerne. HSI Denver dykker ned i det mørke internet med en overvåget forsendelse af ecstasy forbundet med overdosis-dødsfald i Storbritannien. CBP Newark konfiskerer 6.800 kilo khat, en hallucinogen amfetamin til en anslået værdi af 2 millioner dollars.
da
13:01
Inside Sydney Airport
Sydney Lufthavn arbejder under et støjforbud mellem kl. 6 og 23, og der er pres på for at gennemføre 900 flyvninger på en dag. Vagtchef George bliver konfronteret med en mistænkelig pakke. I mellemtiden har nybegynderen Mel pludselig to medicinske nødsituationer i løbet af en time. Og et fragthåndteringshold har et problem med at læsse et bugnende lastrum.
da
14:01
Inside Sydney Airport
Da alle beredskabsmyndighederne er involveret i en simuleret flystyrtøvelse, bringer virkelige problemer lufthavnens drift i fare. Farlig vind lukker to landingsbaner, efterfulgt af en strømafbrydelse, der gør flyinformationstavlerne blanke. Det værst tænkelige scenarie bliver til virkelighed, da alarmen går på grund af en eksplosion inde i en passagerterminal.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Oxfordshire for at hente en Porsche 911 Targa fra 1973. Den nedslidte bil tilhører Ben, som har haft bilen i omkring femogtredive år. Men på grund af at livet kom i vejen, og at han udviklede tidlig demens, har han ikke kunnet få bilen til at køre. Hustruen Jeannetta og vennen Andy håber, at Car SOS kan puste nyt liv i den gamle klassiker.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Rochdale for at samle et unikt familiearvestykke: en Riley RMF fra 1953. En nu sjælden britisk efterkrigsklassiker er blevet overdraget fra far til søn efter 70 år. Den nuværende ejer har ikke været i stand til at få Riley'en op at køre, så Car SOS er blevet tilkaldt for at prøve at gøre en bildrøm til virkelighed. Fyrene opdager dog, at der skal en del restaurering til.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
Piloterne på Pilgrim Airlines 458 er desperate efter at lande, idet flammerne står ud gennem cockpittets gulv. Blandt røg, ekstrem varme og ingen sigtbarhed lykkes det dem på en eller anden måde at lande på et frossent vandreservoir på Rhode Island. I løbet af få minutter ødelægger infernoet alle beviser på, hvordan branden startede.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Kun få minutter efter takeoff udbryder der brand på Saudia Flight 163. Det lykkes besætningen at vende L-1011'eren og lande i Riyadh, men branden opsluger hurtigt flyet og dræber alle 301 mennesker om bord. Det er en af de dødeligste flykatastrofer nogensinde, og det er op til efterforskerne at fastslå både årsagen til branden – og hvorfor den spredte sig så hurtigt, da flyet var på jorden.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter et fire dage langt vedligeholdelsesstop kæmper piloterne på Colgan Air 9446 for at holde deres Beech 1900 i luften. Og selvom det på en eller anden måde lykkes dem at vende tilbage mod lufthavnen, styrter flyet ned i vandet ud for Cape Cod – kun få minutter efter takeoff. Vraget giver ikke efterforskerne meget at gå efter. Men en analyse af flydataene giver til sidst et gennembrud.
da
20:00
Undersøgelse af flystyrt
Piloterne på Pilgrim Airlines 458 er desperate efter at lande, idet flammerne står ud gennem cockpittets gulv. Blandt røg, ekstrem varme og ingen sigtbarhed lykkes det dem på en eller anden måde at lande på et frossent vandreservoir på Rhode Island. I løbet af få minutter ødelægger infernoet alle beviser på, hvordan branden startede.
da
21:00
Inside North Korea's Dynasty
Følg Kim Il-Sungs fald og den usædvanlige søns efterfølger, den filminteresseret Kim Jong-Il, som blev til virkelighedens Bond-skurk.
da
22:00
Underworlds with Mariana Van Zeller
Mariana tager til Congo for at undersøge den ulovlige handel med vilde aber, der har dem på randen af udryddelse. Hun vil følge forsyningskæden fra krybskytterne til mellemmændene og i sidste ende til køberne, hvoraf mange er i Mellemøsten, der bruger disse aber som kæledyr og i sideshowattraktioner. Hun snakker også med congolesiske aktivister, der kæmper for at beskytte aber mod udryddelse.
da
23:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da

TV-gids - dinsdag, 07-05-24

00:00
Undersøgelse af flystyrt
På vej mod Den Dominikanske Republik med flere end 40.000 kilo denim ombord, letter Fine Air Cargo 101 fra Miami.
da
01:00
Europa set ovenfra
Denne spektakulære luftrejse viser Danmark, som det aldrig før er set. Flyvende kameraer afslører et avanceret elværk med en skiløjpe på taget, svæver over en march med den kongelige families livgarde og ser på reparationer af unikke huse. Vi vil udforske de mange øer, der udgør denne lille nation, og undersøge et slot, der inspirerede Shakespeare til at skrive sit skuespil Hamlet.
da
02:00
Ultimate Supercar
Den engelske bilproducent Lotus sigter mod at kickstarte deres genrejsning og kæmpe imod mainstream-etablerede sportsvognsselskaber ved at introducere Storbritanniens første 2-millioner-punds 2.000 hestekræft-helelektriske superbil.
da
03:00
Ultimate Supercar
Ferrari skaber en ny hybrid og deres første V6-motor i et forsøg på at omdefinere dette berømte superbilmærke til en grønnere æra.
da
04:00
Disasters Engineered
Intet kan stoppe et jordskælv. Jorden kan føles solid, men den bevæger sig konstant under vores fødder – nogle gange voldsomt. I 1994 ramte et jordskælv på 6,4 San Francisco, jævnede byen med jorden og sendte tusinder på hospitalet. I 2010 kollapsede en chilensk mine efter et seismisk chok og fangede 33 minearbejdere. Hvordan sikrer vi fremtiden for mennesker, der lever langs farlige brudlinjer?
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund
På den uberørte halvø Istrien i Kroatien dykker og fisker chef Ramsay og jager gårddyr for at finde kulinariske perler i verdensklasse.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz rejser til Hampshire for at hente en Ford Mondeo fra 2000. Bilen tilhører Karl – en enke far til to piger – der er blevet ramt af tre års tragedie. Det har gjort, at han ikke er i stand til at passe den bil, der engang tilhørte hans nu afdøde far. Hans familie og venner vil gerne vise Karl, at der kan ske gode ting i livet, og at det stadig sker. 'Biler i nød' er her for at hjælpe.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager en tur tilbage i tiden, når de tager imod en slidt Rover SD1 fra 1986. Bilen var engang anlægsgartner Darrens stolthed og glæde, som vandt priser med den på biludstillinger. Desværre, da tragedien ramte, endte Darrens elskede bil i glemmebogen og samlede støv. Kan Car SOS komme den til undsætning?
da
09:00
Hitlers sidste kampe
I oktober 1944 kæmper et regiment af adskilte japansk-amerikanske soldater for at redde en omringet amerikansk bataljon i de stejle skove i Vogesernes-bjerge. Da nazisterne nærmer sig, og forsyningerne løber tør, skubber Nisei-soldaterne deres grænser for at nå deres kammerater. Det vil tage mere end halvtreds år for deres tapperhed at blive fuldt ud anerkendt.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
Mens julen i 1944 nærmer sig, stormer nazistiske panserstyrker gennem Belgien, mens de forsøger at generobre havnebyen Antwerpen. I den vestligste udkant af 'Bulge' kæmper amerikanske faldskærmstropper fra 517. faldskærmsinfanteriregiment indædt for at vende gennembruddet til en sejr. Under kampene bliver en spejder adskilt fra sit regiment og tilbringer natten fanget bag fjendens linje.
da
11:00
To Catch A Smuggler
CBP Nogales ser en voksende tendens af unge rekrutteret til at transportere stoffer fra Mexico på og i deres kroppe under COVID-19-rejserestriktionerne. HSI Denver dykker ned i det mørke internet med en overvåget forsendelse af ecstasy forbundet med overdosis-dødsfald i Storbritannien. CBP Newark konfiskerer 6.800 kilo khat, en hallucinogen amfetamin til en anslået værdi af 2 millioner dollars.
da
12:00
To Catch A Smuggler
Under det vågne øje af "spejdere" sendt ud af mexicanske karteller, opdager CBP 34,6 kilo metamfetamin skjult i en bils reservedæk. I Newark finder de seks stjålne køretøjer på vej til internationale markeder til en samlet værdi af 600.000 dollars. I JFK opsporer de kulturelle artefakter fra Mellemøsten med markedspriser fra 500 til 150.000 dollars, men alle uerstattelige historiske genstande.
da
13:01
Inside Sydney Airport
Da alle beredskabsmyndighederne er involveret i en simuleret flystyrtøvelse, bringer virkelige problemer lufthavnens drift i fare. Farlig vind lukker to landingsbaner, efterfulgt af en strømafbrydelse, der gør flyinformationstavlerne blanke. Det værst tænkelige scenarie bliver til virkelighed, da alarmen går på grund af en eksplosion inde i en passagerterminal.
da
14:01
Inside Sydney Airport
Efter ni måneders træning på grænsepolitiets akademi har labradoren Warner sin første dag på jobbet som narkosniffer. Sikkerhedscheferne tester deres sikkerhedshold ved at forsøge at smugle en falsk bombe forbi dem. Annie står over for sandhedens øjeblik. Vil hun bestå testen og blive en kvalificeret sikkerhedsmedarbejder?
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Rochdale for at samle et unikt familiearvestykke: en Riley RMF fra 1953. En nu sjælden britisk efterkrigsklassiker er blevet overdraget fra far til søn efter 70 år. Den nuværende ejer har ikke været i stand til at få Riley'en op at køre, så Car SOS er blevet tilkaldt for at prøve at gøre en bildrøm til virkelighed. Fyrene opdager dog, at der skal en del restaurering til.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Dorset for at hente en Renault Alpine GTA fra 1987. Bilen tilhører den tidligere computertekniker David, som desværre er blevet ramt af dårligt helbred, der har efterladt hans elskede bil i garagen og med desperat brug for en kærlig hånd. Hans venner og familie håber, at Biler i nød kan restaurere Davids stolthed og glæde tilbage til dens tidligere glans.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
På vej mod et spektakulært vandfald i Alaska kolliderer to vandflyvere med turister. Det ene går i stykker ved sammenstødet, mens det andet rammer vandet stort set intakt. Den overlevende pilot vidner om, at kollisionen skete uden varsel. Men mens vragdelene hurtigt fortæller efterforskerne, hvordan flyene kom i kontakt med hinanden, må de ty til 3D-teknologi for at finde ud af årsagen.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter fire timers flyvning foretager piloterne på PenAir 3296 deres sidste indflyvning til en notorisk vanskelig lufthavn på en ø i Alaska. Uden nogen plads til fejl lander deres tomotorede turbojet. Men besætningen kan ikke stoppe flyet, og det styrter af landingsbanen. Efterforskerne har svært ved at forklare ulykken. Det vil sige, indtil de opdager en historie om krydsede ledninger.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
En DC-8 med kun tre fungerende motorer bliver fragtet fra Kansas City til en vedligeholdelsesfacilitet for reparationer. Besætningen forsøger at starte med tre motorer, men flyet svinger af landingsbanen, hvilket dræber alle tre piloter. Efterforskere undersøger piloternes træning og opdager, at simulatoren, de trænede på, ville have givet dem en fatal misforståelse af proceduren med tre motorer.
da
20:00
Inside North Korea's Dynasty
Den sidste episode starter med Kim Jong-Ils død og fremkomsten af den nye leder, sønnen Kim Jong-Un, som får magten i en alder af 28.
da
21:00
Hitlers sidste kampe
December 1944. Fast besluttet på at generobre havnebyen Antwerpen mobiliserer Hitler et stort overraskelsesangreb på undertallige amerikanske styrker i Ardennerne. Det kræver hurtighed og asfalterede veje at få tanks via Bastogne til Antwerpen, før de allierede kan mobilisere et modangreb. Amerikanske styrker kæmper for at sinke nazisterne fremstød og muliggør det legendariske forsvar af Bastogne.
da
22:00
World War II: Secrets from Above
Den 3. september 1939 sænker en nazistisk ubåd et britisk passagerskib på vej til Canada. Dette bliver de første skud, der er affyret i kampen om Atlanten – en hensynsløs seks-årig kamp for at afskære Storbritanniens forsyninger og sulte landet til overgivelse. Fortalt fra et unikt luftperspektiv er dette historien om den længste militærkampagne under Anden Verdenskrig.
da