National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Netherlands

Gwida Tat- Televixin - it-Tnejn, it-Tnejn, 29 ta Apr, 2024

12:20 CEST
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan aan de slag met een van de meest herkenbare Duitse auto's: een BMW E30 Alpina. De auto is van Maz uit Walsall, een liefhebber die getroffen werd door een genetische aandoening.
nl
01:20 CEST
Food Factory
Het productieproces van worstenbroodjes, paaslekkernijen, lolly's en Koreaanse knoedels.
nl
01:45 CEST
Food Factory
Het productieproces van gekonfijte pretzels, gebakjes uit Cornwall en jellybeans.
nl
02:10 CEST
Top 10: Architecture
Stadspleinen hebben vaak een geheel eigen karakter. Bovendien spelen ze regelmatig een belangrijke rol in het verrijken en versterken van de cultuur van de stad waarin ze zich bevinden.
nl
03:05 CEST
Megafactories
Deze achtbaan bereikt snelheden van 100 kilometer per uur en een hoogte van 60 meter. De inzittenden ervaren G-krachten die meestal voorbehouden zijn aan gevechtspiloten.
nl
03:50 CEST
Megafactories
De met de hand gebouwde AW139 is een ultramoderne helikopter uit de middenklasse. Twintig jaar geleden, toen de Italiaanse AgustaWestland fabriek worstelde om te overleven, werd de beslissing genomen om een nieuwe generatie helikopters te creëren.
nl
04:45 CEST
Car S.O.S
Tim en Fuzz renoveren een grote Toyota FJ40 Land Cruiser met motorproblemen, omdat eigenaar Adam niet meer in staat is om de reparaties zelf uit te voeren.
nl
05:35 CEST
Food Factory
Een blik op de productie van chocoladecupcakes die met de hand in pure chocolade worden gedompeld. Ook wordt meegekeken bij het maakproces van tamari-sojasaus, dat tot zes maanden kan duren. Ten slotte wordt onderzocht hoe wortelbier wordt gemaakt.
nl
06:00 CEST
Food Factory
De bakkers moeten vierhonderdveertig verjaardagstaarten maken voor de U.S. Air Force Academy in Colorado Springs. Een andere groep bereidt `s nachts tweehonderdvijftig maaltijden voor treinreizigers.
nl
06:25 CEST
Food Factory
Indiase groentestoofpot, lichte en luchtige knapperige Mexicaanse soezen, een chocoladeachtige kaasachtige Russische traktatie en klassieke suikerachtige gumdrops vinden hun weg naar de consument.
nl
06:55 CEST
Science of Stupid
In deze aflevering zien we op hoeveel manieren je jezelf voor schut kunt zetten of zelfs verwonden terwijl je zoiets eenvoudigs doet als opdrukken, of een biervaatje wil open maken, of gewoon in de sneeuw loopt.
nl
07:25 CEST
Science of Stupid
Ontdek hoeveel manieren er zijn om jezelf voor schut te zetten of pijn te doen door gestapeld op te drukken, of door een bommetje te maken in het water, of om te golfen met een frisbee.
nl
07:55 CEST
Lost Treasures of Egypt
Archeologen onderzoeken hoe Egyptische koninginnen heersten in een mannenmaatschappij. Ze gaan op zoek naar de grafkamer van een mysterieuze koningin en bekijken de rol van koningin Nefertari.
nl
08:55 CEST
Lost Treasures of Rome
Archeologen bekijken de ruïnes van het Colosseum en ontdekken waarom dat hét symbool werd van het Romeinse Rijk. Ze onderzoeken ruïnes en onthullen lang verloren gewaande amfitheaters om aanwijzingen te vinden.
nl
09:55 CEST
Secrets of the Zoo
Er wordt een afscheidsfeest georganiseerd voor ijsberen Beva en Amelia Gray voordat ze naar de dierentuin van Maryland vertrekken; Priya werkt samen met haar man aan een medisch onderzoek van een zebrahaai; Brie de kangoeroe gaat naar de tandarts.
nl
10:50 CEST
Secrets of the Zoo: Tampa
Na een zwangerschap van zestien maanden, wordt eindelijk een langverwacht neushoornjong geboren.
nl
11:50 CEST
Dr. Oakley, Yukon Vet
Terwijl Dr. Oakley een nestje pups ter wereld brengt, wordt ze gevraagd om een eigenwijze bizon te behandelen. Terug in de kliniek behandeld ze een hond met een opgezwollen been, en is ze de laatste redding voor een eland met ademhalingsproblemen.
nl
12:45 CEST
The Dog Rescuers
Een zwaargewonde Saluki wordt gevonden met een gebroken been dat zo zwaar beschadigd is dat het verwijderd moet worden. Alan ontmoet een Staffordshire mix die lijdt aan een huidaandoening die aandacht nodig heeft.
nl
01:45 CEST
The Incredible Dr. Pol
De kliniek krijgt te maken met geconstipeerde katten en winderige paarden. Er is zelfs sprake van een onverwacht voorstel.
nl
02:40 CEST
Trafficked With Mariana van Zeller
Cybercriminaliteit zoals creditcardfraude, identiteitsdiefstal en ransomware zijn de snelst groeiende zwarte markten in de Verenigde Staten, waardoor persoonsgegevens inmiddels waardevoller zijn dan goud, wapens en drugs.
nl
03:35 CEST
Trauma Rescue Squad
De medici ondersteunen een bomploeg die een bom in een woning onschadelijk probeert te maken. Ook helpen ze een voortvluchtige die een winkel probeerde te beroven met een mes.
nl
04:35 CEST
Locked Up Abroad
Latasha Madson wordt in Thailand verliefd op Phillip, maar wordt betrapt Phillip's heroïne. Ze wordt per direct naar de beruchte `Bangkok Hilton'-gevangenis gestuurd.
nl
05:35 CEST
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport is het werk nooit af. Er moeten windzakken vervangen worden, landingsbanen moeten geverfd worden, een kapotte luchtbrug moet gerepareerd worden en er breekt zelfs brand uit.
nl
06:35 CEST
Border Security: Nieuw Zeeland
Een gezochte drugssmokkelaar uit China arriveert op Auckland Airport. Een man die eerder veroordeeld is, bevindt zich in Queenstown. Een Samoaanse man probeert illegale vis het land binnen te smokkelen.
nl
07:05 CEST
Border Security: Nieuw Zeeland
Een gedetailleerde ondervraging brengt een Roemeens koppel aan het wankelen. Ergens anders doen verschillende passagiers hun uiterste best om eetbare zaken het land in te smokkelen.
nl
07:30 CEST
To Catch a Smuggler
Een internationale operatie om wapenhandelnetwerken te stoppen, brengt HSI en Argentijnse autoriteiten ertoe de huizen van mogelijke wapenhandelaars te overvallen.
nl
08:30 CEST
Air Crash Investigation
Vlucht 676 van China Airlines stort neer op een drukke weg in Taipei. Het is de grootste vliegramp van het land. De schuld ligt bij de piloten, die het vliegtuig elf seconden lang niet bestuurden.
nl
09:30 CEST
Ice Road Rescue
Thord en Bjoern hebben het zwaar wanneer de politie hen stopt halverwege de redding van een vrachtwagen van 35 ton. In het noorden probeert Jo Roger een vrachtwagen met tien ton zalm te redden.
nl
10:30 CEST
Ancient Bodies: Secrets Revealed
Een archeoloog reist naar de top van een berg in Argentinië, dicht bij een actieve vulkaan. Hij ontdekt het stoffelijk overschot van een aantal kinderen die lijken te slapen.
nl
11:25 CEST
Last of the Giants: Wild Fish
Een enorme stierhaai onderbreekt Cyrils zoektocht naar de gigantische barracuda, wat een enorm gevecht tussen de twee veroorzaakt, dat eindigt in gevaarlijk ondiep water vol woeste krokodillen en enorme nijlpaarden, waardoor het team in gevaar komt.
nl

Gwida Tat- Televixin - it-Tlieta, it-Tlieta, 30 ta Apr, 2024

12:20 CEST
Ancient China From Above
De Chinese Muur is een icoon uit de oudheid. Het monument is lange tijd bestudeerd door experts, maar dankzij geavanceerde technologie worden de geheimen ervan eindelijk onthuld.
nl
01:15 CEST
Food Factory
De zoete en knapperige Boston Baked Beans zijn de zoete versie van een traditioneel bijgerecht. De intense aardbeienvulling in de Welch fruityoghurtsnack krijgt een romige coating.
nl
01:45 CEST
Food Factory
Een blik op de productie van Indiase snacks, suikerkoekjes en Griekse spinazietwisters.
nl
02:05 CEST
Top 10: Architecture
Deze tien parken en botanische tuinen over de hele wereld laten de schoonheid van de gecultiveerde natuur zien. Deze parken benaderen het paradijs dat we met onze eigen handen kunnen creëren.
nl
03:00 CEST
Megafactories
Het recept van Coca Cola is het best bewaarde geheim ter wereld, en het drankje is al decennia lang immens populair. Hoe wordt deze Amerikaanse frisdrank gemaakt?
nl
03:50 CEST
Megafactories
De Dodge Challenger, een Amerikaanse klassieker, wordt geproduceerd in twee fabrieken, waarvan een in Amerika en een Mexico. De moderne versie blijft trouw aan die uit de jaren 70, maar dan met moderne technologie.
nl
04:45 CEST
Car S.O.S
Tim en Fuzz nemen de Peugeot 504 cabriolet uit 1972 van de gepensioneerde tandarts Barry onder handen als dank voor zijn werk voor de lokale gemeenschap.
nl
05:35 CEST
Food Factory
Deze keer ontdek je hoe met pinda's gevulde nougat, 'smart fries', gummyberen en appelchips worden geproduceerd.
nl
06:00 CEST
Food Factory
Het productieproces van marshmallows, wasabi, vegetarische worstjes en mini-chocoladecroissants.
nl
06:25 CEST
Food Factory
Een kijkje achter de schermen bij de productie van meringuekoekjes, en de knapperige mediterrane focaccia. Ook wordt onderzocht hoe met jam gevulde haverrepen en gerimpelde aardappelchips worden gemaakt.
nl
07:05 CEST
Science of Stupid
Voertuigen met twee wielen (motoren) missen, logischerwijs, stabiliteit en zekerheid - dat kan zomaar eens flink mis gaan.
nl
07:35 CEST
Science of Stupid
Een diepe duik in de wetenschap achter de mislukkelingen op het gebied van water - met, onder meer, waterskiën en de Ice Bucket Challenge.
nl
08:05 CEST
Lost Treasures of Egypt
Archeologen proberen de traditie van mummificatie in Egypte te verklaren aan de hand van misschien wel de oudste mummie. Een graftombe onthult hoe gewone Egyptenaren het hiernamaals trachtten te bereiken.
nl
09:00 CEST
Lost Treasures of Rome
Onder Rome ligt een vergeten schat begraven: het Gouden Huis. Dit is een enorm paleis dat gebouwd werd in de eerste eeuw na Christus. Het was de meest extravagante constructie in de geschiedenis van Rome.
nl
10:00 CEST
Secrets of the Zoo
Columbus Zoo kijkt reikhalzend uit naar de geboorte van een babygirafje. Het is voor het eerst in meer dan 20 jaar dat in de dierentuin een girafje wordt geboren.
nl
11:00 CEST
Secrets of the Zoo
Dokterbezoeken staan op de agenda voor het personeel van de dierentuin en de dieren. Een aap heeft een abces en een poema heeft kiespijn. Ook de hartspecialist wordt geraadpleegd.
nl
11:55 CEST
Dr. Oakley, Yukon Vet
We volgen Dr. Oakley in haar deelname aan een bijzondere race tussen mensen en rendieren. Daarnaast worden vijf muskus ossen getest op zwangerschap, en zien we Daisy in een reünie met haar familie.
nl
01:00 CEST
The Dog Rescuers
In de West Midlands heeft een dierenarts melding gemaakt van ernstige bezorgdheid over een jonge hond die onlangs haar praktijk heeft verlaten. De eigenaars weigerden haar te laten behandelen.
nl
02:00 CEST
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol, Diane en Charles beginnen met een aantal ambitieuze verbouwingen aan hun huis. Verder moeten ze in de kliniek het werk van doe-het-zelf-dierenartsen oplossen.
nl
03:00 CEST
Trafficked With Mariana van Zeller
Elk jaar worden er 750.000 auto's gestolen in de VS. Velen daarvan komen terecht op de winstgevende zwarte markten van West-Afrika. Mariana van Zeller volgt de route van de gestolen auto's en ontdekt een transcontinentale leveringsketen.
nl
04:00 CEST
Trauma Rescue Squad
Het team helpt iemand die is neergeschoten hoewel de schutter nog in de buurt kan zijn. Een drugsgebruiker valt in een ravijn en de medici moeten hem in veiligheid zien te brengen.
nl
05:00 CEST
Locked Up Abroad
Keith Stansell wordt gegijzeld door FARC-guerillas nadat zijn vliegtuig neerstort in de jungle van Colombia.
nl
06:00 CEST
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport staat er heel wat druk op het personeel om alle 900 vluchten in goede banen te leiden. George komt een verdacht pakketje tegen en Mel krijgt twee medische noodgevallen binnen een uur.
nl
07:00 CEST
Border Security: Nieuw Zeeland
Een excentrieke man uit Oekraïne heeft een grote hoeveelheid bagage bij zich, waarin ongebruikelijke voorwerpen verborgen zijn. Een jonge Nieuw-Zeelandse vrouw wordt eruit gepikt door speurhonden.
nl
07:30 CEST
To Catch a Smuggler
HSI neemt met cocaïne gevulde bandenvelgen in beslag in Puerto Rico en een lading meth en fentanyl in San Diego. CBP Miami onderschept 400.000 dollar aan contanten op weg naar Cuba.
nl
08:30 CEST
Air Crash Investigation
Als AirAsia vlucht 8501 wordt ontdekt, is het duidelijk dat een mysterieus optreden van de gezagvoerder leidde tot dodelijke gebeurtenissen.
nl
09:30 CEST
Apocalypse: Hitler Takes on the East
In juni 1941 valt Hitler de Sovjet-Unie binnen. Hij wil hier het "Lebensraum" veroveren waarvan hij droomt voor zijn Derde Rijk. Daarvoor moet hij het grootste land ter wereld veroveren.
nl
10:30 CEST
Apocalypse: Hitler Takes on the East
In oktober 1941 denkt Hitler dat de overwinning nabij is, maar zijn mannen en zijn tanks staan stil in de vrieskou. Ondertussen consolideert het Rode Leger diens posities.
nl