fr
TV5 Monde

TV5 Monde

TV5MONDE, la chaîne de télévision internationale Francophone

France

TV gids - svētdiena, 2024.05.26.

00:02
Meurtres à...
Een restauranthouder wordt vergiftigd en dood gevonden. De man was een sjoemelaar en er is geen gebrek aan verdachten. Dussaut en Waro vragen zich af of deze zaak verband houdt met de verdwijning van een restauranthoudster, een paar maanden eerder.
nl
01:40
Le journal Afrique
Verslagen, columns, gasten. Hoor het Afrikaanse nieuws voor Franstalig Afrika op dagelijkse basis gepresenteerd door Nidhya Paliakara en Dominique Tchimbakala.
nl
02:08
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
02:11
OPJ, Pacifique Sud
Een kassier wordt gedood in een supermarkt. Er zijn steeds meer diefstallen en overvallen in de wijk, maar dit zou wel eens iets veel belangrijkers kunnen zijn dan een gewone overval. Jackson raakt steeds meer aan Chris gehecht.
nl
02:55
OPJ, Pacifique Sud
Als de brigade de dood van de kassier onderzoekt, worden ze zich bewust dat de wijk veel te lang aan zijn lot is overgelaten. Joséphine treedt als onderhandelaar op tussen Gaspard en Douglas.
nl
03:47
Tendance XXI
Een programma gewijd aan kunst, mode, schoonheid, design en nieuwe trends, met de nadruk op Franse creativiteit en knowhow.
nl
04:13
7 jours sur la planète
Syrië, re-integratie in de Arabische Liga; Rusland, het einde van de oorlog tegen nazi-Duitsland gevierd op 9 mei; Frankrijk, herdenkingen van 8 mei 2023: eerbetoon aan Jean Moulin, een sleutelfiguur in het verzet.
nl
04:39
Radio souvenir
Terugblik op de cultuitzendingen en de grote radiostemmen in Franstalig Zwitserland, dankzij het archief van de RTS.
nl
04:53
Basik
Manga's, ramen en zelfs honden. Alles wat met Japan te maken heeft is een groot succes.
nl
05:20
C dans l'air
Speciale gasten en journalisten in de studio analyseren zowel het laatste nieuws als andere controversiële onderwerpen om een beter begrip te geven van de sociale gebeurtenissen die hedendaags plaatsvinden.
nl
06:27
Falò
Informatiemagazine waarin actuele onderwerpen op diepgaande wijze worden behandeld en geanalyseerd.
nl
06:56
La faute à l'Europe
De redactie biedt verschillende standpunten over actuele zaken: Frankrijk gezien vanuit Europa, achter de schermen in Europa en een opiniestuk van Jean Quatremer, de meest deskundige expert op het gebied van Europese integratie.
nl
07:22
Et si... vous me disiez toute la vérité
In dit wekelijkse programma ontvangt Denis Epoté hoofdrolspelers uit het nieuws met een Afrikaanse achtergrond. De gasten waarmee Epoté in gesprek gaat, komen uit de wereld van de politiek, economie en cultuur.
nl
07:37
Wari
Magazine waarin de economische actualiteit en de ontwikkeling in Afrika ter sprake komen.
nl
08:03
Ça va l'faire !
De hoogtepunten uit de ochtenduitzending van TVMonaco.
nl
08:55
L'artiste et l'oeuvre
Soly Cissé is een veelzijdig kunstenaar, die zich zowel thuis voelt in schilderen, beeldhouwen als monumentale installaties, en een van de grote meesters van de hedendaagse kunst van het Afrikaanse continent is.
nl
09:00
Le journal de Radio-Canada
Een nieuwsuitzending die zich onderscheidt door een ervaren team van correspondenten.
nl
09:22
Oh ! Biz'art
Een kans om de artistieke cultuur te verkennen voor nieuwsgierigen, een genoegen voor geleerden en een ontdekking voor de jongeren. Een klein overzichtje van de kunstgeschiedenis, geschreven en verwezenlijkt door Stéphane De Groodt.
nl
09:25
TV5MONDE, le journal
De hele internationale actualiteit gepresenteerd door de redactie van de TV5MONDE.
nl
09:38
Anna et ses amis
Al haar vrienden vragen Anna om hulp, maar ze kan niet overal tegelijkertijd zijn.
nl
09:45
Tok Tok
Grappige animatiereeks waarin stierendokter Gordon, bijgestaan door de tweelingkuikens Schaal en Dons, steeds een originele oplossing heeft voor de problemen van de dieren in het dorp.
nl
09:53
Les Quiquoi
Het schoolreisje is elk jaar hetzelfde. Gingen ze maar eens naar de maan voor de verandering. Ollie tekent een raket en daar gaan ze. Maar de maan is saai, want er is alleen maar een museum.
nl
10:00
L'imagier animé de Koumi
Koumi reist naar de woestijn in Australië om een hagedis als geen ander te ontmoeten: de moloch.
nl
10:05
Les souvenirs de Mamette
Marinette moet een duet spelen met Jacotte, maar Jacotte kan helemaal niet zingen.
nl
10:18
Les souvenirs de Mamette
Marinette kent haar tafels uit haar hoofd, maar tijdens het huiswerk vergeet ze alles.
nl
10:30
Taffy
Zowel Taffy als Bentley zijn extreem jaloers op het nieuwe huisdier: een schattige kleine pony. Ze kunnen niet uitstaan dat de pony zoveel aandacht krijgt en willen van de pony af.
nl
10:37
Les super pouvoirs du vivant
Hij heeft de snavel van een eend, de staart van een bever, poten met zwemvliezen, gif en is een van de weinige zoogdieren die eieren legt - des te bizarder omdat hij onder water jaagt zonder te zien of te horen.
nl
10:40
Les super pouvoirs du vivant
Als de onsterfelijke kwal geen voedsel meer heeft of te oud is, kan hij zich verjongen; hij kan het verouderingsproces omkeren en terugkeren naar het babystadium.
nl
10:44
La Petite Pokou
Pokou leert de rollen van de Komians van de priesteres van Bali.
nl
10:57
Les grandes grandes vacances
In september 1939 verlieten Ernest en Colette, 10 en 6 jaar oud, Parijs voor een weekend om hun ouders te vergezellen naar Papilou en Mamili, hun grootouders van moederskant in Grangeville, Normandië.
nl
11:23
Les p'tits diables
Daphné heeft een blog waarop ze adviesvideo's voor dieren post. Nina wil hetzelfde doen en vraagt Tom om haar te helpen filmen.
nl
11:35
#Helvetica
In "Tu n'abuseras point", een boek met interviews dat op 10 mei is gepubliceerd, werpt de bisschop van Lausanne, Genève en Fribourg, Charles Morerod, een lange blik op het seksueel misbruikschandaal in de katholieke kerk.
nl
11:58
Ne cliquez pas
De tien grootste gevaren van het internet worden onderzocht, samen met tips om veilig te internetten. Cybersecurityexpert Steven Meyer biedt een kijkje in zijn wereld en deelt behulpzame tips.
nl
12:02
Rassemblance
Marie-Dolorès Mabuila kwam op tweejarige leeftijd met haar familie in Brussel aan en werkt nu bij de Belgische federale politie, waar ze wordt geconfronteerd met dagelijks racisme.
nl
12:30
Femmes humoristes
Er waait een nieuwe wind door de one-woman-show en het bewijs is te zien in de sketches.
nl
12:34
Version française
De schilderes Nathanaëlle Herbelin, waardig erfgename van Les Nabis, opent de deuren van haar atelier. Adrian Appiolaza is de artistiek directeur van Maison Moschino.
nl
13:00
L'artiste et l'oeuvre
Soly Cissé is een veelzijdig kunstenaar, die zich zowel thuis voelt in schilderen, beeldhouwen als monumentale installaties, en een van de grote meesters van de hedendaagse kunst van het Afrikaanse continent is.
nl
13:04
Épicerie fine
In het zuiden van Frankrijk telen Émilie en Maxime groente op de koude grond voordat ze ze bereiden. In de haven van Le Poussaï vertrekt Olivier Bardoux voor een vistocht waarbij de vissoorten uit de Middellandse Zee gerespecteerd worden.
nl
13:30
Anatomie des fausses nouvelles
Naast onze neiging om de voorkeur te geven aan inhoud die bevestigt wat we al denken, helpen algoritmen om ons in een luchtbel te sluiten waarin niets doordringt, behalve de informatie waar we ons a priori aan houden.
nl
13:34
Nous, les Européens
Deze show gaat over Europa, maar vooral over de mensen die dit werelddeel kleuren, waarbij de nadruk ligt op de positieve en inspirerende initiatieven die op allebei plaatsen opbloeien.
nl
14:27
Sans faute(s)
Stéphane De Groodt vertelt over de avonturen van tekenfilmfiguren en presenteert tips en geheugensteuntjes om nooit meer te twijfelen over de schrijfwijze van bepaalde woorden.
nl
14:30
Le Journal de la RTBF
De hele internationale actualiteit gepresenteerd door de redactie van de RTBF.
nl
15:01
Vivement dimanche
Michel Drucker zit op zijn beroemde rode sofa, samen met zijn commentatoren en een hoofdgast. Samen bespreken ze onderwerpen zoals het nieuws, cultuur, muziek, dagelijks leven, gezondheid en een speciale aflevering gewijd aan dieren.
nl
16:31
Chacun son île
Ibiza, de hoofdstad van het feesten op de Balearen, voor de kust van Spanje, verwelkomt elk jaar drie miljoen toeristen. Eenvoud en buitensporigheid gaan hier samen.
nl
17:19
Demeures de collectionneurs
Historische gebouwen herbergen fabelachtige antiquiteiten, meubels en beeldende kunst. Éric de Lochner biedt de gelegenheid om deze uitzonderlijke gebouwen te bezoeken, gepresenteerd door mensen met een passie voor erfgoed en decoratieve kunst.
nl
17:31
20h30 le dimanche
Film, muziek, sport, literatuur, politiek. De gasten van Laurent Delahousse vertellen over hun carrière, hun projecten en reageren op de actualiteit. De uitzending eindigt op muziek met een livevertolking.
nl
18:05
400 millions de critiques
Eerste grote Franstalige culturele tijdschrift ter wereld, origineel concept 100% TV5MONDE, 400 miljoen critici blikken terug op Franstalig cultureel nieuws door de gekruiste ogen van journalisten uit België, Zwitserland, Canada, Quebec en.
nl
19:00
64 minutes, le monde en Français
Wereldwijde actualiteiten in het Frans. Presentatie door Mohamed Kaci of Silvia Garcia.
nl
19:26
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
19:30
L'invité
Patrick Simonin ontvangt sterren uit de actualiteit, de cultuur, de muziekwereld, de filmwereld, de wereld van boeken, iedereen die ons tijdperk wakker schudt, in een uitzending die niet te missen is.
nl
19:38
Goélettes, le lien au coeur des îles
Ga aan boord van de Tuha'a Pae voor een reis door de Australische archipel.
nl
20:31
Espèces d'ordures
De hoofdstad van Canada heeft de reputatie een rustige en soms wat saaie stad te zijn. Maar toch, als we naar de manier kijken waarop Ottawa het afval beheert, worden er talrijke originele initiatieven ontplooid die een groot verschil maken.
nl
21:19
Anatomie des fausses nouvelles
Naast onze neiging om de voorkeur te geven aan inhoud die bevestigt wat we al denken, helpen algoritmen om ons in een luchtbel te sluiten waarin niets doordringt, behalve de informatie waar we ons a priori aan houden.
nl
21:23
L'instant Roland-Garros
tennis
nl
21:25
L'instant Roland-Garros
tennis
nl
21:30
Le journal de France 2
Het televisiejournaal van de redactie van France 2 (editie van 20 uur, Parijse tijd).
nl
21:56
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
21:58
L'instant Roland-Garros
tennis
nl
22:06
Les magnétiques
Frankrijk, begin van de jaren 80. Philippe leeft in de schaduw van zijn broer Jérôme in een klein provinciestadje. Tussen de piratenzender in de garage van hun vader en dreiging van militaire dienst.
nl
23:41
Le journal de la RTS
Een nieuwsprogramma op televisie dat rechtstreeks door de redactie van RTS is gemaakt.
nl

TV gids - pirmdiena, 2024.05.27.

00:07
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
00:11
Petits arrangements avec les morts
Drie volwassen broers en zussen denken filosofisch na over de gevolgen van de plotselinge dood van hun zus bij een motorongeluk. Later voegt Jumbo, die een vriend verloor aan kanker, zich bij het gesprek.
nl
01:56
Le journal Afrique
Verslagen, columns, gasten. Hoor het Afrikaanse nieuws voor Franstalig Afrika op dagelijkse basis gepresenteerd door Nidhya Paliakara en Dominique Tchimbakala.
nl
02:23
Mad in Belgium
Een exquis lijk waarvan de ingewanden de aard van een (on)zekere Belgische filmwereld onthullen, auteurs en acteurs die zijn binnengeslopen om beelden te vervalsen Yves Montmayeur ontcijfert de Belgische film.
nl
03:23
Petit ange
Na de dood van haar vader heropent Clara de deuren van Blanchefaille, het oude familiehuis. Ze is er niet meer geweest sinds ze zeven was, na het ongeval waardoor haar moeder gehandicapt raakte.
nl
04:56
Vengeance
Dronken keert David terug naar huis zonder te beseffen dat hij gevolgd wordt. Marc gaat naar Maya's oude appartement in de hoop aanwijzingen te vinden voor haar verdwijning. Hij krijgt een telefoontje van de conciërge van Davids appartement.
nl
05:22
Internationales
Elke zaterdag schuift een persoonlijkheid in het hart van de internationale politiek, economische, wetenschappelijke of culturele nieuws aan om commentaar te leveren en de hoogtepunten van het moment te ontcijferen.
nl
06:16
Le dessous des cartes
Decodering van de internationale relaties met behulp van geografische kaarten, sleutels om de wereld waarin wij leven en zijn problemen te begrijpen. Presentatie door Émilie Aubry.
nl
06:29
Suisse en scène
Interview met een Zwitserse culturele persoonlijkheid, waarin wordt teruggeblikt op zijn of haar loopbaan en de grote lijnen die ten grondslag liggen aan zijn of haar werk.
nl
06:58
Le 6h00 info
Het meeste ochtendnieuws gepresenteerd vanuit de redactie van France Télévisions.
nl
07:24
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
07:29
Télématin
Een serie vol met nieuws, cultuur, praktische zaken, werk, gezondheid en een overzicht van het dagelijks leven.
nl
07:45
Appelle-moi Poésie
Twintig dichters, bestaande uit tien vrouwen en tien mannen, worden samengebracht. Ze worden vooral gekozen om hun schrijfkwaliteit, maar ook om hun talent als lezer, performer of tolk.
nl
07:50
Télématin
Een serie vol met nieuws, cultuur, praktische zaken, werk, gezondheid en een overzicht van het dagelijks leven.
nl
08:29
Télématin
Een serie vol met nieuws, cultuur, praktische zaken, werk, gezondheid en een overzicht van het dagelijks leven.
nl
08:51
#vf
Programma gewijd aan de kunst van het leven. Er wordt kennisgemaakt met de ambassadeurs van het luxe Franse leven. Ontdek jonge ontwerpers, maar ook chique en trendy plekken in Frankrijk.
nl
08:56
Merci professeur !
Een kroniek over de Franse taal, haar eigenaardigheden, haar actualiteit en haar accenten.
nl
09:00
Le journal de Radio-Canada
Een nieuwsuitzending die zich onderscheidt door een ervaren team van correspondenten.
nl
09:22
Oh ! Biz'art
Een kans om de artistieke cultuur te verkennen voor nieuwsgierigen, een genoegen voor geleerden en een ontdekking voor de jongeren. Een klein overzichtje van de kunstgeschiedenis, geschreven en verwezenlijkt door Stéphane De Groodt.
nl
09:25
TV5MONDE, le journal
De hele internationale actualiteit gepresenteerd door de redactie van de TV5MONDE.
nl
09:37
Edmond et Lucy
Terwijl iedereen een show in elkaar zet om het Honingfeest te vieren, is Lucy boos nadat ze de rol van lelietje-van-dalen heeft gekregen. Ze vindt een bloem zijn te saai voor haar.
nl
09:49
Idéfix et les irréductibles
Labienus vindt een mysterieus beeldje van de Egyptische godin Bastet. Het beeldje is magisch en geeft Monalisa de macht om iedereen te hypnotiseren. Monalisa hypnotiseert Vitamine onmiddellijk en gebruikt hem om Idefix in een val te lokken.
nl
10:00
Gabâo
In elke aflevering geeft de pratende machine Gabâo een vraag door die verband houdt met een technisch voorwerp of het milieu. Om deze te beantwoorden, gaat Gabâo de deur van de kennis door.
nl
10:05
Gabâo
In elke aflevering geeft de pratende machine Gabâo een vraag door die verband houdt met een technisch voorwerp of het milieu. Om deze te beantwoorden, gaat Gabâo de deur van de kennis door.
nl
10:10
Zouk
Het is de trouwdag van oma Zak en opa Zik en Zouk gaat een dagje bij ze op bezoek. Ze wordt vergezeld door Jojo, die de vorm van een kussen aanneemt om oma Zak niet van streek te maken.
nl
10:21
Zouk
Als blijkt dat oma op bezoek komt gaan Zouk en zijn ouders volop aan de slag met de voorbereidingen.
nl
10:32
Vachement normand!
De Vire is 128,4 km lang, ontspringt in Butte-Brimbal en mondt uit in het Kanaal. Vandaag de dag is de Virevallei bedoeld voor wandelaars of andere liefhebbers van wateractiviteiten.
nl
10:59
C'est du Belge
Vanuit zijn huiskamer zet Gerald Watelet zich in om de mannen en vrouwen in de schijnwerpers te zetten die bijdragen aan de reputatie van België, zoals journalisten, historici en muzikanten.
nl
11:27
Épicerie fine
In het zuiden van Frankrijk telen Émilie en Maxime groente op de koude grond voordat ze ze bereiden. In de haven van Le Poussaï vertrekt Olivier Bardoux voor een vistocht waarbij de vissoorten uit de Middellandse Zee gerespecteerd worden.
nl
11:54
Le journal de l'économie, entreprises
Een Franstalige onderneming die begint te exporteren of succes heeft op de internationale markt.
nl
12:00
TV5MONDE, le journal
De hele internationale actualiteit gepresenteerd door de redactie van de TV5MONDE.
nl
12:14
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
12:18
Un si grand soleil
Terwijl Laurine op haar hoede is, is Eve bereid alles te riskeren om haar kinderen te beschermen.
nl
12:42
Vestiaires
Vanuit de kleedkamers van het zwembad waar ze trainen delen Romy en Orson, twee zwemmers met een beperking, hun wereldbeeld. Een beeld boordevol humor en een gezonde dosis zelfspot.
nl
12:47
Tout le monde veut prendre sa place
Het spel waarin iedereen kampioen kan worden. Een quiz, zes kandidaten en lekker in zijn fauteuil, een kampioen die iedereen wil onttronen.
nl
13:33
Fanfant family
Een muzikale reis door de geschiedenis van de Creoolse cultuur tegen een achtergrond van beguine, mazurka, Caribische muziek en jazz. De artiesten van de familie Fanfant, musici van generatie op generatie, begeleiden ons.
nl
14:30
Le Journal de la RTBF
De hele internationale actualiteit gepresenteerd door de redactie van de RTBF.
nl
15:00
Meurtres à...
Een restauranthouder wordt vergiftigd en dood gevonden. De man was een sjoemelaar en er is geen gebrek aan verdachten. Dussaut en Waro vragen zich af of deze zaak verband houdt met de verdwijning van een restauranthoudster, een paar maanden eerder.
nl
16:37
C'est du Belge
Vanuit zijn huiskamer zet Gerald Watelet zich in om de mannen en vrouwen in de schijnwerpers te zetten die bijdragen aan de reputatie van België, zoals journalisten, historici en muzikanten.
nl
17:04
Un si grand soleil
Léonor doet een ontdekking over haar zoon die zijn vreemde gedrag kan verklaren.
nl
17:28
Questions pour un champion
Quiz over algemene kennis. Presentatie: Samuel Étienne.
nl
18:01
Le Point
Wat betekent de opwarming van de aarde voor boeren? Journalisten ontmoetten deze mannen en vrouwen die op de eerste rij zitten bij de klimaatverandering.
nl
18:55
Eurêka
Cement is de bron van ongeveer acht procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. De start-up Mobbot heeft een oplossing gevonden om deze uitstoot te verminderen door betonnen constructies te printen met behulp van een 3D-printer.
nl
19:00
64 minutes, le monde en Français
Wereldwijde actualiteiten in het Frans. Presentatie door Mohamed Kaci of Silvia Garcia.
nl
19:22
Le journal de l'économie
Drie minuten om het economische nieuws uit te leggen en te analyseren. Volg "Au micro'scope" elke dag met het nieuws van een multinational, een innovatief klein of middelgroot bedrijf of een groeiende sector.
nl
19:26
L'invité
Patrick Simonin ontvangt sterren uit de actualiteit, de cultuur, de muziekwereld, de filmwereld, de wereld van boeken, iedereen die ons tijdperk wakker schudt, in een uitzending die niet te missen is.
nl
19:35
Alexandra Ehle
In de jachthaven van Bordeaux wordt een lijk gevonden. Vreemd genoeg is de man overleden aan de pest. Alexandra ontdekt dat hij niet bij toeval besmet is geraakt. De schuldige is duidelijk iemand uit zijn nabije omgeving.
nl
21:04
Yul
Meer dan dertig luchtvaartmaatschappijen doen zaken met de luchthaven van Montreal en er is een complex logistiek systeem om duizenden reizigers optimaal te kunnen begeleiden.
nl
21:26
L'instant Roland-Garros
tennis
nl
21:30
Le journal de France 2
Het televisiejournaal van de redactie van France 2 (editie van 20 uur, Parijse tijd).
nl
21:56
La météo
Dit programma geeft het internationale meteorologische bulletin uit.
nl
21:58
L'instant Roland-Garros
tennis
nl
22:05
Secrets d'Histoire
Filip V, kleinzoon van Lodewijk XIV, wordt koning van Spanje als hij pas 16 jaar oud is. Deze complexe koning lijdt aan heftige buien van neerslachtigheid die hem dwingen teruggetrokken te leven.
nl
23:48
Le journal de la RTS
Een nieuwsprogramma op televisie dat rechtstreeks door de redactie van RTS is gemaakt.
nl