Jednotka

Jednotka

Jednotka je prvý televízny okruh (program) Rozhlasu a televízie Slovenska.

Slovakia

TV gidas - Pirmadienis, 2024-05-27

00:45
Správy RTVS "N"
E147 Správy
sk
01:40
Počasie
E147 Správy/Pošasie
sk
01:45
Toni - pôrodný asistent
E02 Toni pracuje ako pôrodný asistent a je to prirodzený talent. Byť mužským pôrodným asistentom však nie je vždy jednoduché. Keď príde o prácu v nemocnici, rozhodne sa pre živnosť. Gynekologička Luise mu ponúkne miesto vo svojej ordinácii. Zdá sa, že to je správna ponuka v správny čas. Zdá sa však, že udalosti z minulosti im spoluprácu komplikujú.
sk
03:15
Hotel Portofino
S01E01 Talianska Rivera, leto 1926. Oslobodzujúci vplyv talianskej kultúry, prostredia a kuchyne je očarujúci aj v čase medzivojnových otrasov. V krásnom, nedávno otvorenom Hoteli Portofino už jeho spolumajiteľke Belle Ainsworthovej chýba len personál a peniaze. Jej hostí, ako napríklad náročnú Lady Latchmere, je ťažké uspokojiť. Signor Danioni, skorumpovaný miestny politik, sa vyhráža, že Bellu vtiahne do rozžeraveného politického kotla mussoliniho Talianska. K tomu všetkému sa Bella pokúša zabezpečiť svojmu zranenému synovi Lucianovi a ovdovenej dcére Alice, psychickú pohodu a šťastie, po traumatizujúcich dôsledkoch Prvej svetovej vojny. Musí sa však spoľahnúť sama na seba. Bellin šľachtický, no grobiánsky manžel Cecil, je posadnutý len tým, že zariadi výhodné manželstvo pre Luciana, aby zabezpečil budúcnosť rodinného majetku v Anglicku a získal peniaze na zaplatenie svojho diletantského životného štýlu. Bella čoskoro zistí, ako ďaleko je pripravený zájsť.
sk
04:15
Správy RTVS "N"
E147 Správy
sk
05:05
Slovensko v obrazoch
E18 Poľovnícky zámoček v Tatranskej Javorine si dal postaviť monarcha Christian Hohenlohe. Zamiloval sa do mladej poľskej umelkyne. Urodzená rodina láske nepriala a tak sa ich útočiskom stala práve táto drevená obdivuhodná stavba. Smalt je sklovitá vrstva, ktorá tavením priľne na podklad. Túto techniku si zamilovala aj rodáčka z Prahy Iva Javorčíková. Robí šperky a obrázky, ktoré jej manžel, šikovný rezbár, dotvára "po svojom". V ich záhrade v Mýte pod Ďumbierom sme si urobili malú výstavu. Keď sa v okolí Gerlachova prestala ťažiť železná ruda, miestni sa preorientovali na poľnohospodárstvo a plátenníctvo. Aj preto majú v erbe ľanový kvietok. Dokonale vybielené plátno vozili až do Nemecka. Miroslav Fungáč sa rozhodol žiť tak, ako naši predkovia. Býva v drevenici, ktorú si postavil. Kroj nevyzliekol už osem rokov a oblieka si ho do roboty aj do fitnescentra. Vo svojej dielni vyrába korýtka a originálne misky z ovocného dreva.
sk
05:30
Dámsky klub
E96 Radosti a starosti nielen zo sveta žien. Dámsky klub je denný magazín o ženách pre ženy, ktorý vám ponúka rady, postrehy, námety, odpovede na otázky a problémy, ktoré trápia súčasnú ženu
sk
07:00
Ranné správy RTVS
E97 Správy
sk
08:25
Bez batožiny
E32 Vyberte sa na cestu po svete. Tvorcovia tejto série vás vezmú na Bali, do Japonska, Indonézie,do mnohých exotických krajín.... všade sa dozviete niečo mimoriadne, niečo zvláštne,niečo zaujímavé. vypočujete si pozitívne príbehy ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty. dozviete sa o rozmanitých kultúrach a ich histórii o úžasnýžch ľuďoch a ich životných podmienkach. vyberte sa na cestu - bez batožiny....
sk
09:00
Detektívi zo severu
S06E15 Detektívka
sk
10:00
Na krok od neba
S05E16 Zdá sa, že komisárovi Francescovi sa konečne podarilo vyrovnať so svojou minulosťou a začína túžiť po novom živote. Ešte väčšie nádeje mu prinesie návrat Emmy do San Candida, po ročnej odmlke. Ale prečo sa vrátila späť? Zdá sa, že pravým dôvodom nebude Francesco. Podarí sa Francescovi skutočne zbaviť svojich démonov z minulosti? Môže komunita Deva stále znepríjemňovať jeho život? Nečakaná udalosť ohrozí Emmu a otvorí všetky Francescove staré rany a tajomstvá. Aj komisára Vincenza s manželkou Evou čaká mnoho nových radostí i starostí.
sk
11:00
Duel
E28 Vedomostná súťaž s jedným moderátorom a dvoma výnimočnými hráčmi, viacnásobnými víťazmi relácie Duel.
sk
11:25
Všade dobre, doma naj
E75 Traja súťažiaci, tri kolá, štipka taktiky a napätie až do konca - to je súťaž Všade dobre, doma naj s moderátorom Martinom Nikodýmom. V 1. kole odpovedajú traja súťažiaci na každú z 8 otázok moderátora výberom zo štyroch možností. Za každú správnu odpoveď získavajú 5 bodov. Do druhého kola postupujú dvaja hráči s najvyššími počtami bodov. V 2. kole majú dvaja súťažiaci striedavo možnosť voliť si otázku z množiny dvanástich tém, ktoré sú odlíšené bodovým ohodnotením (5 - 10 - 15 bodov). Do finále - 3. kola, postupuje hráč s vyšším bodovým ziskom v druhom kole. Čakajú ho otázky týkajúce sa výlučne Slovenska a za každú správnu odpoveď získa finančnú výhru od 50 eur až do 500 eur. Spolu si môže finalista prilepšiť až o 1 150 eur. Na záver však ešte prichádza veľké pokušenie v podobe prémiovej otázky. Svoju výhru môže zdvojnásobiť alebo aj úplne stratiť.
sk
12:00
Správy RTVS
E97 Správy
sk
12:25
Dámsky klub
E97 Radosti a starosti nielen zo sveta žien. Dámsky klub je denný magazín o ženách pre ženy, ktorý vám ponúka rady, postrehy, námety, odpovede na otázky a problémy, ktoré trápia súčasnú ženu
sk
13:55
Tajomstvo mojej kuchyne
E22 Najlepšie recepty Kamily Magálovej a Pavla Pospíšila odhalené!
sk
14:40
Zdravá maškrta
E93 Maškrtiť sa dá nielen chutne, ale najmä zdravo. Máme tipy na zdravé a výborné maškrty pre mladých, mamičky s deťmi ale aj všetkých, ktorí majú radi dobré jedlo. Zdravé maškrty dodávajú potrebnú energiu bez kíl navyše. Kristína Kocian vám ponúkne výborné recepty so zameraním na zníženie cholesterolu.
sk
15:00
Don Matteo
S09E11 Odvážny a brilantný duchovný otec Don Matteo je opäť v Gubbiu. Rád jazdí na svojom bicykli po dychvyrážajúcich kopcoch Umbrie a je vždy tam, kde sa niečo deje. Jeho hlboké poznanie ľudskej duše ho vedie aj cez krivé zákruty zločinu. Matteo je múdry a rešpektovaný človek, ktorý skutočne dokáže pochopiť problémy ľudí a vždy je ochotný im pomôcť. Vďaka svojej ľudskosti často pomáha zločincom na ceste k vykúpeniu a zakaždým ich presvedčí, aby sa priznali k svojim zločinom a prijali zodpovednosť za svoje činy. Pri riešení prípadov ho sprevádza vtipná dvojica policajných vyšetrovateľov, šarmantná starostka mesta a dvojica verných pomocníkov na fare, Natalina a Pippo.
sk
16:00
Správy RTVS
E97 Správy
sk
16:30
Bez batožiny
E33 Vyberte sa na cestu po svete. Tvorcovia tejto série vás vezmú na Bali, do Japonska, Indonézie,do mnohých exotických krajín.... všade sa dozviete niečo mimoriadne, niečo zvláštne,niečo zaujímavé. vypočujete si pozitívne príbehy ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty. dozviete sa o rozmanitých kultúrach a ich histórii o úžasnýžch ľuďoch a ich životných podmienkach. vyberte sa na cestu - bez batožiny....
sk
17:00
Detektívi zo severu
S07E02 Detektívka
sk
17:50
Krátke správy RTVS
E97 Správy
sk
17:55
Duel
E29 Vedomostná súťaž s jedným moderátorom a dvoma výnimočnými hráčmi, viacnásobnými víťazmi relácie Duel.
sk
18:25
Všade dobre, doma naj
E76 Traja súťažiaci, tri kolá, štipka taktiky a napätie až do konca - to je súťaž Všade dobre, doma naj s moderátorom Martinom Nikodýmom. V 1. kole odpovedajú traja súťažiaci na každú z 8 otázok moderátora výberom zo štyroch možností. Za každú správnu odpoveď získavajú 5 bodov. Do druhého kola postupujú dvaja hráči s najvyššími počtami bodov. V 2. kole majú dvaja súťažiaci striedavo možnosť voliť si otázku z množiny dvanástich tém, ktoré sú odlíšené bodovým ohodnotením (5 - 10 - 15 bodov). Do finále - 3. kola, postupuje hráč s vyšším bodovým ziskom v druhom kole. Čakajú ho otázky týkajúce sa výlučne Slovenska a za každú správnu odpoveď získa finančnú výhru od 50 eur až do 500 eur. Spolu si môže finalista prilepšiť až o 1 150 eur. Na záver však ešte prichádza veľké pokušenie v podobe prémiovej otázky. Svoju výhru môže zdvojnásobiť alebo aj úplne stratiť.
sk
18:58
Krátke počasie
E141 Správy/Pošasie
sk
19:00
Správy RTVS
E148 Správy
sk
19:55
Góly-body-sekundy
E148 Magazín
sk
20:15
Počasie
E148 Správy/Pošasie
sk
20:30
Čas tajomstiev
Marcel Pagnol, chlapec na prahu dospievania, trávi posledné prázdniny pred nástupom na novú školu v milovanom Provence. Leto, ktoré bolo doteraz pre neho zvyčajne časom chlapčenských dobrodružstiev, je však akési iné - stáva sa časom odhaľovania tajomstiev a prežívania prvých lások. Film bol nakrútený podľa rovnomennej knihy Marcela Pagnola, jedného z najpopulárnejších francúzskych spisovateľov 20. storočia. Kniha Čas tajomstiev, ktorá po prvýkrát vyšla v roku 1960, je treťou časťou tetralógie Spomienky na detstvo, série poetických románov, oslavujúcich autorovo šťastné detstvo, prežité v kruhu rodiny upostred nádherných scenérií Pagnolovho rodného Provence. K tomuto regiónu a jeho obyvateľom sa Marcel Pagnol neustále vracal a to nielen ako autor úspešných kníh a divadelných hier, ale aj ako režisér a scenárista.
sk
22:15
Reportéri
E17 ZEMEPÁN ZO ŠTÓSU:Klimatické kúpele Štós na východnom Slovensku bojujú o záchranu. Necitlivá ťažba dreva ohrozuje liečivý účinok, pre ktorý tam prichádzajú hostia z celej Európy. Časť obyvateľov tvrdí, že za všetkým je biznis, na ktorom bohatne úzka skupina ľudí. Bývalý starosta založil obecný podnik a s majetkom dediny, podľa niektorých, gazduje ako s vlastným. Aká je kontrola hospodárenia obcí štátom, ktorý im zveril majetok?XXXZNÁMKOVÍ PIRÁTI:Ochranu duševného vlastníctva na Slovensku podnikatelia stále podceňujú. Len dve percentá má logá, domény či služby chránené ochrannou známkou. Európsky priemer je pritom na úrovni desiatich percent. Podnikanie tak mnohí vystavujú riziku. Doplatiť môžu na takzvaných známkových pirátov, ktorí ťažia z toho, že úspešným firmám preberú názov a zaregistrujú ho ako svoju značku. Ide o výnosný biznis s rôznou motiváciou.
sk
22:45
Inšpektor Max
S01E11 Jedenásta časť kriminálneho seriálu s názvom Výstrel. účinkujú Juraj Kukura Róbert Hájek Tereza Brodská Igor Bareš Igor Šimko Dušan Jamrich Marta Sládečková Mária Havranová scenár: Rasťo Boroš, Tomáš Koňařík kamera: Peter Kelíšek réžia: Petr Nikolaev hudba: Michal Pavlíček strih: Alena Spustová kostýmový výtvarník: Hana Šímová architekt:Václav Vohlídal
sk
23:50
Agatha Christie: Poirot
S11E02 Blízko-východná krajina Ramat sa stane obeťou proti-monarchistickýchb revolucionárov. Dedička trónu, princezná Shaista, sa musí uchýliť v Británii do bezpečia - ukryjú ju v malej dievčenskej škole v Meadowbank, ktorú vedie pokroková slečna Bulstrodeová. lenže keď tu napokon nájdu slečnu Springerovú, známu šikanovaním, zapichnutú oštepom, ukáže sa, že Meadowbank nie je asi tým najbezpečnejším miestom na Zemi. Poirot a inšpektor Kelsey zistia, že ktosi z pracovníkov školy nie je asi tým, kým by mal byť...čoskoro nájdu mŕtvu ďalšiu učiteľku, mademoiselle Blancheovú a princeznú Shaistu unesú. Poirot musí teraz nájsť - mačku medzi holubmi.
sk

TV gidas - Antradienis, 2024-05-28

01:25
Správy RTVS "N"
E148 Správy
sk
02:15
Góly-body-sekundy
E148 Magazín
sk
02:30
Počasie
E148 Správy/Pošasie
sk
02:40
Don Matteo
S09E11 Odvážny a brilantný duchovný otec Don Matteo je opäť v Gubbiu. Rád jazdí na svojom bicykli po dychvyrážajúcich kopcoch Umbrie a je vždy tam, kde sa niečo deje. Jeho hlboké poznanie ľudskej duše ho vedie aj cez krivé zákruty zločinu. Matteo je múdry a rešpektovaný človek, ktorý skutočne dokáže pochopiť problémy ľudí a vždy je ochotný im pomôcť. Vďaka svojej ľudskosti často pomáha zločincom na ceste k vykúpeniu a zakaždým ich presvedčí, aby sa priznali k svojim zločinom a prijali zodpovednosť za svoje činy. Pri riešení prípadov ho sprevádza vtipná dvojica policajných vyšetrovateľov, šarmantná starostka mesta a dvojica verných pomocníkov na fare, Natalina a Pippo.
sk
03:50
Správy RTVS "N"
E148 Správy
sk
04:40
Góly-body-sekundy
E148 Magazín
sk
04:55
Počasie
E148 Správy/Pošasie
sk
05:05
Peniaze
E17 Dnešná relácia Peniaze bude plná rád, ktoré ocenia všetci dovolenkári. Predražia letné dovolenky ceny leteniek? V akom predstihu si kúpiť lístok na vlak do zahraničia? Pohodlie verzus cena - čo očakávať od dovolenky v karavane? Oplatí sa kúpiť si dovolenku na splátky?
sk
05:30
Dámsky klub
E97 Magazín o ženách pre ženy, ktorý vám ponúka rady, postrehy, námety, odpovede na otázky a problémy, ktoré trápia súčasnú ženu.
sk
07:00
Ranné správy RTVS
E98 Správy
sk
08:30
Bez batožiny
E33 Vyberte sa na cestu po svete. Tvorcovia tejto série vás vezmú na Bali, do Japonska, Indonézie,do mnohých exotických krajín.... všade sa dozviete niečo mimoriadne, niečo zvláštne,niečo zaujímavé. vypočujete si pozitívne príbehy ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty. dozviete sa o rozmanitých kultúrach a ich histórii o úžasnýžch ľuďoch a ich životných podmienkach. vyberte sa na cestu - bez batožiny....
sk
09:00
Detektívi zo severu
S07E02 Detektívka
sk
10:00
Na krok od neba
S05E09 Zdá sa, že komisárovi Francescovi sa konečne podarilo vyrovnať so svojou minulosťou a začína túžiť po novom živote. Ešte väčšie nádeje mu prinesie návrat Emmy do San Candida, po ročnej odmlke. Ale prečo sa vrátila späť? Zdá sa, že pravým dôvodom nebude Francesco. Podarí sa Francescovi skutočne zbaviť svojich démonov z minulosti? Môže komunita Deva stále znepríjemňovať jeho život? Nečakaná udalosť ohrozí Emmu a otvorí všetky Francescove staré rany a tajomstvá. Aj komisára Vincenza s manželkou Evou čaká mnoho nových radostí i starostí.
sk
11:00
Duel
E29 Vedomostná súťaž s jedným moderátorom a dvoma výnimočnými hráčmi, viacnásobnými víťazmi relácie Duel.
sk
11:25
Všade dobre, doma naj
E76 Traja súťažiaci, tri kolá, štipka taktiky a napätie až do konca - to je súťaž Všade dobre, doma naj s moderátorom Martinom Nikodýmom. V 1. kole odpovedajú traja súťažiaci na každú z 8 otázok moderátora výberom zo štyroch možností. Za každú správnu odpoveď získavajú 5 bodov. Do druhého kola postupujú dvaja hráči s najvyššími počtami bodov. V 2. kole majú dvaja súťažiaci striedavo možnosť voliť si otázku z množiny dvanástich tém, ktoré sú odlíšené bodovým ohodnotením (5 - 10 - 15 bodov). Do finále - 3. kola, postupuje hráč s vyšším bodovým ziskom v druhom kole. Čakajú ho otázky týkajúce sa výlučne Slovenska a za každú správnu odpoveď získa finančnú výhru od 50 eur až do 500 eur. Spolu si môže finalista prilepšiť až o 1 150 eur. Na záver však ešte prichádza veľké pokušenie v podobe prémiovej otázky. Svoju výhru môže zdvojnásobiť alebo aj úplne stratiť.
sk
12:00
Správy RTVS
E98 Správy
sk
12:25
Dámsky klub
E98 Radosti a starosti nielen zo sveta žien. Dámsky klub je denný magazín o ženách pre ženy, ktorý vám ponúka rady, postrehy, námety, odpovede na otázky a problémy, ktoré trápia súčasnú ženu
sk
14:00
Tajomstvo mojej kuchyne
E23 Najlepšie recepty Kamily Magálovej a Pavla Pospíšila odhalené!
sk
14:40
Zdravá maškrta
E94 Maškrtiť sa dá nielen chutne, ale najmä zdravo. Máme tipy na zdravé a výborné maškrty pre mladých, mamičky s deťmi ale aj všetkých, ktorí majú radi dobré jedlo. Zdravé maškrty dodávajú potrebnú energiu bez kíl navyše. Kristína Kocian vám ponúkne výborné recepty so zameraním na zníženie cholesterolu.
sk
15:00
Don Matteo
S09E12 Odvážny a brilantný duchovný otec Don Matteo je opäť v Gubbiu. Rád jazdí na svojom bicykli po dychvyrážajúcich kopcoch Umbrie a je vždy tam, kde sa niečo deje. Jeho hlboké poznanie ľudskej duše ho vedie aj cez krivé zákruty zločinu. Matteo je múdry a rešpektovaný človek, ktorý skutočne dokáže pochopiť problémy ľudí a vždy je ochotný im pomôcť. Vďaka svojej ľudskosti často pomáha zločincom na ceste k vykúpeniu a zakaždým ich presvedčí, aby sa priznali k svojim zločinom a prijali zodpovednosť za svoje činy. Pri riešení prípadov ho sprevádza vtipná dvojica policajných vyšetrovateľov, šarmantná starostka mesta a dvojica verných pomocníkov na fare, Natalina a Pippo.
sk
16:00
Správy RTVS
E98 Správy
sk
16:25
Bez batožiny
E34 Vyberte sa na cestu po svete. Tvorcovia tejto série vás vezmú na Bali, do Japonska, Indonézie,do mnohých exotických krajín.... všade sa dozviete niečo mimoriadne, niečo zvláštne,niečo zaujímavé. vypočujete si pozitívne príbehy ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hodnoty. dozviete sa o rozmanitých kultúrach a ich histórii o úžasnýžch ľuďoch a ich životných podmienkach. vyberte sa na cestu - bez batožiny....
sk
16:50
Destinácie
E67 Destrinácie - to sú cestopisy - dokumenty o miestach po celom svete, ktoré inšpirovali veľkých umelcov a stali sa tak ich obľúbeným zdrojom tvorby - je to výleto do krajín i tajov umenia.
sk
17:05
Detektívi zo severu
S07E01 Detektívka
sk
17:50
Krátke správy RTVS
E98 Správy
sk
17:55
Duel
E30 Vedomostná súťaž s jedným moderátorom a dvoma výnimočnými hráčmi, viacnásobnými víťazmi relácie Duel.
sk
18:25
Všade dobre, doma naj
E77 Traja súťažiaci, tri kolá, štipka taktiky a napätie až do konca - to je súťaž Všade dobre, doma naj s moderátorom Martinom Nikodýmom. V 1. kole odpovedajú traja súťažiaci na každú z 8 otázok moderátora výberom zo štyroch možností. Za každú správnu odpoveď získavajú 5 bodov. Do druhého kola postupujú dvaja hráči s najvyššími počtami bodov. V 2. kole majú dvaja súťažiaci striedavo možnosť voliť si otázku z množiny dvanástich tém, ktoré sú odlíšené bodovým ohodnotením (5 - 10 - 15 bodov). Do finále - 3. kola, postupuje hráč s vyšším bodovým ziskom v druhom kole. Čakajú ho otázky týkajúce sa výlučne Slovenska a za každú správnu odpoveď získa finančnú výhru od 50 eur až do 500 eur. Spolu si môže finalista prilepšiť až o 1 150 eur. Na záver však ešte prichádza veľké pokušenie v podobe prémiovej otázky. Svoju výhru môže zdvojnásobiť alebo aj úplne stratiť.
sk
18:58
Krátke počasie
E142 Správy/Pošasie
sk
19:00
Správy RTVS
E149 Správy
sk
19:55
Góly-body-sekundy
E149 Magazín
sk
20:15
Počasie
E149 Správy/Pošasie
sk
20:30
Komisár Montalbano
S07E01 Taliansky filmový cyklus Komisár Montalbano predstavuje klasické detektívne príbehy, ktoré knižne stvoril taliansky spisovateľ, scenárista a režisér Andrea Camilleri. Salvo Montabano žije a pracuje vo fiktívnom sicílskom prímorskom mestečku Vigàta. Ako policajt v štátnej službe, sa zaoberá rôznymi prípadmi, ktoré sú typické pre región Sicílie, ako mafiánske zločiny, vraždy, nekalé praktiky, únosy. Je to veľmi nekonvenčný vyšetrovateľ, ktorý občas býva priamočiary i prudký, no na druhej strane vie byť aj otvorený a láskavý k ľuďom. Prípady, ktoré vyšetruje, sa snaží čo najpresnejšie zrekonštruovať tak, aby prišiel k ich úspešnému vyriešeniu. Hlavnú úlohu Montalbana stvárňuje taliansky herec Luca Zingaretti.
sk
22:20
Miesto zločinu Ostrava
S01E09 Ema a Ján, sú dvojica zdanlivo veľmi odlišných vyšetrovateľov kriminálnej polície v Ostrave. Ema je priamočiara, racionálna a súťaživá, pričom Ján je skôr výbušný, náladový a vzťahovačný. Ema sa rozhodne zúčastniť výberového konania na šéfku Oddelenia vrážd a na prekvapenie všetkých, výberové konanie vyhrá, nakoľko jej jediný protikandidát Ján, je v tom čase vyšetrovaný za postrelenie páchateľa. Náročná práca matky a práca na oddelení pripraví Eme veľmi ťažký začiatok. Najmä jej kolega Ján bude jedným z tých, ktorí ju od začiatku berú s rezervou. Jánovi neprekáža, že ho niekto prevýšil, ale najmä to, že je niekto na pozícii, na ktorú podľa jeho názoru nemá. Pri vyšetrovaní náročných prípadov sa z nich postupne stane dvojica, ktorá sa bude nielen skvele profesionálne dopĺňať ale budú v sebe dokonca nachádzať možno aj niečo viac, ako len profesionálnu náklonnosť. Príbehy seriálu sú inšpirované skutočnými prípadmi, ktoré vyšetrovala ostravská polícia počas uplynulých rokov.
sk