AMC

AMC

Az AMC egy amerikai kábelcsatorna. Tulajdonosa az AMC Networks.

United States

TV gidas - Trečiadienis, 2024-05-29

00:00
Wrong Turn
Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět...
sk
AMC
01:40
Sin City - město hříchu
Noirový thriller plný násilí, v němž se prolíná několik dějových linií z oblíbených komiksů Franka Millera, vykresluje obraz nejděsivějšího města bez slitování pohledem těch nejdrsnějších postav. Bruce Willis exceluje v roli policajta s nemocným srdcem, který přislíbil ochranu sexy striptérce; Mickey Rourke hraje mrzoutského psance s posláním pomstít smrt své jediné životní lásky a Clive Owen ztvárňuje Shellieinu tajnou lásku Dwighta, který po nocích brání Gail a její lehké děvy z Old Townu před drsňákem se zálibou v násilí.
sk
AMC
03:35
Timecop
Roku 2004 je cestování časem snadné jako otevřít ledničku (takže pro někoho zhola nemožné). Jenže vracet se do minulosti je zakázané, ne aby lidé nemohli prožít svých patnáct minut slávy či uskutečnit svůj americký sen, ale protože tyto změny by mohly změnit přítomnost i budoucnost. Proto vláda USA vytvořila TEC, Jednotku pro kontrolu času. A Max Walker (Jean-Claude Van Damme) je jedním z jejích nejlepších agentů. A když zjistí, že kandidát na příštího prezidenta USA senátor Aaron McComb (Ron Silver) shání peníze na předvolební kampaň spekulacemi s pozemky o desítky let dřív, než budou mít nějakou cenu, rozhodne se jednat. Jenže senátor je nebezpečnější, než vypadá.
sk
AMC
05:10
Close Up
S03E13 Film/Kino
sk
AMC
05:35
Zoom In
S05E12 Dokument
sk
AMC
05:40
Zoom In
Dokument
sk
AMC
05:50
Zoom In
S05E45 Dokument
sk
AMC
06:00
Zoom In
Dokument
sk
AMC
06:10
Zoom In
Dokument
sk
AMC
06:20
Zoom In
S05E48 Dokument
sk
AMC
06:30
Rande na dvě noci
Po velmi politováníhodné společně strávené noci se dva cizí lidé vzbudí a zjistí, že prospali blizard, který zasypal sněhem celý Manhattan. Teď zůstali uvěznění v malém bytě a jsou nuceni se seznámit mnohem víc, než by noc strávená s náhodnou známostí vyžadovala.
sk
AMC
08:15
Zálesák
Keď sa ziskuchtiví projektanti rozhodnú zničiť lesné detské ihrisko, zjaví sa mýtický duch, aby im pomohol. Za indiánskeho ducha sa však prezliekol milovník a ochranca prírody McKenna (Chuck Norris), ktorému sa nepáči, ako sa stavebná spoločnosť správa k prírode a neberie ohľady na potreby iných. Na McKennu poštvú aj šerifa Ramseya (Max Gail), aby tvrdohlavého muža nejakým spôsobom "eliminoval...
sk
AMC
10:00
King Kong žije
Obrovský gorilí samec King Kong nezemřel po pádu z mrakodrapu, stále žije! Jeho život je ale opět v ohrožení. King Kong je již dlouhou dobu v kómatu a nutně potřebuje operaci. Lékaři ale nemají krev a bez té zákrok provést nelze. Jeden lovec však učiní nečekaný objev. V pralese najde samici stejného druhu. Okamžitě je převezena a King Kong může být operován. Jenže po probuzení z kómatu King Kong cítí přítomnost samice a pudy jsou silnější než všechny řetězy. Společně uprchnou do hor, ale lidé je nehodlají nechat na svobodě…
sk
AMC
11:50
Černý tulipán
Píše se rok 1789, do pádu Bastily schází jen několik dní. Bohaté šlechtice však straší nejen vzrůstající nevole lidu, ale zároveň muž v masce, který po svých loupežích nechává za sebou známou vizitku - černý tulipán. Jediným úspěchem policie je to, že je postrach aristokratů poznamenán na tváři sečnou ranou. Velitel policie má své podezření a nyní jen čeká, že se mu přede všemi potvrdí. Netuší ovšem, že Guillaume de Saint-Preux má mladšího bratra, který jako by mu z oka vypadl. A tak na slavnost přichází "Guillaume" s tváří a úsměvem nevinného chlapce… Slavný přepis neméně slavné literární předlohy Alexandra Dumase natočil s Alainem Delonem v titulní dvojroli režisér Christian-Jaque. (Česká televize)
sk
AMC
13:50
Dilema
Ronny Valentine a Nick Brannen jsou od studií nejlepší kamarádi. Teď spolu mají malou firmu zabývající se vývojem nových automobilových technologií a designu. S Ronnyho přítelkyní Beth a Nickovou manželkou Genevou po boku jsou ti dva neporazitelný tým. Na posledním autosalónu se Ronnymu podaří malou lstí domluvit schůzku se zástupci firmy Chrysler. Pokud by jednání dopadlo dobře, měli by oba o budoucnost postaráno. Jenže pak se Ronnyho svět obrátí vzhůru nohama, když nechtěně spatří Genevu v náruči jiného muže. Ronny se před tím, než tuhle nepříjemnou zprávu sdělí Nickovi, rozhodne zjistit víc. Coby amatérský detektiv promění svůj život v komický chaos.
sk
AMC
15:45
Hulk
Vědec Bruce Banner se právě rozešel s kolegyní Betty Rossovou, podařilo se jim však zůstat přáteli. Společně pracují na vývoji vzorce, který za použití paprsku gama umožní lidské tkáni autokorekci. Bruce vyrůstal v dětském domově, zemřela mu matka a otce Davida zavřeli do vězení. Teď se David vrací do života syna, který o něm neměl tušení. Jednoho dne ochromí Bruce nehoda v laboratoři, díky níž je vystaven silné radiaci mající za následek velmi zvláštní jev - učiní ho silnějším a mocnějším. Setkání s Davidem vzbudí v synovi dávné vzpomínky a uvolní vztek a dávné napětí. Díky gama radiaci se změní v obrovskou zelenou svalnatou příšeru - HULKA - výplod čistého hněvu...
sk
AMC
18:10
Marley a já
Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší...
sk
AMC
20:10
Ad Astra
22. století. Umělá inteligence je integrována do všech průmyslových odvětví, Měsíc a Mars jsou kolonizovány, lidmi osídlené satelity obíhají kolem Neptunu, nejvzdálenější planety sluneční soustavy. Na Zemi se staví nová babylónská věž. Je to anténa, jejíž konec dosahuje až do vesmírného prostoru a která má sloužit k vyhledávání inteligentního mimozemského života. Tým budující tuto obří stavbu vede Roy McBride (Brad Pitt). Astronautem se stal díky svému otci (Tommy Lee Jones), jenž byl velitelem výzkumné expedice projektu Lima. I jejím úkolem bylo pátrat po vyspělém mimozemském životě a před dvaceti lety zmizela kdesi v hloubi vesmíru. Nyní je Země postižena řadou nečekaných katastrof, které zasáhnou i stavbu obří antény. Americké zpravodajské služby se domnívají, že Royův otec stále žije a ohrožení Země má původ v explozích, ke kterým dochází u planety Neptun a souvisí s projektem Lima. Roy je vyslán na vesmírnou misi vedoucí přes Měsíc a Mars až k vnějšímu okraji sluneční...
sk
AMC
22:00
Únos z vězení
Když jsou zaměstnanci soukromé bezpečnostní agentury Cross (Steven Seagal) a Manning (Steve Austin) pověřeni vyklízením starého vězeňského komplexu, musí také dohlédnout na příjezd dvou záhadných vězeňkyň. Krátce poté vězení napadne skupina elitních žoldáků, která pátrá právě po nově příchozích. Poté co je odhalena totožnost obou žen, si Cross uvědomuje, že se dostal doprostřed mnohem většího problému, než si vůbec dokázal představit.
sk
AMC
23:40
Údolí stínů
V neděli 14. listopadu 1965 se ve vietnamském údolí Ia Drang poprvé střetli Američané s nepřáteli z komunistického severního Vietnamu. Tři sta devadesát pět amerických vojáků mělo proti sobě desetinásobný počet nepřátel, kteří navíc byli na svém území. Následné třídenní boje vstoupily do historie jako počátek vietnamské války... Film scenáristy a režiséra Randalla Wallace zachycuje nejen pekelnou bitvu, která se v "údolí stínů" rozpoutala, ale též pocity lidí, kteří se jí účastnili. Nebyli to jen američtí a vietnamští vojáci - dramatické události totiž prožívali na dálku i jejich nejbližší, zejména manželky. Nicméně hlavním hrdinou je plukovník Hal Moore (Mel Gibson), upřímně věřící katolík a otec pěti dětí, ale především vynikající voják a stratég, který se neobává ani těch nejnebezpečnějších situací.
sk
AMC

TV gidas - Ketvirtadienis, 2024-05-30

01:50
Dracula 2000
Draculův vstup do roku 2000 začíná celkem nečekaně - skupina technologicky vyspělých lupičů se vloupe do zdánlivě nedobytně zabezpečeného trezoru obchodníka s uměleckými předměty. Jsou velmi překvapení, když zjistí, že místo vzácných uměleckých děl skrývá trezor bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřená posledních sto let. Tato krypta umožní Draculovi rozpoutat jeho starověký teror vůči modernímu světu a vůči všem, kteří se s ním setkají. Dracula se po století stráveném v zajetí náhle ocitá v 21. století plném chaosu a pokušení, obchodů s hudebními nosiči a podzemními kluby, do kterých přesně zapadá. Jeho první kroky vedou do USA - ideálního místa pro jeho charismatické svůdcovství mladých děvčat i pro neutuchající touhu po moci. Má ale i jiný důvod jít právě tam. Někde v New Orleans totiž žije dívka, kterou musí najít... jediná bytost na zemi, s kterou sdílí své temné dědictví.
sk
AMC
03:20
Únos z vězení
Když jsou zaměstnanci soukromé bezpečnostní agentury Cross (Steven Seagal) a Manning (Steve Austin) pověřeni vyklízením starého vězeňského komplexu, musí také dohlédnout na příjezd dvou záhadných vězeňkyň. Krátce poté vězení napadne skupina elitních žoldáků, která pátrá právě po nově příchozích. Poté co je odhalena totožnost obou žen, si Cross uvědomuje, že se dostal doprostřed mnohem většího problému, než si vůbec dokázal představit.
sk
AMC
04:50
Close Up
S08E04 Film/Kino
sk
AMC
05:20
Close Up
S03E14 Film/Kino
sk
AMC
05:45
Zoom In
S05E27 Dokument
sk
AMC
06:00
Táta nebo milenec
André je rozvedený muž ve středních letech, který chce na jedné straně začít nový život, ale na druhé straně musí se ctí zastat otcovské povinnosti ke své dospívající dceři. Vezme jí na dovolenou do přímořského letoviska na Mauritiu. Teprve nyní André zjišťuje, že Véronique je už vlastně mladá dáma. I když otcovský dohled nabírá na ostražitosti, přesto Véronique ztratí pro osmnáctiletého Benjamina srdce. Aby se pro tohoto chlapce stala co nejzajímavější, vydává Véro svého otce za milence, u kterého se skrývá, protože ji hledá policie kvůli krádeži a drogám. Benjamin jí uvěří každé slovo, a jak bývá obvyklé, brzy se na Mauritiu nenajde jediný člověk, který by o tomto podivném "milenci" nevěděl a neodsuzoval jeho chování. Když se André o všem doví, nejraději by, jako každý správný otec, své dceři nařezal a okamžitě odjel, ale... Po boku Gérarda Depardieua, se kterým francouzská komedie Táta nebo milenec? stojí a padá, debutovala mladinká Marie Gillainová.
sk
AMC
08:10
Odysseus
E01 Dvoudílná televizní minisérie režiséra Andreie Konchalovského vychází z dávného Homérova eposu o muži, který musel překonat mnoho životních překážek na své strastiplné cestě, aby se po dvacetiletém odloučení vrátil ke své milované Penelopé.
sk
AMC
09:55
Odysseus
E02 Dvoudílná televizní minisérie režiséra Andreie Konchalovského vychází z dávného Homérova eposu o muži, který musel překonat mnoho životních překážek na své strastiplné cestě, aby se po dvacetiletém odloučení vrátil ke své milované Penelopé.
sk
AMC
11:35
Ďáblovo pokušení
Ústředním motivem filmu je souboj krásné ďáblice, v podání bývalé modelky a herečky Carol Alt (v čechách známá jako atraktivní jeptiška z romantického seriálu Mise lásky) a trochu popleteného anďěla (Thierry Lhermitte) o duši taxikáře, který si nikdy s ničím a s nikým nebere servítky (Bud Spencer). Klasický a hromadou úspěšných rolí prověřený humor se spoustou mlátiček, kterým se Bud Spencer proslavil ať už sám nebo ve dvojici s parťákem Terencem Hillem.
sk
AMC
13:20
Rudá Sonja
Krutá královna Gedren (Sandahl Bergman) touží po absolutní moci nad světem. Zaútočí na město Hablac a zabije majitele talismanu, který může zničit vše na zemi. Rudá Sonja (Brigitte Nielsen), jeho sestra, se však s magickým mečem vydává na odvážnou výpravu, aby Gedren porazila. Proti zlé královně se postaví i strážce talismanu Kalidor (Arnold Schwarzenegger), ochraňuje Sonju a nakonec se do ní zamiluje. Jenže krásná bojovnice Sonja přísahala, že nikdy nebude patřit žádnému muži.
sk
AMC
14:55
Dva misionáři
V roce 1890 žili na malém ostrůvku v Jižní Americe dva misionáři, otec Pedro de Leon a otec G. Jejich misionářská činnost se ovšem poněkud vymykala běžným postupům, což mělo za následek, že na ně chodily biskupovi pravidelné stížnosti Otec Pedro a otec G se právě chystají na cestu lodí, během níž chtějí prodat papoušky a žoky pepře a za utržené peníze přivézt svým ovečkám vše, co potřebují. Když dorazí k cíli své cesty, chtějí prodat náklad pepře, zjistí ale, že hamižný guvernér, markýz Gonzaga, svévolně snížil cenu pepře, a to tak, že místní obyvatelé budou ještě ožebračenější, než jsou nyní. Oba bratři ošetřují nemocné a káží o tom, že lakomce a ty, kteří se snaží obohatit na úkor jiných, čeká peklo. To se ovšem Gonzagovi nelíbí, a proto pošle své muže spálit loď, na které oba misionáři připluli. Ti jsou nuceni obstarat si jinou, nemají však peníze. Otec G nepozorovaně sebere prsten z biskupova prstu a zastaví ho. Zděšený otec Pedro chce prsten co nejdříve vyplatit a vrátit...
sk
AMC
16:40
Vodní svět
V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi.
sk
AMC
18:55
Smlouva s ďáblem
Elliot Richards je nesmělý dobrák zamilovaný do své kolegyně Alison. Ta ho však vůbec nebere na vědomí, proto se zoufalý Elliot rozhodne přijmout nabídku atraktivní ďáblice. Za jeho duši mu splní sedm přání. Jenže ďáblice má trochu svérázný smysl pro humor. Elliot vysloví první přání a skutečně se probudí v luxusním sídle s Alison po boku. Brzy ale zjistí, že Alison je mu nevěrná a jeho bohatství pochází z obchodu s drogami. Podruhé si tedy Elliot raději přeje, aby byl mužem plným pochopení, ale malíř slzející nad západem slunce Alison také na dlouho nezaujme. Vinou ďáblice neuspěje ani mohutný basketbalista ani okouzlující intelektuál, jemuž vedle Pullitzerovy ceny přisoudí i poněkud problematickou sexuální orientaci. S každým přáním je sice Elliot o něco moudřejší, ale také o něco blíž peklu. A než se naděje, zbývá mu poslední přání.
sk
AMC
20:30
Křivák
Ještě na počátku druhé světové války měla berlínská dekadentní smetánka možnost scházet se v podzemních homosexuálních, lesbických a transsexuálních podnicích a kabaretech. Jejich návštěvníkem byl i gay Max, přelétavý hejsek, libující si v náhodných známostech na jednu noc, v alkoholu a kokainu. Svoboda menšin ale měla brzy poznat sílu nacistické tyranie. Po střetu s gestapem utíká Max společně se svým přítelem do lesů. Avšak ani zde není v bezpečí. Brzy je chycen a po jízdě vlakem smrti ho čeká vězeňský mundur a vytetované číslo na ruce v koncentračním lágru Dachau. Díky židovskému původu ale může na pruhovaných hadrech nosit "jen" Davidovu žlutou hvězdu. Naštěstí proto, že i zde byli Židé stále víc než růžovým trojuhelníkem ocejchovaní homosexuálové. Ty čekala automatická smrt. Nicméně i za ostnatými dráty bylo možné poznat cit. A díky němu Max konečně pochopil, pro co stojí za to žít. V britském komorním válečně-milostném dramatu režiséra Seana Mathiase excelují Clive Owen a...
sk
AMC
22:00
Řežba v Tombstone
Když brutální gang ovládne malé hornické město, jeho členové v chladnokrevném souboji o moc zavraždí vlastního šéfa, Guerrera Hernandeze (Danny Trejo). V pekle se Guerrero ocitá tváří v tvář samotnému Satanovi (Mickey Rourke), který za ním přichází s troufalou nabídkou. Pokud mu Guerrero donese šest duší členů jeho bývalého gangu, unikne věčnému zatracení.
sk
AMC