Discovery Vl

Discovery Vl

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen. Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Belgium

Programm-Guide - Samschdeg, 18.05.2024

00:30
Crimes Gone Viral
Een zwaar bewapende man probeert een bar te overvallen, maar een van de klanten laat zich niet bedreigen. Ondertussen zet de politie een gevaarlijke achtervolging in wanneer een stel winkeldieven in een auto proberen te vluchten.
nl
00:55
Crimes Gone Viral
Een vreemde man steelt een auto waar twee kinderen in zitten, maar een van de kinderen vecht terug. Ook is er aandacht voor een dapper twaalfjarig meisje, die een vrouw te lijf gaat wanneer die haar broertje probeert te ontvoeren.
nl
01:20
Border Control: Spain
Op het vliegveld in Barcelona vinden douaneambtenaren hasj in de koffers van twee vrouwen. Er staan de vrouwen lange gevangenisstraffen te wachten als ze niet besluiten om mee te werken.
nl
01:45
Outback Crystal Hunters
Patrick en Kirsty zoeken op hun afgelegen concessie in Queensland naar zeldzame aquamarijnkristallen. Ondertussen gaan Frankie en Ebriony de strijd aan met wilde varkens en dingo's.
nl
02:30
Aussie Gold Hunters
In de laatste week van het seizoen hoopt de Poseidon Crew genoeg goud te vinden om het team bijeen te houden. De Gold Devils vragen zo veel van hun machines dat ze kapot gaan.
nl
03:15
Deadliest Catch
Sig keert terug van zijn moeders begrafenis en vindt spullen die in gevaar zijn. Rick en Keith worden partners. Jack maakt zijn eerste offload als kapitein. De kustwacht krijgt een oproep om een matroos met gebroken benen van zee te halen.
nl
04:00
Building Alaska
De bouw van Tony's huis ligt stil omdat het werk door zware regenval te gevaarlijk is geworden. De bouwers van Lee's huis aan Bulchitna Lake zijn woedend over een foute berekening.
nl
04:45
Wheeler Dealers
Mike vindt een Volvo Amazon 122 om op te knappen. Ant heeft de taak om de auto geschikt voor de weg te maken. Maar heeft Mike met deze auto een risico genomen op geen winst?
nl
05:35
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als barbecues op gas, topdekmatrassen, gehoorapparaten en nog meer.
nl
06:00
How It's Made
Het productieproces van onder meer koolstofvezels, locotractors en motorkap ornamenten en de restauratie van antieke lijsten.
nl
06:25
Salvage Hunters: The Restorers
Drew vraagt smid Nev om een negentiende-eeuwse weerhaan op te knappen. Ondertussen restaureert Craig een versleten Barcelona-stoel, en gaat Alex aan de slag met een oude keukenkast.
nl
07:10
Salvage Hunters: The Restorers
Politoerder Alex kan niet wachten om aan de restauratie van een honderd jaar oude tafel te beginnen. Papierrestaurateur Ashleigh neemt speciale veiligheidsmaatregelen tijdens het werk aan een verschimmelde poster.
nl
07:55
How Do They Do It?
Kijk mee bij de productie van superstaal, dat wordt gebruikt om auto's lichter, groener en veiliger te maken. Daarnaast wordt onderzocht hoe in Australië elk voorjaar tachtig miljoen schapen worden geschoren.
nl
08:20
How Do They Do It? Met Thijs En Joep
Thijs en Joep laten zien welke hoogstaande technieken en productieprocessen de gebruiksvoorwerpen van de moderne wereld mogelijk maken, van de meest vertrouwde tot de meest buitengewone.
nl
08:45
Wheeler Dealers
Mike verrast Elvis met een Caterham Seven, maar de omvang van deze restauratieklus is zoals wel vaker groter dan verwacht. Zal het ze gaan lukken om het op tijd racewaardig te maken?
nl
09:30
Wheeler Dealers
Mike heeft in Portugal een zeldzame Peugeot 405 gevonden maar onderdelen zijn moeilijk te vinden.
nl
10:15
Outback Truckers
Mark Cromwell en het team trekken de woestijn in om de elektrische controlekamer af te leveren, maar worden al snel geconfronteerd met hobbelige wegen en plotselinge overstromingen.
nl
11:00
Outback Truckers
Het getrouwde stel Anthony en Danyelle strijden tegen de natuur zelf om water over de uitgestrekte plateaus van het Northern Territory en naar veestations te transporteren.
nl
11:45
Marvellous Machines With Tony Robinson
Tony Robinson onderzoekt machines die gewone stervelingen in staat stellen om superkrachten te krijgen, van een apparaat dat bomen omhakt tot een pak met straalmotoren dat vliegende hulpverleners kunnen dragen.
nl
12:30
Demolition Down Under
In West-Sydney heeft een sloopteam slechts drie dagen de tijd om een oude fabriek te slopen. Het blijkt een lastige klus te zijn omdat de fabriek tussen drie andere bedrijven staat ingeklemd.
nl
13:15
De Haven van Rotterdam
De haven van Rotterdam is een van de grootste ter wereld waar meer dan 90.000 mensen werken. Duikers Dion en Jaap laten bezoekers van de Wereldhavendagen ervaren, hoe het is om de haven onder water te zien.
nl
14:05
De Haven van Rotterdam
De haven van Rotterdam is een van de grootste ter wereld waar meer dan 90.000 mensen werken die jaarlijks 140.000 schepen verwelkomen en afhandelen. De serie volgt de mannen en vrouwen die dat mogelijk maken.
nl
14:55
Gold Rush: Mine Rescue With Freddy & Juan
Freddy en Juan rukken uit met groot materieel om een echtpaar in Colorado te helpen goud te vinden en hopelijk veel winst te maken.
nl
15:45
Gold Rush: Mine Rescue With Freddy & Juan
Freddy en Juan trotseren de extreme hitte van Arizona op de 'goudduivel'-concessie van Jeremiah David, waar goudklompen zo groot als aardappels te vinden zouden kunnen zijn.
nl
16:40
Gold Rush: Mine Rescue With Freddy & Juan
Na werkloos te zijn geworden schakelt Fred Dickinson Freddy en Juan in om zijn zelfgebouwde goudmijn te redden en een van de rijkste goudaders van Arizona aan te boren.
nl
17:35
Homestead Rescue
Gezinnen die zelfvoorzienend willen leven, moeten in korte tijd veel leren. Ze roepen de hulp in van experts om hun homestead bestand te maken tegen toekomstige tegenslagen.
nl
19:30
The Repair Shop
Klokkenmaker Steve Fletcher herstelt een achttiende-eeuwse wandklok dat een geliefd familie-erfstuk is van de eigenaar. Een glas-in-loodexpert restaureert onderdelen van ramen van een oud theater. Expert Rachael restaureert een prachtige rieten wieg.
nl
20:30
Mud Madness
De coureurs bereiden zich voor op een van de wildste evenementen op het circuit: de Rednecks with Paychecks Fall Mud Crawl. Randi probeert over een traumatisch te komen met een overwinning.
nl
21:30
Crimes Gone Viral
Een inbreker haalt een woning compleet overhoop terwijl de huiseigenaren via de bewakingscamera machteloos toekijken. En een vrouw schiet om onverklaarbare redenen op een woning. Even later gooit ze ook nog een brandende fakkel naar binnen.
nl
22:00
Crimes Gone Viral
Een roekeloze bestuurder brengt een gezin in gevaar, een man gaat wel heel ver om een telefoon te stelen en een huiseigenaar ziet vol afschuw hoe een onbekende zijn huis in brand zet.
nl
22:30
Border Control Sweden
Op luchthaven Arlanda heeft iemand een tas achtergelaten. De tas ruikt bovendien naar ontbinding en bevat iets wat op botten lijkt. Speurhond Dusty is ondertussen een wapen op het spoor.
nl
23:30
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
Jon maakt zijn sleepwagen klaar voor vertrek naar de 'Threadgold Recovery'-locatie in Northampton. Hij ondersteunt de handhavers van de stad bij een snelwegoperatie om gevaarlijke en illegale voertuigen van de weg te halen.
nl

Programm-Guide - Sonndeg, 19.05.2024

00:30
Crimes Gone Viral
Een man spoedt zich naar huis wanneer hij erachter komt dat er ingebroken wordt. Hij probeert de twee inbrekers uit zijn woning te verjagen. En een vrouw en haar kind worden belaagd door een man die hun woning is binnengedrongen.
nl
00:55
Crimes Gone Viral
Een losgeslagen vrouwelijke chauffeur scheurt met een gestolen camper door de straten, terwijl ze twee honden op schoot heeft. In een andere zaak komt een gemeenschap in opstand nadat een vrouw een zak met puppy's in een afvalbak dumpt.
nl
01:20
Border Control: Spain
Een passagier reist van Lima naar Madrid met de meest uiteenlopende bagage: bedorven etenswaren, bundels geld, neptruien en beschermingsuitrusting voor vechthanen.
nl
01:45
Mud Madness
De coureurs bereiden zich voor op een van de wildste evenementen op het circuit: de Rednecks with Paychecks Fall Mud Crawl. Randi probeert over een traumatisch te komen met een overwinning.
nl
02:30
Border Control Sweden
Op luchthaven Arlanda heeft iemand een tas achtergelaten. De tas ruikt bovendien naar ontbinding en bevat iets wat op botten lijkt. Speurhond Dusty is ondertussen een wapen op het spoor.
nl
03:15
Deadliest Catch
Als Sig en Mandy het oneens zijn over de strategie, zit Clark in het midden. Wild Bill wordt geconfronteerd met onoplettende matrozen als Linda te dicht bij gevaar komt. Keith vaart met de Wizard naast Saga en dat zorgt onverwacht voor kwaad bloed.
nl
04:00
Building Alaska
Lee huurt de Ninja Framer in om het project van zijn klant weer op schema te krijgen. De bouwers van Derek worden tijdens het werk aan de skihut belaagd door honderden muggen.
nl
04:45
Wheeler Dealers
Mike tikt een Toyota Land Cruiser op de kop, maar de auto heeft maar vier versnellingen en redt het niet op de snelweg. Mike zal de auto op tijd af moeten krijgen voor een koper.
nl
05:35
How It's Made
Meer inzicht in het productieproces van alledaagse voorwerpen als hergebruikte skateboards, gevlochten pasteien, bouwketen, metalen draaibanken en nog meer.
nl
06:00
How It's Made
De geheimen van het productieproces van onder meer zaagbokken, gereedschapskisten, fruitijsjes en schoolbussen.
nl
06:25
Salvage Hunters: The Restorers
Stoffeerder Craig en smid Nev transformeren een kolossale ligstoel tot een artistiek meubelstuk. Leerbewerker Martin restaureert een picknickkoffer van Asprey.
nl
07:10
Salvage Hunters: The Restorers
Drew vraagt Michael en Maria om een ruim honderd jaar oude buikspreekpop nieuw leven in te blazen. Lampenexpert Jolene krijgt de taak om een stoffige kroonluchter volledig te restaureren.
nl
07:55
How Do They Do It?
Ontdek hoe het ontwerp van de nieuwste vliegtuigstoelen voor zowel comfort, amusement en veiligheid zorgt. Daarnaast wordt onderzocht hoe geavanceerde ruimtetechnologie in bh's wordt toegepast voor extra ondersteuning.
nl
08:20
How Do They Do It?
Een onderzoek naar hoe gipsplaten worden gemaakt van de rook van elektriciteitscentrales. Verder wordt gekeken hoe 's werelds beroemdste prijzen worden gegoten en hoe een vliegtuig wordt gebouwd dat bijna overal kan opstijgen en landen.
nl
08:45
Wheeler Dealers
Het team weet dat een roestvrije GTO de perfecte auto is om mee te beginnen. Deze auto's zijn echter ontzettend zeldzaam, en Mike zal naar Chicago moeten reizen om er een te bemachtigen.
nl
09:30
Wheeler Dealers
Mike wil proberen om een breuk te maken in de markt voor klassieke trucks. Deze markt is zeer populair geworden. Mike heeft geluk en kan een onafgemaakte F1 uit de jaren '50 kopen.
nl
10:15
Wheeler Dealers
Mike gaat voor de garage in Californië op zoek naar de MGA, een onontdekt pareltje en tevens broertje van de veel verkochte MGB.
nl
11:00
Rust Valley Restorers
Met Mikes goedkeuring begint Cassidy aan de restauratie van haar eigen pick-up. Avery en Shafin werken aan een oude Harley en raken tussen het kibbelen door bevriend.
nl
11:45
Richard Hammond's Workshop
Richard besluit door te gaan met het Smallest Cog-raceteam. Maar dit houdt in dat Anthony de verantwoordelijkheid voor de MGB-racewagen op zich moet nemen en een monteursopleiding moet volgen.
nl
12:30
Gold Rush: White Water
Met de winter in aantocht en het gesteente nog steeds ver buiten bereik, wenden de mijnwerkers zich tot wijlen Fred Hurt voor hulp bij het oplossen van het probleem. Een groot defect aan de dredge legt de operatie stil.
nl
13:15
America's Backyard Gold
Het voormalige Idaho Territory van Idaho en Montana is nog steeds rijk aan goud. Dave laat zien waar en hoe de hedendaagse goudzoekers ingenieuze manieren bedenken om het te vinden.
nl
14:05
Outback Crystal Hunters
Patrick en Kirsty zoeken op hun afgelegen concessie in Queensland naar zeldzame aquamarijnkristallen. Ondertussen gaan Frankie en Ebriony de strijd aan met wilde varkens en dingo's.
nl
14:55
Aussie Gold Hunters
In de laatste week van het seizoen hoopt de Poseidon Crew genoeg goud te vinden om het team bijeen te houden. De Gold Devils vragen zo veel van hun machines dat ze kapot gaan.
nl
15:45
Salvage Hunters: Classic Cars
Paul wil een Citroën DS kopen, maar Drew heeft grote bedenkingen. De roestige klassieker staat te koop voor 6500 pond. Met dit prijskaartje betwijfelt het tweetal of het project rendabel kan zijn.
nl
16:40
Salvage Hunters: Classic Cars
Terwijl Drew op zoek is naar antiek, gaat Paul naar een klassieke autoveiling in de buurt van Malvern Hills. Paul ziet mogelijkheden in een MGA 1600, zelfs als blijkt dat de auto niet wil starten.
nl
17:35
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
De politie van Surrey wordt verrast wanneer een leerling-motorrijder een gevaarlijke wheelie maakt op de weg voor hem. Wanneer ze de motorrijder aanhouden, ontdekken ze nog meer overtredingen.
nl
18:30
Border Control: Spain
De Spaanse kustwacht volgt een rubberboot op Tarifa. Er zijn in totaal 28 mensen aan boord, waaronder een kind. Er zijn vluchtelingen uit verschillende landen. Later wordt ook een Fransman aangehouden.
nl
19:00
Border Control: Spain
Een passagier neemt een vreemde omweg om Spanje te bereiken, waar hij een bijzonder onthaal krijgt. En de Spaanse politie stuit op voertuigen die grote hoeveelheden hasj vervoeren.
nl
19:30
The Repair Shop
Keramiekexpert Kirsten probeert een beschadigde Chinese waakleeuw te restaureren. Kunstconservator Lucia zet al haar ervaring in om een geliefd landschap te herstellen. Klokkenmaker Steve werkt aan een antieke speelgoedraceauto uit de jaren twintig.
nl
20:30
Ed Stafford: First Man Out
Ed neemt het in de Zoige-moerassen in de centraal gelegen Chinese provincie Sichuan op tegen ex-PSYOPS-marinier Hakim Isler. In de moerassen wordt hun wilskracht behoorlijk op de proef gesteld.
nl
21:30
Ed Stafford: First Man Out
In de Wanshan-archipel voor de kust van Zuid-China neemt Ed het op tegen Matt 'The Juggernaut' Wright. Terwijl ze druk bezig zijn om vlotten te bouwen, nadert er een zware storm.
nl
22:30
Spooked Ireland
Het team bezoekt de Ailwee-grotten, waar een mysterieus paranormaal wezen een ravage aanricht. Ze gebruiken oude technieken om het lastige mythologische wezen aan te pakken.
nl