Yle Teema Fem

Yle Teema Fem

Yle Areena - Suomen suurin netti-tv ja radio. Yle Areenassa on tarjolla radio- ja televisio-ohjelmia, suoria lähetyksiä sekä ohjelmatiedot.

Finland

Guide TV - lundi, 15/04/2024

07:50
BUU-klubben
Maanantai 15.4.2024 15.04.2024 07:50.. Kun BUU-klubbenin tapahtumat on päivitetty, Kvicki katsoo sarjoja Fantoran maailma sekä Leikkien keräilijät.
fi
08:20
Micken puuvene
Aika kuluu nopeasti, ja Micken työlista kaikesta siitä, mitä Moster Jannissa on korjattava ennen vesillelaskua, on pitkä. Hän hioo valomaston, oppii lisää ruotsalaisten puuveneiden ja venekerhojen ainutlaatuisesta historiasta ja ehtii myös tavata venekerhon naapureitaan - muun muassa Felician, joka ei tiedä veneistä mitään, mutta on kuitenkin uskaltanut hankkia puuveneen.
fi
08:35
Tiettömän taipaleen takana
Yvonne ja Ole Jacob Christensenillä on Vestre Slidressä pieni maatila, missä mikään ei ole muuttunut vuosikymmeniin. Aurinkopaneeli tuo tilalle hieman sähköä, mutta työjuhtana on yhä hevonen.
fi
09:05
Arkkitehdin vapaa-ajan asunto
Jon Haug on norjalaisen mökkiarkkitehtuurin nestori. Norjassa on tuhansia hänen suunnittelemiaan mökkejä, jotka sulautuvat hyvin norjalaiseen tunturimaisemaan. Jon Haugin kehittämä muuntautuva mökkijärjestelmä taipuu myös tavallisiksi omakotitaloiksi - kuten arkkitehdin oma koti Oslossa.
fi
09:35
Unelmapuutarha
Johan löytää Smålandissa uuden suuren rakkautensa - puutarhanhoidon! Nyt hän haluaa muuttaa valtavan nurmikentän jättimäiseksi kukkapenkiksi. Eikä siinä vielä kaikki: Johan menee vielä pidemmälle ja luo suurelle tontille useita erilaisia tiloja. Samaan aikaan kun Johan on löytänyt elämänsä intohimon, hänen poikaystävänsä Angus haluaa palata Lontooseen, ja välimatka heidän välillään kasvaa.
fi
10:35
Kulttuuria äärirajoilta
Chai Chunya on tekemässä elokuvaa. Kiina on kiristänyt otettaan riippumattomista elokuvantekijöistä, ja Chai koettaa löytää näyttelijöitä kotikylästään ystäviensä ja sukulaistensa joukosta.
fi
11:05
Koiraperheet käytöskoulussa
Mitä tehdä, kun karvainen kaveri puree, haukkuu ja käyttäytyy huonosti? Norjalainen koirankouluttaja Maren Teien Rørvik auttaa erilaisia koiraperheitä.
fi
11:49
Sportliv
Naispelaajien kohtelusta pelimaailmassa on kirjoitettu artikkeleita, tehty tv-ohjelmia ja tutkimuksia yli kymmenen vuoden ajan. Mutta mikään ei ole muuttunut. Pohjanmaan Korsnäsista kotoisin oleva Jennica "jenkon" Sjögren on pelannut Counter-Strike-peliä 12-vuotiaasta saakka. Pelissä häntä on kiusattu ja halvennettu ja hän on saanut raiskaus- ja tappouhkauksia anonyymeiltä miehiltä. Nykyään Sjögren, 25, pelaa ammatikseen ruotsalaisorganisaatio Ninjas in Pyjamasin syksyllä 2022 perustetussa naisten joukkueessa. "Tuntuu turvalliselta ja henkisesti paljon helpommalta pelata joukkueessa missä kaikki ovat naisia", sanoo Sjögren Sportlivissä ja toivoo että naisten peliskene tasoittaisi tietä nuorille naisille, jotka haluavat panostaa e-urheiluun.
fi
12:00
Miten korjata maailma
Dokumenttielokuva näyttää suomalaisen suoran toiminnan liikkeiden ja 2000-luvun alun aktivismin tarinan. Aktivistit kertovat mikä on toiminnan päämäärä? Minkälaista demokratiaa liikkeet haluavat? Mikä on niiden suhde parlamentarismiin? Tämän päivän ilmastoaktivismiin löytyy yhteyksiä aiemmilta vuosikymmeniltä. Ohjaaja: Jouko Aaltonen. (Suomi 2022)
fi
13:16
Kuinka monta tähteä? Ohjelma taidekritiikistä
"Kritiikki on vapainta mahdollista journalistista tekemistä", sanoo toimittaja-kriitikko Oskari Onninen. Se puhuttaa, pöyristyttää ja vaikuttaa, sen kriisistä on puhuttu lähes aina. Mutta mihin taidekritiikkiä tarvitaan - ja tarvitaanko yhä ylipäätään? Miltä siis näyttää taidekritiikin tulevaisuus Suomessa? Kuinka monta tähteä? ohjelmassa kartoitetaan kotimaisen kritiikin murrosta Seppo Heikinheimon ja Jukka Kajavan kaltaisista monoliiteista uuteen aikaan, jolloin elitistiseksi syytetty lajityyppi on saanut rinnalleen sosiaalisen median pika-arviot ja pirstaleisuuden.
fi
14:13
Gran Hotel
Ratkaisevatko Ayalan apulaiset sana-arvoituksen? Mihin vihje johtaa? Nuoripari palaa häämatkalta mutta sulho ei onnesta loista. Kuka on hotellin hankala asiakas? Entä saako Andrés asiansa vihdoin reilaan?
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kausi 2, 46/119. Martinan ja Curron suunnitelmat ovat aivan muuta mitä markiisi ja Lorenzo suunnittelevat. Onnistuvatko Janan ja Abelin ponnistelut Ramonan parantamisessa? Palveluskunta tekee kaikkensa kerätäkseen rahaa Salvadorin leikkausta varten. Lopulta Simonan ja Candelan on kerrottava totuus Carlosin piilottelusta.
fi
16:00
Gran Hotel
Sofian ja Isä Graun välillä kipinöi. Andrés juo ensi kertaa itsensä muistamattomaan tilaan ja herää aamulla järkyttäviin aatoksiin. Diego saa lisää outoja viestejä, ja Ayalan epäilys vahvistuu.
fi
16:47
Rakkaudesta taloon
Jo kivikaudella ihminen osasi valmistaa punaruskeaa maalia. Nykyisin tätä kestävää maalia kutsutaan punamullaksi.
fi
17:00
Kysy lääkäriltä terveydestä
Mitä ADHD:tä potevan aivoissa oikein tapahtuu? Koiravalmentaja Fredrik Steenillä diagnosoitiin ADHD vasta aikuisena. Studiossa ovat myös lasten- ja aikuispsykiatri Björn Roslund sekä lääkäri Karin Granberg. Ohjelman juontaa Sofia Rågenklint.
fi
17:45
Livet - suomenruotsalaisia tarinoita
Siitä on pian kaksi vuotta, kun Barbara Heinonen osti vanhan kansanopiston Paraisilta. Äkkiä hänestä oli tullut seitsemän vanhan kiinteistön omistaja. Ero aiempaan työhön Maarianhaminan kaupunginjohtajana ja poliitikkona Paraisilla on suuri, mutta Barbara nauttii siitä, että voi antaa kansanopistolle vähitellen uuden elämän. Toimittaja: Marie Söderman.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 15.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 15.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Maanantai 15.4.2024 15.04.2024 18:00.. Kun BUU-klubbenin tapahtumat on päivitetty, Kvicki katsoo sarjoja Fantoran maailma sekä Leikkien keräilijät.
fi
18:29
Hyvissä käsissä
Ensimmäinen lapselle tehtävä laserleikkaus jännittää Runea. Kuusivuotias Anna Bella saa päivittäin epileptisiä kohtauksia. Onnistuuko leikkaus poistamaan hänen oireensa?
fi
19:01
Asuntoflippaajat
Ilmassa on kihlauksen tuoksua! Friström saa päiväkodin flipin rahoituksen järjestymään, mutta millä hinnalla? Sekä Roms että Nyman yrittävät taivutella myös Friströmiä muuttamaan Porvooseen.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 15.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 15.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:55
Spotlight
Spotlight testaa, kuinka kauan uusi T-paita kestää päivittäistä käyttöä. Kolme koehenkilöä käyttää halpaa, keskihintaista ja kallista paitaa, ja lopuksi selvitetään paitojen kunto. Niistä tutkitaan myös kemikaalijäämät. Kuinka kauan vaatteiden oikeastaan oletetaan kestävän? Toimittaja: Louise Bergman.
fi
20:22
Strömsöstä poimittua
Avotulella voi paistaa maukkaita litteitä leipiä ja nauttia ne sitten hyvien täytteiden kera. Elin Skagersten-Ström ja kokki Anders Samuelsson valmistavat retkiruokaa Strömsön rannalla. Uusinta vuodelta 2018.
fi
20:30
Itämeren monet kasvot
Itämeri on maailman toiseksi suurin murtovesialue. Nuori matala meri tarjoaa runsaasti erilaisia elinympäristöjä. Huojuvissa rakkolevämetsissä viihtyvät monet eläinlajit. Hieman syvemmällä pohjalla kukoistavat kirkkaanpunaiset punalevät. Sinisimpukkayhdyskunnat muistuttavat koralliriuttoja, ja niissä voi olla kymmeniä tuhansia simpukoita neliömetriä kohti. Ohjaaja: Nils Munsterhjelm, Suomi 2024.
fi
21:00
Efter Nio
Energia. Artisti Arttu Wiskari kertoo ADHD-diagnoosistaan, Christel Abborre unelmatalosta, Nora Rosendahl työelämästä, Alexandra Enlund energiavajeesta, Miriam Bryant, latte taidetta. Parad Media.
fi
22:00
Talo
Tutkimukset järisyttävät kahden hallitsevan vankiryhmittymän valtatasapainoa, ja järjestys on uhattuna. Vanginvartija Miriam yrittää saada kokoon rahaa maksaakseen poikansa velat. Koronkiskuri näkee tilaisuuden laittomien aineiden kaupalle, kun hän saa kuulla, missä Miriam on töissä.
fi
23:00
Adampourin perhe
Mina, Afsaneh ja Lina lähtevät Bodøhön seuraamaan vanhoja polkuja ja myös avaamaan aivan uusia. Aqeel ja Maria vehkeilevät Linan selän takana.
fi
23:18
Adampourin perhe
On aika allekirjoittaa tärkeitä papereita, mutta eräs virhe uhkaa tehdä lopun kaikesta. Jälleen kerran Adampourin perheellä on syytä juhlaan.
fi

Guide TV - mardi, 16/04/2024

07:40
BUU-klubben
Tiistai 16.4.2024 16.04.2024 07:40.. Mitähän BUU-klubbenissa tapahtuu tänään? Sen selvittyä Kvicki katsoo sarjoja Hei, BUU-klubbenilainen, Cowboyhamsteri Billy sekä Fantti ja eläimet.
fi
08:10
Pelastuslaitos apuun!
Bergenin keskustassa sijaitseva valtava kaasusäiliö on vaarassa räjähtää. Joutuuko pelastuspäällikkö uhraamaan laiturin säästääkseen ihmishenkiä?
fi
08:50
Efter Nio
Energia. Artisti Arttu Wiskari kertoo ADHD-diagnoosistaan, Christel Abborre unelmatalosta, Nora Rosendahl työelämästä, Alexandra Enlund energiavajeesta, Miriam Bryant, latte taidetta. Parad Media.
fi
09:48
Hyvissä käsissä
Ensimmäinen lapselle tehtävä laserleikkaus jännittää Runea. Kuusivuotias Anna Bella saa päivittäin epileptisiä kohtauksia. Onnistuuko leikkaus poistamaan hänen oireensa?
fi
10:20
Sportliv
Olenko tuhlannut elämäni, kun olen panostanut kaiken nyrkkeilyyn? Muun muassa tämän kysymyksen kuusinkertainen maailmanmestari Eva Wahlström kysyi itseltään, kun hän lopetti ammattilaisuransa 39-vuotiaana. Moni tuntui ajattelevan niin, mutta siinä missä monet ulkopuoliset uskovat, että nyrkkeilyssä on kyse aggressiivisuudesta, Wahlströmin mielestä nyrkkeily on laji, jossa tulee nähdyksi ja kuulluksi. Eikä se ole nyky-yhteiskunnassa kaikille itsestäänselvyys. "Minulle nyrkkeily on antanut mahdollisuuden oppia tuntemaan itseni ja kasvaa avoimeksi ja suoraselkäiseksi ihmiseksi, mitä uskon olevani", Wahlström sanoo Sportlivissa. Hän on nykyään entistä vakuuttuneempi siitä, että nyrkkeily voi auttaa väärälle polulle ajautuneita nuoria löytämään uuden suunnan elämälleen
fi
10:30
Asuntoflippaajat
Ilmassa on kihlauksen tuoksua! Friström saa päiväkodin flipin rahoituksen järjestymään, mutta millä hinnalla? Sekä Roms että Nyman yrittävät taivutella myös Friströmiä muuttamaan Porvooseen.
fi
11:00
Carmen-kiharat
Peräti 50 000 lämpörullapakkausta on matkalla Yhdysvaltoihin, mutta se on samalla merkinnyt Euroopan tilausten viivästymistä. Niinpä Axel palkkaa lisää väkeä tekemään yövuoroja. Birthe saa tehtäväkseen rekrytoida tehtaalle 70 naista, mutta tehtävä on haastava, kun koko Tanskaa riivaa työvoimapula. Birthe tajuaa, että nyt on otettava käyttöön uudenlaiset keinot. Axel yrittää nauttia menestyksestään, mutta yksinäisyys alkaa vaatia veronsa.
fi
12:00
Kolme naista
Snun elämä on kuluttavaa ja hän pohtii vaihtoehtoja. Natália kohtaa aivan sattumalta vanhan ystävän. Maria Armandan unelma toteutuu, mutta työn vaaroja se ei vähennä.
fi
12:45
Luonto, ihminen ja taide
Miten luonto ja luonnon merkitys ihmiskunnalle heijastuu taiteeseen eri aikakausina? Taidehistorioitsija James Fox tutkii merkittävien taiteilijoiden ja taideteosten kautta miten suhteemme luontoon on muuttunut esihistoriasta nykypäivään.
fi
13:44
Matematiikan taikaa
Ympyrän kehä. Sabine laskee, miten pitkän köyden kiipeilijä tarvitsee laskeutuakseen Globen-hallin päältä alas. Kuinka ympyrän kehä lasketaan, ja mitä tehdä, jos todellisuus ei vastaakaan laskukaavaa?
fi
14:00
Talot huokuvat historiaa
Huhujen mukaan komean Vretan talon olisi rakennuttanut näyttelijä Per Oscarssonin isä. Talon nykyiset asukkaat, Daniel ja Annika, ovat puolestaan kuulleet, että talon rakennutti ravintolamestari Pettersson. Totuutta etsiessään antiikkiesineiden tuntija Rickard Thunér törmää 1600-luvun noitaoikeudenkäyntiin ja tutustuu vuosisadan vaihteen tukholmalaiseen ravintolaelämään. Rakennustutkija Erika Åberg auttaa Danielia ja Annikaa palauttamaan talon näyttävään eteishalliin entisajan värit. Osa 5/6. (Det sitter i väggarna, kausi 8, T:SVT, 2022)
fi
15:00
La Promesa - Salaisuuksien kartano
Kausi 2, 47/119. Salvador on edelleen tietämätön palvelusväen keräyksestä. Cruzin päänsärkynä on taas Jimena, jonka mielessä on Manuelin suostuttelu Madridin muuttoon. Ramonan hoidossa seuraa takapakkia, samoin Curron suunnitelmat ovat hataralla pohjalla.
fi
16:00
Gran Hotel
Onko Javier kokonaan tossun alla? Ladyn englantilainen ystävä järjestää arvoesineiden huutokaupan hotellissa, ja erityisesti yksi esine herättää ihastusta. Andrés rypee tunnontuskissaan.
fi
16:45
Jumalallista ruokaa
Tällä kertaa kokki Claus Meyer ja pappi Poul Joachim Stender lähtevät paikkaan, joka näyttää paratiisilta, mutta jossa vaanii kuolema. Matka nunnaluostariin paljastaa, onko Herrallamme hyvä keitetyn kaalin resepti. Pitkään kypsynyt lampaanjuusto puolestaan kilpailee näyttävän kokoretsi-nimisen pääsiäisruoan kanssa taivaallisen aterian tittelistä. Ystävykset asettavat myös uhrivalmiuden oikeisiin mittasuhteisiin - voiko esimerkiksi sunnuntaina uhrata puolisonsa puolesta, jos kirkonkellojen sijaan kutsuukin kierrätyskeskus?
fi
17:14
Rakkaudesta taloon
Koivupula pakotti aikanaan tekemään katot päreestä. Parhaat päreet syntyvät kuusesta, männystä ja haavasta.
fi
17:25
Kasper Strömman ja Suomen saunat
Kasper Strömman on muuttanut uuteen kotiin, jossa on sauna, mutta mitä tekee saunalla mies, jolla on tapana saunoa korkeintaan pari kertaa vuodessa? Yksi ratkaisu voisi tietysti olla, että opettelisi pitämään saunomisesta. Kasper lähtee käymään Suomen Saunaseurassa sekä tapaa saunologi Lassi A. Liikkasen ja infrapunasaunoja Jani Wallacen. Tuotanto: Parad Media, 2022.
fi
17:55
Yle Nyheter TV-nytt 16.04.2024 17:55.
Yle Nyheter TV-nytt 16.04.2024 17:55.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
18:00
BUU-klubben
Tiistai 16.4.2024 16.04.2024 18:00.. Mitähän BUU-klubbenissa tapahtuu tänään? Sen selvittyä Kvicki katsoo sarjoja Hei, BUU-klubbenilainen, Cowboyhamsteri Billy sekä Fantti ja eläimet.
fi
18:30
Tarinoita pikkukaupungista
Tammisaari oli parinsadan vuoden ajan Ruotsin valtakunnan pienin kaupunki. Nykyään Tammisaaren vanha kaupunki on pääkaupunkiseudun eläkeläisten kesäparatiisi.
fi
19:29
Yle Nyheter TV-nytt 16.04.2024 19:29.
Yle Nyheter TV-nytt 16.04.2024 19:29.. Viimeisimmät uutiset, uutisanalyysit ja reportaasit ruotsinkieliseltä rannikkoseudulta, muualta Suomesta ja maailmalta.
fi
19:53
Norjan salaiset huoneet
Viimeinen linnake. Norjassa rakennettiin aikoinaan salainen ja kallis puolustuslinja. Nyt sitä puretaan. Suomen ja Ruotsin rajojen lähellä sijaitseva Frøy-linja syntyi kylmän sodan aikana.
fi
20:00
Syyttäjä Imma Tataranni
Pääsiäisestä tulee todella pitkä: pitää tavata liuta miehen sukulaisia, Pietrolla on mieli maassa ja Imman on salattava totuus työssä tapahtuneesta merkittävästä käänteestä.
fi
21:00
The Gilded Age
Yhdysvaltojen kultainen aikakausi, Gilded age (n. 1870 - 1900), oli kapitalismin nousun juhlaa, mutta samalla myös hyvin levotonta aikaa yhteiskunnan jyrkän jakautumisen tähden. Tänä aikana Yhdysvaltojen väkiluku tuplaantui, maan varallisuus kasvoi räjähdysmäisesti ja yhteiskunnallinen muutos oli rajua.
fi
21:55
Lidian autossa
Lidia kuljettaa ranskalaispariskuntaa pois maasta tuttavansa pyynnöstä. Käy ilmi, että äiti ei hyväksy poikansa sydämen valintaa ja hän on ollut heille ilkeä. Saako perhe tilaisuuden sopia asiat?
fi
22:22
How to Please
Irakilainen Wed Al-Asad juuttuu Suomen turvapaikkajärjestelmään. Hän yrittää parhaansa mukaan toteuttaa konemaisen labyrintin toiveita, mutta huomaa että sisäänpääsyä vaikeampaa on vain ulospääseminen.
fi
22:48
Meren tuomat
Anna Antsalon ohjaama dokumenttielokuva seuraa kolmea rantojen haravoijaa eli "beachcomberia". Toisten pois heittämät tavarat tai mereen joutuneet esineet ovat heille aarteita, joita meri säilyttää. T: Tuffi Films 2021.
fi
23:45
Syyttäjä Imma Tataranni
Pääsiäisestä tulee todella pitkä: pitää tavata liuta miehen sukulaisia, Pietrolla on mieli maassa ja Imman on salattava totuus työssä tapahtuneesta merkittävästä käänteestä.
fi